طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

دوره مقدماتی php
طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر
طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

قیمه بادمجان طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی آموزش قیمه بادمجان برای 10 نفر روش تهیه قیمه بادمجان خوشمزه آموزش قیمه بادمجان با گوشت طرز تهیه قیمه بادمجان با مرغ یکی از محبوب ترین خورشت ها در ایران قیمه و بادمجان می باشد که مخصوصاً در بین مردان خیلی طرفدار دارد.در ادامه می توانید طرز تهیه این خورشت خوشمزه را مشاهده کنید.


 


 


 

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

دوره مقدماتی php


مواد لازم


 


گوشت گوسفند یا گوشت مرغ :•: 1کیلو


لپه :•: 4 قاشق غذا خوری


بادمجان قلمی :•: 8 عدد


گوجه فرنگی :•: 10 عدد


رب گوجه فرنگی :•: 1 قاشق غذاخوری


غوره :•: به میزان لازم


پیاز :•: 1 عدد


روعن مایع گیاهی :•: به میزان لازم


دارچین :•:   به میزان لازم


نمک و فلفل :•: به میزان لازم


 


 


 طرز تهیه


 

قبل از هرکاری بادمجان ها را پوست گرفته و نیم ساعت در آب نمک غلیظ می خوابانیم، سپس آنها را شسته و در آبکش می گذاریم تا آبش برود و خشک شود. بهتر است بادمجانها را در این مرحله در آفتاب بگذاریم تا زودتر خشک شوند و تلخی آنها هم گرفته شود در غیر اینصورت باید مدت طولانی تری باقی بماند تا خشک شود. خشک شدن بادمجان علاوه بر گرفتن تلخی آن باعث می شود در هنگام سرخ شدن کمتر روغن به خود بگیرد. سپس بادمجان ها را سرخ کنید. پیاز را خرد کرده و درون قابلمه مناسب می ریزیم، کمی روغن اضافه کرده و روی شعله متوسط سرخ می کنیم تا سبک شود.


 

پیاز که سرخ شد، گوشت گوسفند یا گوشت مرغ را که به صورت تکه های درشت خرد شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم در این زمان نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم که همزمان با تفت خوردن گوشت بوی عطر آنها بلند شود. وقتی گوشت تفت خورد، لپه پاک شده و شسته را به قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم. با تفت دادن لپه از وا رفتن آن در خورش بادمجان جلوگیری می کنیم. رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم تا کمی تفت بخورد و رنگ آن شفافتر شود. توجه داشته باشید که از اضافه کردن رب زیاد به غذاها بپرهیزید چون مزه خورشت قیمه را تحت تاثیر قرار می دهد.


 


 

حال باید به مواد درون قابلمه آب اضافه کرد تا به آهستگی بپزند. در این مرحله 5 عدد از گوجه فرنگی ها را رنده کرده و همراه آب به قابلمه اضافه می کنیم. گوجه فرنگی رنده شده به خورشت قیمه بادمجان غلظت بیشتر و طعمی عالی می دهد. شعله را زیاد می کنیم تا آب خورشت جوش بیاید، بعد شعله را کم کرده و در قابلمه را می بندیم تا به آرامی گوشت و لپه بپزند. وقتی خورشت کامل پخت، نمک آن را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که اگر نمک را زودتر اضافه کنید باعث دیرپز شدن گوشت می شود. در این مرحله خورشت کاملا آبدار است بادمجان های سرخ شده را به آرامی درون قابلمه می چینیم، گوجه های باقی مانده را دو نیم کرده و روی بادمجان ها چیده و در آخر غوره ها و پودر دارچین را روی آنها می پاشیم.


 

غوره ترشی خورشت بادمجان شما را کنترل می کند و دارچین عطر آن را کامل می کند. در این مرحله خورش بادمجان فقط به 30 دقیقه زمان نیاز دارد تا بادمجان ها و گوجه ها پخته شوند و ترشی غوره وارد آب خورشت شود. حواستان باشد که بادمجان ها زیاده از حد نپزد وگرنه له می شود. اگر از خورشت غلیظ خوشتان نمی آید، بادمجان های سرخ شده را در یک تابه چیده، گوجه های دونیم شده را روی آن بچینید و با اضافه کردن کمی زردچوبه و فلفل و آب بگذارید جدا بپزند و در هنگام سرو غذا ، بادمجان ها را در ظرف سرو چیده و خورشت را روی آن بریزید. خورشت بادمجان را با پلو نوش جان کنید.


 


 

نام «قیمه»، حلاوت روزهای خوشِِ دور را دارد. گوشتِ ریزشده به همراه زعفران و لپه، وقتی در کنار بادمجان قرار می‌گیرند، بهترین خورش دنیا را می‌سازند. بوی خانه‌ی مادر را به اتاقت می‌آورند، حتی اگر دورِ دور باشی از آشپزخانه‌ی کوچک او. جا انداختن لپه و سرخ کردن بادمجان قیمه، تَردستی می‌خواهد. مبادا لپه، لِه شود یا زنده باشد یا بادمجان سیاه شود و از دهن بیفتد. گوشت اگر فندقی و ریز نباشد، له می‌شود و لیمو عمانی اگر به موقع اضافه نشود، تلخی می‌آورد. خورش باید تنگ‌آب و جااُفتاده شود که ساعت‌ها وقت و حوصله می‌طلبد و البته، عشق و زحمت خاصّ آشپزان


 

طبیعت گوشت ، سرد مایل به اعتدال است و مفیدِ حال ریاضت‌کشان و نافع برای درمان زردی و یرقان. لپه که از مواد لازم و ضروری قیمه است، ضدّ چربیِ خون است و ضد کم‌خونی و مفید برای سلامت قلب. گوجه فرنگی به خورش‌های ایرانی طعم و مزه می‌دهد و خواص ضد سرطان و ضد پیری دارد. درباره‌ی بادمجان گفته‌اند بازکننده‌ی عروق است و مُقّوی معده معمولا برای تزیین این خورشت از بادمجان های ریز و سرخ شده استفاده می شود که می توانید با سلیقه خود کنار ظرف خورش بچینید.


 

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی , آموزش قیمه بادمجان برای 10 نفر
طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی , آموزش قیمه بادمجان برای 10 نفر

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی , آموزش قیمه بادمجان برای 10 نفر

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی , آموزش قیمه بادمجان برای 10 نفر


 

دیدگاه

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

دسامبر 21, 2018

سیاه دانه که به فارسی سیاه تخمه نیز نامیده می‌شود، از سالیان قدیم در خاورمیانه وجود داشته و در درمان بیماری ‌ها حتی از دو هزار سال پیش به کار رفته است و به دلیل این که درمان بسیاری از بیماری ‌ها است، به دانه مبارک معروف بوده است. سیاه دانه گیاهی است یک ساله که ساقه آن پوشیده از …

سپتامبر 18, 2018

 متولدین فروردین امروز روز رمانتیکی برایتان خواهد بود، از این رو بیشتر از همیشه به ظاهرتان رسیدگی کنید زیرا بسیار مورد توجه اطرافیان تان، به خصوص شریک زندگی تان، قرار خواهید گرفت. اگر مجرد هستید، شانس پیدا کردن نیمه گمشده تان را خواهید داشت. اما سعی کنید در

سپتامبر 17, 2018

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

 متولدین فروردین امروز رویاها و خیال پردازی هایتان ایده جالبی برای شروع یک پروژه جدید به شما الهام می کنند. این پروژه ها ممکن است شروع یک ماجراجویی جدید برای

سپتامبر 16, 2018

 متولدین فروردین حال و هوای امروز برای شما چندان خوشایند نیست و همه به نظرتان بیش از حد خشک و جدی شده اند. به دنبال پیدا کردن دلیل این رفتار آنها در وجود خودتان نباشید، شما کاری انجام نداده اید که باعث ناراحتی آنها شده باشد و به احتمال زیاد این رفتار آنها از مسائل شخصی شان ریشه می …

سپتامبر 15, 2018

 متولدین فروردین در تله ای گیر افتاده اید. اگر چه دوست دارید که به تنهایی این مشکل را حل کنید اما توصیه و نصیحت های دیگران می توانند راهنمای خوبی برایتان باشند. اگر چه ممکن است نیرویی شما را مدام به عقب هل دهد اما

سپتامبر 14, 2018

 متولدین فروردین شروع هایی تازه و فرصت هایی نوید بخش به طوری کاملا غیر منتظره سر راه شما قرار خواهند گرفت که

سپتامبر 13, 2018

 متولدین فروردین یکی از اعضای خانواده تان ممکن است بخواهد برای مدتی نه چندان طولانی، از منزل دور باشد و یا به مسافرت برود. این موضوع ممکن است شما را مضطرب کند و

سپتامبر 12, 2018

 متولدین فروردین امروز ممکن است به فکر برنامه ریزی برای رفتن به یک مسافرت باشید. شما چند ماه گذشته را به سختی کار کرده اید و بسیار خسته هستید. به نظر خودتان به استراحت کوتاهی نیاز دارید و

سپتامبر 11, 2018

 متولدین فروردین امروز بیش از همیشه به جزییات اطراف تان اهمیت می دهید. این از یک جهاتی برایتان خوب است که به چیزهایی پی می برید که تا به حال دقت نکرده بودید. مدت زیادی ست که

سپتامبر 10, 2018

 متولدین فروردین خوش گذرانی بیش از اندازه ممکن است منجر به سر درد و دل درد های طولانی مدت شود. برای تسکین این دردها ممکن است مجبور شوید کل روز را در خانه استراحت کرده و

سپتامبر 9, 2018

 متولدین فروردین ممکن است افرادی باشند که بخواهند به شما ثابت کنند در مورد موضوعی اشتباه می کنید. به این فکر نکنید که چون با کسی در مورد موضوعی توافق نظر ندارید، از او سطح فکر پایین تری دارید و

سپتامبر 8, 2018

 متولدین فروردین این روزها مشغله های فکری زیادی دارید. امروز که وقت تان کافی ست، ورزش و تحرک را فراموش نکنید، این کار استرس شما را از بین می برد. گاهی لازم است که

سپتامبر 6, 2018

 متولدین فروردین اگر قصد تغییر منزل را دارید و یا از وسائل داخل خانه خسته شده اید و می خواهید آنها را عوض کنید، امروز فرصت مناسبی برای شروع این کار است. سلیقه و

سپتامبر 5, 2018

 متولدین فروردین نشان دادن احساساتتان با هیجان زیاد، امروز ممکن است بر خلاف همیشه، مورد پسند عشقتان واقع نشود. به یاد داشته باشید که اگر می خواهید مورد احترام دیگران واقع شوید باید برخی مسائل را مخفی نگه دارید و




طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

توپ تاپ

هتل های شیراز

رزرو هتل

بلیط هواپیما چارتر

امتیاز دهید


3.6
از

187

 قیمه بادمجان گونه ای از خورشت قیمه است که همراه با بادمجان پخته و سرو میشود. خورشت قیمه بادمجان را میتوان به شکل های مختلفی تهیه کرد. بادمجان میتواند پس از سرخ شدن در مراحل پایانی در خورشت ریخته شده و پخته شود و یا تنها جدا از خورشت سرخ شده و روی آن قرار بگیرد. علاوه بر این تهیه خورشت قیمه هم به خودی خود میتواند به روش های مختلفی انجام شود. در روشی که قبلاً گفتیم، لپه با گوشت و پیاز تفت داده میشد و بعد همراه با آنها آبپز میشد. اما در اینجا لپه جداگانه پخته شده و بعد به بقیه مواد اضافه میشود. هر دو این روش ها نسبتاً رایج هستند و نتیجه خوبی میدهند. اگر از نوع لپه و زمان پخت آن مطمئن نیستید بهتر است مطابق این دستور، آن را جداگانه بپزید.

 

 

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

 

لپه را از شب قبل با مقداری آب خیس دهید و تا روز بعد چند بار اب آن را تعویض کنید.

 

 

پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند . چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. لپه ها را جداگانه با چند لیوان آب بپزید تا نرم شود.

 

 

رب گوجه فرنگی و گوجه های ریز خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید سپس مخلوط گوجه را همراه با لپه پخته و زعفران دم کرده به گوشت پخته اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد ( در این مرحله اگه نیاز بود مقداری آب جوش به خورش اضافه کنید ).

 

بادمجان ها را پوست بگیرید. روی بادمجان ها مقداری نمک بپاشید و 15 دقیقه داخل یخچال استراحت دهید تا رطوبت بادمجان خارج شود. سپس ابکشی کنید و با مقداری روغن سرخ نمایید.

 

 

پس از اینکه خورش جا افتاد بادمجان های سرخ شده را به خورش اضافه کنید. نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و 10 دقیقه دیگر بگذارید خورش بجوشد سپس خورش قیمه بادمجان را در ظرف بکشید و با برنج سرو کنید.

 

میتوانید بادمجان ها را سرخ کنید و در زمان سرو روی خورش قرار دهید. استفاده از گوجه فرنگی و زعفران اختیاری میباشد . میتوانید مقدار لپه را بیشتر کنید.

 

بزرگترین فروشگاه لوازم قنادی در ایران

من درستش کردم خیلی عالی شد

عالیه

عالیه ممنون..

سایتتون واقعا عالی و بی نظیره.موفق باشید

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغریطرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

خورش بادمجان یکی از انواع خورش های مجلسی و اصیل ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. این خورش تقریبا شبیه به خورش قیمه سیب زمینی است با این تفاوت که به جای سیب زمینی از بادمجان استفاده می شود.

استفاده از لپه در خورش بادمجان اختیاری است اما توصیه ما این است برای خوش طعم تر شدن و زیباتر شدن خورش خود حتما از لپه هم استفاده کنید. زمانی که این خورش با لپه طبخ می شود با نام خورش قیمه بادمجان شناخته می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش بادمجان با پارسی دی همراه باشید.

برای رفع نفخ و نرم شدن لپه ، آنرا از ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در یک کاسه پر از آب بخیسانید. ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر

اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. پس از اینکه پیاز شفاف شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت را باید تا زمانی که به طور کامل سرخ شود تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد لپه ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.

تفت دادن را ادامه دهید تا لپه ها هم کمی سرخ شوند سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ادامه درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و لپه با حرارت ملایم بپزند. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.

پس از اینکه روغن داغ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود. سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر این طعم خورش را خوشمزه تر می کند باعث می شود در پایان کار خورش خوشرنگ تری داشته باشید.

پس از اینکه رب گوجه فرنگی را کمی تفت دادید گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید و آنها را هم کمی تفت دهید سپس در میانه پخت گوشت و لپه ، رب گوجه فرنگی را به همراه گوجه فرنگی به قابلمه خورش اضافه کنید.

در مرحله بعدی باید بادمجان را آماده کنید. برای این منظور بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید سپس مقداری نمک روی بادمجان ها بپاشید تا آب و تلخی بادمجان خارج شود و هنگام سرخ کردن روغن زیادی به خود جذب نکنند.

پس از گذشت ۲۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجان را سرخ کنید. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند بادمجان را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید خورش به روغن انداختن بیفتد. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید. برای طعم دهی به خورش بادمجان می توانید در مراحل پایانی پخت کمی آبغوره اضافه کنید.

خورش بادمجان به طور معمول با گوشت قرمز پخته می شود ولی در صورتی که تمایل دارید این خورش را با گوشت مرغ طبخ کنید کافیست برای ۴ نفر ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش بادمجان با گوشت یا مرغ تفاوتی با هم ندارد.

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر
طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی برای 10 نفر
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *