طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه

دوره مقدماتی php
طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه
طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه

کلم پلو

کلم پلو یکی از انواع غذاهای پلویی قدیمی و سنتی ایرانی است که خیلی ها نام این غذا را مانند لوبیا پلو با نام شهر شیراز می شناسند. این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود که معروف ترین انوع آن کلم پلو با مرغ و کلم پلو با گوشت قلقلی هستند.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کلم پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کلم پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کلم پلو با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه

دستور پخت

دوره مقدماتی php

برای تهیه کلم پلو شیرازی ابتدا سبزی پلویی را پاک می کنیم و می شوییم و در خردکن می ریزیم و یا روی تخته ریز خرد می کنیم.سپس پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و ریز رنده می کنیم و محکم آب آن را می گیریم و به گوشت اضافه می کنیم.

سپس آرد نخودچی و نمک،فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت می پاشیم و خوب ورز می دهیم تا مایه گوشت یکدست و منسجم شود.بعد کمی از مایه را بر می داریم به اندازه یک گردو کوچک و با کف دست به آن شکل دایره می دهیم.

تمامی مایه گوشت را به شکل دایره حالت می دهیم و در سینی می گذاریم.آن وقت تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا کمی داغ شود و بعد گوشت های فرم داده شده مثل کوفته قلقلی را داخل روغن می چینیم

و صبر می کنیم تا رنگ آن ها تغییر کند و بعد تفت می دهیم تا سرخ شوند.سپس زیر شعله را خاموش می کنیم و تابه را کنار می گذاریم. سپس کلم ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم

و روی حرارت می گذاریم و کلم های خرد شده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند.آنگاه کمی نمک،زردچوبه و فلفل سیاه روی کلم ها می پاشیم و مجددا تفت می دهیم تا طعم ادویه به خورد همه کلم ها برود.

اگر تمایل به کمی مزه ترش دارید می توانید در این مرحله کمی آبلیمو یا آبغوره روی کلم ها بریزید. پس از تفت دادن و سرخ شدن کلم ها تابه را کنار می گذاریم و برنج را آماده می کنیم.در قابلمه ای متناسب با مقدار برنج آب می ریزیم

و کمی نمک به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد قابلمه را قرار می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. زمانی که آب بجوش آمد برنج را می شوییم و آب داخل آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و هم می زنیم و به مدت ۵ دقیقه به برنج دیگر دست نمی زنیم.

پس از ۵ دقیقه با ملاقه تعدادی از برنج را بیرون می آوریم و لای دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنیم.برنج را در آبکش می ریزیم و کمی آب سرد روی آن می گیریم و سبزی پلویی که خرد کرده ایم را روی برنج می ریزیم

و با قاشق مخلوط می کنیم تا برنج کاملا با سبزی آغشته شود و بعد قابلمه برای پخت کلم پلو را آماده می کنیم و کف آن روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و ته دیگ نان یا سیب زمینی را کف قابلمه می چینیم و روی ته دیگ با کفتگیر کمی از برنج را می ریزیم

و لایه بعدی کمی از کلم تفت داده شده می ریزیم و مجددا برنج و بعد کلم تا برنج و کلم تفت داده شده تمام شود و کوفته ها را روی برنج در آخر می چینیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت متوسط رو به زیاد اجازه می دهیم

تا برنج ۵ دقیقه خوب بخار کند و بعد حرارت را کم می کنیم و صبر می کنیم تا برنج بپزد. سپس کلم پلو را در دیس می کشیم و روی آن را با کوفته قلقلی ها تزئین می کنیم. این غذای خوشمزه را می توانید با زیتون پرورده ، سیر ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.

همچنین ببینید

کلم پلو یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود. برای تهیه این غذا می توان از برگ کلم یا کلم قمری استفاده کرد. این غذا را می توان به همراه سالاد شیرازی سرو کرد.

کلم پلو یکی از غذاهای مخلوط پلویی محسوب می شود که بسیار خوشمزه است. برای تهیه کلم پلو خوشمزه بهتر است از مواد تازه استفاده کنید به همین دلیل کلم پلو بیشتر در فصل پاییز که فصل آمدن انواع کلم ها است، طبخ می شود.

1- برنج: نیم کیلوگرم

2- پیاز نگینی خرد شده: 1عدد متوسط

طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه

3- کلم برگ خلالی خرد شده: 1عدد متوسط

4- گوشت قیمه ای: 375 گرم

5- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به مقدار لازم

6- روغن: به مقدار لازم

7- آب: دو پیمانه

1- در اولین مرحله از طرز تهیه کلم پلو, ابتدا نیمی از پیاز را به همراه مقداری نمک و زردچوبه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.

2- گوشت قیمه ایی را به پیاز در حال سرخ اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت ها کاملا تغییر رنگ دهند.

3- دو پیمانه آب به مخلوط گوشت اضافه کرده و حرارت را زیاد کرده تا به جوش آید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و درب ظرف را بسته و به مدت 1 ساعت و نیم اجازه دهید تا گوشت ها کاملا پخته شوند.

4- بعد از پایان پخت گوشت، نمک و فلفل و زعفران دم کرده را به آن افزوده و به مدت 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید. سپس مواد را از روی حرارت بردارید و آن را کنار بگذارید.

5- در این مرحله از طرز تهیه کلم پلو, مابقی پیازهای خرد شده را با مقداری روغن و نمک، کمی تفت داده و کلم های خلالی خرد شده را به همراه کمی زعفران به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا کلم ها کاملا پخته و نرم شوند.

6- مخلوط آماده شده در مرحله 4 را به مخلوط کلم برگ های پخته شده اضافه کنید. مایه کلم پلو آماده است.

7- برنج را به روش معمول پخته و آبکشی کنید. ته قابلمه مورد نظر را ته دیگ دلخواه (سیب زمین، نان، کلم برگ) قرار دهید، سپس یک لایه برنج و یک لایه مایه کلم پلو بریزید تا قابلمه پر شود.

8- کلم پلو را به روش معمول دم کنید. دم کردن این پلو غالبا یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد.

کلم پلو را می توان به جای گوشت قیمه ایی با کوفته های ریز که با گوشت چرخ شده تهیه می شود، طبخ کرد. ای غذا بسیار خوشمزه است و می توان از سبزی های معطر نیز درون آن استفاده کرد.

امیدواریم از آموزش طرز تهیه کلم پلو نهایت استفاده را برده باشید. برای مشاهده آموزش طرز تهیه انواع پلو کلیک کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه
طرز تهیه کلم پلو بسیار خوشمزه
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *