طرز تهیه حلیم عدس برای صبحانه
آرایش
مدل مو
مدل لباس
* در یک قابلمه گوشت و مقداری پیاز می ریزیم و می گذاریم تا بپزد وقتی که نیم پز شد عدس خیس کرده را اضافه می کنیم.
* بعد از گذشت 10 دقیقه برنج خیس کرده را افزوده و می گذاریم تا مواد خوب بپزد.
* سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط می کنیم.
* دو لیوان آب یا آب گوشت و نمک و فلفل روی این مواد می ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و گاهی هم می زنیم تا حلیم جا افتاده و کشدار و غلیظ شود.
* ظرف را از روی حرارت برداشته با کشک مخلوط می کنیم و در ظرف سرو می کشیم.
* روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده بعد سرو می کنیم.
* عدس را جداگانه پخته، برنج را اضافه می کنیم تا بپزد بعد با هم میکس می کنیم.
* گوشت را هم بعد از پختن میکس کرده با مواد مخلوط می نماییم تا با هم بپزد و کش دار شود. در آخر کشک را می افزاییم.
منبع: مجله آشپزی خانواده سبز – شماره 74 – فریده بیت اللهی، کارشناس آشپزی
آموزش آشپزی ، ، آموزش پخت انواع غذای ایرانی ،غذای فرنگی و سنتی
گوشت سردست 500 گرم
عدس 100 گرم
طرز تهیه حلیم عدس برای صبحانه
برنج سه قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده یک پیمانه
کشک و روغن و نمک و فلفل و گردو و نعنا خشک به میزان لازم
پیاز دو عدد
* در یک قابلمه گوشت و مقداری پیاز میریزیم و میگذاریم تا بپزد وقتی که نیم پز شد عدس خیس کرده را اضافه میکنیم.
* بعد از گذشت 10 دقیقه برنج خیس کرده را افزوده و میگذاریم تا مواد خوب بپزد.
* سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط میکنیم.
* دو لیوان آب یا آبگوشت و نمک و فلفل روی این مواد میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی هم میزنیم تا حلیم جا افتاده و کشدار و غلیظ شود.
* ظرف را از روی حرارت برداشته با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف سرو میکشیم.
* روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده بعد سرو میکنیم.
* عدس را جداگانه پخته، برنج را اضافه میکنیم تا بپزد بعد با هم میکس میکنیم.
* گوشت را هم بعد از پختن میکس کرده با مواد مخلوط مینماییم تا با هم بپزد و کشدار شود. در آخر کشک را میافزاییم.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: مجله آشپزی خانواده سبز – شماره 74 – فریده بیت اللهی، کارشناس آشپزی
حلیم گندم (خوزستان)
حلیم با گوشت
حلیم
حلیم بادمجان
حليم چون داراي گوشت و گندمه خيلي مقويه و واسه صبحانه يك غذاي كامله
ميتونيد شب درست كنيد و صبح بعد از گرم كردن همراه كودك دلبندتون ميل كنيد.
عدس هم چون منبع غني از آهنه برايه صبحانه مناسبه.
دستور پخت حليم :
طرز تهیه حلیم عدس برای صبحانه
گوشت 200 گرم
برنج دو قاشق غذا خوري
گندم پرك شده يك ليوان اول گوشت ( بوقلمون – گوسفندي – مرغ ) را بپزيد….. وقتي نيم پز شد برنج بريزيد توش تا با گوشتت بپزه …گوشت كه كاملا پخت و برنج له شد …. گندم پرك شده رو بهش اضافه كنيد. وقتي گندم رو اضافه كرديد بايد مرتب هم بزنيد كه ته نگيرد اونقدر هم مي زنيد گه گندم هم له شود …. كمي هم روغن مايع يا كره مي تونيد توش بريزيد كه خوشمزه تر هم بشود . …………در اخر تمام تمام مواد كه پخت مي زاريد سرد مي شه و مي ريزيد تو ميكسر يا مخلوط كن تا مواد كاملا له بشه … مي تونيد آخر سر توش دارچين هم بريزيد اين حليم كمتر از يكساعت اماده مي شه مي تونيد با كمي شكر به ني ني ها بديد.
طرز تهيه عدسي :
عدس يك ليوان سيبزميني متوسط يك عدد پياز رنده شده و تفت داده شده سه قاشق غذاخوري آرد يك قاشق غذاخوري آويشن و نعناع خشك يك قاشق غذاخوري روغن مايع دوقاشق غذاخوري نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم طرز تهيه: عدس را ميپزيم و بعد از پختن، آب آنرا كنار گذاشته ميكس مي كنيم تا كاملا له شود. در ظرفي روغن ريخته و پياز رنده شده را همراه با آرد كمي تف ميدهيم و سپس آويشن و نمك و زردچوبه و فلفل به آن ميزنيم و عدس كوبيده شده را بههمراه آبعدس داخل آن ميريزيم. اگر آبعدس كم بود يك ليوان آب جوش به آن اضافه ميكنيم. سيببزميني راپخته ،ميكس كرده و داخل عدس ميريزم و ميگذاريم عدسي جا بيافتد و غليظ شود عدسي آماده است.
نوع ديگر عدسي با شير و كره : ———————— ميتوانيد پس از پخت كامل عدس ها و ميكس كردن آنها داخل آن 2 ليوان شير ( يا كمي خامه ) بريزيد و كمي بجوشانيد تا خيلي شل نباشد و جا بيافتد و در انتها كمي كره به آن اضافه كنيد . اين نوع عدسي سفيد براي صبحانه ني ني ها ايده آل است .
اين صبحانه براي بچه هاي يكسال به بالا توصيه ميشود.
10