عکس دانه گیاه خار مریم

دوره مقدماتی php
عکس دانه گیاه خار مریم
عکس دانه گیاه خار مریم

خار مریم که به نام های مارتیغال، خار انگلیسی، خار اسکاتلندی و خار مقدس هم شناخته می شود یکی از بهترین گیاهان دارویی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که به سم زدایی کبد و کاهش التهاب بدن کمک کرده و برای بهبود هضم غذا مفید می باشد.

جالب است بدانید قرص لیورگل که برای درمان کبد چرب تجویز می شود از عصاره گیاه خار مریم تهیه می شود. در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید گیاه خار مریم و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

مقادیربالای آنتی اکسیدان های موجود در گیاه خار مریم به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت و رفع لکه های تیره پوستی کمک می کند.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که سیلیمارین موجود در خار مریم از پوست در برابر اشعه مضر نور خورشید محافظت کرده و خطر ابتلا به التهاب پوست و آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

گیاه خار مریم به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و سیلیمارین که دارد یکی از از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی و سم زدایی کبد از سموم، الکل و آفت کش هاست.

عکس دانه گیاه خار مریم

دوره مقدماتی php

در طب سنتی از خار مریم برای پیشگیری و درمان بیماری های کبد از جمله هپاتیت ویروسی حاد و مزمن، سیروز، یرقان یا زردی و اختلالات کیسه صفرا استفاده می شود.

مقادیر بالای سیلیمارین موجود در خار مریم که در واقع نوعی آنتی اکسیدان است به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی، خطر ابتلا به تومور و سرطان را کاهش می دهد.

مطالعات محققان دانشگاه مینه سوتا در سال 2007 نشان داده که خار مریم به مهار رشد سلول های سرطانی پروستات، پوست و پستان کمک می کند.

سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها از جمله سیلیمارین موجود در خار مریم به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند؛ یک مطالعه در سال 2006 نشان می دهد که مصرف خار مریم به مدت 4 ماه، میزان قند خون ناشتا و سطح انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

سنگ کلیه هنگامی تشکیل می شود که کلسترول و مواد دیگر در صفرا زیاد شوند؛ گیاه خار مریم به پاک سازی و سم زدایی کبد و کیسه صفرا کمک می کند به همین دلیل گفته شده که می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم به بهبود عملکرد کیسه صفرا کمک کرده و با پاک سازی و سم زدایی آن، خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.

تحقیقات اولیه در سال 2016 نشان داده که سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم می تواند باعث لاغری و کاهش وزن در افراد شود، اما با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.

بسیاری از متخصصان تغذیه معتقدند که دمنوش خار مریم به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می کند، اشتها را کاهش داده و با افزایش چربی سوزی باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

مطالعه ای در سال 2015 نشان داده که سیلیمارین موجود در خار مریم به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو که یکی از علل ابتلا به زوال عقل و آلزایمر است، کمک می کند.

دمنوش خار مریم دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتروز، نقرس، سردرد، میگرن و درد مفاصل را کاهش می دهد.

دم کرده خار مریم به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارد به کاهش کلسترول خون و فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی را کاهش می دهد.

در طب سنتی از دمنوش خار مریم برای درمان معده درد، کاهش نفخ شکم، درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش استفاده می شود.

برگ و دانه خار مریم – 1 قاشق چای خوری
آب جوش – 1 فنجان
عسل طبیعی – 1 قاشق چای خوری

برگ و دانه های خشک شده گیاه خار مریم را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید 3 تا 5 دقیقه بماند تا دم بکشد.

دمنوش شما آماده است، یک قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کرده و بنوشید.

توصیه می شود که روزانه حداکثر تا 2 فنجان چای خار مریم را استفاده کنید.

هنوز اطلاعات دقیقی از تاثیر گیاه خار مریم بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن جدا اجتناب کنند.

خار مریم در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود.

دمنوش خار مریم باعث کاهش قند خون می شود به همین دلیل استفاده ی آن توسط افراد مبتلا به دیابت که دارو مصرف می کنند می تواند باعث هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون شود.

خار مریم ممکن است با برخی از داروها، از جمله دارو های ضد آلرژی، داروهای ضد اضطراب و رقیق کننده های خون تداخل دارویی داشته باشد.

علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در خار مریم با برخی داروهای شیمی درمانی تداخل ایجاد می کنند.

طبیعت گیاه خار مریم گرم می باشد. گیاه خار مریم سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند سیلیمارین است.

خار مریم (به انگلیسی : Milk thistle و با نام علمی : Silybum marianum ) یک گیاه گلدار از تیره کاسنیان و بومی مدیترانه بوده که بیش از 2000 سال پیش رشد کرده است. این گیاه بین 30 تا 200 سانتمیتر رشد می کند، ساقه های آن پنبه ای، برگ های آن خار دار مخروطی یا مستطیل شکل و گل های آن به رنگ قرمز یا بنفش می باشند.

بهترین میزان مصرف گیاه خار مریم به فرم های مختلف بین 20 تا 300 میلی گرم در روز می باشد.

عکس دانه گیاه خار مریم

منابع : organicfacts – draxe – medicalnewstoday

فال حافظ

متن عاشقانه متن زیبا

صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیلکوه ؛ پرداختن به مقوله اقتصاد مقاومتی در جامعه بسیار حائز اهمیت است و هر کس که دلسوز کشور است باید به منویات مقام معظم رهبری در این حوزه جامعه عمل پوشانده و نقش خود را در اقتصاد مقاومتی ایفا کند.

برخی با شنیدم واژه اقتصاد مقاومتی فکر می‌کنند که باید کارهای خارق‌العاده اقتصادی انجام دهند اما تولیدکنندگان اقتصاد مقاومتی بر این اعتقاد نیستند و با تولید خود علاوه بر اینکه نیاز جامعه را برطرف می‌کنند باعث اشتغال‌زایی و کسب درآمد ولو اندک برای خود و اطرافیانشان می‌شوند.


یکی از فعالان اقتصاد مقاومتی شهرستان گالیکش بانویی است که با برداشت گیاه دارویی خودرو «خارمریم» («ماریتیغال» یا «قنقال») که در استان گلستان به آن توجهی نمی‌شود موجبان کسب درآمد 400 میلیونی را برای خود فراهم کرده است.

در ادامه گفتگوی نیلکوه را با این بانوی گالیکشی می‌خوانید:

عکس دانه گیاه خار مریم

لطفاً خودتان را برای خوانندگان نیلکوه معرفی کنید؟

«سارا پارسیانی» ساکن روستای «چقر بش قارداش» از توابع بخش لوه شهرستان گالیکش و هم‌اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی توسعه روستایی دانشگاه گرگان هستم.


چه شد که به فکر این کار افتادید؟

چند سالی است بحث کشت و فروش گیاهان دارویی در سطح کشور فراگیر شده و هرروز به تعداد طرفداران طب مکمل افزوده می‌شود من نیز اقدام به یادگیری کاربرد گیاهان دارویی کردم و اطلاعات خودم را در این زمینه افزایش دادم.

ازآنجایی‌که به کشت و کار گیاهان علاقه‌مند بودم؛ منطقه‌ی خودمان را بهشت گیاهان دارویی یافتم و تصمیم گرفتم در همین منطقه‌ی خودم اقدام به جمع‌آوری گیاهان دارویی کنم.

یکی از گیاهان دارویی که دانه بسیار ارزشمندی دارد «خارمریم» است که توجهی به این محصول در استان گلستان نمی‌شود و تصمیم به جمع‌آوری آن گرفتم.



آیا این گیاه را کشت می‌کنید؟

خیر؛ گیاه دارویی خار مریم به‌عنوان یک گیاه خودرو در گلستان در حاشیه جاده‌ها و اراضی غیر کشاورزی می‌روید.

در صورت تخصیص اعتبار برنامه‌ی مناسبی برای کشت و پرورش گیاهان دارویی دیگر در شهرستان گالیکش دارم.

برای نمونه بااعتباری که سال 95 از بسیج سازندگی شهرستان دریافت کردم بهار امسال اقدام به کشت کدو پوست‌کاغذی یا کدو طبی کردم که تا این مرحله تولید از این محصول کاملاً موفقیت‌آمیز بوده است.

همچنین گیاهان مختلفی دارویی مانند قارچ دنبلان، بومادران، بابونه، گزنه، گل ماهور، گل ختمی، گل بنفشه، گل‌گاوزبان و… نیز به‌صورت خودرو در شهرستان گالیکش می‌رویند که برای جمع‌آوری و فروش آن‌ها نیز برنامه‌هایی داریم.



در هر هکتار چقدر دانه خار مریم برداشت دارید؟

برداشت این محصول به‌صورت مکانیزه و توسط کمباین انجام می‌شود و در هر هکتار از اراضی خودرو نیم تن برداشت محصول داریم؛ البته سه عامل: سبکی بذور، ریزتر بودن و خطای نیروی انسانی در این مورد تأثیرگذار است.

با رفع نواقص و کشت این محصول به‌طور متوسط از هر هکتار بین یک الی یک و نیم تن محصول قابل‌برداشت است.

این محصول را کجا به فروش می‌رساند و کیلویی چند است؟

به دلیل نبود دستگاه‌های فراوری و شرکتی که بتوانند از گیاهان دارویی در شهرستان‌ها استفاده‌ی بهینه داشته باشد محصول ما در شهرهای بزرگ استان‌های هم‌جوار به فروش می‌رسد.

قیمت فروش هم در بحث گیاهان دارویی نوسانات فوق‌العاده زیادی دارد. به‌ندرت پیش می‌آید گیاه دارویی طی دو سال دچار نوسان قیمت نشود اما پیش‌بینی می‌شود از فروش محصول امسال درآمد 60 میلیون تومانی عاید ما شود.


امسال در چه سطحی برداشت دارید و پیش‌بینی شما چه مقدار از برداشت محصول است؟

امسال دومین سالی است که اقدام به برداشت بذر «ماریتیغال» نمودم. سال گذشته توانستم پنج‌تن برداشت نماییم که با توجه به هزینه‌های برداشت سود ناچیزی در حد 15 میلیون تومان عاید ما شد.

تاکنون امسال ۱۰ تن برداشت محصول داشتیم و امید است 10 تن دیگر نیز برداشت داشته باشیم.

برنامه‌هایی که در این حوزه‌ی کاری دارید بفرمایید؟

ایده‌ها و برنامه‌های بی‌شماری در این زمینه‌دارم و جسورانه عرض می‌کنم که قدرت تحول بنیادی در عرصه‌ی کشاورزی را در خود می‌بینم ولی به دلیل نبود بودجه و اینکه بدون حمایت نهادهایی نظیر جهاد کشاورزی تحول بنیادی شاید برای یک فارغ‌التحصیل کشاورزی کار دشواری باشد. ولی با توجه به شرایط و توانایی خودم تمام تلاشم را خواهم کرد تا بر محدودیت‌ها غلبه کرده و در سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» جسورانه و غیرتمندانه فعالیت داشته باشم انشا الله …

عکس دانه گیاه خار مریم

در صورت حمایت جدی مسئولین از فعالان این بخش می‌توانیم معضل بیکاری را در بین فارغ‌التحصیلان کشاورزی ریشه‌کن کنیم و برای الگوی بهینه‌ی کشت تعریفی نو ارائه نماییم و ساختار سنتی و فرسوده‌ی کشاورزی استان را بازآفرینی کنیم. اگر حمایت کنند قطعاً می‌توانیم …



این گیاه دارویی و خواص آن را معرفی بفرمایید؟

این گیاه یک نوع آنتی‌اکسیدان قوی است و ماده‌ای به نام گلوتاتیون(Glutathione) موجود در این گیاه نقش عمده‌ای در سم‌زدایی کبد ایفا می‌کند.

خار مریم از ایجاد سنگ صفرا پیش‌گیری و بیماری را درمان می‌کند.

این گیاه، در مقابله با سرطان پروستات، رحم و سینه مؤثر است و رشد سلول‌های سرطانی را نیز کاهش می‌دهد.

این گیاه اثربخشی داروهای مربوط به شیمی‌درمانی را نیز افزایش می‌دهد.

مقاومت انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند را کاهش می‌دهد.

خار مریم، در کاهش میزان کلسترول خون مؤثر است و کلسترول مفید را نیز افزایش می‌دهد.


  • طرز تهیه بستنی خانگی با دستگاه بستنی ساز



  • انتهای پیام/

    3,000 تومان

     

    خار مریم یا ماریتیغال گیاهی دارویی که معمولاً به صورت دو ساله کشت می شود، در اروپا و آسیا این گیاه به صورت خودرو می روید، در ایران نیز به راحتی یافت می شود.

    تمام بخش های این گیاه خاصیت دارویی داشته، خار مریم بیشتر به عنوان درمان کننده بیماری های کبدی شناخته می شود ولی خواص زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    عکس دانه گیاه خار مریم

    ارتفاع گیاه خار مریم بستگی به شرایط رشد از ۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متر متغیر است، این گیاه برای رشد نیاز به هوای گرم و نور مستقیم خورشید دارد.

    بذرهای خارمریم نسبتاً درشت بوده و در ظاهر همانند بذرهای آرتیشو می باشد.

    بذر خار مریم یا مارتیغال (ماریتیغال) – خار شیری، خار اسکاتلندی، عکوب، حرشف بری، خار علیص، خارسه

    نام علمی : Silybum marianum

     

    خار مریم یا ماریتیغال گیاهی دارویی بومی کشورهای مدیترانه از خانواده Asteraceae بوده که معمولاً به صورت دو ساله کشت می شود، در اروپا و آسیا این گیاه به صورت خودرو می روید، در ایران نیز به راحتی یافت می شود، خار مریم را می توان برادر تنی گیاه آرتیشو یا همان کنگر فرنگی دانست، این دو گیاه از یک خانواده بوده و شباهت های زیادی با یکدیگر دارند.

     

    بدون شک شما نیز در جاده ها و مکان های خشک بوته های خار مریم را دیده اید که با گلهای بنفش خود نسبت به باقی گیاهان متمایز شده است، برگ های آن تقریباً شبیه برگ های کنگرفرنگی و تیغ دار و گلهای این گیاه معروف و به رنگ صورتی یا بنفش می باشد که ۵ تا ۱۱ سانتی متر عرض دارند در اواسط یا اواخر بهار ظاهر می شود.

     

    تمام بخش های این گیاه خاصیت دارویی داشته، خار مریم بیشتر به عنوان درمان کننده بیماری های کبدی شناخته می شود ولی خواص زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    ارتفاع گیاه خار مریم بستگی به شرایط رشد از ۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متر متغیر است، این گیاه برای رشد نیاز به هوای گرم و نور مستقیم خورشید دارد.

    بذرهای خارمریم نسبتاً درشت بوده و در ظاهر همانند بذرهای آرتیشو (کنگر فرنگی) می باشد، این بذور در دمای ۱۰ درجه نیز قابلیت سبز شدن دارد ولی دمای ایده آل برای جوانه زنی ۱۵ تا ۲۵ درجه می باشد.

     

     

    خار مریم گیاهی است که بیشتر در جنوب شرق انگلیس، ایران، آمریکا شمالی و استرالیا و نیوزیلند به صورت خودرو یافت می شود در اتریش، آلمان، مجارستان، لهستان، چین و آرژانتین نیز به صورت تجاری برای مصارف دارویی و صنعتی کاشته می شود.

     

     

     

     

    خار مریم به راحتی از طریق بذر تکثیر می یابد، برای کاشت تجاری در مزرعه معمولاً به صورت ردیفی و به صورت مستقیم یا نشاء شده کشت می شود.

    فاصله ی بین هر دو بوته از یکدیگر را ۵۰ سانتی متر و فواصل ردیف ها را برای برداشت راحت تر ۱۵۰ سانتی متر یا کمی کمتر در نظر می گیرند.

    برای هر هکتار زمین تحت کشت خار مریم حدوداً ۱۰ کیلو بذر نیاز است هر گرم بذر خار مریم خالص تقریباً حاوی ۲۵ عدد بذر می باشد.

    عکس دانه گیاه خار مریم

     

    خار مریم را در مناطق گرمسیری در فصل پاییز و مناطق معتدل و سرد در فصل بهار کشت می کنند، البته برای کاشت خانگی و محدود تا هنگامی که هوا سرد نیست می توانید اقدام به کاشت در فضای باز نمایید، برای کاشت گلدانی باید گلدان سایز متوسط را انتخاب کنید.

     

    در صورت آبیاری منظم این گیاه رشد بسیار خوبی دارد.

     

    بهترین زمان برای کاشت بذر خار مریم اوایل بهار یا نیمه ی دوم اسفند ماه می باشد که البته باید به دمای محیط توجه داشت، برای کاشت خانگی و گلدانی بهتر است بعد از رفع سرمای بهاره اقدام به کاشت نمود ولی برای کاشت تجاری دو تا سه هفته قبل از بهار بذرها را در خزانه بکارید و بعد از رفع سرما به زمین اصلی منتقل و به فاصله ی ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر از یکدیگر بکارید یا بهار بعد از رفع سرما اقدام به کاشت بذر به صورت مستقیم در زمین اصلی کنید.

     

     

    برای کاشت بذر خار مریم به صورت خانگی در فصل بهار یا تابستان بذرها را ۲۴ ساعت در آب خیس نمایید سپس در سینی نشاء یا لیوان های یکبار مصرف که با خاک تمیز ترجیحاً ترکیب (کوکوپیت + پرلیت + پیت ماس) پرشده در عمق ۲ تا ۳ سانتی بکارید.

    تا قبل از جوانه زنی بذرها و همچنین در اوایل رشد گیاه بستر گیاه همیشه مرطوب باشد، بعد از رشد کامل گیاه آبیاری هنگامی انجام شود که خاک کاملاً خشک شده است.

  • مدل شینیون جدید دخترانه زیبا
  •  

     

    بعد از رشد گیاهان و رسیدن به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر لیوان یکبارمصرف را پاره نموده و گیاه را به همراه خاک به زمین اصلی یا گلدانی با سایز حداقل ۱۶ سانتی متر منتقل کنید. (یا اگر در سینی نشاء کاشته اید به آرامی گیاه را همراه خاک خارج کنید)

    برای کاشت خانگی و به صورت محدود در تمامی طول بهار و تابستان میتوان اقدام به کاشت در باغ (باغچه) و گلدان نمود یا در کل طول سال با ایجاد شرایط کاشت اقدام به پرورش این گیاه نمود.

     

    بعد از رشد جوانه ها و آماده شدن نشاء ها یعنی رسیدن گیاه به ارتفاع ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر، آنها را به محل اصلی کاشت (گلدان یا باغچه) به فواصل  ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر از یکدیگر منتقل کنید.

     

    برای کاشت گیاه آماده خارمریم در باغچه و مزرعه ابتدا خاک (بستر کشت) را به عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر زیر رو رو کنید و با کود حیوانی پوسیده یا کمپوست مخلوط کنید.

     

     

    عکس دانه گیاه خار مریم

    تا قبل از جوانه زنی بذر ، بستر کشت همیشه باید مرطوب باشد ولی غرق آبی نه، برای تسریع در جوانه زنی بذرها میتوانید بر روی بستر کشت یک مشما شفاف بیاندازید، توجه کنید که با این کار دما زیر مشما بالا می رود و در صورتی که هوا خیلی گرم باشد از انجام این کار پرهیز کنید و تنها مراقب باشید که خاک خشک نشود.

     

    کنترل علف های هرز بخصوص در اوایل رشد گیاهان امری ضروری است که باید به آن توجه داشت، خار مریم به بسیاری از علف کش ها حساس بوده در نتیجه مبارزه شیمیایی با علف های هرز نیاز به دقت در انتخاب علف کش و غلظت مصرف دارد.

     

    گیاه خار مریم معمولاً در هر خاکی می روید ولی عملکرد آن در خاک های ضعیف کاهش می یابد، گیاه خار مریم یک گیاه بسیار مقاوم است که انواع خاک‌ها قادر به رشد می‌باشد، در برابر خشکسالی بسیار مقاوم است و به سادگی رشد می‌کند.

     

     

     

     

     

    هنگامی که در بهار اقدام به کاشت این گیاه می نمایید، بسته یه اینکه چه تاریخی از بهار کاشته اید معمولاً اردیبهشت یا خرداد ماه گلها ظاهر می شود، دو تا سه هفته بعد از گلدهی یعنی تیر یا اوایل مرداد گلچه ها خشک شده و دوره ی برداشت شروع می شود.

     

    غلاف بذر یا میوه های خار مریم هنگام رسیدن به رنگ قهوه ای در می آید که به راحتی از گیاه جدا می شود، البته همانطور که در تصاویر می بینید برگ های این گیاه پوشیده از خار می باشد، در کاشت خانگی و محدود حتماً باید با دستکش و قیچی تیز اقدام به برداشت نمایید، در کاشت تجاری در مزارع کوچک با داس و در مزارع بزرگ با ابزارهای مکانیزه کشاورزی اقدام به برداشت می کنند.

     

    معمولاً در هر هکتار زمین تحت کشت خار مریم (مارتیغال) ۲ تن بذر یا دانه برداشت می شود که همان قسمت مصرفی گیاه خار مریم بوده و گیاه بیشتر به این خاطر کاشته می شود اگرچه برگ ها و ریشه های آن نیز قابل مصرف به عنوان گیاهی دارویی می باشد.

     

     

     

     

    در گذشته خار مریم در پزشکی سنتی چینی به عنوان یک پاک‌کننده درون، سم زدا، نرم‌کننده کبد و مقوی برای کیسه صفرا بوده‌است.

    از این گیاه به عنوان درمان طبیعی مشکلات کبدی استفاده می‌شود. این مشکلات کبدی شامل سیروز، زردی، هپاتیت و اختلالات صفراوی است.

    گیاه خار مریم با کاهش سطح کلسترول عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد. همچنین دیابت نوع ۲ را نیز درمان می‌کند.

    سیلی مارین (عصاره گیاه خار مریم) در تولید داروهای کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیلی مارین خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان دارد.

     

    تمام قسمت‌های این گیاه خاصیت دارویی دارد و مورداستفاده قرار می‌گیرد. خارمریم در درمان بیماری‌های کبد، مثانه، یرقان، سیروز، هپاتیت و مسموم شدگی مفید است. این گیاه را در هر خاکی می‌توان کاشت به شرطی که خاک کاملا شنی و تهی از عناصر غذایی نباشد.

     

    دانه های خار مریم :

    دانه‌های خار مریم یکی از مهمترین منابع طبعی دارویی برای امراض کبد است، ماده سیلیمارین موجود در دانه‌های این گیاه یکی از موثرترین پادزهرها حتی برای موارد مسمویت ناشی از قارچ مهلک کلاهک مرگ نیز هست. این گل همچنین استفاده زیبایی شناختی برای تزیین باغ خانه‌ها و سبدها نیز دارد.

     

    ریشه ها و برگ های خار مریم:

    ریشه‌های این گیاه را می‌توان به‌طور خام یا جوشانده شده بهمراه کره یا کباب شده خورد، شاخه جوان آن را می‌توان تا ریشه برید و آن را آببز نموده و مصرف کرد. در گذشته شاخه‌های خاردار تازه دور گل این گیاه را همانند کنگر فرنگی می‌خورده‌اند.

    همچنین ساقه این گیاه را می‌توان بعد از پاک کردن، برای رفع تلخی در طول یک شب در آب خیساند و آن را به صورت استفاده در خورشت مصرف کرد. برگ‌های این گیاه را نیز می‌توان اول از خارها پاک نمود و به عنوان یک جایگزین برای اسفناج مصرف کرد .

     

     

    به علت موجود بودن پتاسیم نیترات در این گیاه، مشاهده شده که خوردن خار مریم برای گله گاوها و گوسفندان مضر می‌باشد.

    خارمریم به شکل کپسول، عصاره مایع، محلول در بازار پیدا می شود. یکی از معروف ترین فرآوره های این گیاه لیور گل می باشد.

     

    عوارض جانبی

    خار مریم معمولاً برای مصرف مقدار کم دارای عوارض خاصی نیست. اما درصورت مصرف بیش از حد این گیاه، عوارض جانبی همچون حساسیت پوستی،اگزما، سردرد و تهوع، ضعیف شدن قوه چشایی، عرق کردن و ضعف را بهمراه دارد.

    همچنین خار مریم باعث پایین آمدن سطح قند خون خون می‌شود. به همین دلیل به افراد داری سطح قندخون پایین یا دارای دیابت و کسانی که به هردلیل برای آن‌ها داروهای مرتبط با قند خون تجویز شده، هشدار برای مصرف کردن داده می‌شود.

     

     

     

     

     

    منبع و اطلاعات بیشتر از این گیاه (کلیک کنید)

     

     

    برای سفارش بذر خار مریم یا مارتیغال ابتدا تعداد مورد نظر را انتخاب نموده و سپس افزودن به سبد خرید را بزنید.

    هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه شما *

    فروشگاه گلس گاردن آماده دریافت پیشنهادات و انتقادات سازنده شما می باشد

    *** فروشگاه گلس گاردن فعال بوده و پذیرای سفارشات شما خریداران محترم می باشد و سفارشات همانند روال سابق از طریق شرکت پست ارسال خواهد شد*** خرید بالای 150 هزار تومان شامل ارسال رایگان می باشد*** رد کردن

    ثبت نام رایگان و آسان است!

    خار مریم (نام علمی: Silybum marianum) یا همچنین شناخته شده در نزد مردم ایران با اسم مارتیغال و با نام‌های شناخته شده در جهان از قبیل نام انگلیسی خار شیری (milk thistle), marian thistle, mary thistle[۱] یا خار اسکاتلندی.

    گیاه خار مریم از رده دولپه‌ای‌ها، راسته گل‌مینا و تیرهٔ کاسنیان می‌باشد، این گیاه با بازه زمانی رشد هر یک سال یا در بعضی نژادها هر دو سال بوده و خودرو می‌باشد. شکل ظاهری معمول این گیاه، گلی با رنگهای قرمز تا بنفش و برگهایی رنگ رفته و دارای رنگ سبز مایل به زرد و به‌همراه وریدهای سفید رنگ هستند.

    این گیاه در طول دوره رشد خود، ۳۰ تا ۲۰۰ سانتی‌متر قد کشیده و دارای شکل تقریباً مخروطی شکل بوده. بوته این گیاه به‌طور میانگین تا ۱۶۰ سانتی‌متر قطر رشد داشته‌است. ساقه این گیاه معمولاً دارای حالت پنبه‌ای در دور خود بوده و بیشتر فضای این ساقه توخالیست.برگهای این گیاه معمولاً دارای شکل مستطیلی یا به شکل نیزه در دور خود و پراکندگی آن‌ها معمولاً چندبرگی یا دو برگی است.سرگل خوش‌رنگ این گیاه ۴ تا ۱۲ سانتی‌متر عرض و پهنا داشته. در نیمکره شمالی این گیاه از ماه خرداد تا اواسط شهریور و در نیم‌کره جنوبی این گیاه از آذر تا اوایل بهمن می‌روید.
    دانه این گیاه رنگ سبز تیره یا در بعضی نژادها سیاه می‌باشد و کاسه این گل که دانه‌ها در آن قرار می‌گیرند رنگ زرد مانندی دارد.[۲]

    فراوان ترین منطقه رشد این گیاه، سواحل جنوب شرقی انگلیس (که فراوان ترین نقطه کره زمین، این منطقه است)، ایران، آمریکای شمالی و استرالیا و نیوزیلند می‌باشد.
    مزارع ساخته شده این گیاه توسط انسان، برای مصارف دارویی و برآورد مواد اولیه صنعتی از این گیاه در مناطق وسیعی در اتریش (منطقه والدویرتل)، آلمان، مجارستان، لهستان، چین و آرژانتین قرار داشته و در مناطق اروپایی کاشت این گیاه، هر ساله در بین ماه‌های مارس تا آوریل انجام و برداشت آن در ماه اگوست در حدود ۲ تا ۳ هفته بعد از گل دادن این گیاه در دو مرحله (بریدن و تمیزکردن یا خرمن‌کوبی) انجام می‌شود.
    دانه‌های خار مریم یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی دارویی برای امراض کبد است، ماده سیلیمارین موجود در دانه‌های این گیاه یکی از مؤثرترین پادزهرها حتی برای موارد مسمویت ناشی از قارچ مهلک کلاهک مرگ نیز هست. این گل همچنین استفاده زیبایی شناختی برای تزیین باغ خانه‌ها و سبدها نیز دارد.[۳]

    دانه خار مریم، داری تقریباً ۴ تا ۶ درصد سیلیمارین و عصاره این گیاه حاوی ۶۵–۸۰ درصد سیلیمارین و ۲۰ تا ۳۵ درصد اسید چرب می‌باشند.[۴] سیلیمارین این گیاه دارای هفت نوع فلاونولیگنان (سیلیبین نوع A، سیلیبین نوع B، ایزوسلیبین نوع A، ایزوسلیبین نوع B، سیلیکریستین، ایزوسلیکریستین و سیلیدیانین) و یک تاکسیفولین (زردینه یا رنگ ساز زرد) می‌باشد.[۵]

    عکس دانه گیاه خار مریم

    خار مریم در موارد معتددی از نظیر بیماری‌های کبد و مقابله با سرطان استفاده می‌شود. اما باید اشاره نمود آزمایش‌های علمی دربارهٔ این گیاه متناقض و ناهماهنگ بوده.[۶]
    در آزمایش‌های انجام شده، سیلیمارین موجود در این گیاه به‌طور منظم با مقدار ۴۲۰ تا ۴۸۰ میلی گرم در ۲ یا ۳ وعده به‌طور روزانه برای موارد آزمایشی تجویز شده‌است. همچنین برای امراض خاص مقدارهای بالاتر این ماده نیز تجویز می‌شده،به‌طور مثال ۶۰۰ گرم روزانه برای فردی با بیماری دیابت نوع۲ تجویز می‌شده که نتایج بدست آمده از این آزمایش بسیار عالی و قابل توجه بوده و همچنین مقدار ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم در روز برای فردی با بیماری هپاتیتC نیزتجویز شده که البته نتایج قابل توجهی را دربرنداشته‌است.[۶]][۷][۸]
    عصاره گیاه خار مریم به همراه عصاره گیاه قاصدک، برای رفع رنگ پریدگی پوست در حالت خماری و همچنین دفع سموم ناشی از مصرف بیش از حد الکل نیز استفاده می‌شود.[۹]

    در گذشته خار مریم در پزشکی سنتی چینی به عنوان یک پاک‌کننده درون، سم زدا، نرم‌کننده کبد و مقوی برای کیسه صفرا بوده‌است.[۱۰]
    اگرچه خاصیت درمانی این گیاه هنوز ناشناخته است، از خار مریم در بعضی مواقع برای بیماری‌های کبد (زردی ویاهمان یرقان، سیروز و هپاتیت) تجویز می‌شود، آزمایش‌های علمی بر روی حیوانات حاکی از این است که سیلیمارین موجود در این گیاه می‌تواند دارای خاصیت هپاتوپرتکتیو باشد، یعنی خاصیتی که باعث می‌شود سلول‌های کبد از سموم محافظت بشوند.[۱۱]
    سازمان تحقیقات در مورد سرطان کشور انگلیس می‌گوید: در اینترنت مواردی مشاهده شده که اذعان می‌کنند خار مریم برای کاهیدن سرعت رشد بعضی نمونه سلول‌های سرطانی بسیار مفید است، اما هیچ مدرکی دال بر اثبات این موارد نیست.[۱۲] همچنین در مطالعاتی اثرات ضد چسبندگی داخل شکمی (ناشی از جراحی‌های داخل شکمی و لگنی) عصاره خارمریم با توجه به خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی آن به اثبات رسیده‌است.[۱۳]

    خار مریم به خاطر ارزش دارویی اثبات شده در گذشته در بین سراسر مردم جهان به عنوان نوعی غذا مصرف می‌شده‌است. ریشه‌های این گیاه را می‌توان به‌شکل خام یا جوشانده، به همراه کره یا به صورت کباب‌شده مصرف کرد. شاخهٔ جوان آن را می‌توان تا ریشه برید و به صورت آب‌پز مصرف کرد. در گذشته شاخه‌های خاردار تازهٔ دور گل این گیاه را همانند کنگر فرنگی می‌خورده‌اند.

    همچنین ساقه این گیاه را می‌توان بعد از پاک کردن، برای رفع تلخی در آب خیساند و آن را در غذاهای خورشتی مصرف کرد. برگ‌های این گیاه را نیز می‌توان اول از خارها پاک کرد و به عنوان یک جایگزین برای اسفناج مصرف کرد یا می‌توان به صورت خام آن را به سالاد اضافه کرد.

    همچنین می‌توان با پاک‌کردن این گیاه، یعنی قطع کردن یا ساییدن ساقه و برداشتن برگ‌های خارمانند اطراف گل‌ها و حذف گلبرگ‌های صورتی‌رنگ، به‌صورتی که دانه‌های آن‌ها از آن جدا نشود، کاسه‌دانِ گل به همراه دانه‌های آن را نیز به صورت خام یا جوشانده یا در سالاد و ترشی مصرف کرد.

    به علت موجود بودن پتاسیم نیترات در این گیاه، مشاهده شده که خوردن خار مریم برای گله گاوها و گوسفندان مضر می‌باشد. وقتی این گیاه توسط نشخوارکنندگان خورده می‌شود، باکتری موجود در معدهٔ این حیوانات ساختار مواد شیمایی را می‌شکند و باعث تولید نیترات یونی می‌شود. در نتیجه نیترات یونی هموگلوبین را به متهیموگلبین تبدیل کرده و از انتقال اکسیژن جلوگیری می‌کند. نتیجه این اتفاقات باعث آسفیکسی یا اختناق می‌شود.[۱۴]

    خار مریم معمولاً برای مصرف مقدار کم دارای عوارض خاصی نیست. اما درصورت مصرف بیش از حد این گیاه، عوارض جانبی همچون حساسیت پوستی، اگزما، سردرد و تهوع، ضعیف شدن قوه چشایی، عرق کردن و ضعف را به همراه دارد.
    همچنین خار مریم باعث پایین آمدن سطح قند خون می‌شود. به همین دلیل به افراد داری سطح قندخون پایین یا دارای دیابت و کسانی که به هردلیل برای آن‌ها داروهای مرتبط با قند خون تجویز شده، هشدار برای مصرف کردن داده می‌شود.
    همچنان استفاده این گیاه برای زنان باردار یا در دوران شیردهی باید با احتیاط همراه باشد.
    خار مریم همچنین در گذشته برای مقوی ساختن شیر مادر به مادران داده می‌شده اما مطالعاتی در مورد مصرف این گیاه برای زنان باردار نشان داده کمی عوارض جانبی برای آنان به همراه دارد.[۱۵][۱۶]

    در پی تحقیقات در مورد این گیاه داروهایی با ترکیبات خاصی در سال‌های اخیر ساخته و تولید شده‌اند. اکثر این داروها به شکل کپسول در وزنهای ۷۰ تا ۱۴۰ میلی‌گرمی، عصاره مایع، محلول، یا جدیدترین داروی تولید شده، ترکیب سیلیبین فسفاتیدل کولین است.
    تحقیقات انجام شده روی ترکیب سیلیبین فسفاتیدل کولین نشانگر این بوده که این نوع دارو دارای تأثیر بیشری نسبت به موارد طبیعی است، چراکه فسفاتیدل کولین که یکی از اجزای کلیدی موجود در سلول بوده و باعث می‌شود، سیلیبین بهتر و آسانتر وارد محیط سلول شود.
    علاوه بر محصولات مذکور، عصاره سیلیمارین شرکت دارویی زردبند از گونه نخبه گیاهی خارمریم استفاده شده‌است. این عصاره هیدروالکلی نمی‌باشد و دارای میزان خلوص بالای مواد مؤثر سیلی بین، سیلی دیانین و سیلی کریستین است. این محصول به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی بالا به بیمارانی که توسط شیمی درمانی، تحت درمان هستند، نیز پیشنهاد می‌شود. همچنین استفاده از این عصاره در زمان بارداری مجاز می‌باشد.

    از نمونه داروهای ساخته شده توسط عصاره خارمریم که اثر آنتی‌اکسیدانی دارد، می‌توان به داروی لیورگل اشاره نمود[۱۷].

    دانه خار مریم به حدود ۲۰۰۰ سال پیش برمی گردد که به عنوان یک داروی گیاهی مورد علاقه به دلیل اثرات مثبتش بر کبد و کیسه صفرا مورد قبول بوده است. فیلسوف های قدیمی پلینی و گالن هر دو از این گیاه دارویی برای پاکسازی کبد تعریف و تمجید می‌کردند. اکنون خار مریم یکی از گیاهانی است که درباره آنها برای پشتیبانی از کبد تحقیقات زیادی به عمل آمده است.

    این دانه ها شامل غلظت بالایی از مولفه فعال سیلیمارین می باشند. سیلمارین یک آنتی اکسیدان است که تولید رادیکال آزاد و همچنین خطرات اکسید کنندگی را کاهش می دهد. همچنین از تجمع سموم در کبد جلوگیری به عمل می‌آورد. در حیوانات، سیلیمارین جراحت کبد ناشی شده از استامینوفن را کاهش می‌دهد و دارای اثرات مثبتی بر بیماری های کبد الکلی، هپاتیت و مشکلات مسمومیت کبدی می باشد. همچنین جالب است که خار مریم دارای سوابق امنیتی خوبی نیز هست؛ اثرات جانبی و مسمومیت شدید به هیچ وجه گزارش نشدند، و همچنین فعل و انفعالات دارویی نیز ندارد.

    مزایای دانه ی خار مریم چیست؟

    با تحقیقاتی که دری را به سوی مثال های بیشتری از داروهای سنتی و موفقیت شان در برابر مداخلات پزشکی مدرن باز می‌کنند، دانشگاه مونترال در کبک، پتانسیل حفاظتی عصاره خار مریم را در جراحت پیوندی کبد مورد ارزیابی قرار داد و نتیجه گرفت که سیلیبینین می تواند از کبد در برابر آسیب های معینی حفاظت کند.

    خار مریم برای افرادی که در مدیترانه زندگی می‌کنند بومی است و ساقه‌های آن نیز غنی از آنتی اکسیدان می باشند و توسط کسانی که در آن ناحیه زندگی می‌کنند استفاده می‌شود تا باعث کاهش آسیب اکسید کنندگی در کبد و دستگاه صفراوی شود. آسیب های اکسید کنندگی یکی از مکانیسم های اصلی موجود در تمام اختلالات مزمن کبدی می باشند. به طور کلی به هنگام تحقیق درباره ی ارزش درمان های گیاهی برای اختلالات کبدی، خار مریم به دلیل ظرفیت آنتی اکسیدانی بالایش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

    عکس دانه گیاه خار مریم

    دانه خار مریم نقش بالقوه ای در مقابله با هپاتیت c در پاکستان دارد که در آن جا تزریق یک مشکل بزرگ است.

     

    همچنین بخوانید :   گیاهان دارویی موثر بر کبد و صفرا

     

    جالب است که دانه خار مریم از نظر تاریخی به افرادی داده شده است که آمانیتا مصرف می‌کردند –آمانیتا یک قارچ سمی است. به نظر می‌رسد که علم نیز با این درمان مردمی موافقت کرده است چرا که محققانی در موسسه دارویی مکمل بیمارستان دانشگاهی زوریخ در سوئیس، ۶۵ مقاله درباره ی آزمایش های خار مریم را مورد بازبینی قرار دادند و بر اساس شواهد موجود نتیجه گرفتند که استفاده از سیلیمارین برای مسمومیت آمانیتا مناسب است. یک بازبینی از تمام اطلاعات همچنین باعث شد که آنها تحقیق جدیدی برای کشف و کاربردهای جدید انجام دهند.

    خار مریم دارای یک رابطه ساختاری با مولفه‌های فعال در فرآیندهای متابولیکی کبدی دارد که منجر می‌شود بتوان حدس زد خارمریم قند خون را کاهش می دهد. از ارزیابی‌های بعدی نیز نتیجه گرفتند که تاثیرات بر متابولیسم گلوکز کبد باعث کاهش قند خون می شود.

    عصاره دانه خار مریم دارای اثرات استروژنی و اثراتی بر حافظه به وسیله استروژنی که دارند می باشد. مطالعه ای که روی موش‌ها انجام شد نشان داد که سیلیبین در طول حاملگی موجب تغییرات مثبت مغز و حافظه بهتری می شود. آیا این موجب می شود که تحقیقات بیشتری از سیبیلین و بیماریهای اختلال حافظه صورت گیرد؟

    خار مریم می تواند به صورت یک عصاره در مکمل های مایع یا کپسولی یافت شود. همانطور که در بالا اشاره شد این داروی گیاهی باعث سلامتی می‌شود و کار اصلی آن حمایت و محافظت از کارکرد عادی کبد است.‌ به دلیل این مزیت ها، خارمریم ارگانیک یکی از مهمترین مواد در لیواترکس است، لیواترکس ترکیبی از داروهای گیاهی قدرتمند است که به هضم و گوارش کمک می کند و از کیسه صفرا و کبد محافظت می کند.

     

    تخم خار مریم را با خواص کمک به سلامت کبد، بهبود سلامت پوست، کاهش کلسترول، کمک به کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین، بهبود علائم آسم آلرژیک، محدود کردن پیشرفت سرطان، کمک به حفظ سلامت استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

    @attarak_ad

     

     از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما درمیان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با مطلب حاضر دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

    وب سایت عطارک در قبال نسخه ها و داروهای گیاهی پیشنهادی مسئولیتی نداشته و حتما قبل از مصرف با پزشک و یا مشاور طب سنتی مشورت نمایید.

     

    راستی! برای دریافت مطالب بروز و جدید در حوزه سلامتی و طب سنتی  در کانال تلگرام عطارک عضو شوید.

    | شما هم نظری ارسال کنید.

    امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

    نماد اعتماد الکترونیکی

    عکس دانه گیاه خار مریم

    کد تایید *

    خار مریم چیست؟ گیاهی که دوست کبد و قلب شما است. این گیاه مثل مریم گلی با آنتی اکسیدان های فراوانش برای خانم ها و مشکلات و بیماری های زنانه آنها بسیار کاربرد دارد؛ درباره خواص خار مریم چه می‎دانید؟ با مجله دلتا همراه باشید.

    خار مریم با نام علمی Silybmommarianum شناخته می‌شود، گیاهی با گل های قرمز مایل به بنفش که البته در کشور های دیگر به نام های مدیترانه، کنگر اسکاتلندی و … معروف است. در ادامه درباره خواص خار مریم بیشتر صحبت خواهیم کرد.

    بعد از گل گاو زبان، اسطوخودوس، سنبل الطیب، بابونه، قاصدک و آویشن حالا نوبت به گیاه خار مریم می‌رسد. همانطور که گفتیم، خار مریم را بیشتر به عنوان سم زدای طبیعی کبد و درمان کننده عفونت های زنانه مثل عفونت ادراری و عفونت مثانه می‌شناسند البته این گیاه خواص درمانی دیگری هم دارد با ما همچنان همراه باشید.

    عکس دانه گیاه خار مریم

    اگر کبد شما چرب است، دمنوش یا قرص گیاهی خار مریم را استفاده کنید. این گیاه به دلیل فلاونوئیدی به نام سیلی مارین مشهور به سم زدای کبد است. استفاده مداوم از دمنوش گیاهی خار مریم مشکلات بافت کبد از جمله سیروز کبدی را از بین می‎برد. همچنین از بیماری هایی مثل سندرم کبد چرب، یرقان و هپاتیت جلوگیری می‌کند.

    عصاره خارمریم حاوی مقادیر زیاد اسید های چرب مفید و امگا ۳ است که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. اسید های چرب امگا ۳ می‌توانند سطح کلسترول بدن را متعادل نگه دارند که این مسئله از ابتلا به آترواسکلروز جلوگیری می‎کند؛ بنابراین دمنوش خار مریم خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

    آنتی اکسیدان های طبیعی خار مریم از رشد سلول های سرطانی پوست جلوگیری می‎کند. همچنین با این گیاه می‌توانید به جنگ تومور های سرطانی پروستات، کبد و سرطان سینه بروید.

    خار مریم گیاه ضد التهاب است که باعث کاهش سطح کلسترول می‌شود، خون را پاک و از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند. سیلیمارین موجود در گل و عرق آن با چگالی کم ( کلسترول بد ) مبارزه می‎کند و سطح تری گلیسرید را بهبود می‌بخشد.

    خاصیت سم زدایی خار مریم به بهبود عملکرد کیسه صفرا، کلیه ها و طحال کمک می‎کند؛ بنابراین دیگر نگران سنگ کیسه صفرا نباشید.

    آنتی اکسیدان های طبیعی روغن خار مریم از پیری پوست جلوگیری می‌کنند. اسکراپ خار مریم باعث درخشندگی پوست شما می‎شود و لک و جوش های صورت را از بین می‎برد. استفاده از عرق خار مریم برای جوش صورت بسیار مفید است.

    کمبود استروژن می‌تواند آسیب های جدی به استخوان ها وارد کند. دمنوش خار مریم علاوه بر اینکه سلامت استخوان ها را بهبود می‌بخشد، از پوکی استخوان هم جلوگیری می‌کند.

    سیلیمارین موجود در خار مریم باعث کاهش وزن و لاغری می‌شود. البته این تحقیق روی موش ها انجام گرفته است؛ برای چربی سوزی و لاغر شدن بهتر است به صورت روزانه از دمنوش خار مریم استفاده کنید.

    زنانی که دچار تغییرات روحی، نفخ، گرفتگی عضلات و حساسیت سینه قبل از قاعدگی می‎شوند، خار مریم مصرف کنند. دمنوش این گیاه درمان کننده علائم سندروم پیش از قاعدگی است و درد های دوران پریود را هم کم می‌کند.

    ترکیب سیلیمارین و سلنیوم موجود در این گیاه علائم و نشانه های پروستات را خنثی می‎کند. همین ترکیب گیاهی چربی های خونی را کاهش می‎دهد و از سرطان پروستات جلوگیری می‎کند.

    ترکیب خار مریم با رزماری کیفیت نطفه را بالا می‌برد و عملکرد جنسی را بهبود می‎بخشد. مردان به سطوح سالم استروژن برای تقویت قدرت باروری و تولید اسپرم سالم نیاز دارند. این کار با دمنوش خار مریم قابل کنترل و درمان است. همچنین این گیاه دارویی باعث افزایش شیر مادران می‌شود.

    ۳/۵ گرم دانه نیمکوب شده خار مریم را در ۱۵۰ سی سی آب جوش به مدت زمان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید. دمنوش فوری و گیاهی شما آماده است؛ نوش جان!

    خار مریم و ماده فعال آن سیلیمارین یک محصول گیاهی سالم است اما اگر بیش از اندازه مصرف شود، ممکن است عوارضی مثل موارد زیر را ایجاد کند:

    با یک فنجان دمنوش گیاهی خار مریم چطورید؟ فقط کافی است به عطاری محل‎تان سر بزنید و این گیاه متفاوت را به جای دمنوش های گیاهی و تکراری دیگر بخرید و یک بار امتحان کنید؛ نوش جان!


    ۱۴ بهمن، ۱۳۹۸ در ۲:۱۷ ب٫ظ


    بسیار آموزنده و مفید بود ممنون


    پاسخ


    ۳ بهمن، ۱۳۹۸ در ۴:۳۶ ب٫ظ


    ممنون


    پاسخ


    ۲۲ دی، ۱۳۹۸ در ۵:۱۳ ب٫ظ

    عکس دانه گیاه خار مریم


    مفید بود


    پاسخ


    ۲۰ دی، ۱۳۹۸ در ۳:۵۳ ب٫ظ



    پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

  • خواص سبزی ریحان چیست
  • وب‌سایت

    قهوه باعث می‌شود کمتر احساس خستگی کنید و هوشیاری شما را بالا می‌برد. این خاصیت به دلیل وجو…

    به طور کلی، کمبود ویتامین چیزی نیست که تشخیص آن از سوی خودِ افراد به سادگی امکان‌پذیر باشد. چنانچه احساس می‌کنید علائمی دارید که شاید به کمبود ویتامین مربوط باشند، حتما با یک پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه‌ قرص‌ها و مکمل‌های ویتامین بپرهیزید.

    عکس دانه گیاه خار مریم
    عکس دانه گیاه خار مریم
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *