طرزتهیه نان برنجی شمال

دوره مقدماتی php
طرزتهیه نان برنجی شمال
طرزتهیه نان برنجی شمال

یک نان محلی – نان برنجی گیلان (بهپوته لاسو نان یا لاکو نان)

طرز تهیه از سر آشپز بتول شعبانی (آشپزان برتر آسمونی) طعم و مزه نان های محلی برای بسیاری از ما لذت بخش است و اگر قرار باشد خودمان انها را درست کنیم مسلما برایمان دلچسب تَر است . بنابراین تصمیم گرفتیم این بار با دستور این نان خوشمزه در خدمت شما دوستان عزیز باشیم. مواد لازم:

آرد برنج: نیم کیلو

ارد‌گندم: دویست و پنجاه گرم

نمک: یک قاشق چای خوری

طرزتهیه نان برنجی شمال

طرز تهیه: در یک قابلمه متوسط آب میریزیم، میزاریم روی حرارت تا کاملا جوش بیاد بعد ارد برنج رو توی ظرفی الک میکنیم با همون اب جوش خمیر درست میکنیم اب کم کم اضافه میکنیم تا خمیر شل نشه خمیر که آماده شد،  به اندازه یه پرتقال اندازه مهم نیست فقط  سوراخی به قطر دوسانت  در وسطش ایجاد میکنیم. همه خمیرو اینطور دست  کرده و پهن میکنیم و وسطشو سوراخ میکنیم ،سوراخ کردن به خاطر اینه که خمیر یک نواخت بپزه بعد میزاریم تو اب در حال جوش تا کاملا بپزه حدودا ده دقیقه یا کمتر برای اینکه بفهمین خمیر پخته یکی رو بردارین از وسط نصف کنین مشخصه پخته یا نه بعد دونه دونه خمیرو از اب جوش در اورده داغ داغ ورز میدیم چون اگه سرد بشه گوله میشه این مرحله خیلی مهمه،یا میتونین تو چرخ گوشت هم بریزین ولی همونم باید سریع ورز بدین در اخر همه خمیرهارو یه ورز کامل میدیم گرد میکنیم کمی دورشو نم دار میکنیم نمک رو به دورش میمالیم یا در آب حل کرده و به خمیر اضافه می کنیم. یه پارچه روش میزاریم چند دقیقه بمونه بعد تو ظرفی ارد گندم رو الک میکنیم وخمیر اماده شده رو با ارد گندم به همراه کمی اب ورز میدیم تا کاملا ارد به خوردش بره وخمیر نرم و لطیفی به دست بیاد که خیلی کم چسبندگی داره که دست خودرو با کره یا روغن چرب میکنیم به انداره یه نارنگی از خمیر رو برداشته ومثل شکل چونه میگیریم وروی سطح کار ارد میپاشیم وخمیرو باز میکنیم خیلی نازک بعد روی تابه سفالی یا همین تابه معمولی اول قسمتی که ارد داره رو میزاریم کمی که حالت حباب روش زد برمیگردونیم اونطرف سرخ بشه نون بسیار خوشمزه ای هست.

دوره مقدماتی php

طعم و مزه نان های محلی برای بسياری از ما لذت بخش است و اگر قرار باشد خودمان آنها را درست كنيم مسلما برايمان دلچسب تَر است . بنابراين تصميم گرفتيم اين بار با دستور اين نان خوشمزه در خدمت شما دوستان عزيز باشيم.

مواد لازم:

طرز تهیه:

در یک قابلمه متوسط آب می ریزیم، میذاریم روی حرارت تا کاملا جوش بیاد بعد آرد برنج رو توی ظرفی الک می کنیم با همون آب جوش خمیر درست می کنیم آب کم کم اضافه می کنیم تا خمیر شل نشه خمیر که آماده شد مثل شکل به اندازه یه پرتقال اندازه مهم نیست فقط دایره ای به قطر دوسانت باشه همه خمیرو اینطور پهن می کنم وسطشو سوراخ می کنیم ،سوراخ کردن به خاطر اینه که خمیر یک نواخت بپزه بعد میذاریم تو آب در حال جوش تا کاملا بپزه حدودا ده دقیقه یا کمتر برای اینکه بفهمین خمیر پخته یکی رو بردارین از وسط نصف کنین مشخصه پخته یا نه بعد دونه دونه خمیرو از آب جوش در آورده داغ داغ ورز می دیم چون اگه سرد بشه گوله میشه این مرحله خیلی مهمه، یا میتونین تو چرخ گوشت هم بریزین ولی همونم باید سریع ورز بدین در آخر همه خمیرها رو یه ورز کامل می دیم گرد می کنیم کمی دورشو نم دار می کنیم نمک رو به دورش می مالیم یه پارچه روش می ذاریم چند دقیقه بمونه بعد تو ظرفی آرد گندم رو الک می کنیم و خمیر آماده شده رو با آرد گندم به همراه کمی آب ورز می دیم تا کاملا آرد به خوردش بره و خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد که خیلی کم چسبندگی داره که دست خود رو با کره یا روغن چرب می کنیم به انداره یه نارنگی از خمیر رو برداشته و مثل شکل چونه می گیریم و روی سطح کار آرد می پاشیم و خمیرو باز می کنیم خیلی نازک بعد روی تابه سفالی یا همین تابه معمولی اول قسمتی که آرد داره رو میذاریم کمی که حالت حباب روش زد برمیگردونیم اون طرف سرخ بشه نون بسیار خوشمزه ای هست.طرزتهیه نان برنجی شمال

نام و ایمیل من را برای نظرات بعدی ذخیره کن.

تبلیغات در آسمونی

021-22072529

asemooni.com/advertising

سیمرغ طلایی پرواز

مجری ویزا و تور کانادا

www.goldensimurgh.com

نام شما

محل تبلیغات

لینک سایت شما

نان برنجی

نان برنجی یکی از شیرینی های معروف و بسیار پرطرفدار شهر کرمانشاه است که به عنوان سوغاتی این شهر هم شناخته می شود. نان برنجی در گذشته یکی از شیرینی های مناسبتی برای عید نوروز محسوب می شده است.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۱۰ نفر نان برنجی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری نان برنجی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با سنتی نان برنجی با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرزتهیه نان برنجی شمال

دستور پخت

برای تهیه نان برنجی خانگی ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم تا نرم شود.آرد برنج را دو بار الک می کنیم تا یکدست شود و با کره مخلوط می کنیم تا کره کاملا در آرد حل شود.اگر روغن کرمانشاهی در دسترس دارید بسیار گزینه بهتری از کره است

چون طعم بهتری به نان برنجی می دهد. سپس شکر را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و ۱ لیوان آب روی آن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب کمی تبخیر شود و شربت کمی غلیظ شود.شربت آماده شده را کنار می گذاریم تا خنک شود

و بعد به مخلوط آرد برنجی و کره اضافه می کنیم و تخم مرغ را در پیاله ای می شکنیم و گلاب،زعفران دم کرده به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و به مایه آرد برنجی اضافه می کنیم و خوب مایه آرد برنجی را مخلوط می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر کاملا یکدست شود

و در کاسه ای قرار می دهیم و یک پارچه روی آن می کشیم و به مدت ۶ ساعت در دمای معتدل خمیر را قرار می دهیم تا آماده شود. سپس فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود و کف سینی فر کاغذ روغنی می گذاریم

و از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم و با کف دو دست به آن حالت یک دایره می دهیم و در سینی فر قرار می گذاریم.همگی نان برنجی ها را به همین صورت شکل می دهیم و با فاصله در کنار هم می چینیم و در آخر کمی از تخم خرفه را روی شیرینی ها می پاشیم

و سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا به مدت ۲۰ دقیقه نان برنجی ها کاملا پخته شوند. پس از پخت صبر می کنیم تا نان برنجی ها کمی خنک شوند و نان برنجی ها را آرام از کاغذ روغنی جدا می کنیم و در ظرف می چینیم و نوش جان کنید.

طرزتهیه نان برنجی شمال

آرایش

مدل مو

مدل لباس

یکی از نانهای خانگی درکته سرخام رشتکه در ماه رمضان طرفدار زیادی دارد نان برنجی است. برای تهیه نان برنجی مقداری برنج صدری یا بی نام در یک ” تیان” (دیگ) خیس می کنند. پس از ساعتی برنج را از آب درآورده در مجمعه ای می ریزند تا دونم شود. برنج دونم را با آسیاب دستی آرد کرده ، خمیر می کنند و به این خمیر” کراته” می گویند. تیان دیگری را پر از آب کرده روی اجاق می گذارند و خمیر را هم چانه چانه کرده روی تخته ای پهن می کنند و در آب جوش می اندازند تا بپزد. خمیر پخته را در مجمعه ای می ریزند و ورز می دهند. به این خمیر پخته” لاسو” می گویند. مقداری آرد گندم به لاسو می افزایند و آن را چانه چانه می کنند. آن گاه دونفر روبروی هم پشت تخته نان پزی یا ” نان کار”می نشینند و با چوبی به نام ” نان چو” چانه های خمیر را به شکل لوزی پهن می کنند و در تنور می پزند.با خمیر لاسو چند نوع نان دیگر هم درست می کنند از جمله نان” لوله کش” که تا یک ماه هم می شود نگاه داشت، نان ” لاکو” که به آن مغز گردو، زیره و شکر می زنند و نان” گندمین” که بر روی تابه گلی به نام” گمج” می پزند.

 

سایت شیرینی پزی ، ، پخت انواع شیرینی با آکا ، آکاایران

شیرینی برنجی از شیرینی های سنتی خوشمزه و سبک می باشد و می توانید این شیرینی را در اشکال و طرح های مختلف و به صورت زعفرانی و ساده درست کنید. شیرینی برنجی از بهترین سوغات شهر کرمانشاه می باشد و به دلیل اینکه در پخت این شیرینی از گلاب و هل استفاده می شود بوی بسیار خوبی دارد. این شیرینی که به نان برنجی هم مشهور شد بیشتر در شهرهای کرمانشاه ، قزوین ، گیلان و یزد پخته می شود.

به هر حال اگر با طرز تهیه شیرینی برنجی آشنایی ندارید ما در این پست آشپزی بارونک دستور پخت شیرینی برنجی خوشمزه را به همراه مواد لازم آماده کرده ایم که شما با این به تنهایی می توانید شیرینی برنجی خوشمزه و خانگی همانند یک شیرینی پز حرفه ای درست کنید.

1. ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را به محض بیرون آوردن از یخچال جدا می کنیم و صبر می کنیم به دمای محیط برسند. توجه کنید تا تخم مرغ ها سرد هستند باید زرده و سفیده را جدا کنید. نکته دیگری که باید رعایت کنید این است که نیمم ساعت قبل از درست کردن شیرینی برنجی ، همه مواد آن را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.

2. برای شروع سفیده تخم مرغ را در یک ظرف مناسب با دور تند همزن هم می زنیم تا حجیم و سفت تر شود و از کاسه بیرون نریزید. سپس در یک ظرف دیگر پودر قند را به همراه زرده تخم مرغ و روغن جامد با دور تند همزن به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا سبک و روشن شود.

3. در این مرحله سفیده فرم گرفته را به همراه پودر هل به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و هم می زنیم. سپس آرد برنج را به تدریج و به آرامی اضافه می کنیم و هم می زنیم و بعدش محلول آب و گلاب را به صورت کم کم اضافه می کنیم و ورز می دهیم. روش ورز دادن شیرینی برنجی دقیقا به صورت شستن رخت می باشد و حتما به این روش ورز دهید.طرزتهیه نان برنجی شمال

4. توجه کنید تا جایی محلول آب و گلاب را اضافه می کنیم که خمیر لطیف شود و نباید خشک باشد چون بعد از استحرات خمیر خشک تر می شود. من دقیقا نصف لیوان از محلول آب و گلاب استفاده کردم. وقتی که خمیر به خوبی لطیف شد به اندازه یک قاشق چایخوری از خمیر برمیداریم و با دست آن را گلوله می کنیم. خمیر گلوله شده نباید هیچ ترکی داشته باشد در غیر اینصورت خمیر شما آماده نیست.

5. پس از اینکه خمیر را تست کردیم آن را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و یک قسمت را ساده نگه می داریم ولی به قسمت دیگر زعفران دم کرده غلیظ و کم آب اضافه می کنیم و و دوباره خوب مخلوط می کنیم تا خمیر زرد و یکدست شود. سپس خمیرها را در کیسه های فریزر جداگانه قرار می دهیم و درشو می بندیم و در جای خنک خارج از یخچال به مدت 24 ساعت استراحت می دهیم. خمیر را داخل یخچال به هیچ وجه نگذارید چون در این صورت احتمال خشک شدن خمیر بیشتر می شود.

6. بعد از 24 ساعت خمیرها را از یخچال بیرون می آوریم و به اندازه قاشق چایخوری از خمیر برمیداریم و آن را گلوله می کنیم و بر روی سینی می چینیم. به این روش تمامی خمیر را گلوله می کنیم و روی سینی می چنیم. سینی نیازی به چرب کردن و کاغذ روغنی ندارد و بهتر است از سینی گالوانیزه استفاده کنید تا زیر شیرینی تیره نشود.

7. در این مرحله سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار می دهیم تا شیرینی ها بپزد. (برام گرم کردن فر باید فر را از 15 دقیقه قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید). مواظب باشید شیرینی ها تغیر رنگ ندهد و نسوزد. پس از اینکه از پخت شیرینی های برنجی مطمئن شدیم سینی را از فر خارج می کنیم و صبر می کنیم تا خنک شوند و بعد از خنک شدن کامل از سینی جدا می کنیم. امیدواریم از خوردن این شیرینی های برنجی خوشمزه لذت ببرید.

اگر به فر دسترسی ندارید می توانید از توستر و فر برقی برای پخت شیرینی برنجی استفاده کنید و دمای آن را 150 درجه قرار بدهید. همچنین شما می توانید این شیرینی را در تابه دو طرفه بپزد برای این کار دو لایه کاغذ کف تابه بذارید و زیر تابه حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام

ایمیل

وبسایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بارونک می باشد

طرز تهیه نان برنجی بدون فر – طرز تهیه نان برنجی گیلان – طرز تهیه نان با آرد برنج – طرز تهیه نان برنجی یزدی – ‫طرز تهیه نان برنجی‬‎

طرزتهیه نان برنجی شمال
طرزتهیه نان برنجی شمال
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *