طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

دوره مقدماتی php
طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه
طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

شله زرد یکی از معروف ترین و محبوب ترین دسرهای سنتی ایران است که بیشتر در مراسم های مذهبی به صورت نذری تهیه و پخش می شود. در ماه رمضان نیز این دسر برای افطار تهیه می شود. از موادی که این دسر خوشمزه را تشکیل می دهند می توان به برنج ، زعفران ، خلال بادام و شکر اشاره کرد. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر شله زرد تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه شله زرد در ادامه با هم دوره همراه باشید.

ابتدا باید برنج را با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب بگذاریم خیس بخورد. پس از اینکه برنج خوب خیس خورد یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۸ لیوان آب داخلش می ریزیم. پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد مخلوط برنج و گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم.

زمانی که آب موجود در قابلمه شروع به جوشیدن کند روی سطح آب کف می کند که می توانیم با کفگیر کف ها را بگیریم. پس از اینکه کف ها را گرفتیم حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا برنج بپزد. پس از اینکه برنج نیم پز شد شکر را اضافه می کنیم.

پس از اینکه شکر را اضافه کردیم باید خوب مواد را هم بزنیم تا ته نگیرد. اگر شله زرد کمی سفت شد مقداری آب داغ به قابلمه اضافه می کنیم. خلال بادام را بهتر است یک ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانیم تا زمان اضافه کردن به شله زرد کمی نرم شود.

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

دوره مقدماتی php

پس از اینکه شکر به خوبی در شله زرد حل شد نوبت اضافه کردن خلال بادام است. پس از آن زعفران دم کرده را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم. پس از اینکه پخت شله زرد کامل شد می توانیم کره را نیز اضافه کنیم.

توجه داشته باشید شله زرد هم مانند غذاهایی مثل شیربرنج و حلیم نیاز به هم زدن زیاد دارد چون خیلی زود ته می گیرد. پس از اینکه شله زرد آماده شد در ظرف مورد نظر می کشیم و با دارچین و خلال بادام تزیین و سرو می کنیم.

سلام. با این دستور شیرینی شل زرد بسیار زیاد است حتی برای کسانی که آنرا شیرین دوست دارند.

سلام و عرض ادب به صورت میانگین برای هر لیوان برنج باید حدود 2 تا 2.5 لیوان شکر اضافه شود. اگر شما می خواهید شیرینی شله زردتان کم باشد می توانید برای هر لیوان برنج 1 تا 1.5 لیوان شکر اضافه کنید. موفق باشید.

سلام آیا راهی برای این هست منظورم این هست که آیا میشود به جای کره از روغن جامد استفاده کرد ؟؟؟ چون یکی هست که از بچه گی میانه خوبی با کره نداره ممکن هست نخوره ممنون از برنامه خوب شما موفق باشید

سلام و عرض ادب بله مشکلی نیست. موفق باشید.

نمک هم اضاضه میکنن؟ خوب در میاد؟

سلام و عرض ادب بله مثل حلیم. مقدار کمی باید اضافه کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

امتیاز دهید


3.3
از

262

شله زرد یکی از محبوب ترین دسرهای ایرانی است که مواد اصلی آن برنج، شکر و زعفران هستند. در تهیه شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه یا همان برنج خرد شده استفاده کرد. اما در صورتی که برنج نیم دانه در دسترس تان نیست میتوانید برنج ایرانی معمولی را از شب قبل خیس کنید تا موقع طبخ کمی نرم شده باشد. در تهیه شله زرد معمولاً مقدار شکر بیشتر از برنج انتخاب میشود اما این بستگی به ذائقه شما دارد. در اینجا به ازای 2 پیمانه برنج از 3 پیمانه شکر استفاده شده که شیرینی متوسطی به شله زرد شما میدهد. میتوانید برای کم شیرین شدن از 2 پیمانه و برای شیرینی بیشتر از 4 پیمانه شکر استفاده کنید.

مانند حلوا و فرنی به ویژه در ایامی مثل محرم و رمضان شله زرد نذری در نقاط مختلف پخته میشود. برای تزئین آن از دارچین، خلال بادام، خلال یا پودر پسته و حتی غنچه های گل محمدی میتوان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه و فوت و فن شله زرد نذری خوشمزه و خوش رنگ را خواهید دید.

 

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

  

برنج را از شب قبل چند بار بشویید بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.

 

در ابتدای کار، 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.

 

 

شکر را پس از اینکه برنج پخته و به اصطلاح شکفته شد اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.

 

 

زعفران سائیده را با دو سه قاشق آب جوش دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید.

 

 

پس از اینکه شکر حل شد خلال بادام را به شله زرد اضافه نمایید. خوب هم بزنید تا غلیظ شود. 

 

 

در پایان کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کاملاً کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید. برای رفع شلی شله زرد میتوانید این زمان را کمی بیشتر کنید.

 

 

شله زرد آماده شده را در کاسه بریزید. پس از 10 دقیقه سطح آن را به دلخواه تزیین کنید و بگذارید سرد شود.

 

 

– برای این که شله زرد آب نیاندازد بهتر است روی حرارت ملایم اجاق یا شعله پخش کن قرار دهید و بگذارید یک ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود.

– میتوانید خلال بادام را از یک ساعت قبل در گلاب خیس کنید تا خوش عطر شود.

– فراموش نکنید بعد از اضافه کردن شکر مرتب شله را هم بزنید تا ته نگیرد.

– علاوه بر گلاب میتوانید از هل هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. میتوانید دانه های هل را بکوبید. پودر هل را در دستمالی بپیچید و یک ساعت در استکان حاوی آب جوش در بسته قرار دهید. سپس پارچه را فشار دهید. بگذارید اگر چیزی از هل وارد مایع شده ته نشین شود. سپس مایع خوش عطر را همراه گلاب اضافه کنید.

– برای رفع سفت شدن شله زرد میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید و بگذارید چند قل دیگر بخورد.

– رفع شیرینی زیاد شله زرد کار ساده ای نیست. میتوانید با اضافه کردن آب جوش کمی از شیرینی آن کم کنید. اما بهتر است از ابتدا با دقت شکر بریزید تا دچار این مشکل نشوید.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

سلام ببخشید از برنج چای که نمیشه استفاده کرد؟

برنج چای چی هست؟ من تا حالا نشنیدم نگین جان.

سلام دستوذ پخت عالییی بود من با نصف مواد درست کردم فقط نگفته بودید نمک رو چه زمانی باید. اضافه کرد.خیس کردن برنج و بادوم تو گلاب برام خیلی جالب بود. ک از اول عطر. شله زرد رو تو خونه پخش کرد سلامت و پایدار باشید نیلوفربانووووی عزیز

خیلی مفید بود، برنج معمولی(دانه بلند) هم میشه استفاده کرد؟

سلام ممنونم
بله میتونید از برنج معمولی هم استفاده کنید اما در کل با خرده برنج بهتر میشه. میتونین بعد از اینکه برنجتون خوب خیس خورد بین دو کف دست بسابید تا خرد بشه.

عالیه دستورتون،چندین بار با همین روش درست کردم،ممنونم

سلام،ببخشید این دستوری که گذاشتین برای چند نفره?

برای 8 نفر هست

بسیار سپاس بابت دستورهای آشپزی خوبتون.
این مقدار شکر خیلی زیاد نیست؟! من برای دونفر صدگرم برنج و صدوهفتاد گرم شکر میزنم که به مذاق ما عالیه!
درضمن زعفران رو قبل از شکر می ریزم چون که قدما میگن بعداز ریختن شکر، رنگ زعفران باز نمیشه،باید قبلش ریخت ??

عاجقم

بسیار عالی

خوبه عالیه ممنون

عالیه ممنون

محشر ?

فوق‌العاده بود ممنونم

عالی بود دستورش…تشکر فراوان…التماس دعا

ممنون

سلام خسته نباشید..میشه طرز تهیه ی لازانیا رو هم اموزش بدید

ممنون رها جان ، چند دستور لازانیا در بخش پاستا و ماکارونی هست که میتونی استفاده کنی

بسیار زیبا بود

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل افزایش هزینه‌های تولید سینمابالا گرفته است…

در شبکه های اجتماعی عکس های از مریم کاویانی با یک دیپلمات (رامین مهمانپرست) منتشر شده است که حکایت ا…

نام همسر جدید و دوم الهام حمیدی چیست؟ الهام حمیدی با انتشار تصویری در صفحه شخصی اش خبر از ازدواجش دا…

باران خوش اندام همسر امیرحسین صدیق کیست؟ امیرحسین صدیق بازیگر سینما و تلویزیون در صفحه اینستاگرامش و…

ستارگان مرد هالیوود همواره به تغییر ذائقه مشهور بوده اند و این موضوع را در زندگی شخصی خود نیز به خوب…

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

نظرات

فردی که به تازگی بازداشت شده، «محمدرضا خانی» نام دارد؛ کسی که …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

مراسم یادواره شهدا و ایثارگران گردان ۱۱۴ امام حسین (ع) و مسجد …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

جدول لیگ برتر ۹۶ – ۹۷ ، جدول بازیهای لیگ برتر ،جدول …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

با دیدن فیلم زندگی‌های لاکچری چهره‌ها و درک فاصله‌ زیادی که بین …

نظرات

۱ نظر

نظرات

۱ نظر

نظرات

۴ نظر

نظرات

این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل …

نظرات

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

۱ نظر

۱ نظر

۳ نظر

۲ نظر

۲ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

آینده فرزندتان را با روزی ۲ میلیون تومان پیش‌فروش کنید هنوز دهانشان …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

میزان نوشیدن آب در طب سنتی ، خوردن آب در صبح ناشتا …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

حضور تنها رولزرویس ریث کشور با پلاک منطقه آزاد ارس در یکی …

۳ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

چند روز قبل بیانیه عرضه بلوک ۵۲ درصدی شرکت پتروشیمی امیرکبیر (معادل …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

هادی هاشمیان رییس کل دادگستری گلستان گفت: به درخواست خانواده سلاله، دختربچه …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

این روزها دیگر خبری از صف های طولانی و شلوغی های آزار …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

در مراسم های آیینی ما ایرانیان، انار از جایگاه خاصی برخوردار است …

نظرات

نظرات

۶ نظر

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

عکس های مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر آیین اختتامیه …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۳ نظر

روایت پتروشیمی باختر از آذرماه سال ۸۸ و با تصمیم مجمع عمومی …

نظرات

۲ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۳ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷

۷ دی ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۹ آبان ۱۳۹۷

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten

شله زرد را می توان دسری سنتی و پرطرفدار دانست که عطر خوش آن ما را به یاد قدیم و خانه مادربزرگ ها می اندازد. این دسر برای مراسم مذهبی و در ماه رمضان بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. با این حال اغلب بانوان ایرانی بارها پخت آن را تجربه نموده اند. ولی ما قصد داریم در این مطلب ضمن ارائه طرز تهیه شله زرد مجلسی، به بیان نکات مهم و اصول اساسی برای پخت بهتر شله زرد بپردازیم که امیدواریم این آموزش برای همه شما دوستان مفید باشد.

شله زرد یکی از محبوب ترین دسر های مذهبی می باشد که در مراسم و مجالس تهیه می گردد. پخت شله زرد همچون طرز تهیه کاچی، فرنی، شیر برنج، حلوا و… اصول خاص خود را دارد که با یادگیری آن می توانید اقدام به تهیه شله زرد فوق العاده خوشمزه ایی نمایید. در ادامه با آموزش طرز تهیه شله زرد جاافتاده و خوشمزه همراه شما هستیم. تا پایان ما را همراهی نمایید و با این روش ها اقدام به پختن شله زرد نذری نمایید.

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه

برنج را با آب ولرم شسته و خیس کنید. در ظرفی جداگانه خلال بادان ها را با آب و کمی گلاب خیس کنید.

بعد از گذشت چند ساعت از خیس خوردن برنج، آن را داخل قابلمه بزرگی ریخته و شش تا هفت برابر مقدار برنج آب داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار داده تا به جوش آید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج مغز پخت شود. در این مرحله اگر روی برنج کف کرد، آن را بردارد و دور بریزید.

وقتی مغز برنج نرم شد، زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید و خوب هم بزنید.

سپس شکر را به تدریج اضافه نموده و شله زرد را دائم هم بزنید.

بعد از اینکه شکر حل شد، خلال بادام را با آب و گلاب که در آن خیسانده اید به قابلمه اضافه کنید. سپس کره را اضافه کرده و کمی هم بزنید و بعد روغن را نیز اضافه کنید.

در نهایت هل و گلاب را به شله زرد اضافه کنید. در صورتی که حس کردید آب شله زرد کم است، مقداری آب جوش به آن اضافه نموده و صبر کنید تا آب آن کشیده شود و شله زرد کامل بپزد، سپس آن را داخل ظرف های مناسب بکشید.

برای تزیین شله زرد می توانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل و دارچین استفاده نمایید. همچنین می توانید به تزیین شله زرد با گل محمدی بپردازید که یکی از جدیدترین و در عین حال زیباترین تزیینات شله زرد می باشد. عکس های زیر می توانند برای انجام تزیینات بهتر و زیباتر به شما کمک کنند.

تزیین شله زرد با بادام

تزیین شیک شله زرد مجلسی

تزیین زیبای شله زرد

دیزاین شله زرد مجلسی

تزیین شله زرد با گل محمدی و بادام

تزیین ساده شله زرد

شله زرد جاافتاده مجلسی

تزیینات روی شله زرد با بادام

تزیین ظرف شله زرد نذری

دستوری که ملاحظه نمودید یک از ساده ترین روش ها و در عین حال بهترین آموزش ها در رابطه با طرز تهیه شله زرد بود که امیدواریم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. حال می توانید با کلیک بر روی آشپزی از دیگر آموزش ها و دستورات امتحان شده و عالی برای تهیه انواع دسر و غذاهای ایرانی و فرنگی دیدن نموده و نهایت استفاده را از این دستورات فوق العاده ببرید.

 

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.

طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه
طرز تهیه شله زرد بسیار خوشمزه
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *