نام دیگر کلپوره چیست

دوره مقدماتی php
نام دیگر کلپوره چیست
نام دیگر کلپوره چیست

کلپوره گیاهی با نام دیگر مریم نخودی ،یک گیاه دارویی برای درمان اسهال، معده، کاهش درد قاعدگی،ریزش مو ،زخم دهان و گزیدگی حشرات استفاده می شود.

کلپوره چیست؟

کلپوره Tecrium Polium گیاهی رایج که بعضی افراد به اسم مریم نخودی میشناسند. این گیاه معمولا در مناطق مدیترانه رشد میکند که با گل های صورتی و سفید شناخته میشود. کلپوره با خواص ضد باکتری ، ضد دیابتی و ضد اسهال برای درمان بیماری های بیشماری که مرتبط با معده هستند استفاده میشود.

 

دوره مقدماتی php

کلپوره از تیره نعنایان میباشد و با نام های دیگری همچون مریم نخودی ، مسک الجن شناخته میشود.این گیاه در بلوچستان ، ایران و هندوستان برای رفع درد های قلبی مورد استفاده قرار میگیرد.

نام دیگر کلپوره چیست

 

از کلپوره برای ساخت داروهای زیادی مانند داروی اسهال و دیابت استفاده میشود که به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار است.کلپوره حاوی ترکیبات سالوژنین ، سیرسیلیو ، سابینین ، میرسن ، ژرماکرن ، اسپاتولنول میباشد.

 

مصرف بیش از حد گیاه کلپوره میتواند مشکلات جدی برای مغز و معده داشته باشد. زنان باردار و مادران شیرده و کودکان نباید از گیاه کلپوره استفاده کنند.کلپوره به مدت کوتاه مصرف شود و مصرف طولانی مدت از این گیاه باعث مسمومیت در کلیه ها و کبد میشود .کسانی که مشکلات کبدی ، کلیه، ناراحتی های قلبی – عروقی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند.

 

کلپوره حاوی خواص ضد باکتری است که باعث کاهش سطح کلی رادیکال های آزاد در بدن میشود و به پاکسازی بدن کمک میکند و همچنین از بروز هر بیماری در بدن جلوگیری میکند.این گیاه حاوی ترکیباتی است که به آرامش اعصاب کمک میکند و در عین حال سطح چربی خون را کاهش میدهد. کلپوره میتواند به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک کند.

 

کلپوره طبعی گرم و خشک دارد. کلپوره فعالیت معده را تحریک و برای درمان اسهال بسیار مفید است. از این گیاه در طب سنتی برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و دل درد استفاده میشود.

 

موارد مصرف کلپوره

قرقره جوشانده کلپوره برای شستشو و ضد عفونی دهان ، رفع برفک ، درمان زخم های دهان و درمان ناراحتی های حلق استفاده میشود.از ضماد این گیاه برای درمان گزیدگی حشرات استفاده میشود.این گیاه را کوبیده و به صورت ضماد در آورید و بر روی محل گزیدگی قرار دهید.

 

اگر سر خود را با جوشانده کلپوره بشویید میتوانید پوست سر خود را به راحتی تقویت و از ریزش مو جلوگیری کنید.

 

 

کلپوره گیاهی گرم و خشک است و میتواند به درمان سرماخوردگی ، تقویت دستگاه گوارش و رفع اسهال ، تسکین درد در ناحیه قفسه سینه و درد قاعدگی و همچنین تری گلیسیرید خون کمک کند.

 

برای درمان عرق های شبانه میتوانید از دمنوش گیاه کلپوره استفاده کنید.مصرف دمنوش کلپوره در دوران قاعدگی باعث میشود که دردهای قاعدگی را تسکین دهد.همچنین از گیاه کلپوره در طب سنتی برای بهبود جوش های بدن مورد استفاده قرار میگیرد.

 

نحوه مصرف کلپوره

کلپوره را میتوانید بجوشانید و مصرف کنید.

عصاره این گیاه را میتوانید از داروخانه ها و یا عطاری ها تهیه کنید.

از عرق کلپوره میتوانید استفاده کنید

 

نام دیگر کلپوره چیست

مقدار مصرف کلپوره

کلپوره را میتوانید روزی سه نوبت مصرف کنید. برای هر بار مصرف 1 قاشق مرباخوری حاوی 5 گرم از کلپوره را به مدت 20 دقیقه در یک قوری دم کرده و بعد از غذا میل کنید.

 

 موارد منع مصرف کلپوره

کسانی که نارسایی کبدی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند.

اگر نارسانیی کلیوی دارید نباید از این گیاه استفاده کنید.

این گیاه برای بیماران قلبی و عروقی منع مصرف دارند.

این گیاه کودکان زیر 4 سال  منع مصرف دارد.

 گلوکوم و هایپرتروفی پروستات نیز منع مصرف دارد.

 

  • فوايد استفاده از گلاب براي پوست صورت
  •  

    منبع: درمان سرا

    تمامی حقوق برای وبسایت خبری

    “شما نیوز”

    محفوظ است و نقل مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.

    مریم نخودی گیاهی است علفی و چندساله که تا ارتفاع 40 سانتی متر می رسد. این گیاه شاخه های فراوانی دارد و به علت پرزهای پنبه ای دارای ظاهری تقریبا سفید رنگ است. برگ ها دراز و باریک هستند که روی دو سطح آنها از پرزهای سفید رنگ پوشیده شده است. گل ها کوچک و به رنگ های سفید تا صورتی می باشند. قسمت مورد استفاده گیاه شاخه های گلدار آن است. استفاده از این گیاه به طوری که در کتب داروئی قدیمی وارد است به زمانهای نسبتاً دور نسبت داده می شود مانند آنکه بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از آن در آثار خود نام برده اند و چون گیاه ظاهری کاملاً مشخص دارد. نوع مورد نظر حکما در زمانهای قدیم، همین گیاه فعلی بوده است. سرشاخه های گلدار گیاه اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می نماید. مصرف آن را با بررسی هائی که بعمل آمده در رفع سردرد، ضعف عمل دستگاه تغذیه، بیماریهای دستگاه تناسلی ـ ادراری و تأخیر یا عدم وقوع قاعدگی به علت ضعف کلی مؤثر می باشد. در ضمن اثر ضد تشنج نیز دارد. از این گیاه تلخ در بلوچستان، ایران و هندوستان برای رفع درد ناحیه قلب استفاده می شود؛ بعلاوه تب بر است و از جوشاندۀ گیاه در آب و با خیساندن و یا دم کردۀ آن در آب در موارد سرماخوردگی مصرف می شود. در کرمان نیز برای رفع ناراحتی هاضمه و دل درد از آن استفاده می کنند.

    طبیعت گیاه دارویی کلپوره گرم و خشک است. برخی از مهم ترین خواص درمانی این گاه عبارت اند از:

    1. گیاه کلپوره فعالیت معده را تحریک و برای درمان خانگی اسهال مفید است. در طب سنتی از جوشانده کلپوره برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و دل درد استفاده می شود.

    2. تسکین دردهای قاعدگی از خواص کلپوره است.

    3. از ضماد گیاه دارویی کلپوره به عنوان انتی بادی برای مقابله با نیش حشرات استفاده می شود.

    نام دیگر کلپوره چیست

    4. دم کرده سرشاخه های گل دار کلپوره اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می نماید.

    5. درمان عرق کردن زیاد در هنگام شب از خواص گیاه دارویی کلپوره است.

    6. کلپوره برای تقویت اعصاب، تقویت لثه ها و دستگاه گوارش مفید است و مصرفان به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک می کند.

    7. کمک به درمان و رفع بیماری های دستگاه تناسلی و ادراری یکی دیگر از خواص کلپوره در درمان بیماری ها است.

    8. از گیاه کلپوره در بلوچستان، هند و ایران برای رفع درد ناحیه قلب و قفسه سینه استفاده می شود.

    9. از کلپوره برای بهبود جوش های بدن نیز می توان استفاده کرد.

    10جوشانده گیاه کلپوره خاصیت تب بردارد و برای درمان خانگی سرماخوردگی مفید است.

    11. مصرف کلپوره یا مریم نخودی همراه عسل برای التیام زخمهای مزمن مفید است.

    12. از جوشانده غلیظ این گیاه و ترکیب آن باکمی آب می توان به عنوان داروی راشیتیسم به ویژه در کودکان و داروی ضد روماتیسم استفاده کرد.

    سرشاخه های گلدار گیاه کلپوره در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و زمان جمع آوری آن به تناسب شرایط محیطی بین ماههای خرداد و مرداد است. طرز مصرف این گیاه به شرح زیر میباشد:
    از این گیاه بیشتر به صورت دم کرده و جوشانده استفاده می شود. به این منظور نیم لیتر آب در حال جوش را بر روی 2 قاشق مرباخوری از گیاه خردشده بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
    همچنین مصرف آن به صورت عرق نیز وجود دارد. مصرف عرق کلپوره برای درمان بیماری ها به صورت یک فنجان قبل از هر وعده غذایی است.

    کلپوره گیاهی است از تیره نعنائیان، علفی، پایا و دارای شاخه های زیاد به ارتفاع 10 تا 35 سانتیمتر و دارای ظاهر سفید پنبه ای است. شاخه های گیاه کلپوره گرد و کردار است و اغلب به رنگ قرمز مایل به بنفش دیده می شود.
    گلها ی گیاه دارویی کلپوره نسبتاً بزرگ هستند و به دسته های 1 تا 6 تایی در محور برگها ی بالایی قرار دارند و در رنگ های سفید، سفید مایل به زرد و یا زرد و حتی ارغوانی هستند.
    این گیاه بیشتر در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه زارها یافت می شود. در کشور ما پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف شمال، جنوب، مغرب و مرکز ایران دارد.

    استفاده از گیاه دارویی کلپوره برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان زیر چهار سال اصلا توصیه نمی شود.

    به علت مسمومیت این گیاه برای کلیه ها و کبد بایستی در مصرف آن احتیاط نمود از همین رو مصرف دارویی این گیاه برای مدت کوتاه مجاز است.

    افراد دچار بیماری هایی مانند گلوکوم (آب سیاه چشم)، بزرگی پروستات و افراد دارای ناراحتی های قلبی و نارسایی کلیه و کبد بایستی از مصرف این گیاه اجتناب کنند.

    مصرف هم زمان گیاه کلپوره با داروهای ضد دیابت مانند انسولین و گلیبن کلامید بایستی بااحتیاط همراه باشد زیرا باعث کاهش بیش ازحد قند خون خواهد شد.

    خشكي دهان، افزايش تعداد ضربان قلب، يبوست، احتباس ادراري و سردرد از عوارض جانبی مصرف کلپوره است بنابراین توصیه می شود از این گیاه زیر نظر متخصص طب سنتی استفاده کنید.

    آخرین به روز رسانی ۲۰ مهر ۱۳۹۸

    نام های دیگر کلپوره  مریمی، مریمیه صغیره، مریم گلی، مریم نخودی، گل گنو، قصعین، قوسیه، چیت کانی، ناعمه می باشد.

    گیاهی است از خانواده نعنا، علفی و چند ساله با ساقه های چهار گوش و کرک دار. بلندی گیاه در حدود پانزده تا پنجاه سانتی متر است. برگ های آن متقابل، پوشیده از کرک، به رنگ سبز مایل به سفیدند، برگ های پایین ساقه دراز، بیضی، به طول چهار تا پنج سانتی متر، نوک تیز با کناره های دندانه ای منظم می باشد. طعم آن تند و کمی تلخ است. گل ها به رنگ آبی کمرنگ یا ارغوانی و زنگوله ای می باشد و در حالت خشک به رنگ سفید و پوشیده از کرک است.

    این گیاه به طور وحشی در اراضی خشک و سنگلاخ مناطق مختلف آسیا و شمال آفریقا می روید، در ایران نیز این گیاه در آذربایجان شرقی و بعضی مناطق دیگر در باغچه کاشته می شود. در حال حاضر گونه ای از آن در اطراف کرمان می روید و آن را داروی معجزه گر می دانند و مورد توجه اطبا قدیم و مردم کرمان بوده و هنوز هم معتبر است. در کوه های نایین هم به حالت وحشی می روید و مردم آن را گاوپونه می نامند و معروف است اگر حیوانات شیرده آن را بخورند از میزان شیر آن ها کاسته می شود.

    آب دمکرده آن قند خون را به سرعت کاهش می دهد، برای افزایش طول عمر مفید است، برای معالجه یبوست، وبا، سرماخوردگی، انواع تب، اختلالات کبدی، صرع و فلج موثر است، مولد خون تازه و صالح می باشد، تونیک است و برای تقویت عضلات و آرام کردن اعصاب مفید می باشد. در طب قدیم آن را برای محرک اشتها، مدر ادرار و قاعدگی و مقوی اعضای بدن و ضد درد و تشنج می دانستند و زیاد مصرف می کردند.

    نام دیگر کلپوره چیست

    اگر زن باردار موقع وزن حمل هر روز کمی دم کرده آن را بنوشد، زایمان او راحت انجام می شود. از آب جوشانده آن به صورت قرقره برای شستشو و ضد عفونی کردن دهان، رفع برفک، التیام زخم های دهان و درمان آنژین و ناراحتی های حلق استفاده می شود. تازه آن را بکوبید و ضماد کنید. گزیدگی حشرات را درمان می کند. از خیسانده آن در استعمال خارجی برای التیام زخم ها و خراش های پوست و بند آمدن شیر پستان در موقع شیر گرفتن کودک استفاده می شود. با آب جوشانده آن سر را بشویید. پوست سر را تقویت می کند.

     

    موارد استفاده از گیاه کلپوره

     

    پانزده تا سی گرم برگ و ساقه گل دار آن را در یک لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه دم کنید، بعد آن را صاف کنید و با عسل یا نبات شیرین کنید و بعد از غذا یک فنجان بنوشید، مدر و تونیک است، مقوی معده می باشد، دل پیچک، نفخ شکم و سو هاضمه را برطرف می کند، به هضم غذا کمک می کند و سنگینی معده را برطرف می سازد، یبوست و اسهال را درمان می کند، انواع تب را قطع و سرماخوردگی را بهبود می بخشد، مولد خون تازه و صالح است، وبا، تشنج، صرع و فلج را درمان می کند، مفرح روح و مقوی عضلات بدن است و اعصاب را آرام می کند، اختلالات کبدی و آلزایمر را برطرف می سازد، باعث طول عمر می شود.

    خشک آن را بکوبید و مثل توتون در چپق بریزید و بکشید و دهان را ببندید و نفس را به شدت از ریه خارج کنید، این عمل را چندین مرتبه در روز تکرار نمایید. برای رفع سنگینی گوش، اختلالات نزله، سرماخوردگی و تحلیل ورم های حلق ناشی از سرماخوردگی و درمان آسم یا تنگی نفس نافع و سودمند است. خانم هایی که دچار نازایی می باشند، اگر مدت سه ماه از دم کرده گل و برگ آن بخورند مداوا می شوند، همچنین در کاهش اختلالات یائسگی و ناراحتی های کلیوی اثر نیکویی دارد.

     

    همچنین بخوانید :   خواص و مضرات مریم نخودی

     

    بنابراین توصیه می شود که از کلپوره در این موارد استفاده نشود : گلوکوم، بزرگی پروستات، ناراحتی قلبی، نارسایی کلیوی و اختلالات کبدی. در کل، با توجه به عوارض ناخواسته آن تنها تحت نظر پزشک مصرف گردد.

     

    گیاه کلپوره را با خواص درمان لک و برص، درمان سوهاضمه، معالجه یرقان، درمان سرفه مزمن، رفع کم اشتهایی، معالجه دفع سخت ادرار، درمان سردرد، پیشگیری و درمان دیابت، درمان ناراحتی معده، تسریع در ترمیم استخوان های شکسته، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

    @attarak_ad

     

    از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. لطفا سوالات خود را در قسمت “نظرات” مطرح نموده و همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

    وب سایت عطارک در قبال نسخه ها و داروهای گیاهی پیشنهادی مسئولیتی نداشته و حتما قبل از مصرف با پزشک و یا مشاور طب سنتی مشورت نمایید.

     

    راستی! برای دریافت مطالب بروز و جدید در حوزه سلامتی و طب سنتی  در کانال تلگرام عطارک عضو شوید.

    | شما هم نظری ارسال کنید.

    سلام خیلی ممنون از سایت خوبتون برای خواص گفته شده در درمان اختلالات کبدی کاربرد داره اما در موارد منع مصرف هم اخلالات کبدی ذکر شده بالاخره برای اختلالات کبدی مفیده یا مضر؟؟

    درود بر شما علت اینکه این مورد در عوارض جانبی نیز ذکر شده این است که بیمار به صورت خودسر و بدون تجویز پزشک یا مشاوره طب سنتی مورد استفاده قرار ندهد. همیشه به خاطر داشته باشید که گیاهان نیز در مصرف های بالا یا استفاده های مداوم و خودسر می توانند مشکل ساز شوند، لذا خواهش میکنیم برای اطلاع از میزان مصرف حتما با پزشک یا مشاوره طب سنتی در ارتباط باشید.

    شاد و سلامت باشید.

    باسلام وخسته نباشید-من توی گوگل سرچ کردم کلپوره در دوران بارداری ممنوع است در صورتیکه یکی از دوستانم که طب سنتی خونده میگه خیلی عالیه چون باعث میشه جنین در رحم جاش سفت بشه و از سقطش جلوگیری بشه هم باعث زیبایی نوزاد میشه هم مشکلات معده رو برطرف میکنه-حالا من به کدوم حرف اعتمادکنم-لطفا راهنمایی کنین-ممنونم

    درود بر شما

    مواردی موجود در مقاله ذکر شده است

    نام دیگر کلپوره چیست

    امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

    نماد اعتماد الکترونیکی

    کد تایید *

    استفاده از گیاهان دارویی تاثیر بسیار زیادی بر سلامت افراد دارد و بسیاری از کسانی که با خواص گیاهان دارویی آشنا هستند سعی م یکنن در برنامه روزانه خود از آنها استفاده کنند. خواص دارویی گیاه کلپوره را در پرشین وی بخوانید.

    کلپوره گیاهی است که در مناطق معتدل و کوهستانی رشد می کند و حدود ۱۰۰۰ سال است که از
    رویش آن می گذرد.تاریخ استفاده از این گیاه به زمان بقراط برمی گردد.این گیاه، دارویی است که بوعلی سینا درکتابش
    به آن اشاره کرده است.کلپوره خاصیت دارویی بسیار متنوعی دارد و قدرت درمانی بالایی دارد.با استفاده از این
    دارو به علت قدرتی که دارد نتیجه بسیار سریع مشاهده می شود.از جمله خواص این داروی گیاهی کاهش قند،
    کاهش درد و ضعف اعصاب می توان نام برد.

    البته این داروی گیاهی برای بیماری های عفونی و مفصلی بسیار مفید
    است.از جوشانده غلیظ این گیاه و با ترکیب آن با کمی آب می توان به عنوان داروی راشیتیسم به ویژه
    در کودکان و روماتیسم استفاده کرد.علت تاثیر گذاری بسیار بالای این دارو بر کاهش قند حفاظت آن از لوزالمعده است.کسانی
    که می خواهند از این گیاه به عنوان کاهش دهنده قند خون استفاده کنند بهتر است بدانند که استفاده همزمان
    این گیاه دارویی با سایر داروهای کاهش قند توصیه نمی شود.

    کلپوره یا مریم گلی را برای بهبود جوش های بدن نیز می توان استفاده کرد.این گیاه به شکل بوته ای
    با گل های سفید و خوشبو می روید اما طعم بسیار تلخی دارد.طریقه مصرف این دارو بیشتر به شکل جوشانده
    است.نکته قابل توجه در مورد این دارو این است که استفاده این دارو برای زنان باردار و کودکان زیر چهارسال
    اصلا توصیه نمی شود.

    طبیعت گیاه دارویی کلپوره گرم و خشک است. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی این گاه عبارت‌اند از:

    نام دیگر کلپوره چیست

    گیاه کلپوره فعالیت معده را تحریک و برای درمان خانگی اسهال مفید است. در طب سنتی از جوشانده کلپوره برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و دل‌درد استفاده می‌شود.
    تسکین دردهای قاعدگی از خواص کلپوره است.

    از ضماد گیاه دارویی کلپوره به‌عنوان انتی بادی برای مقابله با نیش حشرات استفاده می‌شود.
    دم‌کرده سرشاخه‌های گل‌دار کلپوره اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می‌نماید.
    درمان عرق کردن زیاد در هنگام شب از خواص گیاه دارویی کلپوره است.
    کلپوره برای تقویت اعصاب، تقویت لثه‌ها و دستگاه گوارش مفید است و مصرفان به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک می‌کند.
    کمک به درمان و رفع بیماری‌های دستگاه تناسلی و ادراری یکی دیگر از خواص کلپوره در درمان بیماری‌ها است.

    جام جم ـ ستاره

    Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

    © باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

    طبیعت گیاه دارویی کلپوره گرم و خشک است. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی این گاه عبارت‌اند از:

    منبع: کتاب دائره المعارف گیاهان دارویی

    کلپوره(نام علمی: Teucrium polium) نام یک گونه از سرده مریم‌نخودی است.
    در زبان لری به آن «حلپه» می‌گویند.
    از خواص دارویی کلپوره در طب سنتی می‌توان به خوشبوکننده شکم و دهان در قالب جوشاندهٔ خشکیده آن و به کاربردن جوشانده آن برای تسکین درد به صورت مالیدن بر روی زخم اشاره کرد.
    همچنین از کلپوره برای رفع رسوب ته ظروف استفاده می شده است‌.

    متن را ببینید.

    نَعناعیان یا لب‌گشادگان (Lamiaceae یا Labiatae; ‎/ˌleɪmiˈeɪsiˌaɪ/‎) یکی از تیره‌های گیاهی است.
    این تیره در حدود ۲۳۶ سرده و ۶٬۹۰۰ تا ۷٬۲۰۰ یا ۷٬۵۳۴ گونه دارد.

    بسیاری از گیاهان دارویی و خوراکی و معطر مانند ریحان، نعنا، رومارن، مریم‌گلی، مرزه، مرزنگوش، پونه کوهی، زوفا، آویشن، اسطوخودوس و بادرنجبویه در این تیره جای دارند. برخی برای دانه‌هایشان کشت می‌شوند مانند چیا. برخی هم برای زیبایی کاشته می‌شوند مانند حسن یوسف.

    بسیاری از آنان به صورت درختچه و درخت (مانند ساج) هستند و به ندرت به شکل ویره (بالارونده) نیز یافت می‌شوند. گل‌های آنها ۵ گلبرگ متحد و ۵ کاسبرگ متحد دارند.

    نام دیگر کلپوره چیست

    Capitanya

    Callicarpa

    Tectona

    Gmelina

    Premna

    پنج انگشت (سرده)

    Congea

    Symphorema

    Rotheca

    مریم‌نخودی

    آجوگا

    Oxera

    Faradaya

    Kalaharia

    معین التجاری (سرده)

    Volkameria

    Ovieda

    Aegiphila

    Tetraclea

    Amasonia

    نام دیگر کلپوره چیست

    Chloanthes

    Prostanthera

    Westringia

    لاواندولا

    Siphocranion

    Isodon

    Hanceola

    Hyptis


    Orthosiphon

  • جدیدترین مدل دست گل عروس 2020
  • ریحان (سرده)

    Plectranthus

    حسن یوسف

    Elscholtzia

    Perilla

    Lepechinia

    مریم‌گلی

    رزمارینوس

    پرونلا

    پونه‌سا

    نام دیگر کلپوره چیست

    بادرنجبویه (سرده)

    Agastache

    اوریگانوم

    آویشنیان

    نعنا

    مرزه

    ریحانک (سرده)

    Bystropogon

    نعناکوهی

    نعناترنجی

    Dicerandra

    Conradina

    Holmskioldia

    اسکوتلاریا

    Pogostemon

    فتیله‌ای

    گزنه‌سا (سرده)

    گل کوفته

    Sideritis

    Haplostachys

    Stenogyne

    Phyllostegia

    دم شیر (سرده)

    فراسیون (سرده)

    Moluccella

    Rydingia

    Leucas

    Leonotis

    لئوکس اسپرا در حیدرآباد (هند)

    گل Orthosiphon thymiflorus

    تغییر حالت روز و شب

    شرکت تحقیقاتی پارسی طب 2015-10-07 دانستنیهای پزشکی, گیاهان دارویی ۲۳ دیدگاه 50,417 بازدید

    سر شاخه‌ های گلدار گیاه کلپوره با نام علمی Teucrium polium از خانوادۀ Labiatae که حاوی عصاره و اسانس فرار که بیشترین مواد این اسانس ژرماکرن B، D، بتا کاریوفیلن، همولن و کاریوفیلن اکساید می‌باشد.

    نامهای گیاه:

    نام علمی: Teucrium polium

    نام دیگر کلپوره چیست

    Syn: T. Integerrimum steud, T. Purpureum link

    فارسی: کلپوره همدانی، مریم نخودی همدانی

    عربی: مسک الجن، حشیشه الریح

    انگلیسی: Poleigamander

    فرانسه: Germandree pouliot

    ریخت شناسی: گیاهی است علفی، پایا، پرشاخه به ارتفاع ۱۰ تا ۳۵ سانتیمتر و دارای ظاهر سفید پنبه‌ای که معمولاً در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه‌زارهای نواحی جهان می‌روید.

    برگهای آن باریک، دراز و پوشیده از کرکهای پنبه‌ای در هر دو سطح پهنک است. گلهائی به رنگهای سفید، سفید مایل به زرد و یا زرد و حتی ارغوانی دارد.

    این حالت متغیر بودن نه تنها در رنگ گل بلکه در وضع ساقه گیاه که به صورت پرپشت و پرشاخه و یا به حالت خوابیده درمی‌آید نیز دیده می‌شود.

    زمان گل دادن آن به تناسب شرایط محیط زندگی بین خرداد و مرداد است. زنبور عسل به علت وجود نوش در گلهای آن به سمت گیاه جلب می‌گردد.

    اندام داروئی: قسمت مورد استفاده گیاه سرشاخه گلدار گیاه است.

    زمان جمع‌آوری: به تناسب شرایط محیط زندگی بین ماههای خرداد و مرداد است.

    دامنه انتشار: در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه‌زارهای نواحی مختلف اروپا، منطقه مدیترانه، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا منجمله ایران می‌روید. این گیاه پراکندگی وسیع در نواحی مختلف شمال، مغرب، جنوب و مرکز ایران، منطقه البرز، اطراف تهران مخصوصاً در غالب نواحی نیمه بایر و کوهستانهای نیمه‌خشک دارد.

    اجزای متشکله: عصارۀ گیاه Teucrium polium محتوی مواد مؤثره زیره می‌باشد. دی ترپنوئیدها، ۷ـ۵ـ گلیکوزید، ۶ ـ متوکسی جنگوانین و اسانس فرار که بیشترین مواد این اسانس ژرماکرن B، D، بتاکاریوفیلن، هومولن و کاریوفیلن اکساید می‌باشد.

    استفاده از این گیاه به طوری که در کتب داروئی قدیمی وارد است به زمانهای نسبتاً دور نسبت داده می‌شود مانند آنکه بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از آن در آثار خود نام برده‌اند و چون گیاه ظاهری کاملاً مشخص دارد. نوع مورد نظر حکما در زمانهای قدیم، همین گیاه فعلی بوده است.

    سرشاخه‌های گلدار گیاه اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می‌نماید. مصرف آن را با بررسی‌هائی که بعمل آمده در رفع سردرد، ضعف عمل دستگاه تغذیه، بیماریهای دستگاه تناسلی ـ ادراری و تأخیر یا عدم وقوع قاعدگی به علت ضعف کلی مؤثر می‌باشد. در ضمن اثر ضد تشنج نیز دارد. از این گیاه تلخ در بلوچستان، ایران و هندوستان برای رفع درد ناحیه قلب استفاده می‌شود؛ بعلاوه تب‌بر است و از جوشاندۀ گیاه در آب و با خیساندن و یا دم کردۀ آن در آب در موارد سرماخوردگی مصرف می‌شود. در کرمان نیز برای رفع ناراحتی هاضمه و دل‌درد از آن استفاده می‌کنند.

    اثرات فارماکولوژیکی گیاه: طبق تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیق و توسعه شرکت باریج‌اسانس، اسانس کلپوره دارای خاصیت ضد اسپاسم قوی بر روی انقباضات ایجاد شده توسط استیل کولین و کلرور پتاسیم می‌باشد (با غلظت ۳۶ـ۹ انقباضات ناشی از استیل کولین را مهار می‌کند و IC50 این اسانس در مهار انقباضات ناشی از KCL برابر ۱۸ است). تأثیر این اسانس بر مهار هر دو نوع انقباض مزیت این گیاه را نسبت به آتروپین و هیوسین که تنها بر روی انقباضات ناشی از استیل کولین مؤثر هستند نشان می‌دهد. در ضمن برای فلاونوئیدهای موجود در فرآورده (لوتئولین ۷ـ۵ گلیکوزید) نیز اثرات آنتی اسپاسمودیک گزارش شده است.

    مکانیسم اثر: سیستم اعصاب پارا سمپاتیک که از جمله سیستمهای عصبی خودکار بدن است (سیستم دیگر سمپاتیک است).

    مسئول انقباض و حرکات دستگاه گوارش می‌باشد. استیل کولین یک حامل شیمیائی است که با ترشح از انتهای اعصاب پارا سمپاتیک سبب بروز اثرات این اعصاب بر اندامهای مختلف می‌شود.

    بنابراین یک داروی آنتاگونیست استیل کولین می‌تواند مانع اثرات این ماده در اندام مورد نظر شود و اثرات استیل کولین را معکوس نماید.

    مواد مؤثره گیاه کلپوره آنتاگونیست استیل کولین می‌باشند.

    این مواد با مهار کانال‌های کلسیم مانع از ورود کلسیم از مایع خارج سلولی به داخل غشاء پایانه‌های عصبی در هنگام دپولاریزاسیون (مرحله‌ای که به علت ورودیون‌های سدیم با بار مثبت پتانسیل الکتریکی داخل غشاء به سمت مثبت میل می‌کند) شده، جلو آزاد شدن استیل کولین را از وزیکول‌های التهابی عصب گرفته، در نتیجه امکان انتقال پیام عصبی در طول مسیر نورون‌ها و نیز انتقال پیام عصبی به ماهیچه‌های صاف دستگاه گوارش از میان رفته یا حداقل کاهش می‌یابد. در نتیجه دارای اثرات آنتی‌اسپاسمودیک می‌باشد.

    2020-05-13

    2020-05-04

    2020-04-15

    مدت زنده ماندن ویروس کرونا در روی سطوح: همانطور که همه ما میدانیم  شخص مبتلا …

    نام دیگر کلپوره چیست

    از اطلاعات مفید ارائه شده متشکرم. خواهشمندم نحوه و میزان مصرف و همچنین پیامدهای جانبی را نیز اضافه بفرمائید

    عالی هست فقط درخوردن آن زیادروی نکنید، به صورت جوشانده ومالشی برای جوش بدن هم مفید هست

    واقعا عالی من خیلی راضیم از بندرعباس

    منبع مقاله را لطفا ذکر کنید !!!!!!

    بیشتر از یک ماه نباید مصرف کرد,باعث تخریب سلولهای کبدی و هپاتیت میشود.

    من الان خوردم مردم بس که تلخ بود منتظر اثرشم

    واقعا تلخ اما بسیار بسیار مفید

    خیلی ممنون عالی بود…

    تشکر.

    واییی خیلی تلخه همین چند لحظه پیش یک لیوانشو سر کشیدم ولی واقعا مفیده ها 🙂

  • عکسهای قدیمی پل سفید اهواز
  • سلام آیا کلپوره برای دیابت مفید است؟

    سلام من دارم یه کار تحقیقاتی روی این گیاه انجام میدم یه سری اطلاعات لازم دارم که امیدوارم اگه براتون امکان داره بهم کمک کنید.مثلا اگه مقاله ای راجع به خواص دارویی این گیاه ویا مواد تشکیل دهنده اون و اینکه هر کدوم از ترکیباتش چه خواصی دارن داشته باشید ممنون میشم اگه کمکم کنید

    سلام کلپوره را در نیشابور خوردم خیلی تلخ بود

    تلخ نه…بفرمایید زهر مار

    من این گیاه را در منطقه بلوچستان گرفتم ولی کاربرد اونو نمی دونستم مرسی از اطلاعات خوبتون

    عالی بود

    thank you so much for your help.

    ممنون بابت اطلاعات مفیدتون

    با سپاس و تشکر اطلاعات ارزنده ای بود موفق و پیروز باشید.

    واقعا اطلاعات مفیدی بود ! ازشما متشکرم.

    نام دیگر کلپوره چیست

    پس عکسش کووووووووووووووووووووووووووو؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

    تشکر فراوان بابت اطلاعات جالب و مفیدی که در سایت ارائه شده

    بسیار عالی

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    “پارسی طب”، مجله سلامت جسم و روان، به صورت تخصصی در زمینه تشخیص صحیح بیماری ها و حفاظت از مردم در برابر انواع مختلف امراض رایج با استفاده از مشاوره پزشکی مکمل، گیاهان دارویی، درمان با طب سنتی و جایگزین فعالیت داشته و همچنین مرجع قابل اعتماد اخبار پزشکی و مقالات سلامت و درمانی می باشد.

    نام دیگر کلپوره چیست
    نام دیگر کلپوره چیست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *