طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

دوره مقدماتی php
طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام
طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

 کباب شامی یا شامی کباب یکی از غذاهای محلی و سنتی ایرانی است که با استفاده از گوشت گوسفند یا مرغ چرخ کرده و سایر مخلفات تهیه می‌شود. در واقع طرز تهیه کباب شامی بسیار شبیه به طرز تهیه کتلت است و مواد اولیه این دو غذا نیز بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت اصلی در این است که در شامی از لپه یا نخود و آرد نخودچی استفاده می‌شود ولی کتلت با سیب زمینی خام تهیه می‌شود. اما از آن‌جا که در آشپزی دست آشپز تقریبا باز است، شما می‌توانید شامی کباب را با سیب زمینی نیز تهیه کنید و علاوه بر آن از آرد نخودچی نیز بهره ببرید. به این ترتیب یک شامی لطیف‌ و خوش‌خوراک و متفاوت خواهید داشت. 

مواد لازم برای تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

 گوشت چرخ شده    250 گرم 
سیب زمینی درشت     5 عدد 
پیاز بزرگ     1 عدد 
تخم مرغ     2 عدد 
 آرد نخودچی    1 ق غذاخوری 
آرد سوخاری     2 ق غذاخوری 
سبزی معطر خشک (مرزه و ترخون)     1 ق غذاخوری 
 نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل    به میزان لازم 
گوجه فرنگی    4-5 عدد
سرکه    4 ف غذاخوری
 سیر    2 حبه 
 شکر    1 ق غذاخوری 

طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

برای تهیه کباب شامی ابتدا سیب زمینی‌های خام را رنده یا چرخ کنید و آب اضافه آن‌ها را بگیرید.
پیاز را نیز رنده یا چرخ کنید و به همان ترتیب، با دست حسابی آب بگیرید. 
گوشت چرخ‌کرده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز و سیب زمینی رنده‌شده را به آن اضافه کنید.
تخم مرغ را روی مواد بشکنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
آرد گندم و آرد سوخاری و سبزی معطر را اضافه کرده و اول با قاشق و بعد با دست مواد را خوب مخلوط کنید و ورز دهید.
ادویه‌های دل‌خواه را به اندازه دل خواه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
حالا مایه کباب شامی را مانند کتلت در روغن فراوان سرخ کنید. برای سرخ‌کردن شامی روغن باید به حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
حالا سس کباب شامی را آماده کنید. برای این‌ کار ابتدا پیاز باقی مانده را رنده ریز بزنید و با مقداری روغن تفت دهید.
به پیاز در حال تفت، زردچوبه اضافه کنید.
گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و با دو حبه سیر و مقداری فلفل داخل مخلوط‌کن ریخته و پوره کنید.
پوره گوجه فرنگی و سیر را به پیاز در حال تفت اضافه کنید. 
حالا سرکه و شکر را به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید و به روغن بیفتد. 
وقتی سس به غلظت رسید، دو راه دارید؛ یکی این‌که کباب شامی‌ها را داخل سس گوجه‌فرنگی و سیر قرار دهید تا کمی داخل سس بجوشند و طعم بگیرند و دوم این‌که کباب‌ها و سس را داخل ظروف مجزا سرو کنید. این به سلیقه شما بستگی دارد. 
چند نکته درباره تهیه شامی کباب با لپه:طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

برای اینکه شامی پوک تر شود، مقدار لپه را بیشتر از گوشت در نظر میگیریم در این صورت احتیاجی به بکینگ پودر نیست.
در تهیه شامی با لپه، باید مقدار لپه به مقدار گوشت غالب باشد در غیر اینصورت شامی مزه گوشت کوبیده (آبگوشت) می‌گیرد و خیلی پوک نمی‌شود.
به جای لپه می‌توان از نخود خیس‌خورده هم استفاده کرد. مثلا به جای یک دوم پیمانه لپه از یک دوم پیمانه نخود خیس‌خورده استفاده کنید.
بهتر است گوشت مصرفی برای تهیه کباب شامی، گوشت گوسفندی کم چرب باشد زیرا گوشت گوساله باعث خشک‌شدن شامی می‌شود.
برای تهیه شامی می‌توان گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کرد در این صورت حتما باید ۲ قاشق آب مرغ و کره اضافه کرد تا شامی خشک نشود.

دوره مقدماتی php


گردآوری: مجله اینترنتی ستاره

کلیه حقوق برای «اتاق خبر 24» محفوظ بوده و نقل مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.

ایرانی, ساندویچ, کتلت | 2015-07-27 | By nooshejaan

2 comments

مواد مورد نیاز جهت تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام
گوشت چرخ کرده … 500 گرم
سیب زمینی خام … 750 گرم
پیاز … 200 گرم
تخم مرغ … 1 عدد
سبزی خشک (نعناع و جعفری و گشنیز و مرزه) … 1 قاشق غذاخوری
زرد چوبه … 1 قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه این کتلت‌های خوشمزه را می‌توانید از ویدئوی زیر مشاهده فرمایید. نوش جان!

خلاصه روش تهیه:
سیب زمینی و پیاز را بعد از پوست گرفتن از چرخ گوشت رد کنید و در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. (اگر چرخ گوشت ندارید، می توانید با احتیاط از رنده ریز استفاده و سیب زمینی را دورانی رنده کنید).
گوشت چرخ کرده و سیب زمینی وپیاز چرخ شده و آب گرفته و تخم مرغ و سبزی خشک و ادویه ها و نمک را با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه ورز دهید.
3 قاشق غذاخوری روغن در ماهی تابه بریزید و از مواد به اندازه یک نارنگی بر دارید و شکل دهید و در ماهی تابه قرار دهید تا سطح ماهی تابه پر شود. بعد ماهی تابه را روی حرارت متوسط به پایین قرار دهید تا یک طرف کتلت طلایی شود (حدودا نیم ساعت ) بعد کتلت ها را بر گردانید تا طرف دیگر آنها طلایی شود . برای سرخ کردن سری بعد اجازه دهید روغن سرد شود و دوباره مواد در روغن قرار دهید. اگر در روغن داغ از مواد سرد بریزید مواد روغن زیادی بخود جذب میکنند. طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

اينها براي چند نفر هست؟ در ضمن آيا اين مقدار تخم مرغ كم نيست؟

یک عدد تخم مرغ کمه…برای من که وا رفت به بقیه مواد یک عدد تخم مرغ دوباره اضافه کردم. طعم و مزه اش عالی بود..ممنونم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وبسایت

مرا از دیدگاه‌های پس از این با رایانامه آگاه کن.

مرا از نوشته‌های تازه با رایانامه آگاه کن.

مالکیت حقوق معنی تمامی مطالب، تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در اینجا متعلق به سایت «نوش جان» می‌باشد. کپی و یا بازنشر هرگونه محتوا بدون اجازه‌ی کتبی از سایت نوش جان پیگرد قانونی خواهد داشت.

Food Blog Theme from NimbusPowered by WordPress

 

بهارک مبینی (بهار)

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

مدیر ارشد بهارسایت

کتلت هم تقریبا مثل بعضی از غذاهای سنتی سلیقه ای هست و در هر منطقه به روش خودشون طبخ می کنن . هر منطقه سبزی و چاشنی های خاصی استفاده می کنن که بالطبع همه شون خوشمزه هست .

 

مواد لازم : ( برای ۵-۶ نفر )

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

سیب زمینی خام ۴ عدد

مرزه خشک شده ۲ ق س

ترخون خشک شده ۱ ق س

زعفران دم کرده ۲ ق س یا زردچوبه یک و نیم ق م

پیاز متوسط ۱ عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

روغن جهت سرخ کردن

طرز تهیه :

* ابتدا سیب زمینی ها رو پوست گرفته و با رنده ریز ، رنده می کنیم .

* آب سیب زمینی رو خالی می کنیم ولی لزومی نداره کاملا آبش رو بگیریم که سیب زمینی ها خشک بشن( نگران نباشید این کتلت با روشهایی که می گم اصلا نمی چسبه ).

* نکته : تعداد زیاد سیب زمینی باعث می شه کتلت سفت نشه و خوشمزه تر بشه .

* پیاز رو رنده می کنیم ( باز هم لازمه بگم که نیاز نیست آب پیاز رو بگیرید ) .

* همه مواد رو با هم خوب مخلوط می کنیم .

* نکته : می تونید از مرزه و ترخون تازه هم استفاده کنید .

* بعد کتلت هایی به شکل بیضی و به اندازه کف دست درست می کنیم ( نیاز نیست که پیاله ای آب کنارمون باشه و بخوایم همه اش دستمون رو نم دار کنیم البته در بعضی از کتلت ها باید این روش رو انجام بدیم).

* همونطوریکه در تصویر می بینید با اینکه آب سیب زمینی و پیاز رو نگرفتیم ولی کتلت انسجام خودش رو داره .

* روغن رو داغ می کنیم و دو طرف کتلت ها رو سرخ می کنیم .

* مزیت این کتلت اینه که خیلی سریع و راحت درست میشه . کتلت وا نمی ره و از همه مهم تر جذب روغن در این کتلت کم هستش .

براونی یکی از کیک های غنی شده با کاکائو و شکلات هست . طعم بسیار دلچسب و خوبی داره … مطلب کامل

هر نوع بیسکویتی رو می شه با این نوع تزیین و در مناسبت های مختلف برای سرو در نظر گرفت . شکل زیبا و متفاوت آن باعث جذب مهمان خواهد شد . مطلب کامل

جدیدترین و متفاوت ترین شیرینی رو از بهارسایت آموزش ببینید … مطلب کاملطرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

این کوکیزها هدیه های خیلی شیک و قشنگی هست که می تونید به هر کسی و در هر مناسبتی تقدیم کنید … مطلب کامل

نارنج یه میوه ای هست که تو کشور ما فراوان یافت میشه . خصوصا تو شهر شیراز.
محصولات جانبی این میوه پرخاصیت هم زیاده .
اینجا با برگ این درخت و تعدادی از خواصش آشنا شده و یه دمنوش ساده باهاش درست میکنیم .
دم كرده برگ نارنج تشنج را از بين مي برد. مطلب کامل

برای تهیه این غذا میتونید از فیلینگ های مختلف بسته به ذائقه خودتون استفاده کنید . مثل انواع مرباها (بدون شهد) و تخم مرغ برای صبحانه ، مواد پیتزا ، انواع سبزیجات و… مطلب کامل

این کاپ کیک ترکیبی از کیک و شکلاته که در کنار کرم شکلات فندقی طعم بی نظیری داره و در روز عشق میتونه یک هدیه از طرف شما برای عزیزانتون باشه. مطلب کامل

تفسیر عشق فقط بین دختر و پسر محدود نمی شه ( البته این رابطه هم یکی از آفریده های خداست و بنوبه خود زیباست) .
عشق رو در خیلی موارد می شه تفسیر کرد ؛ عشق به خدا ، عشق به همسر ، عشق به فرزند ، عشق به والدین ، عشق به کار، عشق به زندگی و …. همه اینا یه نوع عشقه و درنوبه خودشون قابل احترام هستن . … مطلب کامل

دمنوش لیمو نوشیدنی ای گوارا و خوش طعم و رنگه که تو فصل زمستون و برای بهبود سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن می تونیداونو تهیه نموده و نوش جان کنید . مطلب کامل

قورمه سبزی یکی از خورش های اصیل ایرانی هست . البته در هر شهر با توجه به ذائقه خودشون تغییراتی دادن که مطمئنا همه شون خوشمزه هستن… مطلب کامل

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

خمیر هزارلا که توسط خانم مهندس مبینی بصورت حضوری و آنلاین تدریس خواهد شد

این دسر طعم آشنایی داره ، همون طعمی که وقتی می خوری یاد بستنی زعفرونی سنتی ایرانی می افتی …..

استفاده از مطالب این سایت تنها با ذکر نام کامل بهارسایت و لینک مربوطه مجاز میباشد.

قدم اول : آموزش ببینید

قدم دوم : اجرا کنید

قدم سوم : لذت ببرید

شامی مرغ

شامی مرغ یکی از انواع کتلت های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به شامی کباب دارد. این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل استفاده از گوشت مرغ خاصیت های زیادی نیز برای بدن دارد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی مرغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری شامی مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه شامی مرغ با پارسی دی همراه باشید.

کالری شامی مرغ : برای هر نفر ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

مواد لازم برای ۴ نفر

برای خوشمزه تر و مجلسی تر شدن شامی مرغ می توانید مواد دیگری هم به آن اضافه کنید. برای اینکه یک شامی مرغ مجلسی و مخصوص داشته باشید می توانید مقداری کنجد ، جعفری و زعفران دم کرده هم به مواد آن اضافه کنید.

در صورتی هم که می خواهید شامی مرغ شما ساده و به صرفه تر باشد می توانید از سیب زمینی استفاده کنید. برای این منظور ۲۰۰ گرم از مرغ را حذف کنید و به جای آن از سیب زمینی استفاده کنید. سیب زمینی را می توانید به صورت خام یا آبپز شده به مایه شامی اضافه کنید.

دستور پخت

ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و ریز رند می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم،سپس گوشت مرغ را چرخ گوشت می ریزیم و دو بار چرخ می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و پیاز را با آن خوب مخلوط می کنیم. تخم مرغ ها را جداگانه ابتدا در پیاله ای می شکنیم

تا اگر سالم بودن به مواد داخل کاسه می افزاییم و نمک،فلفل سیاه و آویشن روی آن ها می پاشیم و خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند و حالت چسبندگی داشته باشند. یک قاشق غذاخوری ارد سوخاری به مایه اضافه می کنیم

و ورز می دهیم تا مایه منسجم شود. اگر نیاز بود می توانید ۱ قاشق دیگر نیز آرد سوخاری روی مایه بریزید. در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا داغ شود. آرد سوخاری را در بشقاب پخش می کنیم و کنار دستمان قرار می دهیم

و به اندازه یک فلافل از مایه شامی بر می داریم و با دو کف دست یا با استفاده از قالب به آن فرم می دهیم و در آرد سوخاری می غلتانیم و داخل روغن داغ شده قرار می دهیم. حرارت را به هیچ وجه تغییر نمی دهیم تا هم مغز پخت شود و هم سرخ شود.

هر دو طرف شامی ها را سرخ می کنیم و روی دستمال های که روغن را جذب می کنند قرار می دهیم و در آخر شامی های آماده شده را در دیس می کشیم و با خیار شور و گوجه تزئین می کنیم و با نان سرو می کنیم.نوش جان

تصویر از اینستاگرام ashpazune.mn.banoo

همچنین ببینید

مادرم کتلت را اینجوری درست میکنه و ما خواهر برادرا عاشق این مدل کتلت درست کردنش هستیم ، خیلی وقتا همونطور داغ داغ سر گاز میخوریم ، مخصوصاااااا برادر عزیزم قربونش برم ، اما من هی دعواش میکنم میگم نخور صبر کن الان آماده میشه ! کلا من تو آشپزی حرصم میگیره یکی موقع غذا درست کردن دور و برم باشه ، باید خلوت باشه و با آرامش کارم را بکنم.

مواد لازم :
سیب زمینی بزرگ یک عدد
هویج متوسط یک عدد
پیاز کوچک یک عدد
گوشت ۲۰۰ گرم
تخم مرغ یک عدد
آرد سفید یک قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه :
سیب زمینی را پوست بکنید و رنده کنید یا بریزین تو خرد کن و خررررررررررت دو تا چرخ بدین تا خورد بشه ، فقط رنده ریز نکنید که آب میندازه و اعصابتون خرد میشه. هویج را هم با پوست کن پوستشو بگیرید و رنده کنید.
پیاز را رنده درشت کنید.
سیب زمینی ، هویج ، پیاز ، گوشت ، تخم مرغ ، آرد و ادویه ها را در یک کاسه بریزید.

با هم مخلوط کنید و ورز بدین تا این شکلی بشه.

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

روغن بریزین تو ماهیتابه و بعد از داغ شدن از این مواد به اندازه نارنگی بردارین و تو دست بهش فرم بدین ، اگه دوست داشتین وسطش را هم سوراخ کنید و بذارین تو روغن با حرارت ملایم سرخ بشه.

بعد هم بذارین روی دستمال آشپزخونه که روغنش بره ، همین تموم شد ، خیلیییی خوشمزه است ، درست کنید و لذتش را ببرین.

اینکه سر پخت و پز آدم میخوره بهش میگند کله سر خوری ، انقده مزه میده که نگو و و و
ما معمولا کتلت رو با سیب زمینی خم درست میکنیم البته بدون هویج و با یک عدد نان تست خیس شده ، با نون تست هم خیلی خوب میشه مامان اونجوری هم رسپی داره.

در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۹۵ این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آموزش آشپزی , کتلت

تعداد بازدید : 7503

مهناز رضایی

۱۳۹۷/۱۲/۰۸ ساعت ۱۲:۳۵

تلفن :

ایمیل : mahnaz.khanooomi@gmail.com

خیلی خوب بود و ممنون

ملیکا

۱۳۹۷/۱۲/۲۰ ساعت ۱۱:۱۸

تلفن : 09907564127

ایمیل : Kramtypwrzynb@gmail.com

سلام خسته نباشید ایا شامی با کتلت گوشت فرقی داره

نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تینا امین فر

ایمیل : TinaAminfar@Gmail.Com

فکس : 021XXXXXXXX

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

آدرس محل : ایران ، تهران

اعتبار : 224 مطلب تایید شده

آمار

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

پربازدیدترین محصولات

پرسش و پاسخ

نقشه

تلفن شرکت : 09356107101

تلفن شرکت : 02188856947

آدرس شرکت : تهران ، جردن ، برج نگین آفریقا واحد 408

آشپزی

تجهیزات رستوران

تجهیزات فست فود

تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات کافی شاپ

اینستاگرام

تلگرام

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

لطفا جهت مشاهده لیست و میزان مواد مورد نیاز به سایت «نوش جان» مراجعه فرمایید:https://nooshejaan.com/2015/07/kotlet-…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام
طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *