طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

دوره مقدماتی php
طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس
طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های معروف و پر طرفدار ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتا متعلق به شهره تبریز می باشد. این کوفته خوشمزه به دلیل طعم بسیار خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است و تقریبا در تمام شهرهای ایران طبخ می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۸ نفر کوفته تبریزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری کوفته تبریزی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کوفته تبریزی با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۸ نفر

طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

دستور پخت

دوره مقدماتی php

ابتدا اشاره به این موضوع مهم است که سبزی های کوفته تبریزی جعفری،مرزه،ترخون،نعناع و گشنیز هستند،که نعناع را از همه کم تر استفاده می کنیم تا تلخ نشود.که از قبل آن ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته ساطوری می کنیم

و بسته بندی می کنیم تا هر زمان تمایل به درست کردن این غذا لذیذ داشتیم نگران نداشتن سبزی آن نباشیم. لپه را از شب قبل در کاسه ای پر از آب می ریزیم و ۲ الی ۳ بار آن آن را بیرون می ریزیم و مجددا پر می کنیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود.

سپس لپه را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی آن آب می گیریم و حرارت را ملایم می کنیم تا نیم پز شود و آن وقت با آب سرد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب زود به جوش بیاید

و آنگاه برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و پس از اینکه کمی دندان گیر بود آبکش می کنیم و لپه و برنج نیم پز را با گوشت کوب می زنیم تا نیم کوب شوند نه کاملا له شوند.اگر تمایل دارید داخل کوفته ها تخم مرغ نیز بگذارید باید آن ها را آبپز کنید.

در قابلمه ای آب می ریزیم و تخم مرغ ها را در پلاستیک فریزر می گذارید و گره می زنید و داخل آب قرار می دهیم تا کاملا پخته و آبپز شوند.و پوست آن ها را می گیریم. در یک قابلمه یا تابه بزرگ ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم

و پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ،مرزه ،تره ،دارچین،نمک و فلفل را داخل قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید،سپس حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده استفاده شود. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم

و آب آن را کاملا می گیریم و با گوشت مخلوط می کنیم و فلفل سیاه،نمک،آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن می ریزیم و ۳ دقیقه خوب ورز می دهیم و لپه و برنج نیم کوب شده را اضافه می کنیم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم.

نکته حائز اهمیت در آماده کردن کوفته ورز دادن است تا مواد کاملا به خورد هم برود و طعم آن بهتر می شود.سبزی کوفته را که از قبل آماده کرده ایم را اضافه می کنیم و ورز می دهیم و در آخر تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اضافه می کنیم

و مجددا ورز می دهیم تا به راحتی بتوانیم ی گلوله گرد با آن درست کنیم. به اندازه یک لیمو بزرگ از مایه کوفته بر می داریم و یک دایره با کف دو دست درست می کنیم و وسط آن را گود می کنیم و ۱ عدد تخم مرغ کامل و آلو و گردو و زرشک را داخل آن قرار می دهیم

(هر کدام از مواد را تمایل نداشتید می توانید از داخل کوفته حذف کنید)و به صورت یک دایره گرد می کنیم.تمامی کوفته ها را به این صورت آماده می کنیم و در قابلمه ای که سس در حال آماده شدن است می چینیم و حرارت باید کم یا ملایم باشد

چون اگر زمانی که سس در حال قل زدن باشد کوفته ها را در آن بگذاریم ممکن است کوفته ها از هم باز شوند. توجه داشته باشدی که در  ۵ الی ۱۰ دقیقه اول که کوفته ها را می چینیم اصلا درب قابلمه را نمی گذاریم

و تا ۱۵ دقیقه اصلا به آن ها دست نمی زنیم چون ممکن است ترک بخورند و ۳۰ دقیقه از زمانی که کوفته ها را در سس چیدیم گذشت آن ها را آرام جابه جا می کنیم و بر می گردانیم باز تذکر می دهم این کار را آرام انجام می دهیم

و از ابتدا تا انتهای پخت کوفته ها درب قابلمه را نصفه می گذاریم تا حدودا ۱ ساعت بعد که کوفته ها آماده می شوند. کوفته های اماده شده را در ظرف می کشیم و با زرشک گردو تزئین می کنیم و با نان سرو می کنیم. نوش جان

امتیاز دهید


3.4
از

671

کوفته تبریزی از غذاهای خوشمزه خطه آذربایجان است که البته محبوبیتش تنها محدود به این منطقه نیست و این روزها بقیه جاهای کشور هم مردم از این غذای محلی خوشمزه استفاده میکنند. برای همین هم با دستورهای مختلفی برای تهیه کوفته تبریزی برمیخورید که البته پایه و اساس همه آنها یکی است. برای این که کوفته تبریزی خوب و سالم از آب در بیاید و احیاناً وا نرود همه نکات ذکر شده ضمن دستور پخت و نکات انتهایی را بخوانید و به طور دقیق اجرا کنید. در ضمن میتوانید برای اطمینان بیشتر خمیر کوفته را از قبل آماده کنید و یک ساعتی در یخچال قرار دهید تا به خوبی خودش را بگیرد.

مواد میانی کوفته سلیقه ای هستند و شما میتوانید به دلخواه آنها را تغییر دهید یا اصلاً وسط کوفته را پر نکنید. اما استفاده از گردو و زرشک که معمولا محبوب همه هست خالی از لطف نیست. در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل را به صورت مرحله به مرحله با عکس و نکات کامل خواهید دید.

 

طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

 

ابتدا برای تهیه سس کوفته درون قابلمه آب، پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، کمی ادویه، دارچین، زعفران، گل سرخ، کمی مرزه و تره خرد شده بریزید و بگذارید جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید.

 

لپه ها را از شب قبل خیس دهید، لپه ها را بپزید و با آب سرد آبکشی کنید. برنج را نیز بپزید و آبکشی نمائید.

 

 

لپه ها و برنج را به همراه 1 پیاز کوچک و نصف گوشت چرخ کنید. سپس تخم مرغ ها و نصف دیگر گوشت را به همراه سبزی کوفته، آرد نخودچی، نمک، فلفل و دارچین به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید یا ورز دهید (مانند مایه کباب کوبیده).

 

درون کاسه ای یک پارچه توری بیندازید. سپس مقداری از مایه کوفته بردارید ، کمی ورز دهید و داخل کاسه روی توری بریزید و داخل آن یک عدد تخم مرغ پخته، کمی پیازداغ، چند عدد آلو و کمی مغز گرد و زرشک بریزید. روی آن مقداری دیگر از مواد کوفته بریزید سپس با جمع کردن توری خوب گردش کنید تا به صورت یک توپ در آید.

 

 

به هر تعداد که میخواهید کوفته درست کنید (اندازه کوفته ها بستگی به سلیقه خودتان دارد)، پس از اتمام کار آرام آرام کوفته ها را در سسی که از قبل آماده کرده اید قرار دهید (دقت کنید که در زمان قرار دادن کوفته ها سس نباید بجوشد. میتوانید کوفته ها را با توری داخل سس قرار دهید).

 

پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند. سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا آب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.

 

 

1 تا 2 ساعت برای پخت کوفته ها زمان لازم است. پس از این زمان کمی شعله را بیشتر کنید تا آب کوفته ها غلیظ تر شود.  میتوانید داخل آب کوفته حدود 2 قاشق آرد نخودچی که با کمی روغن تفت داده شده است بریزید تا غلظت بیشتری داشته باشد. پس از آماده شده کوفته ها اجازه دهید کمی سرد شوند سپس آب کوفته را به ظرف سرو اضافه کنید. کوفته تبریزی خوشمزه شما آماده است.

 

 

– سبزی کوفته مخلوطی از جعفری + گشنیز + مرزه + ترخون + نعناع است.

– بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.

 – آب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد.  تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید آب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند.

– لازم است باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند.

 

بزرگترین فروشگاه لوازم قنادی در ایران

من که فقط میخونم ودوس دارم کاش میشدمنهم بتونم بپزم بچه هام بخورن خوب چی بگم.

شما هم میتونید خب

سلام عزیزم.وقتی من درروزبزورفقط سیب زمینی.یاتخم مرغ…رابتنهایی بایدجورکنم ک فقط گرسنگی رفع بشه.خوب نمیتونم…

ازسبزی خشگ ترخون استفاده میشه تاوانره نه سبزی تازهطرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

بسیار سپاسگزارم. با وجود سایت شما دیگه به سایتهای آشپزی دیگه و کتاب آشپزی نیازی نیست. همه چیز تمام و کمال گفته میشه و درباره همه چی اطلاعات خوب و مفیدی در سایتتون هست. واقعا دست مریزاد

خواهش میکنم عزیزم❤
باعث خوشحالی ماست

سلام عزیزم ممنون از بابت طرز تهیه،ولی چند تا نکته اشتباه داری گلم، من تبریزی هستم و اصل کوفته تبریزی اینکه برنج نیم پز میشه و درسته(تباید چرخ کرد)استفاده میشه یعنی اخر سر به مواد اضافه میکنن که له نشه. دوما که سبزی کوفته فقط تره و مرزه هست و بعضی ادمها هم یکمی ریحان میریزن. بقیه سبزیها اضافه هستن. اینعا نکات کوفته تبریزی اصل و قدیمیشه که ما همیشه این طور درست میکنیم.ممنونم خانمی

خیلی هم عالی. ممنونم ❤
راستی اگه دوست داشته باشید میتونید جوری که خودتون این غذا رو درست میکنید از بخش «ارسال دستور آشپزی» بالای صفحه برامون ارسال کنید تا به اسم خودتون منتشر بشه.

سلام خیلی ممنون از دستور دقیق. یه سوال داشتم میخواستن بدونم با این میزان گوشت چند عدد کوفته متوسط درست میشود؟ این که میفرماید برای ۴ الی ۶ نفر مناسب هست یعنی ۶ تا کوفته در میاد یا تعدادش کمتره؟

راستش یه سوال داشتم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا خوشمزه هست؟؟؟؟

برای چه تعداد کافیههههههههه.اورژانسی جواب بدین

حدود 10 تا کوفته میشه

سلام نیلوفر بانو.خسته نباشید.میشه نسبت گوشت و لپه و برنج رو بگید.که بشه برای تعداد بیشتر یا کمتر درست کرد.فکر کنم به نسبت بگید اندازه بهتر دستمون بیاد.

سلام بانو جون .میخواستم بدونم غیراز اب درحال جوش ویا نزدنه تخم مرغ دیگه جه جیزی باعثه وا رفتنه کوفته میشه.بعضی وقتها کوفته خیلی سفته علتش جیه.مرسی از دستور پخته عالیتون.

سلام عزیزم چند تا عامل دیگه هم هستن که باعث وا رفتن کوفته میشن مثل درست نبودن نسبت مواد اولیه، پختن کامل لپه، مقدار لپه بیش از حد باشه،گوشت خیلی چرب باشه، درست ورز ندادن مایه کوفته، کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفته‌ها را به سس اضافه می‌کنی.

گوشت کوفته شما دارای چربی کم یا گوشت فقط گوساله است و یا اینکه اول کار نمک اضافه میکنین

عالی بود ولی زعفران کجا بکار میره

زعفران رو همون اول در سس استفاده می کنیم.

متشکرم-عالی

عالیه

خوشمزه بود

عالیه

دوستان خوبم من اصلا تخم مرغ نمی زنم .خیلی هم عالی میشه

سلام نیلو جان.
من و همسرم از تخم مرغ آب پز و آلو تو غذا خوشمون نمیاد.به نظر شما از چی میتونم برای مواد میانیش استفاده کنم؟!

سلام آسیه جان آلو و گردو استفاده کن.

سلام نیلوفر بانو می خواستم بدونم این مواد برای کفته تبریزی برای چند نفره ؟ ممنون

ستاره عزیز این بستگی داره به اینکه یک فرد چقدر میتونه میل کنه اما در کل دستورات سایت مناسب 4-6 نفره

خیلی عالی بودبادقت تمام وباجزییات توضیح داده شده بودمتشکرم

مرررررررررررررررسی از سایتت و دقتت توی طرز تهیه و مواد.عالییییییییییییییه

مرســــــی . بوس

خیلی ممنون

سلام ممنون از دستور پخت خوبتون من امروز برای اولین بار کوفته درست کردم خیلی هم خوب شد

خیلی خوب بود ممنون.من عاشق کوفته ام

سلام میشه تخم مرغ رو از ترکیب گوشت کوفته حذف کرد؟

مریم جان تخم مرغ برای انسجام کوفته و اینکه از هم نپاشه لازمه

ممنون عالی بود………

ممنون وب خوبی دارید به ما خیلی کمک کرد

ممنون ماری عزیز

خیلی ممنون . بهترین و خوشمزه ترین و کامل ترین دستور پخت کوفته ای بود که تا به حال دیدم…

ممنون سارا جان ، خوشحالم خوشت اومده

سلام .من تازه با سایتتون آشنا شدم.یه سوال داشتم:من خیلی موادمو ورز دادم.و خیلی کوبیدم.به طوری که برنج ها چسبناک شده بودن.واسه پخت اصلا اذیت نشدم و وا نرفت ولی مزه ی خمیری میداد نه این که خام باشه.مزش مطلوب نبود.دفعه قبل برعکس شده بود کامل وا رفته بود.چقدر باید ورز بدم و بکوبم تا نه وا بره تا خیلی چسبنده باشه.ممنون از توضیحات خوبتون

ممنون عزیزم ، هانیه جان نیازی نیست اونقدر بخوای ورز بدی که مثل خمیر شیرینی شه ! همونطور که گفتم در حدی که مثل مایه کباب کوبیده یکدست بشه ، ورز دادن هم نه با شدت بلکه به آرومی و به حالت پشت و رو کردن مداوم مواد باشه ، نیازی به کوبیدنش نیست ! ، امیدوارم این بار با این دستور خوب در بیاریش

منظور از پیمانه چه قدر است ؟

دوست عزیز منظور از پیمانه همون لیوان هست

سلام – جالب بود . خسته نباشید

ممنون رحیم جان

عالی بود ..

ممنون

ممنون از سایت خوبتون امیدوارم خاننم درست میکنه خوب از آب در بیاد وگرنه با این همه دنگ وفن اکه خوب نشه حال گیریه

مرسی من از دستورتون استفاده کردم خیلی عالی شد فقط واسه اینکه کوفته ها وا نره یه کمی تفتشون دادم بعد گذاشتمش توی سس

خوشحالم خوشت اومده فاطمه جان ، شما کدبانویی خوب

لطفا اندازه پیمانه هایتان را با گرم مشخص کنید.

دوست عزیز لیوان ها با اینکه تفاوت ظاهری دارن اما حجم شون به یک اندازه است ، جاهایی که اندازه ها باید دقیق باشه از گرم استفاه میکنم و بقیه موارد برای راحتی کار از لیوان استفاده میکنم ، شما از روی دستور پیش برید و نگران نباشید

سلام ممنون از آموزش خوبتون من اولین بار که میخوام درست کنم میخواستم بدونم این مقدار مواد برای چند نفر است؟ و یا اینکه برای 2 نفر مقدار این مواد چقدر میشه؟

شادی جان دستورهای غذایی سایت اغلب برای 4 تا 6 نفر مناسبه ، شما برای دو نفر مقدار مواد رو به 1/3 یا 1/4 کاهش بده ، بستگی داره به اشتهای شما

خیلی خوب بود به من خیلی کمک کرد

ممنون ، خوشحالم مفید بوده

سلام دوست خوبم امروز بر طبق دستور شما همین کوفته رو درست کردم ولی چشمتون روز بد نبینه تمام کوفته مثل آش وا رفت و ازهم متلاشی شد باور کنید چنان مستاصل شده بودم که چیکار کنم …

نسیم جان من خودم این کوفته رو درست کردم و خیلی از کاربران سایت هم همینطور و هیچ کدوم نگفتن کوفته پاشیده شده ! نکته آخر رو مطالعه نکردی ؟! : ” اب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد ، تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید اب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند ” ! امیدوارم این بار با دفت بیشتری درست کنی

سلام ممنون که دستور پخت کوفته تبریزی رو گذاشتین

خواهش میکنم زهرا جان

بسیار عالی بود

ممنون آمنه جان

فوق العاده بود

ممنون فرشته عزیز

سلام نیلوفرخانم.امیدوارم حالتون خوب باشه.من سایتتون رو یکدفعه پیداکردم.اما واقعا خوب ومثمر ثمره.از همه بهتراینکه همه چیزو باتصویر آموزش دادین.واقعا مرسی.دوست دارم همیشه توآشپزی خلاق باشم و وغذاهام عالی باشن.حتما بهتون بازم سر میزنم.موفق باشید.

ممنون فاطمه جان ، خوشحالم از حضورت عزیزم

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

  بیوگرافی پوریا اخواص و همسرش الهام احمدی عکس های پوریا اخواص خواننده و نوازنده با همسر را در سایت فتوکده می خوانید   بیوگرافی پوریا اخواص     پوریا اخواص متولد 2 مرداد 1360 در تهران، خواننده است   فارغ  التحصیل لیسانس رشته زبان و ادبیات فارسی می باشد، در یک خانواده اصیل هنرمند […]

  متن زیبا در مورد اردیبهشت عکس و جملات زیبا درباره اردیبهشت جدیدترین متن در مورد اردیبهشت شعر در مورد اردیبهشت عاشقانه را در سایت فتوکده می خوانید   متن زیبا در مورد اردیبهشت با شعر و عکس     اردیبهشت از اسمش مشخص است که رسمش بغل دارد فراوان و پر بوسه   ____________________ […]

  بیوگرافی حسین سلامی فرمانده سپاه عکس های سردار حسین سلامی فرمانده جدید سپاه زندگینامه سردار سلامی را در سایت فتوکده می خوانید   بیوگرافی حسین سلامی فرمانده کل سپاه     حسین سلامی متولد 1339 در اصفهان، نظامی است   فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه علم و صنعت و فوق لیسانس […]

  بیوگرافی درسا درخشانی شطرنج باز و همسرش عکس های درسا درخشانی کشف حجاب و علت مهاجرت را در سایت فتوکده می خوانید   بیوگرافی درسا درخشانی شطرنج باز     درسا درخشانی متولد 26 فروردین 1377 در تهران، شطرنج باز است   دانشجوی رشته دندانپزشکی در کشور آمریکا می باشد، می گوید کودکی در […]

  علت خارش بدن در شب نشانه چیست بهترین راه های درمان خارش بدن درمان خارش بدن با داروهای گیاهی و دست و پا را در سایت فتوکده می خوانید   علت خارش بدن + بهترین راه های درمان     خارش از شایع ترین مشکلات پوستی بوده و برخی مواقع آنقدر شدید است که […]طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس

  مانتو عید 98 در اینستاگرام نوروز 98 رنگ سال سال 98 ایرانی عید نوروز 98 جدیدترین سال 98 را در سایت فتوکده می خوانید   مانتو عید 98   روزهای منتهی به عید نوروز و خرید لباس از جمله مانتو برای دختران و زنان به شدت […]

  فال امروز من میلادی جدیدترین فال امروز فال واقعی فال روز تولد فال امروز پی ام سی را در سایت فتوکده می خوانید       فال یا طالع بینی یکی از علوم قدیمی بوده که بر اساس مشاهده و نه بر منطق بیان می شود […]

فتوکده بعنوان مجله خبری و تفریحی از سال 92 فعالیت خود را شروع کرده است، تمام تلاش این گروه انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران ایرانی با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد، هرگونه کپی نیاز به اجازه کتبی از سایت فتوکده می باشد

طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس
طرز تهیه کوفته تبریزی با عکس
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *