طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

آبگوشت

آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهایی سنتی و قدیمی کشورمان می باشد که بین مردم دارای محبوبیت خاصی می باشد. آبگوشت در شهرهای مختلف به سبک های خاص و شمایل و ظاهر خاصی پخته می شود. این غذای خوشمزه و لذیذ از مواد مختلفی نظیر گوشت و حبوبات و … پخته می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آبگوشت تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آبگوشت تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی آبگوشت با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

دوره مقدماتی php

دستور پخت

اگر بخواهید آبگوشت شما بسیار عالی و خوشمزه از آب در بیاید بهتر است به نکات گفته در دستور پخت دقت کنید. بهتر است ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در صورتی که امکان دارد آبش را چند مرحله عوض کنید.

گوشت آبگوشتی را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز، به همراه سیر و گوجه در یک قابلمه قرار دهید و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد گفته شده بریزید. شما می توانید در این قسمت پوست گوجه فرنگی ها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.

زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید آبگوشت شما با حرارت کم پخته شود. این کار به این خاطر می باشد که آبگوشت به خوبی جا بیفتد. در این مرحله شما دو ساعت و نیم زمان لازم دارید تا آبگوشت شما روی حرارت بماند تا زمان اضافه کردن سیب زمینی ها شود.

سیب زمینی ها را به داخل قابلمه می اندازید. بعد از انجام این کار شما  باید چربی موجود در قابلمه را خارج ساخته و به همراه پیاز باقی مانده به خوبی می کوبید و سپس مواد آماده شده را داخل قابلمه قرار می دهید.

زمانی که حبوبات نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه می کنید. این مرحله اختیاری می باشد اما شما می توانید برای خوشرنگ شدن آبگوشت ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت داده و سپس به آبگوشت اضافه کنید.

نکته مهم در مورد این غذای سنتی این است که هر چه زمان بیشتری برای پخت آبگوشت صرف کنید آبگوشت شما جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. در انتها لازم است عنوان کنیم ، آبگوشت آماده شده را در کاسه ای می کشید و با نان ترید می کنید.

برای خوردن گوشت و حبوبات آبگوشت می توانید به دو روش عمل کنید. در روش اول می توانید مقداری گوشت و حبوبات را داخل کاسه ریخته به همان صورت سرو کنید و روش دوم این است که گوشت و مواد دیگر را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده سرو کنید.

نکات پخت آبگوشت دیزی

یکی از نکات مهمی که در تهیه آبگوشت باید رعایت کنید میزان آب مورد نیاز است. شما ابتدا باید مقدار زیادی آب داخل قابلمه بریزید تا اواسط پخت مجبور نباشید که آب به قابلمه اضافه کنید. اگر در حین پخت مجدد به آبگوشت آب اضافه کنید بر روی طعم گوشت تاثیر خواهد گذاشت. بهتر است از آب جوشیده شده و سرد استفاده کنید.

در برخی مناطق برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترش تر و خوشمزه تر شود در آن لیمو عمانی می اندازند. برای این منظور یک ساعت قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و به آبگوشت اضافه کنید. در انتها و پس از پخت لیموعمانی ها را دور بیندازید.

همانطور که بالا اشاره شد حبوبات آبگوشت را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. یک روش برای تشخیص حبوبات تازه وجود دارد که اگر پوست حبوبات در طی پخت جدا شده و بر روی آب جمع شود نشان از این موضوع می باشد که حبوبات قدیمی و کهنه است.

آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی کشورمان است که محبوبیت خاصی در میان ایرانیان دارد. آبگوشت سنتی زمانی که در ظرف های سنگی پخته می شود با نام دیزی سنگی شناخته می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده آبگوشت عبارتند از گوشت مخصوص آبگوشت ، حبوبات و چاشنی های مختلف. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر آبگوشت تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه آبگوشت در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا باید نخود و لوبیا سفید را از شب قبل در مقداری آب بخیسانیم و در صورت امکان چند بار آبش را عوض کنیم. گوشت آبگوشتی را به همراه نخود و لوبیا ، ۱ عدد پیاز ، سیرها و گوجه فرنگی در یک قابلمه می ریزیم و ۶ تا ۸ لیوان آب روی مواد می ریزیم.

توجه داشته باشید بهتر است پوست گوجه فرنگی ها را از قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید. زیر قابلمه شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم آبگوشت با حرارت بسیار ملایم پخته شود. اینکار باعث می شود که آبگوشت به خوبی جا بیفتد.

حدود دو ساعت و نیم بعد از اینکه آبگوشت را روی حرارت قرار دادیم سیب زمینی ها را به خوبی می شوییم و داخل قابلمه می اندازیم. در این مرحله پیازی که داخل قابلمه را انداخته بودیم و خارج می کنیم و دور می اندازیم.

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

بعد از این کار چربی موجود در قابلمه را خارج می کنیم و به همراه پیاز باقیمانده به خوبی می کوبیم و سپس دوباره داخل قابلمه می ریزیم. زمانی که گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به خوبی نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه می کنیم.

برای اینکه آبگوشت خوشرنگ شود ۲ قاشق رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت می دهیم و سپس به آبگوشت اضافه می کنیم. توجه داشته باشید غذاهای سنتی مانند آبگوشت ، قورمه سبزی و … هر چه زمان بیشتری برای پخت داشته باشند در نتیجه خوشمزه تر و جا افتاده تر خواهند شد.

در پایان پس از اینکه آبگوشت آماده شد آنرا در کاسه می کشیم و با نان ترید می کنیم. گوشت آبگوشت را می توانیم به ۲ صورت سرو کنیم. روش اول اینکه مقداری گوشت و حبوبات داخل کاسه ها بریزیم و روش دوم اینکه گوشت و مواد دیگر آبگوشت را بکوبیم و به عنوان گوشت کوبیده سرو کنیم.

نکته بسیار مهم برای تهیه آبگوشت این است که حتما در ابتدای آشپزی آب زیادی داخل قابلمه بریزید تا مجبور نشوید در اواسط پخت آب به قابلمه اضافه کنید و روی طعم آبگوشت تاثیر بگذارید. نکته بعد هم اینکه بهتر است از آبی که قبلا جوشیده و سرد شده است برای آبگوشت استفاده کنید.

برای طعم بهتر آبگوشت می توانید از لیمو عمانی استفاده کنید. ۱ ساعت قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ می کنیم و داخل قابلمه می اندازیم. در پایان پخت لیمو عمانی ها را خارج می کنیم و دور می ریزیم.

حبوبات آبگوشت را بهتر است به مدت ۲۴ ساعت بخیسانیم تا نفخ شان برطرف شود. در ضمن با اینکار متوجه خواهیم شد حبوبات آبگوشت ما کهنه هستند یا تازه. اگر پوست حبوبات جدا شود و روی سطح آب جمع شود مشخص می شود حبوبات ما قدیمی و کهنه هستند.

در صورتی که متوجه شدید حبوبات مصرفی کهنه هستند ، بهتر است آنها را بین یک دستمال تمیز قرار دهید و با ساییدن حبوبات تمام پوسته های اضافی انها را جدا کنید سپس از حبوبات بدون پوست در آبگوشت خود استفاده کنید.

دستور پخت آبگوشت | طرز تهیه دیزی | روش طبخ آبگوشت مجلسی خوشمزه

نحوه ی پخت یک آبگوشت مجلسی خوشمزه چگونه است؟ در دستور زیر شما را با طرز تهیه یک آبگوشت مجلسی خوشمزه آشنا خواهیم کرد.


 


 

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی


طرز تهیه آبگوشت مجلسی
    مواد لازم:

    نخود … یک پیمانه
    لوبياي سفيد … یک پیمانه
    گوجه فرنگي … دو عدد بزرگ
    پياز پوست گرفته شده … دو عدد متوسط
    گوشت گوسفند با استخوان و چربي … ۵۰۰ گرم
    فلفل سبز تازه … دو – سه عدد
    آبليمو … 2 ق غ
    لیمو عمانی … 4عدد
    سيب زميني شسته شده با پوست … ۴-۵ عدد متوسط
    رب گوجه … يك قاشق غذا خوري
    سير … ۲ – ۳ حبه
    زعفران آب زده … 1 ق م
    گرد غوره یا گرد لیمو عمانی … در صورت تمایل
    نمك ،زرد چوبه ، فلفل سياه … به مقدار لازم
    دارچین … کمی


    طرز تهیه:


 


 

    1- نخود و لوبيا را از شب قبل در مقداري آب ( سه برابر حجم خيس نخورده نخود و لوبيا ) خيس كنيد .
    2- گوشت را همراه چربي و استخوان به همراه نخود و لوبيا، يك عدد از پيازها،لیمو عمانی های سوراخ شده ، زرد چوبه ،يك حبه سير و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید در ظرف مناسبي بريزيد و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشيده سرد به آنها اضافه كنيد . ( دقت كنيد هنگامي كه گوشت را ميپزيد از ابتدا به آن نمك و ادويه نزنيد چون باعث ديرپز شدن گوشت ميشود )


 

    3- اگر از ديزي گلي استفاده ميكنيد ، توجه داشته باشيد كه حتما از شعله پخش كن بين شعله مستقيم و ظرف ديزي استفاده كنيد .یا دیزی را در فر بگذارید و با دمای 200 درجه سنتی گراد آن را بپزید. اين ظرف زمان پخت را طولاني تر و درعوض طعم غذا را خيلي بهتر و غذا را جا افتاده تر ميكند .
    4- بعد از حدود يك ساعت و نيم فلفل سبز ها را به ديزي بيفزائيد .


 

    5- در تمام مراحل پخت دقت كنيد كه شعله زير ظرف ملايم باشد تا غذا جا بيفتد . يك ساعت بعد از اضافه كردن فلفل ، سيب زميني ها را با پوست داخل غذا بريزيد .
    6- پيازي كه اول به غذا اضافه كرديد از ظرف خارج كنيد و دور بيندازيد . چربي گوشت را نيز از ظرف خارج كنيد . به همراه يك عدد پياز باقيمانده خوب بكوبيد ؛ ( ميتوانيد اول پياز باقيمانده را ريز رنده كنيد بعد چربي را بكوبيد و با هم مخلوط كنيد ) و داخل غذا بريزيد .
    7- در اين مرحله كه گوشت و نخود – لوبيا نرم و پخته شده اند، نمك و فلفل سیاه را به ميزان دلخواه به غذا اضافه كنيد .


 

    8- زعفران آب زده را به غذا بیفزایید کمی دارچین اضافه کنید
    9- در صورتي كه غذاي شما رنگ دلخواهتان را نداشت ميتوانيد از يك قاشق غذا خوري رب گوجه فرنگي سرخ شده در كمي روغن ، داخل غذا استفاده كنيد . اگر ترشی آبگوشت کم بود مینوانید از کمی گرد غوره یا گرد لیمو عمانی استفاده کنید
    10- زمانی که تمام مواد خوب له شد استخوان ها را خارج کرده و آبگوشت را از صافی عبور دهید تا آب آن برای تریت جدا شده و مواد آن برای کوبیدن و تهیه گوشت کوبیده باقی بماند.
    11- با یک گوشت کوب سنگین گوشت و سایر مواد را خوب بکوبید تا یک دست و کش دار شود و در ظرفی جدا سرو کنید . آب غذا را هم در ظرفی جدا ریخته و سر سفره ببرید.


 


 

دیدگاه

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

آبگوشت از غذاهایی که اکثر طرفداران آن را آقایان تشکیل می دهند، آبگوشت نام دارد. خصوصا آبگوشت هایی که به روش های قدیم تهیه می شود که از طعم و مزه بهتری برخوردار هستند. برای تهیه یک آبگوشت عالی فقط کافیست وقت لازم را برا پختن آن صرف کنید. استفاده از گوشت گوسفندی که چرب باشد هم در بهتر شدن آبگوشت کمک زیادی خواهد کرد. در این مطلب آبگوشت سنتی بسیار خوشمزه ای را برای شما تدارک دیده ایم.


 


 


 

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی


 


 


 


 

1) برای اینکه آبگوشت خوب شود، شاید اولین کار این است که نخود و لوبیاسفید را 24 ساعت قبل درون آب خیس دهید. ( اگر چند بار هم آبش را عوض کنید بهتر است ) قابلمه ای بدارید و مواردی مانند گوشت آبگوشت، نخود، لوبیا، 1 عدد پیاز، گوجه و سیرها را در آن بریزید. حدود 7 عدد لیوان هم آب اضافه کنید.


 


 


 

2) بهتر است گوجه هایی که اضافه می کنید بدون پوست باشند. حال قابلمه را بر روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید بپزد. با این‌کار می خواهیم آبگوشت را خوبِ خوب جا بیندازیم.


 


 


 

3) بعد از تقریبا حدود 2 ساعت و نیم که آبگوشت روی شعله بوده است،اقدام به پوست گرفتن سیب زمینی ها کنید، سپس بشوئید و بعد از آن درون قابلمه بریزید. ( پیازی که از قبل درون قابلمه قرار داده بودیم را بردارید و دور بریزید )


 


 

4) در این مرحله چربی ای که در قابلمه قرار داده بودید را نیز از قابلمه در آورید و با 1 عدد پیاز بکوبید و همه آنها را درون قابلمه بریزید. هر وقت که احساس کردید مواد درون قابلمه ( گوشت و حبوبات ) به خوبی حالت نرم به خود گرفته اند، اقدام به اضافه کردن نمک و فلفل سیاه به آبگوشت کنید.


 


 

5) جهت بهتر کردن رنگ آبگوشت 2 قاشق رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و بعد از آن به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا آبگوشت به خوبی جا بیوفتد. هر زمان که حس کردین آبگوشت به خوبی جا افتاده است آن را درون کاسه بریزید. می توانید آن را با نان ترید کنید. کار تمام است و می توانید آن را به هر روشی که دوست دارید سرو کنید.


 

نکته: می توانید اول پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید بعد چربی را بکوبید و با هم مخلوط کنید ) و داخل غذا بریزید . در این مرحله که گوشت و نخود – لوبیا نرم و پخته شده اند، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن ، داخل غذا استفاده کنید.


 

نکته: سرخ کردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر کردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده هم به آن بیفزایید نتیجه بهتری می گیرید.این غذا هر چه زمان پختش طولانی تر باشد جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر می شود.معمولا این غذا را با آب زیاد درست می کنند و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید که مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد.فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو  غذا، داخل ظرف بریزید؛ در غیر این صورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ می شود.


 


 


 

    آبگوشت دیزی سنگی جزو غذای محلی – آذربایجانی میباشد
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
    آبگوشت دیزی سنگی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .


 


 

    روغن مایع به میزان لازم
    نمک به میزان دلخواه
    فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
    زردچوبه 2 قاشق چای خوری
    گوجه فرنگی خشک شده 3 تا 4 ورق
    سیر 3 تا 4 حبه
    رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
    نخود نصف پیمانه
    سیب زمینی 2 تا 3 عدد
    گوشت گوساله 200 گرم
    آب جوش 3 پیمانه
    فلفل سبز 1 تا 2 عدد
    پیاز متوسط 1 عدد

 

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

گوشت رو به همراه پیاز خرد شده و فلفل سبز در ماهیتابه یه تفت مختصر میدیم


 


 


 

وقتی رنگ گوشت کمی تغییر کرد و پیازها کمی نرم شدند رب گوجه و زردچوبه و فلفل سیاه رو هم اضافه و تفت میدیم


 


 


 

حالا مواد تفت داده شده رو داخل ظرف دیزی میریزیم


 


 

و آب جوش و نخود و سیر و گوجه خشک (میشه از گوجه تازه هم استفاده کرد )رو هم اضافه میکنیم ،تا نیمه ظرف دیزی آب بریزیم کافیه.


 


 


 


 

در ظروف رو میذاریم و با حرارت ملایم رو شعله پخش کن میذاریم تا 3 ساعت بپزه.


 


 

وقتی که 3 ساعت گذشت نمک و سیب زمینی ها رو هم اضافه میکنیم و میذاریم تا پخته بشن تقریبا 20 دقیقه زمان میبره.


 


 

حالا دیگه دیزی خوشمزه ما جا افتاده و آماده خوردنه.


 


 

آبش رو از موادش جدا میکنیم و با ترشی لیته و سیر ترشی و سبزی خوردن میزنیم تو رگ.


 


 


 

دیدگاه

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایران است که طرفداران بسیاری دارد. در این مطلب دستور تهیه و چگونگی خوشمزه شدن و نکات پخت آن را شرح می دهیم

نخود، لوبیای سفید : یک لیوان بزرگگوجه فرنگی : 2 عدد بزرگپیاز پوست گرفته شده :  2 عدد متوسطفلفل سبز تازه : (به دلخواه) 2تا 3عددنمک، فلفل و آب لیمو یا آبغوره : به مقدار لازمگوشت گوسفند با استخوان و چربی : 500 گرمسیب زمینی شسته با پوست  :  4 یا 5 عدد متوسطرب گوجه فرنگی :  یک قاشق غذا خوریسیر : به دلخواه  یک حبه بزرگ 

  اگر می خواهید بیشتر بدانید : طرز تهیه آبگوشت رژیمی

نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.گوشت را با چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید، در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آن ها، آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید. (دقت کنید هنگامی که گوشت را می پزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت می شود).اگر از دیزی سنگی استفاده می کنید، حتما از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید. این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر می کند. بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزایید.در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد. یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیب زمینی ها را با پوست داخل غذا بریزید.نکته: می توانید اول پیاز وچربی را بکوبید و با هم مخلوط کنید و داخل غذا بریزید. در این مرحله که گوشت و نخودو لوبیا نرم و پخته شده است، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت می توانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن، داخل غذا استفاده کنید. اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده هم به آن بیفزایید، نتیجه بهتری می گیرید.هر چه زمان پخت این غذا طولانی تر باشد، جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر می شود.معمولا این غذا را با آب زیاد درست می کنند و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد.

آبگوشت دو بخش دارد، بخش «تر» که به آن «ترید» می گوییم و بخش «خشک» که «کوبیده» می خوانیم.همان آب وگوشت که روی هم آبگوشت را پدید می آورد، تقریبا با هم پخته اما جدا خورده می شود. عمل آوردن این دو بخش به عهده آشپز نیست و شاید آبگوشت تنها خوراکی باشد که خورنده نیز درکار طبخ شریک است.اگر این دو بخش را جدا نکنید، به سوپی نه چندان دلچسب تبدیل خواهد شد و اگر هریک از این دو بخش را خوب به عمل نیاورید، یعنی مثلا کوبیده را آب دار بردارید، لطفی نخواهد داشت. 

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

آبگوشت یکی از غذا های سنتی ایرانیان است. این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامین های B به ویژه B12 و مواد معدنی مانند سلنیم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است.آبگوشت برای چه کسانی مفید است؟به گزارش ایران اکونومیست، گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین و آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است. این غذا قوای جنسی را افزایش می دهد وتقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

آبگوشت بهتر است همراه با سبزی و پیازمصرف شود؛ سبزی و پیاز حاوی پتاسیم است که برای مبتلایان به فشار وچربی خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند. 

این غذا مقوی و سنگین است بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرق زیره و زنیان میل کنند؛ این عرق ها علاوه بر این که نفخ و باد شکم را از بین می برد، به هضم غذا هم کمک می کند.

مبتلایان به نقرس بهتر است از این غذا استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.مبتلایان به بیماری هایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند. 

این نوع آبگوشت که با مرغ ولپه تهیه می شود، غدای کردستانی است که گاهی برای لعاب دارتر شدن، کمی برنج هم به این غذا اضافه می شود.

بزباش شباهت زیادی به قرمه سبزی آبدار دارد؛ به همین دلیل است که در مقایسه با آبگوشت سنتی کمتر معروف شده است. این ترکیب را به شکل خورش و با برنج هم می خورند.

کلم یکی از مواد این غذاست اما مقدار آن زیاد نیست؛ این غذا یکی از غذاهای رسمی شهرستان قم است که با کلم قمری یا قنبید پخته می شود. برای رفع بوی کلم از ادویه استفاده کنید.

یکی از خوشمزه ترین غذاهای کرمانی که با گوشت نرم بزغاله تهیه می شود. ترکیبی بی نظیر از گوشت، کشک و نخود که با غذایی مثل حلیم بادمجان رقابت می کند. تفاوت آن با آبگوشت کشک در استفاده از سیر در بزقرمه است. در تهیه این غذا معمولا نخود را خیس و قبل از اضافه کردن به غذا نیم کوب می کنند.

ساکنان فلات ایران، نخستین ابزار و ظرف ها را از چوب و سنگ ساختند. اما ظرف چوبی روی آتش کارکردی نداشت و تنها ظرف های سنگی به کار می آمد.پس ازآن بود که توانایی ساخت سفال حاصل شد وانواع و اقسام ظرف ها شکل گرفت تا بالاخره، انسان به راز سنگ های معدنی و آب کردن و ریخته گری فلزات پی برد و ازآن ابزار و ظرف ساخت و ظروف فلزی را به میان آورد. جالب است که آبگوشت، هنوز که هنوز است در سه ظرف سنگی، سفالی و فلزی، طبخ و میل می شود.انواع ظروف سنگی و سفالی و رویی (رویی به معنای رویین یعنی ساخته شده از فلز روی که به زبان عامیانه به آن روحی هم می گویند) هنوز به شیوه هزاره های دور، در ایران ساخته و به کاربرده می شود. 

بیشتر بدانید : سالمترین و بهترین قابلمه برای پخت و پز کدام است،مسی،تفلون یا استیل

انتخاب گوشت مناسب آبگوشت سخت ترین مرحله از پخت یک آبگوشت ایرانی اصیل است. زیرا بهترین گزینه برای پخت یک آبگوشت خوشمزه گوشت گوسفندی به همراه دنبه است. هر چند تهیه آبگوشت با گوشت گوساله هم امکان پذیر است اما بی شک گوشت گوساله نمی تواند لذت طعم گوشت گوسفندی را به غذای شما بدهد. بنابراین فراموش نکنید که گوشت گوسفندی همراه با چربی کافی می تواند بهترین انتخاب برای آبگوشت شما باشد.

بیشتر بدانید : 8 نکته مهم در پخت گوشت گوساله

زیره سبز 3قاشق سوپ خوریتخم گشنیز 5قاشق سوپ خوریزردچوبه 5قاشق سوپ خوریزیره سیاه یک قاشق سوپ خوریفلفل سیاه 2قاشق سوپ خوریشنبلیله خشک 2قاشق سوپ خوریبرگ پیازچه خشک 5قاشق سوپ خوریاین مواد را به نسبت گفته شده پودر کنید وبرای تهیه آبگوشت مقدار لازم از آن را استفاده کنید.استفاده از چوب دارچین هم برای تهیه این غذا به دلیل طعم مناسب وخاصیت چربی سوزی مناسب است.

بیشتر بدانید : طرز تهیه 8 ادویه پرمصرف خانگی

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : khorasannews.om

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

حل تعارض از طریق گفتگو، از مهارت‌های مهم بین زوجین است که می‌توان به شیوه‌ای کاربردی، از آن برای حل‌ و فصل اختلافات استفاده کرد. خیلی از زوج‌ها فکر می‌کنند صرفاً با داشتن تجربه‌های مثبت و لذت بخش روزهای اول ازدواج می‌توانند در گذر زمان رابطه از هم گسیخته خود…

بعضی وقتها احساس می‌کنیم پوستمان تیره و کدر شده ،آن هم نه با نور خورشید و یا خستگی بلکه به حالت جرمی که بر روی پوست سنگینی می کند. چند ماسک روشن کننده مخصوص این نوع پوستها وجود دارد که ساده و راحت در منزل تهیه می شود و بسیار در شفاف کردن پوست موثر است

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

امتیاز دهید


3.4
از

460

 

  

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

 

طرز تهیه : نخود و لوبیا را از شب قبل در اب خیس کنید. گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و 1 عدد از پیازها ، 3 حبه سیر و گوجه فرنگی های که پوست گرفته اید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید.

 

اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده میکنید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید ( این ظرف زمان پخت را طولانی تر ولی طعم دیزی را بهتر و جا افتاده تر میکند ) ، بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی اضافه کنید ، در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا ارام ارام جا بیفتد.

 

 

یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل ، سیب زمینی ها را داخل غذا بریزید ، پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید.

 

وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند میتوانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید. در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت میتوانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید. هر چه زمان پخت دیزی طولانی تر باشد غذایی جا افتاده تر و خوش رنگ تر خواهید داشت.

 

نکته ها : دیزی را به دلیل پخت طولانی با آب زیاد درست میکنند و بهتر است در شروع کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه دیزی در اثر اضافه کردن آب در طول پخت تحت تاثیر قرار نگیرد. میتوانید بجای چربی گوشت از مقداری دنبه استفاده کنید ، هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود.

 

آبلیمو را هنگام سرو  غذا داخل ظرف بریزید، در غیر اینطورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ خواهد شد. میتوانید از لیموعمانی نیز بجای ابلیمو استفاده کنید. در اینصورت باید یک ساعت قبل از پایان پخت حدود 5 لیموعمانی را با چنگال چند بار سوراخ کرده و اضافه کنید.

 

یه دونه به هم بندازید خوشمزه میشهخ

خیلی خوب بود.ممنون

خیلی عالی.مرسی

سلام ممنون از مطالب خوبتون ؛ میشه به جای سیر از پودر سیر استفاده کرد اگه مبشه کی باید بهش اضافه کرد

با توجه به دستورتون درست کردم فوق العاده شد ! ممنونم ازتون ..

عاااالی به به

بسیار عالی

سلام،با عرض تشکر
چرا در دستور آبگوشت زردچوبه استفاده نشده است؟

دستورالعمل های پخت بسیار عالی هستند، سپاسگزارم

نوش جان!

سلام ببخشید متوجه نشدم اونجا که چربی رو با پیاز اضافه چطور باید بکوبیم ؟؟

ممنونم از نرم افزار عالی شما.دستور پخت هایی که با عکس هستند فوق العاده ان ممنونم

خواهش میکنم!

بسیارعالی وخوشمزه بود

عالیه

سلام
شما کانال تلگرام دارید؟

بله عزیزم،خوشحال میشم اونجا هم منو همراهی کنی:)
آدرس کانال: irancookir

سلام ممنون . اینکه گفتین پیاز پخته ابگوشت رو دور بیاندازیم .، اون پیاز خام رو بکوبیم؟

سلام عزیزم. بله دقیقا همین درسته.

سلام همین دستور رو آگه کمی مرزه توش بریزید همراه غذا بپزه عالی تر میشه

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

سلام ساناز جان. مرسی از پیشنهادت!

سلام,واقعا عالی بود,خیلی ممنون

نوش جان علیرضای عزیز

سلام من واسه شب بار گذاشتم دستورتون عالیه خیلی ممنونم

تشکر از شما

خیلی ممنونم!

مچکرم هموطن – پاینده ایران ما

در ابتدا به 3 حبه سیر اشاره شد ولی در واقع 1 حبه سیر مصرف شد.آیا 1 حبه سیر کافی است؟

رضای عزیز همون 3 حبه سیر رو بریزید الان اصلاح میکنم ، البته میتونید مقدارش رو کمتر یا بیشتر کنید و این بستگی به خودتون داره

با عرض سلام من مى خواهم هر روز در فیس بوکم غاهاى شمارا ببینم

عزیزم سعی میکنم بخش اشتراک مطلب رو فعال کنم

واقعا ممنون،عالی بود و خیلی واضح توضیح دادی،متشکرم.

خواهش میکنم آوا جان ، خوشحالم مفید بوده

سلام.مرسی به خاطر سایت پر محتواتون.خیلی خوشم اومد…

ممنون لیدا جان

با تشکر از زحمات شما

خواهش میکنم عزیزم

لوبیا نداره عزیز اون آبگوشت بز باشه

ممنون از شما

واقعا ممنون

قابلی نداشت

ممنون
نکات ریز ولی مهمی رو آموزش دادین
لذت بردم

خواهش میکنم ، قابلی نداشت

با سلام خیلی عالی بود دوست دارم عضو سایت آشپزی شما باشم . با تشکر

ممنون حمیده جان ، باعث افتخاره

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

ما در این جا می‌خواهیم طرز تهیه آبگوشت سنتی یا همان دیزی را به شما آموزش دهیم. فراموش نکنید که طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و با رعایت چند نکته می‌توانید این غذا را محشر درست کنید.با دلگرم همراه شوید.


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *