عوارض فشار خون پایین چیست

دوره مقدماتی php
عوارض فشار خون پایین چیست
عوارض فشار خون پایین چیست

Dr Fariba Hendesi –

برخی از افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایین هستند که هیچ علامتی ندارد. با این حال، اگر فشار خون بیش از حد کم باشد، می تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد و فرد احساس سرگیجه یا ناپایداری کند.

فهرست موضوعات

افت ناگهانی فشار خون اغلب در کسی که از وضعیت نشسته می خواهد بایستد، رخ می دهد. این نوع فشار خون پایین به عنوان افت فشارخون وضعیتی شناخته می شود. افت فشارخون وضعیتی به عنوان یک عیب در سیستم عصبی خودکار ( بخشی از سیستم عصبی است که اقدامات حیاتی غیر ارادی، مانند ضربان قلب را کنترل می کند) در نظر گرفته می شود.

به طور معمول، هنگامی که فردی می ایستد، مقداری خون در اندام تحتانی جمع می شود. این امر باعث افت فشار خون می شود. اما بدن شما به طور معمول به قلب پیام ارسال می کند که سریع تر بتپد تا رگ های خونی منقبض شوند و افت فشار خون را جبران کند. اگر این اتفاق نیافتد، و یا به آرامی اتفاق بیافتد، باعث ایجاد افت فشارخون وضعیتی می شود.عوارض فشار خون پایین چیست

خطر ابتلا به فشار خون کم و فشار خون بالا به طور معمول با افزایش سن افزایش می یابد. علاوه بر این، جریان خون در مغز با افزایش سن کاهش می یابد که اغلب نتیجه ی تشکیل پلاک در رگ های خونی است. برآورد شده است که ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال دارای افت فشار خون وضعیتی هستند.

دوره مقدماتی php

علت فشار خون پایین همیشه روشن نیست. ممکن است با موارد زیر همراه باشد:

افت ناگهانی فشار خون ممکن است تهدیدی برای زندگی باشد. علل ایجاد این نوع افت فشار خون می تواند شامل: از دست دادن خون و خونریزی، درجه حرارت پایین بدن، درجه حرارت بالا ی بدن، آسیب عضله ی قلبی در نتیجه ی نارسایی قلبی، عفونت شدید خون، کم آبی شدید به دلیل استفراغ، اسهال یا درجه حرارت بالا، واکنش به دارو یا الکل و واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی باشد.

افت فشارخون وضعیتی می تواند به دلایل مختلفی برای هر کسی اتفاق بیافتد، مانند کم آبی بدن، کمبود مواد غذایی، زمان طولانی در گرما بودن و یا بیش از حد خسته بودن. همچنین می تواند توسط ژنتیک، پیری، دارو، رژیم غذایی ، عوامل روانی و محرک های حاد مانند عفونت و آلرژی را تحت تاثیر قرار بگیرد.

افت فشارخون وضعیتی اغلب در افرادی که در حال مصرف دارو برای کنترل فشار خون بالا هستند رخ می دهد. همچنین می تواند به بارداری، احساسات قوی ، تنگی رگها (تصلب شرایین) یا دیابت مربوط باشد. افراد مسن بسیار تحت تاثیر هستند به خصوص کسانی که فشار خون بالا یا اختلال عملکرد سیستم عصبی خودکار دارند.

افت فشار خون پس از صرف غذا از علل شایع سرگیجه است. گفته می شود که به دلیل تجمع خون در رگ های معده و روده ایجاد می شود.

داروهای متعددی معمولا با افت فشارخون وضعیتی در ارتباط هستند. این دارو ها را می توان به دو دسته ی عمده تقسیم کرد:

کم شدن آب بدن و از دست دادن الکترولیت که ممکن است به دلیل اسهال، استفراغ، از دست دادن خون بیش از حد در دوران قاعدگی، و یا شرایط دیگر ایجاد شده باشد، ارتباط افزایش سن با تنظیم فشار خون که ممکن است با برخی بیماری ها یا داروها بدتر شود و برخی بیماری های خاص می توانند از جمله باعث افت فشارخون وضعیتی شوند.

علل شایع پاتولوژیک (مربوط به یک بیماری) افت فشارخون وضعیتی عبارتند از:

بیماری هایی که کمتر می تواند باعث افت فشارخون وضعیتی شوند شامل آمیلوئیدوز (به علت رسوب یک ماده مومی شکل به نام آمیلوئید در بدن)، کمبود ویتامین، آسیب های نخاعی و اعصاب مرتبط با سرطان، به خصوص سرطان ریه و یا سرطان لوزالمعده هستند.

پزشک می تواند فشار خون پایین شما را تشخیص دهد. احساس سرگیجه هنگام ایستادن لزوما به این معنی نیست که شما افت فشارخون وضعیتی و یا فشار خون پایین دارید. طیف گسترده ای از بیماری های زمینه ممکن است باعث علائم شما شوند. بسیار مهم است که علت فشار خون پایین تشخیص داده شود تا درمان مناسب داده شود.

پزشکتان به سابقه ی پزشکی، سن، علائم خاص، و شرایطی که تحت آن علائم رخ داده است توجه می کند. او ممکن است ارزیابی فشار خون و تعداد نبض شما را برای چند دقیقه پس از این که دراز کشیدید و عرض دو تا پنج دقیقه بعد از این که به سرعت ایستادید تکرار کند.

سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود از جمله ECG (الکتروکاردیوگرام) است تا ضربان قلب و ریتم و اکوکاردیوگرام ثبت شود (یک آزمایش اولتراسوند برای تجسم قلب). همچنین می توانید آزمایش خون برای چک کردن کم خونی یا سطح قند خون خود انجام دهید.

نظارت و بررسی بیشتر ECG به طور متناوب ممکن است برای چک کردن مشکلات قلبی نیاز باشد. تست ورزش یا تست الکتروفیزیولوژی نیز ممکن است مفید باشد.

انواع وخیمی از افت فشارخون وضعیتی ممکن است به یک آزمایش به نام ” آزمون شیب میز ” نیاز داشته باشند. این تست واکنش بدن به موقعیت و تغییر در موقعیت را ارزیابی می کند. فردی با خیال راحت بر روی یک میز دراز می کشد، و میز را تا یک ساعت به صورت ایستاده می گذارند. فشار خون، ضربان قلب، و علائم ثبت می شود. اغلب بر اساس این تست داروهایی داده می شود.

حتی اشکال متوسط فشار خون پایین می توانند باعث سرگیجه ، ضعف ، غش و خطر آسیب دیدگی از افتادن یا سقوط شوند. فشار خون پایین می تواند بدن شما را از اکسیژن کافی برای انجام عملکردهای خود محروم کند و منجر به آسیب به قلب و مغز شما شود.

 این داروهای فشار خون باعث می شوند رگهای خونی شما باز شوند (گشاد شود). از آنجا که فشار دیاستولیک را بیشتر از فشار سیستولیک کاهش می دهند، ممکن است باعث افت فشار خون دیاستولیک شوند.

با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی شریان ها کاهش پیدا می کند و این امر می تواند منجر به کاهش فشار دیاستولیک شود.

نمک نیز می تواند قابلیت ارتجاعی رگ های خونی شما را کاهش دهد. مصرف بیش از حد نمک، احتمال فشار خون دیاستولیک پایین را در شما افزایش می دهد.

برای برخی از افراد، به ویژه افراد بالای 60 سال، پایین آوردن فشار خون سیستولیک (زیر 120) ممکن است باعث شود فشار دیاستولیک زیر 60 بیاید.

بسیاری از داروها علاوه بر داروهای فشار خون، می توانند باعث افت فشار خون شوند. این داروها شامل قرص های ادرار آور (دیورتیک ها)، داروهای بیماری پارکینسون، داروهای ضد افسردگی و داروهای مورد استفاده در درمان اختلال نعوظ هستند.

مشکلات دریچه قلب، نارسایی قلبی و ضربان قلب بسیار کند (برادی کاردی) می توانند منجر به افت فشار دیاستولیک خون شوند.

اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، فشار خون مینیمم شما ممکن است پایین بیاید.عوارض فشار خون پایین چیست

درمان فشار خون دیاستولیک شما بستگی به علت ایجادکننده آن دارد. به عنوان مثال اگر داروی مسدود کننده آلفا استفاده می کنید، پزشک می تواند داروی مصرفی شما را تغییر دهد. یا اگر دی هیدراته شدن منجر به پایین آمدن فشار خون مینیمم شما شده باشد، مصرف آب می تواند به شما کمک کند.

اگر هر یک از نشانه های فشار خون پایین که در بالا ذکر شد را تجربه کردید بلا فاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید . اگر یک افزایش فرکانس در علائم فشار خون پایین را تجربه کردید که با شیوه زندگیتان تداخل داشت و یا گمان کردید که ممکن است عارضه ی جانبی داروهای بدون نسخه ای است که مصرف کرده اید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی بروید.

اگر فشار خون شما به شدت کم شود، خطر قابل توجه ای وجود دارد که بدن شما اکسیژن کافی برای انجام وظایف عادی خود دریافت نمی کند. کاهش اکسیژن می تواند باعث اختلال عملکرد قلب و مغز و مشکل در تنفس شود. فردی با فشار خون پایین می تواند آگاهی اش را از دست بدهد و یا به شوک برود .

اگر یک مشکل پزشکی زمینه ای دارید که باعث فشار خون پایین شده است، به دنبال درمان برای آن بیماری زمینه ای باشید. برای بسیاری از مردم، فشار خون پایین مزمن می تواند به طور موثر با تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی درمان شود.

در ابتدا، پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند برای افزایش فشار خون خود این تغییرات ساده را ایجاد کنید:

اگر این اقدامات از مشکل نمی کاهند ممکن است نیاز به دارو داشته باشید. داروهای فشار خون در درمان فشار خون پایین موثر هستند. فلودروکورتیزون که یک مینرالوکورتیکواستروئید است و به نظر می رسد که برای بسیاری از انواع افت فشارخون وضعیتی، و یا فشار خون پایین موثر است. این دارو با افزایش احتباس سدیم توسط کلیه اثر می گذارد. در نتیجه باعث احتباس مایعات و تورم می شود که برای بهبود فشار خون لازم است. اما این احتباس سدیم نیز باعث از دست دادن پتاسیم می شود. بنابراین، هنگامی که فلودروکورتیزون استفاده می کنید، باید مقدار کافی پتاسیم در روز مصرف کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزولون را ندارد و یک عامل برای عضله سازی نیست.

دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون در تهران

کلینیک درمان فشار خون

دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

  • عوارض عرق رازيانه براي بارداري
  • Prev Post

    اندازه گیری فشار خون چگونه است؟

    Next Post

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام

    سنتون ؟ بیماری زمینه ای دیابت فشار چربی؟

    درد  با فعالیت ایجاد میشود یا با استراجت بهبود میابد ؟

    سابقه این درد ها را داشتین

    سابقه بیماری قلبی و سکته در خانواده دارین؟

    عوارض فشار خون پایین چیست

    با این شرح حال خیلی نمیتونم خیلی راختمایی کنم ولی اگر جوان هستین و سابقه خانوادگی و بیماری زمینه ندارین جای نگرانی نیست

    سلام 

    بنطر بنده زیر نطر پزشک غددشون دوبتر چک بشن تغذیه مقوی تر و مایعات بیشتر نهایتا ما میتونین از داروی گوترون باشون استفاده کنیم

    سلام عزیزم 

    باید از مولتی ویتامین ها و تزریق b complex ها استفاده کنین و تغذیه مقوی 

    سلام عزیزم

    علت افت قندت چیه قند خونتون روی چند معمولا

    اگر آزمایش خون کامل اگر مشکلی نداره میتونی داروی گوترون 2.5 روزی 1 عدد بخوری ببینین چطوری میشه حالت

    سلام عزیزم 

    ابتدا باید ازمایش کامل و تیرویید بدین تغذیه مناسب و مایعات قراوان مصرف کنین اگر نتیجه نگرفتین زیر نظر پزشک داروی گوترون میتونه کمک کنه فشاراتون نیفته

    سلام 

    مشکلتون قلبی نمیباشد 

    ولی یه آزمایش چک آپ کلی توصیه میشود

    سلام عزیزم بهتر است مراجعه کنین فشار و نوارتونو ببینیم نیاز بود اکو بشین و انشاالله مشکل دیگری نباشد که  در این صورت یک آزمایش کامل باید بدین

    سلام

    مایعات باید بدین ولی اگر کم خونی علتش مشخص شده در آزمایشات مثلا فقر آهن باید آن و فولیک اسید مصرف کنن در کل مولتی ویتامین ها تغذیه مناسب و مایعات بهشون کمک میکند

    سلام

    باید فشارتون 24 ساعت کنترل شود با دستگاه و متناسب با آن از داروی فشار مناسب راتون استفاده شود

    سلام

    اگر آزمایشاتتون همه نرمال میاشد میتونین به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنین مسایل مربوط به گوش داخلیتون بررسی بشه و معاینه بشین و میتونین از قرص هایی مثل دیمن هیدرینات مقطعی استفاده کنین 

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    سلام خانم دكتر فشار من هميشه ده به شش هست خوبه يا بد

    سلام ،اگر همیشه اینجوریه و شما مشکل دیگری بلحاظ داخلی ندارین ، و سن شما زیر ۴۰ سال هست ، مسئله ای نیست ،اما آزمایش چکاپ بدن رو سالی یکبار انجام بدین

    سلام اگر كم خوني از نوع فقر آهن است بايد قرص آهن مصرف كنيد

    سلام خانم دکتر..من اغلب فشارخونم ۹ روی ۵ یا ۶ هست…تا کنون مشکلی نداشتم اما تازگیها. گاها سوزش سرسینه دارم..چکار باید بکنم

    جهت معاینه و چکاپ به پزشک مراجعه کنید

    سلام من چند وقتیه فشارم رو ۸ هست بدنم سسته اونم فقط شبا افت فشار دارم تغذیه خوبی دارم

    سن و وزن و جنس شما معلوم نیست ،بسته به شرایط هر فردی ، پزشکان تسخیص میدن و تجویزی میکنند

    سلام خانم دکتر من مدت یکسال هست در به از اوقات فشار خونم خیلی میاد پایین و وقتی به کلنیک می رسم ۵روی ۴ یادیشب ۶روی ۵ بود آزمایش خون گرفتم گفتتن پتاسیم خونت پایینه برای درمان چه کنم ؟؟؟ در ضمن زمانی که میاد پایین دچار سرد درد خیلی شدید و این سردرد تا دو سه بعدش ادامه داره ممنون میشم راهنمای کنید

    سلام علت كاهش فشار خون و كاهش پتاسيم در گيري غدد فوق كليه ميباشد بايد سي تي شكم و بررسي هورموني توسط همكاران غدد صورت گيرد

    سلام.ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.متولد ۷۷ هستم وزنم ۴۶ و قدم ۱۵۵٫دختر هستم.پاهام همیشه یخه.حتی توی تابستون.چشمام سیاهی میره و گاهی هم تعادلم از دست میره و میوفتم.حدودا چهار بار دچار لرزش پای شدید شدم طوری که راه نمیتونم برم و نمیتونم پاهام رو کنترل کنم.سرم درد میکنه و حالت تهوع هم گاهی دارم.سُرم خیلی میزنم.فشارمم پایینه همیشه.سرم احساس سبکی داره.گاهی بی حس میشه پاهام و دستم.ضربان قلبم خیلی نامنظمه.رنگ پوستمم زرد و رنگ‌پریده س.تمرکزم کم شده و فعالیت بدنی کم هم باعث میشه نفس نفس بزنم.اما خانوم دکتر هر دفعه دکتر میرم دکترا با یه سُرم حالمو خوب میکنن و فرداش روز از نو روزی از نو.نمیدونم چه دکتر متخصصی باید برم.دکتر قلب برم؟یا مغز و اعصاب؟الان هم که فشارم رو گرفتم هشت روی چهار بود.ممنون میشم کمکم کنید💕

    سلام. وقتتون بخیر. من ۲۹ سالمه و حدود یه ساله که علایم کاهش فشار(سرگیجه، تاری دید و خستگی مزمن) رو دارم. فشارم هم ۹ روی ۵. درضمن بیماری هاشیموتو هم دارم که تا تیروئیدم کم کار نشه نمیتونم درمان رو شروع کنم چون درمانی نداره. به نظرتون چیکار کنم برا این افت فشارم؟

    سلام خانم‌ دکتر من ۲۹ سادمه ودوروزه که معدم درد میکنه و فشارم پایین ۹روی ۶.حالت تهوع هم دارم .اابته فشار خون من همیشه ۱۱ هست میشه علت و بگین ممنونم

    سلام در بيماريهاي ويروسي يا عفوني افت فشار ايجاد ميشود فقط مراقب احتمال خونريزي گوارشي باشيد

    سلام خسته نباشید. خانمی ۲۷ ساله هستم ک چند ماهه مدام فشارم ۸ و ۷ است. کمبود اهنم ندارم. همین امشب فشارم نزدیک ۷ بود. طوری شده ک دقیقا هفته ای یه بار میرم زیر سرم. نمیدونم چرااینطوری میشم چکاب کاملم دادم گفتن فقط یکم کمبود ویتامین دی دارم و ی سنگ کوچیک تو کلیه ام و کبد چرب ک گرید ۱ هست. نمیدونم ربطی ب اینا داره یانه ولی خب گفتم شاید بتونه موثر باشه برای پاسخ شما. ممنون میشم جوابمو بدین

    باسلام بعضي افراد ژنتيكي فشار پايين دارند اگر علايمي چون سرگيجه و ضعف و بيحالي نداريد نگران كننده نيست بهتر استزحجم نمك مصرفي ومايعات رازبالا ببريد

    سلام خانم دکتر من ۳۳ سالمه مشکل هپاتیت دارم قند خونم ۸۷ و چند وقته افت فشار خیلی اذیتم می کنه فشارم ۸روی ۵ میاد چکار کنم

    من ۵۸ سال شغل اتش نشان بازنشسته سن ۸۸ کیلو وزن با ۱۷۵ انت قد ۸ سال دچار سرگیجه و عدم تعادل مخصوصا در حالت بالا رفتن از پله یا راه رفتن و بلند کردن بار سنگین شدم که در تشخیص اولیه گوش داخلی را عامل دانستند لذا در طول این مدت دوبار انژیو گرافی قلب تست ورزش ۴ بار اکو انژیو گرافی کاروتید گردن اسکن مغز mri , ari طب سوزنی طب سنتی کلیه ازمایشات خون انجام دادم که همگی سالم بود در انتها با مراجعه به افای دکتر افتخارزاده کلینیک اریتمی و ازمایش تخت متحرک تشخیص بر افت فشار خون وضعی تشخیص و دروی گوترون و تراموکسی و فلو کورتیزون تجویز شد که متاسفانه هنوز علایم وجود دارد چه چاره ای داره این مشگل من

    سلام خآنم دکتر فشار خون خانم من خیلی پایین میاد نمک براش خوبه؟

    سلام …. یک سالی هست فشار خونم رو اندازه نگرفتم و ۱۵ ماه پیش فشارم بین ۸ رو ۱۰ بوده. ولی یک بار که دستم برید خونم بسیار غلیظ بود. و هیچ جهشی نداشت. اکثرا هم چشمهام سیاهی میره و پاهام موقع بیدار شدن از خواب، خواب است. بعضی مواقع بیش از ۱۲ ساعت میخوابم. و در برخی مواقع سرم مال خودم نیست. خیلی بی حس و بی حال هستم. به نظرتون فشار خون من پایین هست یا مشکل دیگری در میان هست. من پیش دکتر تا حالا نرفتم و متاسفانه هر موقع پیش دکتر رفتم مشکلی بر مشکلاتم اضافه کرده است. خواهشا کمکم کنید. چون میترسم یه روز بخوابم و دیگر بلند نشوم.

    سلام خانم دکتر.من ۲۷ سالمه چند سالیه که موقع بلند شدن از زمین دچار تپش قلب میشم بخصوص بعد از غذا خوردن وخیلی دکتر و اکوهم رفتم قلبم سالمه ورزش می کنم ولی استرس زیادی دارم و برای درمان تپش قلبم پرانول می خورم وفشارم هم همیشه روی ۱۰ هست علت این تپش چیه؟ درضمن وزنم هم پایین هستش .ممنون

    سلام شما حملات پانیک دارید. همون پروپرانولول را ادارمه دهید و مشکلات عصبی را درمان کنید.

    سلام خانوم دکتر خسته نباشی .من ۲۰سالمه از بچگی افت فشار خون پایینی دارم الان ی سال تقریبن وضعیتم بدتر شده سرد درد دارم سوزش دست و پاهام نفس تنگی قلبم بعضی اوقاتم یجوری میشه حتی میفتم غش میکنم و گوشام مورمور هم میکنه مشکل حنجره هم پیدا کردم.ویتامین ب کمپلکس ب ۱۲ مصرف میکنم کم خونی شدیدی هم دارم وزن ۶۰کیلو قد ۱۷۹ نمیدونم چیکار کنم.

    سلام عزیزم باید جهت کم خونیت زیر نظر پزشک داخلی باشی که اگر هر مشکلی بود اول بهبود پیدا کنه با تغذیه مناسب مقداری وزن بگیری و در انتخا اگر فشارت از محمدوده نرمال پایین تر بود میتونیم برات دارپ های تخصصی این مشکل را شروع کنیم

    سلام خانم دکتر من ۳۲سال سن دارم و تریاک هم مصرف میکنم چند روزی میشه که شبها که میخوابم نفس تنگی میگیرم فشار خونم هم ۱۲ هست؟ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    سلام عزیزم ضمن توصیه به عدم مصرف مواد مخدر که اصول خودش را دارد به شما توصیه میکنم تست ورزش و عکس قفسه سینه بگیرین به پزشک مراجعه کنین

    Your email address will not be published.

    Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

    دوکتور فریبا هندسی متخصصی قلب وعروق وفشاری خوون یه که له و دوکتورانه ی متخصصی قلب وشارزا له بواری کنترولی ناخوشی گه لی قلبیه که به انژویووگرافی له ریگای دست و زوربه ی له ناخوشان بوی درمان ئه اکره وه له کلینیککفشاری خوون وکلنیک واریس باشترین درمان گه ل و کنترول گه ل بو تواوی ناخوشه کان پیش نیار ادادت وچوون یه که له و اعضای انجمنی قلب ووجراحان ئیرانه به خوندوه ومطالعه ی وتحقیق له بواری ناخوشی گه لی عروقی ،زور زانایانه و به قووت ته که بو درمان واریسی پا کمنتروولی فشاری خوون ‌وهروهاانژیو گرافی وعمه لیاتی باز کردن ره گ گه لی قلبوعروق نمونه گه لی زور درجه یه کی له ناسنامه ی کاری خوی به ده ست هیناوه

    – عضو جمعية القلب الأمريكية

    – مؤسس أول عيادة متخصصة لضغط الدم

    – عضو في لجنة حالة السكتة الدماغية

    – عضو في جمعية أمراض القلب والقلب الإيرانية

    – مجلس القلب والأوعية الدموية من جامعة طهران

    – مساهم في مستشفى بارسيان ومستشفى عرفان في طهران

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    – Member of American Heart Association

    – Founder of the first specialized blood pressure clinic

    – Member of the Committee on the State of Stroke

    – Member of Iranian Heart and Heart Diseases Society

    – Cardiovascular Board of the University of Tehran

    – Shareholder of Parsian Hospital and Erfan Hospital in Tehran

    Recent Posts

    مزایا و خطرات آنژیوگرافی

    علت درد قفسه سینه هنگام نفس عمیق کشیدن چیست؟

    گفتگو با دکتر فریبا هندسی درباره شیوع بیماری های قلبی در…

    انواع روش های تشخیص بیماری های قلبی

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    دكتور فریبا هندسی أمراض القلب الهندسي عضو جمعية القلب الأمريكية مؤسس أول عيادة لضغط الدم عضو في اللجنة الوطنية لتسجيل السكتة الدماغية

    Dr. Fariba Hendesi Cardiologist | Member of American Heart Association | Founder of First Clinic of Blood Pressure Member of the National Committee for Stroke Registration

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب شنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ دوشنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ چهارشنبه : ۱۴ الی ۲۰ اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها ۱۱:۰۰ الی ۱۷:۰۰

    العنوان: strong> رقم 81 ، شارع 17 ، شارع رياضي بخشايش ، منطقة سعادت آباد ، طهران ، إيران الاتصال بالهواتف strong> ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٩٤ – ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٣٣ – ۰۰۹۸۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ دكتور فریبا هندسی في ساعات العمل السبت ۱۷ الی ۲۰ الاثنين: ۱۷ الی ۲۰ الأربعاء: ۱۷ الی ۲۰

    Address: strong> No. 81, 17th Street, Riazi Bakhshayesh Street, Sa’adat Abad area, Tehran, Iran Call phones strong> 22137194 – 22137133 – 09358916376   Dr. Fariba Hendesi at the office hours strong> Saturday 17 to 20 Monday: 17-20 Wednesday: 17-20

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    المشاركات الأخيرة

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Latest Post

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    برخی از افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایین هستند که هیچ علامتی ندارد. با این حال، اگر فشار خون بیش از حد کم باشد، می تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد و فرد احساس سرگیجه یا ناپایداری کند.

    فهرست موضوعات

    افت ناگهانی فشار خون اغلب در کسی که از وضعیت نشسته می خواهد بایستد، رخ می دهد. این نوع فشار خون پایین به عنوان افت فشارخون وضعیتی شناخته می شود. افت فشارخون وضعیتی به عنوان یک عیب در سیستم عصبی خودکار ( بخشی از سیستم عصبی است که اقدامات حیاتی غیر ارادی، مانند ضربان قلب را کنترل می کند) در نظر گرفته می شود.

    به طور معمول، هنگامی که فردی می ایستد، مقداری خون در اندام تحتانی جمع می شود. این امر باعث افت فشار خون می شود. اما بدن شما به طور معمول به قلب پیام ارسال می کند که سریع تر بتپد تا رگ های خونی منقبض شوند و افت فشار خون را جبران کند. اگر این اتفاق نیافتد، و یا به آرامی اتفاق بیافتد، باعث ایجاد افت فشارخون وضعیتی می شود.عوارض فشار خون پایین چیست

    خطر ابتلا به فشار خون کم و فشار خون بالا به طور معمول با افزایش سن افزایش می یابد. علاوه بر این، جریان خون در مغز با افزایش سن کاهش می یابد که اغلب نتیجه ی تشکیل پلاک در رگ های خونی است. برآورد شده است که ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال دارای افت فشار خون وضعیتی هستند.

    علت فشار خون پایین همیشه روشن نیست. ممکن است با موارد زیر همراه باشد:

    افت ناگهانی فشار خون ممکن است تهدیدی برای زندگی باشد. علل ایجاد این نوع افت فشار خون می تواند شامل: از دست دادن خون و خونریزی، درجه حرارت پایین بدن، درجه حرارت بالا ی بدن، آسیب عضله ی قلبی در نتیجه ی نارسایی قلبی، عفونت شدید خون، کم آبی شدید به دلیل استفراغ، اسهال یا درجه حرارت بالا، واکنش به دارو یا الکل و واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی باشد.

    افت فشارخون وضعیتی می تواند به دلایل مختلفی برای هر کسی اتفاق بیافتد، مانند کم آبی بدن، کمبود مواد غذایی، زمان طولانی در گرما بودن و یا بیش از حد خسته بودن. همچنین می تواند توسط ژنتیک، پیری، دارو، رژیم غذایی ، عوامل روانی و محرک های حاد مانند عفونت و آلرژی را تحت تاثیر قرار بگیرد.

    افت فشارخون وضعیتی اغلب در افرادی که در حال مصرف دارو برای کنترل فشار خون بالا هستند رخ می دهد. همچنین می تواند به بارداری، احساسات قوی ، تنگی رگها (تصلب شرایین) یا دیابت مربوط باشد. افراد مسن بسیار تحت تاثیر هستند به خصوص کسانی که فشار خون بالا یا اختلال عملکرد سیستم عصبی خودکار دارند.

    افت فشار خون پس از صرف غذا از علل شایع سرگیجه است. گفته می شود که به دلیل تجمع خون در رگ های معده و روده ایجاد می شود.

    داروهای متعددی معمولا با افت فشارخون وضعیتی در ارتباط هستند. این دارو ها را می توان به دو دسته ی عمده تقسیم کرد:

    کم شدن آب بدن و از دست دادن الکترولیت که ممکن است به دلیل اسهال، استفراغ، از دست دادن خون بیش از حد در دوران قاعدگی، و یا شرایط دیگر ایجاد شده باشد، ارتباط افزایش سن با تنظیم فشار خون که ممکن است با برخی بیماری ها یا داروها بدتر شود و برخی بیماری های خاص می توانند از جمله باعث افت فشارخون وضعیتی شوند.

    علل شایع پاتولوژیک (مربوط به یک بیماری) افت فشارخون وضعیتی عبارتند از:

    بیماری هایی که کمتر می تواند باعث افت فشارخون وضعیتی شوند شامل آمیلوئیدوز (به علت رسوب یک ماده مومی شکل به نام آمیلوئید در بدن)، کمبود ویتامین، آسیب های نخاعی و اعصاب مرتبط با سرطان، به خصوص سرطان ریه و یا سرطان لوزالمعده هستند.

    پزشک می تواند فشار خون پایین شما را تشخیص دهد. احساس سرگیجه هنگام ایستادن لزوما به این معنی نیست که شما افت فشارخون وضعیتی و یا فشار خون پایین دارید. طیف گسترده ای از بیماری های زمینه ممکن است باعث علائم شما شوند. بسیار مهم است که علت فشار خون پایین تشخیص داده شود تا درمان مناسب داده شود.

    پزشکتان به سابقه ی پزشکی، سن، علائم خاص، و شرایطی که تحت آن علائم رخ داده است توجه می کند. او ممکن است ارزیابی فشار خون و تعداد نبض شما را برای چند دقیقه پس از این که دراز کشیدید و عرض دو تا پنج دقیقه بعد از این که به سرعت ایستادید تکرار کند.

    سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود از جمله ECG (الکتروکاردیوگرام) است تا ضربان قلب و ریتم و اکوکاردیوگرام ثبت شود (یک آزمایش اولتراسوند برای تجسم قلب). همچنین می توانید آزمایش خون برای چک کردن کم خونی یا سطح قند خون خود انجام دهید.

    نظارت و بررسی بیشتر ECG به طور متناوب ممکن است برای چک کردن مشکلات قلبی نیاز باشد. تست ورزش یا تست الکتروفیزیولوژی نیز ممکن است مفید باشد.

    انواع وخیمی از افت فشارخون وضعیتی ممکن است به یک آزمایش به نام ” آزمون شیب میز ” نیاز داشته باشند. این تست واکنش بدن به موقعیت و تغییر در موقعیت را ارزیابی می کند. فردی با خیال راحت بر روی یک میز دراز می کشد، و میز را تا یک ساعت به صورت ایستاده می گذارند. فشار خون، ضربان قلب، و علائم ثبت می شود. اغلب بر اساس این تست داروهایی داده می شود.

    حتی اشکال متوسط فشار خون پایین می توانند باعث سرگیجه ، ضعف ، غش و خطر آسیب دیدگی از افتادن یا سقوط شوند. فشار خون پایین می تواند بدن شما را از اکسیژن کافی برای انجام عملکردهای خود محروم کند و منجر به آسیب به قلب و مغز شما شود.

     این داروهای فشار خون باعث می شوند رگهای خونی شما باز شوند (گشاد شود). از آنجا که فشار دیاستولیک را بیشتر از فشار سیستولیک کاهش می دهند، ممکن است باعث افت فشار خون دیاستولیک شوند.

    با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی شریان ها کاهش پیدا می کند و این امر می تواند منجر به کاهش فشار دیاستولیک شود.

    نمک نیز می تواند قابلیت ارتجاعی رگ های خونی شما را کاهش دهد. مصرف بیش از حد نمک، احتمال فشار خون دیاستولیک پایین را در شما افزایش می دهد.

    برای برخی از افراد، به ویژه افراد بالای 60 سال، پایین آوردن فشار خون سیستولیک (زیر 120) ممکن است باعث شود فشار دیاستولیک زیر 60 بیاید.

    بسیاری از داروها علاوه بر داروهای فشار خون، می توانند باعث افت فشار خون شوند. این داروها شامل قرص های ادرار آور (دیورتیک ها)، داروهای بیماری پارکینسون، داروهای ضد افسردگی و داروهای مورد استفاده در درمان اختلال نعوظ هستند.

    مشکلات دریچه قلب، نارسایی قلبی و ضربان قلب بسیار کند (برادی کاردی) می توانند منجر به افت فشار دیاستولیک خون شوند.

    اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، فشار خون مینیمم شما ممکن است پایین بیاید.عوارض فشار خون پایین چیست

    درمان فشار خون دیاستولیک شما بستگی به علت ایجادکننده آن دارد. به عنوان مثال اگر داروی مسدود کننده آلفا استفاده می کنید، پزشک می تواند داروی مصرفی شما را تغییر دهد. یا اگر دی هیدراته شدن منجر به پایین آمدن فشار خون مینیمم شما شده باشد، مصرف آب می تواند به شما کمک کند.

    اگر هر یک از نشانه های فشار خون پایین که در بالا ذکر شد را تجربه کردید بلا فاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید . اگر یک افزایش فرکانس در علائم فشار خون پایین را تجربه کردید که با شیوه زندگیتان تداخل داشت و یا گمان کردید که ممکن است عارضه ی جانبی داروهای بدون نسخه ای است که مصرف کرده اید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی بروید.

    اگر فشار خون شما به شدت کم شود، خطر قابل توجه ای وجود دارد که بدن شما اکسیژن کافی برای انجام وظایف عادی خود دریافت نمی کند. کاهش اکسیژن می تواند باعث اختلال عملکرد قلب و مغز و مشکل در تنفس شود. فردی با فشار خون پایین می تواند آگاهی اش را از دست بدهد و یا به شوک برود .

    اگر یک مشکل پزشکی زمینه ای دارید که باعث فشار خون پایین شده است، به دنبال درمان برای آن بیماری زمینه ای باشید. برای بسیاری از مردم، فشار خون پایین مزمن می تواند به طور موثر با تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی درمان شود.

    در ابتدا، پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند برای افزایش فشار خون خود این تغییرات ساده را ایجاد کنید:

    اگر این اقدامات از مشکل نمی کاهند ممکن است نیاز به دارو داشته باشید. داروهای فشار خون در درمان فشار خون پایین موثر هستند. فلودروکورتیزون که یک مینرالوکورتیکواستروئید است و به نظر می رسد که برای بسیاری از انواع افت فشارخون وضعیتی، و یا فشار خون پایین موثر است. این دارو با افزایش احتباس سدیم توسط کلیه اثر می گذارد. در نتیجه باعث احتباس مایعات و تورم می شود که برای بهبود فشار خون لازم است. اما این احتباس سدیم نیز باعث از دست دادن پتاسیم می شود. بنابراین، هنگامی که فلودروکورتیزون استفاده می کنید، باید مقدار کافی پتاسیم در روز مصرف کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزولون را ندارد و یک عامل برای عضله سازی نیست.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

  • چیکار کنم نوزاد چهار ماهه تپل بشه
  • Prev Post

    اندازه گیری فشار خون چگونه است؟

    Next Post

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام

    سنتون ؟ بیماری زمینه ای دیابت فشار چربی؟

    درد  با فعالیت ایجاد میشود یا با استراجت بهبود میابد ؟

    سابقه این درد ها را داشتین

    سابقه بیماری قلبی و سکته در خانواده دارین؟

    عوارض فشار خون پایین چیست

    با این شرح حال خیلی نمیتونم خیلی راختمایی کنم ولی اگر جوان هستین و سابقه خانوادگی و بیماری زمینه ندارین جای نگرانی نیست

    سلام 

    بنطر بنده زیر نطر پزشک غددشون دوبتر چک بشن تغذیه مقوی تر و مایعات بیشتر نهایتا ما میتونین از داروی گوترون باشون استفاده کنیم

    سلام عزیزم 

    باید از مولتی ویتامین ها و تزریق b complex ها استفاده کنین و تغذیه مقوی 

    سلام عزیزم

    علت افت قندت چیه قند خونتون روی چند معمولا

    اگر آزمایش خون کامل اگر مشکلی نداره میتونی داروی گوترون 2.5 روزی 1 عدد بخوری ببینین چطوری میشه حالت

    سلام عزیزم 

    ابتدا باید ازمایش کامل و تیرویید بدین تغذیه مناسب و مایعات قراوان مصرف کنین اگر نتیجه نگرفتین زیر نظر پزشک داروی گوترون میتونه کمک کنه فشاراتون نیفته

    سلام 

    مشکلتون قلبی نمیباشد 

    ولی یه آزمایش چک آپ کلی توصیه میشود

    سلام عزیزم بهتر است مراجعه کنین فشار و نوارتونو ببینیم نیاز بود اکو بشین و انشاالله مشکل دیگری نباشد که  در این صورت یک آزمایش کامل باید بدین

    سلام

    مایعات باید بدین ولی اگر کم خونی علتش مشخص شده در آزمایشات مثلا فقر آهن باید آن و فولیک اسید مصرف کنن در کل مولتی ویتامین ها تغذیه مناسب و مایعات بهشون کمک میکند

    سلام

    باید فشارتون 24 ساعت کنترل شود با دستگاه و متناسب با آن از داروی فشار مناسب راتون استفاده شود

    سلام

    اگر آزمایشاتتون همه نرمال میاشد میتونین به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنین مسایل مربوط به گوش داخلیتون بررسی بشه و معاینه بشین و میتونین از قرص هایی مثل دیمن هیدرینات مقطعی استفاده کنین 

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    سلام خانم دكتر فشار من هميشه ده به شش هست خوبه يا بد

    سلام ،اگر همیشه اینجوریه و شما مشکل دیگری بلحاظ داخلی ندارین ، و سن شما زیر ۴۰ سال هست ، مسئله ای نیست ،اما آزمایش چکاپ بدن رو سالی یکبار انجام بدین

    سلام اگر كم خوني از نوع فقر آهن است بايد قرص آهن مصرف كنيد

    سلام خانم دکتر..من اغلب فشارخونم ۹ روی ۵ یا ۶ هست…تا کنون مشکلی نداشتم اما تازگیها. گاها سوزش سرسینه دارم..چکار باید بکنم

    جهت معاینه و چکاپ به پزشک مراجعه کنید

    سلام من چند وقتیه فشارم رو ۸ هست بدنم سسته اونم فقط شبا افت فشار دارم تغذیه خوبی دارم

    سن و وزن و جنس شما معلوم نیست ،بسته به شرایط هر فردی ، پزشکان تسخیص میدن و تجویزی میکنند

    سلام خانم دکتر من مدت یکسال هست در به از اوقات فشار خونم خیلی میاد پایین و وقتی به کلنیک می رسم ۵روی ۴ یادیشب ۶روی ۵ بود آزمایش خون گرفتم گفتتن پتاسیم خونت پایینه برای درمان چه کنم ؟؟؟ در ضمن زمانی که میاد پایین دچار سرد درد خیلی شدید و این سردرد تا دو سه بعدش ادامه داره ممنون میشم راهنمای کنید

    سلام علت كاهش فشار خون و كاهش پتاسيم در گيري غدد فوق كليه ميباشد بايد سي تي شكم و بررسي هورموني توسط همكاران غدد صورت گيرد

    سلام.ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.متولد ۷۷ هستم وزنم ۴۶ و قدم ۱۵۵٫دختر هستم.پاهام همیشه یخه.حتی توی تابستون.چشمام سیاهی میره و گاهی هم تعادلم از دست میره و میوفتم.حدودا چهار بار دچار لرزش پای شدید شدم طوری که راه نمیتونم برم و نمیتونم پاهام رو کنترل کنم.سرم درد میکنه و حالت تهوع هم گاهی دارم.سُرم خیلی میزنم.فشارمم پایینه همیشه.سرم احساس سبکی داره.گاهی بی حس میشه پاهام و دستم.ضربان قلبم خیلی نامنظمه.رنگ پوستمم زرد و رنگ‌پریده س.تمرکزم کم شده و فعالیت بدنی کم هم باعث میشه نفس نفس بزنم.اما خانوم دکتر هر دفعه دکتر میرم دکترا با یه سُرم حالمو خوب میکنن و فرداش روز از نو روزی از نو.نمیدونم چه دکتر متخصصی باید برم.دکتر قلب برم؟یا مغز و اعصاب؟الان هم که فشارم رو گرفتم هشت روی چهار بود.ممنون میشم کمکم کنید💕

    سلام. وقتتون بخیر. من ۲۹ سالمه و حدود یه ساله که علایم کاهش فشار(سرگیجه، تاری دید و خستگی مزمن) رو دارم. فشارم هم ۹ روی ۵. درضمن بیماری هاشیموتو هم دارم که تا تیروئیدم کم کار نشه نمیتونم درمان رو شروع کنم چون درمانی نداره. به نظرتون چیکار کنم برا این افت فشارم؟

    سلام خانم‌ دکتر من ۲۹ سادمه ودوروزه که معدم درد میکنه و فشارم پایین ۹روی ۶.حالت تهوع هم دارم .اابته فشار خون من همیشه ۱۱ هست میشه علت و بگین ممنونم

    سلام در بيماريهاي ويروسي يا عفوني افت فشار ايجاد ميشود فقط مراقب احتمال خونريزي گوارشي باشيد

    سلام خسته نباشید. خانمی ۲۷ ساله هستم ک چند ماهه مدام فشارم ۸ و ۷ است. کمبود اهنم ندارم. همین امشب فشارم نزدیک ۷ بود. طوری شده ک دقیقا هفته ای یه بار میرم زیر سرم. نمیدونم چرااینطوری میشم چکاب کاملم دادم گفتن فقط یکم کمبود ویتامین دی دارم و ی سنگ کوچیک تو کلیه ام و کبد چرب ک گرید ۱ هست. نمیدونم ربطی ب اینا داره یانه ولی خب گفتم شاید بتونه موثر باشه برای پاسخ شما. ممنون میشم جوابمو بدین

    باسلام بعضي افراد ژنتيكي فشار پايين دارند اگر علايمي چون سرگيجه و ضعف و بيحالي نداريد نگران كننده نيست بهتر استزحجم نمك مصرفي ومايعات رازبالا ببريد

    سلام خانم دکتر من ۳۳ سالمه مشکل هپاتیت دارم قند خونم ۸۷ و چند وقته افت فشار خیلی اذیتم می کنه فشارم ۸روی ۵ میاد چکار کنم

    من ۵۸ سال شغل اتش نشان بازنشسته سن ۸۸ کیلو وزن با ۱۷۵ انت قد ۸ سال دچار سرگیجه و عدم تعادل مخصوصا در حالت بالا رفتن از پله یا راه رفتن و بلند کردن بار سنگین شدم که در تشخیص اولیه گوش داخلی را عامل دانستند لذا در طول این مدت دوبار انژیو گرافی قلب تست ورزش ۴ بار اکو انژیو گرافی کاروتید گردن اسکن مغز mri , ari طب سوزنی طب سنتی کلیه ازمایشات خون انجام دادم که همگی سالم بود در انتها با مراجعه به افای دکتر افتخارزاده کلینیک اریتمی و ازمایش تخت متحرک تشخیص بر افت فشار خون وضعی تشخیص و دروی گوترون و تراموکسی و فلو کورتیزون تجویز شد که متاسفانه هنوز علایم وجود دارد چه چاره ای داره این مشگل من

    سلام خآنم دکتر فشار خون خانم من خیلی پایین میاد نمک براش خوبه؟

    سلام …. یک سالی هست فشار خونم رو اندازه نگرفتم و ۱۵ ماه پیش فشارم بین ۸ رو ۱۰ بوده. ولی یک بار که دستم برید خونم بسیار غلیظ بود. و هیچ جهشی نداشت. اکثرا هم چشمهام سیاهی میره و پاهام موقع بیدار شدن از خواب، خواب است. بعضی مواقع بیش از ۱۲ ساعت میخوابم. و در برخی مواقع سرم مال خودم نیست. خیلی بی حس و بی حال هستم. به نظرتون فشار خون من پایین هست یا مشکل دیگری در میان هست. من پیش دکتر تا حالا نرفتم و متاسفانه هر موقع پیش دکتر رفتم مشکلی بر مشکلاتم اضافه کرده است. خواهشا کمکم کنید. چون میترسم یه روز بخوابم و دیگر بلند نشوم.

    سلام خانم دکتر.من ۲۷ سالمه چند سالیه که موقع بلند شدن از زمین دچار تپش قلب میشم بخصوص بعد از غذا خوردن وخیلی دکتر و اکوهم رفتم قلبم سالمه ورزش می کنم ولی استرس زیادی دارم و برای درمان تپش قلبم پرانول می خورم وفشارم هم همیشه روی ۱۰ هست علت این تپش چیه؟ درضمن وزنم هم پایین هستش .ممنون

    سلام شما حملات پانیک دارید. همون پروپرانولول را ادارمه دهید و مشکلات عصبی را درمان کنید.

    سلام خانوم دکتر خسته نباشی .من ۲۰سالمه از بچگی افت فشار خون پایینی دارم الان ی سال تقریبن وضعیتم بدتر شده سرد درد دارم سوزش دست و پاهام نفس تنگی قلبم بعضی اوقاتم یجوری میشه حتی میفتم غش میکنم و گوشام مورمور هم میکنه مشکل حنجره هم پیدا کردم.ویتامین ب کمپلکس ب ۱۲ مصرف میکنم کم خونی شدیدی هم دارم وزن ۶۰کیلو قد ۱۷۹ نمیدونم چیکار کنم.

    سلام عزیزم باید جهت کم خونیت زیر نظر پزشک داخلی باشی که اگر هر مشکلی بود اول بهبود پیدا کنه با تغذیه مناسب مقداری وزن بگیری و در انتخا اگر فشارت از محمدوده نرمال پایین تر بود میتونیم برات دارپ های تخصصی این مشکل را شروع کنیم

    سلام خانم دکتر من ۳۲سال سن دارم و تریاک هم مصرف میکنم چند روزی میشه که شبها که میخوابم نفس تنگی میگیرم فشار خونم هم ۱۲ هست؟ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    سلام عزیزم ضمن توصیه به عدم مصرف مواد مخدر که اصول خودش را دارد به شما توصیه میکنم تست ورزش و عکس قفسه سینه بگیرین به پزشک مراجعه کنین

    Your email address will not be published.

    Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

    دوکتور فریبا هندسی متخصصی قلب وعروق وفشاری خوون یه که له و دوکتورانه ی متخصصی قلب وشارزا له بواری کنترولی ناخوشی گه لی قلبیه که به انژویووگرافی له ریگای دست و زوربه ی له ناخوشان بوی درمان ئه اکره وه له کلینیککفشاری خوون وکلنیک واریس باشترین درمان گه ل و کنترول گه ل بو تواوی ناخوشه کان پیش نیار ادادت وچوون یه که له و اعضای انجمنی قلب ووجراحان ئیرانه به خوندوه ومطالعه ی وتحقیق له بواری ناخوشی گه لی عروقی ،زور زانایانه و به قووت ته که بو درمان واریسی پا کمنتروولی فشاری خوون ‌وهروهاانژیو گرافی وعمه لیاتی باز کردن ره گ گه لی قلبوعروق نمونه گه لی زور درجه یه کی له ناسنامه ی کاری خوی به ده ست هیناوه

    – عضو جمعية القلب الأمريكية

    – مؤسس أول عيادة متخصصة لضغط الدم

    – عضو في لجنة حالة السكتة الدماغية

    – عضو في جمعية أمراض القلب والقلب الإيرانية

    – مجلس القلب والأوعية الدموية من جامعة طهران

    – مساهم في مستشفى بارسيان ومستشفى عرفان في طهران

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    – Member of American Heart Association

    – Founder of the first specialized blood pressure clinic

    – Member of the Committee on the State of Stroke

    – Member of Iranian Heart and Heart Diseases Society

    – Cardiovascular Board of the University of Tehran

    – Shareholder of Parsian Hospital and Erfan Hospital in Tehran

    Recent Posts

    مزایا و خطرات آنژیوگرافی

    علت درد قفسه سینه هنگام نفس عمیق کشیدن چیست؟

    گفتگو با دکتر فریبا هندسی درباره شیوع بیماری های قلبی در…

    انواع روش های تشخیص بیماری های قلبی

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    دكتور فریبا هندسی أمراض القلب الهندسي عضو جمعية القلب الأمريكية مؤسس أول عيادة لضغط الدم عضو في اللجنة الوطنية لتسجيل السكتة الدماغية

    Dr. Fariba Hendesi Cardiologist | Member of American Heart Association | Founder of First Clinic of Blood Pressure Member of the National Committee for Stroke Registration

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب شنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ دوشنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ چهارشنبه : ۱۴ الی ۲۰ اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها ۱۱:۰۰ الی ۱۷:۰۰

    العنوان: strong> رقم 81 ، شارع 17 ، شارع رياضي بخشايش ، منطقة سعادت آباد ، طهران ، إيران الاتصال بالهواتف strong> ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٩٤ – ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٣٣ – ۰۰۹۸۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ دكتور فریبا هندسی في ساعات العمل السبت ۱۷ الی ۲۰ الاثنين: ۱۷ الی ۲۰ الأربعاء: ۱۷ الی ۲۰

    Address: strong> No. 81, 17th Street, Riazi Bakhshayesh Street, Sa’adat Abad area, Tehran, Iran Call phones strong> 22137194 – 22137133 – 09358916376   Dr. Fariba Hendesi at the office hours strong> Saturday 17 to 20 Monday: 17-20 Wednesday: 17-20

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    المشاركات الأخيرة

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Latest Post

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    برخی از افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایین هستند که هیچ علامتی ندارد. با این حال، اگر فشار خون بیش از حد کم باشد، می تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد و فرد احساس سرگیجه یا ناپایداری کند.

    فهرست موضوعات

    افت ناگهانی فشار خون اغلب در کسی که از وضعیت نشسته می خواهد بایستد، رخ می دهد. این نوع فشار خون پایین به عنوان افت فشارخون وضعیتی شناخته می شود. افت فشارخون وضعیتی به عنوان یک عیب در سیستم عصبی خودکار ( بخشی از سیستم عصبی است که اقدامات حیاتی غیر ارادی، مانند ضربان قلب را کنترل می کند) در نظر گرفته می شود.

    به طور معمول، هنگامی که فردی می ایستد، مقداری خون در اندام تحتانی جمع می شود. این امر باعث افت فشار خون می شود. اما بدن شما به طور معمول به قلب پیام ارسال می کند که سریع تر بتپد تا رگ های خونی منقبض شوند و افت فشار خون را جبران کند. اگر این اتفاق نیافتد، و یا به آرامی اتفاق بیافتد، باعث ایجاد افت فشارخون وضعیتی می شود.عوارض فشار خون پایین چیست

    خطر ابتلا به فشار خون کم و فشار خون بالا به طور معمول با افزایش سن افزایش می یابد. علاوه بر این، جریان خون در مغز با افزایش سن کاهش می یابد که اغلب نتیجه ی تشکیل پلاک در رگ های خونی است. برآورد شده است که ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال دارای افت فشار خون وضعیتی هستند.

    علت فشار خون پایین همیشه روشن نیست. ممکن است با موارد زیر همراه باشد:

    افت ناگهانی فشار خون ممکن است تهدیدی برای زندگی باشد. علل ایجاد این نوع افت فشار خون می تواند شامل: از دست دادن خون و خونریزی، درجه حرارت پایین بدن، درجه حرارت بالا ی بدن، آسیب عضله ی قلبی در نتیجه ی نارسایی قلبی، عفونت شدید خون، کم آبی شدید به دلیل استفراغ، اسهال یا درجه حرارت بالا، واکنش به دارو یا الکل و واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی باشد.

    افت فشارخون وضعیتی می تواند به دلایل مختلفی برای هر کسی اتفاق بیافتد، مانند کم آبی بدن، کمبود مواد غذایی، زمان طولانی در گرما بودن و یا بیش از حد خسته بودن. همچنین می تواند توسط ژنتیک، پیری، دارو، رژیم غذایی ، عوامل روانی و محرک های حاد مانند عفونت و آلرژی را تحت تاثیر قرار بگیرد.

    افت فشارخون وضعیتی اغلب در افرادی که در حال مصرف دارو برای کنترل فشار خون بالا هستند رخ می دهد. همچنین می تواند به بارداری، احساسات قوی ، تنگی رگها (تصلب شرایین) یا دیابت مربوط باشد. افراد مسن بسیار تحت تاثیر هستند به خصوص کسانی که فشار خون بالا یا اختلال عملکرد سیستم عصبی خودکار دارند.

    افت فشار خون پس از صرف غذا از علل شایع سرگیجه است. گفته می شود که به دلیل تجمع خون در رگ های معده و روده ایجاد می شود.

    داروهای متعددی معمولا با افت فشارخون وضعیتی در ارتباط هستند. این دارو ها را می توان به دو دسته ی عمده تقسیم کرد:

    کم شدن آب بدن و از دست دادن الکترولیت که ممکن است به دلیل اسهال، استفراغ، از دست دادن خون بیش از حد در دوران قاعدگی، و یا شرایط دیگر ایجاد شده باشد، ارتباط افزایش سن با تنظیم فشار خون که ممکن است با برخی بیماری ها یا داروها بدتر شود و برخی بیماری های خاص می توانند از جمله باعث افت فشارخون وضعیتی شوند.

    علل شایع پاتولوژیک (مربوط به یک بیماری) افت فشارخون وضعیتی عبارتند از:

    بیماری هایی که کمتر می تواند باعث افت فشارخون وضعیتی شوند شامل آمیلوئیدوز (به علت رسوب یک ماده مومی شکل به نام آمیلوئید در بدن)، کمبود ویتامین، آسیب های نخاعی و اعصاب مرتبط با سرطان، به خصوص سرطان ریه و یا سرطان لوزالمعده هستند.

    پزشک می تواند فشار خون پایین شما را تشخیص دهد. احساس سرگیجه هنگام ایستادن لزوما به این معنی نیست که شما افت فشارخون وضعیتی و یا فشار خون پایین دارید. طیف گسترده ای از بیماری های زمینه ممکن است باعث علائم شما شوند. بسیار مهم است که علت فشار خون پایین تشخیص داده شود تا درمان مناسب داده شود.

    پزشکتان به سابقه ی پزشکی، سن، علائم خاص، و شرایطی که تحت آن علائم رخ داده است توجه می کند. او ممکن است ارزیابی فشار خون و تعداد نبض شما را برای چند دقیقه پس از این که دراز کشیدید و عرض دو تا پنج دقیقه بعد از این که به سرعت ایستادید تکرار کند.

    سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود از جمله ECG (الکتروکاردیوگرام) است تا ضربان قلب و ریتم و اکوکاردیوگرام ثبت شود (یک آزمایش اولتراسوند برای تجسم قلب). همچنین می توانید آزمایش خون برای چک کردن کم خونی یا سطح قند خون خود انجام دهید.

    نظارت و بررسی بیشتر ECG به طور متناوب ممکن است برای چک کردن مشکلات قلبی نیاز باشد. تست ورزش یا تست الکتروفیزیولوژی نیز ممکن است مفید باشد.

    انواع وخیمی از افت فشارخون وضعیتی ممکن است به یک آزمایش به نام ” آزمون شیب میز ” نیاز داشته باشند. این تست واکنش بدن به موقعیت و تغییر در موقعیت را ارزیابی می کند. فردی با خیال راحت بر روی یک میز دراز می کشد، و میز را تا یک ساعت به صورت ایستاده می گذارند. فشار خون، ضربان قلب، و علائم ثبت می شود. اغلب بر اساس این تست داروهایی داده می شود.

    حتی اشکال متوسط فشار خون پایین می توانند باعث سرگیجه ، ضعف ، غش و خطر آسیب دیدگی از افتادن یا سقوط شوند. فشار خون پایین می تواند بدن شما را از اکسیژن کافی برای انجام عملکردهای خود محروم کند و منجر به آسیب به قلب و مغز شما شود.

     این داروهای فشار خون باعث می شوند رگهای خونی شما باز شوند (گشاد شود). از آنجا که فشار دیاستولیک را بیشتر از فشار سیستولیک کاهش می دهند، ممکن است باعث افت فشار خون دیاستولیک شوند.

    با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی شریان ها کاهش پیدا می کند و این امر می تواند منجر به کاهش فشار دیاستولیک شود.

    نمک نیز می تواند قابلیت ارتجاعی رگ های خونی شما را کاهش دهد. مصرف بیش از حد نمک، احتمال فشار خون دیاستولیک پایین را در شما افزایش می دهد.

    برای برخی از افراد، به ویژه افراد بالای 60 سال، پایین آوردن فشار خون سیستولیک (زیر 120) ممکن است باعث شود فشار دیاستولیک زیر 60 بیاید.

    بسیاری از داروها علاوه بر داروهای فشار خون، می توانند باعث افت فشار خون شوند. این داروها شامل قرص های ادرار آور (دیورتیک ها)، داروهای بیماری پارکینسون، داروهای ضد افسردگی و داروهای مورد استفاده در درمان اختلال نعوظ هستند.

    مشکلات دریچه قلب، نارسایی قلبی و ضربان قلب بسیار کند (برادی کاردی) می توانند منجر به افت فشار دیاستولیک خون شوند.

    اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، فشار خون مینیمم شما ممکن است پایین بیاید.عوارض فشار خون پایین چیست

    درمان فشار خون دیاستولیک شما بستگی به علت ایجادکننده آن دارد. به عنوان مثال اگر داروی مسدود کننده آلفا استفاده می کنید، پزشک می تواند داروی مصرفی شما را تغییر دهد. یا اگر دی هیدراته شدن منجر به پایین آمدن فشار خون مینیمم شما شده باشد، مصرف آب می تواند به شما کمک کند.

    اگر هر یک از نشانه های فشار خون پایین که در بالا ذکر شد را تجربه کردید بلا فاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید . اگر یک افزایش فرکانس در علائم فشار خون پایین را تجربه کردید که با شیوه زندگیتان تداخل داشت و یا گمان کردید که ممکن است عارضه ی جانبی داروهای بدون نسخه ای است که مصرف کرده اید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی بروید.

    اگر فشار خون شما به شدت کم شود، خطر قابل توجه ای وجود دارد که بدن شما اکسیژن کافی برای انجام وظایف عادی خود دریافت نمی کند. کاهش اکسیژن می تواند باعث اختلال عملکرد قلب و مغز و مشکل در تنفس شود. فردی با فشار خون پایین می تواند آگاهی اش را از دست بدهد و یا به شوک برود .

    اگر یک مشکل پزشکی زمینه ای دارید که باعث فشار خون پایین شده است، به دنبال درمان برای آن بیماری زمینه ای باشید. برای بسیاری از مردم، فشار خون پایین مزمن می تواند به طور موثر با تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی درمان شود.

    در ابتدا، پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند برای افزایش فشار خون خود این تغییرات ساده را ایجاد کنید:

    اگر این اقدامات از مشکل نمی کاهند ممکن است نیاز به دارو داشته باشید. داروهای فشار خون در درمان فشار خون پایین موثر هستند. فلودروکورتیزون که یک مینرالوکورتیکواستروئید است و به نظر می رسد که برای بسیاری از انواع افت فشارخون وضعیتی، و یا فشار خون پایین موثر است. این دارو با افزایش احتباس سدیم توسط کلیه اثر می گذارد. در نتیجه باعث احتباس مایعات و تورم می شود که برای بهبود فشار خون لازم است. اما این احتباس سدیم نیز باعث از دست دادن پتاسیم می شود. بنابراین، هنگامی که فلودروکورتیزون استفاده می کنید، باید مقدار کافی پتاسیم در روز مصرف کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزولون را ندارد و یک عامل برای عضله سازی نیست.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

  • فوايد حنا و قهوه براي مو
  • Prev Post

    اندازه گیری فشار خون چگونه است؟

    Next Post

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام

    سنتون ؟ بیماری زمینه ای دیابت فشار چربی؟

    درد  با فعالیت ایجاد میشود یا با استراجت بهبود میابد ؟

    سابقه این درد ها را داشتین

    سابقه بیماری قلبی و سکته در خانواده دارین؟

    عوارض فشار خون پایین چیست

    با این شرح حال خیلی نمیتونم خیلی راختمایی کنم ولی اگر جوان هستین و سابقه خانوادگی و بیماری زمینه ندارین جای نگرانی نیست

    سلام 

    بنطر بنده زیر نطر پزشک غددشون دوبتر چک بشن تغذیه مقوی تر و مایعات بیشتر نهایتا ما میتونین از داروی گوترون باشون استفاده کنیم

    سلام عزیزم 

    باید از مولتی ویتامین ها و تزریق b complex ها استفاده کنین و تغذیه مقوی 

    سلام عزیزم

    علت افت قندت چیه قند خونتون روی چند معمولا

    اگر آزمایش خون کامل اگر مشکلی نداره میتونی داروی گوترون 2.5 روزی 1 عدد بخوری ببینین چطوری میشه حالت

    سلام عزیزم 

    ابتدا باید ازمایش کامل و تیرویید بدین تغذیه مناسب و مایعات قراوان مصرف کنین اگر نتیجه نگرفتین زیر نظر پزشک داروی گوترون میتونه کمک کنه فشاراتون نیفته

    سلام 

    مشکلتون قلبی نمیباشد 

    ولی یه آزمایش چک آپ کلی توصیه میشود

    سلام عزیزم بهتر است مراجعه کنین فشار و نوارتونو ببینیم نیاز بود اکو بشین و انشاالله مشکل دیگری نباشد که  در این صورت یک آزمایش کامل باید بدین

    سلام

    مایعات باید بدین ولی اگر کم خونی علتش مشخص شده در آزمایشات مثلا فقر آهن باید آن و فولیک اسید مصرف کنن در کل مولتی ویتامین ها تغذیه مناسب و مایعات بهشون کمک میکند

    سلام

    باید فشارتون 24 ساعت کنترل شود با دستگاه و متناسب با آن از داروی فشار مناسب راتون استفاده شود

    سلام

    اگر آزمایشاتتون همه نرمال میاشد میتونین به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنین مسایل مربوط به گوش داخلیتون بررسی بشه و معاینه بشین و میتونین از قرص هایی مثل دیمن هیدرینات مقطعی استفاده کنین 

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    سلام خانم دكتر فشار من هميشه ده به شش هست خوبه يا بد

    سلام ،اگر همیشه اینجوریه و شما مشکل دیگری بلحاظ داخلی ندارین ، و سن شما زیر ۴۰ سال هست ، مسئله ای نیست ،اما آزمایش چکاپ بدن رو سالی یکبار انجام بدین

    سلام اگر كم خوني از نوع فقر آهن است بايد قرص آهن مصرف كنيد

    سلام خانم دکتر..من اغلب فشارخونم ۹ روی ۵ یا ۶ هست…تا کنون مشکلی نداشتم اما تازگیها. گاها سوزش سرسینه دارم..چکار باید بکنم

    جهت معاینه و چکاپ به پزشک مراجعه کنید

    سلام من چند وقتیه فشارم رو ۸ هست بدنم سسته اونم فقط شبا افت فشار دارم تغذیه خوبی دارم

    سن و وزن و جنس شما معلوم نیست ،بسته به شرایط هر فردی ، پزشکان تسخیص میدن و تجویزی میکنند

    سلام خانم دکتر من مدت یکسال هست در به از اوقات فشار خونم خیلی میاد پایین و وقتی به کلنیک می رسم ۵روی ۴ یادیشب ۶روی ۵ بود آزمایش خون گرفتم گفتتن پتاسیم خونت پایینه برای درمان چه کنم ؟؟؟ در ضمن زمانی که میاد پایین دچار سرد درد خیلی شدید و این سردرد تا دو سه بعدش ادامه داره ممنون میشم راهنمای کنید

    سلام علت كاهش فشار خون و كاهش پتاسيم در گيري غدد فوق كليه ميباشد بايد سي تي شكم و بررسي هورموني توسط همكاران غدد صورت گيرد

    سلام.ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.متولد ۷۷ هستم وزنم ۴۶ و قدم ۱۵۵٫دختر هستم.پاهام همیشه یخه.حتی توی تابستون.چشمام سیاهی میره و گاهی هم تعادلم از دست میره و میوفتم.حدودا چهار بار دچار لرزش پای شدید شدم طوری که راه نمیتونم برم و نمیتونم پاهام رو کنترل کنم.سرم درد میکنه و حالت تهوع هم گاهی دارم.سُرم خیلی میزنم.فشارمم پایینه همیشه.سرم احساس سبکی داره.گاهی بی حس میشه پاهام و دستم.ضربان قلبم خیلی نامنظمه.رنگ پوستمم زرد و رنگ‌پریده س.تمرکزم کم شده و فعالیت بدنی کم هم باعث میشه نفس نفس بزنم.اما خانوم دکتر هر دفعه دکتر میرم دکترا با یه سُرم حالمو خوب میکنن و فرداش روز از نو روزی از نو.نمیدونم چه دکتر متخصصی باید برم.دکتر قلب برم؟یا مغز و اعصاب؟الان هم که فشارم رو گرفتم هشت روی چهار بود.ممنون میشم کمکم کنید💕

    سلام. وقتتون بخیر. من ۲۹ سالمه و حدود یه ساله که علایم کاهش فشار(سرگیجه، تاری دید و خستگی مزمن) رو دارم. فشارم هم ۹ روی ۵. درضمن بیماری هاشیموتو هم دارم که تا تیروئیدم کم کار نشه نمیتونم درمان رو شروع کنم چون درمانی نداره. به نظرتون چیکار کنم برا این افت فشارم؟

    سلام خانم‌ دکتر من ۲۹ سادمه ودوروزه که معدم درد میکنه و فشارم پایین ۹روی ۶.حالت تهوع هم دارم .اابته فشار خون من همیشه ۱۱ هست میشه علت و بگین ممنونم

    سلام در بيماريهاي ويروسي يا عفوني افت فشار ايجاد ميشود فقط مراقب احتمال خونريزي گوارشي باشيد

    سلام خسته نباشید. خانمی ۲۷ ساله هستم ک چند ماهه مدام فشارم ۸ و ۷ است. کمبود اهنم ندارم. همین امشب فشارم نزدیک ۷ بود. طوری شده ک دقیقا هفته ای یه بار میرم زیر سرم. نمیدونم چرااینطوری میشم چکاب کاملم دادم گفتن فقط یکم کمبود ویتامین دی دارم و ی سنگ کوچیک تو کلیه ام و کبد چرب ک گرید ۱ هست. نمیدونم ربطی ب اینا داره یانه ولی خب گفتم شاید بتونه موثر باشه برای پاسخ شما. ممنون میشم جوابمو بدین

    باسلام بعضي افراد ژنتيكي فشار پايين دارند اگر علايمي چون سرگيجه و ضعف و بيحالي نداريد نگران كننده نيست بهتر استزحجم نمك مصرفي ومايعات رازبالا ببريد

    سلام خانم دکتر من ۳۳ سالمه مشکل هپاتیت دارم قند خونم ۸۷ و چند وقته افت فشار خیلی اذیتم می کنه فشارم ۸روی ۵ میاد چکار کنم

    من ۵۸ سال شغل اتش نشان بازنشسته سن ۸۸ کیلو وزن با ۱۷۵ انت قد ۸ سال دچار سرگیجه و عدم تعادل مخصوصا در حالت بالا رفتن از پله یا راه رفتن و بلند کردن بار سنگین شدم که در تشخیص اولیه گوش داخلی را عامل دانستند لذا در طول این مدت دوبار انژیو گرافی قلب تست ورزش ۴ بار اکو انژیو گرافی کاروتید گردن اسکن مغز mri , ari طب سوزنی طب سنتی کلیه ازمایشات خون انجام دادم که همگی سالم بود در انتها با مراجعه به افای دکتر افتخارزاده کلینیک اریتمی و ازمایش تخت متحرک تشخیص بر افت فشار خون وضعی تشخیص و دروی گوترون و تراموکسی و فلو کورتیزون تجویز شد که متاسفانه هنوز علایم وجود دارد چه چاره ای داره این مشگل من

    سلام خآنم دکتر فشار خون خانم من خیلی پایین میاد نمک براش خوبه؟

    سلام …. یک سالی هست فشار خونم رو اندازه نگرفتم و ۱۵ ماه پیش فشارم بین ۸ رو ۱۰ بوده. ولی یک بار که دستم برید خونم بسیار غلیظ بود. و هیچ جهشی نداشت. اکثرا هم چشمهام سیاهی میره و پاهام موقع بیدار شدن از خواب، خواب است. بعضی مواقع بیش از ۱۲ ساعت میخوابم. و در برخی مواقع سرم مال خودم نیست. خیلی بی حس و بی حال هستم. به نظرتون فشار خون من پایین هست یا مشکل دیگری در میان هست. من پیش دکتر تا حالا نرفتم و متاسفانه هر موقع پیش دکتر رفتم مشکلی بر مشکلاتم اضافه کرده است. خواهشا کمکم کنید. چون میترسم یه روز بخوابم و دیگر بلند نشوم.

    سلام خانم دکتر.من ۲۷ سالمه چند سالیه که موقع بلند شدن از زمین دچار تپش قلب میشم بخصوص بعد از غذا خوردن وخیلی دکتر و اکوهم رفتم قلبم سالمه ورزش می کنم ولی استرس زیادی دارم و برای درمان تپش قلبم پرانول می خورم وفشارم هم همیشه روی ۱۰ هست علت این تپش چیه؟ درضمن وزنم هم پایین هستش .ممنون

    سلام شما حملات پانیک دارید. همون پروپرانولول را ادارمه دهید و مشکلات عصبی را درمان کنید.

    سلام خانوم دکتر خسته نباشی .من ۲۰سالمه از بچگی افت فشار خون پایینی دارم الان ی سال تقریبن وضعیتم بدتر شده سرد درد دارم سوزش دست و پاهام نفس تنگی قلبم بعضی اوقاتم یجوری میشه حتی میفتم غش میکنم و گوشام مورمور هم میکنه مشکل حنجره هم پیدا کردم.ویتامین ب کمپلکس ب ۱۲ مصرف میکنم کم خونی شدیدی هم دارم وزن ۶۰کیلو قد ۱۷۹ نمیدونم چیکار کنم.

    سلام عزیزم باید جهت کم خونیت زیر نظر پزشک داخلی باشی که اگر هر مشکلی بود اول بهبود پیدا کنه با تغذیه مناسب مقداری وزن بگیری و در انتخا اگر فشارت از محمدوده نرمال پایین تر بود میتونیم برات دارپ های تخصصی این مشکل را شروع کنیم

    سلام خانم دکتر من ۳۲سال سن دارم و تریاک هم مصرف میکنم چند روزی میشه که شبها که میخوابم نفس تنگی میگیرم فشار خونم هم ۱۲ هست؟ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    سلام عزیزم ضمن توصیه به عدم مصرف مواد مخدر که اصول خودش را دارد به شما توصیه میکنم تست ورزش و عکس قفسه سینه بگیرین به پزشک مراجعه کنین

    Your email address will not be published.

    Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

    دوکتور فریبا هندسی متخصصی قلب وعروق وفشاری خوون یه که له و دوکتورانه ی متخصصی قلب وشارزا له بواری کنترولی ناخوشی گه لی قلبیه که به انژویووگرافی له ریگای دست و زوربه ی له ناخوشان بوی درمان ئه اکره وه له کلینیککفشاری خوون وکلنیک واریس باشترین درمان گه ل و کنترول گه ل بو تواوی ناخوشه کان پیش نیار ادادت وچوون یه که له و اعضای انجمنی قلب ووجراحان ئیرانه به خوندوه ومطالعه ی وتحقیق له بواری ناخوشی گه لی عروقی ،زور زانایانه و به قووت ته که بو درمان واریسی پا کمنتروولی فشاری خوون ‌وهروهاانژیو گرافی وعمه لیاتی باز کردن ره گ گه لی قلبوعروق نمونه گه لی زور درجه یه کی له ناسنامه ی کاری خوی به ده ست هیناوه

    – عضو جمعية القلب الأمريكية

    – مؤسس أول عيادة متخصصة لضغط الدم

    – عضو في لجنة حالة السكتة الدماغية

    – عضو في جمعية أمراض القلب والقلب الإيرانية

    – مجلس القلب والأوعية الدموية من جامعة طهران

    – مساهم في مستشفى بارسيان ومستشفى عرفان في طهران

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    – Member of American Heart Association

    – Founder of the first specialized blood pressure clinic

    – Member of the Committee on the State of Stroke

    – Member of Iranian Heart and Heart Diseases Society

    – Cardiovascular Board of the University of Tehran

    – Shareholder of Parsian Hospital and Erfan Hospital in Tehran

    Recent Posts

    مزایا و خطرات آنژیوگرافی

    علت درد قفسه سینه هنگام نفس عمیق کشیدن چیست؟

    گفتگو با دکتر فریبا هندسی درباره شیوع بیماری های قلبی در…

    انواع روش های تشخیص بیماری های قلبی

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    دكتور فریبا هندسی أمراض القلب الهندسي عضو جمعية القلب الأمريكية مؤسس أول عيادة لضغط الدم عضو في اللجنة الوطنية لتسجيل السكتة الدماغية

    Dr. Fariba Hendesi Cardiologist | Member of American Heart Association | Founder of First Clinic of Blood Pressure Member of the National Committee for Stroke Registration

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب شنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ دوشنبه: ۱۰:۳۰ الی ۲۰ چهارشنبه : ۱۴ الی ۲۰ اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها ۱۱:۰۰ الی ۱۷:۰۰

    العنوان: strong> رقم 81 ، شارع 17 ، شارع رياضي بخشايش ، منطقة سعادت آباد ، طهران ، إيران الاتصال بالهواتف strong> ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٩٤ – ۰۰۹۸۲۱٢٢١٣٧١٣٣ – ۰۰۹۸۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ دكتور فریبا هندسی في ساعات العمل السبت ۱۷ الی ۲۰ الاثنين: ۱۷ الی ۲۰ الأربعاء: ۱۷ الی ۲۰

    Address: strong> No. 81, 17th Street, Riazi Bakhshayesh Street, Sa’adat Abad area, Tehran, Iran Call phones strong> 22137194 – 22137133 – 09358916376   Dr. Fariba Hendesi at the office hours strong> Saturday 17 to 20 Monday: 17-20 Wednesday: 17-20

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    المشاركات الأخيرة

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Latest Post

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    دکتردکتر مجله اینترنتی دکتردکتر

    علت فشار خون پایین چیست؟ احتمالا شما هم تاکنون دچارافت فشار خون شده‌اید؛ اما آیا با فشار خون پایین آشنایی دارید؟ در این مقاله به بررسی کامل علل فشار خون پایین می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

    فشار خون برخی افراد به طور طبیعی پایین است و هیچ علامتی ندارد. با این حال، هنگامی که فشار خون بالا به طور ناگهانی پایین می‌آید؛ باعث نگرانی می‌شود. توجه داشته باشید که اگر فشار خون بیش از حد کم باشد؛ می‌تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد.

    افرادی که فشار خون پایین‌تری دارند خطر کمتری آنها را برای ابتلا به بیماری‌های کلیوی، سکته و بیماری‌های قلبی تهدید می‌کند. ورزشکاران، افرادی که وزن مناسبی دارند و افرادی که سیگار نمی‌کشند اکثراً فشار خون پایین‌تری دارند. فشار خون پایین تا زمانی که علائمی ایجاد نکند و به اندام‌های بدن آسیب نرساند بی‌خطر است.

    اصطلاح فشار خون پایین معمولاً به فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی‌متر جیوه گفته می‌شود. البته به شرط آنکه فرد علائم یا مشکلاتی نظیر ضعف و گیجی داشته باشد.عوارض فشار خون پایین چیست

    بعضی از بزرگسالان به طور مرتب دارای فشار خون در محدوده فشار خون پایین هستند؛ اما هیچ علامتی ندارند و نیازی به درمان ندارند. با این حال، در موارد جدی، زمانی که فشارخون به حدی پایین باشد که اکسیژن و مواد مغذی به ارگان‌های مختلف مثل مغز، قلب، کلیه و … نرسد؛ در عملکرد طبیعی اندام‌ها خلل ایجاد می‌شود.

    فشار خون پایین در بعضی از افراد ممکن است مطلوب باشد و هیچ مشکلی ایجاد نکند. با این حال، برای بسیاری از افراد، فشار خون غیرمعمول (فشار خون پایین) می‌تواند موجب سرگیجه و غش کردن شود. در موارد شدید، فشار خون پایین می‌تواند خطرناک باشد. علل فشار خون پایین ممکن است از کمبود آب تا اختلالات جدی پزشکی یا جراحی باشد.

    برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانه یک مشکل اساسی است؛ به ویژه هنگامی که به طور ناگهانی دچار افت فشار خون شوند. علائم و نشانه‌های افت فشار خون عبارتند از:

    فشار خون پایین در حالی که بسیار شدید باشد؛ می‌تواند تهدیدکننده زندگی شود. نشانه‌ها و علائم آن عبارتند از:

    در طول روز، فشار خون وابسته به موقعیت بدن، ریتم تنفسی، سطح استرس، وضعیت فیزیکی، داروهایی که مصرف می‌کنید، آنچه که می‌خورید و می‌نوشید متغیر است. فشار خون معمولا در شب‌ها پایین است و در بیداری بالا می‌رود.

    کاهش ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تغییر فقط 20 میلی‌متر جیوه در فشار خون، می‌تواند باعث افت فشار خون و همچنین سرگیجه و غش کردن شود. از جمله علل فشار خون پایین از دست دادن خون زیاد از بدن است. همچنین از دیگر علل فشار خون پایین می‌توان عفونت‌های شدید یا واکنش‌های آلرژیک را نام برد که تهدیدکننده زندگی هستند.

    پزشکان افت ناگهانی فشارخون یا هیپوتانسیون را با توجه به یک سری علل و عوامل مرتبط به دسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند. برخی از انواع فشارخون پایین را با هم مرور می‌کنیم.

    این افت فشار خون ناگهانی، هنگام تغییر وضعیت بدن شما بروز می‌کند، مثل وقتی که به شکل ناگهانی از حالت ایستاده به حالت نشسته تغییر وضعیت می‌دهید یا بلافاصله دراز می‌کشید.

    به طور معمول وقتی بدن در حالت ایستاده است نیروی جاذبه خون را به سوی قسمت‌های پایینی پا می‌کشاند. بدن برای جبران کمبود خون در قسمت‌های بالایی سعی می‌کند ضربان قلب را بالا ببرد تا مطمئن شود مغز به اندازه‌ کافی خون دریافت می‌کند. این مکانیسم جبرانی در افراد دچار فشارخون وضعیتی با شکست مواجه می‌شود و فرد دچار افت ناگهانی فشارخون می‌شود در نتیجه سرگیجه، سبکی سر و تاری دید را تجربه می‌کند و حتی ممکن است غش کند.

    افت فشار وضعیتی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. از دست دادن آب بدن، دراز کشیدن‌های طولانی، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمازدگی شدید، واریس پیشرفته (که در آن رگ‌ها به شدت گشاد می‌شوند) و اختلالات عصبی خاص از جمله دلایل افت فشار خون هستند.

    افت فشارخون بعد از غذا، در واقع افت ناگهانی در فشارخون بعد از خوردن است و معمولاَ در بزرگسالان پیر دیده می شود. همان‌طور که گفته شد وقتی بدن در حالت ایستاده قرار دارد به دلیل وجود نیروی جاذبه، خون در پا جمع می‌شود. از طرف دیگر بعد از خوردن غذا باید مقدار زیادی خون به دستگاه گوارش بدن برسد. بدن برای رساندن خون به دستگاه گوارش، معمولاَ ضربان قلب را بالا می‌برد. از طرف دیگر توانایی رگ‌های خونی در انتقال خون محدود است به همین دلیل این مکانیسم در برخی افراد مختل می‌شود. به این ترتیب این افراد دچار سرگیجه و غش می‌شوند.

    این اختلال باعث افت فشار خون بعد از ایستادن‌های طولانی می‌شود. سرگیجه، تهوع و غش کردن از جمله علائم و نشانه‌های این اختلال هستند. علت وقوع عارضه افت فشار عصبی، ایجاد اختلال در رابطه قلب و مغز است و بیشتر در جوانان دیده می‌شود.

    فشار خون پایین ناشی از آسیب دیدگی سیستم عصبی

    هدف از  انجام آزمایش‌های مربوط به فشار خون پایین ، شناخت عوامل زمینه‌ای و نهفته است. علاوه بر گرفتن سابقه‌ی پزشکی، انجام معاینه‌ی بالینی و اندازه گیری فشار خون، پزشک انجام روش‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آزمایش خون: این روش تشخیصی باعث به دست آوردن اطلاعاتی در مورد وضعیت کلی سلامتی شخص خواهد شد. با آزمایش خون احتمال ابتلای فرد به قند خون بالا یا دیابت   و قند خون پایین  و تعداد کم گلبول‌های قرمز خون یا کم خونی (anemia) بررسی خواهد شد. همه‌ی موارد ذکر شده روی فشار خون فرد اثر گذاشته و باعث کاهش آن خواهند شد. 

    الکتروکاردیوگرام یا نوار قلبی : این روش تشخیصی بدون درد و غیر تهاجمی است و برای انجام آن الکترودهایی روی قسمت سینه، بازوها و پاها قرار می‌گیرند. این پدها سیگنال‌های قلبی را دریافت کرده و دستگاه آن‌ها را ضبط کرده و روی کاغذ و یا صفحه نمایش نشان می‌دهد. 

    نوار قلب می‌تواند  ناهنجاری‌های موجود در ریتم قلبی و ضربان قلبی نامنظم را نشان خواهد داد. اگر ساختاری غیر طبیعی در قلب وجود داشته باشد و یا اگر خون و اکسیژن مورد نیاز عضلات قلبی به درستی تامین نشود با این روش قابل تشخیص خواهد بود. علاوه بر این سابقه داشتن حمله قلبی در نوار قلبی قابل مشاهده است. 

    ضربان قلب نامنظم ممکن است  گذرا  باشد و شاید نوار قلب قادر به تشخیص آن نباشد.به همین علت  از شخص خواسته می‌شود یک مانیتور هولتر را برای 24 ساعت با خود به همراه داشته باشد، این دستگاه سیگنال‌های قلبی را در طی یک روز ضبط می‌کند. 

    اکوکاردیوگرام یا اکوی قلبی: در اکوی قلب از امواج صوتی برای سونوگرافی سینه استفاده می‌شود. تصاویر حاصل، می‌توانند عملکرد و ساختار قلب را با جزئیات خوبی نشان بدهند

    تست استرس: برخی از مشکلات قلبی که باعث افت فشار خون می‌شوند،زمانی که  قلب سریع‌تر از حد ممکن کار می‌کند، تشخیص داده می‌شوند. در طی انجام تست استرس از فرد خواسته می‌شود که روی تردمیل راه برود یا یک حرکت ورزشی را انجام دهد. اگر فرد قادر به ورزش نباشد، به او دارویی داده می‌شود که باعث کارکردن سریع‌تر قلب می‌شود. 

    زمانی که قلب سریع‌تر از حالت طبیعی کار می‌کند، نوار قلب یا اکوی قلب از شخص گرفته می‌شود. همچنین میزان فشار خون فرد هم به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌شود. 

    مانور والسالوا: در این روش بعد از چندین دور تنفس عمیق همراه با زور زدن، ضربان قلب و فشار خون آنالیز می‌شود تا عملکرد سیستم عصبی خودگردان  بررسی شود. در این روش ابتدا فرد با یک دم عمیق هوا را وارد ریه‌های خود می‌کند و بعد در حالی که یک بازدم عمیق می‌کشد یک بادکنک را باد می‌کند.

    تست سطح شیب‌دار: اگر فرد در هنگام ایستادن و یا به علت سیگنال‌های مغزی معیوب دچار افت فشار خون می‌شود، آزمون سطح شیب‌دار یا آزمون تیلت، نشان می‌دهد که بدن چگونه به تغییر موقعیت واکنش نشان می‌دهد. 

    در جریان این آزمایش فرد روی یک تخت مخصوص دراز می‌کشد که این تخت قسمت بالا تنه را در سطح بالاتری قرار داده و تغییر وضعیت از حالت افقی به حالت ایستاده را تحریک می‌کند. عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر افت فشار خون باعث بروز علایم خاصی نشود و یا نشانه‌ها و اثرات آن خفیف باشد، نیازی به درمان خاصی ندارد. 

    اگر فرد علائم بیماری را نشان دهد، درمان به نوع عوامل زمینه‌ای بستگی دارد. برای مثال اگر مصرف دارویی خاص باعث افت فشار خون شده باشد، مصرف دارو متوقف و یا نوع دارو و میزان مصرف آن تغییر می‌کند. 

    اگر دلیل کاهش فشار خون مشخص نباشد و روش درمانی خاصی وجود نداشته باشد، هدف نهایی بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه‌ها خواهد بود. بسته به سن فرد، وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین، راه‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد. 

    استفاده از نمک بیش‌تر: پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که نمک زیاد مصرف نشود، چرا که سدیم موجود در این ماده می‌تواند فشار خون را تا حد زیادی بالا ببرد. اما استفاده از نمک زیاد برای افراد مبتلا به فشار خون پایین کمک کننده خواهد بود. 

    اما از آن‌جایی که مقدار زیاد سدیم به نارسایی قلبی به خصوص در افراد مسن منجر خواهد شد، قبل از افزایش میزان نمک مصرفی در رژیم غذایی حتماً با پزشک مشورت کنید. 

    نوشیدن مقدار آب بیش‌تر: مایعات حجم خون را بالا خواهد برد و از دهیدراته شدن بدن جلوگیری خواهد کرد. هر دوی این عوامل به درمان افت فشار خون کمک خواهد کرد. 

    پوشیدن جوراب‌های متراکم مخصوص: جوراب‌های پلاستیکی مخصوصی که معمولاً برای تسکین درد واریس از آن‌ها استفاده می‌شود به درمان افت فشار خون هم کمک شایانی می‌کنند. 

    داروها: داروهای زیادی برای مدیریت افت فشار خون در حالت ایستاده  وجود دارد. برای مثال داروی فلودروکورتیزون (fludrocortisone) با افزایش حجم خون به درمان این نوع از کاهش فشار خون کمک خواهد کرد. 

    اگر فرد به نوع مزمن هیپوتانسیون ارتوستاتیک یا کاهش فشار خون پس از ایستادن مبتلا باشد، برای بالا بردن فشار خون در این حالت از داروی میدودرین (midodrine) استفاده می‌شود. این دارو با محدود کردن توانایی گشاد شدن رگ‌ها فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    بر حسب اینکه چه عاملی باعث فشار خون پایین شده است، فرد می‌تواند با انجام اقداماتی شدت علایم را کم کرده و یا از آن جلوگیری کند.

  • نحوه مصرف عرق یونجه برا چاقی
  • نوشیدن آب بیش‌تر و الکل کم‌تر: الکل باعث از بین رفتن آب بدن و یا دهیدراته شدن می‌شود و همین مسئله باعث کاهش فشار خون خواهد شد، مصرف الکل حتی در مقادیر کنترل شده هم چنین اثری به دنبال خواهد داشت. نوشیدن آب به مقدار کافی اما خطر دهیدراته شدن را از بدن دور کرده و فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    داشتن یک رژیم غذایی سالم: با مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مختلف، مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن یک بدن سالم تامین خواهد شد. حتماً غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و گوشت مرغ و ماهی کم چربی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. 

    ساختار قامتی درست داشته باشد: به آهستگی وضعیت خود را از حالت دمر خوابیده یا نشسته به ایستاده تغییر دهید و این کار را به سرعت و با شدت انجام ندهید. هیچگاه در حال پا روی پا انداخته، ننشینید. 

    بعد از بیدار شدن از خواب شبانه، اول به مدت چند دقیقه نفس عمیق کشیده و بعد پیش از ایستادن، به آرامی روی تخت بنشینید. 

    وعده‌های غذایی کوچک کم کالری مصرف کنید: برای پیشگیری از افت فشار خون بعد از غذا خوردن، سعی کنید در طول روز وعده‌های غذایی متعدد در اندازه‌های کوچک مصرف کنید. مصرف مواد غذایی پر از کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، برنج، پاستا و نان را محدود کنید. 

    همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که به صورت موقت و برای بالا بردن فشار خون به همراه وعده‌های غذایی قهوه‌ کافئین‌دار یا چای سبز بنوشید. ولی از آن جایی که کافئین ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شود، حتماً پیش از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار با پزشک مشورت کنید. سر تخت را کمی بالاتر از حالت معمول قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا با اثر جاذبه مقابله کنید. 

    اگر در هنگام ایستادن علائم افت فشار خون خود را نشان می‌دهند، با پاهای خود حرکت قیچی را انجام دهید و به آن‌ها فشار وارد کنید، یا اینکه یک پای خود را روی یک لبه یا صندلی قرار داده و تا حد ممکن به جلو خم شوید. این حرکات باعث جریان خون از پاها به سمت قلب خواهد شد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آماده شدن برای ویزیت پزشک 

    برای اینکه فشار خون فرد بررسی شود، نیاز به انجام هیچگونه آماده سازی قبلی و خاص نیست. بدون مشورت با پزشک مصرف داروهایی که فکر می‌کنید روی فشار خون شما تاثیر می‌گذارد را مصرف نکنید. عوارض فشار خون پایین چیست

    برای اینکه برای ملاقات با پزشک آماده شوید، موارد زیر را حتماً در نظر بگیرید:

    چه کاری باید انجام داد؟

    لیست تهیه کنید 

    در صورت ابتلا به فشار خون پایین، سوالات اساسی و مهمی که باید پرسیده شوند، شامل:

    اگر به جز این سوالات، ابهامات دیگری برای شما مطرح است، حتماً آن را با پزشک در میان بگذارید. 

    از پزشک چه انتظاری دارید؟

    پزشک احتمالاً سوالاتی از این قبیل را از شما خواهد پرسید:

    اگر فشار خون شما همیشه پایین است و شما هیچ کدام از علائم بالا را ندارید، معمولا هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. طبیعی است که فشار خون شما در طول زمان افزایش پیدا کند و بدن شما معمولا قادر به برگرداندن فشار خون شما به حالت عادی است.

    اگر فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش پیدا کند و علائم مانند سرگیجه را تجربه کردید، باید حتما برای تشخیص عوامل و علل فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. آنها می‌توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات اساسی مانند خونریزی داخلی، عفونت جدی یا واکنش‌های آلرژیک را رد کنند.

    منابع:

    mayoclinic

    healthline

    اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص قلب و عروق روی دکمه زیر کلیک کنید.

    گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص قلب و عروق دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    سلام من دختر ۲۱ساله هستم چند روزیه که احساس سرگیجه دارم مداوم سرم گیج نمیره که بیفتم زمین فقط تو سرم گیجه دستوپاهای به شدت یخ دارم..کمی غلظت خون دارم و کم خونی ندارم تیروعیدمم نرماله ..خستم کرده نگرانم اخه پ این لعنتی واسه چیههه😭😭

    سلام بايد واسه غلظت خونتون به متخصص خون مراجعه كنيد علت خستگيتون همونه عزيزم

    سلام خانومی ۳۶ساله هستم مدام فشارم ۹میشودوهمیشه سرگیجه دارم به خاطر این شیرینی وغذازیادمیخورم وزنم خوب است ازهرنوع غذایی هم میخورم ولی بعدازخوردن غذا افت فشار دارم به حدی که باید درازبکشم آیا داروی خاصی نیازاست؟!تمایل به چیزهای شیرین خیلی دارم….ممنون

    سلام از اين آزمايشات را بدهيد Cbc.diff Esr crp Fbs Tsh Ferritin U/A تا از نظر كم خوني و كم كاري تيروييد بررسي شويد در صورت نرمال بودن مايعات بيشتر بخوريد ورزش كنيد و قرص آهن هر روز يكي بخوريد

    سلام دکتر خانم ۳۲ ساله هستم فشارم در طول روز می افته و بی اشتها هم شدم و بیشتر موقعا سردرد دارم

    سلام اگه اخيرا دچار اين مشكل شديذ بايد اين آزمايشات را بديد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد Cbc.diff Esr crp Ldh Tsh Ferritin

    سلام و روز بخیر من خانم هستم 33 ساله، سابقه بارداری ندارم، سابقه فشار خون بالا درخانواده (مادرم) داریم، حدود 4 روز هست که مدام فشارم افت میکنه و 9 روی 6 هست و سرگیجه دارم معمولا صبحها شدیدتر هست ولی شدتش توی روز کم و زیاد میشه، معمولا زمان افت فشار ضربان قلبم شدیدتر میشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. ممنونم

    سلام فشار خون معمولی و نرمال شما همیشه چقدر است؟ زیرا فشار خون ۹ بر ۶ به شکل کلی در خانم ها جای نگرانی ندار همچنین باید معاینه از جهت التهاب گوش داخلی انجام شود

    سلام من چندوقته غروب که میشه به بعدتپش قلب شدیدمیگیرم وچشام سیاهی میبینه وپشت سرم دردمیگیره ودستوپاهام سرد میشع وحتما باید راه برم یه جانمیتونم بشینم توروخدابگین چیکارکنم حالم واقعا بده

    سلام بدليل اضطراب هستش بايد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد تا درمان اضطرابتون انجام شن

    سلام من 23 سالمه دو ماهه همش فشارم میوفته میره تا 8 یا 7 پاهام سرد میشن و سرم سنگینی میکنه و سرگیجه و تهوع هم دارم حدود 3 ماه پیشم کرونا گرفته بودم هنوزم که هنوزه حس بویاییم برنگشته البته بوهای قوی رو میدونم ضعفم دارم همش میرم سرم میزنن خوب میشم چکار کنم؟

    سلام سرگيجتون بدليل كم خوني و افت فشار خون هستش آزمايش cbc.diff ferritin esr crp بديد براي بويايي يكم طول ميكشه قرص سيتريزين هر شب بخوريد همراه با اسپري سديم كلرايد هر ٨ ساعت يك نوبت و پماد ويتامين A موضعي داخل بيني

    سلام..20سالمه حدود 3 ساله که دو سه شب یکبار موقع خوابیدن فشار خونم پایین میاد و اصلا خوابم نمیبره مجبور میشم آب قند بخورم تا بتونم بخوابم دیگه کلافه شدم چیکار کنم

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شويد و نوار قلب هم بدهيد

    من 46 سالمه سه ماهه حالت تهوع خستگی سرگیجه دارم فشار من پایینه 8.5روی 5 چیکار کنم

    سلام بايد آزمايش از لحاظ كم خوني بديد Cbc.diff esr crp Ldh Tsh Ferritin S/E و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

    سلام علیکم پدرم ناگهانی فشارش افتاد و اصلا بدون کمک نمیتواند از جا بلند شود. دکتر بردیم گفتند چند روز دیگر باید از مغزش عکس گرفته شود می خواستم بدونم چه مشکلی ممکن هست باشه با توجه به اینکه 30سال قرص لیتیوم و فنی تویین مصرف میکنه؟ ممنون

    سلام بايد فشارشون چك شه نوار قلب بگيرن و آنديم هاي قلبيشون چك شه همچنين از نظر سذيم خون هم بايد بررسي شن

    سلام دکتر ، پدر بنده بعضی شبها عرق سرد و لرز بدن دارن و گاهی اوقات هم هذیون میبینین،در حالت دراز کشیده هم حالشون بدتر میشه و باید بشینن، تست نوار قلب و ورزش و اکو هم دادن مشکل گفتن در قلب نیست.

    سلام بهتره متخصص مغز اعصاب ويزيتشون كنن و ام ار اي مغزي بگيرن

    سلام من دختری۱۷ساله هستم و سابقه بیماری ندارم فشارم روی۱۰هست اکثراوقات وپاهام همیشه سردهستن و سرگیجه واحساس سنگینی تو سرم کلافه ام کرده واینکه چشمام هم بعضی اوقات تارمیبینه به نظرتون چیکارکنم؟

    سلام معاینه و چکاپ توسط متخصص داخلی انجام شود

    سلام من 17 سالمه و الان حدود یک ماهی هست که حال تهوع مداوم دارم تقریبا الان کمتر شده و هر چند روز یکبار تشدید میشه از ساعت 7 عصر به بعد طپش قلب شدید میگیرم و پاهام یخ میزنه و حال تهوع شدید میگیرم ابتدا فکر میکردم از معدم باشه اما هرچی سرم زدم هم خوب نشدم الان فکر میکنم از فشارم باشه درضمن آدم یه شدت استرسی هستم لطفا راهنماییم کنید به نظر شما از فشار خون میتونه باشه و چکار کنم فشارم آخرین بار 11 روی 6 بود

    سلام فشار خون شما نرمال است به نظر علایم شما بیشتر به دلیل استرس و اضطراب باشد قرص پروپرانولول 10 هر صبح یکی قرص کلرودیازپوکساید هر شب یکی مصرف کنید

    سلام همسربنده ۳۹سال دارن درگیرکرونا خفیف بودن الان۲۰روز میگذره.از صبح چند بار فشارشو چک کردم همیشه پایین بوده سرگیجه وضعف وتهوع دارن. شربت پلیوم ومولتی ویتامین استفاده میکنن.لطفا راهنمایی کنید

    سلام فشار ایشون چند بوده است؟؟

    سلام مادرم 46 سالشه، شدیدا استرس دارد و فشار خونش پایین میادسرگیجه داره و بدنش از درون میلرزه و بوی عجیبی در دماغش حس میکند، چکار کند؟

    سلام جهت کاهش استرس و اضطراب نیاز به دارو دارند که باید توسط روانپزشک برایشان تجویز گردد

    سلام ۱۸ سالمه و فشارم روی ۹ هست چشام اغلب اوقات درد میگیره و خستگی هم دارم

    سلام مايعات بيشتر مصرف كنيد و قرص آهن هر شب يكي بخوريد

    سلام خسته نباشید.من ۲۷سالمه ازبعد زایمانم بیشتراوقات سرگیجه دارم وضعف میکنم توی دوران بارداری همیشه فشارم ۸بود وتا الان که ۱۰ماه اززایمانم گذشته ادامه داره یه هفتس احساس میکنم وضعیت فشارم خیلی بد تر شده چون هرروزسردرد وسرگیجه دارم وبدنم به لرزش میوفته چندبار دکتر رفتم به خاطر فشارپایینم سرم وسوزن های تقویتی زدم آخرین بارهم فشارم ۶بود.میخوام بدونم علت چی میتونه باشه امکان داره ازکم خونی باشه؟واینکه باید پیش چه دکتری برم.

    سلام باه بدليل كم خوني هستش هر ١٢ ساعت قرص آهن بخوريد اگه بعد از ٧٢ ساعت بهتر نشديد به متخصص داخلي مراجعه كنيد،

    سلام من زن هستم سنم ۳۱چندهفته میشه فقط عصرهافشارم میاد پایین..بی تاب میشم زودمیگیرم میخوابم بهتر میشم.. علت چیست؟

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد لطفا بررسي شيد

    سلام من ۲۰ سالمه از وقتی یادمه یهو فشارم خیلی پایین میومد و یکسره زیر سرمم هیچکسم نمتونه بفهمه چرا

    سلام از نظر كم خوني بررسي شيد اكو قلب و نوار قلب هم بديد

    بسیار عالی بود

    سلام من33سالمه و هیچ بیماری خاصی ندارم ولی معمولا فشار خونم پایین میاد 8روی 4یا5 و سردرد وتهوع میگیرم میخواستم ببینم چیکارکنم ثابت بشه؟بالا بره فشارم؟

    سلام آزمايش غددنظر كم خوني بديذ نوار قلب بگيربد و توسط متخصص داخلي ويزيت شيد

    سلام وقت بخیر.من ۲۲سالمه وفشارم از۹بالاترنمیره ومعمولا بین۷و۸هیچ کدوم از علائم فشارخون پایین رو ندارم فقط گاهی موقع ورزش کردن احساس میکنم زود خسته میشم.میخواستم بدونم فشارم طبیعی یا پایین؟ممنون ازپاسخ گویی شما.

    سلام بدنتون بهرايم فشار عادت كرده علا خستگي بعد از ورزش چيز ديگه اي هست يا كمبود اهنه يا كمبود روي و ويتامين دي هست

    عالی مادرمن 55 سالشه . 10 ساله فشارخون بالا داره. چند ماهی میشه بی دلیل افت فشار پیا میکنه و سرگیجه شدید. فارش هشت و نه میشه. علت و درمانش چیه

    سلام يا داروشونو اشتباهي زياد ميخورن كه احتمالا اينه يا مشكل قلبي هست بايد متخصص قلي ويزيتشون كنن

    سلام من خانمی ۴۰ساله هستم من مخصوصا شب‌ها احساس ضعیفی مکنم فشارم پایین میشه احساس لرزش دست وپاوضربان قلبم اروموتندتندمیزنه خوابم نمیبره به نظر شما مشکل من چیه؟

    سلام اضطراب نداريد؟ اول نوارقلب بدين و بعد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنبد

    سلام وقت بخیر من ۴۰سالمه ووزنی نرمال دارم حدود۸۵همیشه ازفشارپایین سرگیجه وحالت تهوع میگیرم

    سلام باید بررسی از نظر قلبی همچون نوار قلب انجام بشود به متخصص قلب مراجعه کنید

    سلام دختری ۱۷ ساله هستم و حدودا ۴ ماه میشه که استرس شدید و عصبانیت دارم یه مدتی هم مشکل گوارشی داشتم که به متخصص مراجعه کردم و آزمایش گرفتن و گفتن مشکلی نیست همچنین آزمایش خون دادم که همه چی نرمال بود ولی خیلی وقتا افت فشار دارم مثلا وقتی نشستم و هیچ کار خاصیم نمیکنم یهدیی ضربان قلبم شدید میشه تهوع میگیرم و بیحال میشم و دست و پام میلرزه و بعدشم تکرر ادرار پیدا میکنم و دهنم مزه بد میگیره راهنماییم میکنید لطفا درضمن ریفلاکس معده هم دارم آیا میتونه مرتبط باشه؟

    سلام عزيزم بله ربط داره بايد استرستون كنترل شه قرص كلينديوم سي هر شب يكي بخوريد و براي اضطراب و استرستون توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شبت

    سلام ، آقایی ٤٢ سالە هستم ، غیر از (سنگ کلیە) سابقە هیچ گونە بیماریی ندارم ، اما گاهی دچار افت فشار خون می شوم ، بخصوص مواقعی که سنگ کلیه‌ها تکان بخورد دچار این حالت می‌شوم ، به نظر شما دلیلش چیست ؟

    سلام عدد فشار خون شما در حالت نرمال و در حالت افت چقدر است؟

    سلام دختر هستم ۱۷ ساله کم خونی دارم و در حال مصرف دارو rokin هستم چند روزی هست سرگیجه و حالت تهوع دارم و وقتی شیرینی میخورم بهتر میشم اما چند دقیقه بعد دوباره حالم بد میشه چه کار باید بکنم؟ قبلا هم سابقه فشار پایین داشتم و سرم زدم

    سلام افت قند هستش قند ساده نخوريد بيشتر قند پيچيدع مصرف كنيد مايعات زياد بخوريد وعده عاي غذاييتونو تقسيم كنيد با حجم كم اما تعداد بيشتر اگه بهترنشدين توسط متخصص داخلي ويزيت شين

    سلام خسته نباشید من چند روزی هست ک افت فشار دارم بهم حالت سرگیجه سردرد و دل درد بهم دست میده ولی حالت غش ندارم و بدنم کم جون میشه احساس لرز میگیرم علت این حالت از چی میتونه باشه ممنون میشم پاسخ بدین

    سلام مايعات شيرين زياد مصرف كنيد اگر خانميد ممكنه بختطر كم خوني باشه قرص آهن هر ١٢ ساعت يكي بخوريد

    من دختری 16ساله هستم گاهی اوقات فشارم میاد پایین سابقه بیماری ندارم اما گاهی بااینکه سیرم فشارم میاد پایین به قدری که چشام دیگ نمیبینه

    سلام آزمايشات زير را انجام دهيد Cbc.diff Esr crp Tsh Ferritin

    سلام.دختری ام ۱۵ساله .همش سرگیجه دارم وبه دنبال آن افت فشار و تپش قلب …هرچه آزمایش دادم گفته مشکلی نداری .سی تی اسکن هم گرفتن چیزی داخلش نشون نداده .لطفا راهنمایی کنید😔😔😭😭

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديد

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديذ

    مجله اینترنتی دکتردکتر از دی ۱۳۹۶ در راستای ارتقای فرهنگ سلامت ایرانیان فعالیت خود را آغاز کرد. به‌وجود آوردن بستری قابل اعتماد و کامل از اطلاعات پزشکی با استفاده از آخرین دانش روز دنیا از مهم‎‌ترین اهداف مجله است.

    در حال حاضر فعالیت مجله اینترنتی دکتردکتر، بر معرفی بیماری‌ها و علائم آن‌ها، معرفی مراکز درمانی و تجهیزات پزشکی متمرکز است.

    پرسش و پاسخ پزشکی از شاخص‌ترین امکانات مجله اینترنتی دکتردکتر است. سوال‌ها و دغدغه‌های پزشکی شما در این بخش توسط تیم پزشکی مجله پاسخ داده خواهند شد؛ شما همچنین می‌توانید تجربه‌های خود را از انتخاب پزشک تا راه‌های درمان در بخش پرسش و پاسخ با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

    تماس تلفنی با پزشکان

    نوبت‌دهی اینترنتی پزشکان

    دکتردکتر مجله اینترنتی دکتردکتر

    علت فشار خون پایین چیست؟ احتمالا شما هم تاکنون دچارافت فشار خون شده‌اید؛ اما آیا با فشار خون پایین آشنایی دارید؟ در این مقاله به بررسی کامل علل فشار خون پایین می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

    فشار خون برخی افراد به طور طبیعی پایین است و هیچ علامتی ندارد. با این حال، هنگامی که فشار خون بالا به طور ناگهانی پایین می‌آید؛ باعث نگرانی می‌شود. توجه داشته باشید که اگر فشار خون بیش از حد کم باشد؛ می‌تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد.

    افرادی که فشار خون پایین‌تری دارند خطر کمتری آنها را برای ابتلا به بیماری‌های کلیوی، سکته و بیماری‌های قلبی تهدید می‌کند. ورزشکاران، افرادی که وزن مناسبی دارند و افرادی که سیگار نمی‌کشند اکثراً فشار خون پایین‌تری دارند. فشار خون پایین تا زمانی که علائمی ایجاد نکند و به اندام‌های بدن آسیب نرساند بی‌خطر است.

    اصطلاح فشار خون پایین معمولاً به فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی‌متر جیوه گفته می‌شود. البته به شرط آنکه فرد علائم یا مشکلاتی نظیر ضعف و گیجی داشته باشد.عوارض فشار خون پایین چیست

    بعضی از بزرگسالان به طور مرتب دارای فشار خون در محدوده فشار خون پایین هستند؛ اما هیچ علامتی ندارند و نیازی به درمان ندارند. با این حال، در موارد جدی، زمانی که فشارخون به حدی پایین باشد که اکسیژن و مواد مغذی به ارگان‌های مختلف مثل مغز، قلب، کلیه و … نرسد؛ در عملکرد طبیعی اندام‌ها خلل ایجاد می‌شود.

    فشار خون پایین در بعضی از افراد ممکن است مطلوب باشد و هیچ مشکلی ایجاد نکند. با این حال، برای بسیاری از افراد، فشار خون غیرمعمول (فشار خون پایین) می‌تواند موجب سرگیجه و غش کردن شود. در موارد شدید، فشار خون پایین می‌تواند خطرناک باشد. علل فشار خون پایین ممکن است از کمبود آب تا اختلالات جدی پزشکی یا جراحی باشد.

    برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانه یک مشکل اساسی است؛ به ویژه هنگامی که به طور ناگهانی دچار افت فشار خون شوند. علائم و نشانه‌های افت فشار خون عبارتند از:

    فشار خون پایین در حالی که بسیار شدید باشد؛ می‌تواند تهدیدکننده زندگی شود. نشانه‌ها و علائم آن عبارتند از:

    در طول روز، فشار خون وابسته به موقعیت بدن، ریتم تنفسی، سطح استرس، وضعیت فیزیکی، داروهایی که مصرف می‌کنید، آنچه که می‌خورید و می‌نوشید متغیر است. فشار خون معمولا در شب‌ها پایین است و در بیداری بالا می‌رود.

    کاهش ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تغییر فقط 20 میلی‌متر جیوه در فشار خون، می‌تواند باعث افت فشار خون و همچنین سرگیجه و غش کردن شود. از جمله علل فشار خون پایین از دست دادن خون زیاد از بدن است. همچنین از دیگر علل فشار خون پایین می‌توان عفونت‌های شدید یا واکنش‌های آلرژیک را نام برد که تهدیدکننده زندگی هستند.

    پزشکان افت ناگهانی فشارخون یا هیپوتانسیون را با توجه به یک سری علل و عوامل مرتبط به دسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند. برخی از انواع فشارخون پایین را با هم مرور می‌کنیم.

    این افت فشار خون ناگهانی، هنگام تغییر وضعیت بدن شما بروز می‌کند، مثل وقتی که به شکل ناگهانی از حالت ایستاده به حالت نشسته تغییر وضعیت می‌دهید یا بلافاصله دراز می‌کشید.

    به طور معمول وقتی بدن در حالت ایستاده است نیروی جاذبه خون را به سوی قسمت‌های پایینی پا می‌کشاند. بدن برای جبران کمبود خون در قسمت‌های بالایی سعی می‌کند ضربان قلب را بالا ببرد تا مطمئن شود مغز به اندازه‌ کافی خون دریافت می‌کند. این مکانیسم جبرانی در افراد دچار فشارخون وضعیتی با شکست مواجه می‌شود و فرد دچار افت ناگهانی فشارخون می‌شود در نتیجه سرگیجه، سبکی سر و تاری دید را تجربه می‌کند و حتی ممکن است غش کند.

    افت فشار وضعیتی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. از دست دادن آب بدن، دراز کشیدن‌های طولانی، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمازدگی شدید، واریس پیشرفته (که در آن رگ‌ها به شدت گشاد می‌شوند) و اختلالات عصبی خاص از جمله دلایل افت فشار خون هستند.

    افت فشارخون بعد از غذا، در واقع افت ناگهانی در فشارخون بعد از خوردن است و معمولاَ در بزرگسالان پیر دیده می شود. همان‌طور که گفته شد وقتی بدن در حالت ایستاده قرار دارد به دلیل وجود نیروی جاذبه، خون در پا جمع می‌شود. از طرف دیگر بعد از خوردن غذا باید مقدار زیادی خون به دستگاه گوارش بدن برسد. بدن برای رساندن خون به دستگاه گوارش، معمولاَ ضربان قلب را بالا می‌برد. از طرف دیگر توانایی رگ‌های خونی در انتقال خون محدود است به همین دلیل این مکانیسم در برخی افراد مختل می‌شود. به این ترتیب این افراد دچار سرگیجه و غش می‌شوند.

    این اختلال باعث افت فشار خون بعد از ایستادن‌های طولانی می‌شود. سرگیجه، تهوع و غش کردن از جمله علائم و نشانه‌های این اختلال هستند. علت وقوع عارضه افت فشار عصبی، ایجاد اختلال در رابطه قلب و مغز است و بیشتر در جوانان دیده می‌شود.

    فشار خون پایین ناشی از آسیب دیدگی سیستم عصبی

    هدف از  انجام آزمایش‌های مربوط به فشار خون پایین ، شناخت عوامل زمینه‌ای و نهفته است. علاوه بر گرفتن سابقه‌ی پزشکی، انجام معاینه‌ی بالینی و اندازه گیری فشار خون، پزشک انجام روش‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آزمایش خون: این روش تشخیصی باعث به دست آوردن اطلاعاتی در مورد وضعیت کلی سلامتی شخص خواهد شد. با آزمایش خون احتمال ابتلای فرد به قند خون بالا یا دیابت   و قند خون پایین  و تعداد کم گلبول‌های قرمز خون یا کم خونی (anemia) بررسی خواهد شد. همه‌ی موارد ذکر شده روی فشار خون فرد اثر گذاشته و باعث کاهش آن خواهند شد. 

    الکتروکاردیوگرام یا نوار قلبی : این روش تشخیصی بدون درد و غیر تهاجمی است و برای انجام آن الکترودهایی روی قسمت سینه، بازوها و پاها قرار می‌گیرند. این پدها سیگنال‌های قلبی را دریافت کرده و دستگاه آن‌ها را ضبط کرده و روی کاغذ و یا صفحه نمایش نشان می‌دهد. 

    نوار قلب می‌تواند  ناهنجاری‌های موجود در ریتم قلبی و ضربان قلبی نامنظم را نشان خواهد داد. اگر ساختاری غیر طبیعی در قلب وجود داشته باشد و یا اگر خون و اکسیژن مورد نیاز عضلات قلبی به درستی تامین نشود با این روش قابل تشخیص خواهد بود. علاوه بر این سابقه داشتن حمله قلبی در نوار قلبی قابل مشاهده است. 

    ضربان قلب نامنظم ممکن است  گذرا  باشد و شاید نوار قلب قادر به تشخیص آن نباشد.به همین علت  از شخص خواسته می‌شود یک مانیتور هولتر را برای 24 ساعت با خود به همراه داشته باشد، این دستگاه سیگنال‌های قلبی را در طی یک روز ضبط می‌کند. 

    اکوکاردیوگرام یا اکوی قلبی: در اکوی قلب از امواج صوتی برای سونوگرافی سینه استفاده می‌شود. تصاویر حاصل، می‌توانند عملکرد و ساختار قلب را با جزئیات خوبی نشان بدهند

    تست استرس: برخی از مشکلات قلبی که باعث افت فشار خون می‌شوند،زمانی که  قلب سریع‌تر از حد ممکن کار می‌کند، تشخیص داده می‌شوند. در طی انجام تست استرس از فرد خواسته می‌شود که روی تردمیل راه برود یا یک حرکت ورزشی را انجام دهد. اگر فرد قادر به ورزش نباشد، به او دارویی داده می‌شود که باعث کارکردن سریع‌تر قلب می‌شود. 

    زمانی که قلب سریع‌تر از حالت طبیعی کار می‌کند، نوار قلب یا اکوی قلب از شخص گرفته می‌شود. همچنین میزان فشار خون فرد هم به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌شود. 

    مانور والسالوا: در این روش بعد از چندین دور تنفس عمیق همراه با زور زدن، ضربان قلب و فشار خون آنالیز می‌شود تا عملکرد سیستم عصبی خودگردان  بررسی شود. در این روش ابتدا فرد با یک دم عمیق هوا را وارد ریه‌های خود می‌کند و بعد در حالی که یک بازدم عمیق می‌کشد یک بادکنک را باد می‌کند.

    تست سطح شیب‌دار: اگر فرد در هنگام ایستادن و یا به علت سیگنال‌های مغزی معیوب دچار افت فشار خون می‌شود، آزمون سطح شیب‌دار یا آزمون تیلت، نشان می‌دهد که بدن چگونه به تغییر موقعیت واکنش نشان می‌دهد. 

    در جریان این آزمایش فرد روی یک تخت مخصوص دراز می‌کشد که این تخت قسمت بالا تنه را در سطح بالاتری قرار داده و تغییر وضعیت از حالت افقی به حالت ایستاده را تحریک می‌کند. عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر افت فشار خون باعث بروز علایم خاصی نشود و یا نشانه‌ها و اثرات آن خفیف باشد، نیازی به درمان خاصی ندارد. 

    اگر فرد علائم بیماری را نشان دهد، درمان به نوع عوامل زمینه‌ای بستگی دارد. برای مثال اگر مصرف دارویی خاص باعث افت فشار خون شده باشد، مصرف دارو متوقف و یا نوع دارو و میزان مصرف آن تغییر می‌کند. 

    اگر دلیل کاهش فشار خون مشخص نباشد و روش درمانی خاصی وجود نداشته باشد، هدف نهایی بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه‌ها خواهد بود. بسته به سن فرد، وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین، راه‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد. 

    استفاده از نمک بیش‌تر: پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که نمک زیاد مصرف نشود، چرا که سدیم موجود در این ماده می‌تواند فشار خون را تا حد زیادی بالا ببرد. اما استفاده از نمک زیاد برای افراد مبتلا به فشار خون پایین کمک کننده خواهد بود. 

    اما از آن‌جایی که مقدار زیاد سدیم به نارسایی قلبی به خصوص در افراد مسن منجر خواهد شد، قبل از افزایش میزان نمک مصرفی در رژیم غذایی حتماً با پزشک مشورت کنید. 

    نوشیدن مقدار آب بیش‌تر: مایعات حجم خون را بالا خواهد برد و از دهیدراته شدن بدن جلوگیری خواهد کرد. هر دوی این عوامل به درمان افت فشار خون کمک خواهد کرد. 

    پوشیدن جوراب‌های متراکم مخصوص: جوراب‌های پلاستیکی مخصوصی که معمولاً برای تسکین درد واریس از آن‌ها استفاده می‌شود به درمان افت فشار خون هم کمک شایانی می‌کنند. 

    داروها: داروهای زیادی برای مدیریت افت فشار خون در حالت ایستاده  وجود دارد. برای مثال داروی فلودروکورتیزون (fludrocortisone) با افزایش حجم خون به درمان این نوع از کاهش فشار خون کمک خواهد کرد. 

    اگر فرد به نوع مزمن هیپوتانسیون ارتوستاتیک یا کاهش فشار خون پس از ایستادن مبتلا باشد، برای بالا بردن فشار خون در این حالت از داروی میدودرین (midodrine) استفاده می‌شود. این دارو با محدود کردن توانایی گشاد شدن رگ‌ها فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    بر حسب اینکه چه عاملی باعث فشار خون پایین شده است، فرد می‌تواند با انجام اقداماتی شدت علایم را کم کرده و یا از آن جلوگیری کند.

  • جدیدترین عکس های خنده دار خفن
  • نوشیدن آب بیش‌تر و الکل کم‌تر: الکل باعث از بین رفتن آب بدن و یا دهیدراته شدن می‌شود و همین مسئله باعث کاهش فشار خون خواهد شد، مصرف الکل حتی در مقادیر کنترل شده هم چنین اثری به دنبال خواهد داشت. نوشیدن آب به مقدار کافی اما خطر دهیدراته شدن را از بدن دور کرده و فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    داشتن یک رژیم غذایی سالم: با مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مختلف، مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن یک بدن سالم تامین خواهد شد. حتماً غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و گوشت مرغ و ماهی کم چربی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. 

    ساختار قامتی درست داشته باشد: به آهستگی وضعیت خود را از حالت دمر خوابیده یا نشسته به ایستاده تغییر دهید و این کار را به سرعت و با شدت انجام ندهید. هیچگاه در حال پا روی پا انداخته، ننشینید. 

    بعد از بیدار شدن از خواب شبانه، اول به مدت چند دقیقه نفس عمیق کشیده و بعد پیش از ایستادن، به آرامی روی تخت بنشینید. 

    وعده‌های غذایی کوچک کم کالری مصرف کنید: برای پیشگیری از افت فشار خون بعد از غذا خوردن، سعی کنید در طول روز وعده‌های غذایی متعدد در اندازه‌های کوچک مصرف کنید. مصرف مواد غذایی پر از کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، برنج، پاستا و نان را محدود کنید. 

    همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که به صورت موقت و برای بالا بردن فشار خون به همراه وعده‌های غذایی قهوه‌ کافئین‌دار یا چای سبز بنوشید. ولی از آن جایی که کافئین ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شود، حتماً پیش از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار با پزشک مشورت کنید. سر تخت را کمی بالاتر از حالت معمول قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا با اثر جاذبه مقابله کنید. 

    اگر در هنگام ایستادن علائم افت فشار خون خود را نشان می‌دهند، با پاهای خود حرکت قیچی را انجام دهید و به آن‌ها فشار وارد کنید، یا اینکه یک پای خود را روی یک لبه یا صندلی قرار داده و تا حد ممکن به جلو خم شوید. این حرکات باعث جریان خون از پاها به سمت قلب خواهد شد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آماده شدن برای ویزیت پزشک 

    برای اینکه فشار خون فرد بررسی شود، نیاز به انجام هیچگونه آماده سازی قبلی و خاص نیست. بدون مشورت با پزشک مصرف داروهایی که فکر می‌کنید روی فشار خون شما تاثیر می‌گذارد را مصرف نکنید. عوارض فشار خون پایین چیست

    برای اینکه برای ملاقات با پزشک آماده شوید، موارد زیر را حتماً در نظر بگیرید:

    چه کاری باید انجام داد؟

    لیست تهیه کنید 

    در صورت ابتلا به فشار خون پایین، سوالات اساسی و مهمی که باید پرسیده شوند، شامل:

    اگر به جز این سوالات، ابهامات دیگری برای شما مطرح است، حتماً آن را با پزشک در میان بگذارید. 

    از پزشک چه انتظاری دارید؟

    پزشک احتمالاً سوالاتی از این قبیل را از شما خواهد پرسید:

    اگر فشار خون شما همیشه پایین است و شما هیچ کدام از علائم بالا را ندارید، معمولا هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. طبیعی است که فشار خون شما در طول زمان افزایش پیدا کند و بدن شما معمولا قادر به برگرداندن فشار خون شما به حالت عادی است.

    اگر فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش پیدا کند و علائم مانند سرگیجه را تجربه کردید، باید حتما برای تشخیص عوامل و علل فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. آنها می‌توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات اساسی مانند خونریزی داخلی، عفونت جدی یا واکنش‌های آلرژیک را رد کنند.

    منابع:

    mayoclinic

    healthline

    اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص قلب و عروق روی دکمه زیر کلیک کنید.

    گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص قلب و عروق دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    سلام من دختر ۲۱ساله هستم چند روزیه که احساس سرگیجه دارم مداوم سرم گیج نمیره که بیفتم زمین فقط تو سرم گیجه دستوپاهای به شدت یخ دارم..کمی غلظت خون دارم و کم خونی ندارم تیروعیدمم نرماله ..خستم کرده نگرانم اخه پ این لعنتی واسه چیههه😭😭

    سلام بايد واسه غلظت خونتون به متخصص خون مراجعه كنيد علت خستگيتون همونه عزيزم

    سلام خانومی ۳۶ساله هستم مدام فشارم ۹میشودوهمیشه سرگیجه دارم به خاطر این شیرینی وغذازیادمیخورم وزنم خوب است ازهرنوع غذایی هم میخورم ولی بعدازخوردن غذا افت فشار دارم به حدی که باید درازبکشم آیا داروی خاصی نیازاست؟!تمایل به چیزهای شیرین خیلی دارم….ممنون

    سلام از اين آزمايشات را بدهيد Cbc.diff Esr crp Fbs Tsh Ferritin U/A تا از نظر كم خوني و كم كاري تيروييد بررسي شويد در صورت نرمال بودن مايعات بيشتر بخوريد ورزش كنيد و قرص آهن هر روز يكي بخوريد

    سلام دکتر خانم ۳۲ ساله هستم فشارم در طول روز می افته و بی اشتها هم شدم و بیشتر موقعا سردرد دارم

    سلام اگه اخيرا دچار اين مشكل شديذ بايد اين آزمايشات را بديد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد Cbc.diff Esr crp Ldh Tsh Ferritin

    سلام و روز بخیر من خانم هستم 33 ساله، سابقه بارداری ندارم، سابقه فشار خون بالا درخانواده (مادرم) داریم، حدود 4 روز هست که مدام فشارم افت میکنه و 9 روی 6 هست و سرگیجه دارم معمولا صبحها شدیدتر هست ولی شدتش توی روز کم و زیاد میشه، معمولا زمان افت فشار ضربان قلبم شدیدتر میشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. ممنونم

    سلام فشار خون معمولی و نرمال شما همیشه چقدر است؟ زیرا فشار خون ۹ بر ۶ به شکل کلی در خانم ها جای نگرانی ندار همچنین باید معاینه از جهت التهاب گوش داخلی انجام شود

    سلام من چندوقته غروب که میشه به بعدتپش قلب شدیدمیگیرم وچشام سیاهی میبینه وپشت سرم دردمیگیره ودستوپاهام سرد میشع وحتما باید راه برم یه جانمیتونم بشینم توروخدابگین چیکارکنم حالم واقعا بده

    سلام بدليل اضطراب هستش بايد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد تا درمان اضطرابتون انجام شن

    سلام من 23 سالمه دو ماهه همش فشارم میوفته میره تا 8 یا 7 پاهام سرد میشن و سرم سنگینی میکنه و سرگیجه و تهوع هم دارم حدود 3 ماه پیشم کرونا گرفته بودم هنوزم که هنوزه حس بویاییم برنگشته البته بوهای قوی رو میدونم ضعفم دارم همش میرم سرم میزنن خوب میشم چکار کنم؟

    سلام سرگيجتون بدليل كم خوني و افت فشار خون هستش آزمايش cbc.diff ferritin esr crp بديد براي بويايي يكم طول ميكشه قرص سيتريزين هر شب بخوريد همراه با اسپري سديم كلرايد هر ٨ ساعت يك نوبت و پماد ويتامين A موضعي داخل بيني

    سلام..20سالمه حدود 3 ساله که دو سه شب یکبار موقع خوابیدن فشار خونم پایین میاد و اصلا خوابم نمیبره مجبور میشم آب قند بخورم تا بتونم بخوابم دیگه کلافه شدم چیکار کنم

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شويد و نوار قلب هم بدهيد

    من 46 سالمه سه ماهه حالت تهوع خستگی سرگیجه دارم فشار من پایینه 8.5روی 5 چیکار کنم

    سلام بايد آزمايش از لحاظ كم خوني بديد Cbc.diff esr crp Ldh Tsh Ferritin S/E و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

    سلام علیکم پدرم ناگهانی فشارش افتاد و اصلا بدون کمک نمیتواند از جا بلند شود. دکتر بردیم گفتند چند روز دیگر باید از مغزش عکس گرفته شود می خواستم بدونم چه مشکلی ممکن هست باشه با توجه به اینکه 30سال قرص لیتیوم و فنی تویین مصرف میکنه؟ ممنون

    سلام بايد فشارشون چك شه نوار قلب بگيرن و آنديم هاي قلبيشون چك شه همچنين از نظر سذيم خون هم بايد بررسي شن

    سلام دکتر ، پدر بنده بعضی شبها عرق سرد و لرز بدن دارن و گاهی اوقات هم هذیون میبینین،در حالت دراز کشیده هم حالشون بدتر میشه و باید بشینن، تست نوار قلب و ورزش و اکو هم دادن مشکل گفتن در قلب نیست.

    سلام بهتره متخصص مغز اعصاب ويزيتشون كنن و ام ار اي مغزي بگيرن

    سلام من دختری۱۷ساله هستم و سابقه بیماری ندارم فشارم روی۱۰هست اکثراوقات وپاهام همیشه سردهستن و سرگیجه واحساس سنگینی تو سرم کلافه ام کرده واینکه چشمام هم بعضی اوقات تارمیبینه به نظرتون چیکارکنم؟

    سلام معاینه و چکاپ توسط متخصص داخلی انجام شود

    سلام من 17 سالمه و الان حدود یک ماهی هست که حال تهوع مداوم دارم تقریبا الان کمتر شده و هر چند روز یکبار تشدید میشه از ساعت 7 عصر به بعد طپش قلب شدید میگیرم و پاهام یخ میزنه و حال تهوع شدید میگیرم ابتدا فکر میکردم از معدم باشه اما هرچی سرم زدم هم خوب نشدم الان فکر میکنم از فشارم باشه درضمن آدم یه شدت استرسی هستم لطفا راهنماییم کنید به نظر شما از فشار خون میتونه باشه و چکار کنم فشارم آخرین بار 11 روی 6 بود

    سلام فشار خون شما نرمال است به نظر علایم شما بیشتر به دلیل استرس و اضطراب باشد قرص پروپرانولول 10 هر صبح یکی قرص کلرودیازپوکساید هر شب یکی مصرف کنید

    سلام همسربنده ۳۹سال دارن درگیرکرونا خفیف بودن الان۲۰روز میگذره.از صبح چند بار فشارشو چک کردم همیشه پایین بوده سرگیجه وضعف وتهوع دارن. شربت پلیوم ومولتی ویتامین استفاده میکنن.لطفا راهنمایی کنید

    سلام فشار ایشون چند بوده است؟؟

    سلام مادرم 46 سالشه، شدیدا استرس دارد و فشار خونش پایین میادسرگیجه داره و بدنش از درون میلرزه و بوی عجیبی در دماغش حس میکند، چکار کند؟

    سلام جهت کاهش استرس و اضطراب نیاز به دارو دارند که باید توسط روانپزشک برایشان تجویز گردد

    سلام ۱۸ سالمه و فشارم روی ۹ هست چشام اغلب اوقات درد میگیره و خستگی هم دارم

    سلام مايعات بيشتر مصرف كنيد و قرص آهن هر شب يكي بخوريد

    سلام خسته نباشید.من ۲۷سالمه ازبعد زایمانم بیشتراوقات سرگیجه دارم وضعف میکنم توی دوران بارداری همیشه فشارم ۸بود وتا الان که ۱۰ماه اززایمانم گذشته ادامه داره یه هفتس احساس میکنم وضعیت فشارم خیلی بد تر شده چون هرروزسردرد وسرگیجه دارم وبدنم به لرزش میوفته چندبار دکتر رفتم به خاطر فشارپایینم سرم وسوزن های تقویتی زدم آخرین بارهم فشارم ۶بود.میخوام بدونم علت چی میتونه باشه امکان داره ازکم خونی باشه؟واینکه باید پیش چه دکتری برم.

    سلام باه بدليل كم خوني هستش هر ١٢ ساعت قرص آهن بخوريد اگه بعد از ٧٢ ساعت بهتر نشديد به متخصص داخلي مراجعه كنيد،

    سلام من زن هستم سنم ۳۱چندهفته میشه فقط عصرهافشارم میاد پایین..بی تاب میشم زودمیگیرم میخوابم بهتر میشم.. علت چیست؟

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد لطفا بررسي شيد

    سلام من ۲۰ سالمه از وقتی یادمه یهو فشارم خیلی پایین میومد و یکسره زیر سرمم هیچکسم نمتونه بفهمه چرا

    سلام از نظر كم خوني بررسي شيد اكو قلب و نوار قلب هم بديد

    بسیار عالی بود

    سلام من33سالمه و هیچ بیماری خاصی ندارم ولی معمولا فشار خونم پایین میاد 8روی 4یا5 و سردرد وتهوع میگیرم میخواستم ببینم چیکارکنم ثابت بشه؟بالا بره فشارم؟

    سلام آزمايش غددنظر كم خوني بديذ نوار قلب بگيربد و توسط متخصص داخلي ويزيت شيد

    سلام وقت بخیر.من ۲۲سالمه وفشارم از۹بالاترنمیره ومعمولا بین۷و۸هیچ کدوم از علائم فشارخون پایین رو ندارم فقط گاهی موقع ورزش کردن احساس میکنم زود خسته میشم.میخواستم بدونم فشارم طبیعی یا پایین؟ممنون ازپاسخ گویی شما.

    سلام بدنتون بهرايم فشار عادت كرده علا خستگي بعد از ورزش چيز ديگه اي هست يا كمبود اهنه يا كمبود روي و ويتامين دي هست

    عالی مادرمن 55 سالشه . 10 ساله فشارخون بالا داره. چند ماهی میشه بی دلیل افت فشار پیا میکنه و سرگیجه شدید. فارش هشت و نه میشه. علت و درمانش چیه

    سلام يا داروشونو اشتباهي زياد ميخورن كه احتمالا اينه يا مشكل قلبي هست بايد متخصص قلي ويزيتشون كنن

    سلام من خانمی ۴۰ساله هستم من مخصوصا شب‌ها احساس ضعیفی مکنم فشارم پایین میشه احساس لرزش دست وپاوضربان قلبم اروموتندتندمیزنه خوابم نمیبره به نظر شما مشکل من چیه؟

    سلام اضطراب نداريد؟ اول نوارقلب بدين و بعد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنبد

    سلام وقت بخیر من ۴۰سالمه ووزنی نرمال دارم حدود۸۵همیشه ازفشارپایین سرگیجه وحالت تهوع میگیرم

    سلام باید بررسی از نظر قلبی همچون نوار قلب انجام بشود به متخصص قلب مراجعه کنید

    سلام دختری ۱۷ ساله هستم و حدودا ۴ ماه میشه که استرس شدید و عصبانیت دارم یه مدتی هم مشکل گوارشی داشتم که به متخصص مراجعه کردم و آزمایش گرفتن و گفتن مشکلی نیست همچنین آزمایش خون دادم که همه چی نرمال بود ولی خیلی وقتا افت فشار دارم مثلا وقتی نشستم و هیچ کار خاصیم نمیکنم یهدیی ضربان قلبم شدید میشه تهوع میگیرم و بیحال میشم و دست و پام میلرزه و بعدشم تکرر ادرار پیدا میکنم و دهنم مزه بد میگیره راهنماییم میکنید لطفا درضمن ریفلاکس معده هم دارم آیا میتونه مرتبط باشه؟

    سلام عزيزم بله ربط داره بايد استرستون كنترل شه قرص كلينديوم سي هر شب يكي بخوريد و براي اضطراب و استرستون توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شبت

    سلام ، آقایی ٤٢ سالە هستم ، غیر از (سنگ کلیە) سابقە هیچ گونە بیماریی ندارم ، اما گاهی دچار افت فشار خون می شوم ، بخصوص مواقعی که سنگ کلیه‌ها تکان بخورد دچار این حالت می‌شوم ، به نظر شما دلیلش چیست ؟

    سلام عدد فشار خون شما در حالت نرمال و در حالت افت چقدر است؟

    سلام دختر هستم ۱۷ ساله کم خونی دارم و در حال مصرف دارو rokin هستم چند روزی هست سرگیجه و حالت تهوع دارم و وقتی شیرینی میخورم بهتر میشم اما چند دقیقه بعد دوباره حالم بد میشه چه کار باید بکنم؟ قبلا هم سابقه فشار پایین داشتم و سرم زدم

    سلام افت قند هستش قند ساده نخوريد بيشتر قند پيچيدع مصرف كنيد مايعات زياد بخوريد وعده عاي غذاييتونو تقسيم كنيد با حجم كم اما تعداد بيشتر اگه بهترنشدين توسط متخصص داخلي ويزيت شين

    سلام خسته نباشید من چند روزی هست ک افت فشار دارم بهم حالت سرگیجه سردرد و دل درد بهم دست میده ولی حالت غش ندارم و بدنم کم جون میشه احساس لرز میگیرم علت این حالت از چی میتونه باشه ممنون میشم پاسخ بدین

    سلام مايعات شيرين زياد مصرف كنيد اگر خانميد ممكنه بختطر كم خوني باشه قرص آهن هر ١٢ ساعت يكي بخوريد

    من دختری 16ساله هستم گاهی اوقات فشارم میاد پایین سابقه بیماری ندارم اما گاهی بااینکه سیرم فشارم میاد پایین به قدری که چشام دیگ نمیبینه

    سلام آزمايشات زير را انجام دهيد Cbc.diff Esr crp Tsh Ferritin

    سلام.دختری ام ۱۵ساله .همش سرگیجه دارم وبه دنبال آن افت فشار و تپش قلب …هرچه آزمایش دادم گفته مشکلی نداری .سی تی اسکن هم گرفتن چیزی داخلش نشون نداده .لطفا راهنمایی کنید😔😔😭😭

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديد

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديذ

    مجله اینترنتی دکتردکتر از دی ۱۳۹۶ در راستای ارتقای فرهنگ سلامت ایرانیان فعالیت خود را آغاز کرد. به‌وجود آوردن بستری قابل اعتماد و کامل از اطلاعات پزشکی با استفاده از آخرین دانش روز دنیا از مهم‎‌ترین اهداف مجله است.

    در حال حاضر فعالیت مجله اینترنتی دکتردکتر، بر معرفی بیماری‌ها و علائم آن‌ها، معرفی مراکز درمانی و تجهیزات پزشکی متمرکز است.

    پرسش و پاسخ پزشکی از شاخص‌ترین امکانات مجله اینترنتی دکتردکتر است. سوال‌ها و دغدغه‌های پزشکی شما در این بخش توسط تیم پزشکی مجله پاسخ داده خواهند شد؛ شما همچنین می‌توانید تجربه‌های خود را از انتخاب پزشک تا راه‌های درمان در بخش پرسش و پاسخ با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

    تماس تلفنی با پزشکان

    نوبت‌دهی اینترنتی پزشکان

    دکتردکتر مجله اینترنتی دکتردکتر

    علت فشار خون پایین چیست؟ احتمالا شما هم تاکنون دچارافت فشار خون شده‌اید؛ اما آیا با فشار خون پایین آشنایی دارید؟ در این مقاله به بررسی کامل علل فشار خون پایین می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

    فشار خون برخی افراد به طور طبیعی پایین است و هیچ علامتی ندارد. با این حال، هنگامی که فشار خون بالا به طور ناگهانی پایین می‌آید؛ باعث نگرانی می‌شود. توجه داشته باشید که اگر فشار خون بیش از حد کم باشد؛ می‌تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد.

    افرادی که فشار خون پایین‌تری دارند خطر کمتری آنها را برای ابتلا به بیماری‌های کلیوی، سکته و بیماری‌های قلبی تهدید می‌کند. ورزشکاران، افرادی که وزن مناسبی دارند و افرادی که سیگار نمی‌کشند اکثراً فشار خون پایین‌تری دارند. فشار خون پایین تا زمانی که علائمی ایجاد نکند و به اندام‌های بدن آسیب نرساند بی‌خطر است.

    اصطلاح فشار خون پایین معمولاً به فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی‌متر جیوه گفته می‌شود. البته به شرط آنکه فرد علائم یا مشکلاتی نظیر ضعف و گیجی داشته باشد.عوارض فشار خون پایین چیست

    بعضی از بزرگسالان به طور مرتب دارای فشار خون در محدوده فشار خون پایین هستند؛ اما هیچ علامتی ندارند و نیازی به درمان ندارند. با این حال، در موارد جدی، زمانی که فشارخون به حدی پایین باشد که اکسیژن و مواد مغذی به ارگان‌های مختلف مثل مغز، قلب، کلیه و … نرسد؛ در عملکرد طبیعی اندام‌ها خلل ایجاد می‌شود.

    فشار خون پایین در بعضی از افراد ممکن است مطلوب باشد و هیچ مشکلی ایجاد نکند. با این حال، برای بسیاری از افراد، فشار خون غیرمعمول (فشار خون پایین) می‌تواند موجب سرگیجه و غش کردن شود. در موارد شدید، فشار خون پایین می‌تواند خطرناک باشد. علل فشار خون پایین ممکن است از کمبود آب تا اختلالات جدی پزشکی یا جراحی باشد.

    برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانه یک مشکل اساسی است؛ به ویژه هنگامی که به طور ناگهانی دچار افت فشار خون شوند. علائم و نشانه‌های افت فشار خون عبارتند از:

    فشار خون پایین در حالی که بسیار شدید باشد؛ می‌تواند تهدیدکننده زندگی شود. نشانه‌ها و علائم آن عبارتند از:

    در طول روز، فشار خون وابسته به موقعیت بدن، ریتم تنفسی، سطح استرس، وضعیت فیزیکی، داروهایی که مصرف می‌کنید، آنچه که می‌خورید و می‌نوشید متغیر است. فشار خون معمولا در شب‌ها پایین است و در بیداری بالا می‌رود.

    کاهش ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تغییر فقط 20 میلی‌متر جیوه در فشار خون، می‌تواند باعث افت فشار خون و همچنین سرگیجه و غش کردن شود. از جمله علل فشار خون پایین از دست دادن خون زیاد از بدن است. همچنین از دیگر علل فشار خون پایین می‌توان عفونت‌های شدید یا واکنش‌های آلرژیک را نام برد که تهدیدکننده زندگی هستند.

    پزشکان افت ناگهانی فشارخون یا هیپوتانسیون را با توجه به یک سری علل و عوامل مرتبط به دسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند. برخی از انواع فشارخون پایین را با هم مرور می‌کنیم.

    این افت فشار خون ناگهانی، هنگام تغییر وضعیت بدن شما بروز می‌کند، مثل وقتی که به شکل ناگهانی از حالت ایستاده به حالت نشسته تغییر وضعیت می‌دهید یا بلافاصله دراز می‌کشید.

    به طور معمول وقتی بدن در حالت ایستاده است نیروی جاذبه خون را به سوی قسمت‌های پایینی پا می‌کشاند. بدن برای جبران کمبود خون در قسمت‌های بالایی سعی می‌کند ضربان قلب را بالا ببرد تا مطمئن شود مغز به اندازه‌ کافی خون دریافت می‌کند. این مکانیسم جبرانی در افراد دچار فشارخون وضعیتی با شکست مواجه می‌شود و فرد دچار افت ناگهانی فشارخون می‌شود در نتیجه سرگیجه، سبکی سر و تاری دید را تجربه می‌کند و حتی ممکن است غش کند.

    افت فشار وضعیتی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. از دست دادن آب بدن، دراز کشیدن‌های طولانی، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمازدگی شدید، واریس پیشرفته (که در آن رگ‌ها به شدت گشاد می‌شوند) و اختلالات عصبی خاص از جمله دلایل افت فشار خون هستند.

    افت فشارخون بعد از غذا، در واقع افت ناگهانی در فشارخون بعد از خوردن است و معمولاَ در بزرگسالان پیر دیده می شود. همان‌طور که گفته شد وقتی بدن در حالت ایستاده قرار دارد به دلیل وجود نیروی جاذبه، خون در پا جمع می‌شود. از طرف دیگر بعد از خوردن غذا باید مقدار زیادی خون به دستگاه گوارش بدن برسد. بدن برای رساندن خون به دستگاه گوارش، معمولاَ ضربان قلب را بالا می‌برد. از طرف دیگر توانایی رگ‌های خونی در انتقال خون محدود است به همین دلیل این مکانیسم در برخی افراد مختل می‌شود. به این ترتیب این افراد دچار سرگیجه و غش می‌شوند.

    این اختلال باعث افت فشار خون بعد از ایستادن‌های طولانی می‌شود. سرگیجه، تهوع و غش کردن از جمله علائم و نشانه‌های این اختلال هستند. علت وقوع عارضه افت فشار عصبی، ایجاد اختلال در رابطه قلب و مغز است و بیشتر در جوانان دیده می‌شود.

    فشار خون پایین ناشی از آسیب دیدگی سیستم عصبی

    هدف از  انجام آزمایش‌های مربوط به فشار خون پایین ، شناخت عوامل زمینه‌ای و نهفته است. علاوه بر گرفتن سابقه‌ی پزشکی، انجام معاینه‌ی بالینی و اندازه گیری فشار خون، پزشک انجام روش‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آزمایش خون: این روش تشخیصی باعث به دست آوردن اطلاعاتی در مورد وضعیت کلی سلامتی شخص خواهد شد. با آزمایش خون احتمال ابتلای فرد به قند خون بالا یا دیابت   و قند خون پایین  و تعداد کم گلبول‌های قرمز خون یا کم خونی (anemia) بررسی خواهد شد. همه‌ی موارد ذکر شده روی فشار خون فرد اثر گذاشته و باعث کاهش آن خواهند شد. 

    الکتروکاردیوگرام یا نوار قلبی : این روش تشخیصی بدون درد و غیر تهاجمی است و برای انجام آن الکترودهایی روی قسمت سینه، بازوها و پاها قرار می‌گیرند. این پدها سیگنال‌های قلبی را دریافت کرده و دستگاه آن‌ها را ضبط کرده و روی کاغذ و یا صفحه نمایش نشان می‌دهد. 

    نوار قلب می‌تواند  ناهنجاری‌های موجود در ریتم قلبی و ضربان قلبی نامنظم را نشان خواهد داد. اگر ساختاری غیر طبیعی در قلب وجود داشته باشد و یا اگر خون و اکسیژن مورد نیاز عضلات قلبی به درستی تامین نشود با این روش قابل تشخیص خواهد بود. علاوه بر این سابقه داشتن حمله قلبی در نوار قلبی قابل مشاهده است. 

    ضربان قلب نامنظم ممکن است  گذرا  باشد و شاید نوار قلب قادر به تشخیص آن نباشد.به همین علت  از شخص خواسته می‌شود یک مانیتور هولتر را برای 24 ساعت با خود به همراه داشته باشد، این دستگاه سیگنال‌های قلبی را در طی یک روز ضبط می‌کند. 

    اکوکاردیوگرام یا اکوی قلبی: در اکوی قلب از امواج صوتی برای سونوگرافی سینه استفاده می‌شود. تصاویر حاصل، می‌توانند عملکرد و ساختار قلب را با جزئیات خوبی نشان بدهند

    تست استرس: برخی از مشکلات قلبی که باعث افت فشار خون می‌شوند،زمانی که  قلب سریع‌تر از حد ممکن کار می‌کند، تشخیص داده می‌شوند. در طی انجام تست استرس از فرد خواسته می‌شود که روی تردمیل راه برود یا یک حرکت ورزشی را انجام دهد. اگر فرد قادر به ورزش نباشد، به او دارویی داده می‌شود که باعث کارکردن سریع‌تر قلب می‌شود. 

    زمانی که قلب سریع‌تر از حالت طبیعی کار می‌کند، نوار قلب یا اکوی قلب از شخص گرفته می‌شود. همچنین میزان فشار خون فرد هم به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌شود. 

    مانور والسالوا: در این روش بعد از چندین دور تنفس عمیق همراه با زور زدن، ضربان قلب و فشار خون آنالیز می‌شود تا عملکرد سیستم عصبی خودگردان  بررسی شود. در این روش ابتدا فرد با یک دم عمیق هوا را وارد ریه‌های خود می‌کند و بعد در حالی که یک بازدم عمیق می‌کشد یک بادکنک را باد می‌کند.

    تست سطح شیب‌دار: اگر فرد در هنگام ایستادن و یا به علت سیگنال‌های مغزی معیوب دچار افت فشار خون می‌شود، آزمون سطح شیب‌دار یا آزمون تیلت، نشان می‌دهد که بدن چگونه به تغییر موقعیت واکنش نشان می‌دهد. 

    در جریان این آزمایش فرد روی یک تخت مخصوص دراز می‌کشد که این تخت قسمت بالا تنه را در سطح بالاتری قرار داده و تغییر وضعیت از حالت افقی به حالت ایستاده را تحریک می‌کند. عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر افت فشار خون باعث بروز علایم خاصی نشود و یا نشانه‌ها و اثرات آن خفیف باشد، نیازی به درمان خاصی ندارد. 

    اگر فرد علائم بیماری را نشان دهد، درمان به نوع عوامل زمینه‌ای بستگی دارد. برای مثال اگر مصرف دارویی خاص باعث افت فشار خون شده باشد، مصرف دارو متوقف و یا نوع دارو و میزان مصرف آن تغییر می‌کند. 

    اگر دلیل کاهش فشار خون مشخص نباشد و روش درمانی خاصی وجود نداشته باشد، هدف نهایی بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه‌ها خواهد بود. بسته به سن فرد، وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین، راه‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد. 

    استفاده از نمک بیش‌تر: پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که نمک زیاد مصرف نشود، چرا که سدیم موجود در این ماده می‌تواند فشار خون را تا حد زیادی بالا ببرد. اما استفاده از نمک زیاد برای افراد مبتلا به فشار خون پایین کمک کننده خواهد بود. 

    اما از آن‌جایی که مقدار زیاد سدیم به نارسایی قلبی به خصوص در افراد مسن منجر خواهد شد، قبل از افزایش میزان نمک مصرفی در رژیم غذایی حتماً با پزشک مشورت کنید. 

    نوشیدن مقدار آب بیش‌تر: مایعات حجم خون را بالا خواهد برد و از دهیدراته شدن بدن جلوگیری خواهد کرد. هر دوی این عوامل به درمان افت فشار خون کمک خواهد کرد. 

    پوشیدن جوراب‌های متراکم مخصوص: جوراب‌های پلاستیکی مخصوصی که معمولاً برای تسکین درد واریس از آن‌ها استفاده می‌شود به درمان افت فشار خون هم کمک شایانی می‌کنند. 

    داروها: داروهای زیادی برای مدیریت افت فشار خون در حالت ایستاده  وجود دارد. برای مثال داروی فلودروکورتیزون (fludrocortisone) با افزایش حجم خون به درمان این نوع از کاهش فشار خون کمک خواهد کرد. 

    اگر فرد به نوع مزمن هیپوتانسیون ارتوستاتیک یا کاهش فشار خون پس از ایستادن مبتلا باشد، برای بالا بردن فشار خون در این حالت از داروی میدودرین (midodrine) استفاده می‌شود. این دارو با محدود کردن توانایی گشاد شدن رگ‌ها فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    بر حسب اینکه چه عاملی باعث فشار خون پایین شده است، فرد می‌تواند با انجام اقداماتی شدت علایم را کم کرده و یا از آن جلوگیری کند.

  • علت يبوست نوزاد يك ماهه
  • نوشیدن آب بیش‌تر و الکل کم‌تر: الکل باعث از بین رفتن آب بدن و یا دهیدراته شدن می‌شود و همین مسئله باعث کاهش فشار خون خواهد شد، مصرف الکل حتی در مقادیر کنترل شده هم چنین اثری به دنبال خواهد داشت. نوشیدن آب به مقدار کافی اما خطر دهیدراته شدن را از بدن دور کرده و فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    داشتن یک رژیم غذایی سالم: با مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مختلف، مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن یک بدن سالم تامین خواهد شد. حتماً غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و گوشت مرغ و ماهی کم چربی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. 

    ساختار قامتی درست داشته باشد: به آهستگی وضعیت خود را از حالت دمر خوابیده یا نشسته به ایستاده تغییر دهید و این کار را به سرعت و با شدت انجام ندهید. هیچگاه در حال پا روی پا انداخته، ننشینید. 

    بعد از بیدار شدن از خواب شبانه، اول به مدت چند دقیقه نفس عمیق کشیده و بعد پیش از ایستادن، به آرامی روی تخت بنشینید. 

    وعده‌های غذایی کوچک کم کالری مصرف کنید: برای پیشگیری از افت فشار خون بعد از غذا خوردن، سعی کنید در طول روز وعده‌های غذایی متعدد در اندازه‌های کوچک مصرف کنید. مصرف مواد غذایی پر از کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، برنج، پاستا و نان را محدود کنید. 

    همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که به صورت موقت و برای بالا بردن فشار خون به همراه وعده‌های غذایی قهوه‌ کافئین‌دار یا چای سبز بنوشید. ولی از آن جایی که کافئین ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شود، حتماً پیش از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار با پزشک مشورت کنید. سر تخت را کمی بالاتر از حالت معمول قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا با اثر جاذبه مقابله کنید. 

    اگر در هنگام ایستادن علائم افت فشار خون خود را نشان می‌دهند، با پاهای خود حرکت قیچی را انجام دهید و به آن‌ها فشار وارد کنید، یا اینکه یک پای خود را روی یک لبه یا صندلی قرار داده و تا حد ممکن به جلو خم شوید. این حرکات باعث جریان خون از پاها به سمت قلب خواهد شد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آماده شدن برای ویزیت پزشک 

    برای اینکه فشار خون فرد بررسی شود، نیاز به انجام هیچگونه آماده سازی قبلی و خاص نیست. بدون مشورت با پزشک مصرف داروهایی که فکر می‌کنید روی فشار خون شما تاثیر می‌گذارد را مصرف نکنید. عوارض فشار خون پایین چیست

    برای اینکه برای ملاقات با پزشک آماده شوید، موارد زیر را حتماً در نظر بگیرید:

    چه کاری باید انجام داد؟

    لیست تهیه کنید 

    در صورت ابتلا به فشار خون پایین، سوالات اساسی و مهمی که باید پرسیده شوند، شامل:

    اگر به جز این سوالات، ابهامات دیگری برای شما مطرح است، حتماً آن را با پزشک در میان بگذارید. 

    از پزشک چه انتظاری دارید؟

    پزشک احتمالاً سوالاتی از این قبیل را از شما خواهد پرسید:

    اگر فشار خون شما همیشه پایین است و شما هیچ کدام از علائم بالا را ندارید، معمولا هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. طبیعی است که فشار خون شما در طول زمان افزایش پیدا کند و بدن شما معمولا قادر به برگرداندن فشار خون شما به حالت عادی است.

    اگر فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش پیدا کند و علائم مانند سرگیجه را تجربه کردید، باید حتما برای تشخیص عوامل و علل فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. آنها می‌توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات اساسی مانند خونریزی داخلی، عفونت جدی یا واکنش‌های آلرژیک را رد کنند.

    منابع:

    mayoclinic

    healthline

    اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص قلب و عروق روی دکمه زیر کلیک کنید.

    گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص قلب و عروق دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    سلام من دختر ۲۱ساله هستم چند روزیه که احساس سرگیجه دارم مداوم سرم گیج نمیره که بیفتم زمین فقط تو سرم گیجه دستوپاهای به شدت یخ دارم..کمی غلظت خون دارم و کم خونی ندارم تیروعیدمم نرماله ..خستم کرده نگرانم اخه پ این لعنتی واسه چیههه😭😭

    سلام بايد واسه غلظت خونتون به متخصص خون مراجعه كنيد علت خستگيتون همونه عزيزم

    سلام خانومی ۳۶ساله هستم مدام فشارم ۹میشودوهمیشه سرگیجه دارم به خاطر این شیرینی وغذازیادمیخورم وزنم خوب است ازهرنوع غذایی هم میخورم ولی بعدازخوردن غذا افت فشار دارم به حدی که باید درازبکشم آیا داروی خاصی نیازاست؟!تمایل به چیزهای شیرین خیلی دارم….ممنون

    سلام از اين آزمايشات را بدهيد Cbc.diff Esr crp Fbs Tsh Ferritin U/A تا از نظر كم خوني و كم كاري تيروييد بررسي شويد در صورت نرمال بودن مايعات بيشتر بخوريد ورزش كنيد و قرص آهن هر روز يكي بخوريد

    سلام دکتر خانم ۳۲ ساله هستم فشارم در طول روز می افته و بی اشتها هم شدم و بیشتر موقعا سردرد دارم

    سلام اگه اخيرا دچار اين مشكل شديذ بايد اين آزمايشات را بديد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد Cbc.diff Esr crp Ldh Tsh Ferritin

    سلام و روز بخیر من خانم هستم 33 ساله، سابقه بارداری ندارم، سابقه فشار خون بالا درخانواده (مادرم) داریم، حدود 4 روز هست که مدام فشارم افت میکنه و 9 روی 6 هست و سرگیجه دارم معمولا صبحها شدیدتر هست ولی شدتش توی روز کم و زیاد میشه، معمولا زمان افت فشار ضربان قلبم شدیدتر میشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. ممنونم

    سلام فشار خون معمولی و نرمال شما همیشه چقدر است؟ زیرا فشار خون ۹ بر ۶ به شکل کلی در خانم ها جای نگرانی ندار همچنین باید معاینه از جهت التهاب گوش داخلی انجام شود

    سلام من چندوقته غروب که میشه به بعدتپش قلب شدیدمیگیرم وچشام سیاهی میبینه وپشت سرم دردمیگیره ودستوپاهام سرد میشع وحتما باید راه برم یه جانمیتونم بشینم توروخدابگین چیکارکنم حالم واقعا بده

    سلام بدليل اضطراب هستش بايد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد تا درمان اضطرابتون انجام شن

    سلام من 23 سالمه دو ماهه همش فشارم میوفته میره تا 8 یا 7 پاهام سرد میشن و سرم سنگینی میکنه و سرگیجه و تهوع هم دارم حدود 3 ماه پیشم کرونا گرفته بودم هنوزم که هنوزه حس بویاییم برنگشته البته بوهای قوی رو میدونم ضعفم دارم همش میرم سرم میزنن خوب میشم چکار کنم؟

    سلام سرگيجتون بدليل كم خوني و افت فشار خون هستش آزمايش cbc.diff ferritin esr crp بديد براي بويايي يكم طول ميكشه قرص سيتريزين هر شب بخوريد همراه با اسپري سديم كلرايد هر ٨ ساعت يك نوبت و پماد ويتامين A موضعي داخل بيني

    سلام..20سالمه حدود 3 ساله که دو سه شب یکبار موقع خوابیدن فشار خونم پایین میاد و اصلا خوابم نمیبره مجبور میشم آب قند بخورم تا بتونم بخوابم دیگه کلافه شدم چیکار کنم

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شويد و نوار قلب هم بدهيد

    من 46 سالمه سه ماهه حالت تهوع خستگی سرگیجه دارم فشار من پایینه 8.5روی 5 چیکار کنم

    سلام بايد آزمايش از لحاظ كم خوني بديد Cbc.diff esr crp Ldh Tsh Ferritin S/E و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

    سلام علیکم پدرم ناگهانی فشارش افتاد و اصلا بدون کمک نمیتواند از جا بلند شود. دکتر بردیم گفتند چند روز دیگر باید از مغزش عکس گرفته شود می خواستم بدونم چه مشکلی ممکن هست باشه با توجه به اینکه 30سال قرص لیتیوم و فنی تویین مصرف میکنه؟ ممنون

    سلام بايد فشارشون چك شه نوار قلب بگيرن و آنديم هاي قلبيشون چك شه همچنين از نظر سذيم خون هم بايد بررسي شن

    سلام دکتر ، پدر بنده بعضی شبها عرق سرد و لرز بدن دارن و گاهی اوقات هم هذیون میبینین،در حالت دراز کشیده هم حالشون بدتر میشه و باید بشینن، تست نوار قلب و ورزش و اکو هم دادن مشکل گفتن در قلب نیست.

    سلام بهتره متخصص مغز اعصاب ويزيتشون كنن و ام ار اي مغزي بگيرن

    سلام من دختری۱۷ساله هستم و سابقه بیماری ندارم فشارم روی۱۰هست اکثراوقات وپاهام همیشه سردهستن و سرگیجه واحساس سنگینی تو سرم کلافه ام کرده واینکه چشمام هم بعضی اوقات تارمیبینه به نظرتون چیکارکنم؟

    سلام معاینه و چکاپ توسط متخصص داخلی انجام شود

    سلام من 17 سالمه و الان حدود یک ماهی هست که حال تهوع مداوم دارم تقریبا الان کمتر شده و هر چند روز یکبار تشدید میشه از ساعت 7 عصر به بعد طپش قلب شدید میگیرم و پاهام یخ میزنه و حال تهوع شدید میگیرم ابتدا فکر میکردم از معدم باشه اما هرچی سرم زدم هم خوب نشدم الان فکر میکنم از فشارم باشه درضمن آدم یه شدت استرسی هستم لطفا راهنماییم کنید به نظر شما از فشار خون میتونه باشه و چکار کنم فشارم آخرین بار 11 روی 6 بود

    سلام فشار خون شما نرمال است به نظر علایم شما بیشتر به دلیل استرس و اضطراب باشد قرص پروپرانولول 10 هر صبح یکی قرص کلرودیازپوکساید هر شب یکی مصرف کنید

    سلام همسربنده ۳۹سال دارن درگیرکرونا خفیف بودن الان۲۰روز میگذره.از صبح چند بار فشارشو چک کردم همیشه پایین بوده سرگیجه وضعف وتهوع دارن. شربت پلیوم ومولتی ویتامین استفاده میکنن.لطفا راهنمایی کنید

    سلام فشار ایشون چند بوده است؟؟

    سلام مادرم 46 سالشه، شدیدا استرس دارد و فشار خونش پایین میادسرگیجه داره و بدنش از درون میلرزه و بوی عجیبی در دماغش حس میکند، چکار کند؟

    سلام جهت کاهش استرس و اضطراب نیاز به دارو دارند که باید توسط روانپزشک برایشان تجویز گردد

    سلام ۱۸ سالمه و فشارم روی ۹ هست چشام اغلب اوقات درد میگیره و خستگی هم دارم

    سلام مايعات بيشتر مصرف كنيد و قرص آهن هر شب يكي بخوريد

    سلام خسته نباشید.من ۲۷سالمه ازبعد زایمانم بیشتراوقات سرگیجه دارم وضعف میکنم توی دوران بارداری همیشه فشارم ۸بود وتا الان که ۱۰ماه اززایمانم گذشته ادامه داره یه هفتس احساس میکنم وضعیت فشارم خیلی بد تر شده چون هرروزسردرد وسرگیجه دارم وبدنم به لرزش میوفته چندبار دکتر رفتم به خاطر فشارپایینم سرم وسوزن های تقویتی زدم آخرین بارهم فشارم ۶بود.میخوام بدونم علت چی میتونه باشه امکان داره ازکم خونی باشه؟واینکه باید پیش چه دکتری برم.

    سلام باه بدليل كم خوني هستش هر ١٢ ساعت قرص آهن بخوريد اگه بعد از ٧٢ ساعت بهتر نشديد به متخصص داخلي مراجعه كنيد،

    سلام من زن هستم سنم ۳۱چندهفته میشه فقط عصرهافشارم میاد پایین..بی تاب میشم زودمیگیرم میخوابم بهتر میشم.. علت چیست؟

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد لطفا بررسي شيد

    سلام من ۲۰ سالمه از وقتی یادمه یهو فشارم خیلی پایین میومد و یکسره زیر سرمم هیچکسم نمتونه بفهمه چرا

    سلام از نظر كم خوني بررسي شيد اكو قلب و نوار قلب هم بديد

    بسیار عالی بود

    سلام من33سالمه و هیچ بیماری خاصی ندارم ولی معمولا فشار خونم پایین میاد 8روی 4یا5 و سردرد وتهوع میگیرم میخواستم ببینم چیکارکنم ثابت بشه؟بالا بره فشارم؟

    سلام آزمايش غددنظر كم خوني بديذ نوار قلب بگيربد و توسط متخصص داخلي ويزيت شيد

    سلام وقت بخیر.من ۲۲سالمه وفشارم از۹بالاترنمیره ومعمولا بین۷و۸هیچ کدوم از علائم فشارخون پایین رو ندارم فقط گاهی موقع ورزش کردن احساس میکنم زود خسته میشم.میخواستم بدونم فشارم طبیعی یا پایین؟ممنون ازپاسخ گویی شما.

    سلام بدنتون بهرايم فشار عادت كرده علا خستگي بعد از ورزش چيز ديگه اي هست يا كمبود اهنه يا كمبود روي و ويتامين دي هست

    عالی مادرمن 55 سالشه . 10 ساله فشارخون بالا داره. چند ماهی میشه بی دلیل افت فشار پیا میکنه و سرگیجه شدید. فارش هشت و نه میشه. علت و درمانش چیه

    سلام يا داروشونو اشتباهي زياد ميخورن كه احتمالا اينه يا مشكل قلبي هست بايد متخصص قلي ويزيتشون كنن

    سلام من خانمی ۴۰ساله هستم من مخصوصا شب‌ها احساس ضعیفی مکنم فشارم پایین میشه احساس لرزش دست وپاوضربان قلبم اروموتندتندمیزنه خوابم نمیبره به نظر شما مشکل من چیه؟

    سلام اضطراب نداريد؟ اول نوارقلب بدين و بعد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنبد

    سلام وقت بخیر من ۴۰سالمه ووزنی نرمال دارم حدود۸۵همیشه ازفشارپایین سرگیجه وحالت تهوع میگیرم

    سلام باید بررسی از نظر قلبی همچون نوار قلب انجام بشود به متخصص قلب مراجعه کنید

    سلام دختری ۱۷ ساله هستم و حدودا ۴ ماه میشه که استرس شدید و عصبانیت دارم یه مدتی هم مشکل گوارشی داشتم که به متخصص مراجعه کردم و آزمایش گرفتن و گفتن مشکلی نیست همچنین آزمایش خون دادم که همه چی نرمال بود ولی خیلی وقتا افت فشار دارم مثلا وقتی نشستم و هیچ کار خاصیم نمیکنم یهدیی ضربان قلبم شدید میشه تهوع میگیرم و بیحال میشم و دست و پام میلرزه و بعدشم تکرر ادرار پیدا میکنم و دهنم مزه بد میگیره راهنماییم میکنید لطفا درضمن ریفلاکس معده هم دارم آیا میتونه مرتبط باشه؟

    سلام عزيزم بله ربط داره بايد استرستون كنترل شه قرص كلينديوم سي هر شب يكي بخوريد و براي اضطراب و استرستون توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شبت

    سلام ، آقایی ٤٢ سالە هستم ، غیر از (سنگ کلیە) سابقە هیچ گونە بیماریی ندارم ، اما گاهی دچار افت فشار خون می شوم ، بخصوص مواقعی که سنگ کلیه‌ها تکان بخورد دچار این حالت می‌شوم ، به نظر شما دلیلش چیست ؟

    سلام عدد فشار خون شما در حالت نرمال و در حالت افت چقدر است؟

    سلام دختر هستم ۱۷ ساله کم خونی دارم و در حال مصرف دارو rokin هستم چند روزی هست سرگیجه و حالت تهوع دارم و وقتی شیرینی میخورم بهتر میشم اما چند دقیقه بعد دوباره حالم بد میشه چه کار باید بکنم؟ قبلا هم سابقه فشار پایین داشتم و سرم زدم

    سلام افت قند هستش قند ساده نخوريد بيشتر قند پيچيدع مصرف كنيد مايعات زياد بخوريد وعده عاي غذاييتونو تقسيم كنيد با حجم كم اما تعداد بيشتر اگه بهترنشدين توسط متخصص داخلي ويزيت شين

    سلام خسته نباشید من چند روزی هست ک افت فشار دارم بهم حالت سرگیجه سردرد و دل درد بهم دست میده ولی حالت غش ندارم و بدنم کم جون میشه احساس لرز میگیرم علت این حالت از چی میتونه باشه ممنون میشم پاسخ بدین

    سلام مايعات شيرين زياد مصرف كنيد اگر خانميد ممكنه بختطر كم خوني باشه قرص آهن هر ١٢ ساعت يكي بخوريد

    من دختری 16ساله هستم گاهی اوقات فشارم میاد پایین سابقه بیماری ندارم اما گاهی بااینکه سیرم فشارم میاد پایین به قدری که چشام دیگ نمیبینه

    سلام آزمايشات زير را انجام دهيد Cbc.diff Esr crp Tsh Ferritin

    سلام.دختری ام ۱۵ساله .همش سرگیجه دارم وبه دنبال آن افت فشار و تپش قلب …هرچه آزمایش دادم گفته مشکلی نداری .سی تی اسکن هم گرفتن چیزی داخلش نشون نداده .لطفا راهنمایی کنید😔😔😭😭

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديد

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديذ

    مجله اینترنتی دکتردکتر از دی ۱۳۹۶ در راستای ارتقای فرهنگ سلامت ایرانیان فعالیت خود را آغاز کرد. به‌وجود آوردن بستری قابل اعتماد و کامل از اطلاعات پزشکی با استفاده از آخرین دانش روز دنیا از مهم‎‌ترین اهداف مجله است.

    در حال حاضر فعالیت مجله اینترنتی دکتردکتر، بر معرفی بیماری‌ها و علائم آن‌ها، معرفی مراکز درمانی و تجهیزات پزشکی متمرکز است.

    پرسش و پاسخ پزشکی از شاخص‌ترین امکانات مجله اینترنتی دکتردکتر است. سوال‌ها و دغدغه‌های پزشکی شما در این بخش توسط تیم پزشکی مجله پاسخ داده خواهند شد؛ شما همچنین می‌توانید تجربه‌های خود را از انتخاب پزشک تا راه‌های درمان در بخش پرسش و پاسخ با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

    تماس تلفنی با پزشکان

    نوبت‌دهی اینترنتی پزشکان

    دکتردکتر مجله اینترنتی دکتردکتر

    علت فشار خون پایین چیست؟ احتمالا شما هم تاکنون دچارافت فشار خون شده‌اید؛ اما آیا با فشار خون پایین آشنایی دارید؟ در این مقاله به بررسی کامل علل فشار خون پایین می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

    فشار خون برخی افراد به طور طبیعی پایین است و هیچ علامتی ندارد. با این حال، هنگامی که فشار خون بالا به طور ناگهانی پایین می‌آید؛ باعث نگرانی می‌شود. توجه داشته باشید که اگر فشار خون بیش از حد کم باشد؛ می‌تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد.

    افرادی که فشار خون پایین‌تری دارند خطر کمتری آنها را برای ابتلا به بیماری‌های کلیوی، سکته و بیماری‌های قلبی تهدید می‌کند. ورزشکاران، افرادی که وزن مناسبی دارند و افرادی که سیگار نمی‌کشند اکثراً فشار خون پایین‌تری دارند. فشار خون پایین تا زمانی که علائمی ایجاد نکند و به اندام‌های بدن آسیب نرساند بی‌خطر است.

    اصطلاح فشار خون پایین معمولاً به فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی‌متر جیوه گفته می‌شود. البته به شرط آنکه فرد علائم یا مشکلاتی نظیر ضعف و گیجی داشته باشد.عوارض فشار خون پایین چیست

    بعضی از بزرگسالان به طور مرتب دارای فشار خون در محدوده فشار خون پایین هستند؛ اما هیچ علامتی ندارند و نیازی به درمان ندارند. با این حال، در موارد جدی، زمانی که فشارخون به حدی پایین باشد که اکسیژن و مواد مغذی به ارگان‌های مختلف مثل مغز، قلب، کلیه و … نرسد؛ در عملکرد طبیعی اندام‌ها خلل ایجاد می‌شود.

    فشار خون پایین در بعضی از افراد ممکن است مطلوب باشد و هیچ مشکلی ایجاد نکند. با این حال، برای بسیاری از افراد، فشار خون غیرمعمول (فشار خون پایین) می‌تواند موجب سرگیجه و غش کردن شود. در موارد شدید، فشار خون پایین می‌تواند خطرناک باشد. علل فشار خون پایین ممکن است از کمبود آب تا اختلالات جدی پزشکی یا جراحی باشد.

    برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانه یک مشکل اساسی است؛ به ویژه هنگامی که به طور ناگهانی دچار افت فشار خون شوند. علائم و نشانه‌های افت فشار خون عبارتند از:

    فشار خون پایین در حالی که بسیار شدید باشد؛ می‌تواند تهدیدکننده زندگی شود. نشانه‌ها و علائم آن عبارتند از:

    در طول روز، فشار خون وابسته به موقعیت بدن، ریتم تنفسی، سطح استرس، وضعیت فیزیکی، داروهایی که مصرف می‌کنید، آنچه که می‌خورید و می‌نوشید متغیر است. فشار خون معمولا در شب‌ها پایین است و در بیداری بالا می‌رود.

    کاهش ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تغییر فقط 20 میلی‌متر جیوه در فشار خون، می‌تواند باعث افت فشار خون و همچنین سرگیجه و غش کردن شود. از جمله علل فشار خون پایین از دست دادن خون زیاد از بدن است. همچنین از دیگر علل فشار خون پایین می‌توان عفونت‌های شدید یا واکنش‌های آلرژیک را نام برد که تهدیدکننده زندگی هستند.

    پزشکان افت ناگهانی فشارخون یا هیپوتانسیون را با توجه به یک سری علل و عوامل مرتبط به دسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند. برخی از انواع فشارخون پایین را با هم مرور می‌کنیم.

    این افت فشار خون ناگهانی، هنگام تغییر وضعیت بدن شما بروز می‌کند، مثل وقتی که به شکل ناگهانی از حالت ایستاده به حالت نشسته تغییر وضعیت می‌دهید یا بلافاصله دراز می‌کشید.

    به طور معمول وقتی بدن در حالت ایستاده است نیروی جاذبه خون را به سوی قسمت‌های پایینی پا می‌کشاند. بدن برای جبران کمبود خون در قسمت‌های بالایی سعی می‌کند ضربان قلب را بالا ببرد تا مطمئن شود مغز به اندازه‌ کافی خون دریافت می‌کند. این مکانیسم جبرانی در افراد دچار فشارخون وضعیتی با شکست مواجه می‌شود و فرد دچار افت ناگهانی فشارخون می‌شود در نتیجه سرگیجه، سبکی سر و تاری دید را تجربه می‌کند و حتی ممکن است غش کند.

    افت فشار وضعیتی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. از دست دادن آب بدن، دراز کشیدن‌های طولانی، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمازدگی شدید، واریس پیشرفته (که در آن رگ‌ها به شدت گشاد می‌شوند) و اختلالات عصبی خاص از جمله دلایل افت فشار خون هستند.

    افت فشارخون بعد از غذا، در واقع افت ناگهانی در فشارخون بعد از خوردن است و معمولاَ در بزرگسالان پیر دیده می شود. همان‌طور که گفته شد وقتی بدن در حالت ایستاده قرار دارد به دلیل وجود نیروی جاذبه، خون در پا جمع می‌شود. از طرف دیگر بعد از خوردن غذا باید مقدار زیادی خون به دستگاه گوارش بدن برسد. بدن برای رساندن خون به دستگاه گوارش، معمولاَ ضربان قلب را بالا می‌برد. از طرف دیگر توانایی رگ‌های خونی در انتقال خون محدود است به همین دلیل این مکانیسم در برخی افراد مختل می‌شود. به این ترتیب این افراد دچار سرگیجه و غش می‌شوند.

    این اختلال باعث افت فشار خون بعد از ایستادن‌های طولانی می‌شود. سرگیجه، تهوع و غش کردن از جمله علائم و نشانه‌های این اختلال هستند. علت وقوع عارضه افت فشار عصبی، ایجاد اختلال در رابطه قلب و مغز است و بیشتر در جوانان دیده می‌شود.

    فشار خون پایین ناشی از آسیب دیدگی سیستم عصبی

    هدف از  انجام آزمایش‌های مربوط به فشار خون پایین ، شناخت عوامل زمینه‌ای و نهفته است. علاوه بر گرفتن سابقه‌ی پزشکی، انجام معاینه‌ی بالینی و اندازه گیری فشار خون، پزشک انجام روش‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آزمایش خون: این روش تشخیصی باعث به دست آوردن اطلاعاتی در مورد وضعیت کلی سلامتی شخص خواهد شد. با آزمایش خون احتمال ابتلای فرد به قند خون بالا یا دیابت   و قند خون پایین  و تعداد کم گلبول‌های قرمز خون یا کم خونی (anemia) بررسی خواهد شد. همه‌ی موارد ذکر شده روی فشار خون فرد اثر گذاشته و باعث کاهش آن خواهند شد. 

    الکتروکاردیوگرام یا نوار قلبی : این روش تشخیصی بدون درد و غیر تهاجمی است و برای انجام آن الکترودهایی روی قسمت سینه، بازوها و پاها قرار می‌گیرند. این پدها سیگنال‌های قلبی را دریافت کرده و دستگاه آن‌ها را ضبط کرده و روی کاغذ و یا صفحه نمایش نشان می‌دهد. 

    نوار قلب می‌تواند  ناهنجاری‌های موجود در ریتم قلبی و ضربان قلبی نامنظم را نشان خواهد داد. اگر ساختاری غیر طبیعی در قلب وجود داشته باشد و یا اگر خون و اکسیژن مورد نیاز عضلات قلبی به درستی تامین نشود با این روش قابل تشخیص خواهد بود. علاوه بر این سابقه داشتن حمله قلبی در نوار قلبی قابل مشاهده است. 

    ضربان قلب نامنظم ممکن است  گذرا  باشد و شاید نوار قلب قادر به تشخیص آن نباشد.به همین علت  از شخص خواسته می‌شود یک مانیتور هولتر را برای 24 ساعت با خود به همراه داشته باشد، این دستگاه سیگنال‌های قلبی را در طی یک روز ضبط می‌کند. 

    اکوکاردیوگرام یا اکوی قلبی: در اکوی قلب از امواج صوتی برای سونوگرافی سینه استفاده می‌شود. تصاویر حاصل، می‌توانند عملکرد و ساختار قلب را با جزئیات خوبی نشان بدهند

    تست استرس: برخی از مشکلات قلبی که باعث افت فشار خون می‌شوند،زمانی که  قلب سریع‌تر از حد ممکن کار می‌کند، تشخیص داده می‌شوند. در طی انجام تست استرس از فرد خواسته می‌شود که روی تردمیل راه برود یا یک حرکت ورزشی را انجام دهد. اگر فرد قادر به ورزش نباشد، به او دارویی داده می‌شود که باعث کارکردن سریع‌تر قلب می‌شود. 

    زمانی که قلب سریع‌تر از حالت طبیعی کار می‌کند، نوار قلب یا اکوی قلب از شخص گرفته می‌شود. همچنین میزان فشار خون فرد هم به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌شود. 

    مانور والسالوا: در این روش بعد از چندین دور تنفس عمیق همراه با زور زدن، ضربان قلب و فشار خون آنالیز می‌شود تا عملکرد سیستم عصبی خودگردان  بررسی شود. در این روش ابتدا فرد با یک دم عمیق هوا را وارد ریه‌های خود می‌کند و بعد در حالی که یک بازدم عمیق می‌کشد یک بادکنک را باد می‌کند.

    تست سطح شیب‌دار: اگر فرد در هنگام ایستادن و یا به علت سیگنال‌های مغزی معیوب دچار افت فشار خون می‌شود، آزمون سطح شیب‌دار یا آزمون تیلت، نشان می‌دهد که بدن چگونه به تغییر موقعیت واکنش نشان می‌دهد. 

    در جریان این آزمایش فرد روی یک تخت مخصوص دراز می‌کشد که این تخت قسمت بالا تنه را در سطح بالاتری قرار داده و تغییر وضعیت از حالت افقی به حالت ایستاده را تحریک می‌کند. عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر افت فشار خون باعث بروز علایم خاصی نشود و یا نشانه‌ها و اثرات آن خفیف باشد، نیازی به درمان خاصی ندارد. 

    اگر فرد علائم بیماری را نشان دهد، درمان به نوع عوامل زمینه‌ای بستگی دارد. برای مثال اگر مصرف دارویی خاص باعث افت فشار خون شده باشد، مصرف دارو متوقف و یا نوع دارو و میزان مصرف آن تغییر می‌کند. 

    اگر دلیل کاهش فشار خون مشخص نباشد و روش درمانی خاصی وجود نداشته باشد، هدف نهایی بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه‌ها خواهد بود. بسته به سن فرد، وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین، راه‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد. 

    استفاده از نمک بیش‌تر: پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که نمک زیاد مصرف نشود، چرا که سدیم موجود در این ماده می‌تواند فشار خون را تا حد زیادی بالا ببرد. اما استفاده از نمک زیاد برای افراد مبتلا به فشار خون پایین کمک کننده خواهد بود. 

    اما از آن‌جایی که مقدار زیاد سدیم به نارسایی قلبی به خصوص در افراد مسن منجر خواهد شد، قبل از افزایش میزان نمک مصرفی در رژیم غذایی حتماً با پزشک مشورت کنید. 

    نوشیدن مقدار آب بیش‌تر: مایعات حجم خون را بالا خواهد برد و از دهیدراته شدن بدن جلوگیری خواهد کرد. هر دوی این عوامل به درمان افت فشار خون کمک خواهد کرد. 

    پوشیدن جوراب‌های متراکم مخصوص: جوراب‌های پلاستیکی مخصوصی که معمولاً برای تسکین درد واریس از آن‌ها استفاده می‌شود به درمان افت فشار خون هم کمک شایانی می‌کنند. 

    داروها: داروهای زیادی برای مدیریت افت فشار خون در حالت ایستاده  وجود دارد. برای مثال داروی فلودروکورتیزون (fludrocortisone) با افزایش حجم خون به درمان این نوع از کاهش فشار خون کمک خواهد کرد. 

    اگر فرد به نوع مزمن هیپوتانسیون ارتوستاتیک یا کاهش فشار خون پس از ایستادن مبتلا باشد، برای بالا بردن فشار خون در این حالت از داروی میدودرین (midodrine) استفاده می‌شود. این دارو با محدود کردن توانایی گشاد شدن رگ‌ها فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    بر حسب اینکه چه عاملی باعث فشار خون پایین شده است، فرد می‌تواند با انجام اقداماتی شدت علایم را کم کرده و یا از آن جلوگیری کند.

  • چطور تندی غذا را از بین ببریم
  • نوشیدن آب بیش‌تر و الکل کم‌تر: الکل باعث از بین رفتن آب بدن و یا دهیدراته شدن می‌شود و همین مسئله باعث کاهش فشار خون خواهد شد، مصرف الکل حتی در مقادیر کنترل شده هم چنین اثری به دنبال خواهد داشت. نوشیدن آب به مقدار کافی اما خطر دهیدراته شدن را از بدن دور کرده و فشار خون را افزایش خواهد داد. 

    داشتن یک رژیم غذایی سالم: با مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مختلف، مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن یک بدن سالم تامین خواهد شد. حتماً غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و گوشت مرغ و ماهی کم چربی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. 

    ساختار قامتی درست داشته باشد: به آهستگی وضعیت خود را از حالت دمر خوابیده یا نشسته به ایستاده تغییر دهید و این کار را به سرعت و با شدت انجام ندهید. هیچگاه در حال پا روی پا انداخته، ننشینید. 

    بعد از بیدار شدن از خواب شبانه، اول به مدت چند دقیقه نفس عمیق کشیده و بعد پیش از ایستادن، به آرامی روی تخت بنشینید. 

    وعده‌های غذایی کوچک کم کالری مصرف کنید: برای پیشگیری از افت فشار خون بعد از غذا خوردن، سعی کنید در طول روز وعده‌های غذایی متعدد در اندازه‌های کوچک مصرف کنید. مصرف مواد غذایی پر از کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، برنج، پاستا و نان را محدود کنید. 

    همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که به صورت موقت و برای بالا بردن فشار خون به همراه وعده‌های غذایی قهوه‌ کافئین‌دار یا چای سبز بنوشید. ولی از آن جایی که کافئین ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شود، حتماً پیش از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار با پزشک مشورت کنید. سر تخت را کمی بالاتر از حالت معمول قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا با اثر جاذبه مقابله کنید. 

    اگر در هنگام ایستادن علائم افت فشار خون خود را نشان می‌دهند، با پاهای خود حرکت قیچی را انجام دهید و به آن‌ها فشار وارد کنید، یا اینکه یک پای خود را روی یک لبه یا صندلی قرار داده و تا حد ممکن به جلو خم شوید. این حرکات باعث جریان خون از پاها به سمت قلب خواهد شد. 

    شما می‌توانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر فایل عکس برگه‌ی آزمایش را برای پزشک ارسال کنید، تا در کمترین زمان بتوانید از پزشکان معتبر مشاوره در خصوص درمان فشار خون پایین بیابید.

    آماده شدن برای ویزیت پزشک 

    برای اینکه فشار خون فرد بررسی شود، نیاز به انجام هیچگونه آماده سازی قبلی و خاص نیست. بدون مشورت با پزشک مصرف داروهایی که فکر می‌کنید روی فشار خون شما تاثیر می‌گذارد را مصرف نکنید. عوارض فشار خون پایین چیست

    برای اینکه برای ملاقات با پزشک آماده شوید، موارد زیر را حتماً در نظر بگیرید:

    چه کاری باید انجام داد؟

    لیست تهیه کنید 

    در صورت ابتلا به فشار خون پایین، سوالات اساسی و مهمی که باید پرسیده شوند، شامل:

    اگر به جز این سوالات، ابهامات دیگری برای شما مطرح است، حتماً آن را با پزشک در میان بگذارید. 

    از پزشک چه انتظاری دارید؟

    پزشک احتمالاً سوالاتی از این قبیل را از شما خواهد پرسید:

    اگر فشار خون شما همیشه پایین است و شما هیچ کدام از علائم بالا را ندارید، معمولا هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. طبیعی است که فشار خون شما در طول زمان افزایش پیدا کند و بدن شما معمولا قادر به برگرداندن فشار خون شما به حالت عادی است.

    اگر فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش پیدا کند و علائم مانند سرگیجه را تجربه کردید، باید حتما برای تشخیص عوامل و علل فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. آنها می‌توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات اساسی مانند خونریزی داخلی، عفونت جدی یا واکنش‌های آلرژیک را رد کنند.

    منابع:

    mayoclinic

    healthline

    اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص قلب و عروق روی دکمه زیر کلیک کنید.

    گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص قلب و عروق دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

    پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    سلام من دختر ۲۱ساله هستم چند روزیه که احساس سرگیجه دارم مداوم سرم گیج نمیره که بیفتم زمین فقط تو سرم گیجه دستوپاهای به شدت یخ دارم..کمی غلظت خون دارم و کم خونی ندارم تیروعیدمم نرماله ..خستم کرده نگرانم اخه پ این لعنتی واسه چیههه😭😭

    سلام بايد واسه غلظت خونتون به متخصص خون مراجعه كنيد علت خستگيتون همونه عزيزم

    سلام خانومی ۳۶ساله هستم مدام فشارم ۹میشودوهمیشه سرگیجه دارم به خاطر این شیرینی وغذازیادمیخورم وزنم خوب است ازهرنوع غذایی هم میخورم ولی بعدازخوردن غذا افت فشار دارم به حدی که باید درازبکشم آیا داروی خاصی نیازاست؟!تمایل به چیزهای شیرین خیلی دارم….ممنون

    سلام از اين آزمايشات را بدهيد Cbc.diff Esr crp Fbs Tsh Ferritin U/A تا از نظر كم خوني و كم كاري تيروييد بررسي شويد در صورت نرمال بودن مايعات بيشتر بخوريد ورزش كنيد و قرص آهن هر روز يكي بخوريد

    سلام دکتر خانم ۳۲ ساله هستم فشارم در طول روز می افته و بی اشتها هم شدم و بیشتر موقعا سردرد دارم

    سلام اگه اخيرا دچار اين مشكل شديذ بايد اين آزمايشات را بديد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد Cbc.diff Esr crp Ldh Tsh Ferritin

    سلام و روز بخیر من خانم هستم 33 ساله، سابقه بارداری ندارم، سابقه فشار خون بالا درخانواده (مادرم) داریم، حدود 4 روز هست که مدام فشارم افت میکنه و 9 روی 6 هست و سرگیجه دارم معمولا صبحها شدیدتر هست ولی شدتش توی روز کم و زیاد میشه، معمولا زمان افت فشار ضربان قلبم شدیدتر میشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. ممنونم

    سلام فشار خون معمولی و نرمال شما همیشه چقدر است؟ زیرا فشار خون ۹ بر ۶ به شکل کلی در خانم ها جای نگرانی ندار همچنین باید معاینه از جهت التهاب گوش داخلی انجام شود

    سلام من چندوقته غروب که میشه به بعدتپش قلب شدیدمیگیرم وچشام سیاهی میبینه وپشت سرم دردمیگیره ودستوپاهام سرد میشع وحتما باید راه برم یه جانمیتونم بشینم توروخدابگین چیکارکنم حالم واقعا بده

    سلام بدليل اضطراب هستش بايد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد تا درمان اضطرابتون انجام شن

    سلام من 23 سالمه دو ماهه همش فشارم میوفته میره تا 8 یا 7 پاهام سرد میشن و سرم سنگینی میکنه و سرگیجه و تهوع هم دارم حدود 3 ماه پیشم کرونا گرفته بودم هنوزم که هنوزه حس بویاییم برنگشته البته بوهای قوی رو میدونم ضعفم دارم همش میرم سرم میزنن خوب میشم چکار کنم؟

    سلام سرگيجتون بدليل كم خوني و افت فشار خون هستش آزمايش cbc.diff ferritin esr crp بديد براي بويايي يكم طول ميكشه قرص سيتريزين هر شب بخوريد همراه با اسپري سديم كلرايد هر ٨ ساعت يك نوبت و پماد ويتامين A موضعي داخل بيني

    سلام..20سالمه حدود 3 ساله که دو سه شب یکبار موقع خوابیدن فشار خونم پایین میاد و اصلا خوابم نمیبره مجبور میشم آب قند بخورم تا بتونم بخوابم دیگه کلافه شدم چیکار کنم

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شويد و نوار قلب هم بدهيد

    من 46 سالمه سه ماهه حالت تهوع خستگی سرگیجه دارم فشار من پایینه 8.5روی 5 چیکار کنم

    سلام بايد آزمايش از لحاظ كم خوني بديد Cbc.diff esr crp Ldh Tsh Ferritin S/E و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

    سلام علیکم پدرم ناگهانی فشارش افتاد و اصلا بدون کمک نمیتواند از جا بلند شود. دکتر بردیم گفتند چند روز دیگر باید از مغزش عکس گرفته شود می خواستم بدونم چه مشکلی ممکن هست باشه با توجه به اینکه 30سال قرص لیتیوم و فنی تویین مصرف میکنه؟ ممنون

    سلام بايد فشارشون چك شه نوار قلب بگيرن و آنديم هاي قلبيشون چك شه همچنين از نظر سذيم خون هم بايد بررسي شن

    سلام دکتر ، پدر بنده بعضی شبها عرق سرد و لرز بدن دارن و گاهی اوقات هم هذیون میبینین،در حالت دراز کشیده هم حالشون بدتر میشه و باید بشینن، تست نوار قلب و ورزش و اکو هم دادن مشکل گفتن در قلب نیست.

    سلام بهتره متخصص مغز اعصاب ويزيتشون كنن و ام ار اي مغزي بگيرن

    سلام من دختری۱۷ساله هستم و سابقه بیماری ندارم فشارم روی۱۰هست اکثراوقات وپاهام همیشه سردهستن و سرگیجه واحساس سنگینی تو سرم کلافه ام کرده واینکه چشمام هم بعضی اوقات تارمیبینه به نظرتون چیکارکنم؟

    سلام معاینه و چکاپ توسط متخصص داخلی انجام شود

    سلام من 17 سالمه و الان حدود یک ماهی هست که حال تهوع مداوم دارم تقریبا الان کمتر شده و هر چند روز یکبار تشدید میشه از ساعت 7 عصر به بعد طپش قلب شدید میگیرم و پاهام یخ میزنه و حال تهوع شدید میگیرم ابتدا فکر میکردم از معدم باشه اما هرچی سرم زدم هم خوب نشدم الان فکر میکنم از فشارم باشه درضمن آدم یه شدت استرسی هستم لطفا راهنماییم کنید به نظر شما از فشار خون میتونه باشه و چکار کنم فشارم آخرین بار 11 روی 6 بود

    سلام فشار خون شما نرمال است به نظر علایم شما بیشتر به دلیل استرس و اضطراب باشد قرص پروپرانولول 10 هر صبح یکی قرص کلرودیازپوکساید هر شب یکی مصرف کنید

    سلام همسربنده ۳۹سال دارن درگیرکرونا خفیف بودن الان۲۰روز میگذره.از صبح چند بار فشارشو چک کردم همیشه پایین بوده سرگیجه وضعف وتهوع دارن. شربت پلیوم ومولتی ویتامین استفاده میکنن.لطفا راهنمایی کنید

    سلام فشار ایشون چند بوده است؟؟

    سلام مادرم 46 سالشه، شدیدا استرس دارد و فشار خونش پایین میادسرگیجه داره و بدنش از درون میلرزه و بوی عجیبی در دماغش حس میکند، چکار کند؟

    سلام جهت کاهش استرس و اضطراب نیاز به دارو دارند که باید توسط روانپزشک برایشان تجویز گردد

    سلام ۱۸ سالمه و فشارم روی ۹ هست چشام اغلب اوقات درد میگیره و خستگی هم دارم

    سلام مايعات بيشتر مصرف كنيد و قرص آهن هر شب يكي بخوريد

    سلام خسته نباشید.من ۲۷سالمه ازبعد زایمانم بیشتراوقات سرگیجه دارم وضعف میکنم توی دوران بارداری همیشه فشارم ۸بود وتا الان که ۱۰ماه اززایمانم گذشته ادامه داره یه هفتس احساس میکنم وضعیت فشارم خیلی بد تر شده چون هرروزسردرد وسرگیجه دارم وبدنم به لرزش میوفته چندبار دکتر رفتم به خاطر فشارپایینم سرم وسوزن های تقویتی زدم آخرین بارهم فشارم ۶بود.میخوام بدونم علت چی میتونه باشه امکان داره ازکم خونی باشه؟واینکه باید پیش چه دکتری برم.

    سلام باه بدليل كم خوني هستش هر ١٢ ساعت قرص آهن بخوريد اگه بعد از ٧٢ ساعت بهتر نشديد به متخصص داخلي مراجعه كنيد،

    سلام من زن هستم سنم ۳۱چندهفته میشه فقط عصرهافشارم میاد پایین..بی تاب میشم زودمیگیرم میخوابم بهتر میشم.. علت چیست؟

    سلام از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد لطفا بررسي شيد

    سلام من ۲۰ سالمه از وقتی یادمه یهو فشارم خیلی پایین میومد و یکسره زیر سرمم هیچکسم نمتونه بفهمه چرا

    سلام از نظر كم خوني بررسي شيد اكو قلب و نوار قلب هم بديد

    بسیار عالی بود

    سلام من33سالمه و هیچ بیماری خاصی ندارم ولی معمولا فشار خونم پایین میاد 8روی 4یا5 و سردرد وتهوع میگیرم میخواستم ببینم چیکارکنم ثابت بشه؟بالا بره فشارم؟

    سلام آزمايش غددنظر كم خوني بديذ نوار قلب بگيربد و توسط متخصص داخلي ويزيت شيد

    سلام وقت بخیر.من ۲۲سالمه وفشارم از۹بالاترنمیره ومعمولا بین۷و۸هیچ کدوم از علائم فشارخون پایین رو ندارم فقط گاهی موقع ورزش کردن احساس میکنم زود خسته میشم.میخواستم بدونم فشارم طبیعی یا پایین؟ممنون ازپاسخ گویی شما.

    سلام بدنتون بهرايم فشار عادت كرده علا خستگي بعد از ورزش چيز ديگه اي هست يا كمبود اهنه يا كمبود روي و ويتامين دي هست

    عالی مادرمن 55 سالشه . 10 ساله فشارخون بالا داره. چند ماهی میشه بی دلیل افت فشار پیا میکنه و سرگیجه شدید. فارش هشت و نه میشه. علت و درمانش چیه

    سلام يا داروشونو اشتباهي زياد ميخورن كه احتمالا اينه يا مشكل قلبي هست بايد متخصص قلي ويزيتشون كنن

    سلام من خانمی ۴۰ساله هستم من مخصوصا شب‌ها احساس ضعیفی مکنم فشارم پایین میشه احساس لرزش دست وپاوضربان قلبم اروموتندتندمیزنه خوابم نمیبره به نظر شما مشکل من چیه؟

    سلام اضطراب نداريد؟ اول نوارقلب بدين و بعد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنبد

    سلام وقت بخیر من ۴۰سالمه ووزنی نرمال دارم حدود۸۵همیشه ازفشارپایین سرگیجه وحالت تهوع میگیرم

    سلام باید بررسی از نظر قلبی همچون نوار قلب انجام بشود به متخصص قلب مراجعه کنید

    سلام دختری ۱۷ ساله هستم و حدودا ۴ ماه میشه که استرس شدید و عصبانیت دارم یه مدتی هم مشکل گوارشی داشتم که به متخصص مراجعه کردم و آزمایش گرفتن و گفتن مشکلی نیست همچنین آزمایش خون دادم که همه چی نرمال بود ولی خیلی وقتا افت فشار دارم مثلا وقتی نشستم و هیچ کار خاصیم نمیکنم یهدیی ضربان قلبم شدید میشه تهوع میگیرم و بیحال میشم و دست و پام میلرزه و بعدشم تکرر ادرار پیدا میکنم و دهنم مزه بد میگیره راهنماییم میکنید لطفا درضمن ریفلاکس معده هم دارم آیا میتونه مرتبط باشه؟

    سلام عزيزم بله ربط داره بايد استرستون كنترل شه قرص كلينديوم سي هر شب يكي بخوريد و براي اضطراب و استرستون توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شبت

    سلام ، آقایی ٤٢ سالە هستم ، غیر از (سنگ کلیە) سابقە هیچ گونە بیماریی ندارم ، اما گاهی دچار افت فشار خون می شوم ، بخصوص مواقعی که سنگ کلیه‌ها تکان بخورد دچار این حالت می‌شوم ، به نظر شما دلیلش چیست ؟

    سلام عدد فشار خون شما در حالت نرمال و در حالت افت چقدر است؟

    سلام دختر هستم ۱۷ ساله کم خونی دارم و در حال مصرف دارو rokin هستم چند روزی هست سرگیجه و حالت تهوع دارم و وقتی شیرینی میخورم بهتر میشم اما چند دقیقه بعد دوباره حالم بد میشه چه کار باید بکنم؟ قبلا هم سابقه فشار پایین داشتم و سرم زدم

    سلام افت قند هستش قند ساده نخوريد بيشتر قند پيچيدع مصرف كنيد مايعات زياد بخوريد وعده عاي غذاييتونو تقسيم كنيد با حجم كم اما تعداد بيشتر اگه بهترنشدين توسط متخصص داخلي ويزيت شين

    سلام خسته نباشید من چند روزی هست ک افت فشار دارم بهم حالت سرگیجه سردرد و دل درد بهم دست میده ولی حالت غش ندارم و بدنم کم جون میشه احساس لرز میگیرم علت این حالت از چی میتونه باشه ممنون میشم پاسخ بدین

    سلام مايعات شيرين زياد مصرف كنيد اگر خانميد ممكنه بختطر كم خوني باشه قرص آهن هر ١٢ ساعت يكي بخوريد

    من دختری 16ساله هستم گاهی اوقات فشارم میاد پایین سابقه بیماری ندارم اما گاهی بااینکه سیرم فشارم میاد پایین به قدری که چشام دیگ نمیبینه

    سلام آزمايشات زير را انجام دهيد Cbc.diff Esr crp Tsh Ferritin

    سلام.دختری ام ۱۵ساله .همش سرگیجه دارم وبه دنبال آن افت فشار و تپش قلب …هرچه آزمایش دادم گفته مشکلی نداری .سی تی اسکن هم گرفتن چیزی داخلش نشون نداده .لطفا راهنمایی کنید😔😔😭😭

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديد

    سلام ferritin و tsh خونتونو چك كنيد احتمالا كم خوني داشته باشيد نوار قلب هم بديذ

    مجله اینترنتی دکتردکتر از دی ۱۳۹۶ در راستای ارتقای فرهنگ سلامت ایرانیان فعالیت خود را آغاز کرد. به‌وجود آوردن بستری قابل اعتماد و کامل از اطلاعات پزشکی با استفاده از آخرین دانش روز دنیا از مهم‎‌ترین اهداف مجله است.

    در حال حاضر فعالیت مجله اینترنتی دکتردکتر، بر معرفی بیماری‌ها و علائم آن‌ها، معرفی مراکز درمانی و تجهیزات پزشکی متمرکز است.

    پرسش و پاسخ پزشکی از شاخص‌ترین امکانات مجله اینترنتی دکتردکتر است. سوال‌ها و دغدغه‌های پزشکی شما در این بخش توسط تیم پزشکی مجله پاسخ داده خواهند شد؛ شما همچنین می‌توانید تجربه‌های خود را از انتخاب پزشک تا راه‌های درمان در بخش پرسش و پاسخ با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

    تماس تلفنی با پزشکان

    نوبت‌دهی اینترنتی پزشکان

    فشار خون پایین چیست؟

    اگر فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش یابد، چه باید کنید؟عوارض فشار خون پایین چیست

    آیا فشار خون پایین شما، میتواند یک حمله قلبی را در بر داشته باشد؟

    اگر افت فشار خون شما، به علت بیماری قلبی باشد، ممکن است با احساس درد در قفسه سینه و یا حتی حمله قلبی مشخص شود.

    دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق –

    فشار خون پایین (هیپوتانسیون) در بسیاری از مردم با علایمی همچون سرگیجه و غش همراه است. با این حال در موارد شدید، فشار خون پایین می تواند یکی از عوامل تهدید کننده زندگی باشد. علت پایین بودن فشار خون چیست؟

    در حالت طبیعی فشار خون پایین باعث ایجاد علامتی نمیشود و قاعدتا نگران کننده نیست اما اگر فشار خون شما خیلی پایین بیاید میتواند خونرسانی به مغز و سایر ارگان های حیاتی را محدود کند. چیزی که میتواند باعث عدم توانایی در ایستادن، سرگیجه یا ضعف شود.

    اگر هر کدام از علائم کم بودن فشار خون را تجربه کرده اید و نگران شده اید، پزشک خود را ببینید. تمام افراد بالغ باید فشار خون خود را حداقل هر ۵ سال یک بار چک کنند. اگر دستگاه اندازه گیری فشار خون ندارید، یا نمیدانید چگونه فشار خون خود را اندازه گیری کنید از پزشک خود بخواهید تا این کار را انجام دهد.

    فهرست مطلب

    عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر چه فشار خون از فردی به فرد دیگر متفاوت است، با این حال تعریف فشار خون پایین عبارت است از فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی متر جیوه (عدد بالا در فشار خون) و یا فشار خون دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی متر جیوه (عدد پایین).

    قلب به وسیله ی سرخرگ ها، سیاهرگ ها و مویرگ ها خون را در کل بدن پمپاژ می کند. فشارخون در واقع نیرویی است که جریان خون به دیواره ی سرخرگ ها وارد میکند. فشارخون با میلی متر جیوه اندازه گیری میشود و با دو معیار ثبت می شود.

    اولین (بالا) عدد در فشار خون، این مقدار همان فشار قلبی شما را تولید می کند که پمپاژ خون از طریق شریان ها به سایر نقاط بدن را برعهده دارد.

    عدد دوم (پایین) در فشار خون، این عدد به مقدار فشار در شریان ها درست زمانی که قلب شما در حال استراحت بین هر ضربان است، اشاره می کند.

    برای مثال اگر فشار خون سیستولیک شما ۱۲۰ و فشار خون دیاستولیک شما ۸۰ میلی متر جیوه باشد، فشار خون شما ۱۲۰ روی ۸۰ است که معمولا به صورت ۱۲۰/۸۰ نوشته می شود. فشار خون نرمال بین ۹۰/۶۰ تا ۱۴۰/۹۰ است. اگر شما فشارخون ۱۴۰/۹۰ یا بیشتر را می خوانید شما فشار خون بالا دارید. این موضوع شما را در معرض ریسک فزاینده مهمی مانند حمله قلبی یا استروک قرار می دهد. افراد با فشارخون ۹۰/۶۰ ، فشار خون پایین دارند.

    برخی از پزشکان متخصص فشار خون تعریف فشار خون پایین را به صورت ۹ روی ۶ یا هر عددی کمتر از این مرز تعریف می کنند.

    اگر شما نشانه های افت فشارخون را بعد از حرکت های سریع و  ناگهانی دارید، فشارخون شما هنگامی که نشسته اید و بلافاصله پس از برخاستن اندازه گیری می شود. بسته به فشارخون سیستولی شما موقع نشستن، اگر فشارخون سیستولی شما موقع ایستادن ۱۵ تا ۳۰ میلی متر جیوه افت کند، شما ممکن است ارتوستاتیک هیپوتنشن داشته باشید.

    اگر شما طبق این راهنما فشارخون پایین دارید نیازی نیست نگران شوید. داشتن فشار خون پایین در شما، سلامتی شما را نشان می دهد؛چون شما را از خطرها و اثرات سو پرفشاری خون حفظ می کند.

    برخی از انواع فشار خون پایین عبارتند از:

    این افت ناگهانی فشار خون زمانی اتفاق می افتد که شما از حالت ایستاده به حالت نشسته و یا اگر در حالت ایستاده قرار دارید، به حالت دراز کشیده تغییر وضعیت دهید. معمولا، گرانش باعث می شود خون در پاها هر زمان که شما بایستید، تجمع پیدا بکند. بدن خود را با افزایش ضربان قلب و انقباض رگ های خونی، وفق می دهد در نتیجه از برگشت خون کافی به مغز شما اطمینان حاصل می شود.

    اما در افراد مبتلا به فشار خون وضعیتی، این مکانیسم جبران با شکست مواجه گردیده و فشار خون می افتد و منجر به علائم سرگیجه، سبکی سر، تاری دید و حتی غش می شود.

    افت فشار خون وضعیتی می تواند به دلایل مختلف، از جمله از دست دادن آب بدن، استراحت طولانی در بستر، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمای بیش از حد، رگ های واریسی بزرگ و اختلالات عصبی خاص رخ دهد.

    شماری از داروهایی که همچنین می تواند باعث افت فشار خون وضعیتی گردد، به ویژه داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا شامل: دیورتیک ها، مسدود کننده های بتا، مسدودکننده های کانال کلسیم و آنزیم مهار کننده تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) و همچنین داروهای ضد افسردگی و داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری پارکینسون و اختلال عملکرد در نعوظ می باشند.

    افت فشار خون وضعیتی به خصوص در افراد مسن، شایع تر است. بیش از ۲۰ درصد از افرادی که بالاتر از ۶۵ سال هستند، افت فشار خون وضعیتی را تجربه می کنند. افت فشار خون وضعیتی همچنین می تواند افراد جوان را نیز درگیر کند. در افراد سالم نیز بعد از نشستن طولانی مدت بر روی پاهای خود و یا بعد از کار برای یک زمان طولانی در یک حالت چمباتمه و سپس بطور ناگهانی ایستادن می تواند افت ناگهانی فشار خون پیش آید.

    افت فشار خون پس از صرف غذا یک افت ناگهانی در فشار خون بعد از خوردن است. این شرایط عمدتا بزرگسالان مسن تر را تحت تاثیر قرار می دهد. فقط جاذبه است که خون را در پاهایتان هنگامی که ایستاده اید، جمع می کند، در حالیکه مقدار زیادی از جریان خون در دستگاه گوارش شما بعد از غذا خوردن وارد می گردد.

    افت فشار خون پس از صرف غذا به احتمال زیاد افراد مبتلا به فشار خون بالا و یا اختلالات اتونوم یا خود مختار سیستم عصبی مانند بیماری پارکینسون تحت تاثیر قرار می دهد. کاهش دوز داروهای فشار خون و خوردن، وعده های غذایی کم کربوهیدرات کوچک ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

    این اختلال باعث می شود که فشار خون پس از ایستادن برای مدت طولانی افت کرده و منجر به علائم و نشانه هایی مانند سرگیجه، تهوع و غش شود. افت فشار خون عصبی با واسطه بیشتر جوانان را تحت تاثیر قرار داده و به نظر می رسد که رخ داده، چرا که یک اختلال ارتباطی میان قلب و مغز محسوب می شود.

    هنگامی که شما برای مدت طولانی ایستاده اید، فشار خون شما به خاطر تجمع خون در پاهایتان می افتد. به طور معمول، بدن شما پس از آن تنظیماتی را برای عادی سازی فشار خون تان انجام می دهد. اما در افراد مبتلا به کاهش فشار خون عصبی با واسطه، در واقع سیگنال های بالابرنده فشار خون که از اعصاب بطن چپ قلب به مغز ارسال می شود، خیلی کم است. به عنوان یک نتیجه، مغز ضربان قلب را کاهش می دهد، در نتیجه فشار خون حتی بیشتر کاهش می یابد. این باعث می شود خون بیشتری در پاها جمع شده و خون کمتری به مغز برسد، و منجر به احساس سبکی سر و غش شود.

    سندرم Shy-Drager شای دراگر، یک اختلال نادر است که باعث آسیب پیش رونده به سیستم عصبی خودکار می شود و کنترل توابع غیر ارادی مانند فشار خون، ضربان قلب، تنفس و هضم را برعهده دارد.

    اگر چه این وضعیت می تواند با لرزش های عضلانی همراه باشد، حرکت آهسته، مشکلاتی با هماهنگی گفتار و بی اختیاری، مشخصه اصلی آن افت شدید فشار خون وضعیتی در ترکیب با فشار خون بسیار بالا هنگام درازکشیدن است.

    افت ناگهانی فشار خون می تواند خطرناک باشد. افت شدید فشار خون به ویژه در افرادی با خونریزی های کنترل نشده، عفونت های شدید و یا واکنش های آلرژیک، می تواند تهدید کننده زندگی باشد. نوع متوسط فشار خون پایین می تواند نه تنها باعث سرگیجه و ضعف گردد بلکه باعث غش و خطر آسیب ناشی از سقوط می شود.

    یک تغییر تنها ۲۰ میلی متر جیوه ای از ۱۱۰ سیستولیک تا ۹۰ میلی متر جیوه سیستولیک، می تواند باعث سرگیجه و غش شود؛ چرا که مغز دیگر نمی تواند یک منبع کافی از خون را دریافت کند.

    ورزشکاران و افرادی که به طور منظم ورزش می کنند نسبت به افرادی که با آن سازگاری ندارند، فشار خون پایین تر و ضربان قلب آهسته تری دارند. بنابراین به طور کلی افراد غیر سیگاری و افرادی که یک رژیم غذایی سالم و وزن طبیعی دارند، دارای چنین شرایطی می باشند.

    عوارض جدی تر شوک هیپوولمیک، عوارض تهدید کننده زندگی ناشی از دست دادن آب بدن است. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که حجمم خون پایین باعث افت ناگهانی فشار خون و کاهش میزان اکسیژن و رسیدن به بافت های شما می گردد. در صورت عدم درمان، شوک شدید هیپوولمیک می تواند باعث مرگ در عرض چند دقیقه یا چند ساعت شود.

    از آنجا که سیستم گردش خون یک زن در دوران بارداری به سرعت در حال گسترش است، فشار خون به احتمال زیاد کاهش می یابد. این مورد طبیعی است و فشار خون معمولا پس از تولد فرزندتان به سطح پیش از بارداری خود بر می گردد.عوارض فشار خون پایین چیست

    شما به علل متفاوتی مثل: ساعت خاصی در روز، سن، دما، داروهایی که استفاده می کنید، آسیب و یا بعضی بیماری ها ممکن است مبتلا به فشار خون پایین باشید.

    علل فشار خون پایین می تواند طیفی از دهیدراتاسیون یا از دست دادن آب بدن به علت اختلالات جدی پزشکی یا جراحی باشد. فشار خون پایین قابل درمان است، اما این مهم است که عامل ایجاد کننده آن را برای درمان درست، بیابید.

    اگر فشارخون شما درحالت طبیعی پایین است غیرمحتمل است که نیاز به درمان داشته باشید. اگرچه فشارخون پایین می تواند بیانگر این باشد که مقدار خون کافی در اختیار مغز یا سایر ارگان های حیاتی نیست همچنین میتواند علائمی مانند زیر ایجاد کند:

    — سرگیجه— عدم توانایی در ایستادن— ضعف کردن— تاری دید— تپش قلب— گیجی— تهوع— ضعف عمومی

    اگر شما بخشی از این علائم را تجربه کردید باید:

    – کار خود را متوقف کنید.– بنشینید یا دراز بکشید.– آب بنوشید.– با انجام این کارها بین چند ثانیه تا چند دقیقه علائم برطرف می شود

    اگر شما مکررا دچار نشانه های کم بودن فشارخون شدید باید دکتر قلب خود را ببینید تا فشارخون شما را اندازه گیری کند و برای شناسایی علت زمینه ای به شما کمک کند.

    فشارخون پایین علل زیادی دارد از انتخاب سبک زندگی گرفته تا علل زمینه ای مرتبط با وضعیت سلامتی. در بعضی موارد ممکن است صرفا نتیجه ی سالم و فعال بودن و یا زمینه ی ژنتیکی است که از والدینتان به ارث برده اید.

    در طی روز فشارخون شما بسته به کاری که انجام میدهید میتواند متفاوت باشد. استرس در کار، دمای بیرون و حتی وضعیت تغذیه ای روی فشارخون شما تاثیر میگذارد. به خاطر همین است که فشارخون شما باید در شرایط و زمان های مشابهی اندازه گیری شود. اگر فشارخون شما پایین است دکتر متخصص قلب و عروق باید تاثیرگذاری عوامل زیر را بر روی فشارخون اندازه گیری شده، بررسی کند.

    اگر شما بعد از تغییر موقعیت(مانند بلند شدن) علائم فشار خون پایین را تجربه کردید، چیزی که با عنوان پوسچورال یا ارتواستاتیک شناخته می شود. این نشانه ها بیشتر از چند ثانیه طول نمیکشد تا اینکه فشارخون شما با موقعیت جدید سازگار شود. این نوع از فشارخون ممکن است با افزایش سن بیشتر شود طوریکه باعث افتادن های مکرر شود مانند چیزی که بعد از ورزش رخ می دهد.

  • عکس استقلال افغانستان
  • این نوع فشار خون که به آن پست پرندیال هیپوتنشن گفته می شود، در افراد مسن بیشتر رخ می دهد. مخصوصا افرادی که پر فشاری خون، پارکینسون یا دیابت ملیتوس دارند.

    بعد از غذا روده ی شما به مقدار زیادی خون نیاز دارد. اگر ضربان قلبتان افزایش پیدا نکند و نتواند مقدار خون و فشار خون را افزایش دهد، فشار خون شما افت پیدا میکند و شما دچار علائمی می شوید.

    بعضی از مردم بعد از ایستادن به مدت طولانی علائم افت فشار خون را تجربه می کنند که به عنوان مدیتد هایپوتنشن شناخته می شود. این نوع کاهش فشار خون در کودکان و بزرگسالان جوان شیوع بیشتری دارد.

    فشارخون شما در حالت نرمال هنگامی که خواب هستید، پایین تر است ولی هنگامی که شما تازه برخاسته اید، اندکی افزایش یافته و تا بعد از ظهر به بالاترین میزان خود میرسد.

    موقعی که شما ریلکس هستید، فشار خون پایین تری دارید.

    اگر در حال ورزش هستید، فشار خون شما بالاتر است؛ اما اگر به طور منظم ورزش می کنید و سالم هستید، ممکن است فشار خون شما در  حالت استراحت پایین تر باشد.

    دمای گرم ممکن است فشار خون افت کند.

    زمانی که شما تازه غذا خورده اید، خون به سمت روده ها می رود تا غذا هضم شود بنابراین فشار خون در بقیه بدن افت پیدا می کند. 

    بعضی از تحقیقات پیشنهاد میکنند که فشار خون ژنتیکی است. اگر والدین شما فشار خون پایین دارند این میتواند به شما به ارث رسیده باشد.

    هرچه شما مسن تر میشوید فشارخون شما معمولا افزایش پیدا میکند اما در سنین بالاتر ممکن است بعد از غذا فشارخون شما افت کند.عوارض فشار خون پایین چیست

    بعضی از داروها ممکن است فشار خون شما را کاهش دهند. شامل:

    داروهایی که مسبب فشار خون پایین هستند.

    برخی از داروها ممکن است باعث کاهش فشار خون در شما شوند، از جمله:

    پزشک شما زمانی که دارویی تجویز می کند، راجع به اثرات جانبی احتمالی داروها بحث خواهد کرد و اگر شما در خطر افت فشار خون قرار داشته باشید، فشار خون شما باید با دقت مانیتور شود.

    کم آبی در اثر از دست دادن مایع یا تعریق حین ورزش کردن یا گرمای هوا و نیز اسهال و استفراغ نیز میتواند سبب کاهش فشار خون شود.

    اگر مقدار هموگلوبین یا تعداد گلبول های قرمز پایین تر از نرمال باشد ممکن است فشار خون پایین بدهد.

    بیماری قلبی یا حمله ی قلبی می تواند سبب کاهش فشار خون شود؛ چون قلب شما نمیتواند خون را در تمام بدن به خوبی پمپاژ کند.

    بیماری پارکینسون وضعیتی است که در آن اعصاب شما تحت تاثیر قرار میگیرد. زمانی که قسمتی از سیستم عصبی شما به نام سیستم اتونوم تحت تاثیر قرار بگیرد، فشار خون پایین رخ می دهد. سیستم اتونوم شما عملکردهای غیرارادی بدن مانند: عرق کردن، هضم غذا، گشاد شدن و تنگ شدن عروق را کنترل می کند. اگر مشکلی در سیستم اتونوم شما ایجاد شود، ممکن است عروق شما گشاد بماند که این موضوع علتی برای کم بودن فشار خونتان خواهد بود.

    داشتن شرایطی مانند بیماری ادیسون و دیابت ملیتوس که روی تولید هورمون های اصلی بدن شما تاثیر گذارد، می تواند فشارخون شما را کم کند.

    در  بیماری ادیسون، سیستم ایمنی به غده ی آدرنال حمله کرده و به آن اسیب می زند. غدد آدرنال بالای کلیه های شما قرار دارند و برای کنترل فشارخون و تنظیم مایع و نمک بدن هورمون ترشح می کنند. اگر غدد آدرنال شما آسیب ببیند، به علت عفونت ممکن است فشار خون شما کم شود.

    ممکن است در اثر ایستادن به مدت طولانی دچار افت فشار خون شوید که به آن هیپونتشن نورالی مدییتد گفته میشود در این حالت بدن شما به مغزتان پیام میفرستد که فشار خون شما بالاست؛ در حالی که فشارخون شما پایین است و این باعث می شود تا مغز شما شریان قلب را تحت تاثیر قرار دهد که پیرو آن فشار خون شما هم افت پیدا میکند.

     شوک سپتیک و توکسیک به علل عفونی ایجاد می شوند. باکتری به دیواره ی عروق کوچک حمله می کند و باعث می شود تا مایع درون عروق به بافت اطراف بریزد. این حالت کاهش مقدار و جریان خون و در نتیجه افت فشارخون را سبب می شود.

    ## شوک آنافبلاکتیک

    شوک آنافیلاکتیک یا شوک آنافیلاکسی به علت یک واکنش آلرژیک رخ می دهد و بدن شما مقدار زیادی ماده ی شیمایی به نام هیستامین تولید می کند که عروق را گشاد و باعث افت ناگهانی و شدید فشارخون می شود.

    شوک قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب شما نتواند به میزان کافی خون پمپاژ کند. در نتیجه باعث افت فشارخون می شود. این مسئله حین حمله قلبی رخ می دهد.

    ممکن است یک ناخوشی باعث افت فشارخون شود. همچنین استراحت طولانی مدت در بستر هم می تواند فشار خون پایین را سبب شود.

    شرایط تیروئیدی، مانند بیماری پاراتیروئید، نارسایی آدرنال (بیماری آدیسون)، قند خون پایین (هیپوگلیسمی) و در برخی موارد، دیابت می توانند آغازگر فشار خون پایین باشند.

    فشار خون پایین به سادگی با اندازه گیری فشار خون تشخیص داده می شود. برای تشخیص علت زمینه ای شما ممکن است به تست های بیشتری مانند نوارقلب یا آزمایش خون نیاز داشته باشید.

    همه ی افراد بالای ۴۰ سال و سالم باید حداقل هر ۵ سال یک بار فشار خون خود را اندازه گیری کنند.

    در بسیاری از موارد، فشار خون پایین جدی نیست. اگر شما به طور مداوم عدد پایینی در فشار سنج می خوانید اما احساس خوبی دارید، پزشکتان به احتمال زیاد در طول معاینات روتین شما را بررسی خواهد کرد.

    حتی سرگیجه های گاه به گاه یا سبکی سر ممکن است یک مشکل نسبتا کوچک در نتیجه از دست دادن آب بدن باشد برای مثال: ناشی از بیش از حد قرار گرفتن در مقابل نور خورشید و یا رفتن درون یک وان آب داغ

    با این حال اگر به طور مداوم هر علامت یا نشانه ای از افت فشار خون دارید، به پزشک خود مراجعه کنید چرا که فشار خون پایین گاهی می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد.

    فشار خون پایین که هم می تواند علائم و نشانه ای ایجاد نکرده و یا فقط باعث علائم خفیفی شود، مانند دوره های خفیفی از سرگیجه در حالت ایستاده، به ندرت نیاز به درمان دارند.

    اگر شما دارای علائم می باشید، مناسب ترین درمان بستگی به علت زمینه ای دارد، و پزشکان معمولا برای رسیدگی به مشکل اصلی به علت افت ناگهانی فشار خون مانند: کم شدن آب بدن، نارسایی قلبی، دیابت یا کم کاری تیروئید به جای درمان خود فشار خون پایین می پردازند.

    هنگامی که فشار خون پایین با دارو ایجاد می شود، درمان معمولا شامل تغییر دوز دارو یا متوقف کردن آن به طور کامل است.

    برای درمان دارویی فشار خون پایین معمولا چند دارو، به تنهایی یا همراه با هم استفاده می شوند. به عنوان مثال، فلودروکورتیزون دارویی است که اغلب برای درمان این نوع از فشار خون پایین استفاده می شود. این دارو به افزایش حجم خون شما کمک می کند که فشار خون را بالا ببرد.

    پزشکان اغلب، داروی (midodrine (Orvaten را به منظور بالا بردن فشار خون در افراد مبتلا به افت فشار خون مزمن ارتواستاتیک تجویز می کنند. این دارو با محدود کردن توانایی عروق خونی به گسترش، فشار خون شما را افزایش می دهد.

    فشار خون پایین یک نعمت الهی است و در اغلب موارد برخلاف فشار بالا که یک لحظه آن می تواند حوادث غیر قابل جبرانی را ایجاد کند، نیاز به درمان دارویی وجود ندارد. چنانچه در یک فرد، افت فشار خون به صورت مداوم و با علائمی همچون ضعف، خستگی و سرگیجه باشد، توصیه می کنیم که مصرف روزانه آب را افزایش دهد. همچنین مصرف اندکی نمک نیز می تواند علائم کمبود فشار خون را تا حدود زیادی جبران کند.

    داروی بی عارضه ای برای افزایش فشار خون در دنیا وجود ندارد. گاهی از میدودرین برای افزایش فشار خون استفاده می کنند که به دلیل عوارض آن، اعلب چنین دارویی برای بیمار توصیه نمی شود.

    بسته به علت فشار خون پایین شما، شما ممکن است قادر به برداشتن گامهای مشخصی برای کمک به کاهش و یا حتی پیشگیری از بروز علائم باشید. برخی از پیشنهادات عبارتند از:

    الکل و بی آبی می توانند در پایین آوردن فشار خون نقش داشته باشند، حتی اگر شما در حد اعتدال آن را بنوشید. از سوی دیگر، نوشیدن آب، با از دست دادن آب بدن و افزایش حجم خونی مبارزه می کند.

    اگر پزشکتان به استفاده از نمک بیشتر توصیه می کند اما شما مقدار زیاد نمک در مواد غذایی خود را دوست ندارید، سعی کنید از سس سویا طبیعی و یا اضافه کردن مخلوط سوپ خشک و سس گوجه فرنگی استفاده کنید.

    وعده های غذایی کوچک کم کربوهیدرات مصرف کنید. برای کمک به پیشگیری از افت فشار خون شدید بعد از صرف غذا، وعده های کوچک چندین بار در روز مصرف کنید و خوردن غذاهایی با کربوهیدرات بالا مانند سیب زمینی، برنج، ماکارونی و نان محدود کنید.

    پزشکتان ممکن است همچنین نوشیدن قهوه کافئین دار یا چای بعد از غذا به طور موقتی برای بالا بردن فشار خون را توصیه کند. اما از آنجا که کافئین می تواند باعث مشکلات دیگری شود، با پزشک خود قبل از نوشیدن بیشتر نوشابه های کافئین دار صحبت کنید.

    همچنین نوشیدن مایعات حجم خون را افزایش داده و به پیشگیری از کم آبی بدن نیز کمک می کنند، که هر دو در درمان افت فشار خون ناگهانی مهم هستند.

    قبل از بیرون آمدن از رختخواب در صبح، برای چند دقیقه تنفس عمیق انجام دهید و سپس به آرامی قبل از ایستادن، بنشینید. اگر شما بر روی تخت دراز کشیده اید ابتدا مقداری سر خود را بالا ببرید که این می تواند برای مبارزه با اثرات گرانشی به شما کمک کند.

    اگر علائم شما در حالی که ایستاده اید شروع شد، ران خود را به حالت قیچی قرار دهید، و یا یک پای خود را بر روی یک طاقچه یا صندلی قرار دهید. این مانورهای جریان خون شما را به قلبتان بر می گردانند.


    دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون در تهران و فلوشیپ آنژیوپلاستی

    جهت آسایش و حفظ سلامتی شما بیماران عزیز از اول فروردین ماه، سیستم ویزیت آنلاین در این سایت فعال شده است. شما می توانید به جای پرسش از دکتر و یا مراجعه حضوری، به صورت تلفنی با پزشک متخصص صحبت کنید. برای این کار روی ویزیت تلفنی کلیک کنید:

    ویزیت تلفنی

    متخصص قلب و عروق ،فلوشيپ آنژيوپلاستي ،عضو انجمن قلب آمريكا ،مدير گروه قلب ايفمارك (مركز پزشكي منتخب فيفا) ،هيات علمي دانشگاه آزاد علوم پزشكي واحد تهران

    مطلب قبلی

    هشدار جدی به بیماران قلبی در سفر نوروزی

    مطلب بعدی

    دنیای تصویر یتیم شد+فیلم

    درمان افت ناگهانی فشار خون پایین | دکتر نجفی متخصص قلب و عروق

    بهترین زمان مصرف قرص لوزارتان ۲۵ | کاربرد و عوارض داروی فشار خون

    آیا فشار خون پایین باید جدی گرفته شود؟

    همه چیز درباره ارتباط فشار خون بالا و اختلال نعوظ

    آدرس مطب: خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱ شماره تماس :۰۲۱-۲۲۸۷۴۸۹۹ ۰۲۱-۲۶۶۴۴۵۸۴۰۲۱-۲۶۶۴۴۶۱۵ روزهای حضور دکتر: روزهای شنبه – یکشنبه – دوشنبه – چهارشنبه ساعت 19-14

    مطالب بیشتر خوانده شده


    درمان چربی خون چیست؟


    درمان سکته قلبی خفیف

    دقیق ترین دستگاه فشار خون در سال ۹۹ کدام است؟

    دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق –

    فهرست مطلب

    برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی فشار خون پایینی دارند که به این شرایط خاص در علم پزشکی افت فشار خون (Hypotension) می گویند. با این حال زمانی که فشار خون بالا به صورت کاملا ناگهانی تبدیل به فشار خون پایین می شود، ممکن است خطرات و نگرانی هایی برای سلامتی افراد ایجاد کند که نمی توان از آن ها غافل بود.

    کم بودن فشار خون یا همان افت فشار خون در افراد ( هایپوتسیون) می تواند نشانه سلامت مناسب و خوب افراد باشد و همچنین در این شرایط معمولا ریسک بروز بیماری های قلبی کاهش می یابد. اما این مورد همیشه صدق نمی کند و استثنا های خاصی نیز وجود دارند. در برخی شرایط و موقعیت ها، کاهش ادامه دار فشار خون پایین افراد یا کاهش ناگهانی فشار خون می تواند منجر به علائم خطرناک و نگران کننده ای شود و حتی مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند.

    هنگامی که میزان فشار خون فردی را اندازه می گیریم، نتیجه دستگاه دو عدد را نشان می دهد: فشار سیستولیک خون و فشار دیاستولیک خون. فشار سیستولیک اولین عدد در نتیجه آزمایش فشار خون شما است که میزان فشار درون شریان های بدن شما را حین پمپاژ خون توسط قلب نشان می دهد. اما فشار دیاستولیک به عنوان شماره بعدی در نتیجه آزمایش فشار خون دیده می شود و میزان فشار درون شریان های خونی شما را هنگامی که قلب پر از خون است نشان می دهد.عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر فشار خون شما ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه (mm HG) یا کمتر باشد، این میزان نرمال و عادی در نظر گرفته می شود و خطری شما را تهدید نمی کند. عموما اگر میزان فشار خون پس از اندازه گیری، پایین تر از ۶۰/۹۰ میلی متر  باشد، این میزان کم در نظر گرفته می شود و نام آن هایپوتانسیون است.

    برخی افراد گاهی اوقات فشار خونی در محدوده افت فشار خون یا هایپوتانسیون دارند، اما هیچ علائم و مشکلاتی را ندارند و در نتیجه نیازی به درمان نخواهند داشت. اما در موارد شدید و حاد هایپوتانسیون می تواند منجر به کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی شود که باید به مغز انسان برسند که در نتیجه این موضوع، خطرات متعددی افراد را تهدید می کند.

    در هر فردی احتمال بروز این شرایط و افت فشار خون بدن ، چه کم کم و چه ناگهانی، وجود دارد اما در برخی افراد به نسبت عموم مردم احتمال ابتلا به هایپوتانسیون بیشتر است. همچنین انواع مختلفی از این بیماری و شرایط خاص آن وجود دارند. به عنوان مثال هایپوتانسیون ارتودنسی ( موضعی) که زمانی رخ می دهد که شما پس از مدتی نشستن یا دراز کشیدن ناگهان بلند شوید و بیشتر در بزرگسالان شایع است.

    بدن شما دارای مکانیزم های جبرانی متعددی است که از افت فشار خون شما به هنگام بلند شدن جلوگیری کند. اما در برخی از افراد این ریفلکس ها آنگونه که باید اتفاق نمی افتند و در نتیجه افراد دچار هایپوتانسون ارتدونسی می شوند.

    برخی از پزشکان و متخصصین مشکل افت فشار خون یا همان هایپوتانسیون را یک بیماری و شرایط خطرناک در نظر نمی گیرند، مگر اینکه برخی علائم و نشانه ها در آن وجود داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    – سرگیجه

    – ضعف و غش کردن

    – خستگی

    – مشکل در تمرکز کردن و دقت

    – حالت تهوع

    – پوست سفید و سرد

    – تنگی نفس

    برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی با مشکل افت فشار خون یا هایپونتاسیون دست و پنجه نرم می کنند اما هیچ علائم خاصی در آن ها بروز نمی کند. اما برای آن هایی که بدنشان به داشتن فشار خون بالا عادت کرده است، افت فشار خون می تواند یک مشکل عادی یا حتی حاد باشد که در نهایت منجر به بروز علائمی که در بالا آن ها را ذکر کردیم شود.پ

    شروع هایپونتاسیون یا همان فشار خون معمولا زمانی است که:

    ۱- شما برای یک مدت خاصی در تخت استراحت کرده اید و حالا از جای خود بلند شده و در یک موقعیت عمودی و راست قرار می گیرید.

    ۲- در ۲۴ هفته اول از بارداری خود هستید.

    ۳- میزان زیادی خون از دست داده اید.

    ۴- میزان آب بدن شما کم است.

    ۵- از مواد دارویی خاصی نظیر دارو های پایین آورنده میزان فشار خون استفاده می کنید، یا از دارو های خاص برای قلب بهره می برید. دارو های بیماری پارکینسون، دارو های ضد افسردگی یا دارو های مربوط به مشکل نعوذ نیز می توانند منجر به کاهش فشار خون و هایپونتاسیون شوند.

    ۶- با مشکل قلبی خود روبرو می شوید، به عنوان مثال کم کاری تیروئید، بیماری پر کاری تیروئید، بیماری آدیسون ( بیماری مربوط به اختلال غده فوق کلیوی) ، قند خون پایین یا دیابت از جمله این موارد هستند.

    ۷- با یک عفونت شدید روبرو هستید که وارد جریان خون شما شده باشد.

    ۸- با آنافیلاکسی که یک عکس العمل شدید و کشنده آلرژیایی است دست و پنجه نرم می کنید.

    ۹- با یک ماری خنثی دارید که بر روی فشار خون شما تاثیر می گذارد.

    ۱۰- بدن شما با کمبود یک ماده غذایی مهم نظیر کمبود ویتامین بی ۱۲ یا فولیک اسید همراه است.عوارض فشار خون پایین چیست

    اگر میزان و سطح فشار خون شما همیشه در حالت کم و پایین است و هیچ کدام از علائم و مشکلاتی که در بالا آن ها را ذکر کردیم ندارید نیازی به نگرانی نیست. علاوه بر این اگر پس از انجام یک آزمایش خانگی فشار خون متوجه کم بودن غیر طبیعی آن بودید باز هم نیاز به نگرانی نیست، چرا که این کاملا طبیعی است که میزان فشار خون افراد در ساعات مختلف روز افزایش و کاهش یابد. همچنین بدن انسان این توانایی را دارد که بتواند فشار خون بدن را دوباره به سطح مناسب و عادی برساند.

     وقتی که حس می کنید یک مشکل افت فشار خون بار ها تکرار می شود و از حالت عادی خارج شده است، و یا هیچ توجیه و دلیل منطقی برای بروز آن ندارید، بهتر است به سراغ متخصصین و پزشکان بروید تا از آن ها در این زمینه مشاوره بخواهید.

    اگر فشار خون شما به صورت ناگهانی کاهش می یابد و علائم خاصی نظیر گیج بودن را تجربه می کنید باید به متخصص یا پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید و هر چه زودتر به ملاقات وی بروید. آن ها به خوبی می توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات احتمالی و دلایل بروز افت فشار خون را مشخص کنند که از جمله آن ها می توان به خون ریزی داخلی در بدن، عفونت های حاد و شدید و همچنین ری اکشن های آلرژی اشاره کرد.

    درمان مربوط به مشکل افت فشار خون یا همان هایپونتاسیون بسته به دلیل بروز آن متفاوت است و برای اشخاص مختلف یکسان نیست. اما از جمله قدم های اولیه و فوری برای درمان و حل مشکل می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    پس از ارزیابی اولیه و دقیق توسط پزشک معالج و احتمالا انجام برخی آزمایشات و تست های خاص، پزشک شما ممکن است پیشنهاداتی از جمله موارد زیر به شما بدهد:

    ✅ دوری از مصرف الکل

    ✅ ایجاد تغییرات خاص در رژیم غذایی خود

    ✅ ایجاد تغییرات در دارو های مصرفی خود ( احتمالا پایین آوردن میزان دز مصرفی دارو ها)

    ✅ استفاده از دارو هایی که فشار خون را بالا می برند؛‌ از جمله آن ها می توان به فلادروکورتیزون (فلورینف) و میدودرین (پرو آماتین) اشاره داشت.

    ✅ پوشیدن جوراب های ساق بلند فشرده و تنگ

  • عکس از توله سگ هاسکی
  • افرادی که شوک های مرتبط با هایپونتاسیون را تجربه می کنند باید سریعا خود را به مراکز درمانی برسانند تا متخصصین و پرستاران بتوانند هر چه سریع تر فشار خون مناسب و عادی به نواحی مختلف بدن آن ها را برگردانند و سطح فشار خون بدنشان را بالا و در حد استاندارد برسانند.

    این نکته بسیار مهم است که مشخص شود فشار خون پایین شما یک مشکل اصلی و بنیادین است و یا یک مشکل ثانوی به شمار می رود. در حالت اول رفلکس های بدن آن گونه که باید کار نمی کنند. اما در حالت ثانوی فشار خون پایین شما بنا به دلایلی نظیر کم بودن سطح آب بدن یا تاثیرات برخی دارو های خاص است.

    برخی از دارو های ضد افزایش فشار خون در بازار می توانند منجر به افت فشار خون در بیماران شوند و میزان دز مصرفی توسط بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است. در برخی افراد مشخص کردن دلیل ثانوی بروز این مشکل بسیار ساده است، حتی دلیل بروز یک مشکل شدید که می تواند بدون دلیل ثانوی ایجاد شده باشد نیز به راحتی مشخص می شود و به همین دلیل است که می گوییم ملاقات پزشک در این شرایط بسیار مهم است تا بتوانند یک ارزیابی مناسب و دقیق از وضعیت بدن شما داشته باشند.

    میزان فشار خون خود در زمان ها و روز های مختلف را اندازه گیری کرده و تاریخچه ای از آن ثبت و نگه داری کنید؛ حتی اگر هیچ گونه مشکل سلامتی و فشار خون خاصی ندارید، تا متوجه شوید که سطح نرمال فشار خون در بدن شما معمولا چه عددی است. چرا که همان گونه که در بالا گفتیم، سطح طبیعی و نرمال فشار خون در افراد مختلف متفاوت است. و اگر سطح فشار خون شما به صورت مرتب توسط پزشک ارزیابی می شود از وی بپرسید که میزان مناسب و نرمال برای بدن شما که باید به آن برسید چه عددی است.

    منبع: everydayhealth

    برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

    جهت آسایش و حفظ سلامتی شما بیماران عزیز از اول فروردین ماه، سیستم ویزیت آنلاین در این سایت فعال شده است. شما می توانید به جای پرسش از دکتر و یا مراجعه حضوری، به صورت تلفنی با پزشک متخصص صحبت کنید. برای این کار روی ویزیت تلفنی کلیک کنید:

    ویزیت تلفنی

    متخصص قلب و عروق ،فلوشيپ آنژيوپلاستي ،عضو انجمن قلب آمريكا ،مدير گروه قلب ايفمارك (مركز پزشكي منتخب فيفا) ،هيات علمي دانشگاه آزاد علوم پزشكي واحد تهران

    مطلب قبلی

    عوارض فشار خون پایین چیست

    کاربرد قرص نیتروکاردین ۲/۶ چیست؟

    مطلب بعدی

    موارد مصرف قرص آتنولول (تنورمین) با جزئیات

    ممنونم

    سلام

    املودیپین رو هم قطع کنید و بعد از برطرف شدن شرایط جهت بررسی از نظر علت با مدارک مراجعه کتثنید

    سلام

    ازمایش نرمال هست

    فشارشون رو مرتب چک کنید و اگر بالا

    بود اطلاع دهیذ

    سلام

    به سرطان ارتباط نداره

    دوز دارو رو مجدد نصف کنید

    بعد برطرف شدن این سرایط به پزشک مراجعه کنید

    درمان افت ناگهانی فشار خون پایین | دکتر نجفی متخصص قلب و عروق

    بهترین زمان مصرف قرص لوزارتان ۲۵ | کاربرد و عوارض داروی فشار خون

    آیا فشار خون پایین باید جدی گرفته شود؟

    همه چیز درباره ارتباط فشار خون بالا و اختلال نعوظ

    آدرس مطب: خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱ شماره تماس :۰۲۱-۲۲۸۷۴۸۹۹ ۰۲۱-۲۶۶۴۴۵۸۴۰۲۱-۲۶۶۴۴۶۱۵ روزهای حضور دکتر: روزهای شنبه – یکشنبه – دوشنبه – چهارشنبه ساعت 19-14

    مطالب بیشتر خوانده شده


    درمان چربی خون چیست؟


    درمان سکته قلبی خفیف

    دقیق ترین دستگاه فشار خون در سال ۹۹ کدام است؟

    معمولا در مورد فشار خون بالا، زیاد حرف زده می‌شود چون می‌تواند موجب سکته‌ی قلبی، سکته‌ی مغزی و نارسایی کلیه‌ها بشود. اما فشار خون پایین که به آن هیپوتنشن هم گفته می‌شود نیز می‌تواند به بدن آسیب بزند.

    به گزارش گروه باشگاه جوانی خبرگزاری برنا، معمولا در مورد فشار خون بالا، زیاد حرف زده می‌شود چون می‌تواند موجب سکته‌ی قلبی، سکته‌ی مغزی و نارسایی کلیه‌ها بشود. اما فشار خون پایین که به آن هیپوتنشن هم گفته می‌شود نیز می‌تواند به بدن آسیب بزند.

    . اگر افت فشار خون‌تان در عرض چند روز برطرف نشد، برای بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

    88492747

    88830950

    عوارض فشار خون پایین چیست

    info@bornanews.ir

    تهران – خیابان شهید مطهری – خیابان فجر – خیابان نظری – انتهای خیابان دلفان – نبش اتوبان مدرس – پلاک 50

    تمام حقوق برای خبرگزاری برنا محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

    یک متخصص قلب و عروق، نسبت به عوارض افت فشار خون هشدار داد.

    به گزارش مهر، مهدی شیبانی، با بیان اینکه فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی متر جیوه، یا فشار خوندیاستولیک کمتر از ۶۰ میلیمتر جیوه فشار خون پایین تلقی می‌شود، گفت: فشار خون خیلی از افراد پایین است و هیچ مشکل و علامت مشخصی ندارند و این افراد به مداخله نیازی ندارند.

    وی افزود: معمولاً فشار خون پایین را زمانی فشار خون پایین در نظر می‌گیرند که برای فرد علامتی مانند سرگیجه و سیاهی رفتن چشم ایجاد کرده باشد.

    شیبانی، افت ناگهانی فشارخون را مسئله‌ای حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: برای مثال فردی که فشارش ۱۳ بوده و به صورت ناگهانی به ۱۰ افت کرده، ممکن است علائم فشارخون پایین را احساس کند، در صورتی که فشارش به آستانه ۹ نرسیده است.

    وی درباره علائم فشارخون پایین توضیح داد: علائم افت فشارخون درجات مختلفی دارد که از خفیف‌ترین آنها می‌توان به سیاهی رفتن چشم‌ها، احساس ضعف و بی حالی، احساس سبکی سر و سرگیجه به خصوص در هنگام بلند شدن اشاره کرد.عوارض فشار خون پایین چیست

    شیبانی ادامه داد: زمانی که فشار خون شدیداً افت کند ممکن است بیمار دچار حالت شوک شود و در بیمار علائم شدیدتری همچون کاهش خون رسانی به ارگان‌های حیاتی، افت هوشیاری، تنفس‌های سطحی، کاهش حجم ادرار و کاهش خون رسانی مشاهده شود.

    وی درباره اینکه چه کسانی در معرض افت فشار دائمی قرار دارند، توضیح داد: افرادی که داروهای کنترل فشارخون مصرف می‌کنند، به خاطر عوارض دارویی ممکن است افت فشار خون داشته باشند.

    شیبانی افزود: همچنین بعضی از داروهای اعصاب و پارکینسون ممکن است باعث افت فشار خون شوند.

    وی افراد افراد مسن را مستعد افت فشار خون عنوان کرد و گفت: همچنین افراد مبتلا به دیابت پیشرفته که مکانسیمهای جبرانی حفظ فشارخونشان مختل شده ممکن است در خطر افت فشار خون که معمولاً در هنگام بلند شدن از جا رخ می‌دهد قرار داشته باشند.

    این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه شرایطی که باعث کم شدن آب بدن فرد می‌شود، بیمار را در معرض افت فشار خون قرار می‌دهد، ادامه داد: بیماری‌هایی مانند نارسایی آدرنال و مشکلات تیرویید و برخی دیگر از بیماری‌های غدد درون ریز، عفونت‌ها و گاهاً واکنش‌های آلرژیک فرد را مستعد افت فشار خون می‌کند.

    وی درباره عوارض فشار خون پایین توضیح داد: کسی که علامت افت فشار ندارد معمولاً مشکلی پیدا نمی‌کند، اما مطالعات نشان داده است کنترل بسیار شدید فشار خون به طوری که فشار سیستولیک دائماً زیر ۱۲۰ میلیمتر جیوه یا فشار دیاستولیک زیر ۷۰ میلیمتر جیوه باشد مناسب نیست و با بهبود نتایج همراه نبوده است

    شیبانی با بیان اینکه دسته دیگری از بیماران به دلایلی مرتب حملات افت فشار پیدا می‌کنند، گفت: در موارد خفیف شاید فقط علائم ضعف و بی حالی در این افراد مشاهده شود، اما اگر افت فشار خیلی شدید باشد ممکن است عوارضی مانند آسیب‌های کلیوی، کبدی و حتی آسیب‌های مغزی و قلبی رخ بدهد.

    وی درباره اقدامات اورژانسی برای فردی که به صورت ناگهانی دچار افت فشار شده است، توضیح داد: کاری که می‌توان بیرون از بیمارستان برای فرد انجام داد، این است که بیمار روی زمین دراز بکشد و پاهایش را بالا نگه دارند و اگر هوشیاری خوبی دارد مایعات استفاده کند.

    شیبانی ادامه داد: اگر در منزل توانستند فشار خون بیمار را بسنجند و از افت فشار مطمئن شوند، باید مایعات همراه با ترکیبات نمک به بیمار بدهند تا به صورت موقت فشار بیمار بالا بیاید.

    این متخصص قلب و عروق، بلند نشدن از جا، دراز کشیدن و بالا گرفتن پاها را اقدامات مناسب برای زمانی که بیمار بیرون از بیمارستان دچار افت فشار شده است عنوان کرد و گفت: در موارد شدیدتر بخصوص در افت فشار در زمینه بیماری‌های زمینه‌ای نیاز به بستری و درمان در بیمارستان وجود دارد.

    وی با بیان اینکه گاهی اوقات علت افت فشار کاهش حجم مایعات است، گفت: این مسئله ممکن است به خاطر گرمازدگی، خونریزی و مواردی از این قبیل رخ دهد که معمولاً با سرم تراپی و در موارد خونریزی با تزریق خون می‌توان فشار خون بیمار را بالا آورد.

    شیبانی با بیان اینکه در مواردی که علت افت فشار خون بیماری‌های زمینه‌ای است درمان علت زمینه‌ای جهت کنترل افت فشار ضروری است، گفت: به عنوان مثال اگر علت فشار خون نارسایی آدرنال باشد با درمان این نارسایی می‌توان افت فشار خون را درمان کرد.

    این متخصص قلب و عروق، ادامه داد: اگر بیماری نارسایی شدید قلبی دارد و قلبش خوب پمپاژ نمی‌کند، استفاده از داروهایی که قدرت انقباضی قلب را افزایش می‌دهد برای جبران افت فشار خون انجام می‌شود.

    وی افزود: اگر بیمار دچار عفونت شده است، درمان این عفونت در کنار استفاده از داروهایی که باعث انقباض عروق می‌شوند برای بالا آوردن فشار خون استفاده می‌شود.

    این متخصص قلب و عروق با تاکید بر اهمیت سبک زندگی در کنترل فشار خون توصیه کرد: افرادی که فشار خون نرمال دارند و می‌خواهند آن را حفظ کنند، باید از افزایش وزن جلوگیری کنند و اگر دچار چاقی هستند وزن خود را کاهش دهند.

    شیبانی افزود: همچنین اگر فرد سیگار یا الکل مصرف می‌کند باید برای جلوگیری از افزایش فشار خون آنها را ترک کند.

    وی با تاکید بر ضرورت فعالیت‌های ورزشی برای کنترل فشارخون گفت: همچنین افراد باید مصرف نمک را در رژیم غذایی خود مدیریت کنند و مصرف غذاهای خوش نمک و فست فودها را کاهش دهند.

    این متخصص قلب و عروق، با تاکید بر اینکه در درمان فشار خون یکی از مهم‌ترین نکات پیگیری و مراجعه منظم به پزشک است، به بیماران مبتلا به فشار خون بالا مصرف داروهای کنترل فشارخون را با نظارت منظم پزشک توصیه کرد.

    شیبانی درباره افرادی که به طور مکرر دچار افت فشار می‌شوند، گفت: ورزش‌های هوازی به بهبود مکانیسم‌های جبرانی بالا آوردن فشار خون کمک می‌کند، همچنین توصیه می‌شود این افراد از کم آب شدن بدن خود به خصوص در فصل گرما که احتمال کم آبی بیشتر است با مصرف منظم مایعات در طول روز جلوگیری کنند.

    نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    ما را دنبال کنید.

    عوارض فشار خون پایین چیست
    عوارض فشار خون پایین چیست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *