فوايد و مضرات ماهي شير

دوره مقدماتی php
فوايد و مضرات ماهي شير
فوايد و مضرات ماهي شير

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

داستان عشق و جنون

 

کفش کودک رنگارنگ با الیاف طبیعی کاموا دست دوز

کفش کودک تک رنگ با الیاف طبیعی کاموا دست دوز

فوايد و مضرات ماهي شير

دوره مقدماتی php

زعفران سرگل صادراتی به صورت کاملا ارگانیک

 

 

شیر ماهی یا ماهی  شیر نام نوعی ماهی آب شور  بوده که دارای اسکلت استخوانی  می باشد.این ماهی در خلیج فارس زیست و صید خواهد شد  و از نوع ماهی فلس دار بوده  که گوشت بسیار لذیذی دارد که این ماهی در منطقه وسیعی در جنوب شرقی آسیا و خاور میانه، چین، ژاپن، استرالیا و سواحل شرقی آفریقا یافت  میگردد و این ماهی از ماهی قباد بزرگتر  بوده   اما  شکل آن به ماهی قباد شبیه  بوده و  ماهی شیر از رده تن ماهیان می‌باشد و از نوع دریازی می بوده و باله دمی دو شاخه از ویژگی‌های مهم این ماهی  بوده که  از نظر ظاهری بدن این ماهی دوکی شکل  بوده  و مقطع عرضی آن بیضی  شکل می باشد. طول این ماهی بین ۱۲۰ تا ۲۴۰ سانتیمتر  بوده و خوراک این ماهی از ماهی‌های کوچکتر و آبزیان پلانگتونی تشکیل شده واین ماهی را می‌توان اغلب در آبهای کم عمق و در طول شیبهای ساحلی  پیدا کرد. ماهی را می توان یکی از مهمترین و اصلی ترین ماده های غذایی مفید بدانید  که خوشبختانه به صورت گسترده در تمام جهان و به خصوص در ایران یافت شده .

 

انواع ماهی هادارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی بوده  و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست،  ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته  شده که  نوع چربی موجود در آن بوده

تشخیص تازگی ماهی:

پولک های بدن ماهی  شیر بسیار ظریف بوده  و در زمان صید با اولین تماس دست محو می شود و پاک می گردد و معمولا هنگام عرضه در بازار فاقد پولک می بوده.البته بعضی اوقات در زیر باله های کنارین پولک باقی می ماند ودهانه ها یا پره های آبشش ماهی شیر وسیع  بوده  و چسبیده به سر ماهی نیستند و به و به همین دلیل بوده  که از آبشش ماهی شیر رنگ قرمز یا صورتی باقی نمی ماندوبه سرعت تغییر رنگ می داده  وبرای دانستن و تشخیص تازگی ماهی شیر اول به چشمان ماهی دقت نموده و باید شفاف باشد و رنگ چشم ماهی نباید قرمز باشد وبعد از آن با فشار مناسب انگشت بر روی سطح بدن ماهی و باقی نماندن اثر فشار انگشت بروی آن می توان تشخیص بدهید که  این ماهی تا به چه اندازه تازه می بوده  که اگر ماهی شیری را دیدید که رنگ چشمانش قرمز بود این ماهی تازگی لازم نداشته ، ولی در مورد ماهی شوریده این مسئله صدق نمی کرده و ماهی شیر گوشت بسیار لذیذی داشته و برای سرخ کردنی و قلیه بسیار مناسب می بوده  ، و اگر هنگام تمیز نمودن ماهی رنگ زردی را درون شکمش (سُرِّه ماهی)مشاهده کردید و جای نگرانی نداشته ، زیرا این زردی جای زهره ماهی می بوده  ولی به شرط آن که بوی نامطبوع و رنگ دیگری نداشته باشد.برش های این ماهی می توان بصورت رولتی یا کالباسی انجام گرفته شود

اگر ماهی شیر را برای سرخ کردنی خریداری نموده  برش های آن را نازک ببرید ولی برای قلیه بهتر این بوده  که قطعات ماهی را با ضخامت برش زده شود ، این ماهی را می توان با خیال راحت جلوی بچه ها و کسانیکه با تیغ ماهی مشکل داشته  .وزن های مشاهده شده از این ماهی در بازار معمولا از 500 گرم تا وزن های 2،3،5،و بزگترین تا 28 کیلو که به شخص تجربه ی دیدنش را داشته ام ، رنگ بدن ماهی شیر در قسمت پشت و کمر ماهی خاکستری رنگین کمانی ،پهلوها نقره ای با انعکاس رنگ های آبی با نوارهای عمودی مواج و نازک متعددی می بوده ، ماهی شیر در وزن های بزرگ بصورت فیله و تیکه ای بفروش رسیده  و توصیه می کنم همیشه سعی  نموده که  برای خرید فیله ماهی شیر به مغازه ماهی فروشی معتبر مراجعه  شود  چون متاسفانه  هستند کسانی که از بی اطلاعی مشتری در مورد شناخت ماهیان،ماهی ارزانتری را فیله  نموده  و به اسم ماهی شیر تحویل داده شده.

خواص ماهی

چربی موجود در بافت های ماهی و آبزیان تنها موجب افزایش کلسترول و سایر چربی های نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق کمک مؤثری می نماید ، ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب شده و پروتئین موجود در ماهی از نظر کمیت و کیفیت قابل توجه  بوده  که بدین معنی که پروتیین موجود در ماهی به شکلی  بوده  که به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می شود و به طور تقریبا کامل در بدن به مصرف می شود.

ماهی همچنین  یکی از منابع خوب آهن  بوده  و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروب ها نقش مهمی به عهده  داشته و آهن موجود در ماهی به گونه ای  بوده  که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می رسد و علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می دهد بنابراین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی ناشی (لینک)از فقر آهن به عهده داشته.

ماهی  دارای  مقدار قابل توجهی ویتامین های گروه “B” در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در سلامت پوست تاثیر داشته . همچنین بعضی از انواع ویتامین های گروه “B”در خون سازی نیز مؤثر بوده وبنابراین با مصرف ماهی می توانیم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از کم خونی کمک  کرده است .

مصرف ماهی دو تا سه  بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده می تواند اثرات مثبتی در رشد جسمی و ذهنی جنین و نوزاد داشته و نقش دیگری که ید در سلامت انسان به عهده دارد تاثیر آن در متابولیسم مواد انرژی زا  بوده و کمبود ید موجب کاهش متابولیسم مواد انرژی زا در بدن گردیده  و در نتیجه منجر به افزایش وزن و چاقی می نماید و ید در تولید مثل نیز مؤثر بوده و افراد مبتلا به گواتر ناشی از کمبود ید دچار اختلال در تولید مثل خواهند گردید. مصرف ماهی و آبزیان می تواند نیاز انسان را به ید تامین کرده و از بروز عوارض ناشی از کمبود ید پیش گیری نموده.

ماهی از منابع خوب فسفر محسوب شده و فسفر ماده ای بوده  که همراه کلسیم در سلامت و استحکام استخوان ها تاثیر مهمی داشته. ماهی هایی که با استخوان مصرف می شوند مانند ماهی کیلکا و ساردین  بوده که علاوه بر خواصی که برای انواع ماهی ها ذکر شد حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز می بوده و  بنابراین در رشد، استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها مفید است.ماهی و آبزیان با داشتن خواص تغذیه ای بسیار خوب می توانند قسمت اعظم نیازمندی های تغذیه ای ما را تامین کرده و علاوه بر آن به علت داشتن ترکیبات خاصی که در چربی بدن آنها وجود داشته می توان در پیشگیری از بسیاری امراض و کنترل و درمان بیماری های مختلف نقش مهمی به عهده داشته باشد.

نکته درمورد ماهی

ماهی های که  بزرگ  بوده دارای میزان جیوه بیشتری می باشند، چرا که این ماهیان دارای طول عمر زیادی بوده و این سبب ازدیاد جیوه در بدن آنها شده و آنها در طول زندگی زمان بیشتری برای تولید جیوه در سطوح بالاتری را داشته، در زیر مقدار سطوح عمومی جیوه در انواع ماهیان متداول و همچنین میزان مصرف ماهی توسط انسان آورده شده.

طرز تهیه مواد خوارکی  ماهی  در اشپزی

کباب ماهی شیر: ابتدا پیاز را رنده کرده و آب پیاز را با بقیه مواد مخلوط  نموده  و به ماهی که از قبل قطعه قطعه شده اضافه شود و یک شب در این مواد خوابانده گردیده  و به سه روش میتوان این ماهی را کباب نموده یا اینکه سیخ های چوبی را مدتی در آب خیس کرده و ماهی را به سیخ کشیده  و روی کباب پز کباب کرده  و  در روش دوم میتوانید در روغن سرخ  نموده و روش سوم در صورت عدم دسترسی به کباب پز و یا عدم تمایل به غذای سرخ کردنی که من از همین روش استفاده  کرده و  از ماهی تابه رژیمی استفاده شود  و ماهی را کباب کرده ، فقط توجه داشته باشید که این ماهی بسیار ترد   بوده  و با احتیاط برگردانید تا گوشت از سیخ جدا نگردد .

تهیه فیله ماهی شیر: شیر و سس خردل رو با هم میکس  کنید و ماهی به میزان 500گرم را تمیز و خشک  کرده رو  توی شیر و سس مخلوط شده غلطانده ، حال ماهی ها روی کنجدها فشار دهید  تا کنجد خوب به ماهی ها بچسبه و ماهی ها رو روی ظرف کنجد تکان داده  تا کنجدهای اضافه از ماهی جدا گردد،ته یک ظرف پیرکس رو با کره کاملا چرب کرده و ماهی ها رو ته ظرف  چیده شود و فر رو که از قبل روشن کردیم و خوب گرم شده ،ظرف حاوی ماهی رو توی فر قرار داده و چون گوشت ماهی زود پخته میشه بعد از گذشت 10 دقیقه به ماهی ها نگاه  کرده  اگه برشته شده بودن غذای شما آماده شده . این غذاها رو با سالاد کاهو میل شود می توان برای تزئین از ترشی کلم و حلقه های گوجه فرنگی استفاده  کرد.

ماهی سوخاری: فیله های ماهی شیر  را  که برش دادید توی یک ظرف در دار بزارید و آبلیمو ، زردچوبه ، سس سویا ، سرکه ریخته و روی ماهی ها ، تا ماهی مزه دار بشه و در ظرف روب سته و به مدت 15 دقیقه ظرف رو توی یخچال گذاشته   و اکنون  دوتا تخم مرغ رو توی یک کاسه شکانده  و خوب میکیس  کرده .آرد گندم را درون یک بشقاب و آرد سوخاری رو توی یک بشقاب دیگه ریخته   و درون یک ماهیتابه روغن بریزید و بزارید تا روغن به حد کافی داغ شود وماهی رو از توی مواد خارج  کرده  و هر تیکه ی ماهی رو اول توی ظرف آرد سفید ریخته شود و درون تخم مرغ و سپس توی آرد سوخاری و در آخر توی روغن داغ داغ   گذاشته  و با حرارت کم هر دو طرف ماهی ها رو  ، با دقت و حوصله ، سرخ و سوخاری کرده  میتوان ماهی سوخاری رو تنها ی با برنج سرو  نمود. باید توجه داشت که روغن باید به اندازه ای درون ماهیتابه باشه که ماهی توی روغن شناور باشد ،و در نهایت می تونید ماهی های سرخ شده رو توی یک توری بگذاشته  تا روغن اضافه از آن  خارج شود  ویا ماهی ها رو روی یک دستمال کاغذی  گزارده تا روغن اضافه ش گرفته شود.

نام (الزامی)

ایمیل (الزامی، ولی نمایش داده نمی شود)

از تغییر در نظرات مرا با خبر کن

تازه سازی


Designed by:www.melikala.com.

ماهی قزل‌آلا

 

 

محل صید رودخانه واستخرهای پرورش ماهی ویژگی‌ها:

محل صید این ماهی در اصل رودخانه است ولی این روزها نوع پرورشی آن‌هم به‌وفور در بازار پیدا می‌شود و قیمت مناسبی هم دارد.ماهی قزل‌آلای پرورشی روی سرش لکه‌هایسیاه‌رنگی دارد درصورتی‌که در ماهی رودخانه‌ای این لکه‌ها قرمز است.هرچقدر کوچک‌تر باشد لذیذتر است.نتایج مطالعات نشان می‌دهند امگا 3 ماهی قزل‌آلامی‌تواندفشارخون و ضربان قلب را در بیماران صرع تنظیم کند و از تعداد تشنج‌هایآن‌هابه‌طورقابل‌توجهی بکاهد.فوايد و مضرات ماهي شير

ماهی قزل‌آلا بیشترین میزان امگاـ۳ رادارا است. این اسید چرب، خستگی، درد عضلانی، خشکی و خارش پوست، سردرد، بی‌خوابی، شکنندگی مو و ناخن‌ها و عدم تمرکز را کاهش می‌دهد و برای التیام بیماری‌های قلبی ـ عروقی، رماتیسم مفصلی، آسم و کاهش التهاب آرتریت روماتوئید مؤثر است و در زنان باردار از طریق گردش خون به جنین رسیده و موجب رشد مغزی و افزایش ضریب هوشی نوزاد می‌شود.این ماهی از منابع مناسب پتاسیم است بنابراین فشارخونی ها می توانند در میان انواع ماهی، قزل آلا را برای تامین پروتئین موردنیازشان انتخاب کنند.

 

ماهی کیلکا

 

محل صید شمال کشور ویژگی‌ها:

ماهی بسیار کوچکی است که7تا10گرم وزن دارد انواع مختلف آن در آب‌های شمال دیده می‌شود بعضی از آن‌ها چشم درشت هستند.کیفیت پروتئین گوشت این ماهی بسیار خوب است و به‌سرعت جذب می‌شود.جزو ماهی‌های کم‌کالری محسوب می‌شود و می‌توانید آن را در رژیم‌های کم‌کالری جای دهید. منبع عالی از دو ماده مغذی دیگر نیز محسوب می‌شود؛ اول کلسیم ) 300 میلی‌گرم در هر 100 گرم) و دوم ویتامین ب12) 11میکروگرم در هر 100 گرم) پس کسانی که زمینه ابتلا به پوکی استخوانرادارند و شیر هم نمی‌خورند بهتر است که این ماهی را در برنامه غذایی‌شان بگنجانند.

100گرم از این ماهی، 280 کیلوکالری انرژی، 25 گــــــرم پروتئین و 20 گــــــرم چربی دارد.

 

ماهی شیر

 

محل صید جنوب کشور ویژگی‌ها:

شیر ماهی یا ماهی شیر از جمله ماهیهای رایج در صید ورزشی بشمار میرود و در حوزه خلیج فارس زیست می کند.دارای فلس بوده و گوشت بسیار لذیذی دارد و دارای اسکلت استخوانی است. این ماهی در منطقه وسیعی در جنوب شرقی آسیا و خاور میانه، چین، ژاپن، استرالیا و سواحل شرقی آفریقا یافت میشود. این ماهی ازماهی قباد بزرگتر می‌باشد ولی شکل آن به ماهی قباد شبیه است.ماهی شیر از رده تن ماهیان می باشد. دریازی می باشد و باله دمی دو شاخه از ویژگی های مهم این ماهی است. در عمق 10 تا 70 متر ساکن است،از نظر ظاهری بدن این ماهی دوکی شکل است و مقطع عرضی آن بیضی است. طول این ماهی بین 120 تا 240 سانتیمتر و وزنش مابین 5 تا 65 کیلو گرم می باشد. خوراک این ماهی از ماهی های کوچکتر و آبزیان پلانگتونی تشکیل می شود.این ماهی را می توان اغلب در آبهای کم عمق و در طول شیبهای ساحلی یافت.

گوشت خوشمزه و نداشتن تیغ سبب محبوبیت این ماهی شده است هرچقدر ماهی شیر بزرگ‌تر باشد گوشت آن سفت‌تر و خوش‌خوراک‌تر است.البته به دلیل بزرگ بودن ماهی به‌صورتفیله‌های تکه شده به فروش می‌رسد.

ماهی هوکی

محل صید آب های خارجی ویژگی ها:

مهم ترین ویژگی این ماهی این است برخلاف دیگر ماهی تیغ ندارد برای همین در انواع غذاهابه عنوان فیله می توان استفاده کرد.این ماهی در نیوزیلند مهمترین نوع ماهی تجاری است که در آبهای میانی زندگی می کند و توسط دستگاههای صنعتی، صید میان آبی می گردد .

کیفیت گوشت تازه هوکی مرطوب ونمناک ، سفید و لطیف است که خیلی کم استخوان دارد . پوست آن به راحتی جدا می شود و خیلی راحت قطعه قطعه می گردد . ظاهر این گوشت بسیار اشتها آور است ماهی هوکی حاوی ویتامین های گروه Bمیباشد که در تنظیم فعالیت سلول های عصبی تاثیر دارد . پروتئین موجود در هوکی از نظر کمیت و کیفیت قابل توجه است نوع پروتئین موجود در این ماهی به شکلی است که به آسانی در دستگاه گوارش هضم وجذب میشود و به طور کامل در بدن به مصرف میرسد در هر 100گرم ماهی هوکی 15 گرم پروتئین موجود میباشد . نوع چربی موجود دراین ماهی مشابه چربی مواد گیاهی است که به صورت اشباع نشده به نام امگا3که در سلامت انسان نقش مؤثری دارد در هر گرم از این نوع ماهی 1گرم چربی و32 میلی گرم کلسترول موجود میباشد .و همچنین دارای 69کیلو کالری انرژی است. استفاده از این ماهی باعث سلامت اعصاب ،شادابی ،طراوت پوست و پیشگیری از کم خونی میشود مصرف این ماهی 2تا3 بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده میتواند اثرات مثبتی در رشد جسمی وذهنی جنین و نوزاد داشته باشد

 

 

ماهی شوریده

 

محل صید جنوب کشور ویژگی‌ها:این ماهی دوکی‌شکل است و گوشت نرم ولطیفی دارد این ماهی هم تیغ های کمی دارد و تیغ های آن نازک و ریز است.

بدن قلمی، نسبتا پهن و مستطیلی، رنگ بدن از پشت متمایل به قهوه ای ، شکم و پهلو ها نقره ای با جلای طلایی و اغلب با نوارهای اریب تیره در بخش پشتی بدن است و معمولا یک خال سیاه روی قاعده باله سینه ای دارد. طول آن حدود 25 – 50 سانتیمتراست

.

 

 

 

 

 

ماهی سالمون

 

محل صید آب های خارجی ویژگی ها:

این ماهی بومی کشور مانیست وبرخلاف ماهی های ایرانی گوشت صورتی رنگ دارد ماهی سالمون یکی از پرخاصیت ترین ماهی های دنیا ومورد توجه متخصصان تغذیه است گوشت سالمون نرم و لطیف است هرچه این ماهی بزرگ تر باشد گوشت آن بهتر است بیشر سالمون های وارداتی از نروژ می آید. مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا بهسرطانسینه توصیه می‌شود. سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهایمفصلیو روماتیسمی دارد.به شفافیت و درخشش مو کمک مؤثری کرده و از سفید شدن زود هنگام مو پیشگیری می‌کند113گرم از این ماهی 87 درصد از نیاز روزانه بدن به امگا 3 را تأمین می‌کند و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی برای سیستم قلب و عروق خواهند گذاشت؛ از بروز حملات قلبی، ریتم‌های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ‌ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش می‌دهد. برخی از خواص ماهی سالمون یا ماهی آزاد عبارتند از:

برای سلامت قلب و عروق مفید است.

برای کاهش استرس مفید است.

فوايد و مضرات ماهي شير

سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

برای پیشگیری و کنترل فشارخون بالا مفید است.

عملکرد مغز را تقویت می‌کند.

 

 

 

 

ماهی حلوا سفید

 

 

محل صید جنوب کشور ویژگی ها:

یکی از ماهی های ممتاز دریای جنوب است وفلس های بسیار نرمی دارد.برخلاف سایر ماهی ها که دوکی شکل هستند ماهی حلوا کتابی و چهارگوش است.نام محلی آن زبیدی است و یکی از مرغوب ترین و البته گران ترین ماهی های جنوبی است. لطافت و مزه حلوای سفید سرخ کرده بیمانند است. ماهی حلوا گوشتی است و تیغ ندارد.ماهی حلوا سیاه برای سرخ کردنی ماهی مناسبی می باشد و اگر ماهی حلوائی خریداری کردید که وزن آن بیشتر از یک کیلوگرم بود بهتر است پوست آن را بگیرید تا هنگام سرخ کردن لذیذتر شود.برای سرخ کردنی ماهی حلوا را از قسمت کمر برش بدید .ماهی حلوا برای قلیه ماهی هم بسیار مناسب می باشد ولی برشش را باید به این طریق انجام داد که،ماهی را از زیر شکم شکاف بدید و داخل شکمش را تخلیه کنید و ماهی را بصورت رولتی برش داده تا در هنگام پخت قلیه ماهی ،گوشت ماهی وا نره.

 

ماهی سرخو

 

محل صید جنوب کشور ویژگی ها:

انواده سرخو ماهیان در سه زیرگونه (سرخو لکه دار ،سرخو چشم درشت(عینکی) و سرخو معمولی) در خلیج فارس زندگی میکنن بیشتر بصورت گروهی در مناطق کم عمق و صخره ای در هنگام شب به تغذیه از ماهیهای کوچک ، سخپوستان و نرمتنان دریایی میپردازند.

رنگ پوستش مایل به نارنجی یا قرمز است و گوشت نرم ولطیفی دارد هرچقدر ماهی تازه تر باشد رنگ آن قرمز تر است تیغ این ماهی بسیار خشک است پس هنگام خوردن خیلی مواظب باشید.مصرف ماهی های پرچرب مثل سرخو از ابتلا به سرطان کلیه جلوگیری می نماید.

 

ماهی تیلاپیا

 

 

محل صید آب های خارجی ویژگی ها :

زیستگاه اصلی این ماهی شرق آفریقا بویژه کنیا و مدیترانه می باشد. ژاپنی ها بدلیل کمبود غذا تیلاپیا را از مالزی به کشور خود بردند و به عنوان گونه پرورشی معرفی کردند.  تا سال 2002 بیش از یکصد کشور جهان (از جمله اغلب کشورهای همسایه ایران ) اقدام به پرورش این گونه کرده اند. درحال حاضر ماهی تیلاپیا پس از کپور ماهیان دومین ماهی پرورشی از نظر میزان تولید در دنیا می باشد. براساس آمار فائو تولید سالانه تیلاپیا ناشی از کشت و صید از 1.16میلیون تن در سال 1997 به 2.5 میلیون تن در سال 2007 و به بیش از 3.2 میلیون تن در سال 2010 افزایش یافته است. کشور چین بزرگترین تولید کننده ماهی تیلاپیا در جهان می باشد و بعد از آن کشورهای مصر، فیلیپین، تایلند و اندونزی قرار دارند. بزرگترین بازار مصرف تیلاپیای چین ، کشور آمریکا می باشد و پس از آن کشورهای مکزیک، آفریقای جنوبی و روسیه قرار دارد. میزان فروش ماهی تیلاپیا در جهان در سال 2000 معادل 1.744.000.000 دلار بوده که در سال 2010 به بیش از 5 میلیارد دلار افزایش یافته است.

یکی از ماهی های وارداتی است که دردو نوع مختلف دیده می شود.یکی از آنها صورتی و دیگری خط سیاه دارد.بدنش تقریبا مستطیل شکل وفلس های ریزی دارد.نوعی که خط سیاه دارد طعمش کمی بهتر است مهم ترین ویژگی این ماهی این است که بو و تیغ ندارد.تیلاپیلا بومی کشور نیوزلند است . استیک تیلاپیا ماندگاری بالائی داردوبسیار خوش پخت میباشدوآن رامیتوان به سبکهای مختلف طبخ کردوبرای افرادی که رژیم غذائی دارندبخارپزآن بسیارلذیذاست.خوردن استیک تیلاپیابه دلیل طعمبسیار لذیذ و عاری بودن از استخوان برایبچهها مناسب است .استیک تیلاپیاتمامی خصوصیات یک ماهی خوب رادارد.وبایکبار مصرف ازطرفداران آن میشوید.

علت ابجاد درد سینه در دوران بارداری چیست؟ چگونه می توان در این دوران، از سینه های خود مراقبت کنید؟ قبل از لذت بردن از لحظات شیرین مادر شدن و لذت بردن از اولین نفس کودک خود، قطعا برخی از درد های شیرین در شما وجود دارد، به عنوان یک مادر ممکن است مجبور به تحمل آنها شوید. این اطمینان  وجود دارد که بدانید این تنها شما نیستید که در حال تجربه این موارد هستید، اما هر خانمی که کودکی را در رحم  خود تغذیه …

بلوغ در پسران چه نشانه هایی دارد؟ در زندگی هر پسری دورانی خواهد رسید که کم کم او را به یک مرد تبدیل می ‌کند. این دوره بسیار پیچیده است و معمولاً پسران در این زمان دچار سردرگمی، اضطراب یا خجالت زدگی می ‌شوند. عمده ی این احساسات به خاطر میزان سریع تغییراتی است که آن ها مشاهده می ‌کنند. معمولاً نوجوانان در این دوره حساس تمایلی به گفتگو یا مشورت با والدین خود ندارند. این والدین هستند که باید در کنار فرزندشان بمانند و …

سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS) وضعیتی است که تعداد زیادی از مردم جهان را به خود دچار کرده است. تاکنون محققین و پزشکان، مطالعات و بررسی های کافی در ارتباط با این سندروم انجام نداده اند. مبتلایان به این وضعیت احساس می ‌کنند که از آن ها حمایت نمی ‌شود و باید به تنهایی با درد خود زندگی کنند. اگر به این سندروم دچار شده اید باید بدانید که راه هایی برای مقابله با این وضعیت وجود دارد که تمامی آن ها در این …

رژیم لیموناد یا رژیم لیمو که به اسم استاد پاکسازی یا رژیم غذایی شربت افرا نیز شناخته می شود، باعث کاهش وزن سریع در حدود دو هفته می شود. این رژیم غذایی سموم مضر را از بدن شما خارج می کند. رژیم لیمو یک برنامه ساده سم زدایی 16 روزه می باشد. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام به بررسی فواید و عوارض رژیم لیموناد پرداخته و تاثیرات آن را بر زیبایی پوست و تناسب اندام بررسی خواهیم کرد. همچنین برنامه هفتگی این …

در سراسر جهان بیش از 10000 نفر مبتلا به التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت هستند. بسته به شدت بیماری، پانکراتیت می تواند حاد یا مزمن باشد. به منظور تسریع بهبود و جلوگیری از عوارضی مانند میزان قند خون غیرطبیعی، مشکلات کلیوی و عود مجدد التهاب لوزالمعده حاد، باید رژیم غذایی مناسب با این بیماری را رعایت کنید. این مقاله از بخش تغذیه و بیماری های دکتر سلام را به منظور کسب اطلاعاتی مانند اینکه بدانید چه غذایی بخورید و از خوردن چه غذاهایی باید اجتناب کنید …فوايد و مضرات ماهي شير

بیماری لایم از بیماری هایی است که میان کودکان در همه سنین رایج است. این بیماری معمولا فصلی است و با گزش کنه یا ساس حادتر می شود. …

علت ابجاد درد سینه در دوران بارداری چیست؟ چگونه می توان در این دوران، از سینه های خود مراقبت کنید؟ قبل از لذت بردن از لحظات شیرین مادر …

بلوغ در پسران چه نشانه هایی دارد؟ در زندگی هر پسری دورانی خواهد رسید که کم کم او را به یک مرد تبدیل می ‌کند. این دوره بسیار …

در مورد علائم بیماری در پرندگان خانگی چقدر اطلاعات دارید؟ وجود علائم بیماری در پرندگان گاهی اوقات به عنوان “سندرم بیماری مرغ” نامیده می شود. این به این …

سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS) وضعیتی است که تعداد زیادی از مردم جهان را به خود دچار کرده است. تاکنون محققین و پزشکان، مطالعات و بررسی های …

در مورد مشکلات دوران بارداری چه می دانید؟ آیا زمانی که شاهد علائم و مشکلاتی در بارداری خود می شوید، حتما باید به پزشک …

احتمالا وحشتناک ترین کلمه ای که ممکن است مادران باردار با آن روبرو شوند، سقط جنین می باشد. این وضعیت تاسف انگیز و وحشتناک …

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

لیمو به عنوان یک سفید کننده طبیعی عمل می کند و لکه و زخم جوش را از بین می برد و باعث روشن شدن پوست می شود. لیمو دارای خواص اسیدی است که می تواند باعث از بین بردن باکتری های پوست شده و از چرب شدن بیش از حد پوست نیز جلوگیری می کند.

خمیر دندان نه تنها باعث تمیزی دندان های شما می شود بلکه جای جوش را نیز به سرعت از بین می برد. به یاد داشته باشید از خمیر دندان سفید به جای ژل خمیر دندان استفاده کنید. به این منظور، مقداری خمیر دندان سفید را قبل از خواب بر روی پوست آسیب دیده بگذارید و صبح صورت خود را با آب بشویید.

ویتامین C به درست شدن بافت آسیب دیده کمک می کند و پوست را در برابر مضرات نورخورشید محافظت می کند. مواد غذایی مانند فلفل دلمه ای، بروکلی، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، آویشن، جعفری، ریحان، گشنیز، کلم فندقی و مرکبات مانند لیمو ترش، پرتقال، توت فرنگی، کیوی و آناناس منابع غنی از ویتامین C هستند.

ورزش کگل به عنوان تمرین کف لگن شناخته می شود و شامل انقباض و استراحت مکرر عضلات کف لگنی است و گاهی اوقات به طور …

فعالیت جسمی و ورزش در سنین کودکی و نوجوانی باعث رشد بهتر و تناسب اندام ایده آل برای کودک و نوجوان می شود،یکی از …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

شما باید آگاهی کامل در مورد اینکه چه نوع ماهی را بخورید و به چه میزان از آن بخورید داشته باشید.


چرا ماهی می‌خوریم؟

ماهی یک منبع پروتئین است. ماهی حاوی چربیهای مفیدی است که موجب کاهش کلسترول شما شده و به سلامتی شما کمک می‌کند. ماهی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا۳ می‌باشد که ضمن اینکه می‌تواند موجب سلامت قلب شما شود، همزمان می‌تواند موجب تغییرات خلق و خوی شما نیز بشود. ثابت شده است که ماهی یک رژیم غذائی بسیار مهم افرادی است که زندگی طولانی داشته‌اند.


مشکلات مصرف ماهی

همه ماهیان دارای میزان کمی جیوه می‌باشند. وجود مقدار کم جیوه برای اغلب افراد بی‌ضرر می‌باشد، ولی برخی از ماهیان دارای مقدار جیوه بالائی بوده و می‌توانند به جنین ویا نوزاد آسیب برسانند. بنابراین مادران باردار و همچنین مادرانی که به نوزادان خود شیر می‌دهند باید در مقدار و نوع ماهی که می‌خورند دقت کنند. طبق نظر FDA، زنان باردار و کودکان خردسال زیر ۶ سال نباید بیش از دو وعده در هفته ماهی مصرف کنند و باید از ماهیانی استفاده کنند که دارای جیوه کمی می‌باشند.فوايد و مضرات ماهي شير


کدام ماهی‌ها بیشترین جیوه را دارند؟

ماهیهای بزرگ دارای میزان جیوه بیشتری می‌باشند، چرا که این ماهیان دارای طول عمر زیادی بوده و این سبب ازدیاد جیوه در بدن آن‌ها می‌شود. آن‌ها در طول زندگی زمان بیشتری برای تولید جیوه در سطوح بالاتری را دارند.

در زیر مقدار سطوح عمومی جیوه در انواع ماهیان متداول و همچنین میزان مصرف ماهی توسط انسان آورده می‌شود.

ماهیانی که کمترین میزان جیوه را دارند عبارتند از: آنچوی – گربه ماهی – صدف – خرچنگ – شاه میگو – شاه ماهی – کفال – ماهی آزاد – ساردین – کلیکا – میگو – ماهی مرکب – ماکرل – تیلاپیا – قزل آلا – ماهی سفید. خوردن ۲تا ۳ وعده در هفته از این ماهیان (آبزیان) توصیه می‌شود (زنان باردار و کودکان خردسال نباید بیش از ۱۲ انس (۳۵۰ گرم) در ۲ وعده در هفته بخورند)

ماهیانی که دارای جیوه متوسطی می‌باشند عبارتند از: ماهی باس – کپور – کاد – لابستر – ماهی ماهی – اسناپر – ماهی تون (تُن). خوردن ۶ وعده یا کمتر در هر ماه از این آبزیان توصیه می‌شود. (زنان باردار و کودکان خردسال باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند.)

ماهیانی که بیشترین جیوه را دارند عبارتند از: مارلین – کوسه ماهی – اره ماهی – نوعی ماهی تون با عنوان Ahi. همه افراد در تمام سنین باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند. (مهندس منیری، اکولوژیست/پایگاه خبری سلامت نیوز)

منابع:
Food and Drug Adminstration – FDA
National Resource Ddefes council
Center for Disease Control

ارسال نظر

یکشنبه 7 اردیبهشت 1393 15:20

چهارشنبه 5 آذر 1393 06:34

پنج شنبه 27 آذر 1393 08:43

سه شنبه 7 بهمن 1393 09:58

دوشنبه 31 فروردین 1394 12:47

دوشنبه 4 خرداد 1394 15:16

شنبه 17 مرداد 1394 08:10

ضمیمه این هفته

فوايد و مضرات ماهي شير
فوايد و مضرات ماهي شير
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *