طبع عرق نعناع , مصلح دمنوش نعناع , مصلح عرق نعناع , طبع نعناع گرم یا سرد , طبع دمنوش نعناع , طبع نعناع خشک , طبع روغن نعناع , طبع نعناع گرمه یا سرد , نعنا خشک گرم است یا سرد , طبع دمنوش نعناع , طبع چای نعناع , طبع نعنا سرده یا گرم
این سبزی دارای مواد فیتوکمیکال برای پیشگیری و درمان انواع بیماری ها شامل آسم، افسردگی، اضطراب، استرس، سرطان و سکته قلبی می باشد.
از نظر طب اسلامی تمام گیاهان که از کود شیمیایی بهره ای نبرند طیب اند و سبزیجات در این بحث اولی هستند.عرق نعنا گرم است يا سرد
مصرف حدود 20 تا 30 گرم سبزیجات در روز توصیه می شود و در بین سبزی ها نعناع دارای خواص قابل توجهی است. این سبزی دارای مواد فیتوکمیکال برای پیشگیری و درمان انواع بیماری ها شامل آسم، افسردگی، اضطراب، استرس، سرطان و سکته قلبی می باشد.
مزاج نعناع در طب سنتی در آخر دوم گرم و خشک و با رطوبت فضلیه است. به همین دلیل برای افراد سردمزاج مناسب است.
نعناع به طور کلی دارای خواص زیر است:
* مصرف نعنا در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. در نعنا 13 ماده فیتوکمیکال (ترکیباتی با اثرات پزشکی) وجود دارد که مختص پیشگیری و درمان افسردگی است.
* شادی آور، گرم کننده و تقویت کننده قلب است.
* رقیق کننده خون غلیظ و حل کننده مواد بلغمی و سوداوی می باشد.
* گرم کننده و تقویت کننده دستگاه گوارش و به خصوص معده است.
* آشامیدن عصاره ی نعناع در نضج و دفع رطوبت های ریه و مجاری تنفسی مفید است. در واقع استفاده از شربت نعناع و دمنوش نعناع میتواند مجاری تنفسی را باز کند، ضمن اینکه استنشاق بخار دم کرده نعناع هم موجب کاهش اثرات آسم و تنگی نفس می شود.
* جوشانده آن همراه با پرسیاوشان برای تقویت معده، از بین بردن بادهای معده و آروغ، کولیت و دفع اقسام کرم شکم مفید است.
* در خواص، قوی تر از پونه می باشد.
* خوردن دو سه شاخه از نعنا با آب انار ترش موجب تسکین سکسکه، تهوع، استفراغ و سوء هاضمه می شود.
* نعنا ضد اسپاسم و ضد سرفه است.
* منتول موجود در این گیاه نوعی ضدعفونی کننده ی قوی و همچنین حشره کش است. برای درمان سریع تر تبخال که یک بیماری ویروسی است نیز می توان از روغن نعناع هم به صورت خوراکی و هم موضعی استفاده کرد.
* نعناع اشتهاآور بسیار خوبی است.توصیه میکنیم مطلب عرق نعناع را مطالعه کنید.
طبع نعناع گرم و خشک است. نعناع نام بیش از 12 گونه ی گیاهی مختلف است که دارای مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A می باشند
طبیعت عرق نعناع گرم می باشد.
مصلح نعنا کرفس و بدل آن پودنه بحری است.
در مصرف نعناع باید کمی دقت شود، چرا که می تواند برای برخی از افراد مضر باشد.
* مواد موثر نعناع، اسپاسم عضلات را برطرف می کند و می تواند عضلات محل اتصال مری و معده را شل کند؛ به همین دلیل برای کسانی که بیماری ریفلاکس معده (بازگشت اسید به مری) یا همان حالت ترش کردن دارند، نعنا و عرق نعنا مناسب نیست.
* مصرف نعناع برای افراد دچار اضطراب منع شده است.
* گیاه مذکور با کافور و تیمول ناسازگاری دارد.
همچنین مطلب مصرف نعناع در دوران بارداری را بخوانیدعرق نعنا گرم است يا سرد
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وب سایت
اسطوخودوس پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین برای بالابردن آگاهی و ارتقا سلامت تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شدهاند.
تمام توصیه های دارویی ، گیاهی و پزشکی موجود در این سایت فقط جهت افزایش آگاهی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست.شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی نیستید.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.
>
ورود | عضویت
چه قدر گیاه نعنا را می شناسید؟ طبیعت این سبزی گرم است یا سرد؟ چه خواصی دارد و مضرات آن كدام است؟
نعنا گیاهی است با طبیعتی گرما بخش، سرد و خنك كننده، كمی عجیب است نه! گرچه یافتن …
چه قدر گیاه نعنا را می شناسید؟ طبیعت این سبزی گرم است یا سرد؟ چه خواصی دارد و مضرات آن كدام است؟
نعنا گیاهی است با طبیعتی گرما بخش، سرد و خنك كننده، كمی عجیب است نه! گرچه یافتن خواص گرمی یا سردی در یك گیاه توأمان تعجب آور است اما اثر گرمابخشی یا خنك كنندگی نعنا به نحوه استفاده از آن بستگی دارد، چنان چه به صورت خوراكی مصرف شود اثر گرما بخش دارد و گردش خون را بهبود می بخشد. نعنا قرن هاست كه مصرف می شود.عرق نعنا گرم است يا سرد
یونانیان و عبری ها از رایحه خنك و تازگی بخش آن عطر می ساختند و در روم باستان از برگ نعنا تاج هایی برای مراسم مذهبی درست می كردند. زنان رومی از مخلوط عسل و نعنا برای رفع بوی بد دهان بهره می بردند و مردان عرب نیز به عنوان نشانه دوستی و محبت چای نعنا می نوشیدند.
خواص بیشمار نعنا: این سبزی از گذشته های دور به عنوان تقویت كننده قلب شهرت داشته است و سبب تسكین تپش قلب شده و دستگاه گردش خون را بهبود می بخشد. كمك مفیدی برای همه ناراحتی هایی است كه با اسپاسم و درد همراهند از آن شمار: دل درد، كولیت، نفخ، سوزش سر معده، سوء هاضمه، سكسكه، میگرن، بیخوابی، مشكلات روده ای و اسهال، تندی آن محرك كبد و كیسه صفراست و در درمان سنگ كیسه صفرا مؤثر است. در گذشته روغن نعنا را به عنوان روغنی نیروبخش به آب وان حمام می افزودند. هم چنین از نعنا داروهای استنشاقی مفیدی برای سرماخوردگی و عفونت های تنفسی ساخته می شود.
مصرف نعنا در ایران به صورت سنتی به عنوان سبزی خوردن به همراه غذا و استفاده از آن در طبخ غذاهایی نظیر كرفس و آش، هم چنان متداول است. همه ما با عرق نعنا آشناییم، از این عرق برای تسكین دل درد و تقویت قلب استفاده می شود.
عاطفه خوش اخلاق
مصاحبه با میلاد بیک خواننده
مصاحبه با محسن اورنگ
مصاحبه با سید رضا اورنگ
مصاحبه جنجالی با رضا ایرانمنش
دانستنی های بسیار مهم در باره تحصیل رشته پزشکی در آلمان
راهنمای کامل خرید سیستم دزدگیر GMK-FIREWALL-BETA
در زمان قرنطینه سوالات پزشکی خود را از چه کسی بپرسیم؟
جوان ترین خشکشویی آنلاین و سریع در تهران
مواد نگهدارنده آرایشی بهداشتی
چه اطلاعاتی باید در کاتالوگ به چاپ برسند؟
جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:
۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳
آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است
+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳
تلگرام آفتاب
اینستاگرام آفتاب
+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳
ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم ، پلاک ۳
این عرقیات طبع گرم دارند:
گلاب، عرق آویشن، عرق بادرنجبویه، عرق بومادران، عرق بهار نارنج، عرق پونه، عرق چهل گیاه، عرق دارچین، عرق رازیانه، عرق زیره، عرق شوید، عرق کاکوتی، عرق گزنه، عرق نسترن، عرق نعناع و عرق هل.
عرق آویشن: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق آلاله: (طبیعت گرم و خشک دارد)
عرق نعنا گرم است يا سرد
طریقه ی مصرف:
عرق اسطوخودوس: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق اکالیپتوس: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق اترج: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق بابونه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق بادرنجبویه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق برگ توت سیاه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق برگ گردو: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق بهارنارنج: (طبیعت گرم و معتدل دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق بومادران: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق پونه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق ترب: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
چهار عرق گرم: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق نعنا گرم است يا سرد
عرق چهل گیاه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق چهار گیاه: (طبیعت گرم دارد)
عرق خارخاسک: (طبیعت گرم دارد)
طریقه مصرف:
عرق دارچین: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق دارچین زنجبیل: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق رازیانه (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
رزماری: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
رزمارت (اکلیل کوهی): (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق زنجبیل: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق زنیان: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق زیره: (طبیعت گرم دارد)
عرق نعنا گرم است يا سرد
طریقه ی مصرف:
عرق زیره سیاه (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
طریقه ی مصرف:
عرق زعفران: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق سنبل الطیب: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق سیر: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق شنبلیه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق شلغم: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق شیرین بیان: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق شوید: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق طارونه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق کاکوتی: (طبیعت گرم دارد)
عرق کنگر: (طبیعت گرم دارد)
عرق کرفس: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق کلپوره: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق گزنه: (طبیعت گرم دارد)
عرق گلبهار: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
طریقه ی مصرف:
عرق مریم گلی(لپوره یا مریم نخودی): (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف
عرق مخلصه: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق مرزه: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق مرزنجوش: ( طبیعت گرم و خشک دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق نسترن: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق نعنا: ( طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق هل: (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف:
عرق یونجه (اسپست): (طبیعت گرم دارد)
طریقه ی مصرف.
گلاب : (طبیعت گرم و معتدل دارد)
طریقه ی مصرف
عضويتلغو عضويت
نعنا[۱] یا نعناع، پونه، پودنه (نام علمی: Mentha) گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکیاست. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است….
نعنا[۱] یا نعناع، پونه، پودنه (نام علمی: Mentha) گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکیاست. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است. نعناع گیاهی است علفی و پایا. ساقههای آن دونوع خزنده و زیر زمینی میباشند.از میان ریشهها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج میشود که برگهای آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمتهای آن بوی معطر و مطبوعی استشمام میشود. ساقهٔ این گیاه چهارگوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی است. گلهای آن در ماههای مرداد و شهریور ظاهر میگردند. رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در مجاور یکدیگر به نحوی مجتمع میرویند. [۲]
نعنا گیاهی است با ریشه هوایی و ساقه های مستقیم و چهارگوش ، و برگ های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی متر ، متقابل ، نیزه ای یا دوکی است ، حاشیه ی آن دارای بریدگی های عمیقی است ، بریدگی های کناره آن نوک تیز است. کرک برگ های نعنا کم است. نعنا سبز معمولاً در سرتاسر جهان کشت می شود. این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی می روید.[۳][۴]
نعنای قرمز گونهای از نعنا است که در لبه رودخانهها و در جریان آبهای ملایم و کمعمق می روید و چون برگهایش قرمزرنگند به این نام خوانده میشود.
عرق نعنا گرم است يا سرد
گونهها
پونه (گیاه) Mentha pulegium
منتا رکوینی Mentha requienii
نعنای آبی Mentha aquatica
پونه آسیایی Mentha longifolia
نعناع زینتی Mentha spicata [۵]
نعناع سیبی Mentha suaveolens
نعنای فلفلی Mentha piperita
نعنای وحشی Mentha arvensis
Mentha asiatica
Mentha australis
Mentha canadensis
Mentha cervina
Mentha citrata
Mentha crispata
Mentha dahurica
Mentha diemenica
Mentha laxiflora
Mentha sachalinensis
Mentha satureioides
Mentha vagans
خواص دارویی و کاربرد[ویرایش]
برگ نعنا
نعناع تنگ طه
این گیاه همه آثار نیرودهنده و بادشکن و خلطآور پونه (گیاه) را داراست.عرق نعنا گرم است يا سرد
منتول موجود در نعناع به طور اختصاصی تولید ۳ مدیاتور اصلی التهاب توسط منوسیتها را مهار می کند. سنتز لکوترینB4، پروستاکلاندین و اینترلوکین۱ توسط منتول مهار میشود. بنابراین در درمان بیماریهای التهابی نظیر آسم برونشیال، کولیت و رینیت آلرژیک بسیار موثر است.[۶] از انساج نعنا نوعی کافور قابل تبلور نیز به دست میآورند که مانند کافور معمولی به کار میرود. دمکرده برگ نعنا را برای تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف میکنند.
برگهای خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخشده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آشها به کار میرود.
طبع نعنا گرم و خشک است .
برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکردهی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.
یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.
یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.
یک شیرپاک کن مناسب برای پوستهای چرب: ۲۰ گرم نعنای تازه، ۲۰ گرم جعفری تازه خرد شده رادر ۲۰۰ گرم شیرمخلوط نموده ۱۲ ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین می برد، برای جوش و لک هم مناسب می باشد.
برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید.
کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکردهی چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند.
دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی میکند.
جهت درمان درد گوش آب نعنا را با عسل مخلوط کرده، پنبهای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید.
برای درد قلب و خفقان، نعنا را با پرسیاوشان جوشانده، صبح و عصر میل شود.
هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد، داخل آن نعنا بریزید.
برای تقویت اعصاب، نان و پنیر و نعنا بسیار موثر است.
اگر شیر در پستان جمع شده، نعنا را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید، به صورت ضماد روی آن بگذارید.
برای بواسیر نعنا را کوبیده و بصورت ضماد بگذارید.
برای ورم بیضه و درد آن مانند شماره ۱۴ عمل کنید.[۷] [۸]
جویدن برگ نعنا ، در رفع سکسکه موثّر است.[۹]
نعنا برای تسکین درد گوش موثّر است ؛ در اینصورت باید نعنا را با کمی عسل مخلوط نموده و اطراف گوش و لاله گوش و لاله گوش مالید.
تمامی حقوق برای ساعت24 محفوظ است
نعناع گیاهی است با طبع گرم و خشک که به علت خواص فراوان و اثربخشی زیاد برای مشکلات معده، نفخ و … در بین مردم بسیار معروف و پراستفاده است.
نعنا یا نعناع گیاهی از تیره ی دو لپه ای هاست و جزء سبزی های خوراکی می باشد.
از محل گره های ساقه نعناع، ریشه هایی خارج می شوند که ساقه ی جدید را درست می کنند. بنابراین اگر شما فقط یک ساقه ی نعناع در باغچه خود بکارید، به زودیباغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.
نعنایی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می کنیم، با نعنایی که به صورت خودرو در کوه ها می روید و متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریبا شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای کوهی قوی تر است. خوردن نعنایی که پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.
جوشانده آن همراه با پرسیاوشان برای تقویت معده، از بین بردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع اقسام کرم شکم تاثیر بهسزایی دارد. خوردن آب آن با انار ترش، برطرفکننده سکسکه، تهوع و استفراغ است.عرق نعنا گرم است يا سرد
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وبسایت
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
| طب سنتی برای همه © 1398 – تمامی حقوق محفوظ است. |
0