طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی
طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

امتیاز دهید


3.2
از

943


890
کالری


70 گرم
چربی


50 گرم
کربوهیدرات

طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

دوره مقدماتی php


35 گرم
پروتئین

یکی از خورش (خورشت)های اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود. در خورشت فسنجان، مرغ (یا اردک و گاهی گوشت قلقلی) با گردو و رب انار پخته می شود و طعمی عالی پیدا میکند. شما میتوانید با انتخاب مقدار شکر به دلخواه طعم این خورشت خوشمزه را با ذائقه خود تغییر دهید. علاوه بر این برای ترش و خوش طعم شدن خورشت میتوانید از یکی دو لیوان آب انار تازه در آن استفاده کنید. فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند. برای تهیه این خورشت زمانی را انتخاب کنید که عجله ندارید چون راز داشتن فسنجان عالی علاوه بر رعایت نکات، این است که عجله نکنید و بگذارید خورش شما در هر مرحله خوب بپزد و جا بیافتد. در این دستور تهیه کامل، ترفند روغن انداختن گردو و پختن یک خورشت فسنجان جا افتاده عالی را به صورت مرحله به مرحله خواهید دید. امیدوارم از این دستور لذت ببرید. منتظر شنیدن نظرات شما در بخش دیدگاه هستیم.

اگر دوست دارید روش های دیگر تهیه فسنجان مرغ را هم امتحان کنید، طرز تهیه فسنجان مجلسی تزیین شده را هم ببینید یا دستور تهیه فسنجون با مرغ که بدون شکر و با رب انار و کمی رب گوجه درست شده و پیازش هم رنده شده است.

 

 

 

پیاز را خرد کنید و در مقدار کمی روغن (2 قاشق غذاخوری) تفت بدهید. 1 قاشق چایخوری زردچوبه هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

 

چند دقیقه روی شعله متوسط تفت بدهید تا پیاز نرم شود. سپس گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه کنید.

 

 

 

بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید.

 

 

 

روی تکه های مرغ کمی نمک، فلفل و زعفران دم کرده بمالید و آنها را جداگانه کمی تفت بدهید تا دو طرف آنها کمی سرخ شود (به جای این کار میتوانید نیم ساعت مرغ ها را جداگانه در آب همراه با یک عدد پیاز کامل بپزید). بعد از پخت یا سرخ کردن، مرغ ها را به مخلوط قبلی اضافه کنید.

 

 

حال شش لیوان آب روی مواد بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس شعله را خیلی کم کنید درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید خورشت فسنجان طی سه چهار ساعت به خوبی جا بیافتد و روغن بیاندازد.

 

 

خورشت جا افتاده را بکشید و همراه با پلو و مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان!

 

1- حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.

2- مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید بنابر ذائقه تان از رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید. اگر رب انار شما خیلی ترش نیست میتوانید شکر را حذف کنید ولی اگر دوست دارید خورشت شیرین تر باشد مقدار بیشتری شکر اضافه کنید.

3- فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

4- در صورت تمایل میتوانید به جای برگ بو از 1 قاشق چایخوری دارچین در زمان قرار دادن مرغ در مایه فسنجان به خورش تان اضافه کنید.

5- میتوانید بجای مرغ، خورشت فسنجان با گوشت قلقلی تهیه کنید. در این صورت در انتهای پخت فسنجان و در زمان کشیدن در ظرف گوشت قلقلی را با خورش سرو کنید.طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

6- برای تهیه رب انار به سبک شمالی از رب انار خیلی ترش استفاده کنید و شکر را حذف کنید.

7- در برخی از دستورها، پیاز را رنده میکنند یا کلا از آن استفاده نمیکنند. یکی از روش هایی که میتوانید با آن هم بوی بد مرغ را بگیرید و هم پیاز را حذف کنید این است که مرغ را جداگانه با پیاز در مقداری آب بپزید و بعد مرغ را بدون پیاز به مخلوط گردو و رب انار اضافه کنید.

8- اگر مرغ شما کاملاً پخته ولی آب خورشت هنوز رقیق است مرغ را بیرون بیاورید و وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه مرغ سرو کنید.

9- یک روش قدیمی برای به روغن انداختن گردو به این صورت است که ابتدا گردوها را چرخ کنید ، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید؛ سپس حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 2 – 3 ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً به روغن بیافتد. در این صورت باید مرغ را با پیاز تفت بدهید و بعد همراه با رب انار و شکر به مخلوط گردو اضافه کنید.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

thank
you
very
much

دایی بزرگ ما آشپز دربار بودند و الان صاحب یک رستوران بنام هستد. دو نکته ی کلیدی در طبخ یک فسنجان استثنایی که امکان نداره کسی عاشقش نشه از ایشون آموختیم.
اول: پیاز حداقل 3 تا 4عدد استفاده بشه، اون هم بصورت چرخکرده و همزمان با گردو داخل قابلمه ریخته بشه
دوم: از آلو خورشتی هم کمک بگیرید برای طعم بهتر این غذا

سلام ممنون من پختم این خورشتو با این روش ک مرع رو جدا پختم ولی
۱. کم رنگ شد قهوه ای کم رنگ مثل بقیه تیره نشد
۲. خیلی رقیق شد هر چقدرم صبر کردم غلیظ یا لعابی حالت نشد
۳. ب فسنجون نمک نمیزنن
میشه بگین ایراد کارم کجا بود؟

سلام
رنگ خورش اگه خوب نشده یا از تفت دادن گردو هست یا به احتمال زیاد از کیفیت رب انار.
بقیه موارد هم اگه نکات رو به دقت رعایت کنید حل میشه. موفق باشید

برای اینگه روغن گردومشهده بشه درانتهایه تیکه یخ اضافه کنیدعالی میشه

ممنون از راهنماییتون

عالی بود دستورش

سلام خسته نباشید، من گاهی همزمان با پیاز که رنده میکنم یه سیب هم پوست میگیرم و رنده میکنم تفت میدم اینکار هم غلظت فسنجون رو بیشتر میکنه هم یه طعم خوبی بهش میده شمام امتحان کنید عزیزان ?

ممنون دوست عزیز از آموزشتون، چون فسنجون من زبانزده فامیل هستش پیشنهاد میکنم از مقداری کدو تنبل پخته شده برای غلظت فسنجون استفاده کنید عااالی میشه?

سلام فسنجون اصل رشتی باید گردو چندین بار آسیاب بشه بقدری که اونقدر له بشه تا روغنش بزنه بیرون یعنی با مولینکس خیلی باید له کنید بعد با کمی رب انار یا آب غوره و نمک و آب اونو حل کنین و بزارین خوب بجوشه بعداز چند ساعت قل زدن آرام و اضافه کردن آب سرد حسابی روغنش دزمیاد بعد باید مرغ رو بهش اضافه کنید وبزلرین خوب جابیقته

خیلی خوشمزه هست

چرا تو مواد اولیه برگ بو نیست بعد تو نکته هاش اومده. لطفا جواب بدین.تشکر از سایت خوبتون

سلام ممنونم برای این غذای خوشمزه واقعا عالی بود این دستور تهیه منو یاد غذا های مامان بزرگم انداخت مرسی گلم!

ای جان…خوشحالم که همچین حسی به شما داده

سلام
من دیشب از روی دستورتون فنجون پختم خیلی عالی شد..ممنونم ازتون واقعا خوشمزه شد خدا خیرتان بده

سلام خیلی خوب بود ممنون از توضیحات و نکاتی که گفتین من امروز برا اولین بار درست کردم و خیلی خوب شد .

خواهش میکنم ♥

سلام من بار اولمه که درست کردم از رو روش شما مزش خیلی خوب شده ولی یکم بو خامی گردو میده نمیدونید دلیل چیه؟ ویکی دیگه این که رنگش تیره نشده قهوه ای هستش!!

سلام باران جان…فکر میکنم اگه کمی بیشتر گردو رو تفت بدید هر دو مشکل حل میشه. اما مراقب باشید نسوزه.

خوب جا نیفتاده باید حداقل 4 ساعت روی شعله کم گاز باشه

بسیارممنون و سپاسگذارم از سایت خوبتون?

سلام.من درست کردم خیلی خوب شده بود.ممنون از توضیحات دقیقتون

سلام…خواهش میکنم. خوشحالم که پسندیدید.

سلام ممنون از دستور عالیتون من درست کردم فوق العاده شد

چقدر عالی نوش جان

سلام خوب و کامل بود ممنونم

سلام رب اناری که من گرفتم رقیقه تقریبا . هرچقدر اضافه میکنم رنگ خورشت تیره میشه ولی اصلا مزه ترشی نداره… یه مشکل دیگشم اینه که یه مقداری مزه پیازش زیاده انگار

سلام .ببخشید من دوبار فسنجون درست کردم اولش تلخه .یخورده شکر میریزم بهتر میشه.میشه دلیلشو به من بگید.ممنونم

سلام. ممکنه موقع تفت دادن گردو سوخته باشه یا این که پوست گردو باعث تلخی شده. همون طور که گفتید با شکر یا رب انار ملس این تلخی از بین میره یا خیلی کم احساس میشه.
یه کار دیگه ای هم که میشه کرد اینه که گردو رو بدون روغن تفت بدید و بعد از خنک شدن بین دو دست مالش بدید تا پوست تیره از مغز گردو جدا بشه و تلخی و گسی دیگه حس نشه.

پوست گردو رو نمیگیرید؟؟؟؟

سلام
میشه بگید واسه دو نفر چقد باید درست کرد؟
و میزان دقیق نمک و شکر رو هم بگید لطفا!هم واسه نمک مرغ
هم خورشت

سلام عزیزم
برای دو نفر همین مقادیر رو نصف کنید.
نمک بستگی به ذائقه شما داره. میتونید 1 قاشق چایخوری نمک بریزید و قبل از پخت کامل خورشت رو بچشید و اگه لازم بود بیشتر نمک بزنید.

ممنونم عالی بود

سلام.ممنون از سایت خیلی خوبتون.نمیدونم با این که چند سال از گذاشتن دستور این غذا گذشته جواب میدید یا نه ولی مرسی از دستورهای غذایی خیلی خوبتون.اندازه های این غذا مثل بقیه، خیلی مناسب بود.فقط منظور از مقداری آب چه قدر هست کلا?که باید گردوها رو بهش اضافه کنیم.حالا چه اولش چه مرحله مرحله.و اینکه تا چه زمانی آب اضافه کنیم?ممنون.

سلام…خواهش میکنم. خوشحالم راضی هستید.
در مجموع 7-8 پیمانه آب احتیاج هست.

پرفکتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت
ممنووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووون

من از فسنجان خیلی خوشم میاد

من تا حالا دو بار درست کردم و خیلی عالی شد، بی نهایت ممنون

عااااااالییییییی

عااااااالیییییی

عالیه

عالی بود

بسیار عالی بود

باتشکرفراوان بسیار عااااالی وخوشمزه اسز

سلام من با همین دستور فسنجون پختم و واقعاً عالى شد ممنونم

سلام من 20سالمه از وقتی مادرم فوت کرد خودم تقریبا براخودم وپدرم غذا درست میکنم امروز هم فسنجان درس کردم طبق دستورات شما خیلی خوب شد فقط یکم ترش شد خخ ولی ایکاش بلد بودم برنج درس کنم فکنم بابرنج خیلی خوش مزه بشه واقعا ممنونم مرسی

سلام خوشحالم که این غذا رو درست کردید و راضی بودید.
دم کردن برنج خیلی ساده ست. برنج رو که شستید یکی دو ساعت توی آب بذارید. بعد داخل قابلمه بریزید با آب و یکمی نمک و روغن. در حدی که یه بند انگشت آب روش باشه. وقتی آب تقریبا کامل بخار شد، شعله رو کم کم کنید و در قابلمه رو ببندید (اگه در قابلمه خوب بسته نمیشه دم کنی هم بذارید). 40 دقیقه بعد برنجتون آماده ست.

عالیه واقعا ممنونم ????1000تا لایک دارین

عال

واقعااااا عالییییی بود دستتون درد نکنه همسرم ک با هر لقمه ای ک میخورد میگفت ک خیلی خوش مزس دست گلتکن درد نکنه

سلام.عالی بود.فقط یه سوال.آیاامکانش هست بجای برگ بوازچیز دیگه ای استفاده کنیم یاکلااستفادش نکنیم؟?

شمیم جان برگ بو در انواع غذاهای گوشتی برای رفع بوی بد گوشت استفاده میشه ، و اگه استفاده کنی بهتره. اما اگه دسترسی بهش نداری میتونی حذفش کنی.

ووووووای مممنونم بابت اینکه این خورشتو آموزش دادین حسابی خسته نباشید

فسنجان عالی

نوش جان!

سلام خیلی توپپپپپپپه

باسلام وخسته نباشیدازاینکه مارادرپختن غذاهای خوش مزه یاری میفرماییدمتشکریم ضمناخواهشمندم ازنحوه پختن غذاهای قدیمی وسنتی ترکی واردبیلی نیزماراراهنمایی بفرمائید

سلام دوست عزیزم، حتما در مورد غذاهای سنتی بیشتر پست خواهیم گذاشت! موفق باشید

به نظر من اگر به جای رب اماز سه لیوان اب انار استفاده شود بسیار دلچسب خواهد بود.

عالی بووووووود مرسی

سلام مرسیییییییییی از شما دوست عزیزمن عاشقه فسنجونم حتما درستش میکنم ممنونم بایییییییییییی

خواهش میکنم بنفشه جان

نکته ها رو داخل توضیحات بگین بهتره

ازشماممنونم

خیلی هم عالی

فوق العاده جامع بود

ممنون شیما جان

عالی بود . واقعا مرسی

ممنون آتوسا جان

مرسی هر غذایی بخوام تو سایت شما میتونم پیدا کنم

خوشحالم مطالب سایت برات مفید بوده

بسیار عالی -بنده درست کردم

نوش جان ، خوشحالم دوست داشتید

مطالبتون عالی بود ممنون

ممنون ستایش جان

خیلی خوب بود

ممنون مریم جان

سلام خوبین ؟ ببخشید مرغ را از اول باید بپزیم بعد داخل مواد فسنجون که گفتید تفت بدیم ؟

ممنون ساناز جان ، عزیزم اول مرغ رو باید بپزی ، البته نه اینکه خیلی بپزه باید نیم پز شه بعد به مواد اضافه اش کنی

من هنوزدرست نکردم می خواستم ببینم باتوجه به تجربه شما بچه هاهم دوس دوست دارن

سلام ممنون بسیار عالی بود

خواهش میکنم زهرا جان

خیلی خوب بود

ممنونم

عالی و جامع بود

ممنون

سلام عالی بود

ممنون

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

آموزش آشپزی و دستور پخت خورشت فسنجان جا افتاده و خوشمزه

گردو چرخ شده :•: 300 گرم

گوشت قرمز یا گوشت مرغ :•: 400 گرم

رب انار :•: 5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

شکر :•: 1 الی 2 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده :•: 1 عدد متوسط

نمک و ادویه :•: به مقدار لازم

آموزش آشپزی و دستور پخت خورشت فسنجان جا افتاده و خوشمزه

برای تهیه فسنجون ابتدا پیاز خرد شده را تفت می دهیم تا خوب سرخ شود و بعد از اینکه پیاز خوب سبک و سرخ شد گردو های آسیاب شده را اضافه می کنیم.

بعد از تفت گردو نمک و ادویه را می افزاییم و بعد درون مواد آب ریخته و اجازه می دهیم تا شروع به پخت کند. برای اضافه کردن گوشت و یا مرغ می توانید گوشت را داخل موادی که در بالا گفتیم از ابتدا اضافه کنید تا بپزد

و یا اینکه آنها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت خورشت به مواد اضافه کنید. بعد از حدود 40 دقیقه رب انار و شکر را به فسنجون اضافه کنید تا خوب به خورد مواد رفته و مزه آن را لذیذ کند.

آموزش آشپزی و دستور پخت خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه

خورشت فسنجان هم مثل خورشت قورمه سبزی ترش بودن مزش خیلی مهم هست . رب انار انواع مختلفی داره که بعضیها خیلی ترش و بعضی ها ملس هستن و به نسبت این ترشی باید در خورشت اضافه بشن

ولی دو قاشق سر صاف رب انار برای فسنجان ملس کافیه پس اگر ترش دوست دارید میتونید یکی دو قاشق بیشتر استفاده کنین و اگر شیرین دوست دارین میتونین یک قاشق رب اناز اضافه کنین و دو سه قاشق شکر.

فوت کوزه گریش اینه که وقتی رب انار اضافه میشه و بلافاصله خورشت رو بچشین احساس میکنین ترشیش خیلی کمه و این در حالیه که اگر بیست دقیقه بعد همون رو بچشید

متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن.

آموزش آشپزی و دستور پخت خورشت فسنجان جا افتاده و خوشمزه

رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها میشه. نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره. همچنین خیلی ها برای خوشرنگتر شدن فسنجان در اون یک قاشق رب گوجه میریزن.

آموزش آشپزی و دستور پخت خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه

اگر خورشت فسنجان آماده شد و احساس کردید به اندازه دلخواه شما روغن نینداخته است ، در اخر یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید ، این کار به روغن انداختن خورش کمک می کند.

به طور کلی خورشت فسنجان هم مانند خورشت قیمه و خورشت قورمه سبزی ، از غذاهایی محسوب می شود که فوت و فن های بسیاری دارد و با تجربه کردن میشود خورشت خوشمزه تری تهیه کرد ، توجه داشته باشید مقدار آب و به اندازه ریختن رب انار در طعم دهی فسنجان خیلی اهمیت دارد.

اگر می خواهید اشتهای مهمانان را بیش از پیش تحریک کنید ، با تزییین خورشت فسنجون با دانه های انار و مغز گردو می توانید این کار را انجام دهید. البته رنگ این خورشت مهمترین معیار برای اکثر افراد به حساب می آید . با دقت در این پست می توانید یک خورشت خوش طعم و خوشرنگ داشته باشید.

برخی در این خورش مقدار کمی کاکائو خالص می ریزند تا رنگ آنرا سیاه تر و زیباتر کنند البته در طعم آن هم تاثیر خواهد گذاشت البته اگر روغن موجود در گردوها را به خوبی خارج کنید رنگ خورش شما عالی خواهد شد.

Loading…

Loading…

Loading…

Working…

Loading…

طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

Working…

Loading…

Loading…

Working…

Loading…

Loading…

سلام دوستان عزيزدوستاني كه دوست دارند كانال ما رو حمايت مالي كنن و براي رشد و بهتر شدن فيلم ها كمك كنند و در ساخت استديو انلاين كمك كرده باشند ميتونن به لينك PayPal ما مراجعه كنند با تشكر فراوان جوادجوادي https://www.paypal.me/javadjavadi

Loading…

Loading…

Loading…

Loading…

Working…

Loading playlists…

Loading…

Loading…

Loading…

Working…

Loading…

طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

Working…

Loading…

Loading…

Working…

Loading…

Loading…

Subscribe: http://bit.ly/2jZKDGXSana Recipe: http://ashpazibasana.com/recipe/khore…Ashpazi Ba Sana Channel: https://www.youtube.com/channel/UC0IB…My Facebook Page: https://www.facebook.com/AshpaziBaSanaFollow me on Instagram: https://www.instagram.com/ashpazi_ba_…Join my Telegram Channel: https://telegram.me/AshpaziBaSanaConnect with me on Telegram: https://telegram.me/sanakitchen

Loading…

Loading…

Loading…

Loading…

Loading…

Working…

Loading playlists…

یکی از خورش (خورشت)های اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود.

در خورشت فسنجان، مرغ (یا اردک و گاهی گوشت قلقلی) با گردو و رب انار پخته می شود و طعمی عالی پیدا میکند.

شما میتوانید با انتخاب مقدار شکر به دلخواه طعم این خورشت خوشمزه را با ذائقه خود تغییر دهید.

علاوه بر این برای ترش و خوش طعم شدن خورشت میتوانید از یکی دو لیوان آب انار تازه در آن استفاده کنید.طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند.

برای تهیه این خورشت زمانی را انتخاب کنید که عجله ندارید چون راز داشتن فسنجان عالی علاوه بر رعایت نکات، این است که عجله نکنید و بگذارید خورش شما در هر مرحله خوب بپزد و جا بیافتد.

در این دستور تهیه کامل، ترفند روغن انداختن گردو و پختن یک خورشت فسنجان جا افتاده عالی را به صورت مرحله به مرحله خواهید دید.

امیدواریم از این دستور لذت ببرید.

اگر دوست دارید روش های دیگر تهیه فسنجان مرغ را هم امتحان کنید، طرز تهیه فسنجان مجلسی تزیین شده را هم ببینید یا دستور تهیه فسنجون با مرغ که بدون شکر و با رب انار و کمی رب گوجه درست شده و پیازش هم رنده شده است.

منتظر شنیدن نظرات شما در بخش دیدگاه هستیم

پیاز را خرد کنید و در مقدار کمی روغن (۲ قاشق غذاخوری) تفت بدهید. ۱ قاشق چایخوری زردچوبه هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

چند دقیقه روی شعله متوسط تفت بدهید تا پیاز نرم شود. سپس گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه کنید.

بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید.

روی تکه های مرغ کمی نمک، فلفل و زعفران دم کرده بمالید و آنها را جداگانه کمی تفت بدهید تا دو طرف آنها کمی سرخ شود (به جای این کار میتوانید نیم ساعت مرغ ها را جداگانه در آب همراه با یک عدد پیاز کامل بپزید). بعد از پخت یا سرخ کردن، مرغ ها را به مخلوط قبلی اضافه کنید.

حال شش لیوان آب روی مواد بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس شعله را خیلی کم کنید درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید خورشت فسنجان طی سه چهار ساعت به خوبی جا بیافتد و روغن بیاندازد.

خورشت جا افتاده را بکشید و همراه با پلو و مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان!

۱- حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.

۲- مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید بنابر ذائقه تان از رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید. اگر رب انار شما خیلی ترش نیست میتوانید شکر را حذف کنید ولی اگر دوست دارید خورشت شیرین تر باشد مقدار بیشتری شکر اضافه کنید.

۳- فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

۴- در صورت تمایل میتوانید به جای برگ بو از ۱ قاشق چایخوری دارچین در زمان قرار دادن مرغ در مایه فسنجان به خورش تان اضافه کنید.

۵- میتوانید بجای مرغ، خورشت فسنجان با گوشت قلقلی تهیه کنید. در این صورت در انتهای پخت فسنجان و در زمان کشیدن در ظرف گوشت قلقلی را با خورش سرو کنید.

۶- برای تهیه رب انار به سبک شمالی از رب انار خیلی ترش استفاده کنید و شکر را حذف کنید.

۷- در برخی از دستورها، پیاز را رنده میکنند یا کلا از آن استفاده نمیکنند. یکی از روش هایی که میتوانید با آن هم بوی بد مرغ را بگیرید و هم پیاز را حذف کنید این است که مرغ را جداگانه با پیاز در مقداری آب بپزید و بعد مرغ را بدون پیاز به مخلوط گردو و رب انار اضافه کنید.

۸- اگر مرغ شما کاملاً پخته ولی آب خورشت هنوز رقیق است مرغ را بیرون بیاورید و وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه مرغ سرو کنید.

۹- یک روش قدیمی برای به روغن انداختن گردو به این صورت است که ابتدا گردوها را چرخ کنید ، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید؛ سپس حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲ – ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً به روغن بیافتد. در این صورت باید مرغ را با پیاز تفت بدهید و بعد همراه با رب انار و شکر به مخلوط گردو اضافه کنید.

منبع: ایران کوک

در ادامه با ما همراه باشید با ….

مواد اولیه فوق برای ۶ الی ۷ نفر است.

ابتدا یک پیاز متوسط اندازه یک نارنگی را با رنده درشت، رنده کنید. برای این کار می توانید از غذاساز یا خردکن هم استفاده کنید. پیاز را خوب خوب تفت بدهید تا به کیفیت ریز برسد .

سپس گردو را به پیاز اضافه کنید. من برای ۴-۵ نفر ۲۵۰ گرم گردو استفاده می‌کنم. البته می توانید بسته به ذائقه و سایر عوامل از گردوی کمتری استفاده کنید. من خیلی از سس فسنجون خوشم میاد و زیاد میخورمش ولی بعضیا کمتر میخورن. فسنجون رسمی ینی یه تیکه مرغ خوشمزه داخل سسی از گردو و رب انار. اگه گردو کمتر بزنین سس کمتر خواهید داشت.طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

گردو رو خوب آسیاب میکنم البته نه در حدی که خمیر بشه و به روغن بیافته. به پیاز ها اضافه میکنم و تفت میدم تا زمانی که بوی گردو بلند بشه و به اصطلاح خامی گردو گرفته بشه.

وقتی گردو به این مرحله رسید دیگه بوی خامی نداره و آماده ست. داخلش آب کاملا سرد میریزم و اینجور به گردو شک وارد میشه و کمک میکنه تا روغنش در بیاد.

چیزی که فوق العاده در پخت فسنجون مهمه زمان طولانی هست و شعله ملایم. چیزی بیش از ده ساعت زمان نیاز داره پس موقع پخت حواستون به برنامه ریزی و زمانبندی باشه

اینجا اولین باری هست که به گردو آب اضافه میکنیم. رنگش رو خوب ببینین و با تصاویری که در ادامه میبینین مقایسه کنین. رفته رفته گردو بیشتر و بیشتر روغن میندازه و تیره تر میشه. بازم تاکید میکنم فسنجون به زمان طولانی و شعله ملایم نیاز داره تا گردو تو این مدت روغن بندازه.

تیرگی رنگ خورش هم از گردو هست و رب انار یه چاشنی برای خوش ماست. البته رب انار هم بسته به رنگش در رنگ خورش ما تاثیر میذاره ولی منظورم اینه که امروزه خانوما به دلیل عجله کردن یا فرصت نداشتن به گردو اصلا زمان نمیدن و همون اول رب میزنن و تیرگی خورششون از رب انار هست نه گردوی جا افتاده.

یه موردی که استثنائا فقط در مورد خورش فسنجون داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ باشه. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم.

در ادامه عکس هایی از ساعات مختلف گرفتم و روند روغن انداختن و تعییر رنگ گردو رو میتونین ببینین

بعد از ساعت های طولانی گردو به کیفیتی که ملاحظه میفرمایین میرسه و در این مرحله من رب انار و شکر بهش اضافه میکنم. میزانش رو هیچ وقت اندازه نمیگیرم.

میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره. پس من چشمی رب و شکر میزنم و بعد ده دقیقه میچشم و اگه احساس کردم رب بیشتر نیاز داره، اضافه میکنم یا مثلا شکر برای رب انار من از ترکیب رب انار خونگی که خودم درست کردم و رب انار که از شمال میخرم استفاده میکنم.

رب انارای شمالی خیلی خوشمزه ن و یکی از مغازه دارا میگفت اینا انار خالص نیستن و ترکیب آلوچه جنگلی داخلش داره. خلاصه اینکه من همیشه از ترکیب این دو رب استفاده میکنم و طعمی فوق العاده دارن

این مرحله مرغ رو به خورشم اضافه میکنم. البته شما زمانبندی کنین و از قبل تر مرغ رو خوب سرخ کنین. مرغ رو قبلش با حرارت بالا داخل روغن خوب سرخ میکنم. حرارت بالا باعث میشه مرغ رویه ببنده و آب داخلش رو از دست نده و مرغ خشک نشه.

و اینم بعد از یک ساعت که از گذاشتن مرغم داخل خورش میگذره. میبینین که کاملا جا افتاده و آماده ست.

گردآوری و بازنشر توسط پرتال دلبرانه

مطالب مرتبط با این مطلب را نیز مطالعه کنید

انواع ته دیگ | ۵۰ عکس از انواع ته دیگ طرح دار + فیلم آموزشی

تزیین سفره ایرانی | ۸۰ عکس زیبا از تزیین سفره ایرانی به سبک دلنشین سنتی

تزیین سالاد فصل + ۷۰مدل تزیین جدید و به درد بخور انواع سالاد

مرغ بریان با سس انار برای شب یلدا

آموزش و تکات مهم در طرز تهیه زرشک پلو

دیدگاه

تصویر امنیتی *

بهینه سازی : دلبرانه

اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است و کپی برداری فقط باذکر منبع با لینک مربوطه بلامانع است Copyright delbaraneh.com © 2019- Allrights Reserved.

آشپزی, ترفند و تجربه آشپزی ۱ ديدگاه

در این پست قصد داریم تمام نکات مهم خورشت فسنجان را بیان کنیم؛ تا شما بتوانید یک خورشت فسنجان خوشمزه و خوش رنگ تهیه کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. این نکات برای هر دستور پختی که دارید؛ مناسب است و به شما در خوشمزه تر شدن خورشتتان کمک می‌کند.

۱- برای اینکه گردو بیشتر روغن بدهد آن را با آسیاب خوب خرد کنید یا با چرخ گوشت آن‌ها را چرخ کنید.

۲- گردو را نباید خام داخل خورشت بریزید و همچنین نباید زیاد آن را تفت دهید؛ چرا که گردو اگر زیاد تفت داده شود، تلخ می‌شود. همچنین اگر خام داخل خورشت بریزید بو و طعم خوبی به خورشت نمی‌دهد.

داخل ماهیتابه روغن نریزید، چراکه گردو خودش چرب هست. گردوها را داخل ماهیتابه ریخته، روی شعله با حرارت کم قرار دهید و به طور مداوم بهم بزنید. گردو باید در حدی روی شعله باشد، که وقتی با پشت دست خود را روی گردوها میگذارید گردوها داغ شده باشند و شما در پشت دست خود داغی را احساس کنید. دقت کنید ما از واژه‌ی داغی استفاده کردیم. داغی چند درجه بالاتر از گرمی است، ولی دست نمی‌سوزد. گردو به این مرحله که رسید برای تهیه خورشت فسنجان آماده است.طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی

۳-وقتی گردوها را همانطور که در بالا گفتیم تفت دادید. باید سریعاً روی گردوی داغ آب سرد بریزید. این یکی از نکات مهم خورشت فسنجان است. چراکه ریختن آب سرد روی گردوهای گرم باعث می‌شود، به گردو شُک وارد شود و روغن بدهد. وقتی می‌خواهید شروع به پخت خورشت فسنجان کنید؛ حدود دو لیوان آب را داخل فریزر بگذارید؛ تا خوب سرد شود. وقتی گردوها را با رب گذاشتید تا بپزد هر ۱۵ دقیقه حدود یک سوم لیوان آب خیلی سرد یا در داخل فریزر گذ اشته‌اید یا یک تیکه یخ به خورشت خود اضافه کنید؛ تا در آخر یک خورشت فسنجان پر از روغن گردو که سرشار از امگا ۳ است، داشته باشید و از خوردن آن لذت ببرید. حداقل سه مرتبه باید آب سرد به خورشت اضافه کنید.

۴- در مورد میزان رب کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد. توصیه می‌کنیم اگر مخصوصاً رب شما غلیظ است، کم کم به خورشت رب اضافه کنید تا وقتی که به طعم و رنگ دلخواه شما برسد.

۵- از دیگر نکات مهم خورشت فسنجان در مورد اضافه کردن شکر است. شما حتی اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به خورشت خود اضافه کنید. چراکه شکر علاوه بر طعمی که به خورشت فسنجان می‌دهد، در رنگ آن هم تأثیر دارد و باعث می‌شود شما یک خورشت فسنجان خوشرنگ و شفاف داشته باشید.

پس حتماً یک قاشق شکر اضافه کنید، بعد اگر دوست دارید خورشت شما ترش باشد میزان رب را افزایش دهید و اگر دوست دارید شیرین‌تر شود شکر بیشتری را اضافه کنید.

نکته: برای اضافه کردن شکر دقت کنید کم کم شکر را به خورشت اضافه کنید، چنددقیقه صبر کنید تا شکر در خورشت حل شود و بعد اگر بازهم خواستید خورشت شما شیرین‌تر شود شکر اضافه کنید. چرا که گاهی اوقات افراد همان موقع که شکر اضافه کردند؛ خورشت را می‌چشند و چون هنوز شکر حل نشده احساس می‌کنند خورشتشان به شکر بیشتری نیاز دارد و این باعث می‌شود زیادی خورشتشان شیرین شود.

۶- بعد از حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه خورشت فسنجان شما آماده است تا گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده و قلقلی شده را به آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز فراوان خوب تفت دهید و به آن ادویه‌هایی مثل دارچین، کمی زرچوبه، کمی فلفل و کمی زنجبیل اضافه کنید و داخل خورشت بریزید. (در مورد راز خوشمزه شدن خورشت ها بدانید!)

نکته: برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قرمز برای اینکه خورشت شما شکل قشنگتری داشته باشد. گوشت را بصورت قلقلی داخل خورشت بریزید. (همه نکات لازم برای اینکه گوشت قلقلی وا نرود را بدانید!)

۷- اگر دوست دارید خورشت آبدار نباشد؛ ۱۵-۳۰ دقیقه قبل از آماده شدن خورشت خود، یک عدد یا نصف سیب درختی (با توجه به میزان خورشت) داخل خورشت با رنده‌ی ریز رنده کنید. با این ترفند خورشت فسنجان لعاب دار و غلیظ می‌شود و از حالت آبکی بیرون می‌آید.

سعی کردیم که همه‌ی نکات مهم خورشت فسنجان را بیان کنیم. تا شما بتوانید با آن یک خورشت فسنجان خوشمزه تهیه کنید. شما هم اگر تجربه یا نکته‌ای برای تهیه خورشت فسنجان می‌دانید، جهت کامل شدن این پست بفرمایید.

برچسب هاتجربه تجربه آشپزی خورشت خورشت فسنجان

مطلبتون مفید بود. من زردچوبه نمیزنم و مقداری مغز بادام تفت داده و نیم کوبیده اضافه میکنم. گردو رو هم نیم کوبیده میریزم جالب میشه. با مرغ هم خوش طعم تر میشه. ممنون از طرز تهیه فسنجون عالیتون. پیروز باشین

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وقتی دیدگاهم تایید شد من را از طریق ایمیل باخبر کن

میتونی ایمیلت رو وارد کنی تا تازه‌ترین مطالب چاره‌دان رو از دست ندی و هر وقت خواستی از ایمیلت بخونی

طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی
طرز تهیه فسنجان خوشمزه و عالی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *