زمان پریودی در دوران شیردهی

دوره مقدماتی php
زمان پریودی در دوران شیردهی
زمان پریودی در دوران شیردهی

از زمان اولین اقدام برای بارداری و انجام معاینات قبل از بارداری تا باردار شدنتان، احتمالاً یکی از دغدغه‌های اصلی شما اطلاع از موفقیت‌آمیز بودن چنین…

در صورت داشتن مشکل باروری، باید هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. در بیشتر موارد مشکلات باروری با اقدامات پزشکی به موقع برطرف خواهد شد. پزشک…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

شیر مادر برای نوزاد ایده‌آل است و پیوند فوق‌العاده‌ای که از طریق شیردهی با کودک خود ایجاد می‌کنید بی‌مانند است. اما اگرچه تمام مادران می‌خواهند…زمان پریودی در دوران شیردهی

تغذیهٔ خوب برای رشد ذهنی و جسمی کودک شما بسیار مهم است و پس از تولد نوزاد، لازم است افزایش وزن و وزن‌گیری او به دقت توسط یک پزشک اطفال مورد اعتماد…

دوره مقدماتی php

چشم‌های کودکتان از همان روزی که متولد می‌شود با فراهم کردن امکان دریافت اطلاعات دربارهٔ‌ جهان اطراف که در ابتدا ‌کم است و بعد بسیار بیشتر خواهد شد،…

درک گفتار و مفاهیم، یکی از نقاط عطف رشد کودک در کودکان نوپاست. اما این مهارت چه زمانی و چگونه کسب می‌شود؟ در این مطلب می‌توانید با برخی از بخش‌های…

تمام کودکان سرما می‌خورند. بچه‌ها هر ساله بین پنج تا هشت بار سرما می‌خورد و شاید هم بیشتر! اگرچه شما نمی‌توانید فرزندتان را به طور کامل از تمام…

شوک الکتریکی یا همان برق‌گرفتگی یکی از حوادث ناخوشایندی است که می‌تواند در صورت بی‌احتیاطی و ایمن نبودن محیط زندگی کودکان پیش بیاید. در این مطلب می…

لیوان مخصوص کودک می‌تواند کمکی برای فرایند انتقال کودکتان از شیر خوردن سینه یا شیشه‌شیر به یک لیوان معمولی باشد. لیوان مخصوص کودکان شیرخوار انواع و…

شیردهی به نوزاد نقش مهمی در شروع قاعدگی مادران پس از زایمان دارد. اما بدن و شرایط هر زنی با دیگری متفاوت است، بنابراین هیچ راه کاملاً مطمئنی برای پیش‌بینی زمان اولین قاعدگی بعد از زایمان وجود ندارد. اگر نمی‌دانید وضعیت شما به چه شکل است و می‌خواهید از این موضوع اطلاع دقیق‌تری داشته باشید، شاید بد نباشد اگر با پزشکتان در این مورد مشورت کنید تا مطمئن شوید که اوضاع چگونه پیش می‌رود. در این مطلب می‌توانید با محاسباتی تقریبی از زمان شروع اولین قاعدگی پس از زایمان برای مادران شیرده و غیرشیرده آشنا شوید.

شروع پریود در مادران شیرده و غیرشیرده کمی با یکدیگر متفاوت است. شروع اولین قاعدگی زنان بعد از زایمان به طور معمول می‌تواند به شکل زیر باشد:

زمان شروع پریود در مادران شیرده: یکی از اتفاقاتی که در دوران شیردهی می‌افتد، این است که قاعدگی‌تان را به تعویق می‌اندازد. اگر نوزادتان، شب و روز فقط با شیر شما تغذیه می‌شود، ممکن است شش ماه یا حتی بیشتر بعد از تاریخ زایمانتان طول بکشد تا پریود شما شروع شود و دوباره علائم قاعدگی خود را تجربه کنید. اگر در کنار شیر مادر، لازم است از شیر خشک به عنوان مکمل غذایی نوزاد استفاده کنید، احتمالاً قاعدگی شما زودتر از شش ماه شروع می‌شود.

اما لازم است بدانید که اثرات شیردهی در شروع قاعدگی زنان پس از زایمان بسیار متفاوت است. گاهی قاعدگی بعضی از زنانی که نوزادشان را فقط با شیردهی از سینۀ مادر تغذیه می‌کنند و شب و روز شیر می‌دهند، ممکن است یک ماه بعد از زایمان شروع شود و عده‌ای دیگر که در کنار شیر خود، شیر خشک هم به فرزندشان می‌دهند، ممکن است تا ماه‌ها بعد از زایمان پریود نشوند.

زمان شروع پریود در مادران غیرشیرده: اگر تغذیۀ نوزاد با شیر خشک است و به فرزندتان فقط شیر خشک می‌دهید، احتمالاً قاعدگی شما بین یک تا سه ماه بعد از زایمان شروع می‌شود. اگر تا سه ماه بعد از زایمان قاعدگی شروع نشد، لازم است این مسئله را با پزشکتان مطرح کنید.

با شروع اولین قاعدگی پس از زایمان، اگر میزان خونریزی‌تان بیشتر یا کمتر از قبل از دوران بارداری بود نیز نگران نشوید. همچنین شاید در ابتدا فواصل قاعدگی‌تان هم نامنظم باشد. اگر بعد از چند ماه قاعدگی‌تان منظم نشد یا بعد از دو یا سه دوره، خونریزی خیلی شدید داشتید یعنی به مدت چند ساعت متوالی، هر یک ساعت، یک بار نوار بهداشتی شما کاملاً خیس شد، این مسئله را با پزشکتان در میان بگذارید تا در صورت لزوم با نظر پزشکتان مشکلات هورمونی یا رحمی شما بررسی شود.

تمام مادران بعد از زایمان طبیعی یا جراحی سزارین، تا مدتی خونریزی واژینال خواهند داشت. این خونریزی راهی برای خارج شدن محتویات و بافت‌های اضافی درون…

روش‌های ضدبارداری ترکیبی مثل قرص‌هایی که حاوی دو هورمون استروژن و پروژسترون است، انتخاب خیلی مناسبی برای مادران شیرده، به ویژه در شش ماهۀ اول پس از…

شیردهی در تازه‌مادران منجر به تأخیر در بازگشت دورۀ قاعدگی می‌شود. شیردهی یک تکنیک طبیعی جلوگیری از بارداری بر اساس این حقیقت است که شیردهی و تولید…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب در صورت استفاده آنلاین) بلامانع است. کليۀ حقوق اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

دکتر سولماز محمدی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در شیراز – جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در شیراز

پریودی با باروری، بارداری و حتی شیردهی ارتباط دارد. پریود نشدن اولین نشانه حاملگی است و در زمان حاملگی، ترشح هورمون‌ها در بدن باعث می‌شود که پریودی اتفاق نیفتد. اگر شما تصمیم بگیرید که به کودک خود شیردهید ممکن است پریودی شما هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی بیشتر به تأخیر بیفتد. خوب! چه موقع باید انتظار داشت که پریودی به شرایط قبلی بازگردد و پریودی و قاعدگی چگونه بر نوزاد و شیردهی او تأثیر می‌گذارد؟ ممکن است شما در زمانی که منتظر تولد فرزند خود هستید سؤالات زیادی از این دست داشته باشید. در این مقاله اطلاعاتی که لازم است شما در مورد شیردهی و پریودی داشته باشید ارائه می‌شود.

 در صورت مشاهده علائم زیر در زمان پریودی در شیردهی به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

اگر در رحم یا اطراف آن درد یا حساسیتی را احساس کردید باید آن را به پزشک گزارش دهید.

خونریزی که بلافاصله پس از زایمان دیده می‌شود مشابه پریودی است اما واقعاً مربوط به قاعدگی نیست. به این خونریزی نفاس گفته می‌شود و ترکیبی از خون، مخاط و بافت‌های پوشش رحم است. نفاس ابتدا به رنگ قرمز روشن همراه با خونریزی شدید و حاوی لخته‌های خون است. پس از چند روز شدت آن کاهش یافته و به رنگ صورتی یا قرمز روشن‌تر تبدیل می‌شود. با گذشت چند روز، رنگ آن به تدریج قهوه‌ای و در نهایت زرد یا سفید می‌شود. نفاس و لکه‌های خونی ممکن است تا ۶ هفته ادامه یابد.زمان پریودی در دوران شیردهی

احتمالاً اولین پریودی پس از زایمان حدود شش هفته پس از وضع حمل اتفاق می‌افتد. اگر شما به نوزاد شیر ندهید پس از سه ماه دوباره پریودی شما آغاز می‌شود. به هر حال، افراد با هم تفاوت دارند بنابراین این زمان ممکن است برای هر خانمی متفاوت باشد. شیردهی باعث تأخیر بیشتر در پریودی می‌شود. به هر حال، حتی اگر شما به نوزاد هم شیر می‌دهید ممکن است بلافاصله پریود شوید. در موارد زیر پریودی زودتر اتفاق می‌افتد:

با بازگشت پریودی لازم نیست کودک خود از شیر بگیرید. شیر دادن به نوزاد در زمان پریودی کاملاً بی‌خطر است و هیچ خطری برای شما یا نوزاد شما نخواهد داشت. شیر شما در این حالت نیز برای کودک سالم و مغذی است. به هر حال، تغییرات هورمونی در زمان پریودی بر شیر شما تأثیر داشته و ممکن است چند روز الگوی شیردهی شما تغییر یابد.

زمانی که پریودی شما دوباره شروع می‌شود ممکن است تغییراتی در شیردهی ایجاد شود و حتی اگر برخی تغییرات وجود داشته باشد، نوزاد شما متوجه آن نمی‌شود و همانند قبل به شیر خوردن ادامه خواهد داد. به هر حال، ممکن است در زمانی پریودی دوباره پس از زایمان موارد زیر اتفاق بیفتد:


مزایا و مراحل عمل سزارین


درمان واریس پا در بارداری


مراحل انواع اوفورکتومی

تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیب شیر مادر در دوران تخمک‌گذاری (میانه سیکل) تغییر می‌کند. میزان سدیم و کلرید موجود در شیر افزایش می‌یابد در حالی که لاکتوز (قند شیر) و پتاسیم آن کاهش می‌یابد؛ بنابراین، شیر مادر شورتر شده و شیرینی آن در این مدت کاهش می‌یابد. همچنین در دوران تخمک‌گذاری و درست قبل از شروع پریودی، میزان استروژن و پروژسترون بدن تغییر می‌یابد که بر سینه‌ها و شیر تأثیر می‌گذارد. زمانی که میزان استروژن و پروژسترون در بدن افزایش می‌یابد، سینه‌ها پر به نظر رسیده و حساس می‌شوند. افزایش میزان استروژن در میزان تولید شیر نیز اختلال ایجاد می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که پس از تخمک‌گذاری میزان کلسیم خون نیز کاهش می‌یابد. با کاهش سطح کلسیم در خون، نوک سینه‌ها دردناک شده و شیر نیز کمتر تولید می‌شود.

درد نوک سینه در زمان پریود شدن غیرعادی نیست؛ بنابراین، ممکن است از چند روز قبل از شروع پریودی شما در هنگام شیر دادن به نوزاد خود احساس درد داشته باشید. در اینجا به برخی اقدامات که به شما در مقابله با حساس شدن نوک سینه‌ها کمک می‌کنند اشاره می‌کنیم:

کاهش شیر مادر که به پریودی مربوط می‌شود معمولاً موقتی است. ممکن است از چند روز قبل از شروع پریودی شیر شما کاهش یابد. پس از پریودی و با متعادل شدن سطح هورمون‌های بدن، شیر شما دوباره افزایش می‌یابد. برای مقابله با کاهش شیر در دروان پریودی می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

پریود شدن دوباره شما هیچ تأثیری بر فرزند و میزان شیر شما ندارد. برخی نوزادان به شیر خوردن ادامه می‌دهند و هیچ مشکلی ندارند؛ به عبارت دیگر برخی نوزادان ممکن است طعم شیر را در این دوران دوست نداشته باشند یا ممکن است میزان شیر شما در دوران پریودی کاهش یابد. نوزاد ممکن است واکنش‌های زیر را نشان دهد:

این تغییرات در رفتار نوزاد فقط به مدت چند روز دیده می‌شود. سپس نوزاد باید به حالت قبل بازگشته و مانند گذشته به شیر خوردن خود ادامه دهد. اگر پس از گذشت چند روز این اتفاق نیفتاد باید به پزشک خود مراجعه کنید.

زمانی که پریود هستید و به کودک خود شیر می‌دهید ممکن است تمایل داشته باشید که راحت‌تر این موضوع را مدیریت کرده و زمان کمتری صرف آن کنید. در حالی که به طور معمول شما می‌توانید در دوره پریودی خود از نوارهای بهداشتی استفاده کنید باید به یاد داشته باشید که می‌توانید به جای آنها از پدهای بهداشتی نیز استفاده کنید.

شیردهی می‌تواند پریودی را ماه‌ها، سال‌ها یا حتی بیشتر به تأخیر بیندازد. این موضوع به بدن شما و تناوب و مدت زمانی که تمایل دارید به فرزندتان شیر بدهید بستگی دارد. در موارد زیر ممکن است تأخیر در پریودی شما افزایش یابد:

زمان‌هایی که شما کمتر به فرزند خود شیر می‌دهید مانند زمان‌هایی که او در هنگام شب خوابیده یا زمانی که می‌خواهید او را از شیر بگیرید، احتمالاً پریودی شما آغاز می‌شود. با این حال، برخی از زنان تا ماه‌ها پس از پایان شیردهی پریود نمی‌شوند. زمانی که در نهایت شما پریود شدید، شیردهی باعث توقف دوباره آن نمی‌شود.

مطلب قبلی

التهاب دهانه رحم

مطلب بعدی

بارداری با بیماری دو رحمی

مزایا و مراحل عمل سزارین

درمان واریس پا در بارداری

مراحل انواع اوفورکتومی

واریس واژن در بارداری

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري)

اخبار سلامتی زنان


مراقبت مادران در دوران شیردهی

زمان پریودی در دوران شیردهی

تقویت تخمک گذاری در زنان با مواد غذایی،ورزش و ماساژ برای بارداری

بایدها ونبایدهای بارداری در سنین بالا(بارداری بعد از سن ۳۵ سالگی)


خطر دود سیگار در بارداری

مقالات

تقویم بارداری هفته به هفته :مراحل رشد جنین در بارداری


جراحی زیبایی و کارکردی لابیاپلاستی

مزایا و عوارض زایمان طبیعی و سزارین بدون درد( اپیدورال)

درمان حساسیت به مایع منی(اسپرم) با داروها و تمرینهای حساسیت زدایی


آزمایشات غربالگری سلامت جنین در بارداری


معاینه داخلی واژن یا آزمایش لگن زنان

مرجع اطلاعات لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی غدد لنفاوی ( نمونه گیری دقیق بافت های سرطانی لنفاوی)

ترمیم انواع بدشکلی های رحم (دستگاه تناسلی زنان ) با لاپاراسکوپی

کوتریزاسیون تخمدانها با لاپاراسکوپی (درمان سندرم تخمدان پلي كيستيك)

لاپاراسکوپی درمانی(نحوه انجام فرایند،مزایا و کاربرد)

مرجع اطلاعات لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی غدد لنفاوی ( نمونه گیری دقیق بافت های سرطانی لنفاوی)

ترمیم انواع بدشکلی های رحم (دستگاه تناسلی زنان ) با لاپاراسکوپی

کوتریزاسیون تخمدانها با لاپاراسکوپی (درمان سندرم تخمدان پلي كيستيك)

لاپاراسکوپی درمانی(نحوه انجام فرایند،مزایا و کاربرد)

بارداری


مزایا و مراحل عمل سزارین


درمان واریس پا در بارداری


واریس واژن در بارداری


چگونگی کنترل استرس در بارداری

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري)

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

 

سلامت نیوز: یازگشت پریود پس از زایمان شما به این بستگی دارد که نوزادتان را خودتان شیر بدهید یا نه و البته درست مثل زندگی شما پریود بعد از بارداری می تواند کمی متفاوت باشد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیمرغ، از درخشان شدن پوست تا تجربیات جدید جسمی چیزهای زیادی برای علاقمند شدن به دورا بارداری وجود دارد. یکی دیگر از مزایای دوران بارداری این است که حداقل 9 ماه از پریود خبری نیست. ولی حتما کنجکاو هستید که چرخه قاعدگی شما پس از زایمان چه زمانی شروع می شود.بازگشت قاعدگی شما به این بستگی دارد که نوزادتان را خودتان شیر بدهید یا نه و البته درست مثل زندگی شما پریود بعد از بارداری می تواند کمی متفاوت باشد.اگر به نوزادتان شیر ندهید پریود شما معمولا 6 تا 8 هفته پس از زایمان بازمیگردد ولی اگر به نوزادتان شیر می دهید زمان بازگشت پریود شما متفاوت است. برخی مادران در دوران شیردهی پریود نمی شوند ولی دیگران ممکن است پس از چند ماه پریود شوند.اگر با فاصله کمی از زایمان طبیعی پریود شوید پزشکتان توصیه می کند که از تامپون استفاده نکنید. واژن شما هنوز در حال ترمیم است و تامپون به طور بالقوه می تواند باعث ایجاد آسیب یا عفونت شود. حداقل تا 6 هفته پس از زایمان مجاز به استفاده از تامپون نیستید و پس از آن با اجازه پزشک می توانید استفاده کنید.چرا پریود زنانی که به نوزادشان شیر نمی دهند زود بر میگرددبه طور کلی زنانی که به نوزدشان شیر می دهند به دلیل تغییرات ایجاد شده در هورمون های بدنشان به سرعت پریود نمی شود. پرولاکتین هورمونی است که برای تولید شیر ترشح می شود و هورمون های تولید مثلی را سرکوب می کند. بنابراین تخمک گذاری نخواهید داشت و این روند از پریود شدن شما پیشگیری می ک د.آیا پریود روی شیردهی مادر تاثیر می گذارد؟هنگامی که پریود شما بازگردد ممکن است شاهد تغییراتی در میزان شیر یا واکنش نوزاد به مصرف شیر مادر شوید. تغییرات هورمونی که سبب ایجاد پریود می شوند می توانند روی شیر مادر تاثیر بگذارند.به عنوان مثال ممکن است شاهد کاهش میزان شیر را تغییر اشتهای کودک شوید. این تغییرات هورمونی بر ترکیب شیر مادر هم اثر می گذارد و طعم شیر را تغییر می دهد با این حال تغییرات بسیار جزئی هستند و نباید بر توانایی تغذیه با شیر مادر اثر بگذارند.پیشگیری از بارداری بعد از زایمان چگونه استبرخی افراد از تغذیه با شیر مادر به عنوان یک روش کنترل طبیعی استفاده می کنند. به گفته انجمن متخصصان بهداشت باروری کنتر از یک صدم زنانی که به نوزادشان شیر می دهند باردار می شوند. اگرچه تغذیه با شیر مادر باعث کاهش احتمال باروری می شود ولی تضمین صد در صد نیست.کلید اساسی در تاثیر شیردهی بر پیشگیری از بارداری تغذیه انحصاری است. یعنی به غیر از شیر مادر هیچ مایع یا ماده جامدی به نوزاد داده نمی شود. حتی آب . مکمل ها و ویتامین ها اختلالی ایجاد نکرده و مصرفشان بدون مشکل است. تغذیه با شیر مادر که با این تعریف مطابقت نداشته باشد نمی تواند از شما در برابر بارداری محافظت کند.اگر به نوزادتان شیر می دهید و پریودتان برگشته دیگر در مقابل بارداری محافظت نمی شوید. همچنین لازم است توجه داشته باشید که پیش بینی بازگشت باروری دشوار است چون تخمک گذاری قبل از پریود انجام می شود..روش های کنترل ایمن و موثر برای زنان شیرده گزینه های غیر هورمونی مانند آی یودی مسی، کاندوم و دیافراگم است.قرص های ترکیبی با دوز کم که حاوی استروژن و پروژستین هستند یا قرص هایی که فقط حاوی پروژستین هستند را با مشورت پزشک می توانید استفاده کنید.پریود بعد از زایمان چقدر می تواند متفاوت باشداولین پریودی که بعد از زایمان تجربه می کنید مشابه پریودهای قبلی شما نیست. بدن شما باید دوباره خودش را با قاعدگی تنظیم کند و ممکن است برخی تفاوت های زیر را تجربه کنید:گرفتگی ها ممکن است سنگین تر یا سبک تر از قبل شده باشندلخته های خون کوچکخونریزی سنگینتربه نظر می رسد جریان خون قطع و وصل می شودافزایش دردنامنظم شدن طول چرخه قاعدگی پس از زایماناولین پریود بعد از بارداری ممکن است سنگین تر باشد. همچنین ممکن است به دلیل افزایش قطه دیواره رحم که باید از بین برود با گرفتگی شدیدتری روبرو شوید که این مشکلات در ماه های آینده به احتمال زیاد کاهش پیدا خواهند کرد. در موارد نارد عوارضی مانند مشکلات تیروئید یا آدنومایوز ( ضخیم شدن دیواره رحم ) ممکن است باعث ایجاد خونریزی شدید بعد از بارداری شود.زنان مبتلا به آندومتریوز قبل از باردرای ممکن است پس از زایمان پریودهای سبک تری داشته باشند.پریودهای سبک هم می تواند به علت دو حالت نادر سندرم آشرمن Asherman ( بروز زخم در رحم ) و سندرم شیهان Sheehan ( آسیب غذه هیپوفیز )ایجاد شوند.چه چیزی باعث دردناک شدن پریود پس از زایمان می شودناخوشایند شدن پریود پس از زایمان می تواند به دلیل ترکیبی از چندین عامل ایجاد شود که عبارتند از :افزایش شدت گرفتگی رحمهورمون های شیردهیبزرگتر شدن حفره رحم بعد از بارداری که باعث می شود مقدار دیواره ی رحم که باید بریزد بیشتر می شود.اگر ترشحات پس از زایمانتان دیگر حالت خون نداشت و نزدیک به هفته ششم بودید و به رنگ کرم یا سفید یا کمی قرمز و رگه ای در آمده بود ولی بازگشت خونریزی را ترجبه کردید احتمالا پریود شده اید.طبق گفته کلینیک کلیولند، چرخه قاعدگی اکثر زنان پس از زایمان مانند قبل 21 تا 35 روز است با خونریزی 2 تا 7 روزه.

بعد از زایمان کردن به درک تازه‌ای از بدن خود دست پیدا می‌کنید. بدنتان را بهتر می‌شناسید و البته بعد از ۹ ماه دور بودن از تجربه عادت ماهیانه باید منتظر بمانید و ببینید که دوباره این چرخه ماهیانه چطور به زندگی‌تان بازمی‌گردد. بازگشت اولین پریود بعد از زایمان تا حد زیادی وابسته به این است که به نوزادتان شیر می‌دهید یا خیر. در این مقاله از اولین پریود بعد از زایمان برایتان گفته‌ایم:

معمولا اولین پریود بعد از زایمان ۶ تا ۸ هفته بعد از به دنیا آمدن نوزاد به وقوع می‌پیوندد. این موضوع برای زمانی است که شما به نوزادتان شیر نمی‌دهید. در صورتی که به نوزاد شیر بدهید، وقوع اولین پریود بعد از زایمان متفاوت خواهد بود و نمی‌توان درباره آن نظر دقیقی داد. برای زنانی که به طور مرتب به نوزادشان شیر می‌دهند و کودکشان از چیز دیگری به جز شیر مادر تغذیه نمی‌کند، اولین پریود بعد از زایمان به احتمال زیاد به پایان دوره شیردهی موکول می‌شود.

اگر بعد از زایمان به سرعت پریود شوید نباید از تامپون استفاده کنید. به خاطر اینکه بدن هنوز در حال ترمیم زخم‌ها و دردهای ناشی از زایمان است و استفاده از تامپون می‌تواند بدن را تا حدی آزار دهد. ۶ هفته بعد از زایمان می‌توانید درباره استفاده یا عدم استفاده از تامپون با پزشک خود صحبت کنید.

زمان پریودی در دوران شیردهی

علت وجود تاخیر در اولین پریود بعد از زایمان برای زنانی که به نوزاد شیر می‌دهند، وجود هورمون‌هایی در بدن است. پرولاکتین که هورمونی برای تولید شیر در بدن مادر است مانع از تولید هورمون‌های مرتبط با باروری می‌شود. در نتیجه تخمک‌گذاری صورت نمی‌گیرد و تخمکی برای بارور شدن در بدن آزاد نخواهد شد. بدون شکل گرفتن چنین فرایندی هم پریود به وقوع نمی‌پیوندد.

با پریود شدن، تغییراتی در شیر مادر ایجاد می‌شود. در واقع، تغییرات هورمونی که باعث وقوع اولین پریود بعد از زایمان می‌شوند روی شیر هم اثراتی دارند. مثلا مقدار شیر تولیدی در پستان‌ها کاهش پیدا می‌کند و بسامد دفعاتی که نوزاد به شیر خوردن تمایل پیدا می‌کند هم تفاوت خواهد کرد. هورمون‌هایی که در بدن ترشح می‌شوند هم روی طعم شیر اثر می‌گذارند. البته در روند شیردهی به نوزاد خللی ایجاد نمی‌کنند.

بیشتر زنان در سراسر دنیا از شیر دادن به نوزاد به عنوان روشی طبیعی برای پیشگیری از بارداری‌های بعدی استفاده می‌کنند. با این روش در سال کمتر از ۱ تا ۱۰۰ زن ممکن است در دوران شیردهی باردار شوند. البته این روش طبیعی برای زنانی کارایی دارد که نوزادشان فقط از شیر خودشان تغذیه می‌کند. با این حال، امکان باردار شدن در دوران شیردهی هم‌چنان وجود دارد و تضمینی صد در صد برای پیشگیری به حساب نمی‌آید.

اگر در دوران شیردهی هستید و اولین پریود بعد از زایمان را تجربه کنید دیگر از این روش به عنوان راهی برای پیشگیری از بارداری نمی‌توانید استفاده کنید. ممکن است قبل از شروع اولین پریود بعد از زایمان، تخمک‌گذاری را هم شروع کنید. پس ممکن است قبل از اینکه پریود شوید هم امکان بارداری مجدد در بدنتان وجود داشته باشد. برای پیشگیری از بارداری می‌توانید در دوران شیردهی از روش‌های غیرهورمونی مانند: آیودی، کاندوم، دیافراگم و… بهره ببرید.

برخی از روش‌های پیشگیری از بارداری هورمونی هم در زمان شیردهی موثر هستند. برای آشنایی با این روش‌ها باید با پزشک صحبت کنید. مثلا قرص‌های حاوی پروژستین به تنهایی یا قرص‌هایی که دُز پروژستین و استروژن پایینی دارند هم با مشورت با پزشک می‌توانند در پیشگیری از بارداری‌های بعدی موثر باشند.

احتمال دارد که اولین پریود بعد از زایمان با پریودهای گذشته متفاوت باشد زیرا بدن دومرتبه بعد از مدت‌ها باید خودش را برای تنظیم چرخه‌ای جدید آماده کند. به همین خاطر شاید شاهد تغییرات زیر باشید:

احتمال دارد که اولین پریود بعد از زایمان شدیدتر از پریودهای گذشته‌تان باشد. دردهای انقباض شکمی بیشتر می‌شود و علت این است که پوشش دیواره رحم بیشتر نیاز به تخلیه دارد و این فرایند کنده شدن لخته‌های خون از دیواره رحم همراه با درد بیشتری است. به مرور زمان، اوضاع به شکل سابق بازخواهد گذاشت. اما در موارد بسیار نادری هم آدنومیوز رخ می‌دهد یعنی بافت اندومتری داخل رحم شروع به رشد و گسترش می‌کند. در برخی مواقع هم در بعضی از زنان، مشکلات تیروئیدی به وجود می‌آید و باعث می‌شود تا خون‌ریزی شدیدتر شود.

زنانی که قبل از زایمان به آندومتریوز مبتلا بوده‌اند بعد از زایمان با پریودهای سبک‌تری مواجه خواهند شد. دو علت دیگر هم برای وقوع پریودهای سبک‌تر بعد از زایمان وجود دارد: سندروم آشِرمَن و سندروم شیهان. با وقوع سندروم آشرمن در بدن، زخم‌هایی در رحم ایجاد می‌شود. سندروم شیهان هم نتیجه آسیب دیدن غذه هیپوفیز است که نتیجه خون‌ریزی شدید عنوان می‌شود.

عوامل متعددی می‌توانند باعث وقوع درد برای اولین پریود بعد از زایمان باشند:

بعد از زایمان به صورت طبیعی یا سرازین، پوشش و لخته‌های خونی داخل رحم نیاز به کنده شدن و تخلیه دارند. در هفته‌های نخست بعد از زایمان، جدا شدن بافت‌های چسبیده به دیواره رحم به صورت لخته‌های خونی خواهد بود. اما بعد از هفته‌های اول، مایعی موسوم به زَچِگی از رحم دفع می‌شود که می‌تواند رقیق‌تر و کرم مایل به سرخ کم‌رنگ باشد. این ترشحات تا حدود ۶ هفته بعد از زایمان هم می‌توانند ادامه پیدا کنند. یعنی زمانی که اگر شیردهی نداشته باشید، اولین پریود بعد از زایمان هم بازمی‌گردد. برای تشخیص زچگی از خون پریود به موارد زیر دقت کنید:

احتمال دارد که بعد از بارداری تا رسیدن به چرخه‌ای منظم از پریود کمی زمان نیاز داشته باشید. مثلا ممکن است نظمی مشخص در وقوع پریودتان وجود نداشته باشد یا میزان خون‌ریزی و مدت آن هم نامظم باشد. بیشتر زنان بعد از زایمان، پریودی عادی خواهند داشت. دوره پریود برای زنان از ۲۱ تا ۳۵ روز است و مدت آن هم ۲ تا ۷ روز به طول می‌انجامد.

اگر در اولین پریود بعد از زایمان شاهد علائم زیر هستید باید به پزشک مراجعه کنید:

برخی از این علائم می‌توانند نشانه عفونت باشند پس اگر چنین نشانه‌هایی را در کنار موارد مشکوک دیگر مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

یادتان باشد که بدن برای بازگشت به شکلی عادی بعد از زایمان به کمی زمان نیاز دارد. هر گونه روند غیرعادی در پریود شدن را با پزشک در میان بگذارید و فراموش نکنید که شیردهی و پریود نشدن بعد از زایمان، تضمینی قطعی برای پیشگیری از بارداری نیست.

 

برای نوشتن دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید

در طول بارداری، خانم به مدت نه ماه از شر پریودی رها میشود. زایمان طبیعی یا سزارین تاثیری بر شروع پریودی پس از زایمان ندارد. شروع پریودی به شیردهی و فاکتورهای دیگر بستگی دارد. 

اولین پریود پس از زایمان به شیردهی و زمان برگشت هورمون ها به حالت طبیعی بستگی دارد. مقدار استروژن، پروژسترون و هورمون گونادوتروپین پس از بارداری کاهش می یابد.
اما اگر نوزاد را شیر می دهید، مقدار هورمون پرولاکتین کاهش نمی یابد. بنابراین باعث کاهش هورمون های تولید مثل و جلوگیری از تخمک گذاری و تولید تخمک برای لقاح می شود. بنابراین پریود نمی شوید.

تغییرات هورمونی پس از زایمان بر اولین پریود تاثیر می گذارد. این تغییرات به عوامل زیر بستگی دارد:

عوامل دیگری نیز می باشند که بر اولین پریود تاثیر می گذارند:

به یاد داشته باشید زایمان سزارین بر زمان اولین پریود شما تاثیر نمی گذارد بلکه تغییراتی در جهت خونریزی ایجاد می شود.زمان پریودی در دوران شیردهی

پریودی پس از زایمان سزارین یا زایمان طبیعی مشابه پریودی پیش از بارداری نیست. بدن دوباره با چرخه پریودی سازگار می شود و بنابراین تغییراتی مشابه تغییرات زیر ایجاد می شود:

این تغییرات پس از مدتی کاهش می یابد. اما تا زمانی که تعادل هورمونی برقرار شود و بدن بهبود یابد، پریودی طبیعی نیست. گاهی اوقات تا چند ماه پریودی شما به حالت طبیعی بر نمی گردد.

اگر پریودی شما بعد از گذشت چند ماه به حالت طبیعی برنگشت یا تغییرات غیر معمولی مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. عواملی که باعث نگرانی می شوند شامل:

زایمان سزارین هیچ تاثیری بر زمان شروع پریودی پس از زایمان ندارد. زمان پریودی ماهانه فقط به تغییرات هورمونی بستگی دارد. هنگامی که مقدار هورمون ها به حالت طبیعی بازگردد، پریود شروع می شود.

در بیشتر موارد، اولین پریود پس از زایمان درد کمتری دارد و کوتاه تر و سبک تر است. گرفتگی های عضلات به خاطر کشیدگی رحم در بارداری کمتر است. همچنین مقدار زیاد پروژسترون در طول بارداری باعث کاهش علائم پریودی می شود.

فاکتورهای زیادی بر بی نظمی پریودی تاثیر می گذارند؛ کاهش یا افزایش وزن، استرس و مشکلات تیروئید بر بی نظمی تاثیر می گذارند. برخی خانم ها به دلیل رسیدن به دوران یائسگی دچار بی نظمی پریودی می شوند. سن یائسگی در برخی خانم ها حدود سی و پنج سالگی و در برخی دیگر در چهل سالگی بروز می کند.

پس از زایمان، طبیعی یا سزارین، ترشحاتی از واژن خارج می شود که لوچیا نامیده می شود. این ترشحات، پریودی نیست اما ترشحات خروجی از رحم می باشد.
زایمان سزارین باعث خونریزی شدید در روزهای اول پس زایمان می شود. این مسئله به دلیل جراحی یا ترمیم رحم می باشد. برای حدود شش هفته نباید از تامپون استفاده کنید زیرا احتمال عفونت در رحم و واژن افزایش می یابد. 
اگر خونریزی شما غیر طبیعی است؛ ترشحات بدبو، تب، که نشانه های عفونت است یا نیاز شدید به ادرار یک هفته پس از زایمان، به پزشک مراجعه کنید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

مامانا من همیشه از این فروشگاه پوشک میخرم و خیلی راضیم 

قیمتاش هم عالیه 

حتماسر بزنید پشیمون نمیشید

زمان پریودی در دوران شیردهی

سلام ، دوستان من یک دختر ۵ ماه و نیم دارم ، تا لعد از زایمان تا ۳ ماه پریود نشدم ، ولی بعد از اون پریود شدم ، ولی این ماه عقب افتاده  ، بچه هم از شیر خودم فقط تغذیه میکنه ، چهار روز بعد از عقب افتادگی پریودم هم از بی بی چک استفاده کردم که خداروشکر منفی بود ، علتش چیه ، آیا این موضوع توی مادران شایع است؟

طبیعیه.

منم دوماه بعد از سزارین پری شدم.

الان سه چهارماه هس نشدم.منم از استرس مردم گفتم حتما باردارم.ولی تست منفی بود.

طبیعی هس تو شیردهی پری نشی

ولی خب باید هم خیلی مواظب بود ک آدم گول نخوره

اره طبیعیه تو دوران شیردهی .. مخصوصا که خیلیا گفتن بعد از سزارین اینجوری شدن … منم پسرم نزدیک شش ماهشه و الان دو ماهه پریود نشدم … منم سزارین اورژانسی بودم و هم شیر خودمو میدم هم شیر خشک

الکی استرس نگیرین تو دوران شیردهی طبیعیه …

منم دخترم ۶ماه ولی غیر شیر خودم کمکی بهش میدم همیشه پریودیم منظم بوده وای این ماه ۱۱

روزه عقب انداختم  نگرانم  تست کردم چند بار منفی 

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

اگه دنبال یه هدیه‌ی متفاوت برای ولنتاین هستی، خیلی راحت سیم‌کارتِ مشابه 

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید
زمان پریودی در دوران شیردهی

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

امام علی (ع) فرمودند: زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.

در میان مادران امروزی، اعتقاد مشترکی وجود دارد! آن‌ها فکر می‌‌کنند که می‌‌توانند از طریق تغذیه نوزاد خود با شیر مادر، به طور کامل از رخ دادن دوره قاعدگی در بدن خود جلوگیری کنند. اما وقت آن است که افسانه‌‌ها را کنار بگذاریم و با حقیقت روبرو شویم. حقیقت این است که زنان پس از انجام زایمان، مانند قبل، با روند قاعدگی در بدن خود مواجه خواهند شد. گاهی اوقات، شروع این دوره ممکن است فقط چند هفته پس از انجام عمل زایمان در بدن مادر شروع شود. زمانی که مادر به طور کامل، نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کند و دوره قاعدگی در بدن او شروع نشود ، این دوره “آمنوره لاکتاسیله” نامیده می‌‌شود. با این توصیفات، بهتر است شما به عنوان یک مادر جوان و بی‌‌تجربه درباره تغذیه نوزاد با شیر مادر و ارتباط آن با دوره قاعدگی در بدن خود بیشتر بدانید.

اگر زایمان کردید و هنوز عادت ماهانه نشدید این مطلب چرا بعد از زایمان پریود نمیشوم؟ را بخوانید

دوره قاعدگی در بدن هر زنی، باید پس از تولد نوزاد، دوباره به حالت عادی خود بازگردد. بنابراین، اگر مادری، شیردهی نداشته باشد، می‌‌تواند منتظر شروع چرخه قاعدگی خود در طی 3 ماه آینده باشد. این حال، فراموش نکنید که زمان شروع این دوره ممکن است از مادری به مادر دیگر متفاوت باشد. پس، به یاد داشته باشید که زمان پریودی در دوران شیردهی

اگر میخواهید بارداری خود را قبل از پریود شدن تشخیص دهید این مطلب 17 علامت تشخیص بارداری قبل از دست دادن پریود را بخوانید

اغلب مادران تصور غلطی دارند که تغذیه نوزاد با شیر مادر، در طول دوره قاعدگی کار درست نیست و انجام این کار به کودک آن‌‌ها آسیب می‌‌رساند.

به عنوان یک زن جوان به خاطر داشته باشید که بازگشت دوباره دوره قاعدگی پس از انجام زایمان، قدرت باروری را نیز با خود به ارمغان خواهد آورد. البته،در نظر داشته باشید که شانس باردار شدن شما حتی در زمان قبل و بعد از قاعدگی نیز وجود دارد. ممکن است این حالت کمی عجیب و غریب باشد، اما بدن انسان از یک قانون سختگیرانه پیروی نمی‌‌کند. به همین دلیل، چند نکته مهم در مورد دوره قاعدگی و باردار شدن دوباره زنان بعد از زایمان عبارتند از:

برای اطلاع از اینکه در زمان پریود چه اتفاقی می افتد این مطلب برای پریود شدن چه اتفاقاتی در بدن می افتد ؟ را بخوانید

در نهایت، برای اطمینان بیشتر، در چنین شرایطی، مادر زائو می‌‌تواند با پزشک خود در مورد استفاده از گزینه‌‌های مناسب کنترل تولد صحبت کرده و مطمئن شود که استفاده از این داروها بر روند تولید شیر در بدن او تاثیر نداشته و سلامت فرزند کوچک او را تهدید نمی‌‌کند. برای انجام این کار، لازم است قرار ملاقات با پزشک را تعیین کرده و در اسرع وقت، برای کسب اطلاعات بیشتر به دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.

با سلام
من حدود ۷ ماهه زایمان کردم و هنوز پریود نشدم. یه رابطه محافظت نشده داشتم و قرص اورژانسی مصرف کردم و الان بیشتر از سه روز هست که هیچ لکه بینی هم نداشتم. میخواستم بدونم آیا حتما خونریزی باید اتفاق بیفته و نهایتا چند روز بعد از خوردن قرص…

با سلام
من حدود ۷ ماهه زایمان کردم و هنوز پریود نشدم. یه رابطه محافظت نشده داشتم و قرص اورژانسی مصرف کردم و الان بیشتر از سه روز هست که هیچ لکه بینی هم نداشتم. میخواستم بدونم آیا حتما خونریزی باید اتفاق بیفته و نهایتا چند روز بعد از خوردن قرص باید خونریزی رخ بده؟

سلام
قرص های اورژانسی در بدن هر کس واکنش متفاوتی داره ، چون شما چند ماهه به خاطر شیردهی پریود نمیشید و ممکنه تا اتمام دوره شیردهی نامنظم پریود بشید یا اصلا نشید نمیشه گفت که برای شما چند روز بعد خونریزی رخ میده ولی میتونین دو سه هفته بعد از رابطه…

سلام
قرص های اورژانسی در بدن هر کس واکنش متفاوتی داره ، چون شما چند ماهه به خاطر شیردهی پریود نمیشید و ممکنه تا اتمام دوره شیردهی نامنظم پریود بشید یا اصلا نشید نمیشه گفت که برای شما چند روز بعد خونریزی رخ میده ولی میتونین دو سه هفته بعد از رابطه تست بارداری بدین.

سلام
من بعد زايمان اولم كه خيلي خوب بچه شير ميدادم يكسال بعدپريود شدم،اما بغداد زايمان دومم كه شير كمكي داشتم هشت ماهگي پريود شدم و خيلي نامنظم

 فیسبوک  |   تویتر  |  پینترست  | بلاگ  |  الکسا

زمان پریودی در دوران شیردهی
زمان پریودی در دوران شیردهی
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *