طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی
طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی



دوره مقدماتی php

طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی

آرایش

مدل مو

مدل لباس

در این بخش از سایت آکاایران طرز تهیه کتلت سیب زمینی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

کتلت سیب زمینی یه غذای خوشمزه که میتونید خیلی سریع و راحت اون رو درست کنید. پیشنهاد ما به شما اینه که این غذای خوشمزه رو برای اعضای خونه درست کنید. برای آموزش دو روش پخت این کتلت خوشمزه با ما همراه شوید.

روش اول: کتلت سیب زمینی ساده

شامی سیب زمینی

مواد لازم:

سیب زمینی چهار عدد متوسط

تخم مرغ دوعدد

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن دو فنجان

پیاز یک عدد

کاهو و گوجه فرنگی برای تزئین

با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه 14 عدد” کتلت سیب زمینی“متوسط خواهیم داشت.

یک عدد پیاز متوسط (معادل 100 گرم)، دو فنجان روغن (حدود 200 گرم) برای سرخ کردن نیاز می باشد (حدود گرم از روغن جذب کتلت ها می شود و بقیه باقی می ماند)

گوجه فرنگی و کاهو (برای تزئین)کتلت سیب زمینیکتلت سیب زمینی

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم، دو عدد تخم مرغ

چهار عدد سیب زمینی متوسط حدود 700 گرم برای تهیه دو کاسه ماست خوری سیب زمینی رنده شده

طرز تهیه:

دو عدد سیب زمینی متوسط را حدود یک ساعت می پزیم سپس در یخچال گذاشته تا سرد شود و بعد آن را با دنده ریز رنده می کنیم.دو سیب زمینی دیگر را پوست کنده، با دنده ریز رنده می کنیم. سپس آب سیب زمینی را جدا کرده، دور می ریزیم.یک پیاز متوسط را پوست کنده، با دنده ریز رنده می کنیم. سپس آب آن را جدا کرده، دور می ریزیم.پیاز رنده شده، سیب زمینی های پخته و نپخته رنده شده، دو عدد تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده تا مایه کتلت سیب زمینی آماده شود.

دو فنجان روغن را کاملاً داغ کرده، کتلت ها را با شعله نسبتاً کم سرخ می کنیم. در حین پخت، در ماهیتابه را گذاشته تا کتلت ها مغز پخت شوند. 

با کمی کاهو و گوجه فرنگی خرد شده می توان کتلت ها را تزئین نمود.

طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی

روش دوم: کتلت سیب زمینی شکم پر

کتلت سیب زمینی

مواد لازم:

سیب زمینی 5 عدد 

گوشت چرخ کرده 150 گرم

تخم مرغ 1 عدد 

زرشک 1 قاشق غذاخوری

پیاز 2 عدد 

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

پودر آویشن . نمک . فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

5 عدد سیب زمینی متوسط را بشویید و با چند لیوان اب داخل قابلمه بگذارید و  روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

برای تهیه مایه گوشت ابتدا پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و انقدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، پس از تغییر رنگ گوشت باید زرشک ، نمک ، فلفل ، پودر آویشن و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت هم بزنید تا اب اضافی مواد تبخیر شود سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

سیب زمینی های پخته را پوست بگیرید و خوب بکوبید تا له شود ، تخم مرغ و مقداری نمک را به سیب زمینی های له شده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا سیب زمینی ها یکدست شوند.

داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، مقداری از سیب زمینی بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس مقداری از مایه گوشت روی آن قرار دهید و از اطراف به شکل کتلت جمع کنید و داخل روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود ، پس از طلایی شدن یک طرف ان برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.

کتلت های اماده را در ظرف بچینید و بهمراه سس و سالاد دلخواه سرو کنید ( بجای گوشت از سویا هم میتوانید استفاده کنید ).

امیدواریم با تهیه این کتلت خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

نـوش جان

آموزش آشپزی ، ، آموزش پخت انواع غذای ایرانی ،غذای فرنگی و سنتی

کوکوی سیب زمینی از معروفترین کوکوهای ایرانی است که مطمئنا در فهرست غذایی اکثر خانواده های ایرانی جای دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده این کوکو عبارت از سیب زمینی ، تخم مرغ و ادویه هستد. البته این کوکو به صورت ویژه تری با موادی مثل مرغ و قارچ هم تهیه می شود. با مواد در نظر گرفته شده برای این دستور می توانید برای ۴ نفر کوکو سیب زمینی تهیه نمایید. با دستور آشپزی و طرز تهیه کوکو سیب زمینی در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا سیب زمینی ها را تمیز می شوییم سپس در قابلمه ای به همراه مقداری آب قرار می دهیم تا آبپز شوند. بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت ، پوست شان را می گیریم و با رنده متوسط رنده می کنیم. البته می توانیم برای سرعت بیشتر سیب زمینی ها را با گوشتکوب له کنیم.

حالا پیاز را به صورت جداگانه رنده می کنیم و آبش را می گیریم. یک کاسه بزرگ برای تهیه مایه کوکو برمی داریم و سیب زمینی ها را به همراه پیاز رنده شده آب گرفته داخلش می ریزیم. نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم اضافه می کنیم.

در اینجا تخم مرغ ها را نیز به مایه کوکو اضافه می کنیم و مواد کوکو را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست و صاف شود. برای سرخ کردن کوکوها یک تابه روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخلش می ریزیم.

طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی

صبر می کنیم تا روغن کاملا داغ شود سپس مقداری از مایه کوکو بر میداریم و با دست به صورت دایره حالتش می دهیم و در اخر کمی صافش می کنیم تا کاملا مغز پخت شود. سپس آن را در تابه می گذاریم تا سمت زیرینش سرخ شود.

سپس کوکوها را برمی گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام کوکوها را سرخ می کنیم. البته می توان کوکو را به صورت قالبی هم در تابه بریزیم و مانند کوکو سبزی یک تکه سرخش کنیم که برای کوکو سیب زمینی روشی که ارائه کردیم مرسوم تر است.

در پایان کوکوها را در دیس یا بشقاب مورد نظر می کشیم و به همراه گوجه فرنگی ، پیاز سفید ، خیارشور و … سرو می کنیم. سیب زمینی به جهت نشاسته بالا نمک زیادی جذب می کند توصیه ما اینست که برای حفظ سلامتی خود از نمک کمتری استفاده نمایید.

در اکثر مواقع برای افراد مبتدی این مورد پیش می آید که در هنگام برگرداندن کوکوها ، آنها ترک می خورند و از هم می پاشند. این موضوع به این دلیل است که در مایه کوکو به اندازه کافی تخم مرغ استفاده نشده است. البته به این مورد هم توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد تخم مرغ هم باعث از بین رفتن زیبایی کوکوها می شود.

دلیل باز شدن مایه کوکوی سیب زمینی هنگام سرخ کردن این است که آب پیاز استفاده شده در کوکو گرفته نشده است. حتما بعد از رنده کردن پیاز آب آن را بگیرید سپس پیاز را به مایه کوکو اضافه کنید چون این موضوع باعث از بین رفتن انسجام مایه کوکو می شود.

شاید دیده باشید در برخی کوکوها از سبزیجات هم استفاده شده است. برای این منظور می توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری ، نعناع و … استفاده نمایید. برای اضافه کردن سبزیجات ، ابتدا آنها را به صورت ساطوری خرد کنید سپس به مایه کوکو اضافه نمایید.

ضخامت کوکوی سیب زمینی به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید کوکوهای شما برشته و کمی خشک شوند از ضخامت ۵ میلی متر استفاده کنید و اگر می خواهید کوکوهای شما نرم باشند می توانید ضخامت کوکوها را حداکثر تا ۲ سانتی متر بگیرید.

البته باید دقت داشته باشید که اگر ضخامت کوکوها بیش از حد زیاد شود مغز کوکو کاملا سرخ نمی شود و کوکوی شما طعم سیب زمینی آبپز می دهد. برعکس این موضوع هم می تواند اتفاق بیفتد و اگر کوکوها خیلی نازک باشند خیلی زود خشک می شوند و یا حتی ممکن است بسوزند.

بسیار خوب و عالى. سپاسگزارم از این دستور پخت ساده و در عین حال بسیار حرفه اى.

بنده چنانچه به جاى تعداد سیب زمینى، وزن تقریبى آن داده میشد، احساس امنیت بیشترى میکردم، چرا که سیب زمینى ها اندازه هاى بسیار متفاوتى دارد. و همچنین نوع سیب زمینى نیز میتوانست داده شود (البته اگر فرقى میکنند)

با تشکر دوباره از لطف شما. بنده دیگر مشترى دایمى سایت شما شدم.

سلام و عرض ادب خوشحالیم که توانسته ایم رضایت شما را جلب کنیم. در مواقعی که نیاز باشد از سیب زمینی بزرگ یا کوچک استفاده کنید در دستور ذکر می شود. در این دستور ( و دستور های مشابه ) ما فرض را بر اندازه متوسط گرفته ایم. موفق باشید.

مرسی فقط ۵۰ میلیمتر معادل ۵ سانتیمتر هست که لازمه به ۵ میلیمتر یا نیم سانتیمتر تغییر داده بشه …

سلام و عرض ادب تصحیح شد ، با تشکر از شما دوست گرامی موفق باشید.

سلام کوکو من همیشه به هم میریزه . از هم میپاشه موقع زیرو رو کردنش لطفا کمکم کنید

سلام و عرض ادب از هم پاشیدن کوکو چند دلیل دارد : 1 . تخم مرغ کافی نباشد. 2. آب پیاز گرفته نشده باشد. 3. در کوکو سیب زمینی خام آب سیب زمینی گرفته نشده باشد. 4. داغ نبودن روغن هنگام انداختن کوکو در تابه موفق باشید.

خیلی عالی بود ، من چند سالی هست خارج از ایرانم، غذای بسیار ساده و پرکالری هستش و سریع حاضر میشه ???

سلام و عرض ادب خوشحالیم که توانسته اید کوکو سیب زمینی مورد نظرتان را تهیه کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

با سلام خدمت شما.از اموزش شما نهایت تشکر دارم و سوال داشتم که اگه کوکو رو با سیب زمینی پخته درست کنیم حتما لازمه پیاز هم اضاف کنیم و اینکه ایا کلا در هر نوع طرز تهیه کوکو اگه از پیاز استفاده نکنیم مشکلی پیش میاد یا نه؟

سلام و عرض ادب پیاز به عنوان طعم دهنده استفاده می شود و می توانید در هر کوکویی که دوست داشته باشید استفاده کنید. موفق باشید.

طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی
طرز تهیه کتلت ساده سیب زمینی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *