طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی
طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش های متفاوتی طبخ می شود. مواد اصلی این غذای خوشمزه بادمجان ، گوشت چرخ کرده ، برنج ، سبزی دلمه و پیاز هستند.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر دلمه بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری دلمه بادمجان تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه دلمه بادمجان با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

دوره مقدماتی php

دستور پخت

ابتدا لپه را از شب قبل یا ۶ ساعت قبل از پخت در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم تا خیس بخورد و در فاصله زمانی ۲ ساعت ۲ الی ۳ بار آب آن را بیرون می ریزیم و مجددا آب داخل کاسه می ریزیم،این کار باعث از بین رفتن نفخ و پخت زودتر لپه ها می شود

سپس لپه را آبکشی می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم و روی حرارت متوسط اجازه می دهیم تا پخته شود.آنوقت پوست بادمجان ها را می گیریم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا خشک شوند و یا با یک دستمال آنها را خشک می کنیم و کنار می گذاریم.

در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم کمی نمک و درب آن را می گذاریم تا جوش بیاید برنج را می شورییم و آب آن را بیرون می ریزیم و در آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم بعد از ۵ دقیقه یک دانه از برنج را زیر دندان می گیریم اگر اطراف ان کاملا نرم و پخته بود

ولی مغز آن کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. دو عدد پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و ۲ حبه از سیر را نیز پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم

و کمی که داغ شد پیاز و سیر را در آن تفت می دهیم تا نرم شوند و آن وقت گوشت چرخ کرده را می افزاییم و کمی نمک،فلفل روی گوشت می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و آنگاه رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم

و به قابلمه لپه سر می زنیم و کمی از آن را بر می داریم و لای دندان امتحان می کنیم( همین که لپه ها نیم پز و کمی نرم شوند کافی است) اگر نیم پز بود زیر شعله را خاموش می کنیم و لپه ها را آبکش می کنیم و زمانیکه آب آن رفت به همراه سبزی دلمه به مواد داخل تابه می افزاییم

و مخلوط می کنیم و مدام هم می زنیم و حرارت را متوسط می کنیم تا سبزی آب آب نیندازد.پس از اینکه رنگ سبزی تغییر کرد درب تابه را می گذاریم تا داخل تابه بخار بپیچد و سپس درب تابه را بر می داریم وبرنج را اضافه می کنیم

و مجددا مواد را مخلوط می کنیم و صبر می کنیم تا اگر آب اضافی در مواد هست کاملا تبخیر شود و بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و می گذاریم تا مواد خنک شوند. داخل بادمجان ها را برش عمودی می زنیم و داخل آن ها را خالی می کنیم

فقط باید دقت کنیم تا به دیواره های بادمجان ها آسیب وارد نکنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و کمی که روغن داغ شد باد مجان ها را به همان صورت درسته در روغن سرخ می کنیم هر دو طرف آن ها که سرخ شد در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافه آن خارج شود.

سیر و پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای بزرگ(بادمجان ها در این تابه می خواهیم بچینیم)کمی روغن می ریزیم و داغ که شد پیاز و سیر را در آن تفت می دهیم تا طلایی شوند

و گوجه فرنگی ها را می شوییم و خرد می کنیم و به پیاز و سیر اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوجه فرنگی ها کمی نرم شوند و سپس ۲ لیوان آب و کمی نمک،فلفل روی مواد سس می پاشیم و صبر می کنیم تا سس با حرارت بالا کمی غلیظ شود و سپس حرارت را متوسط می کنیم

و داخل بادمجان ها را از مواد داخل تابه پر می کنیم و در تابه سس بادمجان های پر شده را می چینیم و درب تابه را می گذاریم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بادمجان ها با سس طعم دار شوند. دلمه بادمجان های آماده شده را با سس غلیظ و خوش طعم نوش جان کنید.

تصویر از yasamannbanooo

همچنین ببینید

 

نکته: گاهی تو این دلمه از نصف پیمانه بلغور هم استفاده میشه.

 

afarin weblog khubi dari

یعنی کشتید منو با این تخمین زمانی تون !!!!!!!!! بابا جان این زمانی که گفتی فقط زمان دم پختنه , آماده سازیش n ساعت طول می کشه . آب مرغ و آب گوشت و ممکنه آماده نباشه . زرد آب بادمجون جای خود دارد :دی
علی ای حال دست مریزاد

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

[لبخند][سوال][تعجب][شیطان][فرشته][سبز][خمیازه][هیپنوتیزم][تلفن][وحشتناک][ناراحت][قلب][عصبانی][گریه][خرخون][ساکت][خوشمزه][دروغگو][تماس][عجله][چشمک][خجالت][مغرور][خنده][گل][قهر][متفکر][منتظر][کلافه][راک][نیشخند][زبان][عینک][خنثی][خواب][دلقک][اوه][افسوس][خداحافظ][شکست][پلک][ماچ][نگران][ابرو][شوخی][ابله][دست][اوغ][زودباش][تایید][بغل][دلشکسته][شرمنده][قهقهه][بازنده][هورا][اضطراب][گاوچران][رویا][من نبودم]

ali bood man k kheili lezzat bordam
faghat yekam rube anar ham behesh ezafe kardam
aha yekam shevid ham be berenj zadam moghe pokhtan
ali boood thankssssssssss
kash mishod aksesho up load konam too site

عالی بود ممنون مخصوصا با فلفل های رنگی

عالی بود ممنون مخصوصا با فلفل های رنگی

سلام خيلي خوشمزه بود دسستتون درد نكنه

عالی بود

sghdcvfhnxvvxdgxdfvfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffftyyyyyyyyyyytedddddddserfddddddddddddddddddddddddddgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggdddddddddddddddddddddddddssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

[گاوچران][قلب][دلشکسته][گاوچران][کلافه][خنده][قلب][عصبانی][خرخون]

دلمه فلفل یکی از غذاهای اصیل ایرانی می باشد. این دلمه طرفداران زیادی در نقاط مختلف ایران دارد. برای تهیه دلمه فلفل از رنگهای مختلف فلفل می توانید استفاده کنید. دلمه فلفل از گوشت، سبزیجات معطر و حبوبات تهیه می شود. در ادامه با طرز تهیه دلمه فلفل آشنا خواهید شد.

گام اول:
پیاز ها را بصورت نگینی برش داده و با کمی روغن تفت دهید.

گام دوم:
گوشت را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. سپس سیر له شده، نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه فرنگی را نیز به همراه مقداری آب به تابه اضافه کنید و بگذارید تا گوشت بپزد.

گام سوم:
سبزی خرد شده را به همراه برنج و لپه نیم پز به مواد اضافه کنید.

گام چهارم:
فلفل های دلمه ای (که بهتر است درشت و یکی دست باشد) را توسط چاقویی تیز به شکل دایره ای از بالا طوری برش دهید که بتوانید داخل آن را خالی نمایید.

گام پنجم:
پس از خالی کردن، فلفل ها، درون قابلمه ای مناسب آب و مقداری نمک را به جوش بیاورید و فلفل ها را چند دقیقه داخل آن بجوشانید تا کمی نرم شوند.

گام ششم:
داخل فلفل ها را با مواد تهیه شده پر نمایید و سپس در کنار هم درون قابلمه ای مناسب بچینید. دلمه فلفل باید با مقداری استاک یا سس گوجه فرنگی پخته شود. دلمه فلفل را در ظرفی زیبا سرو نمایید.

نکته:
برای چاشنی دلمه فلفل می توانید ۱ قاشق شکر و کمی آبلیمو به مواد میانی اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید بجای آبلیمو از سرکه نیز استفاده نمایید.

امیدوارم از تهیه دلمه فلفل لذت برده باشید.

طرز تهیه کوفته تبریزی یکی از محبوب ترین کوفته های ایرانی

طرز تهیه کوفته برنجی یکی از فراگیر ترین کوفته های ایرانی

طرز تهیه کوفته هویج یکی از کوفته های محبوب ایرانی

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

طرز تهیه دلمه مرغ و اسفناج غذایی لذیذ و خوش رنگ

طرز تهیه اسکاچ مرغ با تخم بلدرچین یک غذای انگلیسی

من
عاشق بادمجانم. خورشت بادمجان، کشک و بادمجان، ماست و بادمجان، قارنی یاریخ (به
فارسی شکم پاره بادمجان)، هلیم/حلیم بادمجان، کباب با بادمجان، آش بادمجان، بادمجان پلو، یتیمچه،
بادمجان در تاس کباب، بادمجان در دوزمه و هر چیز بادمجانی دیگر را دیوانه وار دوست
دارم. ولی “دلمه بادمجان” واقعاً خوشمزه است، بخصوص به همراه تکه ای نان
سنگگ و ماست پرچرب سرد واقعاً محشر است و گزینه مناسبی نیز برای سحری یا افطاری می
باشد. (قابل ذکر است که در تبریز افطاری و شام اغلب یکی است).

این
روش پخت مادر بنده “پری خانم” می باشد که از مادر خدابیامرزشان
“آنا” یاد گرفته اند و من عاشقشم.

 

پیش
از تهیه:

مهمترین
فوت کوزه گری این غذا داشتن بادمجانهای مرغوب می باشد. به گفته مامانم که یک متخصص
خرید سبزیجات و میوه جات میباشند، بادمجان‌های گوشتالو، براق، سنگین و بلند با
پوستی کشیده و سفت و حتی الامکان بدون آثار ضرب خوردگی، اغلب خوشمزه‌ تر و شیرین
تر هستند.

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

پیش
از تهیه:

فنجان
مورد استفاده ما، فنجان دسته دار آرکوروک فرانسه می باشد که حدوداً 150میلی
لیتری است.

مواد
لازم:

بادمجان
گوشتی درشت مخصوص دلمه: 6 عدد

گوشت
چرخ کرده: 250 گرم

برنج:
یک و نیم فنجان

لپه
پخته شده: نیم فنجان

پیاز:
سه عدد متوسط

گوجه
فرنگی: دو عدد متوسط

نمک،
فلفل، ادویه، زردچوبه: به میزان لازم

زعفران
برای درون سس (در صورت تمایل): به میزان لازم (مادرم گاهی استفاده می کنند و گاهی
نه. من بدون زعفران بیشتر می پسندم)

رب:
به میزان لازم

آب
ساده یا آب مرغ یا آب گوشت جهت تهیه سس: به میزان لازم

روغن
(جهت سرخ کردن پیازها): به میزان لازم

کره
یا روغن (جهت تهیه سس): به میزان لازم

 

طرز
تهیه:

1-     مواد داخل دلمه را به شرح زیر آماده می کنیم:

2-     پیازها را نگینی خرد می کنیم و با روغن و
مقدار کمی زردچوبه تفت می دهیم.

3-    
گوشت چرخ کرده را به درون پیازها می ریزیم و
تفت می دهیم و مجدداً مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. کمی بعد نمک و رب را نیز اضافه می
کنیم همچنان تفت می دهیم تا خوش رنگ شود.

4-     برنج را که از قبل بدون نمک خیس کرده و بعد آبکش کرده ایم به
گوشت اضافه می نمائیم و مقداری کمی آب (حدود یک فنجان) به آن می افزائیم و اجازه
می دهیم برنج کمی بپزد و نیم پز شود.

5-     لپه را از قبل آبپز می نمائیم و سپس آبکش می
کنیم و به مواد دلمه می افزائیم.

6-     گوجه فرنگی ها را که از قبل نگینی ریز خرد کرده ایم. به مواد فوق می افزائیم.

7-     همه مواد فوق را به آرامی با هم مخلوط می
نمائیم.

8-     قسمت بالائی بادمجانها یعنی دسته بادمجانها را
می بریم، می شوئیم و سپس یک برش طولی در آن ایجاد می کنیم. به طوریکه برش چند سانتی متری از
قسمت سر و دم فاصله داشته باشد.

9-     بادمجانها را داخل قابلمه آب در حال جوش ریخته و
میگذاریم کمی نرم شود، نه خیلی سفت بماند و نه خیلی له و نرم شود.

10-سپس بادمجانها را با کفگیر از داخل آب جوش برداشته
و به ظرف حاوی آب خنک انتقال می دهیم و اجازه می دهیم کمی خنک شود.

11-سپس بادمجانها را مابین کف دو دست قرار می
دهیم و با کمی فشار به هم می مالیم. یعنی در حالیکه بادمجان مابین دو دست است، یکی
از دستها به سمت جلو و دیگری به سمت عقب حرکت می کند. با این کار تخم بادمجانها را
در می آوریم. گاهی داخل آب فرو می بریم تا تخم ها به آسانی از بادمجان جدا شود.

12-سپس آبکشی را درون قابلمه ای خالی قرار می
دهیم. بادمجانها را به صورت طولی کنار هم میچینیم. یک بشقاب روی آنها قرار می دهیم
و قابلمه حاوی آب را روی آن قرار می دهیم. اجازه می دهیم یکی دو ساعت در آن حالت
بماند. این فشار باعث می شود که آب اضافی و یا تلخ بادمجان به آسانی خارج شود و
درون قابلمه پائینی بریزد.

13-سپس قسمت میانی بادمجان را به آرامی باز می
کنیم. با کمک نمکدان، زردچوبه و نمک به درون آن می پاشیم تا خوش رنگ و خوش طعم شود.

14-سپس
با قاشق غذاخوری مایه دلمه را درون بادمجان قرار می دهیم. البته مایه خیلی خیلی زیادی
داخل بادمجانها قرار نمیدهیم، چون
برنج حین پختن حجمش بیشتر می شود.

15-بعد با یک نخ بلند تمیز (ما از نخ نازک مخصوص لحاف استفاده
می کنیم) از بالا تا پائین دور بادمجان می پیچیم. این کار سبب می شود که بادمجان
حین قرار دادن در قابلمه و بعد حین قرار دادن در بشقاب سرو وا نرود.

16-سپس درون
قابلمه ای با مقداری رب، روغن یا کره، آب ساده یا آب مرغ یا آب گوشت مقداری سس
شل درست می کنیم، بعداً غلیظ خواهد شد، (سس بهتر است کمی چرب باشد) و دلمه ها را درون آن قرار می دهیم.
حرارت بایستی ملایم باشد و همچنین در قابلمه حتماً بایستی بسته باشد تا دلمه ها مغزپخت
شود.

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

17-سپس بعد از پخت، دلمه ها را درون ظرف سرو قرار
می دهیم و مقداری از سس را روی آن قرار میریزیم. بعد از قرار دادن دلمه ها در ظرف
سرو، اغلب نخ را با قیچی تمیز می برند ولی چون ما فقط دو تا از آنها را مصرف کردیم،
هر کدام در بشقاب خود نخ آن را جدا کردیم تا مابقی وا نرود.

18-نوش جان. (سس این غذا بایستی غلیظ تر از تصویر باشد. سس ما چون خیلی غلیظ شده بود، در آخرین لحظه کمی آب داغ و روغن ریختم که باعث شد سس ما زیاد شل بشود)

 

نکات:

1-    
بعضی
بادمجان را به روش فوق آبپز نمی نمایید. بادمجان را تپل تر انتخاب می کنند، سپس
روی سطحی می مالند، مابین دو دست و با کمک انگشتان شست آن را فشار می دهند تا نرم
شود. سپس قسمت بالایی آن را برش زده و با کمک چاقو یا هسته گیر سیب داخل آن را
خالی می کنند. و داخل آن را با مواد دلمه پر می کنند. مدت زمان پخت این دلمه و
بادمجان بیشتر از حالت فوق می باشد. در این حالت اغلب تکه بادمجانهایی را که از
داخل بادمجان در آورده اند (تخمها مصرف نمی شود) در ظرف دلمه و درون سس میریزند تا
بپزند و طعم دار شوند و به همراه دلمه سرو می کنند.

2-    
برنج
را می توان از قبل نیم پز کرد ولی به روش فوق آسانتر و خوش طعم تر است.

3-    
قبلاً
از گوشت قرمز قیمه شده به صورت ریز از قبل پخته شده استفاده می کردیم ولی الان چند
سالی است که از گوشت چرخ کرده استفاده می نمائیم.

4-    
برخی
گوجه فرنگی درون مایه استفاده نمی کنند ولی دلمه با گوجه فرنگی خوشرنگ تر و خوشمزه
تر است.

5-    
با
این مواد می توان دلمه فلفل دلمه ای نیز تهیه کرد. کافی است سر فلفل دلمه ای را
برش زده، تخم آن را گرفته و مواد را داخل آن ریخته، درش را روی فلفل قرار داده و
با تهیه سس فوق آن را بپزیم. این دلمه به حالت سنتی با فلفل دلمه ای سبز تهیه می شود ولی استفاده از فلفل دلمه ای رنگی نیز جلوه بیشتری به دلمه می
دهد.

6-    
ما
اغلب دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای را همزمان تهیه می کنیم.

7-    
برخی
از سبزی هم درون این دلمه استفاده می کنند که من نمی پسندم.

اپک تایمز

9 شهریور 1392

Temps de lecture : [est_time]

دلمه فلفل سبز (اپک‌‏تایمز)


مواد لازم :

فلفل دلمه‌‌‏ای سبز یا فلفل دلمه‌‌‏ای قرمز :۷ عدد

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی

گوشت چرخ کرده :۲۰۰ گرم

سبزی دلمه‌‏ای : نیم کیلو خرد شده

برنج‌‌‏نیم پز : یک ونیم پیمانه پلوپز

لپه پخته شده : نصف پیمانه پلوپز

پیاز : ۲عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری

آب‌‌‏گوشت : یک فنجان

نمک و فلفل زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه :

 پیاز را نگینی کرده و تفت می‌دهیم تا به صورت طلایی دربیاید، بعد گوشت چرخ‌کرده را اضافه و تفت می‌دهیم. زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجه‌فرنگی و کمی آب به آن اضافه می‌کنیم تا بجوشد و گوشت کاملاً پخته شود.

بعد از اینکه گوشت پخته شد و به روغن افتاد، سبزی دلمه‌‌‏ای که شامل تره، جعفری، مرزه، ترخون، شوید است را خرد کرده و به مایع گوشت می‌‌‏افزاییم و کمی به هم می‌‌‏زنیم تا با گوشت کمی سرخ شود.

سپس برنج و لپه پخته شده را اضافه می‌‌‏کنیم و آن‌‌‏ها را با گوشت و سبزی و بقیه مواد تفت می‌‌‏دهیم .

 سر فلفل‌‌‏ها را به شکل دایره می‌‌‏بریم و تخم داخل آن‌‌‏ها را خالی می‌‌‏کنیم. فلفل‌‌‏ها را همراه با آب و نمک می‌‌‏جوشانیم تا کمی نرم شوند. سپس داخل آن‌‌‏ها را با مایع گوشتی پر می‌‌‏کنیم. (البته می‌‌‏توانیم دلمه‌‌‏ها را به صورت خام هم از مواد گوشتی پر کنیم.)  آن‌‌‏ها را در ظرف نسوز یا قابلمه قرار می‌‌‏دهیم و مقداری آب‌‌‏گوشت روی آن‌‌‏ها می‌‌‏ریزیم.

سپس قابلمه را روی شعله قرار می‌‌‏دهیم تا دلمه‌‌‏ها بپزند ولی له نشوند. پس از آماده شدن دلمه فلفل با چند عدد گوجه فرنگی آن را تزئین می‌‌‏کنیم.

این نوع دلمه را می‌‌‏توانیم با ماست و یا سس گوجه فرنگی سرو کنیم.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.



ایمیل:

طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی
طرز تهیه دلمه فلفل سبز تبریزی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *