روش تهیه چای سیاه

دوره مقدماتی php
روش تهیه چای سیاه
روش تهیه چای سیاه




خانه

موبایل

دوره مقدماتی php

در بیشتر چای ها و دم کردنی ها یک قاشق چای خوری پر برای تهیه یک فنجان چای کافی است. البته برای چای هایی با برگ های بزرگ تر و سبک تر یا دمنوش هایی که از گل ها تهیه می شود، دو قاشق برای هر فنجان بهتر است.دمای آب : بیشتر مردم فکر می کنند تمام چای ها و دم کردنی ها را باید با آب جوش ۱۰۰درجه درست کنند، در حالی که قانون طلایی برای دم کردن چای، آب ۸۲ درجه است. آب جوش، برگ های این چای ها را می سوزاند و در نتیجه چای تلخ و بدمزه خواهد شد. می دانیم هیچ کس برای یک فنجان چای دماسنج به دست بالای سر کتری نمی ایستد. برای تخمین درجه دمای آب حدود ۸۲درجه دو راه ساده دارید. گوشتان را متوجه صدای کتری کنید. در حدود این دما و قبل از به جوش آمدن آب، بیشترین صدا را از کتری می شنوید. همین موقع شعله را خاموش و چای را دم کنید. برخی نیز می گویند کتری جوش آمده را خاموش کنید، بعد از دو دقیقه دمای آب برای دم کردن چای های سبک ایده آل است.چای سیاه، گیاهان دارویی و دم کردنی های میوه ای را با آب در حال جوش دم کنید.زمان دم کشی : زمان دم کردن چای سیاه به خود شما مربوط می شود، که چای پررنگ یا کمرنگ را دوست دارید. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر برگ های چای برای مدت طولانی در آب بماند، چای تلخ و بدمزه خواهد شد. ساده ترین راه برای جلوگیری از تلخی چای این است که زمانی که چای به قدر کافی دم کشید، تفاله آن را با کمک یک صافی جدا کنید.منبع : روزنامه خراسان / persianpersia.com


لذت آشپزی با بیتوته

روش تهیه چای سیاه

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

 

 

 

روش تهیه چای سیاه

 

خواص چای سبز عبارتند از : کاهش وزن,پیشگیری و درمان سرطان , جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی , کاهش تری گلیسیرید و…

خواص چای سیاه عبارتند از : پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا،ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان و…

خواص چای سفید عبارتند از : افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه کمک بیشتر به سوزاندن کالری های اضافه ، بهترین آنتی اکسیدان و…

خواص چای ترش عبارتند از : کاهش‌دهنده فشار خون، خـنـک‌ کـنـنـده بـدن، رقـیـق و تـصـفـیـه‌کـنـنده خون ،کـنترل‌کننده کلسترول خون و….

در پروسه تولید چای سیاه ارتدوکس، مراحل پلاس کردن برگ ها، مالش دادن، تخمیر، خشک کردن و طبقه بندی وجود دارد.

مرحله اول – پلاس :

که به 2 روش انجام میگیرد : طبیعی – ماشینیروش طبیعی : مدت زمان آن بیش از 48 ساعت طول می کشد که این مدت زمان بر حسب نوع برگ و شرایط جوی متغییر است.بطور کلی در مرحله پلاسیدن برگهای چای دو نوع تغیرات فیزیکی و شیمیایی روی میدهد که طی مرحله پلاس، یک سری واکنش های مهم در درون برگها صورت می گیرد که تأثیر بسزایی در تشکیل عطر و طعم چای دارد.روش ماشینی : در این روش پلاس شدن برگها مانند روش طبیعی تابع عوامل جوی نیست بلکه حرارت، سرعت وزش هوا و زمان و سرعت تبخیر، در کنترلِ مدیر تولید خواهد بود.در این روش از چند ماشین استفاده می شود:1-    ماشین تراف2-    ماشین تونل پلاس3-    ماشین پلاس گردان4-    ماشین پلاس روسی

مرحله دوم – مالش دادن: مالش دادن برگ های پلاس نشده ، مهم ترین مرحله پروسه تولید چای سیاه ارتدوکس را تشکیل می دهد.هدف از مالش دادن چیست؟ هدف از مالش دادن در پروسه تولید، آسیب رساندن و صدمه زدن به نسوج گیاهی چای است تا موجبات اکسیداسیون کامل مواد خام غیر قابل شرب به مواد خوش طعم و معطر قابل نوشیدن فراهم گردد.از مالش دادن پی در پی و غربال کردن برگهای مالش خورده سه نوع چای از نظر ریزی و درشتی تحت نام مالش چای  1 و 2 و 3  بدست می آید.چای مالش 1 : متشکل از اولین برگهای لطیف و غنچه سر شاخه یا جوانه هاست که بخاطر لطافت یک بار مالش داده می شود.چای مالش 2 : از برگهای دوم و برگهای لطیف و بنجی ساقه حد فاصل آن هاست که به خاطر ضخامت بیشتر دو بار مالش داده می شود.چای مالش 2 از نظر اندازه درشت تر از چای مالش 1 است.چای مالش 3 : متشکل از برگهای سوم وچهارم و برگهای بنجی 2 برگ و ساقه هاست. که به خاطر ضخامت بیشتر حداقل 4 بار تحت عملیات مکانیکی مالش دادن قرار گرفته اند.اگر برگهای چای عموماً لطیف و ساقه های بین آنها ترد و آبدار باشند پس از 3 بار مالش دادن برگها بدور محور اصلی رگ برگ تابیده و به صورت رشته های باریک تبدیل می شوند و بهترین و گران قیمت ترین چای قلمی را تشکیل می دهد.

مرحله سوم – تخمیر :تخمیر یکی از مراحل حساس بیوشیمی چای است. زیرا تغییرات شیمیایی شروع نشده از مرحله چلاس در مدت زمان تخمیر با سرعت بیشتری ادامه پیدا می کند.این تغییرات باعث تغییر قابل ملاحظه کمّی و کیفی مواد متشکله درون برگ می شود و سرانجام باعث تشکیل رنگ ، عطر و طعم و دیگر صفات مشخصه چای مرغوب می گردد.هدف  چایسازان از تخمیر ایجاد یکسری تغییرات شیمیایی و بیوشیمیایی در برگهای سبز چای است تا نوشابه چای برای مصرف کننده خوش طعم ، خوش رنگ و گوارا گردد.نوشابه حاصل از دم کردن برگهای چای تخمیر نیافته، دارای طعم خام گیاهان و سبزیجات است.

مرحله چهارم – خشکانیدن برگهای فرآوری شده :هدف از خشکانیدن برگهای تخمیر یافته توقف کامل فعالیت بیوشیمیایی آنزیم ها و جلوگیری از تبدیل مواد محلول به مواد غیر محلول و بالاخره و حذف رطوبت زائد و تثبیت خواص غذای موجود در برگهای چای تخمیر یافته است.مرحله خشک کردن مانند دیگر پروسه تولید از نقطه نظر حفظ کیفیت و عطر و قابلیت نگهداری حائز اهمیت است و با توجه به اینکه قسمت قابل ملاحظه ای از ترکیبات معطر طی مرحله خشک کردن از بین می رود میزان درجه حرارت مدت زمان خشکاندن و شدت جریان هوای درون ماشین خشک کن می تواند تأثیر بسزایی در مرغوبیت نهایی فرآورده داشته باشد. مرحله پنجم – طبقه بندی :

پس از طی مراحل بالا نوبت به دسته بندی و جداسازی برگ ها از نظر نوع ، کیفیت ، مرغوبیت ، اندازه و … میرسد تا برای بسته بندی و عرضه در بازار مصرف آماده شوند.

جهت رفاه حال مشتریان و مسافران عزیز و گرامی برای تهیه تازه ترین محصولات شرکت تیمن

لاهیجان – کمربندی بعثت – پشت سردخانه ایران زم – کارخانه چای رفاه – 42942 013

لاهیجان – بلوار امام رضا(ع) – میدان خزر – 42336146 013

لاهیجان – میدان چای- فروشگاه چای رفاه – 42341661 013

لاهیجان – میدان ابریشم-  42228356 013

لاهیجان – کمربندی لنگرود – قبل از ترمینال – 42428146 013

روش تهیه چای سیاه

رشت – خیابان گلسار – بلوار دیلمان روبروی هایپرمارکت – 33731109 013

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . . .

                

      Telegram Channel : @refahtea

آدرس :گیلان , لاهیجان , کمربندی بعثت, پشت سرد خانه ایران زم

تلفن   : 42942 – 013  پیامک: 100042942

ايميل : 

شرکت تیمن(چای رفاه) در خطه سرسبز لاهیجان واقع در  قریه زیبای بیجاربنه در زمینی به مساحت 10000 متر مربع…  ادامه مطلب

Copyright © 2014 refahtea.ir تمام حقوق مادی و معنوی وبسایت برای شرکت تیمن-چای رفاه لاهیجان محفوظ است .

روش تهیه چای سیاه
روش تهیه چای سیاه
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *