طرز تهیه رشته پلویی با برنج

دوره مقدماتی php
طرز تهیه رشته پلویی با برنج
طرز تهیه رشته پلویی با برنج

Загрузка…

Загрузка…

دوره مقدماتی php

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

طرز تهیه رشته پلویی با برنج

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Reshte Polo makhsoos shabe eyd, norooz 1397

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

آموزش پخت رشته پلو
رشته پلو غذایی قدیمی و اصیل است که در گذشته به عنوان یک غذای رسمی در
مهمانی های ایرانی طرفداران بسیاری داشته است . در شب بله برون هم رسم بوده
است که خانواده عروس این غذا را تهیه میکردند و اعتقاد داشتند که برای
شگون و رشته یابی !! باید همراه سایر غذاهای سنتی این غذا هم در
سفره رنگینشان باشد .البته اصلی ترین حضور این غذا را باید در رسوم نوروز
ایرانی جستجو کرد که این غذا را شب عید درست میکردند تا رشته کار امور در
سال جدید بدست آید . پس شما هم برای شب عید از رشته امور غافل نشوید ….

آبکش کردن/ روش اول: آب فراوون توی قابلمه بذارید با نمک و کمی روغن
بجوشه. برنج رو توش بریزید و ۳-۲ دقیقه قبل آبکش کرد برنج رو آبکش کنید و
دم کنید. دم کردن برنج آبکش: توی قابلمه روغن بریزیدو داغ کنید.
می تونید از نون یا برگ کاهو یا سیب زمینی ورقه به عنوان ته دیگ استفاده
کرده و زیر ظرف بچینید. برنج آبکش شده رو توی قابلمه بریزید و کمی آب و
روغن دور برنج و روش بدید. بهتره برنج رو مثل گنبد جمع کنید وسط
قابلمه تا برنج ها به دیواره قابلمه نچسبه و نسوزه. با دسته ی کفگیر چند تا
سوراخ عمیق توی برنج ایجاد کنید تا بخار راحت بالا بیاد. دم کن بذارید.
بعد از ۱۰ دقیقه شعله رو کم کنید. ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بعد سر بزنید و دست
مرطوبتون رو رو دیواره خارجی قابلمه بکشید. اگه جیلیز ویلیز کرد
دم بالا داده. برنج رو بچشید و اگه زنده (کمی سفت بود) یه کمی آب رو با
روغن بیشتر مخلوط کرده و به اطراف و روش بدین. آب باید کمتر باشه تا برنج
خمیر نشه. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد برنج دم کشیده و آماده است. اگه برنج زودتر
از موعدی که می خواین دم کشید. زیرش کفگیرک بذارید و کمش کنید. اگرم خیلی
دیر دم افتاد به خاطر اینه که درش چفت و بست نبوده یا مدام درش رو برداشتید
یا شعله ی زیرش زیادی کم یا زیاد بوده. دمی یا کته:
برنج رو با آب کافی که در زیر توضیح دادم همراه نمک و روغن روی شعله ملایم
بذارید. آبش که کشیده شد دم کن بذارید و شعله رو خیلی کم کنید. بیست دقیقه
دیگه آماده است. کته کردن برنج: هر چند پیمانه برنج دارید با
یک پیمانه بیشتر آب می ذارید روی شعله ی ملایم برای مثال برای سه پیمانه
برنج چهار پیمانه آب می ریزید. به محض تموم شدن آب برنج دم کن گذاشته و
شعله رو خیلی کم می کنید. اگه کمی دیر بجنبید و آب برنج خیلی کشیده شه
برنجتون سفت از آب در می آد و باید از همون ترفند آب و روغن استفاده کنید. رشته پلو مواد لازم برنج ۳ پیمانه رشته پلویی خورد شده ۱ لیوان نمک روغن آبکش کردن: مثل روش اول سبزی پلوست فقط رشته رو ۵ دقیقه قبل آبکش کردن اضافه می کنیم تا کمی نرم بشه.
دمی یا کته: برنج رو با آب کافی که اون بالا توضیح دادم با نمک و روغن روی
شعله ملایم بذارید. چند دقیقه قبل از این که آبش کاملا کشیده شه رشته رو
اضافه کنید تا باهاش بجوشه و نرم شه. آبش که کشیده شد دم کن بذارید و شعله
رو خیلی کم کنید. و با خودتون تکرار کنید: من می دونم که با خوردن این رشته
پلو سر رشته ی کار دستم می آد!!!!! نکته۱: مواردی رو که در مورد کته کردن برنج همین بالا تو بخش سبزی پلو نوشتم بخونید.
نکته۲: همراه رشته پلو خرما سرخ شده یا ماهیچه پخته شده یا کشمش پلویی سرخ
شده و گوشت چرخ کرده سرخ شده با پیاز داغ فراوون سرو می شه. ************************************** رشته پلویی …. ۴۰۰ گرم برنج …. ۱ کیلو گرم گوشت چرخ کرده …. ۵۰۰ گرم کشمش پلویی …. ۳۰۰ گرم خرما …. ۱۰ عدد پیاز …. ۱ عدد بزرگ نمک ، فلفل و ادویه …. به میزان لازم
۱ – پیاز را خرد کرده در روغن کمی تفت دهید . سپس گوشت را اضافه کرده و
همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده شود. کمی نمک و فلفل و زرد چوبه اضافه
میکنیم . کشمش های از قبل خیسانده را به همراه خرما که هسته آن را گرفته و
چهار تکه اش کرده ایم چند دقیه به گوشت میفزاییم و از روی حرارت بر میداریم
. ۲ – برنج اعلا را که از قبل به مدت چند ساعت خیسانده ایم درون
آب در حال جوش و نمک میریزیم چند قل که زد رشته ها را با دست جدا کرده و به
برنج میفزاییم و پس از ۲ -۳ دقیقه آن را آبکش میکنیم . ۳ –
کف قابلمه ای مناسب را کمی آب و روغن ریخته و ته دیگ مرد نظر را کف ظرف
میگذاریم و یک لایه برنج و رشته را میریزیم . روی آن از گوشت آماده شده
میریزیم و یک لایه دیگر برنج و به همین ترتیب تا آخر . در آخر نیز نصف
پیمانه مخلوط آب و روغن را روی برنج دهید. ۴ – در قابلمه را
گذاشته و زمانی که اولین بخار را داد روی آن دم کنی میگذاریم و به مدت ۴۵
دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم تا دم بکشد. زمان سرو میتوانید از کمی برنج
زعفرانی برای تزیین استفاده نمایید. نکات : ۱ – در هر منطقه از
ایران عزیز این غذا را با مواد مختلف سرو میکنند که به چند نمونه اشاره
میکنیم . میتوان رشته پلو را ساده پخت و گوشت ران گوسفند را نیز همراه پیاز
و رب و برگ بو به صورت جداگانه پخت و همراه این غذا سرو کرد. بعضی افراد
این غذا را همراه مرغ زعفرانی پخته شده سرو میکنند . بعضی ها هم
فقط با کشمش و پیازداغ و بعضی نیز فقط با گوشت و پیازداغ ساده و یا باگوشت
قلقلی حتی عده ای نیز این غذا را به صورت ساده و با شکر میل میکنند . به هر
صورت رشته پلو غذایی قدیمی است که در طول زمان با سلایق مختلف تهیه گردیده
است . ۲ – میتوانید کمی زیره لا به لای این پلو در زمان دم کردن بریزید که عطری خوب به این غذا میدهد.

محمدرضا عباسپور هستم و در این مقاله امروز با شما هستم تا طرز تهیه رشته پلو رو بهتون آموزش بدم. پس برای استفاده از این مطلب و آشنایی با طرز تهیه رشته پلو که یک غذای خوشمزه س در ادامه با برنج تیسا همراه باشید.

مقاله مرتبط: طرز تهیه کلم پلو
همه غذاهای ایرانی خوشمزه هستن و به نظر بنده یکی از لذیذترین پلو های مخلوط هم رشته پلو نام داره، به این خاطر که دقیقا اون لحظه ای که بوی کره و دارچینی که همراه پلو داره دم میکشه به مشام ما میرسه و آب دهن خودمون رو قورت میدیم متوجه میشیم که بهترین انتخاب رو انجام دادیم.

حالا میخوایم با مواد لازم برای تهیه رشته پلو شمارو آشنا کنیم.

برنج: ۲ پیمانه(۴۰۰ گرم)
رشته پلویی: ۲۰۰ گرم
سینه مرغ: ۲عدد(۳۰۰ گرم)
کشمش پلویی: ۸۰ گرم
کره: ۳۰ گرم
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
پودر دارچین: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم

برای شروع اول ما باید مرغ رو بپزیم و بعد یک قاشق غذاخوری از کل پیاز داغ، نمک، فلفل، زرچوبه، روغن و مرغ رو داخل قابلمه بریزیم و مرغ رو هم کمی با مواد تفتش بدیم. حالا حدود یک لیوان آب به مرغ اضافه میکنیم تا مرغ خوب بپزه و مزه به خودش بگیره. دقت بکنید باید آب مرغ بعد از پخت کشیده شده باشه و به اصطلاح تنگ آب بشه. حالا با انجام این کارها، مرغ پخته رو از قابلمه درش میاریم و تیکه تیکه ش میکنیم و به همراه نصفی از کل مقدار کره و مقدار لازم زعفرون دم کرده دوباره داخل قابلمه برش میگردونیم و تفتش میدیم تا آب مرغ رو به خودش جذب کنه و مزه کره و زعفرون رو هم به خودش جذب بکنه.
در آخر پودر دارچین رو هم به مرغ اضافه میکنیم و مخلوطش میکنیم و زمانی که هنوز مرغ کمی آب داره زیر گاز رو خاموش میکنیم و در قابلمه رو هم میبنیدم تا خشک نشه.
حالا مرغ رشته پلو حاضر شده و تفت دادنش با زعفرون و کره و مقداری آبدار بودنش مزه ش رو خیلی عالی میکنه.

طرز تهیه رشته پلویی با برنج

طرز تهیه رشته پلو

برای حاضر کردن رشته پلو ما به دو صوررت میتونیم عمل کنیم؛ یکی اینکه رشته و پلو رو با هم مخلوط کنیم و بعد آب¬کش کنیم. برای این کار باید برنج رو از چند ساعت قبل خیس بدیم و بعد داخل آب در حال جوشیدن بریزیمش و چند قُل که زد رشته رو بهش اضافه کنیم تا برنج و رشته با هم نرم بشن و آماده آب¬کش کردن هم بشن.
اما راه دوم مطمئن تره و من هم همیشه ازش استفاده میکنم و اون هم اینه که رشته و برنج رو جداگونه آب¬کش کنیم. این طوری خیالمون از این جهت که یا برنج و یا رشته موقع آب¬کش کردن وقتی به صورت مخلوط هستن، خام یا وا رفته باشن هم راحت میشه. برای این کار هم کافیه داخل یه قابلمه آب رو جوش بیاریم و مقداری روغن هم بهش اضافه کنیم و وقتی آب جوش اومد رشته رو که کمی خرد کردیم بهش اضافه کنیم و کمی همش بزنیم و اجازه بدیم نرم بشه و بعد از نرم شدن آب¬کشش میکنیم. دقت کنید که روغن داخل آب مانع چسبیدن رشته ها به هم میشه. حالا داخل یه قابلمه دیگه که کمی بزرگتره برنج رو حاضر میکنیم و وقتی زمان آب¬کش کردن برنج شد، درست قبل از آب¬کش کردنش رشته رو اضافه کرده و خوب مخلوطشون میکنیم و بلافاصله آبکششون میکنیم. در این صورت از نرم شدن به اندازه کافی برنج و رشته هم مطمئن میشیم. بعد از همه این کارهایی که انجام دادیم حالا کف قابلمه رو چرب میکنیم و مخلوط برنج و رشته رو داخلش میریزیم و در صورت تمایل لا به لای برنج مقداری پودر دارچین هم میریزیم و روی برنج هم کمی کره میزاریم تا رشته پلوی ما خشک نشه. دور تا دور برنج رو هم حدود نصف فنجون آب میریزیم و بعد برنج رو به مدت نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه میزاریم دم بکشه. توی دقایق آخر پخت برنج، داخل یه ماهی تابه کشمش، باقی مونده پیاز داغ، باقی مونده کره، پودر دارچین و مقداری زعفران دم کرده رو تفت میدیم تا کشمش قشنگ سرخ بشه. زمانی که برنج دم کشید مرغ پخته رو هم کمی گرم میکنیم و بعد رشته پلو رو داخل ظرفی که قراره سرو کنیم میریزیم و با کشمش و مرغ هم تزیینش میکنیم. حالا دیگه این غذای خوشمزه و لذیذ آماده خوردن شده و ان شاالله که همین امروز با کمک این آموزش درستش کنین و از خوردنش لذت کافی رو ببرین.
امیدواریم از این مطلب بهره لازم رو برده باشین و با طرز تهیه رشته پلو هم به طور کامل آشنا شده باشین.
راستی شما هم میتونین با مراجعه به صفحه ارتباط با ما و تماس با کارشناس های برنج تیسا، طارم محلی عطری و علی کاظمی عطری رو چه برای نمونه و چه برای خرید با هزینه ای مناسب سفارش بدین.

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک کنید.

location_on
آدرس دفتر مرکزی برنج تیسا : بابل، میدان کشوری، پاساژ تفرشی، واحد ۴۱

local_phone شماره مشاوره و سفارشات : 01132283036-09114586747

طرز تهیه رشته پلویی با برنج
طرز تهیه رشته پلویی با برنج
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *