آرد نخودچی آردی است که از نخودچی پوست گرفته و بینمک تهیه میشود. نخودچی را میکوبند یا آسیاب میکنند و آن را با الک بسیار ریز برای نرم و صاف شدن الک میکنند. آرد نخودچی در شیرینیپزی هم مصرف میشود.
یکی از آردهایی که در مورد استفاده قرار میگیرد، آرد نخودچی است. تا به حال با خود فکر کردهاید که این آرد چه تفاوتی با آردهای دیگر دارد و خاصیت منحصر به فرد آن چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، نخودچی، از مواد غذاییای است که مصرفش به عنوان یک ترکیب پرپروتئین توصیه میشود.
در طبقهبندی تغذیهای، آرد نخودچی جزو حبوبات محسوب و از نخود تازه یا نخودچی بدون پوست و بینمک تهیه میشود.
بیشترین مصرف این آرد در صنعت شیرینیپزی و تفاوت عمده آن با سایر آردها از نظر مواد مغذی، نوع و اندازه نشاسته است. در ترکیب نشاسته آرد غلات، مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین، در سطح یکسانی است درحالی که در آرد تهیه شده از حبوبات، میزان آمیلوز نسبت به آمیلوپکتین بیشتر است و نشاسته موجود در آن وقتی با آب حل میشود، حالتی ژلهای پیدا میکند.
جالب است بدانید که طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیهای آن کاهش مییابد اما در آرد نخودچی به دلیل این که عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمیگیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نمیکند و مواد مغذی موجود در آن حفظ میشود.
فوايد شيريني نخودچي
جالب است بدانید ارزش غذایی یکسوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه میشود. در این موارد آرد نخودچی جایگزین مناسبی برای حبوبات است و فرد میتواند با مصرف آن مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند. البته مقادیر مصرف، با توجه به نیازهای فردی و میزان انرژی دریافتی برای هر نفر متفاوت است.
منبع: سلامتیران
توسط
ملیکا بینا
·
منتشر شده ۱۳۹۲/۰۱/۰۱
· بروز رسانی شده ۱۳۹۲/۰۱/۰۱
شیرینی نخودچی یکی از فرآوردههای غذایی سنتی ایران است و شامل شیرینی های مخصوص عید نوروز محسوب می شود و در مهمانیها مکمل شادیهای مردم ایرانزمین است و به دلیل وجود آرد نخودچی و هل در ترکیبات آن، ارزش غذایی مناسبی دارد. این مقاله به اختصار به بیان ویژگیها، ارزش غذایی و همینطور روش تهیه این نوع شیرینی میپردازد:
شیرینی نخودچی از جمله مواد غذائی است که به عنوان یک ترکیب پر پروتئین توصیه می گردد ومی توان آن را به بچه ها ونوجوانان به عنوان یک میان وعده توصیه کرد.یکی از آردهایی که در مورد استفاده قرار می گیرد، آرد نخودچی است.
در طبقه بندی تغذیه ای، آرد نخودچی جزو حبوبات محسوب و از نخود تازه یا نخودچی بدون پوست و بی نمک تهیه می شود. بیشترین مصرف این آرد در صنعت شیرینی پزی و تفاوت عمده آن با سایر آردها از نظر مواد مغذی، نوع و اندازه نشاسته است. در ترکیب نشاسته آرد غلات، مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین، در سطح یکسانی است درحالی که در آرد تهیه شده از حبوبات، میزان آمیلوز نسبت به آمیلوپکتین بیشتر است و نشاسته موجود در آن وقتی با آب حل می شود، حالتی ژله ای پیدا می کند.
فوايد شيريني نخودچي
جالب است بدانید که طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیه ای آن کاهش می یابد اما در آرد نخودچی به دلیل اینکه عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمی گیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نمی کند و مواد مغذی موجود در آن حفظ می شود.
جالب است بدانید ارزش غذایی یک سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه می شود. در این موارد آرد نخودچی جایگزین مناسبی برای حبوبات است و فرد می تواند با مصرف آن مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند. البته مقادیر مصرف، با توجه به نیازهای فردی و میزان انرژی دریافتی برای هر نفر متفاوت است.
حالا می پردازیم به آماده سازی شیرینی نخودچی
روغن جامد ۲۵۰ گرم
پودر قند ۲۵۰ گرم
هل ۱ قاشق مربا خوری
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
روغن+پودر قند را با همزن میزنیم،حدودا ۳ دقیقه تا نرم لطیف شود بعد هل را اضافه کرده و با همزن ۲یا۳ باری میزنیم .آرد را بتدریج اضافه کرده و با دست هم میزنیم تا خمیر نچسبد (اگر تعداد زیاد باشد همه را داخل چرخ گوشت ریخته ۳ یا ۴ بار از چرخ رد میکنیم ) .بهتر است مقداری خمیر استراحت کند از ۲-۳ ساعت تا ۲۴ ساعت میتوانید به خمیر استرحت دهید.
از خمیر به اندازه ی گلوله هایی مانند فندق با دست بر میداریم و در دست کاملا گرد میکنیم و روی آن را با قالب یا با نوک چاقو طرح میزنیم و یا میتوانیم خمیر را به قطر دو سانت پهن کنیم و با قالب سه گل قالب زده و در سینی فر میگزاریم.این شیرینی وقتی پخته میشود بوی آن در می آید.
نکته:
صبر کنید کاملا این شیرینی سرد شود و بعد آن را از سینی جدا میکنیم.
نمیتوانیم در تهیه شیرینی نخودچی به جای روغن از کره استفاده کنیم،کره موجب سوختن شیرینی نخودچی میشود و طعم خوبی نخواهد داشت! از اینرو برای به دست آوردن شیرینی نخودچی مطلوب و خوشمزه حتماً از روغن جامد مرغوب استفاده کنید.
برای این شیرینی از آردنخودچی تازه استفاده کنید.
فر را کمی گرم کنید ، حرارت ۱۵۰ و مدت پخت این شیرینی ۲۰-۱۵ دقیقه می باشد.
زیبــاشــو دات کام
برچسبها آموزش شیرینی نخودچیارزش غذایی شیرینی نخودچیتهیه شیرینی نخودچیشیرینیشیرینی نخودچیشیرینی های نوروزینوروز
۱۳۹۱/۱۲/۱۴
توسط
ملیکا بینا
· Published ۱۳۹۱/۱۲/۱۴
۱۳۸۹/۱۲/۰۹
توسط
ملیکا بینا
· Published ۱۳۸۹/۱۲/۰۹
۱۳۸۹/۱۲/۰۲
توسط
ملیکا بینا
· Published ۱۳۸۹/۱۲/۰۲
· Last modified ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
اینکه میگید شیرینی نخودی رو نباید با کره درست کرد چون میسوزه و بدمزه میشه خیلی مسخره است. من سالهاست دارم شیرینی نخودی رو با کره خالص درست میکنم نه میسوزه و نه بدمزه میشه اونقدر لذیذ میشه که حد نداره خواهشا مردم رو با مقاله های اشتباهتون گمراه نکنید
[پاسخ]
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty
دنبال کردن
بیشتر
پوست
ماسک بوتاکس خانگی
۱۱ اسفند, ۱۳۹۶
پوست
درمان خانگی میخچه
۱۱ اسفند, ۱۳۹۶
فوايد شيريني نخودچي
مو
پیشنهادهای عالی برای موهای خشک و وز
۱۶ تیر, ۱۳۹۶
تغذیه
خواص روغن بادام
۱۶ تیر, ۱۳۹۶
رموز همسرداری / روانشناسی
آیا ﺳﻮﺍﺩ ﺭﺍﺑﻄﻪ داریم؟!
۱۶ تیر, ۱۳۹۶
آرایش / پرسش و پاسخ / مو
پاسخ به سوالات شما(رنگ مو)
۵ فروردین, ۱۳۹۰
زیبایی / سلامت
جراحی زیبایی بینی
۲۸ شهریور, ۱۳۸۹
آرایش / پرسش و پاسخ / زیبایی / مو
پرسش و پاسخ(رنگ مو)
۲۳ مهر, ۱۳۸۹
پوست / سلامت
روشهای درمانی تعریق زیاد کف دست و پا
۲۴ فروردین, ۱۳۹۰
آرایش / زیبایی / مو
ترکیب رنگ ها و رنساژ مو
۱۸ مهر, ۱۳۸۹
زیباشو دات کام © 2018. حق کپی رایت محفوظ است
خانه
موبایل
فوايد شيريني نخودچي
مواد لازم:
روغن جامد
125 گرم
آرد نخودچی
250 گرم
پودر قند
125 گرم
پودر هل نرم
1 قاشق غذاخوری
خلال پسته
به میزان لازم برای تزیین
طرز تهیه :
ابتدا روغن جامد، پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد.
سپس اجازه دهید خمیر24 ساعت داخل فضای آشپزخانه بماند. در این مرحله می توانید به دو روش عمل کنید: یا خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و زمان دهید یا اینکه شیرینی را به شکل دلخواه فرم دهید و قالب بزنید، روی سینی فر بچینید و بعد از 24 ساعت سینی را داخل فر بگذارید.
برای درست کردن شیرینی می توانید خمیر را به قطر یک سانت روی سطح صافی پهن کنید و به صورت سنتی قالب بزنید یا اینکه به اندازه یک فندق از خمیر بردارید، داخل دست گرد کنید و روی آن را با نوک چاقو شکل دهید. همچنین می توانید با ماسوره شیرینی روی خمیرها را مانند گُل شکل دهید.
شیرینی های آماده را با فاصله روی سینی فری که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید و روی هر کدام یک خلال پسته بگذارید.
سپس سینی شیرینی را 20 دقیقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتیگراد فر بگذارید تا شیرینی ها بپزند.
برای اینکه آرد نخودچی بهتری داشته باشید می توانید خودتان از نخودچی گل (خام) آرد نخودچی تهیه کنید. نخودچی را آسیاب کرده و الک کنید. بدین ترتیب آرد نخودچی خالص دارید و در نتیجه شیرینی شما طعم بهتری خواهد داشت.
پخت انواع کیک و شیرینی
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
نشانگذاری
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]
10