فايده ضرر حشرات

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

This is a discussion on حشرات مضر within the آرشیو forums, part of the بی مهرگان category; حشرات مضر بطور کلي به سه گروه اصلي تقسيم مي شوند:
۱- حشراتي که از گياهان تغذيه مي‌کنند؛
۲- حشراتي …

کاربر موثر

نمایش برچسب‌ها

مشاهده قوانین انجمن

دوره مقدماتی php

وجود حشرات در کره زمین چه فوایدی دارد؟

 

آیا تابحال به این فکر کرده اید که وجود حشرات چه فوایدی برای کره زمین دارد.

 

اوووووخ! اووووووی! ووووای سوسک! این واکنشی است که اکثر افراد با مشاهده ی یک حشره ی تیره رنگ با شش پا که به آرامی در حرکت اند نشان می دهند. اما این واکنش نسبت به این موجودات که برخی آنها را موجوداتی نفرت انگیز می نامند چندان منطقی و علمی نیست؛ چون نه تنها گستره ی وسیعی از حشرات بی آزارند، بلکه بدون حضور آنها هر چند هم که از دید ما نفرت انگیز و بی خاصیت برسند، فوق العاده مفیدند و بدون آنها چهره ی پیچیده ی زمین قطعاً تغییر رو به افولی را به خود خواهد دید.

 

معایب حشرات برای انسان

اگر حشرات از روی زمین بروند و نباشند؛ چه خواهد شد؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید؟ اما به شما می گوییم که قطعاً این مساله چنان تأثیر عظیمی بر روی زمین خواهد داشت که تصور آن هم برای ادامه ی حیات در زمین محال است. این عقیده ی گوگی دیویدویتز از بخش حشره شناسی و محیط زیست و زیست شناسی تکاملی از دانشگاه آریزونا ترو است.

 

اگر حشرات ناپدید شوند؛ به این معنی است که دیگر ویز ویز و یا نیش دردناک پشه تجربه نخواهیم کرد و از آن مهم تر این است که بیماری هایی که حشرات ناقل آنها به سایر موجودات زمین به خصوص انسان ها هستند مانند مالاریا و تب دنگو که هر ساله صدها هزار نفر را می کشد دیگر منتشر نخواهند شد و مرگ و میر ناشی از آن هم به اتمام خواهد رسید.

 

همچنین کشاورزان  دیگر نیازی به استفاده از سموم کشاورزی برای از بین بردن آفات مزارع نخواهند داشت. بر طبق گزارش بخش کشاورزی ایالات متحده ی آمریکا بیش از 500 میلیون پوند مواد شیمیایی هر سال برای مزارع ایالات متحده ی آمریکا مصرف می شود تا محصولات کشاورزی را از گرسنگی حشرات نجات دهد. این مساله برای بشر که بخشی از جمعیت اش در گرسنگی و فقر غذایی به سر می برد تا حدی بی معنی است و از دید دکتر دیویدویتز محاسن آن کمتر از معایب این حادثه ی فرضی خواهد بود.

 

مزایای حشرات

در حدود هشتاد درصد از کل حیات گیاهی زمین متعلق به گیاهان گل دار است. و برای بازتولید این تعداد بسیار زیاد گیاهان نیاز به حشراتی است که عمل انتقال گرده را از گیاه نر به گیاه ماده انجام دهند. در موارد نادری باد، آب و یا جانورانی مانند، پرندگان و خفاش ها در این مسیر دخالت می کنند. اما میزان بسیار زیادی از کار گرده افشانی توسط حشرات انجام می شود. دکتر دیویدویتز می گوید: با حذف حشرات بیشتر گیاهان روی زمین از میان خواهند رفت در توضیح این مساله باید گفت، که جهان با سناریوی آخرالزمانی برای نبود حشرات، جهان بدون برگ و یا با میزان برگ کمتری خواهد شد.

 

بین 50 تا 90 درصد از رژیم غذایی انسان ها چه از لحاظ حجم و چه از لحاظ میزان کالری  وابسته به گیاهان است و به صورت مستقیم از گیاهان گل دار تأمین می شود.  به علاوه دانه های خوراکی مانند برنج و گندم به همراه میوه ها و سبزیجات جزء این گیاهان محسوب می شوند که عمده ی غذای ما را تأمین می کنند. لازم است به این فهرست، گیاهان گل داری را افزود که ما به حیواناتی که می خوریم بافزاییم که از گاو گرفته تا مرغ و نیز ماهی های آب تازه را شامل می شود. بیشتر غذاها و خوراکی های ما وابسته به حشرات است.

 

دیویدویتز می گوید : همچنین اگر حشرات از اکوسیستم زمین محو شوند، تعداد وسیعی از پستانداران و پرندگان نیز پس از آن از بین خواهند رفت؛ زیرا اگر حشرات ناقل گرده ها هم نباشند، حیواناتی که حشره نمی خورند اما از میوه ها و سبزی جات استفاده می کنند از بین می روند. در این مسیر نوعی حالت دومینویی وجود دارد که با افتادن یک مهره بقیه ی مهره ها هم فرو می افتند.

 

بیایید تصور کنید که همین مورچه های ریز و پر کار دیگر نباشند، نتیجه چه خواهد بود؟ دیگر هیچ درخت افتاده و شکسته و نیز جسد جانداری به سرعت محو نخواهد شد؛ و هم چنان بر سطح زمین باقی خواهند ماند و این ابتدای آلودگی است. این مسأله حتی برای جسد های انسان ها هم تکرار می شود.  به این شکل روند تجزیه ی بقایای مرده ی همه ی موجودات روی زمین به کندی صورت خواهد گرفت؛ کند تر از زمانی که حشرات نیز در این امر مهم مشارکت داشته اند.

 

علت چیست؟

پاسخ این است که حشرات با مشارکت باکتری ها و قارچ ها در فرآیند تجزیه ی مواد ارگانیک زمین همکاری می کنند؛ از زمانی که یک برگ بر زمین می افتد تا زمانی که یک جسد بر روی خاک یا در زیر خاک قرار می گیرد همکاری این موجودات در فرایند تجزیه اثر گذار است. بدون حشرات، پشته های اجساد گیاهان و جانوران بر روی زمین شکل می گیرد. به این فهرست باید عسل و ابریشم یعنی دو ارمغان ارزشمند از فراورده های سنتی، باستانی حشرات برای انسان ها را افزود؛ این یعنی از بین رفتن حس شاعرانه ی عسل و ابریشم، دو ماده ای که حشرات آن را از قرن ها تولید کرده اند و قرن ها از یک سو به آن سوی زمین تجارت اش رونق داشته است.

 

پس فکر نبود حشرات به صورت کامل رد شده و غیر قابل تصور است. بیایید مثال ساده ای بزنیم، موج عظیم قرار گرفتن در برابر آفت کش ها، بیماری ها و از دست دادن زیست گاه ها باعث ایجاد تلفات زیاد در حیات وحش و زنبورهای عسل در سال های اخیر شده است.  از آن گذشته تغییرات آب و هوایی جهانی سبب  بهم خوردن هماهنگی میان حشرات و گیاهان وابسته به هم می شود و شکوفه دهی گیاهان را دچار اختلال می کند. این مساله خصوصاً در هفته های حساس و حیاتی برای باوری گیاهان خطرناک است و نبود هر کدام از طرفین روند گل دهی را خیلی زود و یا خیلی دیر خواهد کرد و در نهایت منجر به عدم باروری خواهد شد.

 

برای نمونه در پژوهشی که در سال 2014 در مجله ی زیست شناسی جاری (١) منتشر شده است گل ارکیده عنکبوتی که ناقل گرده ی آن زنبور کوچک است این هماهنگی را در اثر تغییر در اکوسیستم و آب و هوا از دست داده اند و حضور زنبور بر روی گیاه زودتر از موعد باروری صورت می گیرد. شرایط برای بسیاری از حشرات مشکل شده و این نگرانی را برای انسان به وجود می آورد که بدون وجود این موذی های مفید چه خواهد شد؟؟ حال متوجه شدیم که این تصوری انتزاعی نیست بلکه همان اتفاقی است که در حال حاضر در زمین در حال رخ  دادن است.

تابحال براتون پیش اومده که به چیزهای جالب در مورد پشه ها فکر کنید ؟ البته به غیر از انتقال بیماری مالاریا ! در این مطلب قصد داریم دانستنی های جالبی رو در مورد پشه ها با شما در میون بگذاریم . پس با ما همراه باشید .

شاید قبلا هم شنیده باشید که تنها پشه های ماده هستند که نیش میزنند و پشه های نر ، خونخواری نمی کنند ! پشه های ماده انسان و حیوانات رو برای بدست آوردن خون اونها نیش میزنند ولی برای زنده ماندن به خون احتیاجی ندارند . خون منبع پروتئین بسیار غنی برای پشه است و پشه ماده برای اینکه پروتئین مورد نیاز برای تخمگذاری رو تامین کنه نیش میزنه!

پشه ها مانند سایر حشرات ، خونسرد هستند و میتونند دمایی در حدود ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد را تحمل کنند ولی در دمای پایین تر از ۳۰ درجه سانتی گراد دوام ندارند ، این بدین معنی است که کشورهایی که تابستان سرد دارند از نعمت نیش پشه ها در شب بی بهره اند !

مانند زنبورها ، پشه ها هم گرده افشانی می کنند ، گرچه ما اونها رو به عنوان مزاحم های شب و نیش زن ! میشناسیم ، ولی برای باروری و بقای نسل گیاهان و گلها خیلی مؤثر هستند ، پشه های نر مواد غذایی مورد نیاز خودشون رو از شهد گیاهان تامین می کنند برای همین هم هست که نیش نمی زنند!

محل مناسب برای زاد و ولد پشه ها ، آبگیرها و آبهای راکد هست . اونها در آبگیرها و برکه ها ، لجن زارها و مکانهایی که با آب باران پر شده اند تخم گذاری میکنند . پس اگه منزل شما از چنین جاهایی دور باشه احتمالا با پشه های خیلی کمتری سر و کار خواهید داشت .

آیا میدونستید که پشه ها با بو کشیدن شکار خودشون رو پیدا میکنند؟! جاذب های شیمیایی و گرمایی به همراه دی اکسیدکربن از مهمترین عوامل جذب کننده پشه ها هستند . تمام پستانداران در فرآیند تنفس ، دی اکسیدکربن رو به بیرون میفرستند و همین مساله باعث میشه تا پشه ها به سادگی جایی که شما قرار گرفتید رو پیدا کنند ! پس اگه بتونید نفس نکشید نیش نمیخورید !!

پشه ها گونه های متفاوتی دارند ولی روند تکامل در همه اونها یکسان هست که به ترتیب شامل تخم ، شفیره ، لارو و درنهایت پشه بالغ هست . در برخی از گونه ها برحسب شرایط فصلی ، ممکنه یک پشه تا مدت ۵ سال در حالت تخم باقی بمونه و به شفیره تبدیل نشه !

برای اکثر پشه ها ، انسان هدف اصلی نیست ، بلکه انتخاب اول اونها قورباغه ، پرندگان ، اسب ها و سایر پستانداران هستند . همچنین پشه ها غذای پرندگان ، ماهی ها و سایر حشرات رو تشکیل میدهند .

در یک ثانیه ، یک پشه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ بار بال میزنه و پشه ی نر ، پشه ماده رو از طریق گوش دادن به صدای بال زدن اونها تشخیص میدهند و انتخاب می کنند .

پشه ماده بیش از یک بار نیش میزنه ، وقتی برای بار اول نیش زد مرحله توسعه و تکامل تخم ها انجام میشه و بعد از این مرحله پشه میتونه تا ۲۵۰ تخم بگذاره ، سپس به سراغ قربانی بعدی میره تا نیشش بزنه!! به طور میانگین یک پشه ماده بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تخم در دوران زندگی ۳ تا ۱۰۰ روزه اش میگذاره در حالی که یک پشه نر حداکثر ۲۰ روز زندگی میکنه!!

وزن یک پشه معادل ۰/۰۰۱ گرم هست . مکان های تاریک رو بسیار دوست دارند و به اونها جذب میشوند برای همین اگر میخواهید کمتر نیش بخورید در منزل لباس روشن بپوشید . خارشی که بعد از نیش خوردن از پشه ها احساس میکنید به دلیل یک واکنش حساسیتی آلرژیک هست که بدن در برابر بزاق پشه انجام میده .

اگر علاقه دارید حقایق بیشتری رو در مورد پشه ها بدونید کتابچه کوچک اسرار جالب از دنیای پشه ها رو از بخش محصولات رایگان عصرعلم دانلود کنید . سایت عصرعلم این کتابچه رو به شما هدیه میده .

مطالبی که در مورد پشه نوشتید جالب بود.

خیلی جالب بود سپاس

??????منو یه عالمه نیش زدن دارم میمیرم آخه چه فایده ای دارنننننن???? واسه درمان چیکار کنم?

یه دونه قرص ب کمپلکس بخور دیگه سراغت نمیان

موجودی که در یک ثانیه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ بار بال بزنه شاید الان مفید نباشه ولی شاید در آینده بدردی بخوره.

عالی بود در درسم بهم کمک کرد

سلام،ایا پشه هایی هستند که بتوانند درانتهای موی سرانسان بتوانند بمدت طولانی(به سال بکشد)زندگی کنند؟منظورم ازپشه،حشراتی که متوانند پرواز کنند.لطفا پاسخ دهید برایم خیلی مهم است

خداوند برای چی پشه ها را آفرید. پشه ها هیچ فایده ای هم برای جامعه ندارند.

خداوند برای چی پشه ها را آفرید. پشه ها هیچ فایده ای هم برای جامعه ندارند.

پشه هاخیلی خیلی بی شعور هستند.هیچ نفعی هم برای جامعه ندارند. مسٔولین بررسی کنند که پشه آیا فایده هم دارد

به نظرمن پشه ها فقط مضرهستند هیچ فایدی ندارند.تازه همشون بامن لج هستند فقط توی جمع منو نیش میزنن

عالی بود ولی پشه هافایده هم دارند؟اونا فقط نیش میزنن

والا ما که ندونستیم راز آفرینش این حیوان موزی چیه

Salam.afarin.ali bud.afarin be in tahghighatetun

جالب بود. من قبلا شنیده بودم که پشه ها از بیماری خوره جلوگیری می کنند. میخواستم بدونم همچین چیزی واقعیت داره؟ ممنون

عالی بود

خوب بود

مطالب جالبي داشت خيلي بهم در تحقيقاتم كمكم كرد

خیلی باحال بود ممنون

مطالب جالبي داشت

جالب بود

افرین خیلی خوب بود بهم کمک کرد

دمتون گرم با حال بود !

چیستان های کوتاه هم بزارین

چرا پشه ها بعضی انسانهارو بیشتر نیش میزنند؟

در پاسخ به saba

این سوال شما در کتابچه ی “اسرار جالب از دنیای پشه ها پاسخ داده شده ، توصیه می کنم دانلودش کنید!!

در پاسخ به saba

چون گوشتتون شیرینه و با عث میشه پشه بیشتر از گوشت وخون شما بخوره مثل اینکه شما زمانی که یک چیز تلخ میخوری وآن را نمیتوانید بخورید وبه سراغ چیز دیگری میروید اما اگر چیز شیرینی باشد به او جذب میشوید.

در پاسخ به saba

پشه ها همه رو نیش میزنن اما یک سری افراد بدنشون واکنش نشون میده و خارش میگیره و یک سری ها بدنشون هیچ گونه واکنشی حتی تورم سطحی هم نشون نمیده

محصولات و کتابهای آموزشی عصرعلم را در این بخش مشاهده کنید.

ورود به فروشگاه

با کسب مهارت به صورت کاربردی، برای خودتان کار و درآمدزایی ایجاد کنید!

لیست دوره ها

راهنمای لغو عضویت

© ۱۳۹۷-۱۳۸۸ تمامی حقوق مادی و معنوی بر اساس موارد ذکر شده در مرام‌نامه‌ی عصرعلم محفوظ می‌باشد. 9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *