طرز تهیه آش ترخینه ملایری

دوره مقدماتی php
طرز تهیه آش ترخینه ملایری
طرز تهیه آش ترخینه ملایری

آش ترخینه دوغ

آش ترخینه دوغ یکی از آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که در بعضی شهرهای ایران به صورت مناسبتی طبخ می شود. معروف ترین شهرهایی که این آش را طبخ می کنند اراک ، ملایر ، کرمانشاه ، همدان و بروجرد هستند.

خیلی از هموطنان این آش خوشمزه را با نام شهر اراک می شناسند چرا که آش ترخینه دوغ در اراک از جایگاه ویژه ای برخوردار است. مثلا در مناسبت های مهمی مثل روز اول عید نوروز و سبزده بدر در شهر اراک برای ناهار آش ترخینه دوغ درست می کنند.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آش ترخینه دوغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آش ترخینه دوغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه آش ترخینه دوغ با پارسی دی همراه باشید.طرز تهیه آش ترخینه ملایری

مواد لازم برای ۴ نفر

دوره مقدماتی php

دستور پخت

ابتدا بلغور گندم را در قابلمه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم و کناری می گذاریم تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورد می توانید از شب در قابلمه آب بگذارید تا صبح خوب خیس بخورد.سپس بلغور را در آبکشی می ریزیم تا آب اضافه آن خارج شود

و ماست را خوب هم می زنیم تا کاملا یکدست شود و در قابلمه ای بزرگ می ریزیم و بعد بلغورها را به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و هر چند دقیقه یکبار ماست و بلغور را هم می زنیم تا ته نگیرند.

یک ساعت زمان لازم است تا خوب بلغور بپزد. زمانی که مشاهده کردیم مواد منسجم شده است نزدیک به پایان پخت است پس زعفران،فلفل سیاه،نمک،زردچوبه و پونه خشک را به مواد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا ادویه ها خوب به خورد مواد برود.

پس از اینکه مواد به صورت خمیر در آمدند حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و تامل می کنیم تا ترخیه کمی خنک شود و آن وقت به اندازه یک پرتقال از مایه ترخینه بر می داریم و با کمک دو کف دست آن را گرد می کنیم

و در آخر روی آن فشار می دهیم تا کمی تخت شود. همه مایه را به همین صورت آماده می کنیم و در سینی می چینیم و در جای خشک سینی را می گذاریم تا کاملا ترخینه ها خشک شوند و آماده برای مصرف شوند.

مواد لازم برای ۴ نفر

دستور پخت

ابتدا لوبیا چیتی و نخود را به صورت جداگانه در کاسه ای می ریزیم و روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم از شب تا صبح و یا ۶ ساعت در روز خیس بخورند و ۲ الی ۳ مرتبه آب را در این مدت خیس خوردن بیرون می ریزیم و مجددا آب می گیریم.

این کار باعث از بین رفتن نفخ حبوبات میشود.ترخینه ها را به مدت ۲ ساعت در کاسه ای قرار می دهیم و روی آن آب می ریزیم تا نرم شوند. یک قابلمه متناسب با مقدار آش انتخاب می کنیم و نخود ،لوبیا را آبکش می کنیم و داخل آن می ریزیم

و همین طور آب ترخینه را نیز بیرون می ریزیم و به حبوبات داخل قابلمه می افزاییم و ۱ الی ۲ لیتر آب روی مواد می ریزیم و روی حرارت ملایم رو به کم اجازه می دهیم تا مواد بپزند. عدس را در کاسه ای می ریزیم و آب روی آن می گیریم تا مدتی خیس بخورد.

پیاز ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا داغ شود و پیاز را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا نرم شوند و طلایی شوند.

بعد سیر ها را پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و بعد از اینکه پیاز ها سرخ شدن در بشقابی می ریزیم و سیرها را داخل تابه می ریزیم تا سرخ شوند.پس از سرخ شدن پیازهای سرخ شده را داخل تابه می ریزیم و با سیر تفت می دهیم

و حرارت را کم می کنیم و زردچوبه و فلفل روی آن ها می پاشیم و از روی حرارت بر می داریم و مجددا تفت می دهیم تا نسوزند زیرا تابه هنوز داغ است و کنار می گذاریم. در تابه ای کوچک روغن می ریزیم و نعناع خشک را در آن می ریزیم

و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و آنگاه شعله را خاموش می کنیم و تابه را کنار می گذاریم و هنوز تفت می دهیم تا نعناع ها نسوزد. حبوبات را تست می کنیم اگر نیم پز شده بودن عدس را آبکشی می کنیم و به مواد اضافه می کنیم چون عدس زود پخته می شود

و اگر با حبوبات دیگر هم زمان اضافه می کردیم له می شدند. در مرحله بعدی سبزی آشی که شامل تره ، جعفری ، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر است را از قبل پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم

و سپس آب اضافه آن ها که خارج شد روی تخته آشپزخانه و یا داخل خردکن می ریزیم تا خرد شود. البته توجه داشته باشید سبزی آشی نباید ریز شود و نسبت به سبزی خورشتی درشت تر خرد می شود. پس از پخت کامل حبوبات ابتدا مقداری نمک داخل قابلمه می ریزیم

و سپس سبزی را اضافه می کنیم تا رنگ سبزی ها تا جایی که ممکن است کمتر تغییر کند و درب آش را اصلا نمی گذاریم. در این مرحله ده دقیقه صبر می کنیم سپس نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را به مواد آش می افزاییم.

پس ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بعد سبزی ها کاملا پخته اند و کشک را اضافه می کنیم و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد آش منسجم شده و قوام گرفته است.آش را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و با پیاز داغ و سیر داغ باقیمانده تزئین می کنیم.نوش جان

همچنین ببینید

آش ترخیه از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که بیشتر در مناطق کرمانشاه ، اراک ، همدان ، بروجرد ، لرستان و ملایر طبخ می شود. مواد اصلی آش ترخینه ، حبوبات ، سبزی و ترخینه است. ترخینه ماده ای است که آن را با بلغور گندم و ماست درست می کنند.

شما می توانید ترخینه را از عطاری های شهر بگیرید اما اگر می خواهید آن را به صورت خانگی درست کنید ما طرز تهیه ترخینه را در این پست بارونک به همراه طرز تهیه آش ترخینه قرار دادیم که شما با این آموزش آشپزی می توانید به تنهایی همانند یک آشپز حرفه ای ، آش ترخینه خوشمزه و مجلسی درست کنید.

1. برای تهیه ترخینه ، گندم را پس از شستن در یک ظرف مناسب با مقداری آب آب به مدت 6 ساعت خیس می کنیم سپس آن را آبکشی می کنیم و ماست ترش را که از قبل آن را هم زدیم و یکدست شده است به آن اضافه می کنیم و در یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار بدهیم تا به آرامی بپزد.

2. پس از گذشت یک ساعت از زمان پخت ، مقدار گفته شده نمک، زردچوبه ، فلفل ، پونه و زعفران را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا به خوبی باهم مخلوط شوند. پس از اینکه مواد داخل قابلمه به حالت خمیر مانندی تبدیل شد قابلمه ترخینه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا ترخینه کمی خنک شود.

3. سپس به اندازه یک چانه خمیر از آن بر می داریم و با دست آن را فرم می دهیم تا کمی صاف و تخت شود. سپس آن را در سینی می چنینم و بقیه مواد را به همین روش فرم می دهیم و روی سینی کنار هم می چینیم. سپس سینی حاوی ترخینه ها را در یک جای خشک قرار می دهیم تا آب آن ها گرفته و خشک شوند. بعد از خشک شدن می توانید از آن ها استفاده کنید.طرز تهیه آش ترخینه ملایری

همان طور که گفتیم شما می توانید ترخینه را خودتان به صورت خانگی به روشی که گفتیم تهیه کنید و یا اینکه آن را از عطاری فروش ها بگیرید. در ادامه طرز تهیه آش ترخینه را مشاهده می کنید :

1. ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنیم و چند باری آبشان را عوض کنیم تا هم نفخ شون برود و هم راحت تر پخته شوند. ترخینه ها را هم از یک ساعت قبل در یک ظرف با مقداری آب خیس کنید.

2. برای شروع دو پیاز متوسط را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه با روغن تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شود سپس دو حبه سیر که از قبل با رنده به صورت ریز رنده کرده ایم همراه زردچوبه به قابلمه پیاز اضافه می کنیم.

3. در این مرحله نخود و لوبیا را اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا نخود و لوبیا نیم پز شود. تقریبا بعد از یک ساعت عدس را اضافه می کنیم و وقتی عدس نیم پز شد ترخینه ها را هم اضافه می کنیم و دوباره صبر می کنیم تا همه مواد به خوبی بپزند. دلیل اینکه عدس را دیرتر اضافه کردیم این است که عدس نسبت به نخود و لوبیا زودتر پخته می شود.

4. پس از اینکه حبوبات آش به خوبی پختند سبزی آش را اضافه می کنیم و نمک آش را هم اندازه می گیرم و بعدش اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم بپزد. بعد از اینکه آش به خوبی پخت و جا افتاد می توانید آن را با پیاز داغ ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید و سپس سرو کنید. امیدوارم از پختن این آش ترخینه لذت ببرید.

سبزی آش را می توانید به صورت آماده و خرد شده از سبزی فروش ها تهیه کنید و یا اینکه سبزی تازه بخرید و خودتان پس از شستن آن را خرد کنید. سبزی آش ترخینه به نسبت های مساوی شامل تره ، گشنیز ، جعفری ، برگ چغندر یا اسفناج می باشد.

برای اینکه آش ترخینه به غلظت مناسب برسد و خوشمزه تر شود باید اجازه دهید آش ترخینه با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. با حرارت زیاد نه تنها آش ترخینه زودتر آماده نمی شود بلکه آب آش تبخیر می شود و تمامی مواد آش خام باقی می مانند و خوردن این آش لذت خاصی نخواهد داشت.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام

ایمیل

وبسایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بارونک می باشد

آش ترخینه آشی خوشمزه و سنتی است که بیشتر در بین مردم کرد و لرد ایران و اراک و ملایر و همدان طبخ می شود. در ادامه این مطلب روش تهیه ترخینه و طرز تهیه آش ترخینه را مشاهده خواهید کرد.

آش ترخینه از غذاهای اصیل ایرانی است که شما می توانید این آش را با مایه ترخینه و حبوبات و سبزی آش طبخ کنید. در برخی از مناطق ایران آش ترخینه را با بادمجان و پیاز نیز طبخ می کنند. در این مطلب طرز تهیه آش ترخینه را در اختیار شما عزیزن قرار داده ایم.

ترخینه خشک در بازار نیز موجود است اگر شما ترجیح می دهید که خودتان در منزل مایه ترخینه را تهیه کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا شما را با دستور پخت آش ترخینه و مایه ترخینه آشنا سازیم.

آش ترخینه و آش دوغ از انواع آش های سنتی ایرانی هستند که شما می توانید این آش ها را در ایام ماه مبارک رمضان برای سفره های افطار خود در منزل طبخ کنید.طرز تهیه آش ترخینه ملایری

مایه ترخینه را می توانید با بلغور و گل زرد و دوغ ترش و ادویه تهیه کنید. در این بخش از غذای ایرانی مجله آرگا روش تهیه ترخینه را به صورت مرحله به مرحله به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

مواد لازم

بلغور : 450 گرم
دوغ ترش : 10 پیمانه
زرد چوبه : 1 قاشق سوپ خوری
گل زرد : 1 قاشق سوپ خوری
نعنا : 2 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه مایه ترخینه

بلغور را به مدت 21 ساعت در درون ظرفی مناسب با مقداری آب خیس کنید سپس بعد از مدت زمان ذکر شده بلغور خیس خورده را در درون آبکش بریزید تا آب آن به خوبی گرفته شود و بعد بلغور را به همراه  دوغ ترش روی حرارت متوسط گاز قرار دهید بعد از اینکه بلغور پخته شد زرد چوبه و گل زرد و نعنا را به بلغور پخته شده اضافه کنید در پایان پخت ترخینه نمک و فلفل را به مایه ترخینه بیافزایید و بعد از اینکه مایه ترخینه به شکل خمیر در آمد زیر گاز را خاموش کنید.

بعد از اینکه خمیر ترخینه خنک شد یک سینی مناسب را با کمک قلم مو با روغن مایع چرب کنید و مقداری از مایع خنک شده ترخینه را با کمک دست فرم دهید و سپس خمیر های فرم داده شده ترخینه را در درون سینی بچینید تا خشک شوند. ترخینه خشک را می توانید به مدت 1 سال در منزل نگهداری کنید.

بعد از این که مایع ترخینه را آماده کردید و ترخینه ها به خوبی خشک شدند می توانید با مواد لازم ذکر شده در ادامه این مطلب آش ترخینه را بپزید. آش ترخینه مانند آش دندونی طعم بی نظیری دارد و با انواع حبوبات تهیه می شود.

لوبیا چیتی و نخود : 100 گرم (از هر کدام 50 گرم )
ترخینه : 300 گرم
عدس : 50 گرم
سبزی آش : 300 گرم ( تره و جعفری و گشنیز و اسفناج )
نمک و فلفل : به مزان لازم
زرد چوبه :به میزان لازم
نعنا : به میزان لازم
پیاز : 2 عدد

در طرز تهیه آش ترخینه  ابتدا حبوبات را از شب قبل در درون آب خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. سپس ترخینه های خشک را در مقداری آب خیس کنید.

در درون قابلمه ای مناسب پیاز ها را سرخ کنید و بعد از طلایی شدن پیاز ها نخود و لوبیا را به به پیاز ها اضافه کنید و آن ها را هم تفت دهید.

5 پیمانه آب به نخود و لوبیا اضافه کنید و زیر شعله گاز را زیاد کنید و بعد از این که آب حبوبات به دمای جوش رسید حرارت شعله گاز را کم کنید. بعد از یک ساعت عدس و ترخینه و فلفل و زرد چوبه را به نخود و لوبیا اضافه کنید.

وقتی که عدس نیم پز شد( بعد از 30 دقیقه) سبزی آش را به همراه نمک به آش ترخینه اضافه کنید و بعد از این که آش به خوبی جا افتاد آن را از روی حرارت گاز بردارید.

در مرحله پایانی طرز تهیه آش ترخینه از نعنا داغ برای تزیین آش استفاده کنید ابتدا نعنای خشک شده را در مقداری آب خیس کنید سپس نعنا را در درون آبکش بریزید و بعد از این که آب نعنا ها گرفته شد آن ها را در درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند.

آش پخته شده را در درون ظرفی مناسب بریزید و آن را به کمک کشک و نعنا داغ و پیاز داغ به زیبایی تزیین کنید. امیدواریم از طرز تهیه آش ترخینه در منزل نهایت لذت را برده باشید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده طبخ انواع آش به بخش انواع آش و سوپ مراجعه کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟ طرز تهیه آش ترخینه ملایری



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

امتیاز دهید


3.3
از

197

آش ترخینه جزو غذاهای اصیل ایرانی و غذای سنتی کرمانشاه محسوب میشود. ممکن است برایتان این سوال ایجاد شده باشد که ترخینه چیست؟ همه با عصاره های فشرده مرغ و گوشت و سبزیجات آشنا هستید. خب ترخینه هم نوعی عصاره خشک شده هست. اما یک عصاره سنتی! ترخینه به شکل خمیری خشک است که از ترکیب بلغور گندم، دوغ، زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعنا خشک تهیه میشود. شما میتوانید ترخینه را از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید. اگر به آش دوغ یا آش ماست علاقه دارید احتمالا از این آش هم خوشتان خواهد آمد.

معمولا برای تهیه آش ترخینه از ترخینه خشک استفاده میشود. شما میتوانید آن را در منزل هم تهیه کنید. اما باید از قبل برنامه ریزی کرده باشید. چون فرایندی زمان بر است و ترخینه باید چندین روز جلوی آفتاب بماند تا خشک شود. در انتهای دستور آش ترخینه، طرز تهیه ترخینه خشک هم گفته خواهد شد.

 

طرز تهیه آش ترخینه ملایری

 

نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید ، پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند؛ نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس 6 لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.

 

پس از حدود 1 ساعت ترخینه ، عدس ، نمک و فلفل را اضافه کنید , پس از حدود 30 دقیقه سبزی آش را اضافه نمایید ( سبزی را بشویید و ریز خرد کنید ) ، با حرارت ملایم اجازه دهید آش جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعنا داغ سرو کنید.

 

 

برای تهیه خود ترخینه، به بلغور گندم و دوغ محلی نیاز دارید. به ازای هر کیلو بلغور سه لیتر دوغ و یک قاشق غذاخوری هم نمک داخل یک قابلمه بریزید. میتوانید کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید تا آش شما زرد شود. بعد آن را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا جوش بیاید. بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.

حالا تکه تکه از این خمیر بردارید و به شکل کتلت درست کنید. قرص های ترخینه باید به مدت چند روز جلوی آفتاب خشک شوند. روشی که کرمانشاهی ها برای خشک کردن ترخینه استفاده میکنند این است که کف یک سینی پونه با ساقه میریزند. قرص های ترخینه را روی آن میچینند و چندین روز زیر آفتاب قرار میدهند. به این ترتیب هم عطر پونه را میگیرد و هم زودتر خشک میشود. ترخینه خشک را میتوانید تا یک ماه نگهداری کنید.

 

 

عکسی که میبینید مربوط به روستایی در کرمانشاه هست. خبرگزاری ایرنا یک آلبوم جالب از مراحل تهیه ترخینه گذاشته و در موردش نوشته اهالی این روستا هر سال در آخر تابستان دور هم جمع میشوند و با کمک هم ترخینه درست میکنند. به نظرم تصاویر خیلی زیبایی بود.

 

– اصولا برای درست کردن غذاهای محلی دستورهای متفاوتی وجود دارد. مثلا آش ترخینه کرمانشاه، ملایر و بروجرد کمی با هم تفاوت دارند و علاوه بر این در هر خانواده ای ممکن است بسته به ذائقه کمی متفاوت تهیه شوند.

– بعضی ترجیح میدهند برای تهیه ترخینه، بلغور گندم را از دو سه روز قبل در دوغ بخیسانند.

– یک روش جایگزین دیگر این است که ترخینه را قبل از این که خیلی غلیظ شود از روی حرارت بردارید؛ به صورت قالبی فریز کنید و هر وقت خواستید برای تهیه آش از آن استفاده کنید. البته این روش سنتی نیست.

– برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس آبکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.

– اضافه کردن زردچوبه، فلفل و گردو به ترخینه اختیاری است ولی آش شما را خوش رنگ تر و خوشمزه تر میکند.

 

نه خانم ترخینه کرمانشاهی هیچ ربطی به ترخینه بروجرد ندارد طعم و مزه ان هم متفاوت است

رویا جان راستش خیلی دستورهای مختلف دیدم برای آش ترخینه ولی به نظرم اون قدری تفاوت نداشتند.
حالا اگه شما میدونی تفاوتش رو به ما هم بگو چطور درست میشه ترخینه کرمانشاه. خوشحال میشیم.

خیلی عالی و روان توضیح داده شده، من درست کردم خیلی هم خوشمزه بود این آش… ممنون، تقریبا تمام دستورات آشپزی تون عالیه تا جایی که من امتحان کردم ?

نوش جان…باعث خوشحالی ماست خانوم

با سلام آش ترخینه .غذایی سنتی و خواستگاه اصلیش از بروجرد هست ولی اینجا نمیدونم چرا به اسم کرمانشاه ثبت شده ؟؟؟

عالیه! ممنون که ما را از فکر چی بپزم؟ در میارید.

ترخینه آش عالی هستش حتما امتحان کنید

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

طرز تهیه آش ترخینه ملایری

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

طرز تهیه آش ترخینه ملایری

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

آموزش غذاهای محلی لرستانمواد لازم:  گندم آسیاب و نیم کوب شده پونه خشک دوغ، نمک زردچوبه پیاز و سیر عدسطرز تهیه:1- دوغ، گندم آسیاب و نیم کوب شده، پونه خشک و زرد چوبه را با هم مخلوط کرده تا به حالت یک خمیر رقیق درآید و سه روز تا یک هفته صبر می کنیم تا جا بیفتد. 2- مقداری پونه خشک کف سینی ریخته و خمیر را به صورت قطعات کوچک درمی آوریم و در هوای آزاد قرار می دهیم تا خشک شود. 3- برای درست کردن آش ترخینه (کشکینه)، قطعات ترخینه خشک شده را از شب قبل در آب جوش می خیسانیم.4- بعد از اینکه عدس ها پخته شد ترخینه را در دیگ ریخته و مرتب به هم می زنیم تا کاملا در آب حل شود. 5- پس از جا افتادن ترخینه آن را در ظرف ریخته و با پیاز داغ، نعناع داغ و مقداری سیر تفت داده شده تزئین می کنیم.

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження списків відтворення…

آش ترخینه دوغ یکی از غذاهای خوشمزه و محلی شهر اراک است. این آش در شهرهای مختلفی مثل ملایر ، کرمانشاه ، همدان و بروجرد طبخ می شود. ترخینه دوغ یک ماده غذایی دست ساز است که از بلغور گندم تهیه می شود. در شهر اراک این آش خوشمزه را بیشتر در مهمانی ها و مراسم های خاص مانند تعطیلات عید نوروز و سیزده بدر می پزند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ تا ۶ نفر آش ترخینه دوغ تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه آش ترخینه دوغ در ادامه با هم دوره همراه باشید.

ابتدا بلغور گندم را در آب قرار می دهیم تا خیس بخورد. حدود ۶ ساعت زمان برای خیس خوردن بلغور گندم نیاز است. پس از گذشت این زمان بلغور گندم را آبکشی می کنیم. ماست را خوب می زنیم تا یکدست شود سپس به بلغور اضافه می کنیم.

مخلوط بلغور گندم و ماست را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا مواد کاملا بپزند. حدود یک ساعت زمان نیاز است تا مواد بپزند ، در این مدت باید مواد را هر چند دقیقه یکبار هم بزنیم تا ته نگیرد. در پایان پخت زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه ، زعفران و پونه خشک را اضافه می کنیم.

زمانی که مواد به شکل خمیر در آمد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا مایه ترخینه کمی سرد شود. سپس به اندازه یک پرتقال از مایه بر می داریم و به آن شکل می دهیم سپس آن را فشار می دهیم تا کمی تخت شود.طرز تهیه آش ترخینه ملایری

به همین ترتیب تمام ترخینه را آماده می کنیم. پس از اینکه ترخینه ها آماده شد آنها را در یک سینی بزرگ می چینیم و در یک جای خشک قرار می دهیم تا آب موجود در مواد ترخینه ها گرفته شود و کاملا خشک و اماده مصرف شوند.

ابتدا باید حبوبات آش را از شب قبل در آب بخیسانیم تا ضمن اینکه نفخ شان برطرف شود ، زمان کمتری نیز برای پخت شان صرف شود. ترخینه ها را نیز باید ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در مقداری آب بخیسانیم تا نرم شوند.

یک قابلمه بزرگ انتخاب می کنیم ، نخود و لوبیا چیتی را به همراه ترخینه ها داخل قابلمه می ریزیم و ۱ تا ۲ لیتر آب اضافه می کنیم تا حبوباتمان کاملا بپزند. در همین حین باید سیر داغ ، نعناع داغ و پیاز داغ را برای داخل آش و تزیین آن آماده کنیم.

سیرها و پیاز ها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه در روغن تفت می دهیم تا طلایی شوند. نعناع خشک را هم به صورت جداگانه با مقداری روغن تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد سپس از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

پس از اینکه نخود ، لوبیا چیتی نیم پز شدند عدس را اضافه می کنیم. دلیل اینکه عدس را حدود ۱ ساعت بعد به دیگر حبوبات اضافه می کنیم این است که عدس زودتر از نخود و لوبیا چیتی می پزد. حالا سبزی آشی را خرد می کنیم.

پس از اینکه حبوبات پختند سبزی آشی را اضافه می کنیم و پس از چند دقیقه نیمی از مخلوط سیر داغ و پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه می کنیم. در این مرحله نمک آش را اندازه می گیریم و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه می کنیم.

بهتر است بعد از اضافه کردن سبزی آشی درب قابلمه را نبندیم ، زیرا بستن درب قابلمه باعث بد رنگ شدن سبزی آش می شود. پس از اینکه آش جا افتاد آن را در ظرف می کشیم و با نعناع داغ ، پیاز داغ ، سیر داغ و کشک تزیین می کنیم.

سبزی آش ترخینه دوغ شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، اسفناج یا برگ چغندر است. سبزی آشی را باید نسبت به سبزی خورشتی درشت تر خرد کرد. می توانید از سبزی فروشی ها سبزی آماده و خرد شده آشی تهیه نمایید.

سایت بسیار جالبیه ولی من دو بار از مطالبش استفاده کردم دیگه حاضر نیستم وارد چنین سایتی بشم چون هر چی رو ضربدر تبلیغ وسط صفحه میزنم نمیره و واقعا رو اعصابه تبلیغ باید حاشیه کادر باشه نه وسط صفحه که مزاحم مطالعه باشه شما د

سلام و عرض ادب با کلیک روی ضربدر کناری تبلیغ دیگه براتون نمایش داده نمی شه. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

طرز تهیه آش ترخینه ملایری
طرز تهیه آش ترخینه ملایری
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *