روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

دوره مقدماتی php
روش کاشت سبزی جعفری در گلدان
روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

سلام در این مطلب نحوه کاشت جعفری در خاک باغچه و همچنین کاشت جعفری در منزل و باغچه را به شما آموزش میدیم (شما میتونید جعفری را در آپارتمان خود بکارید) و برای آشنایی با گیاه و نیاز های آن اینجا کلیک کنید. جعفری یکی از گیاهان دو ساله است و در واقع از خانواده شوید می باشد. این گیاه در سوپ،سالاد،دسر و … استفاده می شود. راستی گیاه جعفری  به حالت وحشی می روید و در بعضی نواحی پرورش داده می شود.

جعفری در مقابل خشکی حساس ولی در مقابل سرما بسیار مقاوم است. کشت گیاه جعفری در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر است ولی در آب و هوای خشک بهترین نتیجه را می دهد. جعفری یک گیاه سایه دوست است. زمین مورد کشت جعفری باید نرم مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد. زمین های نیمه سنگین با هوموس ، لومی و شن لومی بهترین زمین های کشت گیاه جعفری می باشند.

گیاه جعفری در خاکهای عمیق و قوی به علت وفور مواد غذایی خوب رشد می کند. نظر به اینکه معمولاً از برگ این گیاه استفاده می شود، بنابراین احتیاج آن به کودهای ازته بیشتر است ،PH مناسب خاک برای این گیاه 6 تا 7 است.

زمین مورد کشت جعفری باید نرم ، مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد. کود دامی نپوسیده برای رشد و نمو گیاه مناسب نیست و باعث اختلال رشد در گیاه جعفری می شود. میزان کودهای شیمیایی با توجه به نوع و مواد غذایی موجود در زمین حدود 90 تا 100 کیلوگرم ازت (در دو مرحله)، 80 کیلوگرم p2o5 و 160 تا 130 کیلوگرم K2O در هکتار است. اگر بخواهند عمل برداشت را در چند مرحله اجراء کنند، بهتر است پس از هر بار برداشت مقداری کودازته به زمین بدهند (25 تا 30 کیلوگرم در هکتار).

یک نقطه آفتابگیر و یا نیمه سایه را برای کاشت این گیاه انتخاب کنید. خاک آن باید آب را به خوبی رد کند. برای تقویت خاک، به آن کود آماده گیاهی و یا حیوانی اضافه کنید. می توان این گیاه را در گلدان نیز کاشت. در آخر زمستان، زمانی که سرمای هوا کاهش یافت و احتمال یخ زدگی از بین رفت و زمانی که دمای خاک به 25 درجه سانتیگراد رسید، بذر را بپاشید.

روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

دوره مقدماتی php

بذرها را با فاصله 8 تا 10 سانتیمتر از هم و در عمق نیم سانتیمتری قرار دهید. می توانید هشت هفته قبل از پایان سرما و یخبندان، بذرها را داخل یک گلدان کاشته و در منزل نگهداری کنید و پس از زمان سرما و یخبندان آن را به بیرون منتقل کنید. پس از کاشت، آنها را آبیاری کنید. زمانی که ارتفاع گیاه به 10 سانتیمتر رسید، فاصله آنها را به 15 تا 20 سانتیمتر برسانید. می توانید برای حفظ رطوبت خاک، از کود در پای آن استفاده کنید.

کاشت جعفری در آپارتمان فوایدی داره که شما میتوندی هر روز سبزی تازه داشته باشید ولی باید توجه کنید که برای پرورش جعفری و افزایش محصول، برگهای رسیده خارجی گیاه را مدام برداشت کنید.

کاشت جعفری در خانه نگهداری از این گیاه رو طلب میکنه که برخی از بیماری های آن عبارت اند از فاسد شدن ساقه اصلی، ایجاد خالهایی بر روی برگها و همین طور کرمهای پشه هویج و کرفس نیز از آفات این گیاه می باشند. برای کنترل خالهای روی برگها و فاسد شدن ساقه اصلی، برگهای مبتلا را بچینید و از میزان آبیاری آن بکاهید. کرمهای پشه را نیز با دست بردارید.

گیاه را در زمان رشد اصلی تحت نظر بگیرید. اجازه دهید در میان آبیاری ها، خاک خشک شود. ماهیانه با تقویت کننده هایی که آرام آرام عمل می کنند آن را تغذیه کنید.

می توانید بذرها را پیش از کاشتن، یک شب تا صبح در آب غوطه ور کنید. کاشت مستقیم بذر، باعث رشد گیاه به طور رونده می شود. کاشت بذرها و رشد دادن نشاها، در سرعت عمل گیاه تأثیری ندارد. جابجایی گیاه فقط رشد آن را به تعویق می اندازد.

اول از همه باید بگم که اگر قصد کاشت گلدانی را دارید در هر فصلی می توانید این کار را انجام دهید زمان کاشت جعفری در سبزیکاریهای بزرگ و در مناطق معتدله در بهار و گاهی نیز در پائیز است ، جعفری را در ردیفهایی به فاصله 15 تا 20 سانتی متر روی ردیف میکارند. فاصله بین ردیفها در کشتهای مکانیزه 25 سانتی متر است.

تکثیر جعفری به سهولت از طریق کاشتن دانه صورت می گیرد. مقدار بذر با توجه به نوع کشت و جنس خاک حدود 5/3 تا 6 و گاهی اوقات بین 8 تا 10 کیلوگرم در هکتار است. عمق کاشت 2 تا 3 سانتی متر است. بذر گیاه جعفری را از اسفند تا فروردین در ردیفهایی به فاصله 15 تا 25 سانتی متر روی ردیف می کارند فاصله بین ردیف ها در کشت های مکانیزه 25 سانتی متر است.بخاطر ظرافت بذرها و طولانی بودن مدت جوانه زدن آنها (حدود 3 هفته) در هر هکتار 4 کیلوگرم بذر مخلوط به آن می افزایند.

سمپاشی قبل از کشت با دورینول (Deurinol) هکتاری 4 تا 5/6 لیتر- با تنوران (Tenoran) هکتاری 8 کیلوگرم و بعد از کشت با آفالون (Afalon) هکتاری 5/1 کیلوگرم با پوتابلان (Potablan) هکتاری 8 کیلوگرم در 400 تا 600 لیتر آب و 2 تا 3 بار دیسک و چنگک زدن ماشینی ضروری است.

جعفری بحالت خودرو و نیمه خودرو و در نواحی مختلف یافت می شود. جعفری در اکثر نقاط کشور پرورش داده می شود.

می توانید آن را با دیگر بوته های خوراکی و قابل طبخ ترکیب کنید. مانند رازیانه، ریحان، پیازچه، شوید، گل لادن و غیره.

دیدگاه

نام

ایمیل

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

همه اتفاقات مجله اینترنتی گل من و تو از گل و گیاه شروع شد (آموزش و نگهداری گل و گیاه آپارتمانی) اما حالا به محلی برای اشتراک گذاشتن تجربیات و ایده ها تبدیل شده.

تمامی حقوق محفوظ است . در گل من و تو ما با ♥ برای شما

جعفری یک گیاه محبوب است که برای طعم دادن به بسیاری ازغذاها مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا به عنوان تزئین در کنار بشقاب غذا دیده می شود . جعفری به عنوان یک خوشبو کننده دهان هم شناخته می شود . شما می توانید با جویدن یک شاخه کوچک جعفری ، که در کنار بشقابتان به عنوان گارنیش قرار دارد ، نفس خود را تازه و خوشبو کنید . جعفری گیاه دو ساله ای است که در آب و هوای معتدل به راحتی رشد می کند ، اما در هوای سرد گیاهی یکساله است .

مرحله اول :  آماده شدن برای کاشت

1 –  یک نوع جعفری را انتخاب کنید . جعفری در دو واریته اصلی وجود دارد : برگ مجعد و برگ صاف ( که به عنوان جعفری ایتالیایی شناخته می شود) . جعفری برگ صاف طعم قوی تری نسبت به جعفری برگ مجعد دارد ، هر چند هر دو نوع دارای طعم  ملایم و دلپذیر هستند . شما همچنین باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید جعفری خود را از دانه ( یا بذر ) به وجود بیاورید ، یا از طریق نشاء گیری .

روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

الف) کاشت مستقیم بذر جعفری : می توانید بذر جعفری را مستقیم در بستر اصلی (باغ و یا گلدان) کشت کنید. برای این منظور، شرایط آب و هوایی باید مناسب باشد و اگر آب و هوا بسیار سرد باشد، نتیجه نخواهید گرفت . بنابراین کشت مستقیم جعفری باید بعد از آخرین یخبندان انجام شود.

ب) نشاء گیری جعفری: می توانید بذرهای جعفری را در محیط خانه و در سینی کشت ، آماده کنید و بعد ازظاهر شدن 3 برگ ، جوانه ها یا نشاءها را به بستر اصلی منتقل کنید. در واقع یکی از مهمترین مزیت های نشاء گیری این است که شما می توانید بذرها را در شرایط کنترل شده آماده کنید و بعد از مساعد شدن آب و هوای بیرون ، به زمین اصلی منتقل کنید و به این ترتیب در زمان صرفه جویی کرده اید و محصولتان نیز سریع تر آماده خواهد شد.

2- یک منطقه مناسب را انتخاب کنید . جعفری به خوبی در باغ یا گلدان رشد می کند، چرا که گیاه سخت گیری نیست ، اما در شرایط نا مناسب رشد خوبی نخواهد کرد . محلی را برای کاشت جعفری انتخاب کنید که حداقل در بخشی از روز ، نور خورشید را دریافت کند . اگر تصمیم دارید جعفری را در گلدان بکارید ، آن را کنار پنجره ای قرار دهید که آفتاب صبح را بگیرد ، مانند یک پنجره ی شرقی .

3- خاک را آماده کنید . خاکی که نسبتا پوک و نرم و پر از کمپوست و مواد مغذی است و سطح pH آن بین 6 تا 7 است مناسب برای کاشت جعفری می باشد . اگر احتمال می دهید که خاک بیش از حد اسیدی است ، pH آن را آزمایش کنید و در صورت نیاز مقداری آهک به آن اضافه کنید. برای ساختن خاک مناسب ، 50 درصد خاک گلدان را با 50 درصد کمپوست مخلوط كنید . این ترکیب مخلوطی است که نور و هوا به راحتی در آن نفوذ می کند و پیوند ریشه های کوچک جعفری با این خاک ساده تر خواهد بود .

مرحله دوم : تکثیر دانه ها

1-   دانه ها را در آب صابون بخیسانید . یک کاسه بزرگ را با آب ولرم (نه زیادگرم) پر کنید . مقدار بسیار کمی از مایع  ظرفشویی به آب اضافه کنید و مخلوط را تکان دهید تا مایع ظرفشویی کاملا در آب حل شود . بذر های جعفری را در این مایع ریخته و اجازه دهید برای مدت یک ساعت خیس بخورند . گرمای آب و همچنین وجود مایع ظرفشویی داخل آن باعث می شود تا پوشش سخت بیرونی بذرها شکافته شوند . این کار به بذرها کمک می کند تا بسیار سریعتر از بذرهای خیس نخورده رویش کنند .

2-  بذرها را بشویید و آنها را به یک کاسه آب دیگر منتقل کنید .  با استفاده از یک صافی کوچک ، آب حاوی مایع ظرفشویی را دور بریزید و دانه ها را در آب آشامیدنی ولرم بگذارید . در این مرحله باید بذرها را از مایع ظرفشویی پاک کنید و آنها را برای مرحله بعدی آماده کنید . یک کاسه را با آب گرم (نزدیک به 40 درجه سانتی گراد) پر کنید و دانه ها را در آب قرار دهید . برای ادامه روند جوانه زدن ، آن را به مدت یک شب بخیسانید .

3-  بذر ها را خشک کنید . پس از 24 ساعت غوطه ور شدن در آب ، دانه ها را در یک صافی بریزید و روی یک قطعه کاغذ قرار دهید تا خشک شود . هنگامی که آنها کاملا خشک شدند ، آماده کشت می شوند.

4-  بذر های خود را در داخل خانه بکارید . اگر می خواهیدکار خود را سریعتر شروع کنید و بذرهای جعفری را زودتر از موقع بکارید ،  می توانید بذرها را در گلدانهای کوچک بکارید و بعدا آنها را به محل اصلی خود منتقل کنید . 6 -12  هفته قبل از آخرین یخبندان و سرمای قبل از بهار، دانه های جعفری خود را در گلدانهای کوچک بکارید و روزانه آنها را آبیاری کنید. این کار فرصت کافی برای شروع جوانه زدن را به آنها می دهد و زمان بیشتری برای رشد و نمو خواهند داشت نسبت به وقتی که آنها را در فضای باز  یا در گلدانهای بزرگتر می کارید .

مرحله سوم : کاشت دانه ها

1– بذرها را در زمان مناسب بکارید . اگر بذرها را از قبل در فضای داخل منزل و در گلدانهای کوچک نکاشته اید ، صبر کنید تا زمانی که احتمال سرما و یخ زدگی کاملا برطرف شود و آنگاه بذر ها را به طور مستقیم در باغ بپاشید . به طور معمول، بذر ها باید در ابتدای بهار، در حدود اسفند یا فروردین ماه کاشته شوند .

2- برای کاشت بذرها حفره و ردیف ایجاد کنید .  با استفاده از یک بیلچه کوچک ، در باغ خود ردیف های کاشت با فاصله تقریبی 25 تا 30 سانتی ایجاد کنید و در هر ردیف ، به اندازه کافی بین حفره های کاشت فاصله بگذارید . ( حدود 7 – 8 سانتی متر فاصله بین بذر ها مناسب است ) بذر ها فقط باید با 1 – 1.5 سانتیمتر خاک پوشانده شوند ، بنابراین حفره های کاشت نباید بسیار عمیق باشند .

3- جعفری ها را در فضای باز بکارید . اگر برای پرورش جعفری از نشاء استفاده می کنید ،  بعد از آخرین یخبندان و هنگامی که گیاهان حداقل 8 سانتی متر ارتفاع دارند ، آنها را از گلدانها ، به داخل باغ انتقال دهید . نشاها را در ردیف های کاشتی که 15 سانتی متر از هم فاصله دارند و فاصله بین نشاها در هر ردیف هم حداقل 20 تا 25 سانتی متر است ، بکارید . این باعث می شود که جعفری ها فضای کافی برای رشد داشته باشند و در اواخر بهار، رشد آنها کامل شود .

4– جعفری ها را آبیاری کنید . جعفری های خود را به طور عمیق و حداقل یک بار در هفته آبیاری کنید تا بتوانند ریشه ها خود را توسعه دهند و یک ریشه عمودی بلند تولید کنند. ممکن است در طول دوره های بسیار گرم و خشک مجبور شوید آبیاری بیشتری داشته باشید. اگر شما جعفری های خود را در داخل گلدان کاشته اید ، آنها را به اندازه کافی آبیاری کنید ، به اندازه ای که خاک همیشه مرطوب باشد. اگر نمی توانید جعفری را به طور منظم آبرسانی کنید ، یک سیستم آبیاری قطره ای تهیه کنید .

توجه: آبیاری قطره ای یکی از روش های پیشرفته آبیاری در کشاورزی است که در آن آب با فشار کم و بصورت قطره ای ، با قطره چکان، پای گیاهان ریخته می شود و فقط منطقه اطراف ریشه را بطور مرتب و منظم آبیاری می کند. با این روش در مصرف آب هم صرفه جویی می شود .

روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

5- علف های هرز را از بین ببرید . علف های هرز می توانند به راحتی با جعفری ترکیب شوند و مواد مغذی ارزشمند را جذب می کنند و مانع رسیدن نورخورشید به جعفری ها شوند. پاشیدن مالچ در اطراف گیاهان ، برای کمک به حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از رشد علف های هرز ، بسیار مفید خواهد بود . علاوه بر این، هر گونه علف هرزی که بین بوته های جعفری دیدید از بین ببرید .

6- گیاهان جعفری را هرس کنید . در طول فرآیند رشد ، بوته های اضافی باید از بین بروند. تا جایی که نهایتا فقط یک گیاه در هر 20 الی 25 سانتی متر وجود داشته باشد . هنگامی که بذرها شروع به رشد کردند ، با استفاده از یک قیچی ، اقدام به هرس و از بین بردن برخی از گیاهان کوچکتر یا ناسالم تر کنید و آنها را از خاک بیرون بکشید . اگر می خواهید این نهال ها را به محل دیگری برده و بکارید، می توانید با استفاده از یک بیلچه کوچک آنها را با دقت از خاک بیرون بیاورید .

7 – اضافه کردن مواد مغذی به خاک را ادامه دهید . بوته های جعفری را یکبار در هر ماه با استفاده از کود عمومی و به منظور حفظ تولید گیاه در همه فصل ها ، تقویت کنید. شما همچنین می توانید کمپوست به خاک اضافه کنید و با این کار آن را با مواد مغذی غنی کرده و جعفری های خود را تقویت کنید.

8- جعفری را برداشت کنید . هنگامی که جعفری ها ، مجموعه ای از سه برگ کاملا رشد یافته شدند ، آماده برداشت هستند . جعفری ها را به آرامی در طول فصل ، با برش ساقه های بیرونی گیاهان، درست از روی سطح زمین برداشت کنید . جمع آوری برگها از بالای گیاه عملکرد محصول شما را کاهش می دهد ، پس جعفری ها را با ساقه برداشت کنید . همچنین مراقب باشید ریشه ها را از خاک بیرون نکشید تا بوته ها بتوانند به تولید محصول خود ادامه دهند .

برگ ها را برای استفاده های بعدی منجمد یا خشک کنید و آنها را در ظروف دربسته نگهداری کنید. استفاده از جعفری های ذخیره شده بمدت یک سال، طعم مطلوب خواهند داشت.

9- برگ ها را برای استفاده های بعدی منجمد یا خشک کنید و آنها را در ظروف در بستن نگه دارید . شما می توانید از جعفری های ذخیره شده خود به مدت یک سال استفاده کنید و از طعم مطلوب آن لذت ببرید .

  • عکس های عاشقانه کارتونی اینستاگرام
  • سوالات متداول

    1- چرا جعفری من به جای تولید برگ ، بذر داده است؟

    پاسخ : جعفری یک گیاه دوسالانه است ، به این معنی که در سال دوم زندگی خود ، بذر تولید می کند و سپس از بین می رود . شما می توانید گل های ایجاد شده را جدا کنید تا گیاه به تولید برگ ادامه دهد ، اما به طور کلی بیشترین برگ را در سال اول دریافت خواهید کرد.

    2- بوته جعفری چقدر رشد می کند؟

    پاسخ : به طور معمول، جعفری برگ مجعد ، تا حدود 30 سانتی متر بلند می شود.

    3- چگونه می توان جعفری را در یک گلدان روی بالکن رشد داد؟

     پاسخ : شما می توانید جعفری را در یک گلدان بزرگ و در خارج از ساختمان نگهداری کنید و زمانی که سرما و یخبندان فرا می رسد، گلدان را به داخل ساختمان بیاورید . یک که روزانه چند ساعت نور خورشید را دریافت می کند گزینه مناسبی است .

    4- آیا می توانم جعفری را در آب ریشه دار کنم و سپس در باغ بکارم ؟

    پاسخ : این کار را نکنید ، زیرا جعفری هایی که در آب تولید ریشه می کنند ، هنگامی که آنها را به یک محیط رشدی دیگر مانند خاک یا کمپوست انتقال می دهید ، می میرند . پس بهتر است گیاه را از همان ابتدا در خاک بکارید .

    5- چرا جعفری من زرد رنگ شده است؟

    روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

    پاسخ : یا آبیاری کافی نیست یا نور خورشید بسیار داغ و سوزان است. آبیاری را بیشتر کنید و در صورت امکان از زمان آفتاب گیری جعفری ها بکاهید . اگر در گلدان هستند آنها را به محل سایه تری انتقال دهید .

    6- گیاه جعفری من گل داده است . آیا باید گلها را قطع کنم ؟

    پاسخ : بله قطع کردن گل ها ضروری است ! اگر گل ها را نگه دارید ، گیاه تمام مواد مغذی و انرژی خود را برای رشد گل ها تمرکز می کند .

    7- از کجا می توان دانه های جعفری خریداری کرد؟

    پاسخ :  آنها را از گلخانه های محلی و یا فروشگاه های لوازم کشاورزی خریداری کنید . از فروشگاه اینترنتی ما هم می توانید بذرها را تهیه کنید .

    نکات

    – جعفری در مناطق آفتابی نیز به خوبی در داخل خانه رشد می کند. اگر جعفری را درون گلدان می کارید ، حتما از گلدان های عمیق استفاده کنید تا گیاهان بتوانند ریشه های طولانی خود را توسعه دهند.

    – ریشه گیاه جعفری نیز خوراکی است . بسته به نوع جعفری که کاشته اید ، ریشه ها ممکن است شبیه به هویج باشند. خام یا پخته شده ، ریشه ها در سوپ ها ، سبزیجات و سالاد ها عالی هستند.

    منبع


    چرا جعفریهای لکه لکه زرد میشند و میپوسند

    نشانی دفتر: اصفهان – خیابان مشتاق اول – خیابان ابوالحسن اصفهانی – کوی 16 – بن بست قصری انتها سمت راست طبقه اول

    خوش آمدید! وارد حساب کاربری خود شوید

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    رمز عبور شما از طریق ایمیل ارسال خواهد شد

    انگیزه – انگیزه های جذاب زندگی

    روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

    اگر می‌خواهید از جعفری‌ تازه در طول سال استفاده کنید و سبزی ارگانیک خود را مصرف کنید، می‌توانید دانه‌های جعفری را در گلدانی بکارید و در جلوی پنجره‌ای آفتاب‌گیر قرار دهید تا زمان رشد خود را طی کند. برای کاشت جعفری در گلدان باید بذرها را یک شب در آب بخیسانید، سپس دانه‌ها را در فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری و با عمق ۶ تا ۸ میلی‌متر در خاک مناسب بکارید. گیاه جعفری سه هفته طول می‌کشد تا جوانه بزند و پس از آن شما شاهد رویش جعفری‌هایتان خواهید بود.

    اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به سبزیکاری و کاشت سبزی‌خوردن در منزل علاقه‌مند هستید، برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه خود، داشتن محصولی سالم، مصرف سبزی تازه و نهایتاً یک سرگرمی لذت‌بخش با ما همراه باشید. در این مقاله، شما را با طریقه کاشت جعفری در گلدان و شرایط محیطی مورد نیاز کاشت این سبزی پر از خاصیت آشنا می‌کنیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شود.

    بذر جعفری به کندی جوانه می‌زند دز اصطلاح جعفری گیاه تنبلی است و جوانه زدن آن در شرایط محیطی مناسب، حدود ۲۰ تا ۲۵ روز طول می‌کشد. مراحل کاشت جعفری در گلدان به شرح زیر است:

    مرحله اول: برای کاشت جعفری بهتر است ابتدا بذرهای سالم گیاه را ابتدا در آب و مایع ظرف‌شویی به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس در آب خالص به تنهایی یک شب قرار دهید.

    مرحله دوم: به این منظور یک ظرف بزرگ را با آب ولرم پرکرده و به آن یک قطره مایع ظرف‌شویی اضافه کنید. مخلوط را تکان دهید تا کاملاً حل شود. سپس تمام بذرهای جعفری را در محلول خود قرار دهید. گرمای آب و مایع ظرف‌شویی کمک خواهند کرد که پوشش سخت پوسته بذر گیاه راحت‌تر شکسته شده و کمک به رشد سریع بذر می‌کند و بذر زودتر جوانه می‌زند.

    مرحله سوم: سپس بذرها را از محلول خارج کرده و به خوبی با آب بشویید و سپس یک شب در آب ولرم بخیسانید.

    مرحله چهارم: پس از ۲۴ ساعت خیساندن بذرهای جعفری در آب، بذرها را در یک صافی بریزید تا آب اضافی آن‌ها خوب گرفته شود و کاملاً خشک شوند. هنگامی که بذرها کاملاً خشک شدند، آماده کاشت در گلدان هستند.

    مرحله پنجم: گلدانی با عمق مناسب را انتخاب کرده و بذرها را با فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر و در عمق ۶ تا ۸ میلی‌متری از سطح خاک، در خاک لومی شنی که با خاک‌برگ مخلوط شده است و زهکشی مناسبی نیز دارد، بکارید. بهتر است قبل از کاشت بذر، خاک گلدان کاملاً مرطوب باشد. این کار به رشد بذرها کمک می‌کند.

    مرحله ششم: گیاهی که کاشته‌اید در صورت وجود شرایط محیطی مناسب، سه هفته بعد جوانه خواهد زند و شروع به رشد می‌کند.

    مرحله هفتم: هنگامی که برگ‌های گیاه سه قسمتی و سه بخشی شدند، سبزی جعفری شما بالغ شده و قابل برداشت است.

    گیاه جعفری، بومی اروپا است و از گیاهان دو ساله‌ای محسوب می‌شود که در همان سال اول ایجاد برگ می‌کند. از جعفری به عنوان سبزی خام و یا سبزی پخته در منازل استفاده می‌شود. ارتفاع این سبزی در سال اول رشد، بین ۳۲ تا ۴۲ سانتیمتر است و در سال دوم گیاه تولید شاخه‌های گل دهنده زیبایی می‌کند. گونه‌های مختلفی از گیاه جعفری بر اساس شکل برگ در دنیا وجود دارد که شامل جعفری برگ صاف، جعفری مجعد و جعفری ریشه‌ای است. در بین انواع جعفری، جعفری‌هایی با برگ صاف، پرطرفدارترین این گیاه هستند و مواد معطر بیشتری در برگ‌ها دارند.

    ریشه این گیاه نازک و محکم با عمق زیاد است که می‌تواند تا عمق یک متری خاک نیز نفوذ کند و از این رو جعفری یکی از سبزی‌های مقاوم به خشکسالی و کم آبی است و نیاز زیادی به آب ندارد.

    سبزی جعفری سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث و ویتامین آ و روغن‌های فرار است و املاحی مانند آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم در آن به مقدار زیادی وجود دارد. بخش‌های مورد استفاده این سبزی برگ، ساقه، تخم و ریشه آن است که ارزش غذایی و خواص درمانی متعددی دارند.

    بیشتر بخوانید: روش کاشت کاهو در گلدان

    بهترین خاک برای کاشت جعفری در گلدان، خاک‌های سبک و شنی با هوموس کافی و خاک هایی با بافت لومی شنی است. به طورکلی جعفری در خاک‌های عمیق و با حاصل خیزی بالا به خوبی رشد می‌کند. توجه داشته باشید که استفاده از خاک‌های اسیدی یا خاک‌های با شوری بالا، برای کاشت این سبزی مناسب نیست. پس در انتخاب خاک مناسب دق داشته باشید.

    سبزی جعفری یکی از انواع سبزی‌های فصل سرد سال است و در مناطقی که زمستان ملایم دارند به راحتی رشد می‌کند. برای کاشت جعفری در مناطق با آب و هوای سردتر، لازم است قبل از شروع سرما بوته‌های گیاه با پلاستیک یا حصیر یا یک پوشش مناسب پوشانده شوند تا از سرمازدگی گیاه پیشگیری شود. دمای مناسب برای رشد جعفری دمای ۲۱ درجه سانتی‌گراد است.

    جعفری گیاهی سایه دوست است، بنابراین از قرار دادن گلدان‌ها در برابر نور مستقیم خورشید به مدت طولانی جدا خودداری کنید. بهترین مکان برای قرار دادن گلدان‌های جعفری، بالکن و پنجره‌های جنوبی آپارتمان است. در صورتی که آپارتمان شما از نور کافی برخوردار نیست، می‌توانید از چراغ‌های فلورسنت استفاده کنید و آن‌ها را در فاصله ۵ سانتی‌متری گلدان قرار دهید تا به این وسیله نور مورد نیاز گیاه تامین شود.

    همان طور که گفتیم گیاه جعفری نسبت به کم آبی مقاوم است. در طول فصل تابستان توصیه می‌شود برای داشتن محصولی سرحال و پربازده روزانه گیاه را آبیاری کنید. این آبرسانی باید به صورتی باشد که در فاصله بین دو آبیاری خاک گلدان مرطوب بماند و کاملاً خیس نشود. در فصل سرما نیز گیاه به آبیاری کمتری نیاز داشته و لازم است اجازه دهید خاک در فاصله دو آبیاری خشک شود.

    فاسد شدن ساقه اصلی جعفری، ایجاد خال‌هایی بر روی برگ‌، کرم‌های پشه هویج و کرفس از مهم‌ترین آفت‌های این گیاه هستند. برای کنترل خال‌های روی برگ‌ها و فاسد شدن ساقه اصلی، برگ‌های مبتلا را بچینید و از میزان آبیاری آن کم کنید. کرم‌های پشه را نیز با دست بردارید.

    سبزی جعفری را یک بار در هر ماه با استفاده از کود عمومی به منظور حفظ تولید گیاه در کل فصل، کوددهی کنید. همچنین می‌توانید برای افزایش مواد مغذی خاک موجود در گلدان، کود کمپوست را قبل از کاشت، به خاک اضافه کنید.

     

    روش کاشت سبزی جعفری در گلدان

    بهترین زمان کاشت جعفری در مناطق گرمسیری از اوایل پاییز تا اواسط پاییز است و در مناطقی با شرایط آب و هوای سردسیر کاشت آن بعد از یخبندان و از اوایل بهار شروع می‌شود که تا اواخر بهار ادامه می‌یابد. برای کاشت جعفری در گلدان، با توجه به ثابت بودن دمای محیط خانه می‌توانید در هر زمانی این کار را انجام دهید. با این وجود توصیه می‌شود، بذرهای جعفری را ۱۰ تا ۱۲ هفته قبل از آخرین سرما در گلدان در خانه بکارید. با این کار نتیجه بهتری خواهید گرفت.

    مطلب قبلی

    علت و علائم اختلالات یادگیری چیست و چگونه درمان می‌شود؟

    مطلب بعدی

    آشنایی با خواص آب پیاز

    ساخت تراریوم ؛ گیاهان مناسب تراریوم و روش مراقبت از آن‌ها

    روش تهیه سبزه تخم شربتی بسیار زیبا برای عید نوروز

    طرز تهیه سبزه خاکشیر برای عید با ۴ روش مختلف

    چگونه یک سبزه ذرت زیبا برای عید نوروز آماده کنیم؟

    آموزش کاشت سبزه کنجد پرپشت و زیبا برای عید نوروز

  • عکس پروفایل مفهومی اینستاگرام
  • آموزش کاشت سبزه هویج برای عید نوروز

    خوش آمدید! وارد حساب کاربری خود شوید

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    رمز عبور شما از طریق ایمیل ارسال خواهد شد

    روش کاشت سبزی جعفری در گلدان
    روش کاشت سبزی جعفری در گلدان
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *