طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

دوره مقدماتی php
طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار
طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

گوشت چرخ كرده و سرخ شده: 250 گرم

 

برنج پخته شده (پلو آماده) : 2 ليوان

 

كشمش (يازرشك): يك چهارم ليوان

 

لپه پخته: نصف ليوان

 

سبزى: ترخون و شويد و نعناع (تازه يا خشك) مقدارى

 

طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

 

دوره مقدماتی php

آب: 3-2 ليوان

 

مواد سس:

 

تمبر هندى: يك چهارم ليوان صاف شده

 

رب انار: يك چهارم ليوان

 

آب: يك چهارم ليوان

 

شكر: چند قاشق

 

طرز تهيه : من براى تهيه اين دلمه از برگ سبز و نپخته استفاده كردم.

همه مواد دلمه را خوب با هم مخلوط كنيد.

 

كف
قابلمه را 3 قاشق روغن مايع و 3 قاشق آب بريزيد و 2 رديف برگ مو (برگ خالى
و بدون مواد) را روى اين مواد پهن كنيد كه حالت ته ديگ پيدا كند.

حالا
از مواد روى هر برگ 1 قاشق بريزيد و خوب بپيچيد و در قابلمه كنار هم و به
شكل فشرده بچينيد. وقتى همه را چيديد يك ظرف سنگين روى دلمه‌ها بگذاريد و 2
يا 3 ليوان آب را از اطراف توى ظرف بريزيد و در ظرف را ببنديد. ابتدا شعله
را متوسط كنيد و همين كه صداى جوش خوردن مواد را شنيديد، شعله را خيلى كم
كنيد.

1 ساعت بعد در ظرف را برداريد و ابتدا ظرف سنگين را
برداشته و بعد مواد سس را روى دلمه ها بريزيد(مواد سس را ابتدا با هم مخلوط
كرده و سپس استفاده كنيد) و دوباره ظرف را روى دلمه ها گذاشته و در قابلمه
را با دم‌كنى پوشانده و بگذاريد حدود 40 تا 50 دقيقه ديگر بپزد.

نكته: با كم و زياد كردن مواد سس و با چشيدن آن طعم دلخواهتان را درست كنيد.

 

 

 

دلمه برگ مو طرز تهیه دلمه برگ مو با گوشت دلمه برگ مو با رب انار دلمه برگ مو ترکی بعید میدانیم که کسی تا به حال غذای خوشمزه ای به نام دلمه برگ مو را نخورده باشد. برگ مو را می توان در فصل بهار به وفور پیدا کرد و خانم های خانه نیز از درست کردن انواع و اقسام غذا با برگ مو کوتاه نمی آیند اما احتمال شما هم قبول دارید که دلمه اش بسیار خوشمزه می شود برای همین در این مطلب قصد داریم در بخش آموزش آشپزی را برای تهیه این غذای خوب در نظر بگیریم

 

 

 

 

طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

 

در ابتدا توجه کنید که همه موادی که برای درست کردن دلمه برگ مو است را تهیه کنید تا در موقع انجام کار به مشکل نخورید

 

 

برای چاشنی دلمه هم می توانید مواد زیر را تهیه کنید

 

 

 

1) از قبل لپه و برنج رو بخیسانید. تا در حین کار معطل نشوید. سپس پیاز ها را بصورت نگینی خرد کنید. بعد از خرد کردن پیاز آن را در ماهیتانه ای به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت می دهیم.

 

2) اجازه دهید تا رنگش طلایی شود، بعد از آن گوشت را اضافه می کنیم و با شعله ملایم می گذاریم با تفت بخورد. همزمان هم لپه و برنج را به صورت جداگانه می پزیم.

 

 

 

 

3) توصیه می کنیم که برنج را دون بردارید و البته اجازه هم ندهید تا لپه له شود. در این هنگام سبزی را که از قبل خرد کرده ایم را به گوشت که در حال تفت است اضافه می کنیم. کمی و هم فلفل و نمک و سپس بهم میزنیم.

 

4) کف قابلمه ای که میخواهیم دلمه را در آن بپزیم هم چند تا برگ مو بگذارید تا دلمه ها نسوزد.

 

 

 

برای آماده کردن چاشنی هم در ظرفی که از قبل آماده کرده اید، عصاره گوشت و نصف لیوان آب و نصف لیوان آبغوره و کمی شکر را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید و کمی بعد کره را هم به آن اضافه کنید. بعد از به جوی آمدن این موارد آن را بر روی دلمه ها بریزید.

 

سپس دربی را روی قابلمه بگذارید تا وقتی دلمه ها می پزند از هم وا نروند. با حرارت کم حدود یک ساعت بگذارید تا پخته شود. البته بسته به مقدار دلمه ها زمان پختنش متفاوت است.

 

 

 

 

 

دلمه برگ مو از مجلسی ترین و محبوب ترین دلمه های ایرانی محسوب می شود. جالب است بدانید که دلمه برگ مو علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو می شود در بعضی مجالس به عنوان پیش غذا هم سرو می شود.

دلمه برگ مو در شهرهای مختلف کشورمان با روش های متفاوتی طبخ می شود. در برخی شهرها به غیر از مواد اصلی دلمه موادی مانند زرشک ، ماست و رب انار به آن اضافه می کنند. مثلا در این دستور به جای سرکه می توانید از رب انار هم استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری دلمه برگ مو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی دلمه برگ مو با پارسی دی همراه باشید.

لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.

طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

 

در مرحله بعد برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.

تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.

سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از اینکه پخت به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.

در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.

برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید و لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.

دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید.

سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم مغز پخت شوند. توجه داشته باشید که باید آب موجود در قابلمه به طور کامل تبخیر شود و دلمه ها در پایان بدون آب سرو شوند. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.

 

 

طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار
طرز تهيه دلمه برگ مو با رب انار

10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرز تهیه کیک فنجانی ساده در فر x بخوانید...