طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

دوره مقدماتی php
طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس
طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

طرز تهیه باقلوا با آموزش مراحل کامل که شامل 4 مرحله تهیه مایه داخل باقلوا، تهیه شربت باقلوا، تهیه خمیر باقلوا، و مرحله نهایی تهیه و آماده سازی شیرینی باقلوا می باشد، در این مطلب آورده شده که برای استفاده شما از این دستورالعمل می باشد.

شیرینی باقلوا از جمله شیرینی های اصیل و با قدمت طولانی می باشد که سالیان سال در جشن ها و شادی ها کام مردم را شیرین نموده است.  طرز تهیه باقلوا در شهرهای مختلف ایران با روش های گوناگونی صورت می گیرد. در این میان شیرینی باقلوای اصل مختص استان یزد می باشد. در این دستورالعمل، طرز تهیه باقلوا با آموزش کامل و مرحله به مرحله در اختیار شما عزیزان علاقه مند به شیرینی پزی قرار داده شده و امید است نهایت استفاده از آن را ببرید.

پودر پسته یا پودر بادام : 300 گرم

پودر قند : 150 گرم

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

دوره مقدماتی php

هل : نصف قاشق غذاخوری

شکر : 500 گرم

آب : 2 لیوان

گلاب : نصف لیوان

زرده تخم مرغ : 2 عدد

روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری

بکینگ پودر : نصف قاشق مرباخوری

شیر : 1 استکان

کره : 100 گرم

نمک : به مقدار لازم

گلاب : به مقدار لازم

آرد سفید : به مقدار لازم

پودر پسته و یا پودر بادام را همراه پودر قند و هل در ظرفی با هم مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.

درون قابلمه مناسبی شکر و آب را باهم مخلوط کرده و آن را روی حرارت گذاشته تا به جوش آید و مقداری غلیظ شود. سپس گلاب را به شربت افزوده و پس از چند دقیقه قل زدن شربت، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس از صافی توری شربت را رد کرده و در کناری نگه دارید.

بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و آن را در شیر حل نمایید. زرده های تخم مرغ و روغن را نیز با هم خوب مخلوط کنید. سپس مخلوط شیر را به مخلوط زرده تخم مرغ و روغن اضافه کرده و آن دو را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.

آرد سفید را چند بار الک کرده و سپس کم کم به مایه مرحله قبل اضافه نمایید تا زمانی که دیگر خمیر به دست آمده به دست شما نچسید. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و در کناری بگذارید تا به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت کند.

حجمی از خمیر به اندازه یک نارنگی را بردارید و آن را بر روی سطحی که آرد پاشیده اید، توسط وردنه کاملا نازک پهن کنید. قالب مناسبی انتخاب کرده و خمیر را در کف آن پهن نمایید. لایه خمیر دیگری را به همین روش پهن کرده و روی لایه خمیر اول قرار دهید. سپس مایه داخل باقلوا را که از قبل در مرحله اول آماده کرده بودید را روی لایه خمیر دوم به طور یکنواخت پخش کرده و با دست آن را فشار دهید و مقداری گلاب بر روی لایه دوم بپاشید.

مجدد یک لایه خمیر دیگر را با وردنه کاملا نازک کرده و روی این لایه قرار دهید. توسط کاردی اضافه های خمیرهای لایه ها را جدا کرده و باقلوا را بصورت لوزی و یا مربع برش بزنید.

کره را در ظرفی ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس آن را بر روی شیرینی باقلوا بریزید تا کاملا جذب آن شود. از 20 دقیقه قبل فر را با درجه 350 گرم کرده و قالب را در قسمت پایین فر قرار دهید. سپس شیرینی باقلوا را به طبقه وسط فر به مدت 10 ال 15 دقیقه انتقال داده تا روی آن ها نیز طلایی رنگ گردد. شیرینی باقلوا را از فر خارج کرده و شربت باقلوا را کم کم بر روی آن ریخته تا کاملا جذب شیرینی گردد. برای تزیین روی شیرینی ها می توانید مقداری پودر پسته بپاشید. بعد از سرد شدن شیرینی باقلوا آن ها را در ظرف مناسب سرو بچینید و آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه باقلوا با انواع خمیر های مختلف آماده در بازار مانند خمیر یوفکا و خمیر فیلو نیز امکان پذیر می باشد. هنگام ریختن شربت بر روی باقلوا، شیرینی ها باید داغ باشند تا شیرینی شهد شربت را به خود بگیرند و عطر و بوی گلاب که در میان شیرینی است با شربت مخلوط شود. در صورت تمایل می توانید بعد از تزیین با پسته مقداری شربت بر روی شیرینی ها بریزید که با این کار مزه شیرین باقلوا بیشتر می شود.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟


گیوه گلدوزی شیک و جذاب برای خوش پوش بودن در نوروز 98



آداب و رسوم و فرهنگ مردم تایلند


طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

راحت ترین اقدام برای تعمیرات لوازم خانگی در شب عید


چگونه عمر باتری موبایل و لپ تاپ را افزایش دهیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

کیک باقلوا نوعی کیک مجلسی است که بافتی منسجم دارد و با شربت فراوان تهیه می شود این کیک را می توانید برای مجالس افطاری خود در ماه رمضان نیز طبخ کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک باقلوا را به صورت مرحله به مرحله به شما عزیزان آموزش می دهیم.

کیک ها انواع متنوعی دارند و شما می توانید کیک ها را در طعم های مختلف تهیه کنید. از انواع کیک های خوشمزه و خوش طعم می توان به کیک نارگیلی و کیک خامه ای و کیک باقلوا اشاره کرد. طرز تهیه کیک باقلوا در منزل به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید با توجه به مطالب گفته شده در ادامه این بخش کیک باقلوا خوش طعمی را بپزید.

شیرینی باقلوا و کیک باقلوا از انواع شیرینی های خوشمزه و مجلسی هستند و کمتر کسی پیدا می شود که به خوردن این نوع شیرینی ها علاقه نداشته باشد. در مطالب قبلی طرز تهیه شیرینی باقلوا را مشاهده کردید در این مطلب آموزشی قصد داریم تا شما را با دستور پخت کیک باقلوا آشنا سازیم.

تخم مرغ : 3 عدد
شکر : 3/4 پیمانه
آرد سفید : 1و 1/4 پیمانه
روغن مایع : 1/4 پیمانه
هل ساییده شده : 1.5 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر : 1/2 قاشق چای خوری
وانیل : 1/8 قاشق چای خوری
پسته خرد شده : به میزان لازم

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

در مرحله اول طرز تهیه کیک باقلوا ابتدا شکر و تخم مرغ و وانیل را با کمک همزن به مدت 15 دقیقه هم بزنید تا مایه سفید و کشداری را از مخلوط این مواد بدست آورید توجه داشته باشید که نباید تخم مرغ ها را بیش از حد هم بزنید زیرا کیک باقلوا خشک می شود هم زدن این مواد را بهتر است تا زمانی ادامه دهید که شکر به خوبی در مواد کیک حل شود.

سپس روغن مایع را به مایه کیک اضافه نمایید و با کمک همزن روغن را با مایه کیک مخلوط کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه کیک باقلوا آرد و بیکینگ پودر و هل را الک کنید و آن ها را به تدریج و در چند مرحله و به کمک الک به مایه کیک اضافه نمایید.

سپس آرد و بیکینگ پودر و هل را به کمک لیسک به خورد مایه کیک بدهید.

قالب 20*20 را به خوبی چرب کنید و سپس قالب را آرد پاشی کنید.

نیمی از مایه کیک را در درون قالب بریزید و سطح مایه کیک را یکنواخت و در صورت تمایل مقداری پسته خرد شده بر روی مایه کیک بریزید سپس بقیه مایه کیک را بر روی پودر پسته بریزید و سطح مایه کیک را یکنواخت کنید.

قالب کیک را به مدت 30 دقیقه در درون فر با دمای 180 درجه قرار دهید.

آب : 1/2 پیمانه
شکر : 1 پیمانه
گلاب : 1/4 پیمانه

ابتدا شکر را به همراه آب در درون قابلمه ای مناسب قرار دهید و قابلمه را بر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و بعد از این که شکر در درون آب حل شد گلاب را به شربت کیک باقلوا اضافه نمایید بعد از این که شربت چند جوش زد زیر شعله گاز را خاموش کنید می توانید برای ایجاد طعم و رنگ بهتر در شربت مقداری زعفران آب کرده به همراه گلاب به شربت اضافه نمایید.

شیر : 1 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ : 1 عدد
پودر قند : 1 قاشق چای خوری
زعفران : به میزان لازم

ابتدا زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و سپس زرده را با پودر قند و زعفران و شیر در درون ظرف مناسب مخلوط کنید.

بعد از این که کیک به خوبی پخته شد به کمک قلم مو سطح کیک را با کمک زرینه پوشش دهید و دوباره قالب فر را به مدت 1 دقیقه در درون فر با گریل روشن قرار دهید و بعد از این که روی کیک طلایی شد قالب را از درون فر بیرون بیاورید.

در این مطلب، آموزش طرز تهیه کیک باقلوا را به صورت مرحله ای ملاحظه کردید. امیدواریم از طرز تهیه این کیک خوشمزه در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار خانواده خود سپری کنید. برای مشاهده پخت کیک ها با طعم های متنوع می توانید به بخش انواع کیک مراجعه کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟


گیوه گلدوزی شیک و جذاب برای خوش پوش بودن در نوروز 98



آداب و رسوم و فرهنگ مردم تایلند


راحت ترین اقدام برای تعمیرات لوازم خانگی در شب عید


چگونه عمر باتری موبایل و لپ تاپ را افزایش دهیم؟

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی که بیشتر با نام “حافظ” شهرت دارد شاعر ایرانی است که آثار او یکی از ارجح ترین متون ادبیات فارسی به شمار می رود و دیوان اشعار او تقریبا در خانه هر فارسی زبانی یافت می شود و فال حافظ یکی از مشهورترین فال های مورد علاقه ایرانیان است .

زندگی و شعرهای او تاکنون بارها سوژه تحلیل گران در سراسر دنیا بوده و بیش از هر نویسنده دیگری در نوشتار فارسی زبانان پس از قرن چهاردهم تاثیر گذاشته است. همچنین باید گفت تاثیر اشعار حافظ تنها برای ایرانی ها و یا فارسی زبانان نبوده بلکه آثار او بسیاری از افراد برجسته تاریخ را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

از جمله گوته شاعر و نویسنده معروف آلمانی اثریبه نام “دیوان غربی شرقی” دارد که مجموعه ای از اشعار او به سبک و سیاق فارسی و تاثیر پذیرفته از اشعار حافظ است. و یا در نمونه ای دیگر نویسنده، فیلسوف، شاعر و آهنگ ساز آلمانی فریدریش نیچه بارها در نوشته هایش از حافظ نام برده است. جان پاین شاعر و مترجم انگلیسی و مترجم دیوان حافظ، از این شاعر به عنوان یکی از سه تن شاعران بزرگ دنیا یاد کرده و از دیدگاه او در کنار حافظ، دانته و ویلیام شکسپیر بزرگ ترین شاعران دنیا هستند.

با وجود تاثیر زیادی که حافظ در زندگی و فرهنگ ایرانی ها داشته ولی جزئیات محدودی از زندگی او به خصوص اوایل عمرش در دست است و بیشتر اطلاعات موجود برگرفته از حکایات مختلف است. حافظ در شیراز و در حدود سال های ۷۲۰ تا ۷۲۹ قمری به دنیا آمده، ظاهرا مادرش اهل شهر کازرون بوده و پدرش بهاءالدین محمد نام داشته و در طول دوره سلطنت اتابکان در فارس، از اصفهان به شیراز مهاجرت می کند.

در برخی متون آمده حافظ شیرازی در دوران کودکی پدرش را از دست می دهد و برادران بزرگتر او و مادرش را رها می کنند و وی برای امرار معاش در نانوایی مشغول به کار می شود ولی از آنجا که علاقه زیادی به کسب دانش داشته، در کنار آن به تحصیل علم مشغول می شود. همچنین معروف است که وی از همان کودکی قرآن را با چهارده روایت متفاوت حفظ کرد و از این رو ملقب به “حافظ” شد که بعدها آن را به عنوان تخلص خود انتخاب نمود.

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

حافظ در دوران حیاتش حمایت چندین حکام وقت را داشت. او به دربار شاه شیخ ابواسحاق راه یافت (گفته می شود وقتی حافظ در سنین نوجوانی بود، این شاه بر مسند قدرت نشست) و در دوره شاه مبارزالدین محمد از شاهان آل مظفر نیز حضور داشته که احتمالا به شغل دیوانی می پرداخته و منبع در آمد او از شغل دیوانی بوده است. ولی شکوفایی آثار او بیشتر در زمان ۲۷ سال فرمانروایی شاه جلال الدین (شجاع شاه) بود.

برخلاف تاریخ تولد او که چندان دقیق نیست، ولی زمان فوت او را بسیاری از مورخان متفق القول سال ۷۹۲ قمری می دانند. یکی از حکایات نقل شده و قابل توجه در این زمان که بی ربط به دیوان فال حافظ (که در خطوط بعدی بیشتر به آن می پردازیم) نیست، مربوط به خاکسپاری حافظ است. گفته می شود از آنجا که حافظ در اشعار خود به وفور از نوشیدن می و شراب خواری سخن رانده، در زمان فوت او در بین بسیاری جدال پیش آمد که آیا حافظ به راستی مسلمان بوده و یا آیا باید وی را طبق رسوم مسلمانان به خاک بسپارند. از این رو تصمیم بر این شد که تفالی به دیوان حافظ زده ( فال حافظ ) و از خود وی چاره جویی کنند. ولی با آمدن بیت زیر همه آنها مجبور به سکوت شده و دست از جدال برداشتند:

قدم دریغ مدار از جنازهٔ حافظ که گرچه غرق گناه است، می‌رود به بهشت تفاوت اشعار حافظ با دیگر شاعران صاحب نام

با مطالعه اشعاری از شاعران بسیار نامی نظیر انوری، نظامی، مولوی، سعدی و دیگر کسانی که به خوبی برای علمای شرقی نام آشنا هستند، می توان مشاهده کرد که هریک به شیوه خود پیامی برای بشریت دارند. ولی اگر با تدبر بیشتری به این اشعار توجه کنیم، نقطه اساسی پیام همه آنها این است که بزرگترین گنج و دارایی انسان، همانا روح و روان باطنی نهفته در اوست که با وجود یک جرقه الهی حقیقی در آن، می تواند بر همه عناصر متخاصم و ناخوشایند طبیعت فائق آید. در حالی که ایمان در روح انسان می تواند به شیوه های مختلف بزرگ و برجسته در قالب نظم و نثر یا هنر و ساختار توصیف شود ولی ایمان تنها یک عقیده مذهبی یا عرفانی نیست بلکه یک ارتباط همه جانبه با این حقیقت است که هر انسانی منشاء وجود است.

و بعد حافظ می آید، شاعری که می توان گفت بزرگترین خواننده روح انسان است. در او تمام تلاش ها، غم و اندوه ها، پیروزی و شادی ها، امیدها و ناامیدی های تک تک انسان ها نمایان گر می شود. در اشعار حافظ ارتباط مستقیم و بی درنگ با جهان بیرونی و یا به بیان دیگر، واقعیت بی نهایت جهان ماده و آینه روح ابدی را می بینیم، وجود مطلقی که در آن ماده و روح یکی بوده ولی هر دو دارای جنبه ها و حالت های بی نهایتی هستند.

بی دلیل نیست که “دیوان اشعار” او در سراسر شرق، تبدیل به کتاب بزرگ فال نما در سراسر دنیا و نه فقط ایران شده تا حدی که بسیاری او را “لسان الغیب” می نامند، بدین معنی که گویی از ضمیر غیب آگاه است. گرچه خود حافظ خلاف این نظر را داشته و هیچکس را آگاه ازغیب نمی داند، چراکه در یکی از ابیاتش می خوانیم:

ز سر غیب کس آگاه نیست قصه مخوان کدام محرم دل ره در این حرم دارد

شاید بتوان گفت حافظ بزرگ ترین شاعر عرفانی ایران باشد، شاعری که بینش معنوی و الهام بخش فوق العاده ای دارد. با وجود آنکه نزدیک به شش قرن از حیات حافظ و شعرهایش می گذرد، هنوز هم غزل های او در زندگی مردم تاثیرگزار است.

بسیاری از ایرانی ها رسم دارند هر زمان به مشکل و یا گره ای در کارشان برخورد می کند و یا حتی یک سوال کلی در ذهن خود دارند، آن سوال را در ذهن خود نیت کرده و سپس از غزل های حافظ شیرازی راهنمایی می خواهند و یا حتی با خواندن اشعار او، نسبت به آن موضوع آرامش خاطر بیشتری دست پیدا می کنند.

اکثر اوقات نیز حافظ به روش مبهم و مرموز خود از طریق غزل هایش، سوال کننده را وا می دارد تا به آینه درون خود نگاه کند و با منعکس شدن آینه درون در غزل حافظ، آن شخص به یک جواب، راهنمایی و یا مسیر الهام بخش دست پیدا می کند.

در فال حافظ ، رسم است که اولین خطی که چشم خواننده به آن می افتد، جواب مستقیمی به سوال اوست و باقی غزل به نوعی روشن کننده بیشتر آن موضوع است.

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی که بیشتر با نام “حافظ” شهرت دارد شاعر ایرانی است که آثار او یکی از ارجح ترین متون ادبیات فارسی به شمار می رود و دیوان اشعار او تقریبا در خانه هر فارسی زبانی یافت می شود و فال حافظ یکی از مشهورترین فال های مورد علاقه ایرانیان است .

زندگی و شعرهای او تاکنون بارها سوژه تحلیل گران در سراسر دنیا بوده و بیش از هر نویسنده دیگری در نوشتار فارسی زبانان پس از قرن چهاردهم تاثیر گذاشته است. همچنین باید گفت تاثیر اشعار حافظ تنها برای ایرانی ها و یا فارسی زبانان نبوده بلکه آثار او بسیاری از افراد برجسته تاریخ را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

از جمله گوته شاعر و نویسنده معروف آلمانی اثریبه نام “دیوان غربی شرقی” دارد که مجموعه ای از اشعار او به سبک و سیاق فارسی و تاثیر پذیرفته از اشعار حافظ است. و یا در نمونه ای دیگر نویسنده، فیلسوف، شاعر و آهنگ ساز آلمانی فریدریش نیچه بارها در نوشته هایش از حافظ نام برده است. جان پاین شاعر و مترجم انگلیسی و مترجم دیوان حافظ، از این شاعر به عنوان یکی از سه تن شاعران بزرگ دنیا یاد کرده و از دیدگاه او در کنار حافظ، دانته و ویلیام شکسپیر بزرگ ترین شاعران دنیا هستند.

با وجود تاثیر زیادی که حافظ در زندگی و فرهنگ ایرانی ها داشته ولی جزئیات محدودی از زندگی او به خصوص اوایل عمرش در دست است و بیشتر اطلاعات موجود برگرفته از حکایات مختلف است. حافظ در شیراز و در حدود سال های ۷۲۰ تا ۷۲۹ قمری به دنیا آمده، ظاهرا مادرش اهل شهر کازرون بوده و پدرش بهاءالدین محمد نام داشته و در طول دوره سلطنت اتابکان در فارس، از اصفهان به شیراز مهاجرت می کند.

در برخی متون آمده حافظ شیرازی در دوران کودکی پدرش را از دست می دهد و برادران بزرگتر او و مادرش را رها می کنند و وی برای امرار معاش در نانوایی مشغول به کار می شود ولی از آنجا که علاقه زیادی به کسب دانش داشته، در کنار آن به تحصیل علم مشغول می شود. همچنین معروف است که وی از همان کودکی قرآن را با چهارده روایت متفاوت حفظ کرد و از این رو ملقب به “حافظ” شد که بعدها آن را به عنوان تخلص خود انتخاب نمود.

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس

حافظ در دوران حیاتش حمایت چندین حکام وقت را داشت. او به دربار شاه شیخ ابواسحاق راه یافت (گفته می شود وقتی حافظ در سنین نوجوانی بود، این شاه بر مسند قدرت نشست) و در دوره شاه مبارزالدین محمد از شاهان آل مظفر نیز حضور داشته که احتمالا به شغل دیوانی می پرداخته و منبع در آمد او از شغل دیوانی بوده است. ولی شکوفایی آثار او بیشتر در زمان ۲۷ سال فرمانروایی شاه جلال الدین (شجاع شاه) بود.

برخلاف تاریخ تولد او که چندان دقیق نیست، ولی زمان فوت او را بسیاری از مورخان متفق القول سال ۷۹۲ قمری می دانند. یکی از حکایات نقل شده و قابل توجه در این زمان که بی ربط به دیوان فال حافظ (که در خطوط بعدی بیشتر به آن می پردازیم) نیست، مربوط به خاکسپاری حافظ است. گفته می شود از آنجا که حافظ در اشعار خود به وفور از نوشیدن می و شراب خواری سخن رانده، در زمان فوت او در بین بسیاری جدال پیش آمد که آیا حافظ به راستی مسلمان بوده و یا آیا باید وی را طبق رسوم مسلمانان به خاک بسپارند. از این رو تصمیم بر این شد که تفالی به دیوان حافظ زده ( فال حافظ ) و از خود وی چاره جویی کنند. ولی با آمدن بیت زیر همه آنها مجبور به سکوت شده و دست از جدال برداشتند:

قدم دریغ مدار از جنازهٔ حافظ که گرچه غرق گناه است، می‌رود به بهشت تفاوت اشعار حافظ با دیگر شاعران صاحب نام

با مطالعه اشعاری از شاعران بسیار نامی نظیر انوری، نظامی، مولوی، سعدی و دیگر کسانی که به خوبی برای علمای شرقی نام آشنا هستند، می توان مشاهده کرد که هریک به شیوه خود پیامی برای بشریت دارند. ولی اگر با تدبر بیشتری به این اشعار توجه کنیم، نقطه اساسی پیام همه آنها این است که بزرگترین گنج و دارایی انسان، همانا روح و روان باطنی نهفته در اوست که با وجود یک جرقه الهی حقیقی در آن، می تواند بر همه عناصر متخاصم و ناخوشایند طبیعت فائق آید. در حالی که ایمان در روح انسان می تواند به شیوه های مختلف بزرگ و برجسته در قالب نظم و نثر یا هنر و ساختار توصیف شود ولی ایمان تنها یک عقیده مذهبی یا عرفانی نیست بلکه یک ارتباط همه جانبه با این حقیقت است که هر انسانی منشاء وجود است.

و بعد حافظ می آید، شاعری که می توان گفت بزرگترین خواننده روح انسان است. در او تمام تلاش ها، غم و اندوه ها، پیروزی و شادی ها، امیدها و ناامیدی های تک تک انسان ها نمایان گر می شود. در اشعار حافظ ارتباط مستقیم و بی درنگ با جهان بیرونی و یا به بیان دیگر، واقعیت بی نهایت جهان ماده و آینه روح ابدی را می بینیم، وجود مطلقی که در آن ماده و روح یکی بوده ولی هر دو دارای جنبه ها و حالت های بی نهایتی هستند.

بی دلیل نیست که “دیوان اشعار” او در سراسر شرق، تبدیل به کتاب بزرگ فال نما در سراسر دنیا و نه فقط ایران شده تا حدی که بسیاری او را “لسان الغیب” می نامند، بدین معنی که گویی از ضمیر غیب آگاه است. گرچه خود حافظ خلاف این نظر را داشته و هیچکس را آگاه ازغیب نمی داند، چراکه در یکی از ابیاتش می خوانیم:

ز سر غیب کس آگاه نیست قصه مخوان کدام محرم دل ره در این حرم دارد

شاید بتوان گفت حافظ بزرگ ترین شاعر عرفانی ایران باشد، شاعری که بینش معنوی و الهام بخش فوق العاده ای دارد. با وجود آنکه نزدیک به شش قرن از حیات حافظ و شعرهایش می گذرد، هنوز هم غزل های او در زندگی مردم تاثیرگزار است.

بسیاری از ایرانی ها رسم دارند هر زمان به مشکل و یا گره ای در کارشان برخورد می کند و یا حتی یک سوال کلی در ذهن خود دارند، آن سوال را در ذهن خود نیت کرده و سپس از غزل های حافظ شیرازی راهنمایی می خواهند و یا حتی با خواندن اشعار او، نسبت به آن موضوع آرامش خاطر بیشتری دست پیدا می کنند.

اکثر اوقات نیز حافظ به روش مبهم و مرموز خود از طریق غزل هایش، سوال کننده را وا می دارد تا به آینه درون خود نگاه کند و با منعکس شدن آینه درون در غزل حافظ، آن شخص به یک جواب، راهنمایی و یا مسیر الهام بخش دست پیدا می کند.

در فال حافظ ، رسم است که اولین خطی که چشم خواننده به آن می افتد، جواب مستقیمی به سوال اوست و باقی غزل به نوعی روشن کننده بیشتر آن موضوع است.

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس
طرز تهیه باقلوا خانگی خوشمزه با عکس
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *