دستور پخت قیمه نسارا

دوره مقدماتی php
دستور پخت قیمه نسارا
دستور پخت قیمه نسارا

امتیاز دهید


3.3
از

548


870
کالری


31 گرم
چربی


107 گرم
کربوهیدرات

دوره مقدماتی php

دستور پخت قیمه نسارا


42 گرم
پروتئین

قیمه نثار یک غذای مجلسی قزوینی است که مخصوصاً برای مهمانی های رسمی فوق العاده است. برخلاف خود قیمه، قیمه نثار یک غذای پلویی است. این پلو بسیار خوشمزه با موادی عالی از جمله خلال پسته و بادام و زرشک فراوان تهیه میشود. استفاده از خلال پرتقال هم میتواند به قیمه نثار طعمی عالی بدهد. علاوه بر این قیمه نثار سرشار از عطر ادویه های بی نظیری مثل زعفران و دارچین و گاهی حتی گلاب است. قیمه نثار را میتوان به شکل های مختلفی تزیین کرد و برای همین هم غذایی مجلسی حساب میشود.

برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید. چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.

 

 

پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا نرم شوند.وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد مقداری زرچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

 

سپس گوشت را اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

 

 

 

پس از اضافه کردن رب، چوب های دارچین را داخل قابلمه بیاندازید و زعفران دم کرده را همراه با 2 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخته و سس جذب گوشت شد نمک را اضافه کنید.

 

 

در یک ماهیتابه زرشک و خلال پسته و خلال بادام را بریزید. پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو کنید. مخلوط را با اندکی روغن روی شعله خیلی کم تفت بدهید. تا برای تزیین روی پلو آماده شود.

 

 

گوشت را پس از پخت کاملاً ریش ریش کنید. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با کمی کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید).

 

 

1- دلیل اضافه کردن نمک بعد از پخت گوشت این است که نمک باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.

2- علاوه بر خلال بادام و پسته و زرشک میتوانید از خلال پوست پرتقالی که تلخی اش گرفته شده باشد هم در قیمه نثار استفاده کنید که باعث میشود غذای شما فوق العاده خوشمزه شود.

3- برای خوش عطر شدن بیشتر قیمه نثار میتوانید به مخلوط خلال و زرشک کمی گلاب هم اضافه کنید.

5- اگر تکه های گوشت شما کوچک هستند میتوانید از ریش ریش کردن آن بعد از پخت، صرف نظر کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد.

 

دستور پخت قیمه نسارا

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

سلام ۔من تا حالا درست نکردم لکن تصمیم

گرفتم واسہ شام امشب درست کنم خدا کنہ ھمسرم وپسرھام خوششون بیاد۔۔۔مرسی از راھنمائی ھاتون۔۔۔

امیدوارم غذاتون خوب بشه و همه بپسندن. من خودم عاشقشم

این غذای شهر پدر مرحومم هست یعنی قزوین ، خدابیامرز بابام خیلی دوست داشت اما نمیدونم چرا تا حالا نپخته بودم ، اما پختم فوق العاده خوشمزه شد .

. فقد یه نکته : خلال پسته و بادون و تو گلاب یکم بزارید بمونه تا خیس بخوره خیلی خوب میشه ?
دستت درد نکنه سرآشپز عزیز ??

رفت تو لیست غذاهای محبوبم ?

میشه از گوشت گوساله هم استفاده کرد؟

بله میشه…ولی گوسفند مناسب تره

آره میشه یعنی منم خب نمیدونم خخخخ ولی من استفاده کردم

سپاس????

از اینکه کامل توضیح میدهید. متشکرم

من مسافرت بودم که در جاده قزوین در یکی از رستورانها خوردم از آن پس دستور پختشو از اینجا گرفتم و جای شما خالی عالی بود حرف نداره جزو بهترین غذاهای ایرانی بود

خیلی خوش مزش

دو روز قزوین بودم پی کخ خوشمزه بود هردو روز قیمه نثار خوردیم
بچه ها حاضر نبودند غذای دیگری روآزمایش کنند

خیلی ،خوشمزس ،من امسال بخاطرش رفتم قزوین که این غذا رو بخورم @@@@@@@

حرف ندارن

سلام منم این ماه درست میکنم

عالی وخیلی خوشمزه بود

حتما درست میکنم

دستورات اشپزی عالی هستند

hatma doros mikonm merc

این غذا حرف نداره، مطمئنا از طرفداراش میشی.

من قروینی هستم ولی ما گوشت رو ریش ریش نمیکنیم

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

قیمه نثار یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی شهر قزوین است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشورمان فراگیر شده است. این غذا با مخلفات زیادی از جمله خلال پسته و خلال بادام طبخ می شود و یک غذای گران قیمت محسوب می شود. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه قیمه نثار در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا برنج را نسبت به نوع آن در مقداری آب می خیسانیم تا نرم شود ، سپس آنرا با مقداری آب و نمک در یک قابلمه می ریزیم و می جوشانیم. زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان سفت بود برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن می ریزیم.

و ته دیگ را به دلخواه نان یا سیب زمینی قرار می دهیم سپس برنج را اضافه می کنیم. چند قاشق آب و روغن روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم برنج دم بکشد. در مرحله بعدی پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

و با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شوند. وقتی پیاز طلایی شد مقداری زرچوبه به آن اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم. در مرحله بعد گوشت را خرد می کنیم و به پیاز سرخ شده اضافه می کنیم.

دستور پخت قیمه نسارا

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد ، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم ، کمی مواد را تفت می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی ، چوب های دارچین را داخل قابلمه می اندازیم.

زعفران دم کرده را همراه با ۲ لیوان آب به گوشت اضافه می کنیم و با حرارت ملایم اجازه می دهیم گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت به طور کامل پخت ، نمک را اضافه می کنیم. اگر نمک را زود اضافه کنیم باعث دیر پز شدن گوشت می شود.

در یک تابه مناسب زرشک ، خلال پسته و خلال بادام را با کمی روغن تفت می دهیم سپس پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو می کنیم تا یکدست شوند. سپس مخلوط خلال پسته و بادام را کنار می گذاریم تا برای تزیین قیمه نثار از آن استفاده کنیم.

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم. برنج سفید را در دیس می ریزیم و روی برنج را با برنج زعفرانی ، گوشت و مخلوط خلال پسته و بادام تزیین می کنیم.

دستور پخت قیمه نسارا

آرایش

مدل مو

مدل لباس

در این بخش از سایت آکاایران طرز تهیه قیمه نثار را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

قیمه نثار

قیمه نثار غذای محلی قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست که مخصوص خورش قیمه نثار  است که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش طعم و خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای مجلسی به شمار می آمد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی  همراه با سبزی خوردن سرو می شده. با آکاایران همراه شوید تا طرز تهیه این خورش خوشمزه را فراگیرید.

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گوشت مغز ران گوسفندی                       500 گرم

برنج                                                        6 پیمانه

زرشک                                                    2 قاشق غذاخوری

شکر                                                      1 قاشق‏ غذاخوری

پیاز داغ                                                   2 قاشق‏ غذاخوری

رب گوجه ‏فرنگی                                     1 قاشق‏ غذاخوری

خلال پرتقال شیرین شده                        1 قاشق‏ غذاخوری

خلال بادام                                              1 قاشق ‏غذاخوری

خلال پسته                                            1 قاشق‏ غذاخوری

گلاب                                                     1 قاشق‏ غذاخوری

دارچین، هل، زیره                                1 قاشق‏ غذاخوری

کره                                                      100 گرم

زعفران آب گرفته غلیظ                        1 قاشق‏ غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه                            به میزان لازم

برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید. گوشت را به صورت قیمه ‏ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید. مواد فوق را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.

بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید. زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.

یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.

برنج گرم را داخل قالب میان تهی، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید. سپس آن را در دیس برگردانید. در قسمت میان تهی، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزیین کنید.روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.
انرژی کل: 3500 کیلو کالری

امیدواریم با تهیه این خورش قیمه نثار خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

دستور پخت قیمه نسارا

نـوش جان

گردآوری: آشپزی آکا

آموزش آشپزی ، ، آموزش پخت انواع غذای ایرانی ،غذای فرنگی و سنتی

دستور پخت قیمه نسارا
دستور پخت قیمه نسارا
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *