مرزنگوش

دوره مقدماتی php
مرزنگوش
مرزنگوش


Marjoram (/ˈmɑːrdʒərəm/;[2]Origanum majorana) is a somewhat cold-sensitive perennial herb or undershrub with sweet pine and citrus flavors. In some Middle Eastern countries, marjoram is synonymous with oregano, and there the names sweet marjoram and knotted marjoram are used to distinguish it from other plants of the genus Origanum. It is also called pot marjoram,[3] although this name is also used for other cultivated species of Origanum.

Marjoram is indigenous to Cyprus, Turkey, Mediterranean, Western Asia, Arabian Peninsula and the Levant, was known to the Greeks and Romans as a symbol of happiness.[4] It may have spread to the British Isles during the Middle Ages.[5] Marjoram was not well known in the United States until returning soldiers from World War II returned from Italy with its knowledge.[5]

The name marjoram (Old French majorane, Medieval Latin majorana) does not directly derive from the Latin word maior (major).[6]

Leaves are smooth, simple, petiolated, ovate to oblong-ovate, 0.5–1.5 cm (0.2–0.6 inches) long, 0.2–0.8 cm (0.1–0.3 inches) wide, with obtuse apex, entire margin, symmetrical but tapering base, and reticulate venation. The texture of the leaf is extremely smooth due to the presence of numerous hairs.[7]

مرزنگوش

دوره مقدماتی php

Considered a tender perennial (USDA Zones 7–9),[8] marjoram can sometimes prove hardy even in zone 5.

Marjoram is cultivated for its aromatic leaves, either green or dry, for culinary purposes; the tops are cut as the plants begin to flower and are dried slowly in the shade. It is often used in herb combinations such as herbes de Provence and za’atar. The flowering leaves and tops of marjoram are steam-distilled to produce an essential oil that is yellowish in color (darkening to brown as it ages). It has many chemical components, some of which are borneol, camphor, and pinene.

Oregano (Origanum vulgare), sometimes listed with marjoram as O. majorana, is also called wild marjoram. It is a perennial common in southern Europe and north to Sweden in dry copses and on hedge-banks, with many stout stems 30–80 centimetres (12–31 in) high, bearing short-stalked, somewhat ovate leaves and clusters of purple flowers. It has a stronger flavor than marjoram.

Pot marjoram or Cretan oregano (O. onites) has similar uses to marjoram.

Hardy marjoram or French/​Italian/​Sicilian marjoram (O. × majoricum), a cross of marjoram with oregano, is much more resistant to cold, but is slightly less sweet.[9]

O. × pulchellum is known as showy marjoram or showy oregano.

Marjoram is used for seasoning soups, stews, dressings, sauces, and for herbal teas.[10]

Data related to Origanum majorana at Wikispecies
Media related to Origanum majorana at Wikimedia Commons

‘مرزنگوش یا “مرزنجوش (Origanum majorana) گیاهی علفی، یکساله و در بعضی مواقع دوساله با ساقه‌ای راست و شاخه و برگ‌های متقابل بیضی شکل است.
گلهای سفید و ریز آن از بغل برگ‌ها در خوشه‌های به هم فشرده‌ای می‌رویند.
میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است. تمام قسمت‌های گیاه دارای عطر خوشایند است.

برای مصرف طبی سرشاخه‌های آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد می‌چینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه می‌زند.
سرشاخه‌های چیده شده را به صورت دسته‌ای درمی‌آورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک می‌کنند. آن‌ها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تانن‌ها و شیره‌های تلخ، کاروتن‌ها و ویتامین ث هستند و علیه بیماری‌های گوارشی مؤثرند.

مقدار مصرف آن در جوشانده یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب است که روزانه دو فنجان از آن می‌نوشند. از این گیاه در ترکیب مرهم‌ها برای درمان روماتیسم استفاده می‌شود.[۱]

مرزنگوش (مرزنجوش) گیاهی معطر از خانواده نعنا است. این گیاه به دلیل رایحه مطبوعش در آشپزی و آروماتراپی کاربرد دارد. از ین گیاه در اکثر غذا‌های ایتالیایی به عنوان ادویه مصرف می‌شود و علاوه بر عطر خوب خواص دارویی زیادی دارد. مرزنگوش در درمان نفخ، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی عضلات، برونشیت، بی خوابی و خستگی موثر است. در ادامه به خواص این گیاه به ویژه تاثیر آن در درمان سرفه می‌پردازیم.

گیاه تازه مرزنگوش دارای کربوهیدرات، فیبر، فلاونوئید، ویتامین‌های A، C، E،  K، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، نیاسین و فولات است. مرزنگوش خشک هم بیشتر این مواد مغذی ذکر شده به علاوه اسانس فرار روغنی را داراست. خواص دارویی آن در درمان سرفه به مواد مغذی موجود در این گیاه برمی‌گردد. 

عناصر ضد باکتریایی، ضد قارچ و ضد ویروس مثل کارواکرول و تیمول موجود در این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی در مقابل این عوامل بیماریزا می‌شود. کارواکرول به ویروس‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از غشاء سلولی تضعیف می‌کند، در ادامه تیمول می‌تواند باکتری‌های مقاوم که از عوامل سرفه هستند را از بین ببرد.

عوامل سرفه مختلف است، گاهی به دلیل وجود باکتری یا ویروس است، اما گلودرد هم می‌تواند از دلایل شایع سرفه باشد. در اینصورت مصرف برگ‌های گیاه باعث تسکین گلودرد و درنتیجه سرفه‌های ناشی از آن خواهد بود.

عطر قوی این گیاه اثر خلط آور دارد،مصرف دمنوش داغ مرزنگوش باعث خارج شدن خلط می‌شود. خلط از دلایل اصلی سرفه و سایر مشکلات تنفسی است.

مرزنگوش

اثبات شده است که مرزنگوش دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است، این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در رفع مشکلات تنفسی و آسم موثر باشند، همانطور که قبلا گفته شد این گیاه می‌تواند با میکروب‌ها مبارزه کرده و دستگاه تنفس را از عواملی که باعث سرفه‌های شدید می‌شود پاک کند.

سرفه‌های شدید اغلب به گلو درد و سینه درد منتهی می‌شود، مصرف برگ‌های گیاه مرزنگوش علائم و درد آنفلوآنزا را تسکین می‌دهد. برای تسکین سرفه می‌توان گیاه را به صورت تازه، خشک‌شده و اسانس روغنی مصرف کرد. 

می‌توانید به اندازه یک قاشق برگ‌های مرزنگوش تازه یا خشک شده را داخل یک قوری آب جوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد، تقریبا بعد از حدود ۵ دقیقه آماده مصرف خواهد بود. بهتر است برای رفع سرفه این دمنوش را خالی مصرف کنید اما در صورت تمایل می‌توانید از عسل به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده کنید یا برای بهتر کردن طعم آن یک برش لیمو در دمنوشتان بیاندازید.

می‌دانیم که اسانس مرزنگوش از برگ‌های تازه گرفته شده است بنابراین خواص برگ تازه برای درمان سرفه را خواهد داشت. به این منظور می‌توانید چند قطره از اسانس خوراکی مرزنگوش را داخل آب داغ ریخته و برای درمان سرفه‌‌هایتان میل کنید.

یکی از ساده‌ترین روش‌های بهره بردن از فواید این گیاه این است که کپسول آن را از عطاری‌های معتبر تهیه و مصرف کنید. با این روش احتیاجی به آب جوش یا دم کردن دمنوش و غیره نیست. اثرات مرزنگوش در درمان سرفه در هر فرد بسته به شدت سرفه یا گلو درد و مقدار مصرف متفاوت است.

به یاد داشته باشید که خوردن بیش از ۳ فنجان مرزنگوش در روز توصیه نمی‌شود. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آن ممکن است سمی و حتی کشنده باشد، در صورتیکه از بیماری خاصی رنج می‌برید یا دارو مصرف می‌کنید حتما قبل از مصرف این گیاه با پزشکتان مشورت کنید. آلرژی در بعضی افراد دیده شده است پس در صورتیکه به گیاهانی مثل لوندر، ریحان و غیره حساسیت دارید بهتر است از مرزنگوش استفاده نکنید. مصرف این گیاه دارویی در زمان بارداری و برای و کودکان زیر 5 سال توصیه نمی‌شود.

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

پزشک همیشه همراه شماست !

اگر در مورد درمان با مرزنگوش وحشی سوالی دارید همین الان بصورت چت یا تلفنی با من گفتگو کنید

گیاهی پایدار به ارتفاع ۲۰-۵۰ سانتی‌متر است. تمام قسمت‌های این گیاه بوی مطبوع و معطری شبیه آویشن دارد. مرزنگوش از خانوادهٔ نعناع می‌باشد. این گیاه تا ارتفاع ۳۰ الی ۹۰ سانتی‌متر نیز رشد می‌کند. برگ‌های آن متقابل بوده و از نظر اندازه، متغیر می‌باشند. این برگ‌ها در قسمت پایین بسیار بزرگ هستند، اما هر چه به رأس گیاه نزدیک‌تر می‌شویم، کوچک‌تر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی در می‌آیند. حاشیه برگ‌ها، صاف و یا کنگره‌ای است. گل‌های آن به طول ۴ الی۷ میلی‌متر و به رنگ صورتی یا سرخ و به شکل خوشهٔ افشان روی شاخه‌ها قرار دارند. زمان گل‌دهی آن بین تیر تا شهریور ماه می‌باشد. قسمت‌های مورد استفادهٔ مرزنگوش وحشی سرشاخه‌های گل‌دار آن است. گیاه گلدار را پس از جمع آوری کردن، در سایه حرارت کمتر از ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌خشکانند. این گیاه در اصفهان، یزد و… می‌روید.

مرزنگوش وحشی دارای اسانس روغنی فرار، تانن، صمغ، مادهٔ تلخ، مقادیری تیمول، گلوکوز و سابونوزید می‌باشد و خواص گندزدائی دارد. از راه خوراکی برای دستگاه گوارش مصرف شده و از راه استعمال خارج به شکل ضماد، بر روی زخم‌ها مالیده می‌شود. 

سلام ،دکتر نفیسه برهانی پزشک عمومی هستم، میتوانید همین الان سوالتونو بصورت چت یا تلفنی از من بپرسید و با هم گفتگو کنیم .

مرزنگوش

مضراتی برای مرزنگوش وحشی یافت نشد.

اگر نیم لیتر آب جوش را روی دو قاشق غذاخوری از این گیاه بریزیم، برای سیاه سرفه و درمان سرفه‌های دیگر بسیار مفید است. برای اسهال داروی مفیدی می‌باشد و به شکل دهان شویه برای رفع التهاب دهان و گلو استفاده می‌گردد. به شکل ماساژ پوستی، برای التیام زخم‌ها و در حمام‌های تقویتی برای کودکان ضعیف به کار می‌رود.زمینه مصرف گیاه:1-خلط آور2-گندزدائی3-مسکن سرفه4-ضد اسهال5-رفع التهاب دهان و گلو6-زخم

ترکیبات تشکیل دهنده این روغن عبارتند از تیمول، کارواکرون، کاریو فیلن، پاراسیمن، بورنئول، لینالول، زرانیل استات و… نسبت این ترکیبات در گیاهان تهیه شده از منابع مختلف متفاوت است. مرزنگوش به عنوان ضدنفخ، خلط آور، مسکن، مدر، در درمان ناراحتى هاى تنفسى (آسم) و اشتها آور مصرف مى شود. همچنین براى آن اثر التیام دهنده و ضدعفونى کننده ذکر شده است. در طب گذشته از مرزنگوش در تسکین دل پیچه و دردهاى مختلف به ویژه سردرد و کمردرد استفاده شده و براى آن اثر قاعده آور و مدر نیز قائل بوده اند. از فرآورده هاى موجود در بازار مى توان به بخور اکالیپتوس اشاره کرد که گونه اى از مرزنجوش یکى از اجزاى تشکیل دهنده آن است. اندام هاى هوایى گیاه خشک شده باید در بسته بندى هاى مناسب و دور از رطوبت و حرارت زیاد نگهدارى شود. اسانس گیاه مانند دیگر اسانس ها باید در ظروف شیشه اى تیره رنگ و در بسته و تخلیه شده از هوا نگهدارى شود. قسمت های‌ مورد استفاده‌ مرزنگوش‌ وحشی‌ سر شاخه‌های‌ گلدار آن‌ است‌ که‌ گیاه‌گلدار را پس‌ از جمع‌آوری‌ کردن‌ در سایه‌ در حرارت‌ کمتر از ۳۵ درجه‌ سانتیگراد می‌خشکانند.

پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نام‌های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می‌شود. پونه کوهی گیاهی است که بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد می‌کند و برگ‌ها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگ‌تر است. اما هرچه به‌طرف رأس گیاه می‌رود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمی‌آید. حاشیه برگ‌ها صاف یا کنگره‌ای است. گلها به ‌طول ۴ ـ ۷ میلی‌متر به‌رنگ صورتی یا سرخ به شکل‌خوشة افشان روی شاخه‌ها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام ‌قسمت‌های گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.

دم‌نوش زنجبیل نوشیدنی گرمِ تند زنجـبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.

به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده ، برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .

دم آلبالو عبارت از دم میوه هائی است که باریک و کشیده و بصورت دو شاخه ، برنگ قهوه ای روشن دیده میشود . این قطعات متعلق به در خت آلبا لو با نام علمی:Cerasus vulgaris Mill. ازتیره گلسرخ است (Rosaceae) است . آلبالو درختی است زیبا که در اغلب نقاط ایران کشت می گردد . گلهای سفید و زببای آن قبل از باز شدن برگها روی درخت ظاهر میگردد و ظاهری بسیار زیبا در بهار ایجاد می نماید .میوه های کاملا مدور و قرمز رنگ، برگهای دندانه دار و سا قه های قرمز رنگ که پوسته پوسته می گردد از مشخصات ابن درخت است .

Neted Saffron غده های کروی , پوشیده از شبکه ای فیبری به رنگ قهوه ای روشن بدون بو با طعم تند است که از غده های زیرزمینی گیاه جو قاسم با نام علمی:‍Crocus Haussknechtii Boiss.از تیره زنبق (Iridaceae ) بدست می آید که نوعی زعفران صحرایی بومی ایران است .9 تا 14 برگ کشیده و باریک آن درزمستان و بهار ظاهر میگردند . گلهای آن از سفید تا آبی پررنگ مشاهده می گردد و وجود خامه منقسم به سه شاخه قرمز و روشن علامت مشخصه است .

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا می باشد.

مطالب پر بازدید


گیاهی را که مشاهده می کنید مرزنگوش نام دارد مرزنگوش یک گیاه پر خاصیت می باشد که ما امروز قصد داریم این گیاه را به شما عزیزان معرفی کنیم به همین منظور عکس هایی از گیاه مرزنگوش را آماده کرده ایم همچنین اطلاعاتی در رابطه با خواص این گیاه را میتوانید در ادامه مطلب مطالعه کنید.


مرزنگوش

 


 

گیاهی علفی، یکساله ودر بعضی مواقع دوساله با ساقه ای راست و شاخه و برگ های متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشه های به هم فشرده ای می رویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است و فقط در مناطق گرمسیری نشکیل می شود. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است.

برای مصرف طبی سرشاخه های آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد می چینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه می زند. سرشاخه های چیده شده را به صورت دسته ای در می آورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک می کنند. آن ها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تانن ها و شیره های تلخ، کاروتن ها و ویتامین C هستند و علیه بیماریهای گوارشی موثرند.

مقدار مصرف آن در جوشانده یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب است که روزانه دو فتجان از آن می نوشند. از این گیاه در ترکیب مرهم ها برای درمان روماتیسم استفاده می شود.

 

مزاج :
گرم و خشک است
خاصیت :
لطیف ، بازکن و گدازنده .روغن مرزنگوش گرمی می دهد و مسهل است و تند مزاج .

آرایش:
آب مرزنگوش را در ابزار حجامت می ریزند و بعد از حجامت بر پوست می مالند سپیدی هایی که از برش تیغ حجامت بوجود آمده از بین می رود .
خشکیده مرزنگوش را با عسل مخلوط کنند و بر پوست بمالند لکه های سیاه خونی و لکه های سبز رنگ خونی را بر می دارد و به ویژه برای زدودن لکه های خونی زیر چشم بسیار مفید است

ورم و جوش :بر ورم بلغمی بمالند مفید است .
مفاصل :
در مرهم موم و روغن گل مفید است و پیچش مفاصل را علاج می کند .درد پشت و بیخ ران را تسکین می دهد .با عسل علاج خستگی است.
روغن مرزنگوش فلج را چه آن فلجی که گردن را به سوی عقب کج می کند و چه غیر آن باشد مداوا می کند .
سر :
راه بندان مغز را باز می کند ، سردرد عادی یا سودایی ، رطوبت باد متراکم ، چاره اش با مرزنگوش است .
قطره هایی از آن را در گوش بچکانند درد گوش آرام می گیرد . فتیله را به روغن آن آغشته کنند و در گوش بمالند گوش را از گرفتگی می رهاند .
اندام های غذا :آب پز مرزنگوش در علاج استسقا سودمند است .
اندام های دفعی :
آب پز آن داروی بی اختیاری ادرار و پیچش و درد روده است . روغنش گرمی بخش و نرمی بخش است و در بهم آمدن دهانه زهدان که در راه حقنه شدن است مفید است .
زهرها :با سرکه باشد پادزهر نیش کژدم است .

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است



3,000 تومان 2,500 تومان

 

مرزنجوش گیاهی دارویی و با عطر قوی و شیرین مایل به لیمو بومی سرزمین های شمال آفریقا و غرب آسیا بوده و در مکانهایی که به صورت خودرو رشد می کند چند ساله می روید ولی در مناطق با آب و هوای کوهستانی و دارای زمستان یک یا دو ساله کشت می شود و زمستان را تحمل نمی کند.

 

مرزنگوش

نام های دیگر مرزنجوش عبارت اند از :

توکلیجه، مرزنجوش، حب الفیل، اذان الفار، ثاموس و ریحان سلیمان

مرزنجوش نیاز نوری بالایی دارد و در نیم سایه و سایه عملکرد پایینی دارد.

 

 

بذر مرزنجوش – بذر گیاه دارویی مرزنگوش ماجورانا- مارجورام (marjoram)

 

مرزنگوش (Origanum majorana) گیاهی علفی، یکساله و در بعضی مواقع دوساله با ساقه‌ای راست و شاخه و برگ‌های متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگ‌ها در خوشه‌های به هم فشرده‌ای می رویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است و فقط در مناطق گرمسیری تشکیل می‌شود. تمام قسمت‌های گیاه دارای عطر خوشایند است.

 

مقدار مصرف آن در جوشانده یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب است که روزانه دو فنجان از آن می نوشند. از این گیاه در ترکیب مرهم‌ها برای درمان روماتیسم استفاده می‌شود.

 

ساقه های مرزنجوش مایل به رنگ قرمز بوده و گلهای خوشه ای این رقم (ماجورانا) معمولاً به رنگ سفید می باشد گلهای رقم های دیگر مرزنجوش صورتی یا بنفش نیز می باشند، برگ ها بیضی شکل و سبز- خاکستری بوده و دارای کرک های بسیار ریزی بر روی سطح آن می باشد که در برگ های جوان بیشتر نمود می کند، به دلیل این کرک ها برگ های جوان به رنگ سفید دیده می شود.

 

 

 

مرزنجوش نسبت به خشکی و گرما مقاوم است ولی سرما را تاب نمی آورد و از بین می رود.

مرزنجوش ادویه ای مناسب برای طعم دادن به شیرینی و نوشیدنی های مختلف می باشد.

 

مرزنجوش بومی سرزمین های شمال آفریقا و غرب آسیا بوده و در مکانهایی که خودرو می روید به صورت چند ساله می روید ولی در مناطق با آب و هوای کوهستانی و دارای زمستان یک یا دو ساله کشت می شود و زمستان را تحمل نمی کند.

 

نام های دیگر مرزنجوش عبارت اند از :

توکلیجه، مرزنجوش، حب الفیل، اذان الفار، ثاموس و ریحان سلیمان

 

مرزنگوش

 

 

 

مرزنجوش به دو روش تکثیر می یابد:   ۱) کاشت بذر یا نشاء گیری     ۲) تقسیم بوته (تکثیر رویشی) در خرداد ماه

 

مرزنجوش گیاهی چند ساله می باشد و به سرما حساس بوده و با شروع سرما قسمت هوایی گیاهان از بین می رود و در سال بعد مجدد رشد می کند البته در برخی مناطق سرمای شدید را تاب نمی آورد و به صورت یک ساله کشت می شود. (مرزنجوش تنها در مناطق گرمسیری به صورت چند ساله کشت می شود)

 

مرزنجوش نیاز نوری بالایی دارد و در نیم سایه و سایه عملکرد پایینی دارد.

 

  • فوايد ومضرات گوشت گراز
  • در تکثیر رویشی بوته های قوی دو یا سه ساله را انتخاب کرده و از خاک خارج می کنیم و گیاه را به چند قسمت تقسیم می کنیم به طوری که در هر بخش ریشه و ساقه و… وجود داشته باشد سپس اقدام به کاشت آنها با فاصله ی ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر در ردیف هایی با فاصله ی ۵۰ سانتی متری از هم در زمینی دیگر می کنیم.

     

    برای کاشت خانگی و به صورت محدود در تمامی طول بهار و تابستان میتوان اقدام به کاشت در باغ (باغچه) و گلدان نمود.

    برای کاشت بذر مرزنجوش در باغچه و مزرعه ابتدا خاک (بستر کشت) را به عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر زیر رو رو کنید و با کود حیوانی پوسیده یا کمپوست مخلوط کنید.

     

    بذر های مرزنجوش ریز بوده و باید در عمق کمی کاشته شود و بر روی آن خاک نرم ریخته شود.

    برای کاشت بذر مرزنجوش در گلدان، گلدان انتخابی باید عمقی حداقل ۱۰ سانتی متری داشته باشد.

    چون بذرها در عمق کمی کاشته شده حتماً به نحوی آبیاری شود که بذرها شسته نشود.

     

     

    مرزنگوش

    برای کاشت بذر در گلدان ابتدا بذر ها را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید تا آب به زیر پوسته آن برود و جوانه زنی زودتر اتفاق بیفتد، سپس آنها را در گلدان و عمق نیم سانتی متر بکارید و به آرامی آبیاری کنید و تا قبل از جوانه زنی اجازه ندهید خاک خشک شود، خاک توصیه شده برای کاشت گلدانی ترکیب کمپوست و پیت ماس یا کوکوپیت می باشد البته استفاده از هر ترکیب خاکی بلامانع است.

     

     

    تا قبل از جوانه زنی بذر، بستر کشت همیشه باید مرطوب باشد ولی غرق آبی نه، برای تسریع در جوانه زنی بذرها میتوانید بر روی بستر کشت یک مشما شفاف بیاندازید، توجه کنید که با این کار دما زیر مشما بالا می رود و در صورتی که هوا خیلی گرم باشد از انجام این کار پرهیز کنید و تنها مراقب باشید که خاک خشک نشود.

     

    علف های هرز را از همان ابتدا حذف کنید، وجود علف هرز باعث رقابت در جذب مواد مغذی خاک میان گیاه و علف هرز می شود و باعث کاهش مواد دریافتی مورد نیاز گیاه و کم شدن اسانس و عطر گیاه می شود.

    بذرهای مرزنجوش در دمای حداقل ۱۳ تا ۱۵ درجه نیز قابلیت جوانه زنی دارند.

    PH مناسب برای خاک مرزنجوش ۶ تا ۷ می باشد.

     

     

    مرزنجوش آفات و بیماری خاصی ندارد و گیاهی مقاوم به حساب می آید تنها ممکن است در برخی خاک های سنگین و با زهکشی پایین دچار پوسیدگی ریشه شود

    مرزنجوش در اکثر خاک ها رشد می کند و به خاک حساسیتی ندارد البته خاک قلیایی را بیشتر می پسندد و و نیاز به نور کافی برای رشد دارد.

     

    آبیاری مرزنجوش به گونه ای باشد که خاک بستر خیلی خشک نشود البته این گیاه مقاومت خوبی نسبت به خشکی دارد.

     

     

     

     

    مرزنجوش در سال اول یک بار و در سالهای بعد دو تا سه بار برداشت می شود که البته به شرایط محیط کشت نیز بستگی دارد، برداشت مرزنجوش هنگامی انجام می شود که گیاه بر روی گل بوده، هنگام برداشت، گلها همراه ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر از ساقه برداشت شده و خشک می شوند.

     

    در سالهای دوم به بعد برداشت یکبار در فصل گلدهی و بار دوم بعد از اینکه مجدد گیاه رشد نمود و قابل برداشت شد انجام می شود.

     

    برای مصرف طبی سرشاخه‌های آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد می چینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه می زند. سرشاخه‌های چیده شده را به صورت دسته‌ای در می‌آورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک می‌کنند.

    آن‌ها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تانن‌ها و شیره‌های تلخ، کاروتن‌ها و ویتامین C هستند و علیه بیماریهای گوارشی موثرند.

     

    مرزنجوش برخلاف تصور به سرما حساس بوده و بوته ها با شروع سرما از بین می روند در نتیجه در شهرهای نیمه گرمسیری به صورت دو ساله و شهرهای سردسیری یک ساله و مناطق گرمسیری به صورت چند ساله کشت می شود.

    در هر هکتار زمین های تحت کشت گیاه مرزنجوش، می توان سالانه ۲ تا ۳ تن محصول برداشت نمود.

     

     

     

     

    مرزنجوش دارای خواص متعددی می باشد که برخی از آنها را می شماریم:

    تسکین سردرد، درمان استفراغ، اسهال، تقویت معده، باد شکن، معرق و ضذ تشنج، درمان درد سینه، سرفه، تنگی نفس و درد قلب، رفع تشنجات عصبی، ضد التهاب و ضد سرطان

    مرزنجوش را علاوه بر تهیه جوشانده و ادویه در تهیه پماد و کرم و ادکلن نیز مورد استفاده قرار می دهند.

     

    مصرف منظم این گیاه باعث کاهش میزان کلسترول در بدن می شود

    برطرف کردن جای جوش و کک و مک و شادابی پوست

    مصرف برای کودکان زیر ۵ سال و خانم های باردار توصیه نمی شود، مصرف بیش از اندازه ی این گیاه عوارضی دارد.

     

    از دانه های معطر مرزنجوش برای طعم دادن به شیرینی ها و نوشیدنی ها استفاده می شود.

    مصرف خوراکی مرزنجوش برای درمان علائم ناشی از برونشیت، سردرد، بی خوابی، اضطراب، ناراحتی های گوارشی و دردهای دوران قاعدگی استفاده می شود.

     

    مصرف مرزنجوش به صورت موضعی برای درمان درد عضلات، آرتروز، دردهای ناشی از برونشیت و رگ به رگ شدگی به کار می رود. از اسانس این گیاه در ساخت عطرها، صابونها، شامپوها و سایر محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.

     

     

     

     

    منبع مطالب و اطلاعات بیشتر (کلیک کنید)

    منبع دوم (کلیک کنید)

     

     

    برای سفارش بذر مرزنجوش ابتدا تعداد مورد نظر را انتخاب نموده و سپس افزودن به سبد خرید را بزنید.

     

    هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه شما *

    فروشگاه گلس گاردن آماده دریافت پیشنهادات و انتقادات سازنده شما می باشد

    *** خرید بالای 150 هزار تومان شامل ارسال رایگان توسط پست می گردد *** در ایام قرنطینه فروشگاه فعال بوده و سفارشات طبق روال قبل ارسال خواهد شد *** رد کردن

    ثبت نام رایگان و آسان است!

    مرزنجوش ، مرزنگوش ، مرزنگوش وحشی از نام های رایج این گیاه دارویی است.

    از نظر حکمای طب سنتی طبع گیاه مرزنجوش گرم و خشک است.

    .wp-review-17016.review-wrapper { font-family: ‘Open Sans’, sans-serif; }

    مشاوره طبایع

    همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند…

    مرزنگوش

    آکادمی طبایع

    برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید…

    اپلیکیشن طبایع

    برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید…

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وب‌ سایت

    | طبایع مرجع طب سنتی ایران © 1399 – تمامی حقوق محفوظ است. |

    مرزنجوش چیست؟

    مرزنجوش به اندازه ی پونه ی کوهی (ارگانو) که رابطه ی بسیار نزدیکی با آن دارد شناخته شده نیست، اما خواص مرزنجوش از نظر پزشکی و درمان و سلامت و زیبایی بی نظیر است.مرزنجوش یک گیاه همه ساله است که خاستگاه آن مناطق مدیترانه است. این روزها، این گیاه را در باغ های سرتاسر جهان می کارند. این گیاه معمولا به عنوان جایگزینی برای پونه ی کوهی در آشپزی استفاده می شود و بافتی نرم تر و مزه ای نسبتا ملایم تر از آن دارد.

    هنگامی که شما از مرزنجوش در آشپزی استفاده می کنید ،احتمالا از انواع خشک شده آن و به مقدار نسبتا کم استفاده می کنید. در بخش سلامت نمناک میخوانید که یک قاشق غذا خوری از گیاه مرزنجوش، حدود 5 گرم کالری دارد، اکثر این کالری ها از کربوهیدرات های به شکل فیبر و قند طبیعی به دست می آیند، اما مرزنجوش منبع مهم و مناسبی از کربوهیدرات و قند و فیبر نمی باشد.همچنین به احتمال زیاد مواد مغذی قابل توجهی را تولید نمی کند، اما مقدار کمی از ویتامین K را دریافت خواهید کرد، همچنین می توانید میزان مصرف ویتامین A، ویتامین C، فولات و ویتامین B6 خود را با مصرف مرزنجوش افزایش دهید. مواد معدنی موجود در این گیاه حاوی کلسیم، آهن و منگنز می باشد.

    بهترین مزایایی که مرزنجوش در رده سلامتی، پوست و مو به ما ارائه می دهد در ادامه این بخش از سلامت نمناک و در بحث بررسی خواص و فواید خوراکی ها آورده شده است.

    هنگامی که از مرزنجوش در یک ماده غذایی خوشمزه استفاده شود، خواص آنتی اکسیدانی را به بدن ما می رساند، که باعث بهبود سلامت قلب و عروق می شود. همچنین قادر به تنظیم سطح قند خون است، التهاب درون بدن را افزایش می دهد و به آرامش سیستم عصبی بدن کمک می کند.زمانی که به عنوان یک درمان موضعی استفاده شود، خواص آنتی اکسیدانی آن طیف وسیعی از مزایا را ارائه می دهد. اکثر محصولات پاک کننده تجاری مرزنجوش را به فرآیند فرمول بندی خود اضافه می کنند، زیرا باعث صاف شدن پوست و جلوگیری از چین و چروک می شود و در درمان پوست های مستعد آکنه، اگزما و بثورات را موثر است.

    مرزنگوش

    روغن مرزنجوش به طور موثر به کنترل سطح درد کمک می کند، که معمولاً با التهاب، تب، سردرد و درد عضلانی همراه است. روغن مرزنجوش بسیار موثر است و نسبت به داروهایی که مزایای یکسان دارند،هیچ گونه عوارض جانبی منفی ندارد.

    گیاه مرزنجوش در درمان تقریبا تمام انواع اسپاسم ها و مشکلات مربوطه مفید است. این ماده به نحو موثری اسپاسم های دستگاه تنفسی، روده ها، و اسپاسم های عضلانی اعضای بدن را برطرف می کند. همچنین به درمان تشنج ها، کشیدگی عضلات، گرفتگی های عضلانی و وبای تشنجی که به خاطر اسپاسم های غیر قابل کنترل به وجود می آیند کمک می کند.

    بدن انسان به طور مداوم در معرض عناصر محیطی قرار می گیرد و یک سیستم ایمنی ضعیف را به وجود می آورد و به ویروس و عفونت ها تبدیل می شود. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از مرزنجوش به عنوان یک درمان مناسب برای حمله ویروس ها در نظر گرفته میشود، همچنین استفاده مداوم از آن برای درمان آنفولانزای مرغی و سرخک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

    مرزنجوش دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، و ضد عفونی کننده ای است که به آن خاصیت درمانگری متعددی می بخشد. علاوه بر موارد ذکر شده، این گیاه را می توان برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونت ها، مسمومیت غذایی و کمک به درمان زخم ها نیز استفاده کرد.

    گیاه مرزنجوش به عنوان یک مرهم با ارتقاء سرعت التیام زخم ها، چه درونی چه بیرونی، و محافظت از آن ها در برابر عفونت سرعت درمان زخم ها را افزایش می دهد.

    کسانهی که به دنبال زیبایی پوست هستند، ممکن است متوجه شده باشند که مرزنجوش، یکی از عنصر های رایج در اکثر محصولات پوستی است. حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است و باعث می شود که تن پوست به طور موثر تنظیم شود. تولید کنندگان مراقبت از محصولات پوستی عصاره مرزنجوش در محصولات خود فرموله می کنند و از مزایای آن نسبت به رقبا برخوردار میشوند، مرزنجوش همچنین برای سفید شدن پوست و کمک به جوانسازی موثر است.

    هنگامی که به عنوان یک درمان برای شستشوی مو استفاده می شود، روغن مرزنجوش معجزه می کند و به بهبود شرایط مو کمک خواهد کرد. خواص ضد باکتری و ضد قارچ آن به پاک کردن مو کمک میکند و هرگونه ناخالصی را که ناشی از محیط زیست است، از پوست سر را از بین میبرد. کارشناسان مو توصیه می کنند که اگر روغن مرزنجوش را به صورت مستقیم به پوست سر بمالید، می تواند به درمان هرگونه بیماری مانند شوره سر و خشکی مو کمک کند، علاوه بر این شستشوی مداوم با مرزنجوش مواد معدنی و مواد مغذی حیاتی را فراهم می کند و کمک می کند تا ریشه موهای شما ضخیم تر شود. برای بهره مندی از مزایای کامل آن باید پس از استفاده، اجازه دهید تا موهایتان به طور طبیعی خشک شود و از هیچ گونه لوازم گرمایش غذایی استفاده نکنید.

    مرزنجوش می تواند به بهبود سیستم گوارشی کمک کند و همچنین مشکلات خاص مربوط به دستگاه گوارش را حل کند. فقط رایحه ی آن می تواند به تحریک غدد بزاقی کمک کند و این امر به فرایند گوارش که از دهان آغاز می شود کمک کند. روغن موجود در این گیاه نیز اثربخش است و حرکت را در دستگاه گوارش تحریک می کند.

    ناراحتی های رایجی مانند گاز معده، نفخ، سوء هاضمه، گرفتگی عضلات و حالت تهوع را می توان با چند فنجان چای آرامبخش مرزنجوش یا افزودن گیاه تازه ی آن به وعده ی غذایی برطرف کرد. این گیاه همچنین می تواند در دوره های بیماری و در خلال فرایند ریکاوری وقتی که میلی به غذا خوردن ندارید اشتهای تان را افزایش دهد.

    گیاه مرزنجوش به درمان استرس و اضطراب کمک میکند.شما یا می توانید آن را در فضای خانه اسپری و استنشاق کنید یا آن را با روغن حامل دیگری رقیق کنید و از آن برای یک ماساژ تسکین دهنده ی استرس استفاده کنید. با کمک به تسکین تنش و اضطراب، روغن معطر مرزنجوش می تواند به بهبود کیفیت خواب نیز کمک کند و باعث شود شب پر آرامشی را پشت سر بگذارید.

    مرزنجوش در زمینه ی بهبود سلامت زنان از اعتبار و ارزش بالایی برخوردار است. این گیاه می تواند به متعادل شاختن هورمون های زنان و تنظیم قاعدگی آن ها کمک کند. چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث بررسی خواص روغن مرزنجوش هم گفته شد مرزنجوش نه تنها به تنظیم چرخه ی قاعدگی کمک می کند بلکه به از بین بردن بسیاری از علائم آشنایی که زنان در طول عادت ماهیانه شان با آن ها روبرو هستند کمک می کند و می تواند به درمان علائم مربوط به یائسگی نیز کمک کند.

    به دلیل خواص تحریک کنندگی طبیعی جریان قاعدگی، می تواند قاعدگی زنان را تحریک کند و حتی از آن برای مادران شیرده جهت شیردهی بیشتر نیز استفاده شده است.سایر استفاده های مرزنجوش برای سلامتی زنان، درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک و ناباروری است که اغلب به این بیماری مربوط می شود. در مطالعه ای جدید که در اوایل امسال به چاپ رسید دریافته اند مرزنجوش بر هورمون های زنان و سندرم تخمدان پلی کیستیک اثر مفیدی دارد. این گیه به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح آندورفین در بیماران کمک می کند.

    مرزنجوش حاوی فیبر فراوانی است که سبب دفع صفرا و سموم سرطان زای موجود در روده ها شده و مصرف منظم آن میزان کلسترول را کاهش می دهد.

    از ترکیب مرزنجوش و روغن زیتون گرم و نرم نگهداشتن محل شکستگی یا دررفتگی استفاده می کنند زیرا مرزنجوش دررفتگی یا شکستگی استخوانها را ترمیم و بهبود می بخشد.

    دم کرده برگهای خشک شده یا پودر شده گیاه مرزنجوش برای لاغری و کاهش وزن بسیار مفید است.

    گیاه مرزنجوش آرامبخشی فوق العاده بوده و چکاندن چند قطره از عصاره آن گوش درد را کاهش می دهد.

    برای درمان سرفه می توان دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه مرزنجوش را در نیم لیتر آب ریخت و معجونی تهیه نمود که برای درمان سرفه و بهبود اسهال های شدید مفید و مؤثر باشد.

    برای محو کردن جای جوش از روی پوست چندین روز به شکل مرتب و منظم ترکیبی مساوی از پخته گیاه مرزنجوش و عسل را تهیه کرده و بر روی جای جوش ها بگذارید.

    برای درمان لکه های قرمز رنگ خونی چشم و تمام لکه های زیر چشم ترکیب مرزنجوش و عسل را بر زیر چشم خود بمالید .

    برای رفع گرفتگی بینی و گلو درد در فصول سرد ، پودر گیاه مرزنجوش را دم کرده و بنوشید.

    برای درمان و کاهش درد های روماتیسمی، عضلانی و آرتریت بهتر است مرزنجوش و روغن زیتون را ترکیب کنید و سپس 2 یا 3 ساعت آن را در آب جوش، قرار دهید تا معجونی را به دست آورید که بسیار مفید است.

    مرزنگوش

    فیبر موجود در گیاه مرزنجوش منجر به دفع مواد زائد در سیستم گوارشی شده و با انواع سرطان ها به خصوص سرطان روده مقابله می کند.

    مصرف دم کرده گیاه مرزنجوش سبب آرامش اعصاب و درمان مشکل بی خوابی یا کم خوابی می شود.

    مصرف گیاه مرزنجوش جریان گردش خون در بدن را بهبود می بخشد و کارایی و سلامت دستگاه قلب و عروق را افزایش می دهد.

    برای از بین بردن لکه های پوستی و کک و مک روی پوست، در طب سنتی به مالیدن روغن و عصاره گیاه مرزنجوش توصیه می شود.

    روغن معطر مرزنجوش، یک ادرارآور طبیعی می باشد و سبب افزایش مقدار ادراری را که تولید می کنید می شود. ادرارآورها به شستشوی سیستم بدن و خارج کردن آب اضافی و مواد سمی مانند سدیم اضافی و اسید اوریک کمک می کنند.

    روغن معطر مرزنجوش مانند یک شهوت کاه عمل کند و به سرکوب یا کنترل میل جنسی کسانی که از شهوت یا میل جنسی بیش از حد یا نامتعارف رنج می برندمی پردازد.

    روغن مرزنجوش سبب افزایش میزان تعریق شده و مواد سمی، سدیم، املاح و… را از بین می برد. همچنین به پایین آوردن تب و کاهش وزن کمک می کند.

    آنزیم پروتئین تریوزین فوسفات 1B (PTP1B) بر سطح انسولین تاثیری منفی می گذارد، روغن معطر مرزنجوش جلوی رشد این آنزیم را می گیرد و اینگونه سطح قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد.

  • فوايد قرص زينک
  • مصرف مرزنجوش سیستم گردش خون در بدن را بهبود می بخشد و مزایای بسیاری را برای کاهش خون دارد.

    گیاه مرزنجوش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی فراوانی است و سبب درمان یا کاهش عفونت ها و قارچ های رحم و واژن می شود.

    مصرف مرزنجوش برای کودکان و نوزادان مناسب نیست.

    روغن معطر مرزنجوش جلوی رشد را می گیرد مصرف مرزنجوش باید با احتیاط و حتما با مشورت با پزشک صورت گیرد.

    زمانیکه به مقدار معمول برای طعم غذا استفاده شود، کاملاً برای همه ی افراد ایمن است و زمانی که برای مدت کوتاه به عنوان مصرف داروی استفاده شود، همچنان ایمن می باشد اما طبق برخی از منابع، زمانی که بیش از حد از آن استفاده کنید ممکن است باعث آسیب به کبد و کلیه شود و یا حتی سرطان کبد ایجاد شود.

    توصیه می شود که قبل از استفاده از گیاه مرزنجوش به عنوان دارو در زمان بارداری یا شیردهی یا کودکان حتماً با پزشک مشورت کنید.

    افرادی که به نعنا، ریحان یا مریم گلی حساسیت دارند، به احتمال زیاد به این گیاه نیز حساسیت نشان میدهند، پس باید از آن اجتناب کنند.

    مرزنجوش دارای خواص دیورتیک است و بنابراین ممکن است با قرص های این چنینی تداخل پیدا کند و منجر به از دست دادن نگهداری ادرار شود.

    میتوان مرزنجوش را به عنوان یک ادویه به غذا اضافه کرد، اما راه های دیگری نیز وجود دارد که می توانید دوز موثری از آن را استفاده کنید و از خواص مرزنجوش بهره مند شوید.

    مرزنگوش

    نوشیدن چند فنجان چای مرزنجوش در روز تونیکی عالی برای رفع مشکلات گوارشی و تقویت دستگاه گوارشی محسوب می شود. همچنین چای مرزنجوش مملو از ترکیب های آنتی اکسیدانی است که می توانند به دور ماندن از بیماری ها کمک کنند.

    مانند تمام سبزیجات خشک و ادویه جات، ترشی جات، مرزنجوش را نیز در یک ظرف دربسته بریزید و در یک فضای تاریک و خنک نگهداری کنید.

    اگر به طور مناسب از آن ها نگهداری شود، می توان سه یا چهار سال از آن استفاده کرد. میتوانید در برخی از بازارها گیاه تازه آن را پیدا کنید، با این حال بسیاری از آشپزان می گویند که بهتر است از مرزنجوش خشک استفاده کنید.

    مرزنگوش گیاهی است که شما احتمالا آن را به طور معمول به عنوان ادویه غذا می شناسید. اما  این گیاه هم چنین یک داستان جذاب در اسطوره شناسی یونان دارد. بر اساس یک داستان الهه ی عشق ،آفرودیت، مرزنگوش را رشد داده بود و بر همین اساس از همان موقع تاکنون این گیاه در معجزات مختلف عشق کاربرد دارد.

    مردم از گل ها،برگ ها و روغن مرزنگوش دارو درست می کنند.

    چای درست شده از برگ ها یا گل های این گیاه برای آبریزش بینی و سرماخوردگی در نوزادان و کودکان نوپا،سرفه های خشک و سوزش دار ،تورم بینی و گلو و گوش درد استفاده می شود.

    چای مرزنگوش هم چنین برای انواع مشکلات هضم مانند اشتهای ضعیف،بیماری های کبدی،سنگ کیسه صفرا،نفخ روده و کرامپ معده استفاده می شود.

    برخی از خانم ها از چای مرزنگوش برای رهایی از علائم یائسگی ،درمان نوسانات خلقی ناشی از قاعدگی،شروع قاعدگی و بهبود جریان شیر استفاده می کنند.

    مرزنگوش

    دیگر استفاده های مرزنگوش شامل:درمان دیابت،مشکلات خواب،اسپاسم عضلانی،سردرد،رگ به رگ شدنفخون مردگی و درد پشت

    هم چنین به عنوان نیروبخش عصب و قلب  و بهبود جریان خون بهتر استفاده می شود .

    روغن مرزنگوش برای سرفه ،مشکلات کیسه صفرا،کرامپ شکمی و مشکلات هضم ،افسردگی ،گیجی،میگرن،سردرد های عصبی،درد عصب،فلج شدن،سرفه ،آبریزش بینی و به عنوان دیورتیک استفاده می شود.

    در غذا مرزنگوش به عنوان ادویه غذا استفاده می شود.روغن و  محلول رزین درروغن آن به عنوان طعم دهنده در غذا و مشروب استفاده می شود.

    در صنعت روغن آن به عنوان رایحه در صابون و لوازم آرایشی استفاده می شود.

    مرزنگوش را با مرزنگوش زمستانه یا پونه کوهی  که مرتبط با مرزنگوش وحشی هستند،اشتباه نگیرید

    چگونه عمل می کند؟

    اطلاعات کافی درباره یعملکرد مرزنگوش در دسترس نیست.

    شواهد ناکافی برای:

    شواهد بیشتری نیاز است تا از مرزنگوش در موارد بالا استفاده شود.

     

    مرزنگوش در مقادیر غذایی نسبتا ایمن است و در افراد بزرگسال وقتی به صورت خوراکی در مقادیر دارویی  برای مدت کوتاه مصرف شود احتمالا ایمن می باشد.

    مرزنگوش وقتی به صورت طولانی مدت یا وقتی روی چشم و یا پوست به صورت تازه استفاده شود احتمالا خطرناک است.

    شواهدی وجود دارد که مرزنگوش می تواند باعث سرطان شود اگر به مدت طولانی مصرف شود.

    استفاده از مرزنگوش تازه، ممکن است باعث سوزش چشم و پوست شود.

    ملاحظات و هشدارها:

    اطلاعات کافی درباره ی ایمنی استفاده از مرزنگوش در مقادیر دارویی در دوران شیردهی در دسترس نیست،بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.

    تداخلات متوسط(هنگام استفاده همزمان هوشیار باشید):

    لیتیوم:مرزنگوش اثراتی مانند داروهای دیورتیک دارد. استفاده از مرزنگوش ممکن است دفع لیتیوم از بدن را کاهش دهد.که این اثر می تواند مدت زمان ماندن لیتیوم در بدن را افزایش داده و نتیجه اش عوارض جانبی جدی می باشد.

    قبل از استفاده از مرزنگوش اگر از لیتیوم مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید،ممکن است دوز لیتیوم شما نیاز به تغییر داشته باشد.

    من سپیده صالحی مدیر بخش محتوای علمی سیبویه و دانشجوی سال آخر داروسازی هستم حدود دوسال با سیبویه در زمینه تولید محتوا همکاری میکنم .


    درباره ما


    تماس با ما


    ثبت شکایات


    سیبویه برای پزشک

    مرزنگوش


    سیبویه برای بیمارستان


    سیبویه برای داروخانه


    قوانین و مقررات


    حریم خصوصی


    حفظ امنیت اطلاعات

    تهران – شهرک غرب – بلوار دادمان – خیابان ارغوان غربی – سروناز یک – پلاک 18

    info@sibooye.com

    021-25917905

    از تیم پزشکی سیبویه مشاوره رایگان بگیرید!

    صبح ها از ساعت
    ۱۰
    الی
    ۱۴

    عصر ها از ساعت
    ۱۸
    الی
    ۲۲

    مرزنگوش
    مرزنگوش
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *