امتیاز دهید
3.3
از
263
شله زرد یکی از محبوب ترین دسرهای ایرانی است که مواد اصلی آن برنج، شکر و زعفران هستند. در تهیه شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه یا همان برنج خرد شده استفاده کرد. اما در صورتی که برنج نیم دانه در دسترس تان نیست میتوانید برنج ایرانی معمولی را از شب قبل خیس کنید تا موقع طبخ کمی نرم شده باشد. در تهیه شله زرد معمولاً مقدار شکر بیشتر از برنج انتخاب میشود اما این بستگی به ذائقه شما دارد. در اینجا به ازای 2 پیمانه برنج از 3 پیمانه شکر استفاده شده که شیرینی متوسطی به شله زرد شما میدهد. میتوانید برای کم شیرین شدن از 2 پیمانه و برای شیرینی بیشتر از 4 پیمانه شکر استفاده کنید.
مانند حلوا و فرنی به ویژه در ایامی مثل محرم و رمضان شله زرد نذری در نقاط مختلف پخته میشود. برای تزئین آن از دارچین، خلال بادام، خلال یا پودر پسته و حتی غنچه های گل محمدی میتوان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه و فوت و فن شله زرد نذری خوشمزه و خوش رنگ را خواهید دید.
طرز تهیه شله زرد دو نفره
برنج را از شب قبل چند بار بشویید بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.
در ابتدای کار، 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.
شکر را پس از اینکه برنج پخته و به اصطلاح شکفته شد اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.
زعفران سائیده را با دو سه قاشق آب جوش دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید.
پس از اینکه شکر حل شد خلال بادام را به شله زرد اضافه نمایید. خوب هم بزنید تا غلیظ شود.
در پایان کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کاملاً کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید. برای رفع شلی شله زرد میتوانید این زمان را کمی بیشتر کنید.
شله زرد آماده شده را در کاسه بریزید. پس از 10 دقیقه سطح آن را به دلخواه تزیین کنید و بگذارید سرد شود.
– برای این که شله زرد آب نیاندازد بهتر است روی حرارت ملایم اجاق یا شعله پخش کن قرار دهید و بگذارید یک ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود.
– میتوانید خلال بادام را از یک ساعت قبل در گلاب خیس کنید تا خوش عطر شود.
– فراموش نکنید بعد از اضافه کردن شکر مرتب شله را هم بزنید تا ته نگیرد.
– علاوه بر گلاب میتوانید از هل هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. میتوانید دانه های هل را بکوبید. پودر هل را در دستمالی بپیچید و یک ساعت در استکان حاوی آب جوش در بسته قرار دهید. سپس پارچه را فشار دهید. بگذارید اگر چیزی از هل وارد مایع شده ته نشین شود. سپس مایع خوش عطر را همراه گلاب اضافه کنید.
– برای رفع سفت شدن شله زرد میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید و بگذارید چند قل دیگر بخورد.
– رفع شیرینی زیاد شله زرد کار ساده ای نیست. میتوانید با اضافه کردن آب جوش کمی از شیرینی آن کم کنید. اما بهتر است از ابتدا با دقت شکر بریزید تا دچار این مشکل نشوید.
عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذاریدطرز تهیه شله زرد دو نفره
سلام ببخشید از برنج چای که نمیشه استفاده کرد؟
برنج چای چی هست؟ من تا حالا نشنیدم نگین جان.
سلام دستوذ پخت عالییی بود من با نصف مواد درست کردم فقط نگفته بودید نمک رو چه زمانی باید. اضافه کرد.خیس کردن برنج و بادوم تو گلاب برام خیلی جالب بود. ک از اول عطر. شله زرد رو تو خونه پخش کرد سلامت و پایدار باشید نیلوفربانووووی عزیز
خیلی مفید بود، برنج معمولی(دانه بلند) هم میشه استفاده کرد؟
سلام ممنونم
بله میتونید از برنج معمولی هم استفاده کنید اما در کل با خرده برنج بهتر میشه. میتونین بعد از اینکه برنجتون خوب خیس خورد بین دو کف دست بسابید تا خرد بشه.
عالیه دستورتون،چندین بار با همین روش درست کردم،ممنونم
سلام،ببخشید این دستوری که گذاشتین برای چند نفره?
برای 8 نفر هست
بسیار سپاس بابت دستورهای آشپزی خوبتون.
این مقدار شکر خیلی زیاد نیست؟! من برای دونفر صدگرم برنج و صدوهفتاد گرم شکر میزنم که به مذاق ما عالیه!
درضمن زعفران رو قبل از شکر می ریزم چون که قدما میگن بعداز ریختن شکر، رنگ زعفران باز نمیشه،باید قبلش ریخت ??
عاجقم
بسیار عالی
خوبه عالیه ممنون
عالیه ممنون
محشر ?
فوقالعاده بود ممنونم
عالی بود دستورش…تشکر فراوان…التماس دعا
ممنون
سلام خسته نباشید..میشه طرز تهیه ی لازانیا رو هم اموزش بدید
ممنون رها جان ، چند دستور لازانیا در بخش پاستا و ماکارونی هست که میتونی استفاده کنی
بسیار زیبا بود
دیدگاه
نام (ضروری)
ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)
وب سایت
برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید
آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری
| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله
غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed
© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.
Загрузка…
Загрузка…
Загрузка…
Обработка…
Загрузка…
طرز تهیه شله زرد دو نفره
Обработка…
Загрузка…
Загрузка…
Обработка…
Загрузка…
Загрузка…
مواد لازم:نصف پیمانه برنجیک پیمانه شکرنصف پیمانه گلابیک پیمانه زعفران دم کردهخلال بادام به مقدار کمی کره و آب
Загрузка…
Загрузка…
Загрузка…
Загрузка…
Загрузка…
Обработка…
Загрузка плейлистов…
شله زرد یکی از بهترین و دوست داشتنی دسرها است که می توانید آن را به کمک برنج و زعفران تهیه کنید, در ادامه با این دسر خوشمزه همراه ما باشید.
شله زرد از انواع دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است، که در بعضی اعیاد و عزاداریها تهیه می شود. شلهزرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و روی آن را با دارچین، خلال بادام یا پسته و دارچین تزیین می کنند، شلهزرد عموماً به یک طریق پخته میشود و بهخصوص از آن در ماه رمضان برای افطار نیز استفاده میشود. در این مطلب طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر را ارائه می دهیم.
خیلی از افراد شله زرد را به عنوان دسر و پیش غذا بر روی سفره افطار قرار می دهند، همچنین شیر برنج و فرنی با آرد از دیگر دسرهای ایده آلی هستند که در بین رده های سنی طرفداران زیادی دارند.طرز تهیه شله زرد دو نفره
برای پخت شله زرد از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید، برنج نیم دانه زمان کمتری برای پخت نیاز دارد، در صورت نداشتن برنج نیم دانه از برنج درسته هم می توانید استفاده کنید که زمان پخت و همچنین 2 لیوان آب بیشتر برای طبخ نیاز دارد. برنج را که از شب قبل خیس کرده اید داخل ظرفی ریخته و آب را به آن اضافه نمایید، شعله را روشن کرده و زمان دهید تا آب جوش آید شعله را کم کنید،
تا برنج با حرارت کم بجوشد و له شود، بعد از اینکه برنج له شد شکر را اضافه کنید، در مرحله بعد زعفران و کره را اضافه کنید، و بگذارید شله زرد در روی حرارت کم بجوشد و خوب جا بیفتد،
سه ساعت زمان میبرد تا شله زرد جا افتد و آماده شود، وقتی که شله زرد خوب جوشید و غلظت مناسبی داشت، گلاب و هل را اضافه کرده و بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کنید، شله زرد را در ظرف های تک نفری و یا تمام شله زرد را داخل ظرف ریخته و بعد از سرد شدن روی آن ها را به وسیله خلال بادام ، پسته، دارچین و خشک شده گل محمدی تزیین کنید.
در این مطلب طرز تهیه شله زرد را برای شما همراهان گرامی ارائه دادیم، امیدواریم آن را در مراسم هایتان تهیه و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع : آرگا
چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟
چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟
چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟
ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98
دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟
معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
دیدگاه
نام
ایمیل
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98
تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا
طرز تهیه شله زرد دو نفره
55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98
چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟
سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی
ایده های جذاب هفت سین سال خوک
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به گروه صنعتی گلرنگ است. ۱۳۹۶ © توسعه توسط گلرنگ سیستم
سیزده به در جزو آخرین آیینها و مراسم نوروزی است، که پس از گذراندن آدابورسومهای عید ازجمله خانهتکانی، چهارشنبهسوری، قاشق زنی، جشن تحویل سال، چیدن سفره هفتسین و دیدوبازدید انجام میشود. سیزده به در سال ۹۸ با روز سهشنبه مصادف شده است که هوای اکثر نقاط ایران نیمهابری و بارانی است. اما بااینحال ایرانیان این روز را در خانه نمانده و در دامان طبیعت سر میکنند.
در سیزده به در ایرانیان در سرتاسر دنیا از صبح به خارج از خانه و در طبیعت رفته و با مراسمی شاد و بهیادماندنی سیزده خود را به درمیکنند. گاهی ایرانیان تا پاسی از شب نیز در دامان طبیعت میمانند و این مراسم که قدمتی دیرینه دارد را به شایستگی برگزار میکنند.
در سیزده به در چند خانواده که معمولاً فامیل هستند، باهم از شب قبل هماهنگ کرده و با درست کردن غذا مانند دمی باقالی، دمی بلغور و مهیاکردن ملزومات سیزده به در ازجمله مابقی آجیل مانده از عید، میوههایی که نخورده شده، شیرینی و …. به پیکنیک میروند. در سیزده به در به علت شلوغی پارکهای جنگلی، پارکهای محلی و اقامتگاههای تفریحی و روباز معمولاً برخی از خانوادهها از شب قبل جای میگیرند و اگر بهموقع نجنبید سرتان برای گرفتن جاهای خوب کلاه میرود. سیزدهم فروردین، پارکها و مناظر طبیعی اطراف شهر پذیرای میلیونها زن و مردم و جوان و پیر و کودک است.
سیزده فروردینماه آیینهای ویژهای ازجمله گره زدن سبزه، سبزه به رود سپردن، خوردن کاهو و سکنجبین و پختن غذاهای گوناگون بهویژه آش رشته دارد. آش رشته که باید از شب قبل، تمام حبوبات آن را پخته و آماده کرد تا آن را در دشت و بیابان روی آتشبار گذاشت. البته امروزه به سیخ کشیدن جوجه و کباب به علت راحتی و حمل آسان در داخل طبیعت باب شده و آقایان در این امر مهارت خاصی دارند.طرز تهیه شله زرد دو نفره
در شهرهای مختلف غذاهایی که در سیزده به در درست میکنند متفاوت است. بهطور مثال در خراسان آش محلی با سبزیهای صحرایی، سمنو و حلوا درست میکنند. در شمال با قربانی کردن گوسفند، کباب برای آشنایان و فامیل درست میکنند و خانمها انواع حلواها را در سر سفره میگذارند. در شهر بیجار کوفته میپزند. در بروجرد و فارس تخممرغ را میپزند و برای هر نفر ۱۳ گردو با پلو میدهند و اگر غذای هر شخص باقی بماند در طبیعت غذا را رها کرده و اعتقاد بر این دارند که بردن غذا به خانه در روز چهاردهم باعث نحسی میشود.
در سیزده به در تنقلاتی مانند چیپس، پفک، تخمه، پاستیل، انواع نوشیدنیها، انواع ترشیجات و شیرینیها نیز خریداری میشود. خرید این محصولات به علت شلوغی سوپرمارکتها و فروشگاهها و هایپرمارکتها شاید مقدور نباشد. یا بسیاری از مراکز خرید در این روز بسته هستند. بنابراین بهترین راه برای خرید تنقلات از سوپرمارکتهای اینترنتی و آنلاین است که خرید شما را به موقع برای شما ارسال خواهند کرد.
یکی از آیینهای این روز سبزه گره زدن است که بیشتر جوانان ازجمله دختران و حتی پسران دم بخت در سیزده به در این کار را انجام میدهند. برای بستن پیمان زناشویی نیت میکنند و علف گره میزنند. گره زدن سبزه به معنای گره زدن زندگی با طبیعت است که همیشه سبز و شاداب باقی بمانیم.
در کنار کسانی که سیزده را به درمیکنند، برخی دیگر از مردم ایران مانند اهالی خرمآباد و یا برخی دیگر از اقوام لر، بهجای روز سیزدهم در روز چهاردهم فروردین به طبیعت میروند. آنها معتقدند که باید در روز سیزدهم اهالی غیربومی به طبیعت رفته و آنها که بومی هستند یک روز بعد باید شادی کنند. بهاینترتیب روز سیزدهم را که به نام سیزده غریب نامگذاری کردهاند، در خانه میمانند. علاوه بر این رسم بود که مردم خرمآباد اولین شنبه سال جدید را همانند سیزده به در برگزار میکردند.
در این روز همه افراد یک روز بدون دغدغه را میگذرانند. با دوچرخه بازی، توپبازی، هفتسنگ، استوپ هوایی و زو و بازیهای قدیمی صبح خود را به شب میرسانند.
در این روز، رسمی به نام دروغ سیزده وجود دارد و برای مزاح و خنده خیلی از مردم به هم دروغ میگویند و پایان شب دروغ خود را فاش میکنند.
البته طبیعت همواره برای ایرانیان مقدس بوده و هست و میدانند زیبایی و طراوت حاصل طبیعت سالم و آباد است. به همین دلیل ایرانیان در هرکجا به شادی سیزده به در را سپری میکردند و بهگونهای با طبیعت برخورد دارند که اثری از آلودگی و آسیب به طبیعت از آنها باقی نماند. به این معنا که همان مکان را همانطور دستنخورده و بکر باقی میگذاشتند و روز را به پایان میرساندند.
تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال ۹۸ در یک نگاه ، تقویم ۹۸ با مناسبت ها ، دانلود تقویم …
این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل افزایش هزینههای تولید سینمابالا گرفته است…
در شبکه های اجتماعی عکس های از مریم کاویانی با یک دیپلمات (رامین مهمانپرست) منتشر شده است که حکایت ا…
نام همسر جدید و دوم الهام حمیدی چیست؟ الهام حمیدی با انتشار تصویری در صفحه شخصی اش خبر از ازدواجش دا…
باران خوش اندام همسر امیرحسین صدیق کیست؟ امیرحسین صدیق بازیگر سینما و تلویزیون در صفحه اینستاگرامش و…طرز تهیه شله زرد دو نفره
نظرات
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حکم انتصاب سید …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
پروانه مافی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب توییتری خود …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
در دقایق پایانی نیمه اول دربی ۸۹ که داور به سود استقلال …
نظرات
۱ نظر
نظرات
۱ نظر
نظرات
نظرات
نظرات
با دیدن فیلم زندگیهای لاکچری چهرهها و درک فاصله زیادی که بین …
نظرات
۱ نظر
نظرات
۱ نظر
نظرات
۴ نظر
۲ نظر
تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال …
نظرات
طرز تهیه شله زرد دو نفره
نظرات
۱ نظر
۳ نظر
۴ نظر
۳ نظر
نظرات
نظرات
نظرات
کاتارینا سرکوویچ Katarina Sreckovic گزارشگر ۲۵ ساله شبکه فوتبال میگوید پس از …
نظرات
نظرات
۱ نظر
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
چه غذاهایی رو نمیشه فریز کرد؟ غذاهای فریزری برای مامانها مانند نور …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
اوایل اردیبهشت ماه سال ۹۷ بود که زمزمه افزایش قیمت محصولات توسط …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
شرکت کالسیمین نشان میدهد مقدار فروش شمش روی این شرکت در ماه …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
در پی سانحه رانندگی که در جاده ماسوله برای کشتی گیران گیلانی …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
لوکیشن و محل تصویربرداری سریال نون خ در کدام شهر و روستا …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان …
نظرات
نظرات
نظرات
۱ نظر
۶ نظر
نظرات
نظرات
در ادامه دیدارهای هفته بیستوسوم لیگ برتر فوتبال و در حساسترین دیدار …
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
نظرات
۴ نظر
دانشجوی ۲۱ ساله کلالهای که از ۱۷ سالگی به فکر اهلی کردن …
نظرات
۳ نظر
نظرات
۲ نظر
نظرات
نظرات
۲۰ اسفند ۱۳۹۷
۱۸ اسفند ۱۳۹۷
۲ بهمن ۱۳۹۷
۲ بهمن ۱۳۹۷
۲۴ دی ۱۳۹۷
۲۴ دی ۱۳۹۷
۲۳ دی ۱۳۹۷
۱۵ دی ۱۳۹۷
۷ دی ۱۳۹۷
۲۶ آذر ۱۳۹۷
۲۶ آذر ۱۳۹۷
۲۶ آذر ۱۳۹۷
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.
© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten
9