عکس گیاه بید انجیر

دوره مقدماتی php
عکس گیاه بید انجیر
عکس گیاه بید انجیر

بید انجیر یا همان کرچک یکی از گیاهان دارویی است که سابقه ی استفاده از آن توسط انسان به 4000 سال قبل از میلاد حضرت مسیح (ع) بر می گردد.

کرچک گونه ای گیاه زراعی یک ساله است که در ایران با نام های کرچک، بید انجیر و بزانجیر شناخته می شود. میوه آن کپسول خاردار و مدوری است که حاوی سه عدد دانه با پوسته منقوش و مغز سفید است. این گیاه در نقاط مختلف ایران از جمله شمال، یزد، خوزستان و خراسان کاشته می شود.

گیاه کرچک در واقع به طور عمده برای تهیه روغن آن پرورش داده می شود که در پزشکی به عنوان مسهل قوی کاربرد دارد. وقتی دانه های آن توسط کودکان و بزرگسالان خورده می شود، تا چند روز علائم عمده ای از مسمومیت نشان نمی دهد، مگر این که دانه ها جویده شود که باعث بروز زودرس علائم می شود.

عکس گیاه بید انجیر

دوره مقدماتی php

بید انجیر ختائی درختچه ای است به بلندی حدود 4 متر. برگهای آن بیضی، نوک تیز و دندانه دار است. برگهای قسمت پایین ساقه کمی گرد و قلبی شکل می باشد.

گلهای آن کوچک، معطر، به صورت خوشه ای است. دو نوع نر و ماده گلهای بید انجیر معمولا روی یک پایه قرار دارند. میوه آن پوشینه در ابعاد یک فندق که در داخل آن معمولا 3 عدد دانه جای دارد.

این دانه ها که دند نامیده می شوند، دارای مقدار زیادی روغن است و این روغن مسهل بسیار قوی می باشد. مستعمل در طب سنتی دانه و روغن دانه گیاه است و هر دانه در ابعاد یک پسته کوچک است که دارای غشای نازکی بوده و در داخل غشا مغز دانه قرار دارد.

مغز شامل دو قطعه به هم پیوسته است مانند بادام. مغز دند اگر تازه باشد سفید است و وقتی کمی کهنه شد زردرنگ و اگر خیلی کهنه باشد سیاهرنگ می شود و اگر دند پوست گرفته شده ؛ مدتی باقی مانده باشد اکسیده شده و فاسد می شود و مصرف آن مسمومیت ایجاد می نماید.

بید انجیر ختائی بومی چین است و در هندوستان در بنگاله و سنجرستان نیز انتشار دارد. در ایران تا حال دیده نشده است.

از نظر ترکیبات شیمیایی در مغز دانه گیاه بید انجیر ختائی در حدود 57 – 55 درصد روغن ثابت یافت می شود که 2 درصد در اسیدهای چرب این روغن مواد سمی یافت می شود. کروتون معروف است و تا حدود 30 درصد کل دانه را که شامل پوست و …است، تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید:

خواص شیرین بیان و طرز تهیه دمنوش شیرین بیان

۱۶ خاصیت باور نکردنی کتیرا در درمان بیماری ها

معرفی خواص اعجاب انگیز خاکشیر

Instagram

Telegram

RSS


کرچک (بید انجیر)
♦️🔶♦️🔶♦️🔶♦️🔶
🔸اسم فارسی است
🔸و به ترکی کرچک
🔸و به هندی ارند گویند.
♦️بردونوع است :سفید و سرخ مایل به کبودی .
♦️سرخ آن قوی تر از سفید است.
🔸 درخت آن کوچک تر از درخت انجیر و در مناطق گرم و معتدل که رطوبت دارد می روید.
🔸 برگ آن شبیه به برگ چنار وانجیر ولی اطراف برگ بلند تر است و براق و مایل به سیاهی ساقه و شاخه های آن تو خالی مانند نی .
🔶و میوه ی آن در خوشه ی خشن و خاردار گرو و خال دار .

♦️و در آن تخم ها به اندازه ی دانه ی قهوه و به شکل برآمده و پوست آن خال دار و مغزش سفید وپر روغن است.

♦️و گاهی روغن آن را میپزند و خوراکی نیست.

🔸 مورد استفاده هم تخم گیاه است .بهترین آن در مناطق مرطوب می روید .

🔶طبع آن گرم و خشک در آخر دوم و تا سوم .

عکس گیاه بید انجیر

🔶و گویند گرم و تر در اول.

♦️ روغن آن بسیار گرم تر از تخم آن است و لطیف تر از آن .
@makhzanoladviyah
📚جالینوس گویند که تخم بید انجیر #مسهل است و جلا دهنده.

♦️ و روغن آن لطیف تر و قوی تر از روغن زیتون است.
🔶 . تخم آن محلل جلا دهنده و ملین #عصب ها و #مسهل قوی اخلاط سرد و بلغم خام .

♦️و پاک کننده ی #عروق مقوی #اعضا وبرای #گرفتگی و #فلج و #سستی و رعشه و #تنگی نفس و #سرفه های سرد و رفع #قولنج و باد.

🔶و شل کننده ی #عضلات و درد پشت و #مثانه و #ورم شکم .

🔶اگر ده عدد مغز دانه ی آن را سابیده با آب عسل🍯 بخورند سبب خروج بلغم و رطوبت ها میشود و کرم شکم را خارج میکند . 👌

♦️روغن آن نیز گرم و خشک و محلل و پاک کننده .
♦️پختن آن با پوست مار🐍 و خردل و مالیدن آن بر بدن برای #کزاز مفید است .

🔶و برای #ریزش #مو و #کبودی عالی است .👌

♦️و اگر با داروهای گرم و خوش بو ترکیب شود از حرارت و خشکی آن کم شده .

🔶ضمادش برای از بین بردن #زگیل نافع و برای #نقرس و درد #مفاصل مفید است.
♦️ و با سرکه 🍶برای #ورم پستان و نیز برای بیماری #باد سرخ که ورم گرم صفراوی است مفید است

🔶. اگر برگ آن را سابیده و با آرد جو یا گندم🌾 ترکیب کرده ضماد کنند ورم های بلغمی را کم می کند و درد را آرام کند.
♦️روغنش با سرکه🍶 برای #خارش و #زخم های باز و ریش شده مفید است.
🔶 و اگر روغنش در #گوش👂 چکانده شود برای درد و سنگینی گوش مفید است .👌

♦️و کوبیده ی مغز آن با سویق ترکیب کرده بر چشم👁 ضماد کنند برای ورم #چشم نافع است .

🔶و کشیدن روغن آن بر چشم👁 برای قدرت بینایی و ریزش بی اختیار اشک از چشم 😢مفید است.
📚شریف ادریسی گوید که:اگر برگ آن در خاکستر گرم پخته بر #ورم های حلق تا یک هفته سه مرتبه در شبانه روز ضماد کنند ورم را از بین برده و بسیار مجرب است.👌👌
♦️نوشیدن دو مثقال روغن آن باشیر تازه🍺 برای تسکین درد #قلب سرد💙 مفید است.

🔶 و با آب عسل 🍯برای کم کردن بلغم لزج که در اعضای داخلی بدن باشد .
♦️پوست ریشه ی آن برای باز شدن مجاری و سده ها مفید است .

🔶نوشیدن و ضماد آن با آب گندنای کوهی برای بواسیر .

♦️نوشیدن آب برگ تازه ی آن و بعد تهوع کردن باعث دفع #سم های سرد و افیون می شود و این مجرب است .
🔶بیست دانه ی آن سکر آور(#شادی بخش) و سبب سرخوشی.
❌ و پنجاه دانه ی آن کشنده ی انسان و سگ است❌
❌ و پوست تخم آن هم سم کشنده است اگر سه درم از آن را بخورند.❌

⬅️ مصلح مغز تخم آن کتیرا مصطکی و نعنا است و باید حتما پوست آن گرفته شود .

♦️مقدار شربت آن برای #فلج و رعشه از پنج تا یازده دانه.

🔶 برای باز کردن حیض و مانند آن تا یک مثقال.

♦️ و جایگزین(بدل) آن⬅️ کرچک خطایی است .
❌ مضر سینه.
⬅️ مصلح آن کتیرا یا صمغ و شربت .

♦️و روغن آن از دو تا چهار مثقال و بدل آن روغن کنجد یا دو سوم وزنش روغن زیتون کهنه و روغن ترب است.


اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۶

۴۴۳

هوازاده

اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۶

۶۰۵

هوازاده

اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۶

۳۵۵

هوازاده

عکس گیاه بید انجیر

اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۶

۴۷۵

هوازاده

متاسفانه محصولی در این دسته بندی در فروشگاه ما موجود نمی باشد ):

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

ایادانه ان به تعداددوعددظرردارد

برنامه های ما


به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید
!

  • عکس دختر بچه در طبیعت پاییزی
  • درباره ما



     

    خانواده :                                                             Euphorbiaceae

    نام انگلیسی :          Castor -oil plant , Castor bean / Palma Chisti

    نام فارسی :                                            کرچک , بید انجیر , خروع

    عکس گیاه بید انجیر

     

     

    کرچک , بید انجیر , خروع Ricinus communis L

    شکل شناسی گیاه

    گیاه گرمسیری ، یکساله ، دوساله و پایا ، علفی با درختچه های پرشاخ و برگ ، به ارتفاع ۱ – ۵ متر است. ساقه تقریبا همیشه ضخیم ، سبز متمایل به کبود یا مایل به قهوه ای و پر شاخه می باشد. برگ ها غالبا بزرگ و وسیع ، متناوب دارای دمبرگ بلند ، گاهی با تقسیمات پنجه ای دارای ۵ تا ۷ تقسیم یا بخش سرنیزه ای – دندانه دار ، با گوشوارک های چسبنده به هم و ساقه آغوش است. گل های تک جنس ، کوچک ، سبز فام ، دارای کاسه ای با ۳ – ۵ تقسیم ، فاقد دیسک و گلبرگ ، مجتمع در خوشه های مرکب در کنار برگ ها یا در انتهای ساقه ، گل های پایینی گل آذین نر ، دارای پرچم های فراوان با میله های متعدد که در پایین به صورت دسته ای به هم پیوسته ، در بالا منشعب به صورت پانیکولی و کروی منشعب اند ، تخمدان دارای ۳ خانه تک تخمکی ، خامه دارای ۳ شاخه ساده یا ۲ قسمتی است. میوه کپسول پوشیده از زوائد خار و تیغی می باشد. موسم گلدهی بهمن – خرداد است . دانه های آن خاکستری رنگ به بزرگی یک نخود به شکل بیضی که در قسمت پشتی برآمده و محدب بوده و در قسمت دیگر کمی مسطح است و بر روی تمام سطح آن شبکه ای از خطوط قهوه ای یا قرمز رنگ به طور خاصی مشاهده می گردد. یک طرف این دانه ها برجستگی سفید رنگ مشابه نوک وجود دارد و مجموعا ظاهری شبیه به کفش دوزک را تداعی می کند.

    محل رویش

    این گیاه بومی نواحی جنوبی ایران است، که به جهت زیبایی برگ و گل به عنوان زینتی در نقاط دیگر نیز کاشته می شود. به خصوص تهران ، خراسان ، تبریز ، اهواز ، اراک ، بلوچستان ، هرمزگان . منشأ اصلی این گیاه در حبشه بوده است و به طوری که شواهد تاریخی نشان می دهد از آنجا به سایر نقاط دنیا مثل آسیا و آفریقا انتقال یافته است.مصارف زیاد روغن دانه آن سبب گردیده که پرورش این گیاه در اغلب نواحی کره زمین عمومیت پیدا کند. انتشار عمومی این گونه شامل اروپا (غرب و جنوب) آناتولی ، افغانستان ، ایران ، مناطقی از آسیا ، آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی می باشد.

    قسمت مورد استفاده

    روغن دانه ها

    زمان برداشت قسمت مورد استفاده

    برداشت محصول در نیمه دوم شهریور تا آخر مهر صورت می گیرد. این کار در زمانی انجام می گیرد که میوه ها کاملا شکفته نشده باشند ، یعنی کمی قبل از شکفتن آن ها را میچینند.

    نام تجاری دارو ساخته شده

    ایران : روغن برای تهیه امولیسین لاگزاریسین ؛ شیاف بزرگسالان (۱ گرم) و شیاف کودکان(۰/۷ گرم)

    آلمان : Laxopol، سوئیس : Rical ، آمریکا : Emulsoil ,Neoloid, Purge

    موارد مصرف

    سایر موارد مصرف (در طب سنتی)

    موارد منع مصرف

    منع مصرفی برای آن گزارش نشده است

    عکس گیاه بید انجیر

    احتیاطات

    عمومی

    اثرات جانبی

    مصرف در بارداری و شیردهی

    از مصرف گیاه در دوران بارداری و شیردهی اجتناب شود ، زیرا اثرات آن ناشناخته می باشد.

     

    تداخلات دارویی

  • پروفایل مادرم یعنی دنیام
  • میزان مصرف

    الف – خوراکی

    ب – موضعی

    کم‌ شدن‌ دمای‌ بدن‌ عبارت‌ است‌ از پایین‌ افتادن‌ درجه‌ حرارت‌ بدن‌ به‌ کمتر از…

    سیفلیس‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ بیماری‌ آمیزشی‌ مسری‌ که‌ باعث‌ تخریب‌ گسترده‌ بافتی‌ می‌گردد. سیفلیس‌…

    سیاه‌ سرفه شرح بیماری سیاه سرفه یک بیماری تنفسی باکتریال است که مولد آن باسیل…

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    عکس گیاه بید انجیر

    وب‌ سایت

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    شست و شوی مکرر دست ها از مهمترین و بهترین راه پیشگیری…

    بید
    بید که به نام های سالیکس – دیوسفید- خلاف بری- نیتا- و صفصاف نیز معروف می باشد، دارای خاصیت مقوی نیروی اعصاب بوده و همچنین از آن می توان علاوه بر رفع ضعف اعصاب در مواردی مانند: تب- خونریزی روده ها- سرماخوردگی- سردرد- آرتروز- هپاتیت کبدی- تقویت بینایی- اسهال- عدم امکان دفع ادرار- نقرس- رماتیسم و … نیز استفاده نمود.

    مضرات : زیاده روی و مصرف بی رویه بید زیان آور می باشد.

    بید انجیر ختایی
    بید انجیر ختایی که به نام های حب السلاطین- حب الملوک- کرتون- ریسن- خروع صینی- کرچک ختایی و کرچک هندی نیز نامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش و تقویت کننده ی اعصاب می باشد. همچنین از آن می توان در مواردی مانند: یبوست – استسقاء- سردرد- یرقان- تنگی نفس- جلوگیری از سفید شدن موها- کمر درد- تصلب شرایین- سنگ مثانه- ترک پوست و فلج نیز استفاده به عمل آورد.

    مضرات :
    1)    زنان باردار مجاز به مصرف بید انجیر ختایی نمی باشند.
    2)    افراد گرم مزاج و همچنین اشخاصی که به التهاب روده- زخم مثانه و بواسیر باید در مصرف بید انجیر ختایی احتیاط نمایند.
    3)    افراط در مصرف خوراکی مزبور خاصیت سمی دارد و خطرناک می باشد.
    4)    زیده روی و مصرف بی رویه بید انجیر ختایی موجب کم اشتهایی- استفراغ- برص لب- اسهال خطرناک- التهاب روده و زخم مثانه می شود.

    پرتقال
    پرتقال که به نام های سطلن مرکبات و پرتقان نیز نامیده میشود، دارای اثر آرام بخش – تصفیه کننده ی خون- اشتها آور- افزایش دهنده ی اسپرم و تقویت کننده اعصاب می باشد.
    همچنین از این میوه می توان در مواردی نظیر: سرماخوردگی- پیشگیری از آب مروارید- ترشحات سفید واژن- طپش قلب- سوء هاضمه – چربی خون- قند خون- سردرد- اسکوربوت- سیاتیک- فشارخون- تقویت کبد- تقویت روده – زخم روده و اثنی عشر- اسید اوریک- نقرس و ورم روده نیز استفاده به عمل آورد.

    عکس گیاه بید انجیر

    مضرات :
    1) مصرف پرتقال در افرادی که به نارسایی های کبدی مبتلا می باشند، موجب بروز حساسیت می شود.
    2) اشخاص مبتلا به قند خون بهتر است، از نوع ترش پرتقال استفاده نمایند.
    3) مصرف پرتقال همراه با ماهی شور یا گوشت موجب ایجاد سوء هاضمه می شود.
    4) مصرف پوست آن موجب ایجاد صفرا می گردد.

     

    پنج انگشت
    پنج انگشت که به نام های فلفل بیابانی- دل آشوب- اغلیس- شجره ابراهیم- کف مریم- حب النسل- فلفل بری- فلفل کوهی – سرساد و خمسة الاوراق نیزنامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش و تقویت کننده اعصاب می باشد. مچنین از این گیاه می توان در مواردی مانند: افزایش شیر مادر – نفخ- سردرد- انزال زودرس- تقویت کبد- زخم روده- استسقاء- رماتیسم- ناراحتی پروستات- سیاتیک – دردپا- ورم بیضه ها و ورم رحم نیز استفاده نمود.

    مضرات :
    1) زیاده روی در مصرف پنج انگشت موجب بروز اختلالات جنسی- سردرد و ناراحتی معده می شود.
    2) اشخاصی که مبتلا به ناراحتی مثانه می باشند، باید در مصرف پنج انگشت احتیاط نمایند.
    3) مصرف دانه ی پنج انگشت موجب کاهش ترشح شیر مادر می شود.

    پوآرو

    پوآرو که به نام های تره فرنگی نیز نامیده می شود، دارای خاصیت زیاده کننده ی ادرار و تقویت کننده ی نیروی اعصاب می باشد. همچنین از پوآرو می توان در مواردی مانند: سنگ کلیه- زگیل یبوست- عفونت کلیه – ورم کلیه- سنگ مثانه- سوء هاضمه- تصلب شرایین- کلسترول خون- سنگ کیسه صفرا- ورم لوزه ها- ناتوانی جنسی- اورمی- دیابت- کم خونی- کمردرد- رماتیسم- یبوست- تقویت مثانه- یرقان و دفع انگل نیز استفاده به عمل آورد.

    مضرات :
    زیاده روی و مصرف بی رویه پوآرو موجب ناراحتی و ایجاد سوء هاضمه می شود.

    پونه
    پونه که به نام های یارپیز- ثومس- ملیه- حبق- مانتا پولیو- حبق التمساح- پودنه- سعتر الحمام- غاغ و پودنج نیز نامیده می شود، دارای خاصیت نشاط آور – ارام بخش و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین از این گیاه می توان در مواردی مانند : بیماری های عفونی – دفع انگل- نفخ- تب- استفراغ- سرماخوردگی – سینوزیت- تب و لرز- نقرس- تقویت روده- سیاه سرفه- تقویت روده ها- تقویت حافظه- یبوست- یرقان- استسقاء- دل درد- تقویت نیروی جنسی- تقویت طحال- تقویت قلب- فشار خون- ناراحتی های کبدی- بیماری های رحم- قاعدگی دردناک و خشکی دهان نیز استفاده نمود.

    مضرات :
    1)    استعمال خارجی پونه (به صورت شیاف) باعث سقط جنین در زنان باردار می شود.
    2)    زیاده روی و مصرف بی رویه پونه موجب سردرد- ناراحتی روده ها و افزایش تعریق بدن می شود.

     

    مشخصات و فواید کرچک , همچنین خواص روغن کرچکگیاهی است از خانواده ی Euphorbiaceae ،  و نام علمی Ricinus communis , بومی مناطق گرمسیری جهان است ; گیاه کرچک در اقلیم های گرم مانند ; هند و آفریقا به صورت یک درختچه که بلندی آن تا سه متر هم می رسد وجود دارد ; ولی در مناطق معتدل چون در سرمای زمستان این مناطق مقاوم نیست ، به صورت یک گیاه یک ساله و در برخی مناطق مناسب دو ساله است. این گیاه دارای انواع مختلفی است و آن ها نیز دارای رنگ های متفاوتی می باشند ; ساقه و برگ های این گیاه بر حسب رقم آن ممکن است دارای رنگ های سبز، صورتی، قرمز و بنفش باشد.

    برگ های آن پنجه ای و شبیه برگ انجیر می باشد ; که از ۹-۷ قطعه یا لوب نوک تیز تشکیل شده است.

     

    ریشه ی آن مانند نی مجوف ، میوه ی آن خاردار و مدور، تخم آن داخل میوه و به اندازه ی دانه ی قهوه یا لوبیا ، پوست تخم آن منقطع و مغز دانه اش سفید می باشد ; این گیاه به قولی بومی هند و به قولی از حبشه برخاسته است ولی در هر حال کشت آن منحصر به هند و آفریقا نیست و در حال حاضر در اغلب مناطق دنیا از جمله در ایران کاشته می شود.

    نام های دیگر کرچکترکی کرچک – خروع – طمرا – کنتو – کنتور – بید انجیر – بید انجیل – بیدانجیل

    عکس گیاه بید انجیر

     

     

    طبیعت دانه کرچک گرم و خشک است.

    ترکیب شیمیایی دانه کرچکروغن ثابت – چند گلیسرید – آرژینین – یک آلکالوعید سمی به نام ریسینین – ماده ی پروتعین سمی یا آلبومین سمی به نام ریسین اولعین که نوعی توکسالبومین است – دی هایدروکسی استعاریک اسید – اولعیک اسید – پالمیتیک اسید – لینولعیک اسید – گلوتامیک اسید.

     

    تذکر ( مضرات دانه کرچک ) ; مسکر و سمی است و ایجاد تهوع و و آشفتگی و سلب اشتها می کند.

    مصلح دانه کرچک کتیرا، مستکی و نعنا می باشد.

     

    مضرات روغن کرچکتهوع آور است و اشتها را از بین می برد، ممکن است موجب آشفتگی و درهم ریختگی حال عمومی شود.

     

    آب جوشانده ی پوست ریشه کرچک را بنوشید. برای رفع دلپیچه و باز کردن انسداد مجاری نافع است.

     

    عکس گیاه بید انجیر
    عکس گیاه بید انجیر
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *