طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

دوره مقدماتی php
طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز
طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

این قورمه سبزی که می خوام بگم، حسنش اینه که خیلی سریع (تقریباً ۱ ساعته) آماده می شه و زیاد وقت شما رو نمی گیره. واسه همینم برای اوناییکه وقت زیادی ندارن (مثل کارمندها) مناسبه و اسمشو گذاشتم قورمه سبزی کارمندی.

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

پیاز رو خرد کنید و اونو تو روغنی که قبلاً ته زودپز داغ کردید بریزید (قبل از ریختن پیاز خرد کرده شعله رو کم کنید). یه کم زردچوبه و نمک بزنین و بذارین پیاز طلائی بشه. بعد گوشت رو اضافه کنید یه با قاشق چوبی جابجاش کنید تا رنگش عوض بشه. حالا وقت اضافه کردن سبزیه. سبزی رو هم با گوشت و پیاز داغ کمی سرخ کنید. بعدش ۲ لیوان آب بریزید روش. لیمو عمانی رو با چنگال سوراخ کنید و به همراه باقی نمک و فلفل اضافه کنید. در زودپز رو بذارید تا ۵۰ دقیقه بپزه. نگران نباشید! لوبیا رو یادمون نرفته. چون لوبیا ممکنه تو زودپز له بشه، بهتره اونرو جداگانه با کمی نمک بپزید تا آبش به خورد خودش بره. یادتون نره که قبلاً لوبیا رو بزارین خیس بخوره و یه چندباری آبشو بریزید و عوض کنید و گرنه مسئولیت عواقبش با خودتون! در زودپز رو که باز کردید، لوبیا رو با نصف استکان آب لیمو یا دو سه تا قاشق آب قوره به خورش اضافه کنید. همچی که یه جوش زد غذا رو از رو گاز بردارید.


طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

دوره مقدماتی php


قورمه سبزی رو میشه به همین سادگی آماده کرد. اما این تمام داستان قورمه سبزی ایرانی نیست. به نظر من بیشتر و کمتر کردن فلان سبزی یا ادویه و یا نوع لوبیا تاثیر زیادی در طعم خورش نداره. پس رمز درست کردن یه خورش قورمه سبزی خوشمزه چیه! به نظر بنده بیشترین تاثیر رو زمان پخت خورش و درجه حرارت شعله اجاق گاز داره. یادمه وقتی ما بچه بودیم، مادرم از یه آرام پز برقی برای درست کردن قورمه سبزی استفاده می کرد. شب قورمه سبزی رو بار می گذاشت تا فردا. اگه دستور پخت قورمه سبزی رو توی وبلاگ خاله خانم (که صد البته استاد مسلم آشپزای دنیای مجازیه)، کتاب مستطاب آقای دریابندری و هنر آشپزی خانم منتظمی هم نیگا کنید، زمان پخت رو برای اون حداقل ۳ تا ۴ ساعت رو شعله کم در نظر گرفتن. اینا همش یعنی اینکه اگه می خواهید یه قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه داشته باشید بهتره به جای استفاده از زودپز، از شعله کم و زمان زیادتر پخت استفاده کنید.

بعضیا، ترکها اغلب، دوست دران خورشتشون روغن بندازه. خاله خانم رمز روغن انداختن خورش رو سرخ کردن زیاد سبزی قبل از ریختن تو خورش و آقای دریابندری یه جایی تو کتاب مستطاب اونو تو ریختن کمی آب سرد یا اضافه کردن چند قطعه یخ به خورش در حال جوشیدن می دونه. من خودم خورش قورمه سبزی رو با یه وجب روغن روش دوست ندارم، واسه همینم هیچ کدوم از این روشها رو امتحان نکردم و اظهار نظر نمی کنم.

یه نکته دیگه زمان اضافه کردن سبزیه. تا اونجائیکه من از آشپزی مادرم یادمه، سبزی قورمه سبزی رو معمولاً با اون روغنای هیدروژنه جامد (که خیلی هم میگن مضره) حسابی سرخ می کرد تا رنگش عوض شه و بعد اونو تو فریزر نگه می داشت و بعداً همراه گوشت تو خورش می ریخت. ولی این روزها کسی از روغن جامد استفاده نمی کنه. از طرفی تو کتابای آشپزی معمولاً سبزی رو زیاد سرخ نمی کنن و میگذران یه ساعت آخر به غذا اضافه می کنن. علتشم حساسیت ترکیبات ویتامینی موجود در سبزی هاست. اصولاً هرچی که سبزی کمتر خرد بشه، در حرارت کمتری سرخ بشه و زمان کمتری پخته بشه، از لحاظ بهداشت غذایی بهتره.

نکته آخر نوع گوشت مورد استفاده در طبخ خورشه. آقای دریابندری تو دستور طبخ قورمه سبزی (کتاب مستطاب، جلد اول، صفحه ۸۵۹) ماهیچه گوسفندی با قلم رو توصیه می کنه ولی خاله خانم میگه که از راسته گوساله هم میشه برای قورمه سبزی استفاده کرد.

سلام دوستان من زودپز مایسان خریدم به نظرتون قرمه سبزی چندساعته توش میپزه با گوشت مرغ چند ساعت میخواد ؟با گوشت قرمز چقدر میخواد؟
اگه لوبیا هم از اول بریزم مشکلی نداره

سلام دوستان من بعد از یکسال و نیم دارم از زودپزم استفاده میکنم از بس که همه گفتن غذا باهاش خوشمزه تره فقط یکم استرس دارم تو زمان پخت مجبورم تند تند درشو باز کنم
فقط من نمک از همون اول به خورشت هام میزنم و مشکلی توسفت شدن موادم ندیدم

سلام سبزی خورشتم زیاد شده چیکار کنم؟ دوباره لوبیا بپزم اضافه کنم؟

سلام ریختن سبزی یا مواد ریز در زودپز خطرناک است چون ممکن است در سوراخ زود پز گیر کند و زودپز منفجر شود

سلام منم تازه عروسی کردم ، و برای اولین مهمونی افطارم قرمه سبزی درست کردم ، در ضمن شاغل هم هستم ، واسه همین در سه مرحله قرمه سبزی من پخت
۱- شب قبل گوشت و پیاز و تفت دادم و لوبیا رو خیس کردم .(من از لوبیا عروس استفاده میکنم- لوبیا درشت که مثل باقالی میمونه)
۲- صبح روز مهمانی سحر ساعت ۳ صبح مواد قرمه رو قاطی کردم و گذاشتم بپزه تا ساعت ۷ که میخواستم برم سرکار ، زیز گازو خاموش کردم
۳- ساعت ۵ از سرکار اومدم زیر گازو روشن کردم تا اذان شب(زیرش هم شعله پخش کن گذاشتم با دمای کم)
برای مزه دار شدنش هم غیر از لیمو عمانی که خیس کرده بودم ، مقداری قره قوروت آب کردم توش ریختم و ده دقیقه آخرم هم نعنا داغ روش ریختم.
تاالان این سومین نفری از مهمان های اون شبم هست که بهم زنگ زده گفته اگه از قرمه سبزیت مونده برام بزار کنار ..

قرقوروت توی قرمه سبزی رو باید امتحان کنم حتما

بی حوصله وبی وقت غذای ایرانی خوشمزه نمیشه

سلام من چیکار کنم خورشتم آبکی نشه

آب ۲ لیوان خیلی کم نیس؟
واسه من که تهش یه ذره بیشتر آب نمیمونه
وقتی هم که اب اضافه میکنم آبو سبزیو لوبیام از هم جدا میشه چیکا کنم
چقد غذا درست کردن سخته؟؟/

یه سیب زمینی کوچیک پوس بگیر درسته بندازش توش در آخی با گوشت گوب له له کن. مشت میشه حسابی

من کارمندم قورمه سبزی هم خیلی دوست دارم اما کو حوصله غذایی یاد بدید که خیلی کار نداشته باشه

عالی بود

سلامخاله خانم. وب جالبی دارید. لطفا جند نوع خورشت با زود پز یاد بدهید.

من فقط باسبزی سرخ شده خانگی تهرانیها بلدم اگه فروشی سراغ داشتیدمعرفی فرماییدممنونم

مرسی نجاتم دادین ساعت ۷ تازه از سرکار دارم میام خونه یادم افتاد شوهرم قرمه سبزی میخواست همین جوری اسمشو سرج کردم دستور پخت ۱ساعته شمارودیدم بازم میگم مرسی از غرغر نجاتم دادید‏(راستی ازکنسرولوبیاهم میتونید استفاده کنید‏)‏

ممنون و عالی بود. این رفرنس دهی ها خیلی جالبه.

سلام
من مغازه سبزی آماده دارم.
یه توصیه دارم براتون اگه دوست دارین قورمه سبزیتون حسابی خوش عطر بشه میتوننین ۳۰دقیقه قبل از اینکه خورشت آماده بشه یک یا دو قاشق غذا خوری {باز بستگی به میزان خورشت داره}شمبلیله خشک را مثل نعناع داغ درست کرده ودر خورشت بریزید{به تجربه ثابت شده}کیفیت عطر غذا رو عالی میکنه

عالیه ممنون واقعا

salam! mitoonom tabadole link ham dashte bashim??kheily khoshhal misham

سلام منم تازه دامادم از راهنمایهاتون ممنونم

سلام من تازه عروسی کردمممنون که پخت قرمه سبزی رو یاد دادین.به درد من خیلی خورد

سلام۰ دقیقاً قرمه سبزی منم اینطوریه۰ واسه همین هیچ وقت واسه مهمونام قرمه سبزی درست نمیکنم

از این که راهنمایی کردید ممنون به درد من که خیلی خورد

دستتون درد نکنه. فقط نفهمیدم این کجاش یک ساعته بود . زودپز و سبزی آماده هم که کار همه است. خود لوبیا تو زود پز هم کلی طول میکشه. گوشت هم همینطور. فکر کنم اونا رو هم باید کنسروی بگیریم. اصلا بهترین راه یک ساعته، خریدن یک کنسرو قرمه سبزیه که با احتساب جوش آمدن آب و ۲۰ دقیقه جوشاندن میشه ۳۰ دقیقه و درست کردن برنج البته به صورت کته هم یک ساعت. ضمنا خیلی هم خوشمزه هستند.

سلام چرا همه مردها عاشق قرمه سبزی هستند من که از دست شوهرم کلافه شدم اگه هر روز هم بخوره طوری میخوره که انگار یک ساله نخورده.

ساعت ۱۰:۵۰ دقیقه شب یکم ژانویه، بیای از بریستول بگردی و یک دستور خوب آشپزی پیدا کنی و شروع کنی به پخت و پز فردا نهار که تعطیله و تو خونه ای، اونم غذای ایرانی، خیلی نستالژیکه. دست شما بابت این سایت درد نکنه.

لیمو عمانی رو باید نیم ساعت آخر پخت اضافه کرد و الا تلخ میشه خورشت. در ضمن لوبیای چشم بلبلی؟؟؟؟!!!! تصورشم وحشتناکه. باید میفرمودید لوبیا قرمز یا چیتی.
با فرمایش اون دوستمون که گفت قرمه سبزی باید بره تو یخچال تا جا بیفته۲۲۰% موافقم

سلام؛من از این وبلاگتون خیلی خوشم اومده عالیه من همیشه از سبزی فریزی استفاده میکنم یبار خورشم تلخ شد پرسیدم میگن لیمو هم زیاد بجوشه خورش تلخ میشه از همون سبزی و لیمو همیشگی ؛میشه‏?‏

خوبه ممنون از شما.

طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

خوب بید، ولی خوب مهسا جون راست میگه به هیچ وجه من الوجوهی نباید حبوبات و گوشت رو با نمک پخت چون سفت و نپخته می مونه و لعاب نمی اندازه.

لطفا جواب این سوال رو بدید……………. (در مورد تلخ شدن قورمه سبزی)

با سلام

میخواستم بپرسم که اگه یه موقع شنبلیله قورمه سبزی زیاد شد و خورشتمون تلخ شد چیکار کنیم؟

سیب زمینی بنداز توش نیم ساعت بجوشه

من۳ ساله ازدواج کردم و چون قبل ازدواجم آشبزی نکرده بودم،همه چیزو خودم تجربه کردم. برای همین خواستم یاداوری کنم که در اون قسمت که گفتید لوبیا رو با نمک بذارید بپزه،اینجوری تا شب هم نمیپزه.به گوشت و حبوبات اگه قبل از پخت کامل نمک بزنیم،بیچاره میشیم.تجربه ی تلخشو دارم که می گم.

با سلام

میخواستم بپرسم که اگه یه موقع شنبلیله قورمه سبزی زیاد شد و خورشتمون تلخ شد چیکار کنیم؟
این یک سوال تخصصی در بخش رشته های آشپزی و هتلداریست.
لطفا” جواب درست بدید.

سلام دوست خوب!
شاید برای مواقع ذیق وقت مناسب باشه اما به نظر من اگه آدم وقتشو نداره مجبور نیست خورشت قورمه سبزی بخوره می تونه روزای تعطیل اونو درست کنه حتی به مقدار بیشتر درست کنه و کمی بزاره تو فریزر که گاهی هم وسط هفته ها بخوره. درعوض همه چیزش جاافتاده و اصولی پخته شده. این همه غذا داریم که می تونیم در طول هفته در زمان کوتاه درست کنیم.

عالی بود مرسی

ممنون از سایت خوبتون ولی بازود پز خیلی موافق نیستم چون مادربزرگم گوشت قربونی را گذاشت توی زود پز تا بپزد اما بعد از۳۰ دقیقه ناگهان صدای مهیبی آمد و زود پز منفجر شد و گوشت ها به در ودیوار و سقف آشپز خانه چسبید و سوتکهای زود پز را هنوز پیدا نکردیم!!!!!!

آفرین نظراتت با نظر من موافق چون تمام راهها رو نشون دادی و می گی هر کدوم که خودت انتخاب کردی نه بعضی ها که می گن دستور اینه دیگه تمام . من با سابقه ۶٫۷ ساله تو آشپزی حاضرم با تمام به اصطلاح استادهای شما مسابقه قورمه سبزی بذارم

تورو خدا بفرماید اصول طبخ قرمه سبزی را تا بقیه هم استفاده کنن مسگن زکات علم نشر اومنه

سلام خسته نباشید
از این که غذاها را به صورت سنتی یاد می دین متشکرم و نکات قابل توجه غذا را متذکر می شین خیلی خوبه امیدوارم همین طور ادامه داشته باشه

من یه تازه عروسم . ممنون از اینکه قورمه رو یاد دادید .
مریم خانم راست میگن .طرز تهیه و آماده سازی سبزی رو توضیح بیشتر بدید.
تشکر….

سلام دستتون درد نکنه واقعا ممنون من تازه نامزد کردم و همش نگران این بودم که نکنه از آشپزی پیش خواهرشوهرم کم بیارم آخه اون خیلی ادعاش میشه اما حالا خیلی از سوالهام جواب گرفت فقط اگه میشه طرز صحیح سرخ کردن سبزی رو هم بهم بگید ممنون میشم
ان شاء الله خدا خیرتون بده

این که شما پختی قورمه سبزی نیست آبزیپو است قورمه سبزی باید حسلبی سرخ بشه و روغن بندازه تا قابل خوردن باشف
سورملینا : مگه شما تا حالا آبزیپو خورده اید ؟؟!!

سلام
ایـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــول مرسی. خیلی عالی توضیح میدی. من مالزی هستم تازه امدم. تازه میفهمم غذای وطن یعنی چی!!
خیلی ممنون از راهنمایی های خوبت. اصلاً همینجور که میخونم حالم دگرگون میشه دلم داره سوراخ میشه از گرسنگی

من معمولا قرمه سبزی تازه پخته شده را نمیخورم ترجیح میدم بدارم تو یخچال کاملا سرد بشه و ۲باره داغش کنم اینجوریه که واقعا جا میفته
۱نکته دیگه اینکه شیرازیها به قرمه سبزی سیب زمینی اضافه میکنند
رامین: کاملاً موافقم

سلام سایت خوبی دارید لطفا عکسهایی از سفره ارایی ومیوه ارایی هم بگذارید

آشپزی عالی دارید تبریک می گم .
بادیدن تصویر غذا دهنم آب افتاد .
تصمیم دارم امروز قورمه سبزی درست کنم .
لطفا دستور طبخ فسنجونم بدید .
باتشکر

سلام. دسستون درد نکنه. شما راست می گید. یا باید به فکر ویتامین های قورمه سبزی باشیم، یا باید به مزه اش فکر کنیم. ولی حقیقتاً غذای خوشمزه ایه من که با دیدن عکسش گرسنه ام شد.



یوتاب گلچینی از بهترین ها

کلیه حقوق مادی ومعنوی مطالب متعلق به وب سایت یوتاب دات کام می باشد و کپی برداری از آن ممنوع است!

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

۲۰۰ گرم گوشت خورشی (ماهیچه گوسفندی تقسیم شده)

۱ پیاز متوسط

۲۵۰ گرم سبزی قورمه سبزی. تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله (از همه بیشتر
تره و از همه کمتر شنبلیله، چون شنبلیله زیادی، خورشتون رو تلخ می کنه) رو
تهیه کرده و پس از شستن، روی تخته مخصوص خرد کنید. دقت کنید که سبزی قورمه
سبزی باید خیلی خیلی ریز باشه

یک چهارم لیوان لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی.

طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

لیمو عمانی ۲، ۳ تا

پیاز رو خرد کنید و اونو تو روغنی که قبلاً داغ کردید بریزید
(قبل از ریختن پیاز خرد کرده شعله رو کم کنید). یه کم زردچوبه و نمک بزنین و
بذارین پیاز طلائی بشه. بعد گوشت رو اضافه کنید یه با قاشق چوبی جابجاش
کنید تا رنگش عوض بشه.

حالا وقت اضافه کردن سبزیه. سبزی رو هم با گوشت و
پیاز داغ کمی سرخ کنید. بعدش ۲ لیوان آب بریزید روش. لیمو عمانی رو با
چنگال سوراخ کنید و به همراه باقی نمک و فلفل اضافه کنید.

درب زودپز رو
بذارید تا ۵۰ دقیقه بپزه.

چون لوبیا
ممکنه تو زودپز له بشه، بهتره اونرو جداگانه با کمی نمک بپزید تا آبش به
خورد خودش بره. یادتون نره که قبلاً لوبیا رو بزارین خیس بخوره و یه
چندباری آبشو بریزید و عوض کنید.

در زودپز
رو که باز کردید، لوبیا رو با نصف استکان آب لیمو یا دو سه تا قاشق آب
قوره به خورش اضافه کنید. همچین که یه جوش زد غذا رو از رو گاز بردارید.

قورمه سبزی رو میشه به همین سادگی آماده کرد.

رمز روغن
انداختن خورشت :

1- سرخ کردن زیاد سبزی قبل از ریختن تو خورشت

2- ریختن کمی آب سرد یا اضافه کردن
چند قطعه یخ به خورشت در حال جوشیدن 

نکات ریز (سبزی):

* بهتر است سبزی خورش قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.

* اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در
فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع
پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظربهداشت غذا
روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است.

* در شهرهای آذربایجان گشنیز ، اسفناج یا برگ چغندر به ترکیب سبزی اضافه می شود و شنبلیله از آن میان حذف می شود.

* اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.

* در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند.

* سرخ کردن زیاد سبزی(که در تهران و در
میان بعضی از خانواده ها مرسوم است) باعث می شود رنگ آن تیره شده و خاصیت
خود را از دست بدهد و غذا سنگین شود(معده را اذیت کند).

* هنگام سرخ کردن ، روغن سبزی را اول به
آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون
رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.

نکات ریز (گوشت):

۱ ـ گوشت قورمه نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد.

۲ ـ از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد.

۳ ـ استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است .

نکات ریز (لوبیا):

۱ ـ لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز است.

۲ ـ در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود.

۳ ـ در بعضی از شهرهای استان آذربایجان از لوبیا چیتی استفاده می شود.

۴ ـ در شهر دامغان خانم های قدیمی از لپه
استفاده می کنندو چاشنی خورش آبغوره است و جالب آنکه گاهی به جای گوشت
گوسفند از گوشت مرغ هم استفاده می کنند.

۵ ـ در بعضی از شهرهای شمالی این خورش را
بدون لوبیا ، چاشنی، رب گوجه فرنگی ، آبغوره یا رب غوره طبخ می کنند. این
نوع قورمه سبزی نیز خورش خوشمزه ای است که برای معده سبک است و بعد از
خوردن آن احساس سنگینی نمی کنید.

نکات ریز (چاشنی):

۱ ـ به عنوان چاشنی معمولا فقط از لیموعمانی استفاده می کنند.

۲ ـ لیموعمانی همراه با آبغوره استفاده می شود.

طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

۳ ـ از غوره استفاده می شود(که به قورمه سبزی غوره معروف است و در این صورت معمولا لوبیای چشم بلبلی است).

۴ ـ به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش می کاهد.

۵ ـ از گرد لیموعمانی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند.

۶ ـ برخی نیز از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند.

منبع:میز غذا

خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود.

البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قورمه سبزی با پارسی دی همراه باشید.طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز

مواد لازم برای ۴ نفر

دستور پخت

برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت تر بپزد ، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریعتر نیز پخته شود.

برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.

یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید ، حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.

پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.

در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می ریزیم و تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورش سیاه تر خواهد شد.

البته ابن کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود ولی باعث می شود تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می کنیم.

اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می شود گوشت دیرتر بپزد. لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند. پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می کنیم.

حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

نکات پخت خورش قورمه سبزی

برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد. یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. ابن کار باعث شوک به سبزی خورش می شود و به روغن انداختن خورش کمک می کند.

سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تره ، گشنیز و جعفری است که به راحتی می توانید از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می شود.

همچنین ببینید

طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز
طرز تهیه قورمه سبزی داخل زودپز
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *