طرز تهیه دمپخت برنج ساده

دوره مقدماتی php
طرز تهیه دمپخت برنج ساده
طرز تهیه دمپخت برنج ساده





 

طرز تهیه دمپخت برنج ساده

دوره مقدماتی php

 

روشهاي
پخت


 اولين نکته ، تهيه برنج خوب و درجه يک است، بديهي است چنين برنجي از
لحاظ قيمت گرانتر از برنجهاي پر محصول و
يا نامرغوب مي باشد ولي بايد
توجه داشت که برنج درجه يک علاوه برداشتن عطر و طعم ، داراي ري
زياد مي باشد که اين خود سبب آن مي شود تا هر کيلو برنج درجه يک
برای
 شش الي
هفت نفر
کفایت می کند اما هر کيلو
برنج پر محصول  و
 يا نامرغوب به چهار
 الي  پنج نفر  غذا  مي
دهد ، بنابر اين تصديق مي فرماييد که عملاً نه تنها برنج  درجه يک 
گران نبوده بلکه به صرفه نيز مي باشد.

1 – ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم
ميشوئيم تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي
کنيم .

2 – دو پيمانه برنج و چهار پيمانه آب و نصف قاشق غذا خوري روغن
مايع و يک قاشق چاي خوري نمک را در ظرف مناسب مايکروفر خوب مخلوط
مي کنيم ( بايد توجه داشت که حجم ظرف به اندازه اي باشد که سطح آب
تا نصف ظرف قرار گيرد).

3 – سپس ظرف را بدون درب ، مدت 10 دقيقه با قدرت 100% در داخل
مايکروفر قرارداده و پس از خاموش شدن مايکروفر برنج را هم مي زنيم
و درب ظرف را مي گذاريم و مدت 10 دقيقه با قدرت 70% در داخل
مايکروفر قرار مي دهيم .


روش پخت آبکشي

1 – ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم
ميشوئيم تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي
کنيم .

2 – برنج را به مدت 2 الي 3 ساعت در آب و نمک خيس مي دهيم 
بطوري که سطح آب تقريبا چهار سانتيمتر بالا تر از سطح برنج قرار
بگيرد و مقدار نمک آن به نسبت هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري نمک
مي باشد.

3 – قابلمه مناسبي را آب کرده مي گذاريم جوش بيايد سپس آب نمک برنج
را خالي کرده و برنج را در آب جوش مي ريزيم و مي گذاريم برنج جوش
بيايد ، آنگاه يکي دوبار آهسته بهم مي زنيم و چند لحظه منتظر مي
شويم تا مغز برنج کمي نرم شود بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له
کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را در آبکش مي ريزيم تا
آب آن خارج شود بعد به نسبت 2 پيمانه برنج 2 قاشق غذاخوري ماست و
يک قاشق غذاخوري روغن مايع ته قابلمه مي ريزيم و هم مي زنيم و بعد
برنج را از آبکش داخل قابلمه مي ريزيم و اطرافش را بصورت مخروط
بالا مي آوريم .

4 – درب قابلمه  را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و
روي قابلمه مي گذاريم و بعد
قابلمه را روي اجاق با شعله کم به مدت 25
دقيقه براي دو تا چهار پيمانه و مدت 40 دقيقه براي چهار تا ده
پيمانه برنج، قرار مي دهيم تا دم بکشد.


روش پخت کته

1 – ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم
ميشوئيم تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي
کنيم .

2 – براي هر پيمانه
برنج مقدار يک و نيم  پيمانه آب اضافه مي کنيم و  نمک  را به  اندازه لازم
داخل آن مي ريزيم (براي هر پيمانه برنج يک قاشق چايخوري نمک )

3 – به مدت 2 الي 3
ساعت به همين حالت مي گذاريم تا برنج کاملا خيس بخورد .

4 – قابلمه را روي
اجاق با شعله متوسط قرار مي دهيم پس از آنکه جوش آمد نصف قاشق غذا
خوري روغن مايع (براي 2 پيمانه برنج ) به آن اضافه نموده و هم مي
زنيم

5 – هنگاميکه آب برنج رو به انتها است يک بار هم زده و سپس درب
قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و روي قابلمه 
قرار  مي دهيم  و  شعله اجاق را  کم مي کنيم 
تا  به  مدت 10 دقيقه (براي 2 پيمانه برنج ) برنج دم
بکشد .

 

mlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml”>

-هنری برای تمام اعضای خانواده

جستجو در سایت:

متاسفانه صفحه ای با مشخصات مورد نظر شما یافت نشد.

کپی برداری از مطالب این سایت تنها با ذکر منبع مجاز می باشدطرز تهیه دمپخت برنج ساده

Powered By NewIDea

تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال ۹۸ در یک نگاه ، تقویم ۹۸ با مناسبت ها ، دانلود تقویم …

این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل افزایش هزینه‌های تولید سینمابالا گرفته است…

در شبکه های اجتماعی عکس های از مریم کاویانی با یک دیپلمات (رامین مهمانپرست) منتشر شده است که حکایت ا…

نام همسر جدید و دوم الهام حمیدی چیست؟ الهام حمیدی با انتشار تصویری در صفحه شخصی اش خبر از ازدواجش دا…

باران خوش اندام همسر امیرحسین صدیق کیست؟ امیرحسین صدیق بازیگر سینما و تلویزیون در صفحه اینستاگرامش و…طرز تهیه دمپخت برنج ساده

نظرات

حدود یک سال پیش کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، یکی از بازیکنان معروف …

نظرات

نظرات

۱۵۱ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

محمدرضا ملکشاهی راد در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۸ فروردین ماه) مجلس شورای …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

محسن فروزان، دروازه‌بان تراکتورسازی که با بسته نگه داشتن دروازه‌اش در حدود …

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

با دیدن فیلم زندگی‌های لاکچری چهره‌ها و درک فاصله‌ زیادی که بین …

نظرات

۱ نظر

نظرات

۱ نظر

نظرات

۴ نظر

۲ نظر

تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال …

نظرات

طرز تهیه دمپخت برنج ساده

نظرات

۱ نظر

۳ نظر

۴ نظر

۴ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

سنگین ترین نوزاد متولد شده در ایران دکتر محمود نوری شادکام گفت: …

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

روش‌های درمانی فعلی متداول برای مقابله با ویروس اچ آی وی، مبتنی …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

شرکت فولکس واگن آلمان که بزرگترین خودروساز در قاره اروپا به شمار …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

شرکت‌های گروه زراعت و خدمات وابسته در اسفند ماه ۹۷ مبلغ ۸۴ …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

ساعت ۴:۱۱ صبح امروز حادثه تصادف در انتهای بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی، …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۳ نظر

لوکیشن و محل تصویربرداری سریال نون خ در کدام شهر و روستا …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان …

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

۶ نظر

نظرات

نظرات

تصاویری از حضور افراد معروف در خانه مرحوم جمشید مشایخی جمشید مشایخی …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۵ نظر

دانشجوی ۲۱ ساله کلاله‌ای که از ۱۷ سالگی به فکر اهلی کردن …

نظرات

۳ نظر

نظرات

۲ نظر

نظرات

نظرات

۲۰ اسفند ۱۳۹۷

۱۸ اسفند ۱۳۹۷

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۳ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷

۷ دی ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten

ثبت دستور پخت
عضویت
ورود

پلو و چلو ازغذاهاي اصيل ايراني است که بايد در طبخ آنها دقت و سليقه کافي بکار برد چلو برنج ساده ای است که با خورشت صرف میشود ولی پلو برنجی است که ساده نبوده با مرغ و انواع سبزیها تهیه میشود مثل شیرین پلو،باقلا پلوو……..

تهيه يک پلو يا چلوي خوب هنر است و نشان دهنده سليقه يک کدبانوي ايراني پس لازم است به آنچه که ذيلا تذکر داده ميشود دقت بيشتري بشود .

· اولين نکته ، تهيه برنج خوب و درجه يک است که باين علامت شناخته ميشود:

برنج خوب بلند و باريک و قطر آن در هر دانه بيک اندازه و رنگ آن کمي زرد بدون خرده است و زير دندان کاملا سفت و محکم ميباشد بديهي است که چنين برنجي از لحاظ قيمت گرانتر تمام ميشود ولي بايد توجه داشت برنجهاي ارزان معمولي داراي ري کمتري است و مسلم است که تفاوت قيمت را ري بيشتر برنج خوب جبران مينمايد پس به صرفه ما است براي مختصر تفاوت قيمت مصالح ديگر و در نتيجه مرغوبيت غذا را ازبين نبريم .

· نکته ديگر طرز خيس کردن برنج است که بطريق زير انجام ميشود :

برنج را بدقت تميز ميکنيم با آب نيم گرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم ميشوئيم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روي برنج مقداري آب گرم بحدي که دست را نسوزاند ولي گرمي آن کاملا محسوس باشد ميريزيم آب بايد 4 انگشت تقريبا بالاتر از سطح برنج قرار بگيرد ، بعد بنسبت هر يک کيلو برنج يک کيلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفيدي مي پيچيم روي برنج قرار ميدهيم بهتر است برنج را روز يا شب قبل خيس کنيم يا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خيس نمائيم در صورتيکه براي خيس کردن برنج فرصت بيشتري باشد مقدار نمک يک کيلو و در فرصت کم يک کيلونيم خواهد بود .

· نکته سوم اينکه

ظرف طبخ بايد وسيع باشد تا برنج روي هم انباشته و له نشود حرارت پخت برنج بايد کاملا يک نواخت باشد بطوريکه زير ديگ را بگيرد و زياد هم تند نباشد

برنج به دو صورت پخت مي شود :

1- کته کردن

2- آبکش کردن

هردو را دم مي کنند اما طريقه درست کردن آنها با هم بسيار متفاوت است .

طرز تهيه کته :

ابتدا برنج را شستشو داده به مدت نیم ساعت خیس میکنیم داخل قابلمه روغن ریخته یک پیاز کوچک را در آن سرخ میکنیم و به تعداد پیمانه برنج یکی بیشتر(2پیمانه برنج + 3پیمانه آب) داخل آن آب مي ريزيم و نمک به آن اضافه مي کنيم ، سپس قابلمه را روي اجاق گاز مي گذاريم تا بجوش بیاید بعد آب برنج را ریخته درون قابلمه میریزیم . بعد از تبخير آب ، برنج را به صورت کوه در مي آوريم دم کن روي آن قرار مي دهيم تا دم بکشد

آبکش کردن برنج :

طرز دم کردن چلو ساده : ديگ مناسبي را آب کرده ميگذاريم جوش بيايد در صورت تهيه چلو براي اين که برنج سفيد تر شود ممکن است يک قطعه کوچک زاج ( باندازه يک فندق ) را کوبيده درآب برنج بريزيم ویا یک قاشق آبلیمو رابعد از ريختن برنج داخل ظرف بريزيم ، بعد نمک برنج را برداشته آب نمک را خالي مي کنيم و برنج را در آب جوش ميريزيم يکي دو بار آهسته هم مي زنيم مي گذاريم برنج جوش بيايد و مغز برنج کمي نرم شود بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد در فاصله جوشيدن برنج گاهي کف آن را مي گيريم و براي اينکه برنج شفاف تر شود ممکن است دو سه قاشق روغن ضمن جوشيدن داخل برنج بريزيم ، بعد برنج را در آبکش مي ريزيم مقداري آب نيم گرم روي آن مي دهيم که ليزي و شوري برنج گرفته شود بعد به نسبت هر يک کيلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن و کامی آب و ۲ قاشق ماست یا کمی شیر برای قرمز شدن ته دیگ ته ديگ مي ريزيم ديگ را مي گذاريم روي آتش بعد برنج را در ديگ مي ريزيم و اطرافش را بشکل مخروط بالا ميآوريم و میگذاریم دم بکشد

برای تزئین برنج کامی زعفران الیت را در آب جوشی حل کنید و بعد آنرا در ظرفی با کمی برنج قاطی میکنیم و به مدل دلخواه روی برنج تزئین میکنیم

درباره ما
|
تماس با ما
|
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت آماده لذیذ است.

طرز تهیه دمپخت برنج ساده
طرز تهیه دمپخت برنج ساده
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *