علت ريزش مو جلو سر در زنان

دوره مقدماتی php
علت ريزش مو جلو سر در زنان
علت ريزش مو جلو سر در زنان




خانه

موبایل

 

دوره مقدماتی php

 

ریزش موی زیاد و بی‌دلیل می‌تواند واقعاً ترسناک و نگران ‌کننده باشد. اما خوشبختانه معمولاً راهی برای برطرف کردن آن وجود دارد.

علت ريزش مو جلو سر در زنان

همه دچار ریزش مو می‌شوند. این اتفاق معمولاً موقع دوش گرفتن، سشوار کشیدن موها یا شانه کردن آنها رخ می‌دهد و کاملاً طبیعی است. دکتر فراچسکا فاسکوف متخصص پوست و مو می‌گوید، “ریختن پنجاه تا صد تار مو در روز طبیعی است. دلیل آن این است که مو وارد چرخه‌ خود می‌شود و موی جدید جای آن را می‌گیرد.” اما ریزش مو می‌تواند نشانه یک مشکل جسمانی جدی‌تری باشد که نیاز به معاینه متخصص و احتمالاً درمان دارد. در این مقاله به 6 دلیل عمده ریزش مو و راه‌ های کنار آمدن با آن می‌پردازیم.

1. تلوژن افلوویوم (Telogen Effluvium)

تلوژن افلوویوم پدیده‌ای است که پس از بارداری، جراحی‌های مهم، کاهش وزن شدید و استرس زیاد اتفاق می‌افتد طوریکه در روز تعداد زیادی از موهایتان معمولاً موقع شامپو کردن موها، درست کردن یا شانه کردن آنها می‌ریزند. ریزش مو می‌تواند یکی از عوارض جانبی مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدافسردگی، بتابلاکرها و داروهای ضدالتهابی غیراستیروئیدی باشد. طی تلوژن افلوویوم، موها قبل از اینکه سریع وارد فاز تلوژن شوند، بسیار سریعتر از حد نرمال از فاز رشد وارد فاز استراحت می‌شوند.

علائم: زنان مبتلا به تلوژن افلوویوم،6 هفته تا 3 ماه پس از یک اتفاق استرس ‌زا دچار ریزش مو می‌شوند. در این زمان، ممکن است موها دسته‌ دسته بریزند.

آزمایشات: هیچ آزمایش خاصی برای تلوژن افلوویم وجود ندارد اما پزشک می‌تواند با پرسیدن سوالاتی درمورد اتفاقات استرس ‌زای اخیر و معاینه ریشه موها آن را تشخیص دهد.

چه باید کرد: در برخی موارد، مثل بارداری یا جراحی‌های مهم، باید تا کندتر شدن روند ریزش مو تحمل داشته باشید. اگر علت اصلی مصرف یک داروی خاص باشد، درمورد پایین آوردن دوز مصرفیتان یا تغییر دارو با پزشکتان صحبت کنید. اگر دلیل ریزش مویتان استرس است، نهایت تلاشتان را برای پایین آوردن میزان اضطراب و استرستان انجام دهید.

 

 

2. کم‌ کاری تیروئید

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، که اکثر آن را زنان تشکیل می‌دهند، از بیماری تیروئید رنج می‌برند. وقتی بدنتان مقدار کمی هورمون تیروئید تولید کند، هورمونی که مسئول متابولیسم بدن، ضربان ‌قلب و روحیه است، یعنی به کم‌کاری تیروئید دچار هستید. اگر بدنتان مقدار زیادی از هورمون تیروئید تولید کند پرکاری تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسئولیت زیادی در بدن دارد، از سرعت سوخت ‌و ‌ساز پایه-سرعتی که بدنتان برای فعالیت اکسیژن و انرژی مصرف می‌کند-گرفته تا رشد موها، پوست و ناخن‌هایتان. اما وقتی مقدار کافی و مناسب از این هورمون در بدن وجود نداشته باشد، برخی از عملکردهای بدنتان دچار تغییر می‌شود.

 

علائم: کم‌کاری تیروئید علائم بسیار زیادی در بدن ایجاد می‌کند که از آن قبیل می‌توان به افزایش وزن بی‌دلیل، خستگی، یبوست، افسردگی و مشکل در مرکز کردن اشاره کرد. مو، ناخن و پوست شکننده ‌تر شده و بسیار راحت‌تر می‌شکند. این مشکل در زنان، مخصوصاً زنان بالای 50 سال، بسیار متداول‌تر است.

پرکاری تیروئید نیز می‌تواند موجب کاهش وزن بی‌دلیل، تپش قلب، اضطراب، آسیب‌پذیری، اسهال، رطوبت پوست، شعف عضلانی و بهت‌زده شدن چشم‌ها شود. با بالا رفتن متابولیسم نیز ممکن است ریزش مو اتفاق بیفتد. پرکاری تیروئید تداول کمتری نسبت به کم‌کاری آن دارد.

آزمایشات: آزمایش خون می‌تواند هورمون محرک تیروئید را که برای تحریک تیروئید برای تولید هورمون تیروئید توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود، اندازه‌گیری کند. زیادتر از نرمال بودن هورمون محرک تیروئید معمولاً نشانه کم‌کاری تیروئید است درحالیکه پایین بودن مقدار آن نشانه پرکاری تیروئید.

چه باید کرد: برای برگرداندن هورمون تیروئید در بدنتان به حالت نرمال، پزشکتان داروی هورمون تیروئید برایتان تجویز خواهد کرد. برای اطمینان از مناسب بودن دوز مصرفی، نیاز به آزمایشات منظم تیروئید است.

3. لوپوس

لوپوس یک بیماری خودایمن مزمن است که در آن سیستم ایمنی خود بدن به بافت‌های سالم آسیب می‌رساند. این مشکل 5/1 میلیون فرد را در سراسر جهان درگیر کرده است و در سال‌های باروری زنان بیشتر اتفاق می‌افتد.

علائم: لوپوس معمولاً موجب خستگی شدید، سردرد، زخم‌های دهانی و متورم شدن و دردناک شدن مفاصل می‌شود. افراد زیادی دچار یک زخم پروانه‌ای شکل در پل بینی می‌شوند و حساسیت زیادی به خورشید پیدا می‌کنند. علائم دیگر آن شامل تب، تورم پاها و دست‌ها و اطراف چشم، درد سینه و کم‌خونی می‌باشد. افراد زیادی همچنین دچار ریزش مو می‌شوند که ممکن است خفیف باشد و فقط موقع شامپو کردن موها یا شانه کردن آن اتفاق می‌افتد. این ریزش مو می‌تواند شدید هم باشد و موها دسته‌ دسته بریزد و روی پوست سر هم زخم‌هایی ایجاد شود. ازآنجاکه این علائم در مشکلات دیگر هم ممکن است اتفاق بیفتد، معمولاً بیماری لوپوس مقلد بزرگ هم نامیده می‌شود.

 

 

آزمایشات: روماتولوژیست مفاصل و سایر بافت‌های بدن را برای مشاهده علائم اتهاب مثل گرما، درد، تورم و قرمز شدن معاینه می‌کند. برای سنجش سطح پادتن‌های ضدهسته‌ای (ANA) آزمایش خون انجام می‌گیرد. روماتولوژیست معمولاً تعیین می‌کند که بیمار معیارهای تشخیصی تعیین شده توسط دانشگاه روماتولوژی امریکا را داراست یا خیر و از این طریق می‌تواند لوپوس را تشخیص دهد.

 

چه باید کرد: اگر ریزش موی شما با درد مفاصل، خستگی و سایر علائم گفته شده برای لوپوس همراه است، به روماتولوژیست مراجعه کنید. متخصص مشکل شما را با تجویز داروهای خوراکی مثل پردنیزون (prednisone) درمان می‌کند. اگر روی پوست سرتان زخم ایجاد شده است باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید که برایتان کرم موضعی تجویز کند.

4. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

علائم: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موجب رشد مو روی صورت، عادت ‌ماهیانه نامنظم، آکنه و جوش و کیست تخمدان می‌شود. بااینکه روی قسمت‌های دیگر بدن شاهد رشد بیشتر موها می‌شود، موهای سر شروع به ریزش شدید می‌کند.

آزمایشات: پزشکتان برای مشاهده بالا رفتن سطح تستوسترون و DHEAS که یک محصول فرعی تستوسترون است برایتان آزمایش خون انجام خواهد داد.

 

چه باید کرد: اکثر موارد سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با داروهای ضدبارداری مثل Yasmin که حاوی یک آنتی ‌آندروژن قوی است که جلوی تستوسترون را می‌گیرد. کاهش وزن هم می‌تواند با کاهش تاثیر هورمون‌های مردانه برای این منظور مفید باشد.

5. مشکلات پوست سر

ناسالم بودن پوست سر می‌تواند موجب اتهاباتی شود که رشد مو را دشوار می‌کند. مشکلات پوستی که موجب ریزش مو می‌شود شامل شوره‌ سر، پسوریازیس و عفونت‌های قارچی مثل کچلی است.

 

علائم: شوره سر باعث می‌شود پوست کف سر بریزد به همین دلیل پوسته‌های زردرنگ چرب در موهایتان می بینید یا روی لباستان می‌ریزد. این مشکل درنتیجه مخمری به نام مالاسزیا، تغییرات هورمونی یا چربی اضافی پوست ایجاد می‌شود. پسوریازیس که مشکلی خودایمن است که موجب تغییروتبدیل بیش از حد سلول‌های پوستی می‌شود و پوسته‌ای ضخیم و سفیدرنگ روی پوست ایجاد می‌کند که اگر کنده شود خونریزی می‌کند. کچلی هم با قارچی که با لمس کردن فرد یا حیوان مبتلا به آن دچار می‌شوید، لکه‌هایی قرمزرنگ روی پوسته سرتان ایجاد می‌شود که منتشر می‌شود.

آزمایشات: معاینه جسمی پوسته سر به تعیین مشکل شما کمک می‌کند. کشت قارچ و احتمالاً بیوپسی پوسته سر نیز برای تشخیص کچلی لازم است.

علت ريزش مو جلو سر در زنان

چه باید کرد: هر مشکل نیاز به نسخه خاص خود دارد: برای شوره سر یک شامپو درمانی، برای پسوریازیس دارو یا نوردرمانی و برای کچلی ضدقارچ‌های خوراکی تجویز می‌شود.

6. درست کردن بیش از حد موها

شامپو زدن بیش از حد، رنگ کردن بیش از حد و استفاده زیاد از مواد آرایش مو می‌تواند به موهایتان آسیب برساند و موجب شکسته شدن و ریزش آنها شود. برای این منظور معمولاً از ترکیبی از کارهای مختلف-مثل استفاده از کراتین، رنگ مو و سشوار کشیدن موها-است که موجب این آسیب می‌شود.

علائم: اگر ریزش مو بخاطر آرایش بیش از حد موها باشد، موها شکننده می‌شود و پیاز مو در انتهای آن دیده نمی‌شود.

آزمایشات: پزشکان برای این منظور یک دسته از موها را گرفته، به آرامی می‌شکند تا ببینند موهایی که از آن دسته جدا می‌شوند در انتهای آن پیاز وجود دارد یا خیر.

 

 

چه باید کرد: از وسایلی که موهایتان را بیش از اندازه داغ می‌کند استفاده نکنید. سشوارتان رادر حالت خنک استفاده کنید و از اتوی مو تا حد امکان کمتر استفاده کنید. هیچوقت موها را یک تا دو درجه روش‌تر یا تیره‌تر از رنگ موی اصلیتان نکنید. تغییر رنگ مو هر چه شدیدتر باشد، نیاز به موادشیمیایی بیشتر است که موجب شکسته شدن موها می‌شود. اگر از ژل یا اسپری مو استفاده می‌کنید، قبل از اینکه خشک شود موها را شانه کنید چون موها سخت‌تر شده و شکسته شدن آن بیشتر می‌شود.

وضعیت موها شما نه تنها بر ظاهرتان تاثیر می‌گذارد، بلکه نشانه مهمی از وضعیت سلامتی بدنتان است. اگر دچار ریزش موی شدید شده‌اید حتماً به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

 

 

منبع: مردمان


رازهای زیبایی

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

ریزش مو در زنان مشکل نسبتا شایعی است؛ علاوه بر اینکه از نظر روحی می‌تواند برای فرد آزار‌دهنده باشد، یک هشدار برای وضعیت سلامت جسمی فرد نیز به حساب می‌آید. در نتیجه این موضوع نباید مورد بی‌توجهی قرار گیرد. علل متعددی از جمله کمبود پروتئین، استرس، بیماری‌های خود ایمنی و موارد دیگر می‌تواند منجر به ریزش مو شود. شدت ریزش مو از حالت خفیف یعنی نازک‌شدن تارهای مو تا حالت شدید مثل خالی‌شدن قسمت‌هایی از سر (طاسی تکه‌ای) و عقب‌رفتن خط رویش مو و … متفاوت است. خوشبختانه امروزه روش‌های درمانی متعددی شامل درمان‌های کلینیکی، درمان‌های خانگی و مراقبت‌های پیشگیری‌کننده برای حل این مشکل وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به بعضی از روش‌های درمان ریزش مو در زنان بپردازیم.

علت ريزش مو جلو سر در زنان

اشتباه نیست اگر بگوییم یکی از اصلی‌ترین و شایع‌ترین دلایل ریزش مو در زنان، استرس‌های جسمی و روحی است. طلاق، عمل جراحی، حوادث ناگوار و موارد دیگر همگی منجر به ایجاد استرس در افراد می‌شوند و معمولا هرکسی که در معرض این اتفاقات تلخ قرار گیرد، به احتمال زیاد برای مدتی دچار ریزش مو می‌شود. در این موارد بدن تلاش می‌کند تا منابع خود را به سمت عضوی که دچار استرس شده، هدایت کند. تغییرات فیزیکی ناگهانی مثل کاهش وزن، تب شدید و… نیز می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد زنان در فاصله‌ی سه تا شش ماه بعد از بارداری، به دلیل کاهش سطح هورمون «استرژون»، نوعی ریزش مو تحت عنوان «جریان تلوژن» را تجربه می‌کنند.

به این نوع ریزش مو، ریزش موی «آندروژنیک» یا «آلوپسیای آندروژنیک» نیز گفته می‌شود. این نوع ریزش مو در زنانی که در خانواده‌ی خود سابقه‌ی ریزش مو دارند، بیشتر به چشم می‌خورد. این نوع ریزش مو ابتدا با نازک‌شدن موها در جلوی سر شروع می‌شود، اما به‌طور معمول خط رویش مو در جلوی سر از بین نمی‌رود و تقریبا هرگز به طاسی منجر نمی‌شود.

مصرف مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی روزانه، برای جلوگیری از ریزش مو بسیار مؤثر است. کسانی که رژیم‌های لاغری بدون پروتئین را انتخاب می‌کنند، دچار نوعی سوء‌تغدیه می‌شوند. در چنین شرایطی بدن تلاش می‌کند، پروتئین لازم را ذخیره کند. در نتیجه‌ ابتدا رشد موها کاهش می‌یابد و در ادامه متوقف می‌شود و به‌دنبال آن ریزش مو اتفاق می‌افتد. گاهی این روند ۲ تا ۳ ماه به‌طول می‌انجامد. بهتر است بدانید راه درمان آن بسیار ساده است و تنها با برگرداندن و مصرف پروتئین در رژیم غذایی‌تان امکان‌پذیر است.

یک ماده‌ی غذایی بسیار مهم برای حفظ سلامت مو، آهن است. مصرف غذاهای سرشار از آهن از این جهت حائز اهمیت است که کمبود آهن می‌تواند منجر به کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون و بروز کم‌خونی شود. البته کم‌خونی گاهی ممکن است به دلیل عدم جذب مواد مغذی در بدن یا دلایلی نظیر جراحی، بارداری، بیماری و … باشد.

سفلیس، بیماری‌های خود‌ایمنی، شیمی‌درمانی، آنرمالی‌های مربوط به ساقه‌ی مو و … از دیگر دلایلی هستند که منجر به ریزش مو در زنان می‌شوند. به‌طور قطع، برای تعیین علت دقیق ریزش مو باید به تشخیص درست توسط پزشک روی آورد. در ادامه به روش‌های درمانی این بیماری می‌پردازیم.

یکی از داروهای مؤثر در درمان ریزش مو، «ماینوکسیدیل» است که در شکل مختلف مایع یا فوم موجود است. این دارو معمولا روزانه دو تا سه بار، روی پوست سر ماساژ داده می‌شود. «مایندوکسیدیل» از ریزش شدید مو جلوگیری و به رویش مجدد آن کمک می‌کند، اما برای دریافت نتایج محسوس از استفاده‌ی آن باید چند ماه صبر کرد. توجه داشته باشید اگر مصرف دارو به یکباره قطع شود، ریزش شدید مو اتفاق می‌افتد. در واقع تا زمانی که از آن استفاده می‌کنید، می‌توانید از مزیت آن بهره ببرید و آن را به‌عنوان یک درمان مادام‌العمر در نظر داشته باشید.

این روش در درمان «آلوپسیای آره آتا» (ریزش موی سکه‌ای) کاربرد دارد. در این نوع ریزش مو، سیستم ایمنی به اشتباه به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. برای درمان از تزریق نوعی هورمون که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند، استفاده می‌شود. البته «کورتیکواستروئیدها» به صورت پماد و‌ کرم نیز موجود هستند. برای حصول نتیجه‌ی بهتر در این روش، معمولا تزریق چند‌مرحله‌ای در یک ماه انجام می‌شود.

در این روش پوست سر در مقابل اشعه‌ی فرابنفش قرار می‌گیرد. ادعا می‌شود استفاده از لیزر، روش مؤثری است که باید هر دو یا سه هفته یکبار تکرار شود. طول درمان آن ۲۶ هفته در یک سال است، اما با توجه به مضرات اشعه‌ی فرابنفش برای بدن، ریسک ابتلا به سرطان پوست یا علائمی نظیر تهوع و اگزما در این روش وجود دارد که معمولا پزشکان آن را توصیه نمی‌کنند.

در این روش از داروهایی که از ترکیب دو هورمون «استروژن» و «پروژسترون» تهیه می‌شوند، برای درمان استفاده می‌شود. البته کاربرد بیشتر این روش، در مورد خانم‌هایی است که پس از یائسگی دچار مشکل ریزش مو شده‌اند. استفاده این داروهای هورمونی دارای مزیت دیگری هم هست و آن کاهش سایر عوارض در دوران یائسگی است.

کاشت مو، گران‌ترین روش درمان ریزش موست که طی یک عمل جراحی دردناک انجام می‌شود، اما موهایی که به این روش کاشته می‌شوند، علاوه‌بر اینکه رشد می‌کنند، عمر طولانی‌تری هم دارند.

در کنار روش‌های گفته شده که از اصلی‌ترین روش‌های کلینیکی درمان ریزش مو هستند، روش‌های دیگری مثل استفاده از «آنترالین» و قرص‌های بارداری وجود دارد که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اساس درمان‌های خانگی، بر افزایش گردش خون در پوست سر استوار است. چرا که نامناسب‌بودن گردش خون سبب مرگ سلول‌های پوست سر و ریزش مو خواهد شد. پس علاوه‌بر آنکه باید سطح آهن در بدن برای تولید گلبول‌های قرمز کافی باشد، باید گردش خون در سطح پوست سر نیز تحریک شود. ماساژ پوست سر یکی از بهترین روش‌ها برای تحریک جریان خون به پوست سر است. البته اگر ریزش مو بسیار شدید باشد، ممکن است ماساژ، آن را تشدید کند.

ویتامین B یکی از فاکتور‌های بسیار تأثیرگذار در سلامت موست که کمبود آن مانند آهن، ریزش مو ایجاد می‌کند. زنانی که برای کاهش ریزش موی خود از ویتامین B و به‌ويژه از بیوتین که نوع خاصی از آن است، استفاده کرده‌اند نتیجه‌ی آن را بسیار رضایت‌بخش دانسته‌اند.

یکی از مؤثرترین درمان‌های خانگی در کنترل ریزش مو، با قدمتی بیش از صد سال، مالش روغن جوجوبا به پوست و موی سر است. شواهد نشان داده است که این روغن برای رشد و سلامت مو بسیار مفید است.

این گیاه از شکل‌گیری هورمون «تستوسترون» که دشمن فولیکول‌های موست، جلوگیری می‌کند. «تستوسترون» با حمله به فولیکول‌های مو سبب کاهش جدی در رشد مو و آلوپسیا می‌شود. پس با مصرف بیشتر این گیاه می‌توان فولیکول‌های مو را از شر این عامل مزاحم نجات داد.

رزماری قرن‌هاست که برای سلامت مو استفاده می‌شود. اغلب توصیه می‌شود این گیاه به‌صورت مخلوط با روغن بادام، به‌صورت موضعی بر روی پوست سر و اطراف ریشه‌ی مو مالیده شود.

این روغن یکی دیگر از روغن‌های پرکاربرد در معالجه‌ی ریزش موست که به‌عنوان مرطوب‌کننده و استحکام‌بخش برای مو و فولیکول‌های آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روغن را می‌توانید مستقیما روی پوست سر بمالید.

این گیاه نیز عملکردی مشابه نخل اره‌ای دارد و از شکل‌گیری «دی‌هیدروتستوسترون» جلوگیری می‌کند. «دی‌هیدروتستوسترون» ماده‌ای است که از «تستوسترون» مشتق می‌شود. شیرین‌بیان اجازه نمی‌دهد، پروسه‌ی انتقال و شکل‌گیری این ماده انجام شود.

گلرنگ گیاهی است که سبب افزایش و بهبود گردش خون می‌شود. در نتیجه اضافه‌کردن این گیاه به رژیم غذایی ایده‌ی خوبی به نظر می‌رسد. گلرنگ از طریق گشاد‌کردن عروق خونی، رگ‌های خونی پوست سر را باز می‌کند و ضمن کاهش فشار خون کمک می‌کند اکسیژن و خون بیشتری به سلول‌های پوست برسد و به این ترتیب رشد مو‌ها را تحریک می‌کند.

اگر دچار ریزش مو هستید خوردن غذاهای حاوی پتاسیم را فراموش نکنید. پتاسیم نیز مثل گلرنگ خاصیت گشاد‌کنندگی عروق را دارد. این ماده سبب بهبود گردش خون و حفظ تعادل مایعات در بدن می‌شود و به حفظ و بقای سلول‌ها کمک می‌کند. موز یک منبع غنی پتاسیم است.

افزایش یا کاهش شدید وزن ممکن است به دلیل عملکرد نامناسب غده‌ی تیروئید یا انتخاب یک رژیم ناصحیح اتفاق بیفتد، اما لازم است بدانید که پیامد آن، عدم تعادل هورمون‌های بدن است. در این شرایط «تستوسترون» به آسانی به «دی‌هیدروتستوسترون» تبدیل شده و منجر به مرگ فولیکول‌های مو می‌شود.

اگر دچار افسردگی یا اضطراب باشید، موهایتان از شرایط بد روحی شما اثر منفی می‌گیرند. افسردگی و اضطراب منجر به عدم تعادل در هورمون‌ها می‌شود، بنابراین شرایط روانی شما بر سلامت جسمی‌تان اثرگذار است. توصیه می‌شود تا با تکنیک‌های آروماتراپی و مدیتیشن اضطراب خود را کاهش دهید و به این ترتیب مشکل ریزش موی خود را درمان کنید.

روش‌های پیشگیری زیر به جلوگیری از ریزش مو در زنان کمک می‌کنند، اما باید به‌طور مستمر استفاده شوند:

روغن نارگیل را کمی حرارت دهید و با نوک انگشت به‌آرامی بر روی پوست سر خود مالش دهید. با این کار علاوه‌بر اینکه جریان خون به سمت پوست سر افزایش می‌یابد، باعث تقویت و نرم‌شدن موها نیز می‌شود.

آملا نام میوه‌ای است که در هندوستان تولید می‌شود و خواص زیادی برای پوست و مو دارد. این میوه حاوی «تانین»، «ویتامین C»، «آنتی اکسیدان»، «کائمفرول»، «فلاونوئید» و «گالیک‌اسید» است که همه‌ی آنها مواد مغذی مفیدی برای بهبود بافت مو هستند. «ویتامین C» موجود در آملا به جبران کمبود این ویتامین در بدن که خود یکی از عوامل اصلی ریزش موست، کمک می‌کند.

این گیاه شامل آنزیم‌های متعددی است که در حفظ سلامت موها بسیار مفید است. این گیاه را هم می‌توان به صورت مستقیم بر روی پوست سر ماساژ داد یا یک قاشق آن را با معده‌ی خالی میل کنید. آنزیم «پروتئولیک» در این گیاه در ترمیم سلول‌های مرده‌ی پوست مؤثر است. همچنین از آلوئه‌ورا می‌توان به عنوان یک نرم‌کننده‌ی طبیعی برای نرمی مو، کاهش شوره و خارش سر استفاده کرد.

سخن آخر اینکه، ریزش مو در زنان تا مدت‌ها یک تابو بوده و زنان بسیاری در خلوت خود از آن رنج می‌برده‌اند، اما امروزه با بهبود سطح فکری مردم، نگاه منطقی‌تری به این مسئله می‌شود و گزینه‌های درمانی متعددی برای کنترل و درمان آن وجود دارد. پس جای نگرانی نیست، اگر هیچ‌یک از درمان‌های خانگی و راه‌های پیشگیری‌کننده مؤثر واقع نشد، هنوز گزینه‌های زیادی برای درمان ریزش موی خود دارید.

علت ريزش مو جلو سر در زنان

برگرفته از:organicfact

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

به کمک یافته‌های علمی، پوست خود را بهتر بشناسید و آن را جوان و جذاب نگه دارید.

19500تومان

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

سلام صبح بخیر دوست گرامی خوب ومفیدی بود.

مقاله خوبی ومفیدی بود.

مد و زیبایی

فواید پارافین تراپی و نحوه انجام آن در منزل

علل ورم صورت و ۶ راهکار موثر برای درمان آن


درمان جوش زیر پوستی با ۶ روش‌ خانگی موثر

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو


علت جوش روی سینه و ۸ روش درمان خانگی آن

آخرین مطالب

نظریه هدف گذاری لاک؛ ۵ اصل برای تعیین اهداف معنی‌دار و چالش‌برانگیز

چطور بازدهی تبلیغات بنری را بالا ببریم؟


معرفی کتاب شغلی که زندگی‌ست

برای سفر به شمال کدام شهرها را انتخاب کنیم؟

معنی نوستالژی؛ دلایل و راه‌های غلبه بر آن

ترین های جهان

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

بانمک ترین حیوانات دنیا که می‌توانند واقعا خطرناک باشند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نوع دیگری از ریزش مو وجود دارد كه هم در خانم‌ها و هم در آقایان به یك اندازه شیوع دارد و به صورت منطقه‌ای و دایره‌های كوچك رخ می‌دهد و به همین خاطر به ریزش موی «سكه‌ای» معروف است.

از مدهای زودگذر و كله‌های تیغ انداخته كه بگذریم، كمتر كسی هست كه مثل پپ گواردیولا، سرمربی سرشناس باشگاه بایرن مونیخ آلمان به كچلی‌اش بنازد! كچل شدن همیشه برای آقایان یك كابوس بزرگ بوده و هست اما برای خانم‌ها قطعا یك فاجعه وصف‌نشدنی است! نظر شما درباره ریزش مو و كچلی چیست؟ آیا می‌توانید خودتان را بدون مو تصور كنید؟ آیا با دیدن چند تار مو به شانه، استرس می‌گیرید كه نكند دارید كچل می‌شوید؟!

در این مطلب دكتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو، شما را با شایع‌ترین علل ریزش مو در خانم‌ها و شیوه درمانشان آشنا خواهد كرد.

دارم كچل می‌شوم؟!

 باید دقت كنید كه به‌طور معمول روزانه 70 تا 100 مو در روز از روی سر می‌ریزد و اگر فردی ریزشی بیشتر از این را تجربه كند، یعنی دچار ریزش مو شده است. به گفته دكتر احسانی، گاهی هم ریزش مو به این شكل آغاز می‌شود كه فرد، روزانه به‌طور معمول 20 تار مو از دست می‌داده اما ناگهان این عدد بیشتر شده و به 30 تارمو رسیده. درست است كه این عدد همچنان در بازه ریزش طبیعی موها قرار دارد اما می‌تواند نشان‌دهنده آغاز روند ریزش مو در فرد باشد و نكته نهایی اینكه اگر تغییر الگوی ریزش موها، بیشتر از یك و نیم ماه به طول انجامید، فرد باید به متخصص پوست و مو مراجعه كند.

علت ريزش مو جلو سر در زنان

امان از تلوژن افلوویوم!

مهم‌ترین علت ریزش موی خانم‌ها به «تلوژن افلوویوم» Telogen Effluvium مشهور است كه عوامل متعددی از جمله گرفتن رژیم‌های غذایی سفت و سخت، كم‌خونی، كم‌كاری یا پركاری تیروئید، مصرف برخی داروها جراحی، زایمان، بیماری طولانی‌مدت (حتی طولانی شدن سرماخوردگی كه مثلا 15تا20 روز طول بكشد) باعث آن می‌شوند. در واقع 3تا4 هفته بعد از یكی از این اتفاق‌هاست كه ریزش موی خانم‌ها آغاز می‌شود و چند هفته‌ای طول می‌كشد. اگر عامل اصلی  رفع بشود، ریزش مو هم متوقف خواهد شد؛ بنابراین در ریزش موی تلوژن افلوویوم، حتما باید علت را شناسایی و درمان كرد.

ارثیه: كچلی!

علت دیگر ریزش مو در خانم‌ها ارثی- ژنتیكی- هورمونی است كه همیشه تصور می‌شود مخصوص آقایان است اما تعداد زیادی از خانم‌ها بعد از سن بلوغ درگیر این نوع ریزش مو می‌شوند. البته شروع این نوع ریزش مو در همه افراد یكسان نیست؛ یعنی بعضی‌ها از همان 16،15 سالگی درگیرش می‌شوند و برخی دیگر در سنین 20تا30 سالگی یا دیرتر این نوع ریزش مو را به صورت تنك و نازك شدن موها یا باز شدن فرق سر، تجربه می‌كنند. این روند معمولا پیش‌رونده است و درمان‌های خاصی از جمله مصرف برخی داروهای هورمونی برای آن تجویز می‌شود .احتمال برگشت‌پذیری این ریزش كمتر از سایر انواع ریزش موهاست.

سكه‌های زشت!

نوع دیگری از ریزش مو وجود دارد كه هم در خانم‌ها و هم در آقایان به یك اندازه شیوع دارد و به صورت منطقه‌ای و دایره‌های كوچك رخ می‌دهد و به همین خاطر به ریزش موی «سكه‌ای» معروف است. این نوع ریزش مو به این صورت در خانم‌ها رخ می‌دهد كه نقطه‌هایی از موی سر، ابرو، مژه و حتی بدن، دچار ریزش منطقه‌ای یا سكه‌ای می‌شوند. علت دقیق ریزش موی سكه‌ای نامشخص است اما به خاطر خودایمنی بدن رخ می‌دهد و معمولا اگر به صورت منفرد باشد، یعنی درمان راحت‌تری دارد تا اینكه به صورت گسترده بروز كند. وجود عفونت‌های قارچی، بیماری‌های التهابی، بیماری‌های پوستی، مفصلی و روماتولوژی در سر نیز می‌تواند باعث ریزش مو شود كه این عوامل منحصر به خانم‌ها نیست و آقایان هم ممكن است دچار چنین ریزش موهایی شوند.

قاتل موی خانم‌های ایرانی

در خانم‌های ایرانی كم‌خونی مهم‌ترین علت ریزش مو است چراكه معمولا جایگزینی آهن بعد از سیكل‌های ماهانه درست انجام نمی‌شود؛ پس ضروری است كه همه خانم‌ها حتما بعد از عادت ماهانه، برای تامین ذخیره آهن مورد نیاز بدن اقدام كنند و آزمایش‌های دوره‌ای انجام بدهند تا كمبود آهن در بدن سریع تشخیص داده شود. خانم‌ها در دوران بارداری موهایشان پرپشت می‌شود اما مدتی بعد از زایمان به دلیل افت هورمون‌های مادر و كم‌خونی‌های كه اتفاق می‌افتد، دچار ریزش موی نسبتا شدیدی می‌شوند كه ممكن است 6تا7 ماه هم به طول بینجامد،

از ویتامین D تا روسری!

كمبود ویتامین D هم یكی از عوامل مهم ریزش موست كه در ایران به خاطر كم مصرف كردن لبنیات، كم‌تحركی و. . . شایع است؛ بنابراین در آزمایش‌های دوره‌ای مربوط به ریزش مو، سنجش میزان ویتامین D بدن نیز بسیار ضروری است. خیلی‌ها شاید تصور كنند ریزش موهایشان به خاطر آلودگی هواست اما خوب است بدانید آلودگی هوا تاثیر چندانی بر ریزش مو ندارد و بیشتر باعث خراب شدن جنس موها از جمله تیره‌رنگ‌ و بدشكل‌ شدن ساقه، خشكی و شكنندگی مو می‌شود. همچنین بعضی خانم‌های شاغل كه ساعت كار طولانی دارند هم ممكن است تصور كنند پوشاندن موها برای ساعات طولانی، یكی از عوامل موثر در ریزش موهایشان است اما اصلا این‌طور نیست و برعكس، پوشاندن موها می‌تواند مانع از نفوذ آلودگی هوا به موها شود. تنها مورد آرایشی كه می‌تواند باعث ریزش موها شود، اكستنشن با فشار زیاد روی موهاست.

علت را در خانه پیدا كنید

به عقیده دكتر امیرهوشنگ احسانی، گاهی می‌شود از روی مدل ریزش مو هم به علت بروز آن پی برد. وقتی ریزش مو بیشتر در جلوی سر و كناره‌های آن رخ می‌دهد، به احتمال خیلی زیاد به خاطر عوامل ارثی-هورمونی-ژنتیكی است، اگر ریزش مو كلی باشد، در بیشتر موارد تلوژن افلوویوم است و اگر تكه‌ای و دایره‌ای باشد هم كه مسلما ریزش مو سكه‌ای است.

شامپو یا روغن مار؟!

خوب است بدانید برخی از شامپوهایی كه در بازار است و با هزار تبلیغ می‌خواهند به ما بقبولانند كه فقط محصولات خودشان می‌توانند مانع از ریزش مو شوند، تاثیر چندانی در جلوگیری از ریزش مو ندارند! روغن مار، روغن محبوب خانم‌های هندی هم كه زیبایی موهایشان را مدیون استفاده از این روغن هستند، تاثیری در رشد و پرپشت شدن موها ندارد و ژنتیك علت اصلی زیبایی موهای خانم‌های هندی است. روغن مار و همچنین روغن زیتون و بادام فقط و فقط باعث درخشش موها می‌شوند و تاثیری در پرپشتی و تقویت موها ندارند. تنها استفاده از منابع غذایی یا مكمل‌های آهن، روی و سلنیوم است كه می‌تواند ریزش مو را قطع كرده؛ موها را تقویت كنند.

آیا این ریزش ‌ها برگشت‌پذیرند؟

روند کچلی معمولا پیش‌رونده است و درمان‌های خاصی از جمله مصرف برخی داروهای هورمونی برای آن تجویز می‌شود و بعضا ممكن است فرد مجبور به استفاده طولانی‌مدت از این داروها شود چراكه یكی از سخت‌درمان‌ترین مدل‌های ریزش مو در خانم‌ها، نوع ارثی- ژنتیكی- هورمونی است و احتمال برگشت‌پذیری آن كمتر از سایر انواع ریزش موهاست. اما در انواع ریزش‌های غیرارثی اگر عامل اصلی (یعنی رژیم غذایی نادرست، كم‌خونی، مشكل تیروئید و.‌ . . ) رفع شود، ریزش مو هم متوقف خواهد شد اما اگر عامل اصلی همچنان وجود داشته باشد، ریزش مو هم ادامه پیدا خواهد كرد.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : مجله سیب سبز

 

 

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

علت ريزش مو جلو سر در زنان
علت ريزش مو جلو سر در زنان
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *