درمان کبودي ناخن پا

دوره مقدماتی php
درمان کبودي ناخن پا
درمان کبودي ناخن پا

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

احتمالا شما هم تابه‌حال دچار کبودی ناخن شست پا شده‌اید. سیاه شدن ناخن پا ممکن است ناخوشایند و توأم با درد باشد. فکر می‌کنید علت تغییر رنگ ناخن شست پا چیست؟ دلایل متعددی در به‌وجود آمدن این مشکل نقش دارند و بسیاری از آنها به‌راحتی درمان می‌شوند یا حتی به‌خودیِ‌خود بهبود می‌یابند. همراه ما باشید، در این مقاله شما را با ۶ مورد از رایج‌ترین عوامل سیاه شدن ناخن پا و راه‌های درمان آن آشنا می‌کنیم.

درمان کبودي ناخن پا

دوره مقدماتی php

دلایل ایجاد این مشکل در ناخن پا می‌تواند جزئی یا بسیار جدی باشد. بنابراین کسی که به کبودی ناخن پا دچار می‌شود باید با تعدادی از این عوامل و دلایل بالقوه‌ی آن آشنایی داشته باشد. اگر در تشخیص علت و عامل کبودی ناخن خود به نتیجه‌ای قطعی نرسیدید، بهتر است از فردی متخصص کمک بگیرید.

وقتی کفشی که به پا می‌کنید، مناسب و اندازه نباشد، احتمال فشار آمدن به پا زیاد خواهد شد. تحت فشار قرار گرفتن مکرر پا ممکن است باعث ایجاد آسیب‌هایی نظیر: تاول‌های کوچک یا خونی زیر ناخن بشود. در برخی موارد که مشکل چندان جدی نیست، ناخن سیاه می‌شود و به‌مرور زمان نیز بدون هیچ‌گونه درمانی بهبود می‌یابد. اما در موارد شدید، یعنی زمانی‌که ناخن از بستر انگشت جدا می‌شود، لزوم مراجعه به پزشک و پیگیری درمان جدی افزایش می‌یابد.

در برخی موارد نیز تروما یا ضربه‌ای ناگهانی به پا وارد می‌شود و این ضربه‌ باعث جمع‌شدن خون در آن ناحیه می‌شود. بلافاصله انگشت آسیب می‌بیند و خون زیر پوست ناخن جمع می‌شود. وجود خون باعث ایجاد درد و وَرَم می‌شود. در این‌گونه موارد، پزشک به‌سادگی می‌تواند مشکل را درمان کند و با سوزنی خون را از زیر ناخن بیرون بکشد.

عفونت‌های قارچی نیز ازجمله عواملی هستند که در سیاه شدن ناخن پا نقش دارند. به‌طور معمول، عفونت‌های قارچی باعث تغییر رنگ ناخن‌ها به زرد یا سفید می‌شوند. ممکن است در اطراف عفونت، زوایدی ایجاد شود و باعث سیاه به‌نظر رسیدن رنگ ناخن بشوند. ناخن‌های پا بسیار در معرض ابتلا به قارچ هستند زیرا جوراب و کفش، محیطی گرم و مرطوب برای رشد قارچ‌ها و عفونت ایجاد می‌کنند. با رعایت بهداشت و نظافت، احتمال ابتلا به قارچ تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

در مواردی نادر، سیاه شدن ناخن پا در اثر ملانوما شکل می‌گیرد. ملانوما یکی از آزاردهنده‌ترین انواع سرطان‌های پوستی است. ملانوما باعث به‌وجود آمدن تکه‌ یا تکه‌هایی سیاه، تیره و غیرعادی روی پوست می‌شود. در برخی از موارد نیز، بخش‌های سیاه پوستی به زیر ناخن‌ها نیز سرایت می‌کنند. ملانوما به‌آرامی رشد می‌کند و با نشانه‌ای خاص همراه نیست به همین خاطر، در مراحل اولیه قابل تشخیص نیست به‌ویژه زمانی که از زیر ناخن شروع می‌شود.

رنگ پوست افراد می‌تواند به‌مرور زمان عوض بشود. در افرادی که پوست تیره‌تری دارند، ممکن است بخش‌های پوستی تیره در زیر ناخن‌ها گسترش بیابد. تغییرات رنگدانه‌ها معمولا به شکل یکپارچه صورت می‌گیرد. یعنی اگر یکی از انگشتان پا دچار این مشکل بشود، انگشت مشابه در پای دیگر نیز درگیر خواهد شد. این موضوع برای ناخن‌های دست نیز صادق است.

موارد اندکی از وضعیت‌های پزشکی خاص باعث سیاه شدن ناخن پا می‌شوند، مثلا:

در بیشتر موارد نام‌برده شده، درمان بیماری‌ها به بازگشت رنگ اصلی ناخن کمک می‌کند.

درمان این مشکل بنا به‌علت ایجاد آن متفاوت خواهد بود.

وقتی سیاهی در اثر ضربه‌ای ناگهانی و جراحت صورت بگیرد، پزشک در ناخن سوراخ کوچکی ایجاد می‌کند و از سوزن کمک می‌گیرد. از طریق این سوراخ، خون بیرون کشیده می‌شود و فشاری که در طول زمان در این ناحیه ایجاد شده، تسکین پیدا می‌کند. در موارد حادتری که عفونت شکل گرفته است، نیاز به تجویز دارو برای بهبود فرد احساس می‌شود.

اگر سیاه شدن ناخن پا نتیجه‌ی استفاده از کفش‌های نامناسب باشد، پزشک از فرد می‌خواهد که کفش‌ها را تعویض کند و به پاها استراحت بدهد.

در صورت عفونت‌های قارچی، استفاده از پماد‌ها و کرم‌های بدون نسخه می‌تواند به درمان این مسئله کمک کند اما اگر استفاده از این مواد دارویی در طی چند روز، پاسخ و نتیجه‌ای به‌همراه نداشته باشد، لزوم مراجعه به پزشک پدیدار خواهد شد.

در مواردی که کبودی به‌خاطر وجود بیماری‌های اساسی ایجاد می‌شود، لازم است با رعایت نکات درمانیِ ویژه مثلا رعایت رژیم غذایی، مشکل درمان بشود.

در مواردی که این سیاهی مشکوک به سرطان است، باید دقیقا از سوی پزشک با روش‌های در دسترس، موضوع بررسی و پیگیری بشود.

پیشگیری از کبودی ناخن شست پا همیشه ممکن نیست. اما راهکارهایی برای ممانعت از ایجاد سیاهی در ناخن پا وجود دارد:

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

به کمک یافته‌های علمی، پوست خود را بهتر بشناسید و آن را جوان و جذاب نگه دارید.

19500تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

مد و زیبایی

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو


درمان جوش زیر پوستی با ۶ روش‌ خانگی موثر

فواید پارافین تراپی و نحوه انجام آن در منزل

درمان کبودي ناخن پا


علت جوش روی سینه و ۸ روش درمان خانگی آن

۱۱ ماسک روغن زیتون برای مراقبت از پوست و تقویت مو

آخرین مطالب

سفر به شانگهای؛ نکات و توصیه‌هایی که باید بدانید

غم غربت و راهکارهایی برای تسکین آن

کتاب بازگشت؛ مروری بر تاریخ کشور لیبی و دیکتاتوری قذافی

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید

بیماری پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده؛ علائم و راه‌های درمان آن

ترین های جهان

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بهترین فیلم های تاریخ سینما که حداقل یک بار باید ببینید


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید


گران ترین کشورهای جهان برای زندگی

بهترین فیلم های تاریخی جهان که حقیقت را به شما نمایش می‌دهند


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

چگونه مانع افتادن یا سیاه شدن ناخن پس از ضربه شویم؟با دلگرم همراه باشید تا با راهکارهای مفید برای

درمان خون مردگی ناخن دست آشنا شوید.

درمان کبودي ناخن پا

آسیب های ناخن های دست جزو صدمات شایع بوده و غالبا همراه با آسیب به دیگر بافت های انگشت مانند پوست، تاندون، عصب و استخوان هستند. درمان مناسب این آسیب ها میتواند از عوارض بعدی آن مانند تغییر شکل های ناخن بکاهد.ناخن ساختاری تخصصی است که فقط در پریمات ها (انسان و میمون) دیده میشود. ناخن به برداشتن اشیاء با انگشت کمک میکند و همچنین موجب میشود حس نوک انگشت بهتر گردد. خراب شدن ناخن نه تنها از لحاظ ظاهر مهم است بلکه کارکرد انگشت را هم کاهش میدهد.

برخي افراد از سياه شدن زير ناخن خود شاكي هستند. اين سياهي در برخي از موارد با درد همراه است كه افراد گمان مي‌كنند شايد بر اثر تروماي شديد، ضربه يا كوفتگي، ناخن‌شان به اين شكل درآمده است.كبودي ناخن مانند هر كبودي ديگر به مرور زمان جذب مي‌شود. البته اگر ضربه شديد باشد، ناخن مي‌افتد و دوباره ناخن جديدي جاي آن رشد خواهد كرد. در سياه شدن زير صفحه ناخن، قبل از هر اقدامي بايد به علت آن پي برد.

گاهي ممكن است فرد، مبتلا به بيماري مهمي به نام ملانوم باشد كه اين بيماري موجب سياه شدن زير صفحه ناخن مي‌شود. در اين صورت بايد به سرعت اقدام‌هاي پزشكي را انجام داد و به متخصص مراجعه كرد.در پاره‌اي از موارد نيز به دليل ضربه وارده به ناخن، در بستر ناخن خونريزي ايجاد مي‌شود. در مواردي كه مقدار خون‌ زير ناخن زياد است بايد پزشك آن را تخليه كند. البته ناگفته نماند اين مسئله ممكن است زمينه خانوادگي داشته باشد.

برخورد چكش با انگشت يا ماندن انگشت در لاي در خودرو با درد بسياري همراه است. براي رهايي از اين درد بهتر است با ايجاد سوراخي در محل خونريزي، قطره خون را خارج كرد. به اين ترتيب درد بيمار كاهش خواهد يافت. اين كار را نبايد خود فرد انجام دهد، بلكه به سرعت بايد به پزشك متخصص مراجعه كند تا او اين عمليات را روي انگشتش انجام دهد.

شایعترین عامل آسیب ناخن وارد شدن ضربه به آن است. این ضربات معمولا در حین حوادث کاری، تصادفات وسایل نقلیه، سقوط از ارتفع و یا فعالیت های ورزشی ایجاد میشوند. ضربات میتوانند موجب له شدن بستر ناخن بر اثر فشرده شدن آن بین ناخن و استخوان فالانکس (استخوان بند انتهایی انگشت) شود. (بستر ناخن لایه بافتی زیر ناخن است). بستر ناخن ممکن است له شود، پاره شده یا تکه ای از آن کنده شود.

ضربه به ناخن ممکن است در آسیب هایی مانند ضربه چکش به ناخن یا گیر کردن ناخن لای در بصورت بسته باشد. در این حالات بستر ناخن (لایه بافت نرم زیر ناخن) پاره شده و خونریزی میکند.این خونریزی معمولا راه فراری نداشته و بین بستر ناخن و خود ناخن گیر میکند. پارگی بستر ناخن حتی اگر درمان نشود جوش میخورد ولی اگر این جوش خوردگی لب به لب و خوب نباشد رشد ناخن دچار مشکل شده و ناخن تغییر شکل میدهد.

در مواردی که خونریزی کم باشد وجود لایه سخت ناخن موجب میشود تا بستر ناخن از خود ناخن به عنوان یک قالب استفاده کرده و لبه های پارگی در کنار هم قرار گیرند و خوب جوش بخورند ولی وقتی شدت پارگی و خونریزی زیاد است این اتفاق نمی افتد.

وقتی مقدار خونریزی کم باشد معمولا به توسط خود بدن در عرض چند هفته جذب میشود. با این حال در مواردی که وسعت خونریزی زیر ناخن بیش از 50 سطح آن بوده و یا بیمار از درد شدید ناخن شاکی باشد خون جمع شده در زیر ناخن باید خارج شود. در مواردی که همراه با این خونریزی، استخوان بند انتهایی انگشت هم شکسته باشد معمولا ناخن بیمار به توسط پزشک خارج شده و سپس بستر ناخن با نخ های ظریف جراحی بخیه میشود.

گاهی علت خون ریزی و تغییر رنگ بستر ناخن به دلیل ضربه های نسبتا شدید ولی غیرناگهانی است. مثلا بسیار پیش می آید که فردی به دنبال کوهنوردی، دچار خون ریزی زیر ناخن های شست دو طرف می شود و ممکن است گاهی علت این تغییر رنگ ها را به خاطر نیاورد.

حدود نیمی از آسیب های بستر ناخن با شکستگی های استخوان بند انتهایی انگشت همراه هستند. این شکستگی ها معمولا بصورت خرد شدگی بوده و نیاز به درمان خاصی ندارند. شکستگی های خرد شده انگشت خودبخود جوش میخورند. در مواردی که بستر ناخن بدنبال پارگی بخیه میشود همین ترمیم موجب نزدیک شدن قطهات شکسته شده انگشت میگردد.

در مواردی که قسمتی از بستر ناخن کاملا کنده شده است معمولا مقداری از بافت بستر ناخن را از انگشتان پا به عنوان دهنده برداشته و به محل آسیب پیوند میزنند.در صورتیکه بستر ناخن به خوبی ترمیم نشود ناخن بعدی که در محل رشد میکند بد شکل خواهد بود.

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

© تمامی حقوق این سایت برای مجله اینترنتی دلگرم محفوظ است / هر گونه کپی جزئی و کلی از مطالب دلگرم تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.

درمان کبودي ناخن پا
درمان کبودي ناخن پا
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *