طرز تهیه سوپ جو با گوشت

دوره مقدماتی php
طرز تهیه سوپ جو با گوشت
طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

سوپ جو قرمز

 

سوپ جو قرمز از محبوب ترین سوپ های رستورانی است و تقریبا در تمام رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می شود. جالب است بدانید بر خلاف تصور عموم که سوپ جو را پیش غذا می دانند این سوپ به خاطر وجود ویتامین ها و مواد معدنی که در آن وجود دارد یک غذای کامل است.

این سوپ پر فایده و خوش طعم را می توانید در ایام سرد سال برای خانواده عنوان یک غذای کامل تهیه کنید. به شما اطمینان می دهیم با چند بار پختن سوپ جو قرمز در منزل می توانید با سوپ های خوش رنگ و لعاب موجود در رستوران ها رقابت کنید.

پخت سوپ جو بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند به راحتی می توانند این سوپ خوشمزه را به بهترین نحو ممکن درست کنند. جو خواص بسیار زیادی دارد که با پخت این سوپ می توانید از این خواص بهره مند شوید.

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

دوره مقدماتی php

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر سوپ جو قرمز تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری سوپ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی سوپ جو با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم

 

دستور پخت

 

ابتدا جو پوست کنده را در مقداری آب بخیسانید و به مدت حداقل ۶ ساعت کنار بگذارید تا به خوبی خیس بخورد. بهتر است جو را از شب قبل بخیسانید. پس از گذشت این مدت جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید.

حرارت زیر جو باید متعادل باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار باید جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند. زمانی که جو به خوبی لعاب انداخت آنرا از روی حرارت کنار بگذارید.

در مرحله بعد یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. قابلمه ای که برای تهیه سوپ در نظر گرفته اید روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. در صورتی که روغن بیش از اندازه داخل قابلمه بریزید سوپ شما چرب خواهد شد.

در ادامه پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید ( می توانید هویج ها را با رنده درشت رنده کنید ) و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید.

پس از اینکه هویج و پیاز را کمی تفت دادید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج برود. سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب ، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید

و روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود. ( البته باید آبپز کردن سینه مرغ را اوایل شروع آشپزی انجام دهید تا در اواسط پخت سوپ معطل نشوید ) پس از اینکه سینه مرغ نیمپز شد آنرا به صورت ریش ریش ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.

سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه پیاز و هویج کمی تفت دهید تا سینه مرغ کمی سرخ شود. در مرحله بعد جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریع تر به جوش بیاید.

پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.

پس از سرخ شدن رب آنرا با نصف لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس به سوپ اضافه می کنیم. در ۱۵ دقیقه پایانی نمک سوپ را اندازه می کنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در همین مرحله جعفری خرد شده را هم اضافه می کنیم

و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می توانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری می ریزیم و به همراه آبلیمو یا لیمو ترش تازه سرو می کنیم.

نکات پخت سوپ جو قرمز

 

بسیاری از افراد تصور می‌کنند سوپ جو یک پیش‌غذای ساده است و اصلا آن را غذا نمی‌دانند! درحالی‌که این کاملا نادرست است؛ سوپ جو یک وعده‌ غذایی کامل سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و درعین‌حال یک غذای کم کالری است. طرز تهیه سوپ جو بسیار آسان و مدت‌زمان پخت آن نیز کوتاه است. در این مقاله طرز تهیه سوپ جو قرمز را با ۳ روش ساده، سریع و خوشمزه به‌ترتیب با سبزیجات، گوشت و مرغ آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

 

برای افرادی که عاشق سبزیجات هستند یا به‌دلایل پزشکی نمی‌توانند گوشت یا مرغ مصرف کنند، سوپ جو با سبزیجات گزینه‌ی مناسبی است. این سوپ خوشمزه که از جو و سبزیجات پخته درست شده است، بسیار مقوی و کم‌کالری است. بنابراین افرادی که اضافه وزن هم دارند می‌توانند آن را میل کنند. بهتر است از خوراکی های ارگانیک در پخت آن استفاده کنید.

 

سس ووسترشر را می‌توانید از سوپرمارکت‌ها تهیه کنید، البته در ایران آن را وُرستِرشایِر تلفظ می‌کنند.

آب‌مرغ را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید. جو، هویج، کرفس، گوجه‌فرنگی، کدوسبز، نخود آشی، پیاز و برگ‌ بوها را به آن اضافه کنید. سپس ادویه‌ها شامل پودر سیر، شکر، نمک، فلفل، جعفری، پودر کاری، پاپریکا و سس ووسترشر را به آن بیفزایید. پس از آنکه به‌جوش آمد، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید به‌مدت ۹۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شود. غلظت سوپ به خودتان بستگی دارد؛ اگر می‌خواهید رقیق‌تر باشد مقدار جو را کم کنید یا اینکه آب‌مرغ بیشتری در آن بریزید. قبل از سروکردن سوپ، برگ‌ بوها را از آن خارج کنید.

ارزش غذایی این سوپ در هر وعده ۱۸۸ کالری، ۱٫۶ گرم چربی، ۳۷ گرم کربوهیدرات، ۶٫۹ گرم پروتئین، ۹۶۹ میلی‌گرم سدیم است و کلسترول بسیار کمی دارد.

 

این سوپ که از گوشت قرمز، جو و سبزیجات تهیه می‌شود یک وعده‌ی غذایی کامل است و خیلی سریع می‌توانید آن را آماده کنید.

بااینکه فهرست مواد لازم برای این سوپ زیاد است، اما روش تهیه‌ی آن واقعا ساده است. حتی‌الامکان سعی کنید از مواد غذایی خانگی یا ارگانیک استفاده کنید. ابتدا پیاز و سیر را در روغن و روی حرارت ملایم تفت بدهید. سپس همه‌ی مواد لازم و ادویه‌جات را به آن اضافه کنید و بگذارید به‌جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا درحدودِ ۴۰ الی ۵۰ دقیقه بپزد. در این فاصله جو به‌خوبی پخته می‌شود. قبل از سروِ سوپ، برگ‌ بو را خارج کنید.

سوپ جو با گوشت ۱۴۹ کالری، ۵ گرم چربی، ۱ گرم چربی اشباع، ۱۷ میلی‌گرم کلسترول، ۳۸۵ میلی‌گرم سدیم، ۶۲۳ میلی‌گرم پتاسیم، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۱۰ گرم پروتئین دارد و سرشار از آهن، کلسیم و انواع ویتامین ها است.

 

این سوپ نیز بسیار ساده و سریع آماده می‌شود و برای وعده‌ی ناهار یا شام (به‌ویژه هنگامی‌که وقت کمی دارید) مناسب است.

طرز تهیه سوپ جو با مرغ بسیار ساده است. ابتدا مرغ را به‌طور کامل بپزید و ریش‌ریش کنید. سیر و پیاز را در روغن زیتون تفت بدهید تا نرم شوند. همه‌ی مواد به‌جز سبزیجات تازه را به مرغ اضافه کنید و بگذارید بجوشد. تا زمان جوشیدن، درب ظرف را نبندید. بافت جو مرواریدی کمی سفت و ترد است و باید کاملا پخته شود. مدت‌زمان لازم برای پخت کامل جو مرواریدی، حداقل ۲۵ دقیقه است. با‌این‌حال برای غلیظ‌شدن آن حدود ۱ ساعت زمان نیاز است که با مرحله‌ی آماده‌سازی تقریبا ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه می‌شود. پس از آن، برگ‌ بوها را خارج و سبزیجات تازه را اضافه کنید. کمی که بماند، برای سرو آماده است. این سوپ جو برای ۶ نفر کافی است و می‌توانید در کنار آن از سالاد سبزیجات استفاده کنید.

سوپ جو با مرغ ۳۲۷ کالری، ۱۲ گرم چربی و ۳ گرم چربی اشباع، ۴۴ میلی‌گرم کلسترول، ۲۷۷ میلی‌گرم سدیم، ۷۸۴ میلی‌گرم پتاسیم، ۳۱ گرم فیبر و ۲۴ گرم پروتئین دارد و سرشار از آهن و ویتامین‌های مختلف است.

هرگز سبزیجات تازه را از ابتدا به سوپ اضافه نکنید. پخت بیش‌ازحد سبزیجات ارزش غذایی آنها را از بین می‌برد. اضافه کردن سبزیجات در آخرین مرحله از پخت سوپ، تازگی و طعم آنها را حفظ می‌کند. در هر سه دستور فوق، مواد تشکیل‌دهنده‌ای برای پخت سوپ پیشنهاد کرده‌ایم که در فریزر نگهداری می‌شوند. بنابراین می‌توانید دوباره آنها را گرم کنید و نگران کاهش ارزش غذایی یا کیفیت آن نباشید.

شما به سوپ جو چه چیزهایی اضافه می‌کنید؟ تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

 

از پیش غذاهای خوش خوراک و خوش طعم که همراه با غذای اصلی سرو می شود، سوپ گوشت است. بهتر است برای تهیه این سوپ خوشمزه از گوشت گوسفند استفاده نکنید و طرز تهیه سوپ گوشت را با گوشت کم چربی گاو امتحان کنید.

سوپ ها از پیش غذاهای اشتها آور و خوشمزه هستند که به دلیل وجود سبزیجات سرشار از ویتامین و مواد معدنی می باشند. معمولا خوردن یک سوپ داغ مانند سوپ مرغ، سوپ سبزیجات، سوپ جو و… را در فصل زمستان ترجیح می دهند. در طرز تهیه سوپ گوشت همراه ما باشید.

برای تهیه این سوپ گوشت، ما به شما گوشت گوساله کم چرب را معرفی می کنیم. در ابتدا قابلمه را گذاشته و روغن بریزید. روغن که داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. گوشت ها را خرد کنید و بعد از اینکه پیازها کم حجم و طلایی شدند، گوشت های خرد شده را به آن اضافه کنید. ادویه جات مانند نمک، فلفل و زردچوبه را در همین مرحله از طرز تهیه سوپ گوشت به آن اضافه کنید.

 

مخلوط مواد را تفت دهید و منتظر بمانید تا گوشت تغییر رنگ دهد. در ادامه سه لیوان آب در قابلمه بریزید و به مدت 2 ساعت منتظر بمانید تا گوشت پخته شود.

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

در مرحله بعدی طرز تهیه سوپ گوشت و سبزیجات جوی پوست کنده را در قابلمه ای با سه لیوان آب بریزید و برای جوشیدن جو و لعاب انداختن آن باید یک یا دو ساعت صبر کنید. بعد از این زمان جو شما نرم و پخته خواهد شد. از طرفی گوشت ها را بعد از پخته شدن از آب بیرون آورید و کمی خرد کنید.

حالا گوشت پخته شده را به جو اضافه کنید. می توانید این مواد را داخل مخلوط کن بریزید یا با گوشت کوب برقی به شکل پوره در آورید. آن گاه آب گوشت را نیز به مواد اضافه کنید و بسته به غلظتی که برای سوپ می پسندید، 2 یا 3 لیوان دیگر آب داخل قابلمه بریزید. رب را به همراه کمی روغن، یک قاشق پیاز داغ و زردچوبه سرخ کنید تا از حالت خامی خارج شود.

 

هویج و کرفس را خرد کنید. این سبزیجات خرد شده را به همراه رب به سوپ اضافه کنید تا قوام بیاید.

 

در 15 دقیقه آخر نیز گشنیز را خرد کرده و به سایر مواد اضافه کنید. سوپ گوشت خوشمزه شما آماده خوردن شده و می توانید آن را نوش جان بفرمایید.

 

امیدواریم مطلب دستور تهیه سوپ گوشت مورد رضایت شما بزرگواران قرار گرفته باشد و این سوپ مقوی و خوشمزه را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهید. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی لینک انواع آش و سوپ ما را در سایت دنبال بفرمایید.

 

 

منبع : آرگا

 

 

سوپ جو یکی از انواع غذاهای خوشمزه است که از آن به عنوان پیش غذا در مهمانی ها و مجالس افطاری استفاده می شود. طرز تهیه سوپ جو را با 3 روش متفاوت به همراه نکات طلایی برای طبخ بهتر این سوپ خوشمزه را در ادامه این مطلب ملاحظه می فرمایید.

سوپ جو یکی از انواع سوپ های سنتی ایرانی است که شما می توانید آن را با صرف مدت زمان کمی در منزل تهیه نمایید. سوپ جو انواع متفاوتی دارد در این بخش از غذای ایرانی مجله آرگا طرز تهیه سوپ جو را با 3 روش بی نظیر به شما عزیزان آموزش می دهیم.

سوپ جو و آش جو را می توانید در همه فصول سال طبخ کنید. در تهیه سوپ جو می توانید از گوشت مرغ و قارچ و … استفاده نمایید و بهتر است که این سوپ خوشمزه و مقوی را در برنامه غذایی کودکان خود قرار دهید.

 

روش پخت سوپ جو در منزل بسیار راحت و آسان است و اگر شما می خواهید سوپ جو با طعم بی نظیری را تهیه کنید باید در هنگام طبخ سوپ نکاتی را رعایت نمایید که در این بخش شما را با دستور های متفاوت پخت سوپ جو و نکات طلایی در طبخ این سوپ آشنا می سازیم.

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

     

 

در این روش سوپ جو باشیر و قارچ و انواع سبزیجات طبخ شده است این نوع سوپ طعم بی نظیر و متفاوتی دارد و شما می توانید این نوع سوپ جو را به عنوان پیش غذا برای مهمانی های خود تهیه کنید.

 

مواد لازم

 

سیب زمینی بزرگ : 1 عدد
پیاز بزرگ : 1 عدد
خامه : به میزان دلخواه
آرد : 2 قاشق غذا خوری
هویج درشت : 1 عدد
آب مرغ : دو لیوان ( عصاره مرغ : 2 عدد )
شیر : 2 لیوان
جو پرک شده : 1.5 لیوان
قارچ خرد شده : 1.5 لیوان
جعفری ساطوری شده : 2 قاشق غذا خوری
سیر : 2 حبه

دستور پختت سوپ جو با قارچ

 

ابتدا سیب زمینی و پیاز و هویج را به خوبی بشویید و آن ها را به شکل دلخواه خرد نمایید سپس در درون ظرف مناسبی سبزیجات خرد شده را با دو قاشق روغن تفت دهید و بعد از آن که بوی خامی آن ها از بین رفت آرد و سیر را به آن ها اضافه نمایید تا تفت بخورند.

 

بعد از تفت خوردن سیر و آرد 4 لیوان آب به مواد سوپ اضافه کنید و بعد جو پرک شده را در درون قابلمه بریزید و در حین پختن سوپ چند بار مواد آن را هم بزنید تا ته نگیرند. بعد از این که جو باز شد و لعاب انداخت آب مرغ را به همراه قارچ های خرد شده به سوپ اضافه کنید و سپس شیر را هم در درون سوپ بریزید و سوپ را هم زنید تا مواد آن به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

 

در مرحله بعدی طرز تهیه سوپ جو عصاره مرغ را هم بعد از له کردن به سوپ اضافه کنید و سپس در پایان طبخ سوپ، جعفری را به آن بیافزایید. بعد از این که سوپ پخته شد آن را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و بعد از این که سوپ جو مقداری خنک شد خامه را به آن اضافه کنید.

 

در این نوع سوپ به جای شیر از رب گوجه فرنگی استفاده می شود این نوع سوپ نیز خوش طعم و خوشمزه است سوپ جوی قرمز را می توانید برای مجالس افطاری خود نیز در ماه مبارک رمضان طبخ کنید.

 

مواد لازم برای 20 نفر

 

جو پوست کنده : 500 گرم
مرغ : 1/2 سینه
جو پرک شده : 1 لیوان
قارچ : 500 گرم
هویج : 500 گرم
جعفری : 1/2 پیمانه
گشنیز : 1/2 پیمانه
پیاز بزرگ : 2 عدد
آب لیمو : 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
آبغوره : به میزان لازم
ادویه : به میزان لازم

دستور پخت سوپ جو قرمز

 

در مرحله اول پخت سوپ جو قرمز، جو پرک شده و پوست کنده را پاک کنید سپس آن ها را با آب بشویید و در درون ظرف مناسبی با مقداری آب به مدت چند ساعت خیس کنید. در مرحله بعدی پخت سوپ جو، پیاز کوچکی را به صورت نگینی در قابلمه ای مناسب خرد نمایید سپس مقداری آب و نمک و ادویه کاری و زردچوبه به پیاز اضافه نمایید و سینه مرغ را در درون مخلوط آب و ادویه ها قرار دهید.

 

بعد از این که مرغ آب پز شدن آن را ریش ریش کنید.

 

 

در درون تابه ای مناسب پیاز های بزرگی را که از قبل خرد کرده اید با مقداری روغن تفت دهید و بعد از این که پیاز داغ آماده شد زیر تابه را خاموش کنید. قارچ های نگینی خرد شده را با مقداری آبلیمو در درون قابلمه ای مناسب بریزید و بعد از این که آب قارچ ها خشک شد قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید. هویج سوپ را هم به صورت خلال های نازک رنده کنید و اگر می خواهید از سبزی تازه استفاده کنید جعفری و گشنیز را خرد کنید. بعد از آماده کردن همه مواد سوپ جو را به همراه همان آبی که خیس کرده اید در درون قابلمه مناسبی بریزید سپس پیاز داغ و سینه مرغ ریش ریش را به همراه قارچ و هویج و سبزی و مقداری آب به جو اضافه کنید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید.

 

بعد از این که سوپ به خوبی جا افتاد رب و نمک و آبغوره و فلفل را به سوپ اضافه نمایید بعد از اضافه کردن ادویه ها به سوپ بعد از چند دقیقه زیر سوپ را خاموش کنید.

 

 

سوپ جوی سفید نوعی سوپ خوشمزه است که می توانید آن را با خامه و شیر و انواع سبزیجات دلخواه طبخ کنید.

 

مواد لازم برای 5 نفر

 

جو پرک شده : 2 پیمانه
مرغ : 1/2 سینه
قارچ : 5 عدد
هویج متوسط : 2 عدد
پیاز بزرگ : 2 عدد
فلفل دلمه ای : 1 عدد
خامه : 2قاشق غذا خوری
جعفری و گشنیز : 2قاشق غذا خوری
کره : 100 گرم
آرد : 2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل : به یمزان لازم
شیر : 1لیوان
آبلیمو : 1 قاشق غذا خوری
ادویه : به میزان لازم

دستور طبخ سوپ جو سفید

 

در طرز تهیه سوپ جو سفید با شیر فقط از جوی پرک شده استفاده نمایید. ابتدا جوی پرک شده را در مقداری آب خیس کنید سپس سینه مرغ را با مقداری نمک و آب و زردچوبه و ادویه کاری و پیاز بپزید و بعد از این که مرغ آب پز شد آن را ریش ریش کنید.

 

هویج را هم رنده کنید و قارچ را با مقداری آبلیمو در درون قابلمه ای آب پز نمایید و فلفل دلمه ای ها را به صورت نگیین خرد کنید. در درون تابه ای مناسب پیاز ها را با مقداری روغن سر تفت دهید. بعد از این که همه مواد سوپ را آماده کردید در درون قابلمه ای مناسب جو را با همان مقدار آبی که خیس کرده اید بریزید و سپس مواد آماده شد سوپ را به سوپ جو اضافه نمایید.

 

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

 

در زمانی که سوپ روی حرارت گاز قرار دارد سس سفید آن را تهیه کنید برای طرز تهیه سس مخصوص سوپ جو در درون تابه ای مناسب دو قاشق آرد را با کمک کره تفت دهید.

 

و بعد از این که بوی خامی آرد گرفته شد مقدار دو لیوان شیر را به تدریج به آرد اضافه نمایید و مایه سس سفید را هم بزنید تا وقتی که سس غلیظ شود توجه داشته شید که سس باید به غلظت فرنی برسد.

بعد از این که سوپ جا افتاد خامه را در درون کاسه ای مناسب بریزید و مقداری سوپ را به خامه اضافه نمایید و مخلوط خامه و سوپ را هم بزنید و سپس مخلوط آن ها را به سوپ اضافه کنید و سس سفید را به صورت آرام آرام به سوپ اضافه نمایید. توجه داشته باشید که در این نوع سوپ اگر شیر را به صورت مستقیم به سوپ اضافه کنید ممکن است شیر در درون سوپ ببرد. بعد از این که سوپ به غلظت مناسب رسید سوپ جو آماده سرو می شود.

 

 

 

بعد از این که سوپ جو آماده شد می توانید آن را در درون ظرف مناسبی بریزید و با کمک روش های تزیین سوپ این نوع سوپ خوشمزه را به زیبایی تزیین کنید. طرز تهیه سوپ جو با 3 روش متفاوت را در این مطلب مشاهده کردید که امیدواریم از تهیه این نوع سوپ در منزل نهایت لذت را ببرید. برای مشاهده طبخ انواع آش و سوپ کلیک کنید.

منبع : آرگا

 

طرز تهیه سوپ جو با گوشت
طرز تهیه سوپ جو با گوشت

10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرز تهیه کیک ساده روی اجاق گاز x بخوانید...