روش گلابگیری سنتی در خانه

دوره مقدماتی php
روش گلابگیری سنتی در خانه
روش گلابگیری سنتی در خانه

گلاب معروفترین نوع عرقیات است که بعد از سکنجبین بیشترین مصرف را در بین مردم دارد. این گلاب نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی از گل سرخ از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد رویش دارد گرفته می شود. گلاب دارای طبع میانه تا حدودی رو به خنکی است که خواص فراوانی برای درمان بسیاری از درد ها و بیماری ها دارد و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی محسوب می شود. این مایع خوشبو تحریک کننده جریان خون بوده و بافت پوست را به تولید سلول های جدید تحریک می کند. در این بخش از نمناک شما را با روش تهیه گلاب در خانه آشنا می کنیم.

دریک قابلمه بزرگ گلبرگ های رز را می ریزیم.

سپس تا بالاتر از سطح آن آب می ریزیم.

زیر قابلمه را روشن می کنیم و حرارت را کم می نماییم تا آب رنگ گل ها را بگیرد.

در یک آبکش ترکیب را می ریزیم و صاف می کنیم و اجازه ی دهیم تا خنک شود.

روش گلابگیری سنتی در خانه

دوره مقدماتی php

مقداری از عصاره ی گلاب در این روش با آب تبخیر خواهد شد.

داخل یک ظرف شیشه ای ضدحرارت گلبرگ ها را بریزید.

دو فنجان آب مقطر را می جوشانیم و روی گلبرک ها می ریزیم تا آب ذوی گلبرگ ها قرار گیرد.

اجازه می دهیم 30 دقیقه این ترکیب روی حرارت باقی بماند.

سپس محتویات کاسه را به کمک یک پارچه درون ظرفی دیگر صاف کرده و داخل شیشه ها می ریزیم.

شیشه ها را در یخچال قرار می دهیم و می گذاریم تا یک هفته بماند .

کتری بزرگی را روی گاز قرار دهید. دهانه کتری را به وسیله یک لوله به داخل ظرف بزرگ شیشه متصل کنید این لوله باید طویل باشد زیرا باید حد فاصل بین کتری و ظرف شیشه ای ظرف آب سرد قرار دهید و لوله را در این آب بگذارید تا عمل تقطیر انجام شود.

کتری را تا نیمه گلبرگ گل محمدی ریخته و آب بریزید طوری که روی گلبرگ ها را آب بگیرد.

سپس حرارت را روشن کنید تا آب به حالت جوشیدن در آید. سپس هنگامی که آب کتری تمام شد حرارت را خاموش کنید و محتویات لوله را درون یک ظرف خالی کنید و ظرف را در یخچال بگذارید.

گلبرگ های گل رز را بشویید. درون یک قابلمه بزرگ یک کاسه فلزی را برعکس در مرکز قابلمه قرار داده و گلبرگ های گل رز را کنار این کاسه بریزید.

یک کاسه دیگر را روی کاسه ای که به حالت برعکس قرار داده ایم می گذاریم.

سپس آب را به اندازه کافی در قابلمه اضافه کنید طوری که آب وارد کاسه دوم نشود.

درب قابلمه را برعکس بگذارید.

حرارت را روشن کنید تا آب جوش آید.

پس از به جوش آمدن آب روی درب معکوس مکعب های یخ را قرار دهید تا بخار ایجاد شده سریعتر به مایع تبدیل گردد و درون کاسه بریزید.

یخ تا آماده شدن گلاب باید روی در قابلمه یخ باشد و در صورتی که یخ تبخیر شد دوباره چند تکه یخ روی آن قرار دهید. بگذارید 20 تا 30 دقیقه محتویات داخل قابلمه بجوشد.

سپس وقتی گلبرگ های گل رز سفید شدند، زیر گاز را خاموش کنید.

کاسه را از دورن قابلمه خارج نمایید و اجازه دهید تا گلاب خنک شود.

آب گل رز رادرون بطری بریزید و در یخچال بگذارید.

در صورت نداشتن کاسه فلزی از سنگ تمیز زیر کاسه دوم استفاده کنید.

کاسه ای که در داخل قابلمه استفاده می کنید باید طوری باشد که بتوانید در قابلمه را بر عکس روی آن بگذارید.

گلاب خانگی را می توانید به مدت 10 روز در یخچال نگهداری کنید.

 

امتیاز دهید


3.4
از

25

ما از عرقیجات مختلف در موارد زیادی استفاده می کنیم. مثلا در شربت بیدمشک عرق بهار نارنج می ریزیم که هم خاصیت اون رو چند برابر می کنه و هم خوشمزه تر میشه. شربت خاکشیر هم از شربت های دیگه ایه که توش از عرقیجات مختلف استفاده میشه. مصرف خاکشیر به ویژه تو فصل تابستون به همراه این عرقیجات به شدت توصیه میشه. در بین عرقیجات مختلف گلاب رو میشه به همه ی شربت ها و نوشیدنی های سنتی اضافه کرد. گلاب از عرقیجات سنتی ایرانیه که عطر و بوی اون تو کل دنیا مشهوره. گلاب علاوه بر مصارف خوراکی، خواص درمانی بسیاری داره که نباید از اون ها غافل شد. گلاب می تونه به درمان خیلی از بیماری ها و دردها کمک کنه. حتما می دونید که این عرق بهشتی رو از گل محمدی یا گل سرخ که حدودا از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد وجود داره، می گیرن. هر سال گلاب گیری در شهر کاشان در فصل بهار با شور خاصی انجام میشه و عده ی زیادی از مردم از شهرهای مختلف به این شهر میان تا هم از نزدیک گلاب گیری رو تماشا کنن و هم گلاب خالص و درجه یک رو از همون جا تهیه کنن. اما اغلب پیدا کردن و خرید گلاب خالص و با کیفیت کار خیلی سختیه. برای خرید گلاب به کاشان رفتن هم که کار آسونی نیست! به خاطر همین تصمیم گرفتیم روش گلاب گیری در خانه رو بهتون یاد بدیم تا خودتون گل محمدی رو تهیه کنید و به راحتی ازش گلاب بگیرید. ما به دو روش گلاب گیری در خانه رو بهتون یاد می دیم تا از هر روشی که مایل بودید استفاده کنید.

 

 

روش گلابگیری سنتی در خانه

۱- برای گلاب گیری در این روش به کتری بزرگی نیاز دارید. سر یک لوله ی باریک و کمی بلند را به دهانه ی کتری وصل کنید و سر دیگر آن را در ظرفی شیشه ای که می خواهید گلاب را در آن بریزید قرار دهید.

۲- در حد فاصل کتری و ظرف شیشه ای، یک ظرف آب سرد بگذارید و لوله را داخل آن قرار دهید تا بخار حاصل از جوشیدن کتری داخل لوله از طریق آب سرد تقطیر شود.

۳- گلبرگ های گل محمدی را داخل کتری بریزید و آن را تا نیمه پر کنید. روی گلبرگ ها آب بریزید. تا اندازه ای که روی آن ها را آب بگیرد.

۴- زیر شعله ی گاز را روشن کنید، کتری را روی حرارت قرار دهید تا آب داخل آن بجوشد. هنگام جوشیدن آب کتری، آب عصاره ی گلاب را به خود گرفته و بخار حاصل از این جوشیدن، همان گلاب خالص خواهد بود که از طریق لوله و انجام عمل تقطیر، داخل ظرف شیشه ای شما خواهد ریخت.

۵- بعد از آن که آب کتری کاملا جوشید و تبخیر شد، زیر حرارت را خاموش کنید، محتویات داخل لوله را داخل شیشه خالی کنید و آن را داخل یخچال قرار دهید.

 

۱- گلبرگ های گل محمدی را با آب بشویید. داخل قابلمه ای یک جسم سنگین مانند یک سنگ صاف و مرتفع قرار دهید و گلبرگ ها را دور تا دور آن بریزید. تا سر گلبرگ ها آب بریزید و روی سنگ داخل قابلمه یک کاسه ی فلزی، استیل یا چینی نشکن بگذارید. به طوری که بالاتر از سطح آب قرار بگیرد و آب درون قابلمه داخل آن نرود.

۲- در قابلمه را به صورت برعکس بگذارید. آن را روی حرارت قرار دهید تا آب بخار کند و بخار داخل قابلمه بپیچد. سپس روی در قابلمه چند تکه یخ بگذارید و اجازه دهید آب داخل آن به جوش بیاید.

 

 

۳- بعد از آن که آب داخل قابلمه جوش آمد، زیر شعله را کم کنید تا آب همراه با گلاب به مدت حدود ۳۰ دقیقه بجوشد. اگر در این مدت یخ های روی در قابلمه آب شدند، مجددا یخ های جدیدی اضافه کنید. یخ کمک بخار داخل قابلمه سرد شود و به مایع تبدیل گردد و داخل کاسه بریزد. پس هر چه تعداد یخ ها بیشتر باشد بهتر است.

 

 

۴- بعد از ۳۰ دقیقه، زمانی که رنگ گلبرگ ها سفید شد، زیر شعله را خاموش کنید. آبی که داخل کاسه ی شما وجود دارد، گلاب خالص می باشد. آن را داخل ظرف مورد نظر خود بریزید و بعد از آن که خنک شد، در یخچال نگهداری کنید.

 

– اگر در روش دوم از سنگ استفاده می کنید، حتما آن را کاملا تمیز بشورید و بعد داخل قابلمه قرار دهید.

– اگر سنگ مناسب برای این کار را پیدا نکردید پیشنهاد دیگری برایتان داریم؛ داخل قابلمه به جای سنگ، یک کاسه ی فلزی را به صورت برعکس قرار دهید و گلبرگ ها را دور تا دور آن بریزید.

– اگر در قابلمه ی شما سوراخ دارد، حتما سوراخ را با خمیر یا آدامس محکم بپوشانید و بعد به صورت برعکس روی قالبمه قرار دهید. در غیر این صورت تمام بخار آب از طریق سوراخ در قابلمه خارج می شود و گلابی به دست نمی آید!

– یخ ها را می توانید داخل حوله ای نازک بریزید و بعد روی در قابلمه قرار دهید و یا آن ها را مستقیم و بدون حوله روی در قابلمه بریزید.

 

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

روش گلابگیری سنتی در خانه

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

  • جدیدترین مدل تونیک حریر مجلسی
  • غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

    © 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

    گلاب گیری کاشان، امروزه به یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر کاشان تبدیل شده. می‌گویند ابو علی سینا اولین کسی بود که گلاب را از گل محمدی تهیه کرد؛ در آن زمان به گلاب لقب جوهره گل سرخ را داد. امروزه، در زمان گلاب گیری کاشان، عده زیادی از مردم بار سفر بسته و به دیدن این مراسم جذاب می‌روند. اما راجع‌ به فصل گلاب گیری کاشان و نحوه‌برگزاری این مراسم چه می‌دانید؟ درباره ابزارهای خاص گلاب گیری چه اطلاعاتی دارید؟ فصل دقیق گلاب گیری را به شما خواهیم گفت و اطلاعاتی درباره مراحل این پروژه سنتی در اختیارتان خواهیم گذاشت. 

    تور طبس

    در مراسم گلاب گیری کاشان، که یکی از رسومات جذاب و دیدنی ایرانیان است، گلاب را از گل محمدی تهیه می‌کنند. گلاب گیری کاشان زمان، روش و ابزار خاص خودش را دارد. در واقع گلاب از تقطیر گل محمدی به‌دست می‌آید.

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    مراسم گلاب گیری کاشان را در زمان خاصی از سال انجام می‌دهند. معمولا در بهار، از اواسط اردیبهشت تا اواسط خردادماه می‌توانید به دیدن این مراسم بروید و گلاب‌ تازه برای خود تهیه کنید. تورهای گلاب گیری کاشان از تورهای پرطرفدار در این تاریخ است. 

    یکی از جاذبه‌هایی که زمان گلاب گیری کاشان می‌بینید، ابزار سنتی مورد استفاده برای گلاب گیری است. این ابزار شامل: اجاقی از جنس آجر و سیمان یا سنگ و گل، دیگ مسی، تغار مسی به عنوان سرپوش دیگ، پارچ دسته دار از مسی، چهار نی کوچک تو خالی که رابط بین دیگ و پارچ است و حوض آب و دستگاه حرارتی زیر دیگ.

    1. چیدن گل‌های محمدی

    2. ریختن گل‌ها داخل دیگ مسی روی اجاق (حداکثر 30 کیلوگرم)

    3. ریختن 80 لیتر آب

    4. پوشاندن سر دیگ با تغار مسی

    5. گذاشتن وزنه سنگینی روی سر دیگ

    6. بستن تمام منافذ بین دیگ و تغار با مخلوطی از تفاله گل و آرد نان

    7. گذاشتن پارچ مسی در آب حوض به‌طوری که سر پارچ حداقل 20 سانتی متر از آب بیرون باشد. 

    8. لوله‌های نی را از یک طرف در دیگ و از طرف دیگر در پارچ قرار می‌دهند. این لوله‌ها با پارچ و دیگ زاویه می‌سازند.

    9. در این مرحله اجاق را روشن کرده و عمل گلاب گیری شروع می‌شود. با به جوش آمده آب، بخار آن و گلاب تا زاویه لوله بالا رفته و بخار گلاب به سمت پارچ می‌رود. به دلیل سردی محیط، بخار در پارچ به گلاب تبدیل می‌شود.

    جالب است بدانید امروزه به‌جای وزنه سنگین و خمیر، از اهرم و پیچ  مهره و لوله‌های چدنی استفاده می‌کنند.

    گلاب گیری کاشان در نقاط مختلف، از جمله قمصر، نیاسر، برزک، کامو، ون، ازوار و جوشقان انجام می‌شود. 

    گلاب گیری کاری حساس و دقیق است و ظرافت‌های خاصی در زمان گلاب گیری کاشان انجام  می‌شود. هرچه به این ظرافت‌ها دقت بیشتری شود، کیفیت گلاب بهتر خواهد شد. 

    چیدن گل محمدی همراه با انجام مراسم مذهبی خاص است. از زمان گذشته تاکنون، افراد هنگام چیدن گل محمدی به محض اینکه نام این گل را می‌شنوند صلوات می‌فرستند. همچنین، مراسم دیگری که از 140 سال پیش انجام می‌شده، نواختن ساز و دهل هنگام بردن گل‌ها به کارگاه‌های گلاب گیری است.

    گلاب سنگین (درجه یک): گلابی که 100 میلی‌لیتر آن حداقل 35 میلی‌گرم اسانس داشته باشد و یا حداقل اسانس آن کم‌تر از 25 میلی‌گرم نباشد، درجه 1 است. در واقع، گلابی سنگین است که با ریختن 30 کیلوگرم گل مرغوب، 40 لیتر محلول از آن به‌دست بیاید. نام دیگر آن گلاب 5 منی است. از هر یک کیلو گل محمدی حدودا یک لیتر گلاب بدست می‌آید، می گویند مقدار 500 گرم اولیه گلاب که در در روش سنتی استخراج می‌شود بسیار خوشبو و ناب است. از دیگر ویژگی‌های اصلی تولید گلاب، استفاده از آب بسیار زلال و بهداشتی است. گلاب خوب باید کاملا بیرنگ و فاقد هر گونه رسوب و ذرات خارجی باشد. 

    گلاب سبک (درجه دو): گلابی که از 15 کیلوگرم گل، 40 لیتر محلول به‌ دست می‌آید، درجه 2 است.

    گلاب دو آتشه: گلاب دو آتشه در حالتی به‌دست می‌آید که بعد از یک بار تقطیر و گلاب‌گیری، به جای آب روی گل‌های دیگ، گلاب به دست آمده قبلی را بریزیم. یعنی گلاب مجددا با گل تازه تقطیر شود.

    گلاب سه آتشه (سه گل): اگر گلاب‌ گیری را برای بار سوم تکرار کنیم، یعنی گلاب دو آتشه را دوباره با گل تازه تقطیر کنیم؛ به آن گلاب سه آتشه می‌گویند. 

    گلاب پس آب: این گلاب در حالتی که بعد از  تقطیر دوباره به تفاله‌های دیگ، آب اضافه کنیم و  تفاله‌های گل برای بار دوم تقطیر شوند، تهیه می‌شود. کیفیت گلاب پساب خوب نیست.

    گلاب زیرعطری: این گلاب با پارچ مخصوص تهیه می‌شود. برای تولید آن به جای گرفتن 40 لیتر گلاب از 30 کیلوگرم گل، در نهایت 7 لیتر گلاب گرفته می‌شود. بیشتر گرفتن عطر آن مد نظر است. 

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    در سفر به کاشان علاوه‌بر تماشای مراسم جذاب گلاب گیری، می‌توانید از دیگر جاذبه‌های این شهر مانند شهر زیرزمینی اویی، خانه طباطبایی‌ها و خانه تاریخی احسان دیدن کنید.

    تور قشم

    دانش آموخته ادبیات فرانسه، ارشد مدیریت جهانگردی، تورلیدر، عاشق مزه کردن غذاهای جدید، گشت‌وگذار و تماشای فیلم

    گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهولطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.

    گیف بعدی

    گیف قبلی

    گیف بعدی

    To view this video please enable
    JavaScript, and
    consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

    گیف قبلی

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    تمامی گیاهان خوشبو وعطر رو با این روش می تونید عرق بگیرید.

    گیف بعدی

    گیف قبلی

    گیف بعدی

    To view this video please enable
    JavaScript, and
    consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

    گیف قبلی

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    تمامی گیاهان خوشبو وعطر رو با این روش می تونید عرق بگیرید.

    گلاب معروفترین نوع عرقیجات است که بعد از سکنجبین بیشترین مصرف را در بین مردم دارد.

    این گلاب نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی از گل سرخ از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد رویش دارد گرفته می شود.

    گلاب دارای طبع میانه تا حدودی رو به خنکی است که خواص فراوانی برای درمان بسیاری از درد ها و بیماری ها دارد و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی محسوب می شود.

    این مایع خوشبو تحریک کننده جریان خون بوده و بافت پوست را به تولید سلول های جدید تحریک می کند.

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    اما چطور می توانیم از خالص بودن گلابی که خریدیم مطمئن شویم.

    هیچ راه ساده ای برای تشخیص خالص بودن گلاب وجود ندارد، مگر این که خودتان آن را تهیه کنید.

    در این بخش شما را با روش تهیه گلاب در خانه آشنا می کنیم

    این ماده خواص زیر را برای پوست دارد:

    شما می توانید آب گل رز را به طور مستقیم روی پوست و به عنوان یک تونر پوستی برای بستن روزنه ها استفاده کنید.

    در طول تابستان، می توانید گلاب را روی صورت خود اسپری کنید.

    یا مقداری از آن را در آب وانی که با آن استحمام می کنید بریزید.

    علاوه بر این، آب گل رز برای کاهش پف زیر چشم و تیرگی های این ناحیه مناسب است.

    رایحه تسکین دهنده آن نیز به کاهش استرس کمک می کند.

    برای تولید گلاب در خانه، شما نیاز به گلبرگ های گل رز و آب مقطر دارید.

    کل فرآیند تهیه این ماده پر خاصیت نیز ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید.

    مواد لازم برای تهیه گلاب :

    مراحل تهیه گلاب :

    نکته :

    همان طور که در بالا ذکر شد، شما می توانید آب گل رز را برای مقاصد مختلف استفاده کنید.

    به عنوان مثال، می توانید آن را به عنوان یک پاک کننده طبیعی و موثر آرایش استفاده کنید. کافی است که یک تکه پنبه را به گلاب آغشته کرده و آرایشتان را با آن پاک کنید.

    بیشتر بخوانید:

    تارت گیلاس : طرز تهیه 3 مدل تارت گیلاس با طعم های فوق العاده

    طرز تهیه ۷ بستنی میوه ای خانگی با طعم های فوق العاده

    نکات مهم و اساسی برای دم آوری قهوه

    ترفندهای ساده و جالب آشپزی

    در این آموزش طرز تهیه گلاب خوش عطر و باکیفیت را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار می دهیم که امیدواریم از تهیه گلاب در منزل نهایت لذت را ببرید.

    گلاب دارای خواص زیادی برای پوست است و از گلاب به عنوان تسکین دهنده و خنک کننده و قابض و ضد التهاب و آنتی اکسیدان استفاده می شود. طریقه ساخت گلاب در منزل به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید با گل محمدی تازه و آب و یخ گلاب با کیفیتی را در منزل تهیه کنید.

    روش تهیه سرکه خرما، گلاب و سرکه انگور در منزل امکان پذیر است و اگر شما تمایل دارید سرکه و گلاب را خودتان در منزل تهیه کنید بهتر است با همه فوت و فن های مربوط به  دستور تهیه آن ها آشنا شوید.

    مواد لازم

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    برای تهیه گلاب گلبرگ های گل محمدی را جدا کنید و درون قابلمه ای مناسب بریزید.

    برای پخش شدن حرارت در همه قسمت های قابلمه بهتر است کاسه ای کوچک را در مرکز آن قرار دهید.

    در مرحله بعدی طرز تهیه گلاب درون قابلمه آب بریزید توجه داشته باشید که میزان آب باید به گونه ای باشد که روی سطح گلبرگ ها را بپوشاند سپس درب قابلمه را به صورت برعکس روی آن قرار دهید و شعله گاز را روشن کنید تا آب به دمای جوش برسد و بعد از به جوش آمدن آب حرارت گاز را کم کنید و چند تکه یخ روی در قابلمه قرار دهید تا بخاری که ایجاد می شود به صورت سریعتر به مایع تبدیل شود و درون کاسه بریزید.

    اگر در طول فرآیند گلاب گیری یخ ها ذوب شدند روی آن ها دوباره چند تکه یخ بیندازید و این روش را تا آماده شدن گلاب انجام دهید و بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مشاهده خواهید کرد که رنگ گلبرگ ها عوض می شود و سفید خواهند شد در این زمان باید حرارت گاز را خاموش کنید و کاسه را از درون قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا گلاب خنک شود سپس آن را درون ظرف مورد نظر خود بریزید و به یخچال منتقل کنید.

     

    در این مطلب با دستور تهیه گلاب در منزل آشنا شدید که امیدواریم بتوانید با کمک مراحل ذکر شده گلاب خوش عطری را در منزل تهیه کنید و از تهیه گلاب نهایت لذت را ببرید.

    منبع : آرگا



    ساخت کاردستی های جالب با چوب


    ساخت وسایل خلاقانه با سبد های میوه بی استفاده



    چظوری با همسرم صمیمی تر شوم؟



    جذاب ترین انواع عید 99 رو اینجا ببین


    نحوه درست کردن خمیر هزارلا در خانه برای پخت شیرینی های معرکه



    چطور در خانه ژل ضد عفونی کننده درست کنیم؟

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “af0ee58263fbb6624584c6acbdadd114” );document.getElementById(“e4b6a621fb”).setAttribute( “id”, “comment” );

    نام

    روش گلابگیری سنتی در خانه

    ایمیل

    وب‌ سایت

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    این نوع گلاب اصلا بوی گلاب های اماده رو نداره، ولی مطمین هستید که اسانس نیست! اگه بخواین خوش عطر بشه میتونین چند بار تکرار کنید این کار رو. ❤

    این نوع گلاب اصلا بوی گلاب های اماده رو نداره، ولی مطمین هستید که اسانس نیست! اگه بخواین خوش عطر بشه میتونین چند بار تکرار کنید این کار رو. ❤

    روش گلابگیری سنتی در خانه
    روش گلابگیری سنتی در خانه
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *