درمان لکه بيني پس از پريود

دوره مقدماتی php
درمان لکه بيني پس از پريود
درمان لکه بيني پس از پريود

تقریباً تمامی زنان در طول سال‌های باروریشان دچار پریودی نامنظم می‌شوند. لکه بینی به معنای خروج مقدار کمی خون از واژن در قبل یا بعد از دوره‌ی پریودی است. این لکه‌ها معمولاً به شکل لخته‌هایی به رنگ خون و یا ترشحات قرمز و قهوه‌ای‌ رنگ واژن دیده می‌شوند. لکه بینی در طول پریودی و یا بعد از آن را به‌ عنوان خونریزی بین قاعدگی می‌شناسند و این پدیده می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق افتد. از میان این دلایل می‌توان به اختلالات هورمونی زنان، جلوگیری از بارداری، حاملگی، عفونت و دیگر اختلالات مربوط به دستگاه تولیدمثل اشاره کرد. در برخی موارد لکه بینی غیرعادی به‌طور طبیعی درمان می‌شود اما در برخی دیگر این شرایط نیاز به درمان دارد و اگر نادیده گرفته شود و بیمار به پزشک مراجعه ننماید باعث شدیدتر شدن بیماری می‌شود. اگر این خونریزی به دلیل بیماری‌هایی نظیر عفونت، سرطان و یا دیگر بیماری‌های جدی باشد می‌تواند زندگی فرد به خطر بیندازد.


باقی ماندن بافت رحم پس از پریود
اگر بعد از دوره پریود خود لکه بینی داشته باشید، می‌تواند به این معنا باشد که در طول پریود، خون نمی‌تواند به طور کامل از بدن شما دفع شود. به عبارت ساده، بدن شما با این کار از بافت باقی مانده رحم رها می‌شود.

نوسان سیکل قاعدگی
این نوسان در دختران شایع است، زیرا تطبیق یافتن بدن آن‌ها با تغییرات هورمونی نیاز به زمان دارد. ممکن است مدت زمان زیادی لازم باشد تا دختران نوجوان در نهایت از لکه‌بینی نابهنگام رها شده و به یک سیکل قاعدگی پیوسته و منظم برسند. معمولاً در این موارد، لکه‌بینی و پریود نامنظم امری طبیعی است.

قرص‌های ضد بارداری
اگر شما برای مدتی از قرص ضدبارداری استفاده کنید و به طور ناگهانی آن را متوقف کنید، ممکن است دچار لکه بینی شوید. این لکه‌بینی معمولاً به دلیل هورمون‌های موجود در قرص‌های ضدبارداری رخ می‌دهد. معمولاً هنگامی که بدن شما خود را به سطح بالای هورمون‌ها تطبیق می‌‌دهد، این لکه بینی متوقف می‌شود.درمان لکه بيني پس از پريود

پولیپ رحم
پولیپ رحم غده‌های سلولی (خوش‌خیم) در داخل رحم هستند. این پولیپ‌ها ممکن است به هر دلیلی پاره شده و باعث خونریزی خفیف و لکه‌بینی شوند.

دوره مقدماتی php

فیبروم رحم
فیبروم رحم معمولاً عارضه خفیفی است که ممکن است باعث لکه بینی قبل و یا بعد از پریود و یا در هر زمان دیگر شود. اگر فیبروئیدهای رحم رشد کرده و بزرگ‌تر شوند، باید آن‌ها را از بین ببرید.

عفونت
لکه‌بینی معمولاً به دلیل عفونت رخ نمی‌دهد، اما عفونت می‌تواند خطر ابتلا به خونریزی غیرطبیعی را افزایش دهد. عفونت‌های قارچی و باکتریایی هر دو می‌توانند به دفع خون منجر شده و احتمال لکه‌های صورتی بدبو یا ترشحات قهوه‌ای را افزایش دهند.

تخمک‌گذاری
در برخی موارد، لکه‌بینی نشانه‌ تخمک گذاری است، یعنی فرایندی که طی آن تخمک از داخل کیست تخمدان خارج می‌شود. افزایش سطح استروژن باعث می‌شود که این کیست‌ها پاره شده و تخمک آزاد کنند، این ممکن است منجر به دردهای شکمی خفیف و لکه بینی شود.

مقاربت جنسی
اگر بلافاصله پس از اتمام سیکل قاعدگی خود مقاربت داشته باشید، ممکن است دچار خونریزی جزئی یا لکه بینی شوید که این معمولاً نشان‌دهنده دخول عمیق است.

بارداری
بارداری از علل احتمالی لکه ‌بینی است. زمانی که تخمک بارور شده در دیواره رحم لانه‌‌گزینی می‌کند، ممکن است دچار لکه‌بینی شوید. این لکه‌بینی نشان‌دهنده موفقیت بارداری است.


دلایل دیگر لکه بینی عباتند از:

مشاهده لکه‌های قهوه‌ای در وسط سیکل قاعدگی ممکن است نشانه کمبود پروژسترون و یا سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. این وضعیت نیاز به درمان به موقع دارد، زیرا تبدیل به علت ناباروری می‌شود.

اختلال عملکرد تیروئید و سایر اختلالات هورمونی نیز ممکن است موجب لکه‌بینی شود.

بیماری‌های مقاربتی،به غیر از لکه‌های قهوه‌ای خون قبل از پریود، ترشحات چرکی و کف‌آلود در خون و همچنین ضایعات و تحریک پوستی نیز مشاهده می‌شود.
زخم و سرطان گردن رحم با دفع لکه‌های قهوه‌ای به جای خونریزی طبیعی پریود (و قبل از آن) شناسایی می‌شود.
سرطان آندومتر وضعیت خطرناکی است که می‌تواند عامل لکه‌بینی و خونریزی نامنظم باشد.
آدنومیوز و آندومتریوز تومورهای غیر طبیعی آندومتر (درون لایه عضلانی یا خارج از حفره رحم) هستند که می‌توانند باعث خونریزی کم و یا شدید بین دوره‌های پریود شوند.

تشخیص علت لکه بینی و خونریزی قبل یا بعد از قاعدگی
هنگامی که برای علت لکه بینی و خونریزی بین دوره‌های پریود به پزشک مراجعه می‌کنید، به سؤالاتی در مورد نشانه‌ها و علائم خود پاسخ خواهید داد. بهتر است شرحی از پریودهای خود ثبت کنید، از جمله زمان آغاز و پایان پریود، شدت و مدت زمان آن و اینکه خونریزی و لکه‌بینی بین پریودهای شما چه زمانی و به چه مقدار رخ می‌دهد. پزشک شما نیاز به اطلاعاتی در مورد هر گونه علائم دیگری که تجربه کرده‌اید و داروهایی که در حال مصرف آن هستید، دارد.

پزشک همچنین از شما یک معاینه فیزیکی از جمله معاینه لگنی به عمل خواهد آورد. آزمون‌های تشخیصی می‌تواند در یافتن علت خونریزی و لکه‌بینی به پزشک کمک کند. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای بررسی سطح هورمون‌های شما توصیه نماید. همچنین ممکن است آزمایش کشت و یا نمونه‌برداری از بافت دهانه رحم و یا پوشش داخلی رحم (بیوپسی) و نیز سونوگرافی را برای شما تجویز کند. سونوگرافی یک روش تصویر برداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویری از اندام‌های تناسلی استفاده می‌کند.

درمان لکه بینی قبل و بعد از پریود
اگر متوجه خونریزی خفیف و لکه‌بینی پس از پریود شده‌اید، باید اقداماتی را برای اصلاح مشکل زمینه‌ای آن انجام دهید. شما می‌توانید انواع گزینه‌های درمانی از جمله هورمون درمانی را انتخاب کنید که شامل مصرف قرص‌های ضدبارداری به منظور اصلاح عدم تعادل هورمونی می‌باشد. این قرص‌ها همچنین به رفع کیست تخمدان و کوچک شدن توده‌های خوش‌خیم رحم نیز کمک خواهد کرد. پزشک ممکن است برای از بین بردن کیست‌های بزرگ تخمدان، فیبروم یا پولیپ رحم از روش جراحی استفاده کند.

در اینجا به برخی از روش‌های دیگری که می‌توانید برای جلوگیری از لکه‌بینی بعد از پریود انجام دهید، اشاره می‌کنیم:

قرص ضد بارداری را طبق دستور پزشک مصرف کنید: قرص‌های پیشگیری از بارداری به تنظیم سطح هورمون‌ها کمک خواهد کرد، اما باید آن‌ها را طبق نظر و دستورالعمل پزشک خود مصرف کنید. هرگز بدون مشورت با پزشک خود، مصرف آن‌ها را شروع و یا متوقف نکنید و گرنه شاهد لکه‌بینی بین پریودهای خود خواهید شد. همچنین دقت داشته باشید که هر قرص را در همان روز مصرف کنید.
مصرف آسپرین را کنترل کنید: شما باید مصرف آسپرین را متوقف و یا حداقل محدود کنید، زیرا آسپرین یک داروی رقیق کننده خون است و ممکن است سبب لکه‌بینی و خونریزی بین دوره‌های قاعدگی شود.
پاپ اسمیر را به طور منظم انجام دهید: انجام پاپ اسمیر به تشخیص هر گونه مشکل در مراحل اولیه آن کمک خواهد کرد. همچنین امکان تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم را میسر می‌سازد.
مراقب وزن خود باشید: شما باید اقداماتی را برای متعادل نگه داشتن وزن خود انجام دهید. کنترل وزن به کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم (که در زنان یائسه بسیار رایج است) کمک خواهد کرد.
استرس خود را تحت کنترل قرار دهید: استرس و هیجانات می‌تواند تأثیرات منفی بر سیکل قاعدگی گذاشته و باعث لکه ‌بینی‌های نامنظم شود. سعی کنید از تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن، یوگا، تجسم، تنفس عمیق و ایروبیک برای آرام کردن اعصاب خود بهره ببرید.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید …

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.


بازگشت به
سایت


 

 

 

درمان لکه بيني پس از پريود

متاسفانه صفحه مورد
نظر در سایت یافت نشد ،


 

ممکن است نشانی آن
تغییر کرده باشد شما میتوانید عنوان مدنظر را از طریق قسمت ذیل در
لیست محتویات سایت جستجو کنید

 

 



 


 


جستوی  پیشرفته  مطلب مدنظر :



 

 

 

 


تماس با ما : 

روابط عمومی و پشتیبانی پایگاه
اطلاع رسانی تنظیم خانواده


تلفن:0311-7810980  
ایمیل: info@tanzimekhanevadeh.ir


تقریباً تمامی زنان در طول سال های باروریشان دچار پریودی نامنظم می شوند. لکه بینی به معنای خروج مقدار کمی خون از واژن در قبل یا بعد از دوره ی پریودی است. این لکه ها معمولاً به شکل لخته هایی به رنگ خون و یا ترشحات قرمز و قهوه ای رنگ واژن دیده می شوند. لکه بینی در طول پریودی و یا بعد از آن را به عنوان خونریزی بین قاعدگی می شناسند و این پدیده می تواند به دلایل مختلفی اتفاق افتد.

از میان این دلایل می توان به اختلالات هورمونی زنان، جلوگیری از بارداری، حاملگی، عفونت و دیگر اختلالات مربوط به دستگاه تولیدمثل اشاره کرد.

در برخی موارد لکه بینی غیرعادی به طور طبیعی درمان می شود اما در برخی دیگر این شرایط نیاز به درمان دارد و اگر نادیده گرفته شود و بیمار به پزشک مراجعه ننماید باعث شدیدتر شدن بیماری می شود. اگر این خونریزی به دلیل بیماری هایی نظیر عفونت، سرطان و یا دیگر بیماری های جدی باشد می تواند زندگی فرد به خطر بیندازد.درمان لکه بيني پس از پريود

اگرچه در بسیاری از موارد لکه بینی در طول پریودی و بعد از آن هیچ گونه خطری برای فرد ندارد اما بهتر است در صورت مشاهده لکه بینی قاعدگی برای فهمیدن علت آن به متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.


مهمترین دلایل لکه بینی چیست؟

دلایل مرتبط با قاعدگی
دلایل زیادی می تواند باعث لکه بینی بعد از پریود در زنانی که به طور طبیعی پریود می شوند و برای پریودی هیچ گونه داروی هورمونی مصرف نمی کنند، شود. بیشتر زنان در هنگام تخمک گذاری یعنی زمانی که یک تخمک از تخمدان آزاد می شود دچار لکه بینی می شوند. تخمک گزاری معمولاً 2 هفته بعد از شروع پریود انجام می شود. و علت لکه بینی به دلیل پایین آمدن طبیعی سطح استروژن در این زمان است. چرخه ی عدم تولید تخمک که در آن تخمدان ها نمی توانند تخمکی تولید و آزاد کنند یکی دیگر از عوامل لکه بینی و خونریزی بین پریودی است. عدم تخمک گذاری زنان می تواند به دلیل بیماری و یا استرس شدید باشد و معمولاً در اوایل و اواخر دوران قاعدگی فرد اتفاق می افتد. تغییرات هورمونی مانند کم کاری و پرکاری تیروئید و سندروم تخمدان پلی کیستیک در عدم تولید تخمک نقش دارند.

دلایل مرتبط با پیشگیری از بارداری
داروهای ضدبارداری که باعث سرکوب چرخه ی طبیعی قاعدگی می شوند می توانند باعث لکه بینی در فرد شوند. از عوارض استفاده از آیودی های هورمونی مانند آیودی اسکیلا و میرنا می توان به لکه بینی شدید در 3 تا 6 ماه اول جایگذاری اشاره کرد. اشخاصی که از آیودی های مسی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که از آیودی هورمونی استفاده نمی کنند دچار خونریزی شدیدتری می شوند. اگرچه با ادامه مصرف آیودی مسی خونریزی کاهش پیدا می کند اما لکه بینی همچنان ادامه پیدا می کند.

دلایل مرتبط با روابط جنسی
روابط جنسی گاهی باعث خونریزی می شود و این خونریزی می تواند منجر به لکه بینی شود. این خونریزی می تواند ناشی از تحریک واژن و یا دهانه ی رحم باشد که در قسمت ورودی رحم و بالاتر از واژن قرار دارد. تحریک واژن و خونریزی ناشی از روابط جنسی معمولاً در زنانی رخ می دهد که به دوران یائسگی خود نزدیک می شوند و دچار خشکی واژن شده اند. خونریزی دهانه رحم در هنگام رابطه جنسی معمولاً به دلیل اکتروپیون دهانه رحم رخ می دهد. در هنگام اکتروپیون دهانه رحم بافت دهانه رحم تا بخش خارجی سیروکس کشیده می شود. این بافت شکننده و نازک به آسانی و در هنگام رابطه جنسی خونریزی می کند. زنانی که از داروهای ضدبارداری استفاده می کنند به طور موقت دچار اکتروپیون دهانه رحم می شوند.

دلایل مرتبط با حاملگی و بیماری های عفونی
از دیگر دلایل لکه بینی قبل از پریود و بعد از پریود می توان به عفونت دستگاه تولید مثل زنان اشاره کرد. ویروس های کلامیدیا، گونوره و زگیل تناسلی باعث مقدار کمی خونریزی و لکه بینی در بین دوره های پریودی می شوند. این خونریزی معمولاً با داشتن روابط جنسی تشدید می شود. ازآنجایی که این بیماری ها هیچ نشانه ای از خود بروز نمی دهند، لکه بینی تنها راه شناخت آن هاست. لکه بینی در زمان نزدیک به پریود می تواند نشانه ی بارداری باشد. این نوع خونریزی که به عنوان خونریزی لانه گزینی شناخته می شود زمانی اتفاق می افتد جنین در داخل رحم تشکیل می شود. زنانی که در هنگام پریود خونریزی کمی دارند ممکن است خونریزی لانه گزینی را با پریود اشتباه کنند.

دیگر دلایل مرتبط با پزشکی و دستگاه تولیدمثل
رشد سلول های غیر سرطانی و در موارد نادر سرطانی نیز می تواند دلیل لکه بینی و خونریزی در بین دوره های پریودی شود. و این خونریزی ممکن است در هنگام رابطه جنسی رخ دهد. از بیماری های ناشی از رشد سلولی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فیبروم رحم
پولیپ رحم و تخمدان
سرطان تخمدان و رحم

زنانی که دچار اختلالات خونریزی می شوند معمولاً پریودهای طولانی و شدیدی را پشت سر می گذارند و دچار لکه بینی می شوند. استفاده از برخی از داروها نیز ممکن است باعث تشدید اختلال خونریزی شوند. داروهایی مانند:

داروهای حاوی تاموکسیفن مربوط به سرطان سینه مانند نولوادکس
داروها ضد انعقاد خون مانند وارفارین (کومادین)، کلوپیدوگرل (پلویکس)، پراداکسا، آپیکسابا و ریواروکسابان

تشخیص علت؟
متخصصین پیشنهاد می کنند تا در صورت داشتن خونریزی های بی قاعده حتماً به پزشک مراجعه نمایید. پزشک برای تشخیص علت لکه بینی از فرد چند آزمایش می گیرد. این آزمایش ها شامل موارد زیر می شود:

تست حاملگی
تست شمارش خون
آزمایش تیروئید
آزمایش کبد
تست پاپ اسمیر
اسکن اولتراسوند لگن

همچنین در برخی موارد ممکن است پزشک برای تشخیص علت لکه بینی چندین آزمایش فیزیکی مانند معاینه لگن انجام دهد. ثبت تاریخ چرخه ی قاعدگی می تواند بسیار کمک کننده باشد. اگر فردی به طور مرتب دچار لکه بینی می شود بسیار مهم است که تاریخ شروع پریود، اتمام آن، شدت خونریزی و مدت آن را ثبت کند. همچنین زمان و میزان لکه بینی ها و خونریزی های بین دوره های بین پریودی خود را نیز یادداشت نماید. اگر فرد در هنگام خونریزی و لکه بینی دچار درد کمر، فشار بر روی لگن و التهاب واژن شد حتماً باید این موارد را به پزشک اطلاع دهد.


درمان لکه بینی در بین دوره های پریود

بسته به نوع خونریزی یک یا چند روش درمان لکه بینی در زنان تجویز می شود:

داروهایی برای درمان اختلالات هورمونی
تغییر داروهای ضدبارداری با سطح بالاتر یا پایین تر استروژن و پروژسترون
انجام جراحی برای درمان آندومترویوز، پولیپ و فیبروم رحم. در مواردی که سقط جنین دلیل لکه بینی و خونریزی است می توان از کورتاژ تشخیصی برای درمان آن استفاده کرد.

جلوگیری از لکه بینی؟!
بیماران با دنبال کردن توصیه های پزشک و راهکارهای زیر از لکه بینی و خونریزی های بین قاعدگی جلوگیری کنند:

اولین و مهم ترین راهکار این است که اگر از داروهای ضدبارداری استفاده می کنید آن ها را درست طبق دستور پزشک مصرف نمایید و از مصرف کردن آن به صورت بی قاعده بپرهیزید چراکه این قضیه باعث لکه بینی و خونریزی می شود.

از پزشکتان بخواهید تا در صورت امکان مصرف داروها رقیق کننده خون مانند آسپرین را کاهش دهد.

به صورت سالیانه برای تشخیص سرطان رحم از سلول های رحم خود نمونه برداری کنید (تست پاپ اسمیر). این سرطان که قابل درمان است به شدت باعث خونریزی می شود.

با داشتن وزن مناسب از سرطان رحم پیشگیری کنید. اضافه وزن به خصوص بعد از دوران یائسگی از اصلی ترین دلایل ابتلا به سرطان رحم است.

از استفاده از وسایلی که داخل رحم می شوند پرهیز کنید چراکه باعث تشدید لکه بینی می شوند.

از استرس دوری کنید چرا که استرس باعث لکه بینی در دوران بین قاعدگی می شود. برای کاهش استرس خود از راهکارهای متفاوتی مانند مدیتیشن و ورزش استفاده کنید.

زمان چرخه ی قاعدگی خود را به یاد داشته باشید تا تشخیص دهید که خونریزی و لکه بینی شما بی قاعده است یا نه. هرگونه تغییر چشمگیر در چرخه ی قاعدگی باید به پزشک اطلاع داده شود.

درمان لکه بيني پس از پريود
درمان لکه بيني پس از پريود
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *