روش پخت قرمه سبزی در زودپز

دوره مقدماتی php
روش پخت قرمه سبزی در زودپز
روش پخت قرمه سبزی در زودپز

این قورمه سبزی که می خوام بگم، حسنش اینه که خیلی سریع (تقریباً ۱ ساعته) آماده می شه و زیاد وقت شما رو نمی گیره. واسه همینم برای اوناییکه وقت زیادی ندارن (مثل کارمندها) مناسبه و اسمشو گذاشتم قورمه سبزی کارمندی.

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

پیاز رو خرد کنید و اونو تو روغنی که قبلاً ته زودپز داغ کردید بریزید (قبل از ریختن پیاز خرد کرده شعله رو کم کنید). یه کم زردچوبه و نمک بزنین و بذارین پیاز طلائی بشه. بعد گوشت رو اضافه کنید یه با قاشق چوبی جابجاش کنید تا رنگش عوض بشه. حالا وقت اضافه کردن سبزیه. سبزی رو هم با گوشت و پیاز داغ کمی سرخ کنید. بعدش ۲ لیوان آب بریزید روش. لیمو عمانی رو با چنگال سوراخ کنید و به همراه باقی نمک و فلفل اضافه کنید. در زودپز رو بذارید تا ۵۰ دقیقه بپزه. نگران نباشید! لوبیا رو یادمون نرفته. چون لوبیا ممکنه تو زودپز له بشه، بهتره اونرو جداگانه با کمی نمک بپزید تا آبش به خورد خودش بره. یادتون نره که قبلاً لوبیا رو بزارین خیس بخوره و یه چندباری آبشو بریزید و عوض کنید و گرنه مسئولیت عواقبش با خودتون! در زودپز رو که باز کردید، لوبیا رو با نصف استکان آب لیمو یا دو سه تا قاشق آب قوره به خورش اضافه کنید. همچی که یه جوش زد غذا رو از رو گاز بردارید.


روش پخت قرمه سبزی در زودپز

دوره مقدماتی php


قورمه سبزی رو میشه به همین سادگی آماده کرد. اما این تمام داستان قورمه سبزی ایرانی نیست. به نظر من بیشتر و کمتر کردن فلان سبزی یا ادویه و یا نوع لوبیا تاثیر زیادی در طعم خورش نداره. پس رمز درست کردن یه خورش قورمه سبزی خوشمزه چیه! به نظر بنده بیشترین تاثیر رو زمان پخت خورش و درجه حرارت شعله اجاق گاز داره. یادمه وقتی ما بچه بودیم، مادرم از یه آرام پز برقی برای درست کردن قورمه سبزی استفاده می کرد. شب قورمه سبزی رو بار می گذاشت تا فردا. اگه دستور پخت قورمه سبزی رو توی وبلاگ خاله خانم (که صد البته استاد مسلم آشپزای دنیای مجازیه)، کتاب مستطاب آقای دریابندری و هنر آشپزی خانم منتظمی هم نیگا کنید، زمان پخت رو برای اون حداقل ۳ تا ۴ ساعت رو شعله کم در نظر گرفتن. اینا همش یعنی اینکه اگه می خواهید یه قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه داشته باشید بهتره به جای استفاده از زودپز، از شعله کم و زمان زیادتر پخت استفاده کنید.

بعضیا، ترکها اغلب، دوست دران خورشتشون روغن بندازه. خاله خانم رمز روغن انداختن خورش رو سرخ کردن زیاد سبزی قبل از ریختن تو خورش و آقای دریابندری یه جایی تو کتاب مستطاب اونو تو ریختن کمی آب سرد یا اضافه کردن چند قطعه یخ به خورش در حال جوشیدن می دونه. من خودم خورش قورمه سبزی رو با یه وجب روغن روش دوست ندارم، واسه همینم هیچ کدوم از این روشها رو امتحان نکردم و اظهار نظر نمی کنم.

یه نکته دیگه زمان اضافه کردن سبزیه. تا اونجائیکه من از آشپزی مادرم یادمه، سبزی قورمه سبزی رو معمولاً با اون روغنای هیدروژنه جامد (که خیلی هم میگن مضره) حسابی سرخ می کرد تا رنگش عوض شه و بعد اونو تو فریزر نگه می داشت و بعداً همراه گوشت تو خورش می ریخت. ولی این روزها کسی از روغن جامد استفاده نمی کنه. از طرفی تو کتابای آشپزی معمولاً سبزی رو زیاد سرخ نمی کنن و میگذران یه ساعت آخر به غذا اضافه می کنن. علتشم حساسیت ترکیبات ویتامینی موجود در سبزی هاست. اصولاً هرچی که سبزی کمتر خرد بشه، در حرارت کمتری سرخ بشه و زمان کمتری پخته بشه، از لحاظ بهداشت غذایی بهتره.

نکته آخر نوع گوشت مورد استفاده در طبخ خورشه. آقای دریابندری تو دستور طبخ قورمه سبزی (کتاب مستطاب، جلد اول، صفحه ۸۵۹) ماهیچه گوسفندی با قلم رو توصیه می کنه ولی خاله خانم میگه که از راسته گوساله هم میشه برای قورمه سبزی استفاده کرد.

سلام دوستان من زودپز مایسان خریدم به نظرتون قرمه سبزی چندساعته توش میپزه با گوشت مرغ چند ساعت میخواد ؟با گوشت قرمز چقدر میخواد؟
اگه لوبیا هم از اول بریزم مشکلی نداره

سلام دوستان من بعد از یکسال و نیم دارم از زودپزم استفاده میکنم از بس که همه گفتن غذا باهاش خوشمزه تره فقط یکم استرس دارم تو زمان پخت مجبورم تند تند درشو باز کنم
فقط من نمک از همون اول به خورشت هام میزنم و مشکلی توسفت شدن موادم ندیدم

سلام سبزی خورشتم زیاد شده چیکار کنم؟ دوباره لوبیا بپزم اضافه کنم؟

سلام ریختن سبزی یا مواد ریز در زودپز خطرناک است چون ممکن است در سوراخ زود پز گیر کند و زودپز منفجر شود

سلام منم تازه عروسی کردم ، و برای اولین مهمونی افطارم قرمه سبزی درست کردم ، در ضمن شاغل هم هستم ، واسه همین در سه مرحله قرمه سبزی من پخت
۱- شب قبل گوشت و پیاز و تفت دادم و لوبیا رو خیس کردم .(من از لوبیا عروس استفاده میکنم- لوبیا درشت که مثل باقالی میمونه)
۲- صبح روز مهمانی سحر ساعت ۳ صبح مواد قرمه رو قاطی کردم و گذاشتم بپزه تا ساعت ۷ که میخواستم برم سرکار ، زیز گازو خاموش کردم
۳- ساعت ۵ از سرکار اومدم زیر گازو روشن کردم تا اذان شب(زیرش هم شعله پخش کن گذاشتم با دمای کم)
برای مزه دار شدنش هم غیر از لیمو عمانی که خیس کرده بودم ، مقداری قره قوروت آب کردم توش ریختم و ده دقیقه آخرم هم نعنا داغ روش ریختم.
تاالان این سومین نفری از مهمان های اون شبم هست که بهم زنگ زده گفته اگه از قرمه سبزیت مونده برام بزار کنار ..

قرقوروت توی قرمه سبزی رو باید امتحان کنم حتما

بی حوصله وبی وقت غذای ایرانی خوشمزه نمیشه

سلام من چیکار کنم خورشتم آبکی نشه

آب ۲ لیوان خیلی کم نیس؟
واسه من که تهش یه ذره بیشتر آب نمیمونه
وقتی هم که اب اضافه میکنم آبو سبزیو لوبیام از هم جدا میشه چیکا کنم
چقد غذا درست کردن سخته؟؟/

یه سیب زمینی کوچیک پوس بگیر درسته بندازش توش در آخی با گوشت گوب له له کن. مشت میشه حسابی

من کارمندم قورمه سبزی هم خیلی دوست دارم اما کو حوصله غذایی یاد بدید که خیلی کار نداشته باشه

عالی بود

سلامخاله خانم. وب جالبی دارید. لطفا جند نوع خورشت با زود پز یاد بدهید.

من فقط باسبزی سرخ شده خانگی تهرانیها بلدم اگه فروشی سراغ داشتیدمعرفی فرماییدممنونم

مرسی نجاتم دادین ساعت ۷ تازه از سرکار دارم میام خونه یادم افتاد شوهرم قرمه سبزی میخواست همین جوری اسمشو سرج کردم دستور پخت ۱ساعته شمارودیدم بازم میگم مرسی از غرغر نجاتم دادید‏(راستی ازکنسرولوبیاهم میتونید استفاده کنید‏)‏

ممنون و عالی بود. این رفرنس دهی ها خیلی جالبه.

سلام
من مغازه سبزی آماده دارم.
یه توصیه دارم براتون اگه دوست دارین قورمه سبزیتون حسابی خوش عطر بشه میتوننین ۳۰دقیقه قبل از اینکه خورشت آماده بشه یک یا دو قاشق غذا خوری {باز بستگی به میزان خورشت داره}شمبلیله خشک را مثل نعناع داغ درست کرده ودر خورشت بریزید{به تجربه ثابت شده}کیفیت عطر غذا رو عالی میکنه

عالیه ممنون واقعا

salam! mitoonom tabadole link ham dashte bashim??kheily khoshhal misham

سلام منم تازه دامادم از راهنمایهاتون ممنونم

سلام من تازه عروسی کردمممنون که پخت قرمه سبزی رو یاد دادین.به درد من خیلی خورد

سلام۰ دقیقاً قرمه سبزی منم اینطوریه۰ واسه همین هیچ وقت واسه مهمونام قرمه سبزی درست نمیکنم

از این که راهنمایی کردید ممنون به درد من که خیلی خورد

دستتون درد نکنه. فقط نفهمیدم این کجاش یک ساعته بود . زودپز و سبزی آماده هم که کار همه است. خود لوبیا تو زود پز هم کلی طول میکشه. گوشت هم همینطور. فکر کنم اونا رو هم باید کنسروی بگیریم. اصلا بهترین راه یک ساعته، خریدن یک کنسرو قرمه سبزیه که با احتساب جوش آمدن آب و ۲۰ دقیقه جوشاندن میشه ۳۰ دقیقه و درست کردن برنج البته به صورت کته هم یک ساعت. ضمنا خیلی هم خوشمزه هستند.

سلام چرا همه مردها عاشق قرمه سبزی هستند من که از دست شوهرم کلافه شدم اگه هر روز هم بخوره طوری میخوره که انگار یک ساله نخورده.

ساعت ۱۰:۵۰ دقیقه شب یکم ژانویه، بیای از بریستول بگردی و یک دستور خوب آشپزی پیدا کنی و شروع کنی به پخت و پز فردا نهار که تعطیله و تو خونه ای، اونم غذای ایرانی، خیلی نستالژیکه. دست شما بابت این سایت درد نکنه.

لیمو عمانی رو باید نیم ساعت آخر پخت اضافه کرد و الا تلخ میشه خورشت. در ضمن لوبیای چشم بلبلی؟؟؟؟!!!! تصورشم وحشتناکه. باید میفرمودید لوبیا قرمز یا چیتی.
با فرمایش اون دوستمون که گفت قرمه سبزی باید بره تو یخچال تا جا بیفته۲۲۰% موافقم

سلام؛من از این وبلاگتون خیلی خوشم اومده عالیه من همیشه از سبزی فریزی استفاده میکنم یبار خورشم تلخ شد پرسیدم میگن لیمو هم زیاد بجوشه خورش تلخ میشه از همون سبزی و لیمو همیشگی ؛میشه‏?‏

خوبه ممنون از شما.

روش پخت قرمه سبزی در زودپز

خوب بید، ولی خوب مهسا جون راست میگه به هیچ وجه من الوجوهی نباید حبوبات و گوشت رو با نمک پخت چون سفت و نپخته می مونه و لعاب نمی اندازه.

لطفا جواب این سوال رو بدید……………. (در مورد تلخ شدن قورمه سبزی)

با سلام

میخواستم بپرسم که اگه یه موقع شنبلیله قورمه سبزی زیاد شد و خورشتمون تلخ شد چیکار کنیم؟

سیب زمینی بنداز توش نیم ساعت بجوشه

من۳ ساله ازدواج کردم و چون قبل ازدواجم آشبزی نکرده بودم،همه چیزو خودم تجربه کردم. برای همین خواستم یاداوری کنم که در اون قسمت که گفتید لوبیا رو با نمک بذارید بپزه،اینجوری تا شب هم نمیپزه.به گوشت و حبوبات اگه قبل از پخت کامل نمک بزنیم،بیچاره میشیم.تجربه ی تلخشو دارم که می گم.

با سلام

میخواستم بپرسم که اگه یه موقع شنبلیله قورمه سبزی زیاد شد و خورشتمون تلخ شد چیکار کنیم؟
این یک سوال تخصصی در بخش رشته های آشپزی و هتلداریست.
لطفا” جواب درست بدید.

سلام دوست خوب!
شاید برای مواقع ذیق وقت مناسب باشه اما به نظر من اگه آدم وقتشو نداره مجبور نیست خورشت قورمه سبزی بخوره می تونه روزای تعطیل اونو درست کنه حتی به مقدار بیشتر درست کنه و کمی بزاره تو فریزر که گاهی هم وسط هفته ها بخوره. درعوض همه چیزش جاافتاده و اصولی پخته شده. این همه غذا داریم که می تونیم در طول هفته در زمان کوتاه درست کنیم.

عالی بود مرسی

ممنون از سایت خوبتون ولی بازود پز خیلی موافق نیستم چون مادربزرگم گوشت قربونی را گذاشت توی زود پز تا بپزد اما بعد از۳۰ دقیقه ناگهان صدای مهیبی آمد و زود پز منفجر شد و گوشت ها به در ودیوار و سقف آشپز خانه چسبید و سوتکهای زود پز را هنوز پیدا نکردیم!!!!!!

آفرین نظراتت با نظر من موافق چون تمام راهها رو نشون دادی و می گی هر کدوم که خودت انتخاب کردی نه بعضی ها که می گن دستور اینه دیگه تمام . من با سابقه ۶٫۷ ساله تو آشپزی حاضرم با تمام به اصطلاح استادهای شما مسابقه قورمه سبزی بذارم

تورو خدا بفرماید اصول طبخ قرمه سبزی را تا بقیه هم استفاده کنن مسگن زکات علم نشر اومنه

سلام خسته نباشید
از این که غذاها را به صورت سنتی یاد می دین متشکرم و نکات قابل توجه غذا را متذکر می شین خیلی خوبه امیدوارم همین طور ادامه داشته باشه

من یه تازه عروسم . ممنون از اینکه قورمه رو یاد دادید .
مریم خانم راست میگن .طرز تهیه و آماده سازی سبزی رو توضیح بیشتر بدید.
تشکر….

سلام دستتون درد نکنه واقعا ممنون من تازه نامزد کردم و همش نگران این بودم که نکنه از آشپزی پیش خواهرشوهرم کم بیارم آخه اون خیلی ادعاش میشه اما حالا خیلی از سوالهام جواب گرفت فقط اگه میشه طرز صحیح سرخ کردن سبزی رو هم بهم بگید ممنون میشم
ان شاء الله خدا خیرتون بده

این که شما پختی قورمه سبزی نیست آبزیپو است قورمه سبزی باید حسلبی سرخ بشه و روغن بندازه تا قابل خوردن باشف
سورملینا : مگه شما تا حالا آبزیپو خورده اید ؟؟!!

سلام
ایـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــول مرسی. خیلی عالی توضیح میدی. من مالزی هستم تازه امدم. تازه میفهمم غذای وطن یعنی چی!!
خیلی ممنون از راهنمایی های خوبت. اصلاً همینجور که میخونم حالم دگرگون میشه دلم داره سوراخ میشه از گرسنگی

من معمولا قرمه سبزی تازه پخته شده را نمیخورم ترجیح میدم بدارم تو یخچال کاملا سرد بشه و ۲باره داغش کنم اینجوریه که واقعا جا میفته
۱نکته دیگه اینکه شیرازیها به قرمه سبزی سیب زمینی اضافه میکنند
رامین: کاملاً موافقم

سلام سایت خوبی دارید لطفا عکسهایی از سفره ارایی ومیوه ارایی هم بگذارید

آشپزی عالی دارید تبریک می گم .
بادیدن تصویر غذا دهنم آب افتاد .
تصمیم دارم امروز قورمه سبزی درست کنم .
لطفا دستور طبخ فسنجونم بدید .
باتشکر

سلام. دسستون درد نکنه. شما راست می گید. یا باید به فکر ویتامین های قورمه سبزی باشیم، یا باید به مزه اش فکر کنیم. ولی حقیقتاً غذای خوشمزه ایه من که با دیدن عکسش گرسنه ام شد.



یوتاب گلچینی از بهترین ها

کلیه حقوق مادی ومعنوی مطالب متعلق به وب سایت یوتاب دات کام می باشد و کپی برداری از آن ممنوع است!

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

۲۰۰ گرم گوشت خورشی (ماهیچه گوسفندی تقسیم شده)

۱ پیاز متوسط

۲۵۰ گرم سبزی قورمه سبزی. تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله (از همه بیشتر
تره و از همه کمتر شنبلیله، چون شنبلیله زیادی، خورشتون رو تلخ می کنه) رو
تهیه کرده و پس از شستن، روی تخته مخصوص خرد کنید. دقت کنید که سبزی قورمه
سبزی باید خیلی خیلی ریز باشه

یک چهارم لیوان لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی.

روش پخت قرمه سبزی در زودپز

لیمو عمانی ۲، ۳ تا

پیاز رو خرد کنید و اونو تو روغنی که قبلاً داغ کردید بریزید
(قبل از ریختن پیاز خرد کرده شعله رو کم کنید). یه کم زردچوبه و نمک بزنین و
بذارین پیاز طلائی بشه. بعد گوشت رو اضافه کنید یه با قاشق چوبی جابجاش
کنید تا رنگش عوض بشه.

حالا وقت اضافه کردن سبزیه. سبزی رو هم با گوشت و
پیاز داغ کمی سرخ کنید. بعدش ۲ لیوان آب بریزید روش. لیمو عمانی رو با
چنگال سوراخ کنید و به همراه باقی نمک و فلفل اضافه کنید.

درب زودپز رو
بذارید تا ۵۰ دقیقه بپزه.

چون لوبیا
ممکنه تو زودپز له بشه، بهتره اونرو جداگانه با کمی نمک بپزید تا آبش به
خورد خودش بره. یادتون نره که قبلاً لوبیا رو بزارین خیس بخوره و یه
چندباری آبشو بریزید و عوض کنید.

در زودپز
رو که باز کردید، لوبیا رو با نصف استکان آب لیمو یا دو سه تا قاشق آب
قوره به خورش اضافه کنید. همچین که یه جوش زد غذا رو از رو گاز بردارید.

قورمه سبزی رو میشه به همین سادگی آماده کرد.

رمز روغن
انداختن خورشت :

1- سرخ کردن زیاد سبزی قبل از ریختن تو خورشت

2- ریختن کمی آب سرد یا اضافه کردن
چند قطعه یخ به خورشت در حال جوشیدن 

نکات ریز (سبزی):

* بهتر است سبزی خورش قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.

* اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در
فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع
پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظربهداشت غذا
روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است.

* در شهرهای آذربایجان گشنیز ، اسفناج یا برگ چغندر به ترکیب سبزی اضافه می شود و شنبلیله از آن میان حذف می شود.

* اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.

* در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند.

* سرخ کردن زیاد سبزی(که در تهران و در
میان بعضی از خانواده ها مرسوم است) باعث می شود رنگ آن تیره شده و خاصیت
خود را از دست بدهد و غذا سنگین شود(معده را اذیت کند).

* هنگام سرخ کردن ، روغن سبزی را اول به
آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون
رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.

نکات ریز (گوشت):

۱ ـ گوشت قورمه نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد.

۲ ـ از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد.

۳ ـ استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است .

نکات ریز (لوبیا):

۱ ـ لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز است.

۲ ـ در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود.

۳ ـ در بعضی از شهرهای استان آذربایجان از لوبیا چیتی استفاده می شود.

۴ ـ در شهر دامغان خانم های قدیمی از لپه
استفاده می کنندو چاشنی خورش آبغوره است و جالب آنکه گاهی به جای گوشت
گوسفند از گوشت مرغ هم استفاده می کنند.

۵ ـ در بعضی از شهرهای شمالی این خورش را
بدون لوبیا ، چاشنی، رب گوجه فرنگی ، آبغوره یا رب غوره طبخ می کنند. این
نوع قورمه سبزی نیز خورش خوشمزه ای است که برای معده سبک است و بعد از
خوردن آن احساس سنگینی نمی کنید.

نکات ریز (چاشنی):

۱ ـ به عنوان چاشنی معمولا فقط از لیموعمانی استفاده می کنند.

۲ ـ لیموعمانی همراه با آبغوره استفاده می شود.

روش پخت قرمه سبزی در زودپز

۳ ـ از غوره استفاده می شود(که به قورمه سبزی غوره معروف است و در این صورت معمولا لوبیای چشم بلبلی است).

۴ ـ به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش می کاهد.

۵ ـ از گرد لیموعمانی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند.

۶ ـ برخی نیز از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند.

منبع:میز غذا

امتیاز دهید


3.8
از

265


350
کالری


40 گرم
چربی


17 گرم
کربوهیدرات

روش پخت قرمه سبزی در زودپز


25 گرم
پروتئین

خورشت قورمه سبزی یا خورش قورمه سبزی یکی از معروف ترین غذاهای لذیذ ایرانی است که محبوب همه است و به ندرت کسی پیدا میشود که دوستش نداشته باشد. اما همین غذای شناخته شده هم در نقاط مختلف کشورمان به شکل های متفاوتی تهیه میشود. خورشت قورمه سبزی را با لوبیاها و سبزی های مختلفی میتوان تهیه کرد و حتی برخی در تهیه آن به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده میکنند. رایج ترین نوع لوبیا که در قورمه سبزی استفاده میشود لوبیا قرمز است اما در بسیاری از شهرها از لوبیا چیتی و حتی گاهی از لوبیا چشم بلبلی هم استفاده میشود. در اینجا از لوبیا چیتی استفاده شده اما از میتوانید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید. چیزی که اهمیت دارد این است که لوبیا را از چندین ساعت قبل بخیسانید تا نفخ آن کاملاً گرفته شود.

 

 

 در ادامه دستور تهیه مرحله به مرحله خورشت قورمه سبزی را با جزئیات کامل خواهید دید. اگر تا به حال این غذا را درست نکرده باشید این دستور گام به گام شما را تا تهیه یک خورشت قورمه سبزی جا افتاده خوشمزه پیش خواهد برد. اما اگر تجربه بیشتری در آشپزی دارید و روش مخصوص به خودتان را برای تهیه قورمه سبزی دارید بعد از خواندن این مراحل به بخش دیدگاه ها بروید و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

 

 

 

لوبیا را از شب قبل در آب خیس بدهید و در این مدت چند بار آب آن را تعویض نمایید. برای جلوگیری از سیاه شدن خورشت میتوانید لوبیا را 10 دقیقه در اب بجوشانید و سپس آن را ابکشی کنید.

 

 

پیاز را به صورت ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شود.

 

 

پیاز نرم شده را با قدری زردچوبه مخلوط نمایید. سپس گوشت های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. اگر تکه های گوشت در فریزر به هم چسبیده اند آنها را به همان شکل اضافه کنید و نگران نباشید. چون طی مراحل پخت از هم جدا خواهند شد. البته استفاده از گوشت تازه خورشت قورمه سبزی شما را خوشمزه تر و سالم تر میکند.

 

 

 بعد لوبیاها را به گوشت اضافه کنید. 3 پیمانه آب اضافه کنید. بگذارید روی شعله بماند و گرم شود.

 

 

سبزی ها را پس از شستن ریز خرد کنید. سپس درون تابه چند قاشق روغن بریزید و سبزی ها را حدود 15 دقیقه تفت دهید تا عطر آن به خوبی حس شود.

 

 

سپس سبزی های تفت خورده را به خورشت اضافه کنید. لیموهای عمانی را نیز با چنگال سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید و مواد را مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن مواد 1 لیوان اب ولرم داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید.

 

 

پس از به جوش امدن خورشت حرارت زیر قابلمه را کم کنید و به مدت 2-3 ساعت اجازه دهید خورشت کاملاً جا بیفتد ( به روغن بیفتد ). در این مدت چند بار خورشت را چک کنید تا آب کافی داشته باشد ؛ 10 دقیقه اخر نمک و فلفل و در صورت تمایل گرد لیمو عمانی بریزید، سپس در قابلمه را 10 دقیقه باز بگذارید تا پخت قورمه سبزی کامل شود.

تا قورمه سبزی در حال جا افتادن است پلو را تهیه کنید. به این ترتیب که به ازای هر نفر یک پیمانه برنج بردارید (آن را از کمی قبل بخیسانید). برنج را در قابلمه حاوی آب با کمی نمک و روغن روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. سپس درب قابلمه را بردارید و چند دقیقه دیگر صبر کنید تا برنج پخته شود.

روش پخت قرمه سبزی در زودپز

 

 

برنج را آبکش کنید و پس از چیدن ته دیگ کف قابلمه آن را به ظرف برگردانید و بگذارید دم بکشد.

 

 

پلو و خورشت قورمه سبزی را با مخلفات دلخواه از قبیل پیاز، ماست و خیار، سالاد شیرازی و سبزی خوردن نوش جان کنید.

 

 

نکته ها : مهمترین نکته تعیین کننده در مزه خورشت قورمه سبزی سبزی آن است. برای 500 گرم سبزی معمولاً به این صورت تقسیم بندی می شود: تره 150 گرم + جعفری 150 گرم + گشنیز 100 گرم + اسفناج 50 گرم + شنبلیله 50 گرم.

 

در صورتی که از نوع پخت لوبیا مطمئن نیستید ( دیر پز یا زودپز ) میتوانید لوبیا را نیم پز کنید سپس اضافه نمائید ؛ در زمان تفت دادن سبزی باید روغن را همزمان با سبزی اضافه کنید تا سبزی خشک و تیره نشود. راز یک قورمه سبزی خوشمزه و خوش نما ریز بودن سبزی هاست ( سبزی ها باید کاملا ساطوری و خرد شوند ، همچنین باید در روغن کافی سرخ شوند ).

 

در صورتی که از سبزی فریز شده استفاده میکنید، بدون این که یخ آن باز شود سبزی را به تابه روغن اضافه کنید تا رنگ سبزی سیاه نشود.

 

سلام پستتون خیلی مفیده ولی من چون پنج ساعت

قبل ازمثلا شام خورشمو میپزم دیگه از قبل لوبیارو

خیس نمیکنم ونمک روهم همراه ادویه های دیگه با

گوشت اضافه میکنم به نظرم اینطوری طعمش بهتر

میشه سبزی رو هم وقتی لوبیاو گوشت نیم پز شد

اضافه میکنم رب روهم یک ساعت قبل اماده شدن

خورش یعنی یک یاعت قبل اینکه زیرشو خاموش کنم

اونطور که من نظر دوستان رو خوندم هرکسی یه

شیوه پخت داره که همش منتهی میشه به خورش

خوش طعمه شوهر پسند موافقین دوستان ؟؟? ??

دست همه خانم های قورمه سبزی پز درد نکنه یک غذای خوشمزه ومورد اعلاقه همه ایرانیان می باشد.

سلام.خیلی ممنون به خاطر دستور پخت عالیتون.میخواستم بپرسم که برای 11نفر چطوری باید پخت منظورم مقدار مواد.؟؟ بعد اینکه چون میخوام مجلسی باشه غذام.گوشت مرغ خوبه ؟؟بعد ببخشید چون گوشت مرغ زود له میشه باید چیکار کنم که نشه؟

برای 11 نفر همین مواد رو دو برابر کنید کافیه.
با مرغ کمی دستورش متفاوته. براتون میذارم دستورش رو به زودی.

سلام . ی سوالی داشتم اگه اب خورست رو ب تموم شدن بود و هنوز دیت ب هم نداده بود میشه اب جوش اضافه کرد؟

بله اگه مجبور شدید آب جوش اضافه کنید فقط.

جنوبی ها از لحاظ غذایی در رده پایینی قرار دارند استانها ی هرمزگان و سیستان و بلوچستان و بوشهر وخوزستان بیشترین بیماری های لاعلاج و سرطان را به خودشون اختصاص داده اند واز ظاهر آنها هم میشه فهمید

سلام من تو خورشتم از شنبلیله خشک هم استفاده میکنم عالی میشه

خوب بود ممنون

مرسی و ممنون از برنامه خوبتون

من سبزی رو وقتی میریزم که گوشت و لوبیا نیم پز شد فرقی میکنه؟
بعد اینکه قرمه سبزی باید تیره باشه چرا میگین برای اینکن تیره نشه فلان کارو انجام بدین؟ حتا بعضیا ا رب انار یا شکلات تلخ برای تیره تر شدن استقاده میکنن

نه عزیز مشکلی نیست.
منظور این بود که بیش از حد سیاه نشه. شکلات تلخ توی قورمه سبزی؟؟ چیز جدیدی بود! نشنیده بودم.

سلام عالی هست استاد من در محیط کار برای همکاران درست کردم منتظرم جا بیفته انشاالله که عالی بشه ممنون وسپاس ازنظرات همگان

بسیار عالی…انشالله که نتیجه خوب بشه

با سلام و خداقوت و سپاس فراوان. اگر سبزی رو همراه گوشت بریزیم، ویتامین سبزیها از بین نمیره؟ آخه میگن سبزی نباید زیاد بپزه. بعضی ها میگن وقتی گوشت و لوبیا نیم پز شد سبزی رو بریزین و لیمو هم در اواخر پخت اضافه بشه

سلام…سؤالتون جالب بود. من رفتم در موردش کمی تحقیق کردم.
ظاهرا بعضی از ویتامین ها توی آب حل میشن که خب توی قورمه سبزی مشکلی نداره چون آبش هم توی خورش میمونه ولی بعضی از ویتامین ها هم هستن که در اثر حرارت زیاد از بین میرن. پس درسته. وقتی زودتر سبزی رو بریزیم احتمالا ویتامین بیشتری از دست میره ولی از طرفی هم بیشتر جا میوفته و خوشمزه تر میشه. به هر حال انتخاب با شماست.
ممنون از نظرتون.

با گوشت مرغ هم میشه درست کرد.

اره

من همه این کارارو انجام میدم چرا خوشمزه نمیشه؟؟؟

الهه جان خورشت ها یکمی احتیاج به تمرین داره درست کردنشون. مطمئنم که با یکی دو تا تغییر کوچیک میتونی یه قورمه سبزی خوشمزه درست کنی. پودر لیمو عمانی رو امتحان کن حتما. عالی میشه.

سلام من وقتی خورشتم جاافتاد پودر هل وگلاب میزنم عالی میشه

سلام عرض میکنم خدمت شما سرآشپز عزیز و هنرمند. قورمه سبزی که با این روش درست کردم متاسفانه طعم تلخی داشت و این تلخی ناشی از اضافه کردن لیمو در ابتدای پخت بود. بار دوم هسته های لیمو رو جدا کردم که ایندفعه واقعا عالی شد. ممنون از اپلیکیشن بسیار بسیار سودمندتون. موفق باشید.

سلام
خیلی ممنون. حتما روش شما رو هم باید امتحان کنیم. مطمئنم عالی میشه.

سلام،با تشکر از راهنماییها و دستورات بسیار خوبتون.ما جنوبیها سبزیو خیلی تفت میدیم،اصل قورمه باید تیره باشه.برای خوشمزه بودن در صورت تمایل قبل از سرو یک قاشق رب انار اضافه کنید عالی میشه.یا کمی لعاب تمر هند

ممنون از شما سپیده جان…باید این روش هم امتحان کنیم

اینجوری جا نمیفته به یاد داشته باشید وقتی گوشت را تفت دادید روی آن آب سرد بریزید و سبزیهای سرخ شده را وقتی داغ هستند به این آب سرد اضاف کنید تا خورش خیلی خوب جا بیفتد.

حق با شماست…بیشتر جاها قورمه سبزی رو اینجوری که شما میگید درست میکنن یا یه تیکه یخ توش میندازن که روغن بندازه. البته با این روش هم جا افتاده میشه. ولی روغن نمیندازه.

عالی بود

خوب .خوشمزه ممنون

خوب

مرسی عالی بود

*****

عاااااااااالی

موفق باشید

سلام دوست عزیز
ببینید نحوه درست کردن یک قرمه سبزی ساده رو میشه با بالا و پایین کردن مراحل کش و قوس داد. اما نکته ای که هست اینه که وقتی از روی یک دستور العمل غذا رو درست می کنید کاملا اونو رعایت کنید. افراد دیگه ممکنه غذا رو طور دیگه ای درست کنن. من حتی دیدم خیلی از افراد تمام مواد قومه سبزی رو درجا در زودپز میریزن و میپزن، طعم نهایی غذاشون هم خیلی خوبه. در هر صورت به این مسئله خوب دقت کنید.

موفق باشید!

میشه سبزی اون را به تره ۲۵۰ جعفری ۲۰۰ و شنبلیله ۵۰
تغییر بدهیم

بله استفاده از نسبت این سبزیها می تونه به دلخواه شما تغییر کنه!

یکی از بهترین غذاهاست واقعا!!!
ممنون

من از کنسرو لوبیا استفاده میکنم و سبزی رو با پیاز خیلی تفت می دم که رنگ خوبی به خورشت می دهکه خیلی بهتره ممنون از دستور پختتون.

فدااااااااااات عزیزم. چند مورد نمیدونستم در مورد قورمه سبزی الان روشنِ روشن شدم :))))))))

ممنون عزیزم ، خوشحالم این مطلب برات مفید بوده

با تشکر از زحماتتون. من از رو این دستور قرمه سبزی پختم اما باید بگم 5 تا لیمو عمانی خیلی زیاده و طعم تلخی به خورشت میده. فکر کنم 3 تا بهتر باشه. ممنون

خواهش میکنم الهام جان ، این بستگی به خودت داره و البته به اندازه لیمو ، اینجا منظور لیموی متوسط بود …

20بود

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

روش پخت قرمه سبزی در زودپز
روش پخت قرمه سبزی در زودپز
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *