فوائد عناب چيست

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

دوره مقدماتی php

 

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.درخت عناب شبیه درخت سنجد است و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت می‌شود.مصارف خوراکیدر بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند.در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند.در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنندخواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی عنابعصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 عناب و قند خونترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.  عناب و سرماخوردگیدر طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

 

   ارزش تغذیه‌ایاین میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند. عناب و دستگاه گوارشعناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می‌باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.عناب حفاظت از کبدمصرف عناب به طور معنی‌داری سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است. خواص دیگر عناب* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.* خاصیت ضد میکروبی دارد.* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.منبع: ماهنامه دنیای تغذیه

tebyan.net


منبع = هلپ کده

عناب که خرمای قرمز و خرمای چینی هم نامیده می شود یک درختچه کوچک با برگ های سبز و میوه هایی به رنگ قهوه ای و نارنجی می باشد.
طبع عناب معتدل و مرطوب است. عناب بومی جنوب آسیا می باشد و امروزه از میوه ی تازه و خشک شده ی آن استفاده می شود که دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بوده و برای سلامتی مفید می باشد. درخت عناب درختی کوچک و برگ ریز بوده که 5 تا 12 متر ارتفاع دارد.

– آنتی اکسیدان های موجود در عناب به عنوان یک عامل ضد پیری طبیعی شناخته می شوند که می توانند پوست صورت را جوان تر و شاداب تر کنند.
– روغن عناب به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
– عناب برای درمان قرمزی پوست، آفتاب سوختگی و خشکی پوست مفید است.

روغن عناب می تواند به ضخیم شدن موهای نازک و افزایش رشد موی سر کمک کند.

– عناب حاوی مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B و فلاونوئیدها می باشد که برای تقویت زنان باردار و رشد جنین مفید است.
– عناب فنی از فولات است که برای رشد سیستم عصبی جنین مفید می باشد.
– عناب غنی از آهن است و آهن مورد نیاز زنان باردار را تامین می کند.
– مصرف عناب از افزایش و کاهش فشار خون در حاملگی پیشگیری می کند.

قبل از مصرف هر گونه مواد خوراکی حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

عناب کالری کم و پروتئین و فیبر بالایی دارد که از پرخوری جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

عناب تازه غنی از پتاسیم، ویتامین A و C است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و در پیشگیری از سرفه و سرما خوردگی مفید می باشد.

مطالعات نشان داده که مصرف عصاره ی عناب برای درمان یبوست مزمن بسیار مفید است. دانه های عناب می توانند به درمان اسهال کمک کنند.

عناب حاوی مقادیر بالای پتاسیم است که می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند.

عناب دارای آنتی اکسیدان می باشد که به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند، همچنین عناب باعث سم زدایی کبد می شود.

مصرف عناب می تواند به درمان یرقان در نوزادان کمک کند، همچنین مصرف عناب به تقویت سیستم ایمنی و تفویت و رشد استخوان ها و دندان های کودکان کمک می کند.

مصرف عناب خشک در بدنسازی برای بهبود قدرت عضلانی و کاهش وزن در بدنسازان و ورزشکاران مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که عناب برای مهار سلول های سرطانی و سرکوب سلول های تومور در انسان مفید می باشد.

عناب باعث سفت شدن خون می شود پس بهتر است کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز کنند.

در طب چینی از عناب و هسته ی آن برای درمان مشکل بی خوابی استفاده می شود.همچنین عناب به عنوان میوه ی ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد استرس شناخته می شود.

نوشیدن یک فنجان چای عناب تازه قبل از خواب برای داشتن خواب آرام و آرامش اعصاب بسیار مفید است.

جوشانده برگ عناب برای کاهش استرس، کاهش وزن و از بین رفتن چربی شکم مفید است.
روغن جوجوبا یا روغن هسته عناب می تواند به درمان جوش صورت، آرامش اعصاب و درمان بیماری های کبدی کمک کند.
هسته عناب به عنوان خواب آور استفاده می شود.

مصرف عناب در افراد دیابتی می تواند به هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون منجر شود.
همچنین مصرف عناب قبل از جراحی ممکن است باعث کاهش شدید قند خون شود. زیاده روی در مصرف عناب می تواند منجر به نفخ شود.

مزاج عناب خشک از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابو علی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
علاوه بر این حاوی “پکتین به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلو درد بسیار توصیه شده است.
عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آب ریزش بینی توصیه می شود.

عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج بالا می رود . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه براق و زیتونی شکلی دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است. جالب است بدانید که در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند.

این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک  ۶۵ الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود. عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد و به عبارتی علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.. لازم به ذکر است که عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد .

درخت عناب

در انگلیس عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌ نبات‌های طعم‌ دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌ نمایند.

عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.

عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 

ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.

در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

مصرف عناب به طور معنی‌ داری سطوح آنزیم‌ های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند. یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌ های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.

 

میوه عناب

*  خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
*  جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
*  آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
* تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند
* عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
*  عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
*  ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
*  عناب آرام کننده اعصاب است .
*  برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
*  جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه  و گرفتگی صدا مفید است .
*  برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
*  دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
*  ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است .
*  جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
*  آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
*  برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  حافظه را تقویت می کند .
*  کم اشتهایی را برطرف می کند .
* کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
*  عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
*  اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند
* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
* این میوه دارویی برای اختلالات جنسی و نازایی نیز موثر است.
* برای کمک به بهبود زخم‌ها نیز مصرف بیشتر عناب توصیه می‌شود.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.
* عناب دارای خواص ضدالتهابی، آرام‌ بخشی، آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
* عناب در درمان بیماری‌های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
* عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
* مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
* تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
*هرگاه احساس غم به شما دست داد، بهتر است یک فنجان دم‌کرده عناب را میل کنید. این نوشیدنی لبخند را به لب‌های شما می‌آورد.
*  خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
*  استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن ها می شود.
*  به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان ها موثر است.
* گذشته از خواص دارویی این میوه، عناب دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و سرشار از املاح و ویتامین‌های مختلف است و مصرف آن به عنوان یکی از تنقلات مفید در بین وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.
* برای جلو گیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه میشود.
* استفاده از آن باعث تصفیه و تولید خون میشود و برای رفع خارش بدن بسیار موثر بوده.  عناب تب بر است.
* جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
* عناب به افزایش وزن بدن کمک می‌کند. قدرت ماهیچه‌ها را زیاد کرده و بنیه بدنی را افزایش می‌دهد.
* عناب آرامبخش و خواب آور است و خصوصا هسته آن بیخوابی و خستگی را برطرف می‌کند. این میوه همچنین دستگاه هاضمه را تقویت و کم‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
*  خاکستر درخت عناب و سرکه را به صورت ضماد می توان روی جراحت مارگزیده گذاشت.
* عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می باشد. طرز تهیه : هلیله زرد +   هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام ۵ گرم در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.
*  کسانی که فشار خون آنها بالاست ۵۰ گرم زرشک + ۵۰ گرم عناب را خوب نرم کرده هسته عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.
*  کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت ۱۴ روز ، روزی ۵ دانه عناب میل کنند.
*  برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
*  آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا می باشند عناب را خیس کرده صاف نموده صبح ناشتا میل کنند. (۱۰ دانه در یک استکان آب)
*  کسانی که کمر درد دارند به مدت ۷ روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.
*  شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می باشد. طرز تهیه شربت عناب: ۲۰۰ گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانه های آن را گرفته با ۷۵۰ گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.
*  برگ خشک عناب جهت درمان زخم های خوره ای مفید است بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید.
*  عناب کاهش دهنده حرارت بدن است.
*  شستشودهنده سلولهای مغزی است.
*  کاهش دهنده چربی خون است.*  کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
* عناب دفع کننده بلغم است.
*  زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می شود.
* کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
*  عناب مقوی مغز است.
*  کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود.
*  عناب برای تصلب شرائین مفید می باشد.

*  ۲۰ تا ۳۰ عدد عناب را در شیر خیس نموده صبح ناشتا با شیر میل کنید این دارو برای فشار خون بسیار مفید می باشد.
* برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
*  کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز ۵ دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.
*  برای درمان خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
*  از برگ های عناب بصورت ضماد می توان در محل گزش عقرب گذاشت.
*  هسته عناب خواب آور و مخدر است.
*  باد دماغ بیماری است که مانع تنفس می شود. عناب را بسوزانید و دود آن را بالا بکشید از طریق بینی.
*  برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
*  کودکانی که زرد زخم می گیرند روزانه ۵ دانه عناب به مدت یک هفته به آنها بدهید بجوند و آهسته بخورند. (سن کودک کمتر از ۸ سال نباشد)
*  جهت مخملک عناب و ترنجبین را بجوشانید و به مدت یک هفته کم کم به کودک بدهید.
*  برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.
*  دو عدد عناب ابتدا میل شود سپس بعد از چند دقیقه یک عدد گلابی بخورند. این تقویت کننده قلب است.
*  برای درمان یرقان عناب + گل بنفشه + ترنجبین + شیرخشت را به مقدار مساوی مخلوط کنید سپس با آب هندوانه میل نمایید. این دارو برای درمان یرقان بسیار مفید است.
*  خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش می دهد روزانه چند دانه میل کنید.
*  اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
*  برای درمان سردرد ۳۰ عدد عناب + ۵ گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
*  عناب برای باد سرخ مفید است (باد سرخ بیماری است که به وسیله شیرگاو نجوشیده در انسان ایجاد می شود ابتدا در یک نقطه بدن خارش شروع می شود و کم کم قرمز و متورم و داغ و گرم می شود و روزهای بعد می ترکد و زردآب از آن خارج می شود) عناب را دم کرده آب آن را بخورید و تفاله آن را روی زخم بگذارید.

 

خواص عناب

 

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. چربیکمی دارد. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

 مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ـــــــــ ۳۳۱ کیلوژول (۷۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ـــــــــ ۲۰٫۲۳ g
چربی ـــــــــ ۰٫۲ g
پروتئین ـــــــــ ۱٫۲ g
آب ـــــــــ ۷۷٫۸۶ g
ویتامین آ معادل ـــــــــ ۴۰ میکروگرم (۴٪)
تیامین (ویتامین B۱) ـــــــــ ۰٫۰۲ میلی‌گرم (۲٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ـــــــــ ۰٫۰۴ میلی‌گرم (۳٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ـــــــــ ۰٫۹ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین ب۶ ـــــــــ ۰٫۰۸۱ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین C ـــــــــ ۶۹ میلی‌گرم (۱۱۵٪)
کلسیم ـــــــــ ۲۱ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ـــــــــ ۰٫۴۸ میلی‌گرم (۴٪)
منیزیوم ـــــــــ ۱۰ میلی‌گرم (۳٪)
منگنز ـــــــــ ۰٫۰۸۴ میلی‌گرم (۴٪)
فسفر ـــــــــ ۲۳ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ـــــــــ ۲۵۰ میلی‌گرم (۵٪)
سدیم ـــــــــ ۳ میلی‌گرم (۰٪)
روی ـــــــــ ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۱٪)

 

 

در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.

عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد. در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.

 

در برگ عناب ماده ای به نام “زی زی فین وجود دارد. از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود. در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد.

 

عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می کند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورند.

 

همچنین بخوانید:

 

بسیار عالیه ممنون

عالی بود

نظر

کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است. اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم

Copyright Amazing.ir © 2018 – Allrights Reserved

آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند  و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می

این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف نام دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان

در چند وقت اخیر در شبکه های اجتماعی اینفلوئنسرهای آرایشی و بهداشتی مژه هایی را تحت عنوان مژه مگنتی یا مژه مغناطیسی یا حتی مژه آهنربایی معرفی کرده اند. در این پست قصد داریم ببینیم که مژه های مگنتی که افرادی مثل صدف بیوتی یا هدی بیوتی به شدت این روزها در حال معرفی اونها هستن، دقیقا چی هستن و چه کاربردی دارند. مژه مگنتی (مژه مغناطیسی) چیست؟ یکی از مشکلات مژه های مصنوعی استفاده نسبتا دشوار و برخی عوارض اونهاست. بیشتر مژه های برای

کچلی ریش نوعی بیماری قارچی پوست است که باعث ریزش قسمتی ار موهای صورت می شود.این عفونت به دو صورت عمیق و سطحی ممکن است رخ دهد،در این مقاله شما را روش درمان گچلی ریش بیشتر آشنا می کند.

آیا می دانستید که بسیاری از نشانه های قابل مشاهده پیری را می توان به کاهش میزان حجم ربط داد، در حالی که بافت چهره تحليل مي رود

سخن گفتن در مورد حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بسیار جذاب است، اما اگر این حمایت‌ها در حد صحبت باشد به نظر شما فایده‌ای دارد؟!

کایفوزیس، که گاهی اوقات به نام گوژ پشتی ، قوز کمر ، کیفوز ، پشت گرد یا کمان پیرزن نیز نامیده می شود، وجود یک منحنی در پشت

از جمله پرخطرترین و پرمسئله ترین دوران بارداری، سه ماهه سوم بارداری می باشد. اکثر زنان باردار در این دوران دچار درد و بی خوابی شده و به

  ژل های پر کننده صورت مانند کلاژن و اسید هیالورونیک می باشند. از تزریق ژل برای برای جوانسازی پوست نواحی مختلف بدن استفاده می شوند. همچنین این ژل

در مورد اضافه وزن در بارداری چه می دانید؟ آیا تا به حال به این مشکل مواجه شده اید؟ چاقی و اضافه وزن در

دوران بارداری یکی از مهمترین بخش های زندگی زناشویی است. در این عرصه از زندگی، زنان باردار دچار تغییراتی در جسم و روان خود

آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

نوشیدن نوشابه ‌درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیه‌ها وارد می‌کند و به مرور از کار افتادگی کلیه‌ها می شود.

یک چرت 20 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه‌ بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.

روزانه 30 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.

جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس می‌کند و همراه با مادر نگران می‌شود

یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این

مفصل ها محل اتصال دو استخوان به یکدیگر هستند. مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل ها در بدن به شمار می آید. به

بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

از مهمترین خواص عناب، می توان به درمان سرطان، بهبود سلامت پوستی، کمک به کاهش وزن، پاکسازی پوست، از بین بردن استرس، کمک به القا خواب راحت، ارتقاء ایمنی، محافظت از کبد، افزايش تراکم املاح استخوان و سم زدایی بدن اشاره کرد.

در نظر گرفتن عناب بعنوان ميوه کمی عجیب است. اما عناب میوه مغذی است که ترکیب غذایی مقوی برای میلیون ها نفر که ارزش غذایی آن را می دانند، فراهم می کند. گرچه اسامی رایج آن خرما قرمز و کره ای است،اما نام علمی آن زیزیفوس جوجوب است. عناب درختچه یا درختی کوچک با گلبرگ های زرد مایل به سبز است. میوه آن به اندازه خرماست و برنگ قهوه ای ویا سیاه مایل به بنفش است.منشا این میوه آسیای جنوبی است که شامل چین مرکزی و جنوبی می شود. اما در حال حاضر در اقصی نقاط وجود دارد و در خیلی از فروشگاه های میوه های وارداتی بچشم می خورد .

جالب ترین نکته در مورد میوه عناب این است که بیش از ۱۰هزار سال پیشینه دارد و در این مدت بالغ بر ۴۰۰گونه از این میوه یافت شده است. از نظر آشپزی، عناب را بشکل میوه تازه یا خشک شده و یا بصورت آبمیوه استفاده می کنند. در برخی از کشورها، هسته آن را می گیرند و خشک شده گوشت آن را با شکر و میوه های دیگر پودر می شوند و به کیک اضافه می شوند.

 

آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ارگانیک موجود در این میوه، تاثیرات مثبت زیادی برای بدن دارد. در اینجا نگاه دقیق تری به برخی از خواص آن خواهیم داشت.

کمک به بی خوابی

برای خیلی از افرادی که از بی خوابی رنج می برند،مصرف دم کرده دانه عناب می تواند درمان خوبی برای این مشکل می باشد.ماهیت تسکین بخش ترکیبات ارگانیک موجود در این میوه می تواند بدن و ذهن را آرام کند، بنابرين اگر شب براحتی نمی خوابید،شاید دمنوش عناب همان چیزی باشد که نیاز دارید.

تنظیم جریان خون

این میوه منبع غنی آهن و فسفر(ترکیب اصلی گلبول های قرمز خون) است. اگر از کمبود آهن یا آنمی رنج می برید، احتمالا علائمی همچون ضعف عضلانی، خستگی،سو هاضمه، سرگیجه و درهم ریختگی ذهنی را تابحال تجربه کردید.با افزایش ميزان آهن و فسفر دریافتی از طریق مصرف این میوه،جریان خون بالا می رود و اکسیژن رسانی به اندام های بدن بیشتر می شود و در نتیجه سطح انرژي بالا می رود.

 

تقویت استحکام استخوان

با افزایش املاحی مانند کلسیم،فسفر و آهن (همه به وفور در عناب وجود دارد)،می توانید استخوان های محکم و مقاوم داشته باشید. با افزایش سن،احتمال بروز پوکی استخوان و دیگر بیماری های مربوط به انحطاط استخوان بالا می رود و بنابرين قرار دادن این میوه به برنامه غذایی می تواند این سرعت این روند را کند.

کنترل وزن

توصیه همیشگی به افراد برای کاهش وزن،خوردن میوه جات و سبزیجات است. عناب، یکی دیگر از میوه هايي است که براحتی می توان در لیست قرار داد. این میوه با کالری پایین و فیبر و پروتئین بالا می تواند نیاز بدن به مواد مغذی را رفع کند و درعين حال سیر کننده باشد و مانع از خوردن تنقلات در میان وعده شود. این امر موجب می شود که شما رژیم غذایی خود را رعایت کنید و دچار اضافه وزن نشوید .

ارتقا سیستم ایمنی

این میوه می تواند به روش های مختلف سیستم ایمنی را ارتقا دهد. این میوه ویتامین C ، ویتامین A و انواع ترکیبات و اسید های ارگانیک دارد. آنتی اکسیدان های عناب می توانند رادیکالهای آزادی که عامل ایجاد خیلی از بیماری های مزمن هستند را خنثی کند. ويتامين C تولید گلبول های سفید را تحریک می کند. گلبول سفید اولین خط دفاعی سیستم ایمنی بدن می باشد.

 

کاهش استرس و اضطراب

عناب تاثیرات آرام بخش و ضد اضطراب بر بدن دارد. استفاده از روغن عناب یا مصرف خود میوه بر سطح هورمون ها اثر می گذارد و حس آرامش و راحتی به مغز و بدن می دهد. برای افرادی که از استرس مزمن یا اضطراب رنج می برند، مصرف عناب خام یا مکمل عناب می تواند به آرامش فکر و حفاظت از بدن در برابر عوارض جانبی هورمون های استرس کمک کند.

درمان سرطان

گرچه مکانیزم دقیق و رابطه بین عناب و سرطان هنوز اثبات نشده است، اما نتایج اولیه حاکی از ارتباط مثبت بین ترکیبات بیو اکتیو عناب و کاهش فعالیت رادیکال های آزاد و گسترش سلول های سرطانی می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در عناب روش بسیار موثری برای درمان سرطان و بیماری های مزمنی مانند مشکلات قلبی است.

درمان پوست

آب عناب و عصار ه آن برای درمان آسیب های پوستی و التهاب ازجمله صدفک،اگزما و آکنه بکار می رود. شما می توانید میوه عناب بخورید و از خواص آن بهره مند شوید. همچنین مصرف عناب می تواند از بروز جوش و چروک پوست جلوگیری کند و با اکسیژن رسانی به پوست، آن را شاداب نگه دارد.

 

کمک به گوارش

فیبر موجود در این میوه و ترکیبات ساپونید و تریترپنوئید در بهینه سازی مواد مغذی دریافتی و تسریع حرکت غذا در روده نقش دارند و درنتیجه مصرف این میوه ارتباط مستقیم با با بهبود فرایند های گوارشی بدن دارد. همچنین عناب از یبوست،گرفتگی،نفخ و ورم معده و سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

سم زدایی خون

ساپونین و آلکالوئید موجود در عناب با پاکسازی خون و از بین بردن سموم بدن ارتباط مستقیم دارد. آنتی اکسیدان های این میوه می تواند از بروز خیلی از بیماری ها جلوگیری کند و استرس سیستم ایمنی و لنفاوی را کم کند.

 

عناب، تعداد زیادی کربوهیدرات پیچیده دارد که بر میزان قند خون تاثیر منفی دارد و برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. در کل این میوه اثرات جانبی خیلی کمی دارد. البته بجز آن دسته از افرادی که به عناب آلرژی دارند. بطور کلی قبل از تغییر برنامه غذایی یا مکمل های دریافتی ، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

تغذیه و سلامتی

تغذیه و سلامتی

اطلاعات دارویی

تغذیه و سلامتی

تغذیه و سلامتی

تغذیه و سلامتی

اطلاعات پزشکی

تغذیه و سلامتی

اطلاعات دارویی

نظر

وبسایت

10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *