درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

دوره مقدماتی php
درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي
درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي


URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1409-fa.html

    زمینه و هدف:�علی رغم شیوع بالای سندرم روده تحریک‌پذیر اسهال غالب (IBS-D)، درمان آن  همچنان مشکلی مهم برای پزشک و بیمار باقی مانده است. پلانتاگو ماژور از قدیم و در بسیاری از کشورها برای درمان اسهال استفاده می‌شده است، ولی تا کنون در این زمینه مطالعه علمی صورت نگرفته است. ما در این مطالعه سعی داریم تاثیر داروی گیاهی پلانتاژل را بر روی بهبود علائم�IBS-D بررسی کنیم. درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

دوره مقدماتی php

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا،این رونمایی با حضور سیدمحمد هادی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،دکتر محمود خدادوست معاون طب سنتی وزیر بهداشت،دکتر محمدحسن عصاره دبیرستاد توسعه گیاهان دارویی وطب سنتی انجام شد.
محلول خوراکی آیبروگل نخستین فرآورده با خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم معده و روده، گاستریت و اختلال دستگاه گوارش است که از عصاره های گیاهی آیبریس،عصاره هیدروالکلی گیاهان سنبل ختانی،بابونه شیرازی، زیره سیاه، خار مریم، نعناع فلفلی و شیرین بیان ساخته شده است.
مطالعات بالینی صورت گرفته بر قطره آیبروگل ثابت کرده که اثربخشی آن بالاتر از داروهای متوکلوپرامید و سیزاپراید در درمان اختلال گوارشی است و مانع یبوست و اسهال می شود.
سندرم روده تحریک پذیر بیماری بسیار شایعی است که در بیش از 15 درصد مردم جامعه به چشم می خورد و 50 درصد بیمارانی که به متخصصان بیماری های گوارشی مراجعه می کنند، دچار این بیماری هستند.
نمایشگاه جانبی این همایش نیز با حضور مسئولان وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از دست اندرکاران این حوزه افتتاح شد.
این نمایشگاه دارای حدود 80 غرفه در زمینه گیاهان دارویی، داروهای گیاهی، محصولات آرایشی و بهداشتی و شوینده های گیاهی است.
چهارمین همایش طلای سبز و اولین جشنواره طب سنتی و تغذیه از امروز (سه شنبه) در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز و تا 10 مهر ادامه دارد.
علمی **1201**1440

علمی آموزشی

طلای سبز

فراورده گیاهی

سندروم روده

درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

سندروم روده تحریک پذیر ( آی بی اس ) چیست ؟ سندروم روده تحریک پذیر یا همان IBS یک نوع اختلاع در عملکرد روده میباشد که درمان قطعی ندارد ، این بیماری دارای عوارض زیادی از جمله : درد شکمی ، یبوست ، اسهال ، باد معده ، گرفتگی عضلات و نفخ شکم میشود . بیشتر افراد با تغییر رژیم غذایی میتوانند عوارض این بیماری را کنترل کنند اما بعضی دیگر نیاز به دارو برای کاهش عوارض آن دارند . همچنین استفاده از مکمل ها نیز در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر میباشد .

دفترچه یادداشت تهیه کنید . شما باید موادغذایی مصرفی خود را به همراه احساس خود بعد از مصرف یادداشت کنید . با استفاده از این یادداشت ها میتوان فهمید که چه مواد غذایی باعث تحریک آی بی اس میشود . در هنگام یادداشت موادغذایی به نکات زیر توجه کنید :

چه چیزی خورده اید

مقدار غذای مصرفی

درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

زمان مصرف

۱ تا ۲ ساعت پس از مصرف چه احساسی داشتید

رژیم غذایی FODMAP پایین مصرف کنید

FODMAP چیست ؟ رژیم FODMAP مخفف ” الیگوساکارید ها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدهای قابل تخمیر ، و پولیول ها ” است که به انواعی از کربوهیدرات ها مثل قندها که سریعا در سیسنم گوارش هضم میشوند ، گفته میشود . مصرف مواد غذایی دارای FODMAP پایین باعث بروز بیشتر علائم سندروم روده تحریک پذیر میشود بنابراین باید مصرف این مواد غذایی را محدود یا قطع کنید . مواد غذایی مانند :

عسل

شربت ذرت با فروکتوز بالا

گندم

گندم سیاه یا چاودار

محصولات لبنی

میوه خشک شده

آب میوه

کمپوت

میوهایی مانند : سیب ، تمشک ، زردآلو ، گیلاس ، انبه ، گلابی ، هندوانه و آلو

سبزیجات مانند : چغندر قند ، کلم ، سیر ، عدس ، گل کلم ، قارچ ، لوبیا ، پیاز ، نخود فرنگی

منظم غذا بخورید . نداشتن نظم و ساعت مشخص برای غذا خوردن میتواند علائم سندروم روده تحریک پذیر را بوجود بی آورد . بنابراین وعده های غذایی را حذف نکنید و بین آنها فاصله زیادی نگذارید .

غذای سنگین میل نکنید زیرا باعث بوجود آمدن علائم آی بی اس میشود ، بنابراین سعی کنید ۴ تا ۵ بار غذای کم حجم در طول روز میل کنید .

مقدار زیادی آب بنوشید . پر آب بودن بدن میتواند مقداری از علائم IBS را کم کند . روزانه ۸ لیوان آب بنوشید . اگر ورزش میکنید باید مقدار آب مصرفی را افزایش دهید . از نوشیدنی های گازدار استفاده نکنید .

مصرف کافئین را کاهش دهید . کافئین باعث تحریک سیستم گوارش میشود که میتواند باعث درد شکمی ، اسهال و یبوست بشود . مصرف کافئین را کاهش دهید یا قطع کنید تا تاثیرات مثبت آن را ببینید .

مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید . مواد غذایی فرآوری شده دارای نوعی قند هستند که هضم آن برای بدن سخت است و حتی ممکن است بدون تجزیه شدن در سیستم گوارش حرکت کنند . اینگونه مواد غذایی علائم IBS را افزایش میدهند .

قند مصنوعی مصرف نکنید . این شیرین کننده های مصنوعی که آخر آنها حروف ” ول ( OL ) ” میباشد علائم آی بی اس را زیاد میکنند و ممکن است باعث اسهال نیز بشوند . این شیرین کننده ها در آدامس و مواد غذایی رژیمی موجود می باشند . شیرین کننده هایی که نباید مصرف بشوند :

زایلیتول xylitol

مالتیتول  maltitol

سوربیتول  sorbitol

مانیتول mannitol

بیشتر ورزش کنید . ورزش کردن مداوم و منظم باعث تحریک کردن سیستم گوارش و کاهش استرس میشود . ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته میتواند مناسب باشد . میتوانید بدین منظور ۵ روز در هفته و هر دفعه ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید .

یوگا میتواند کمک زیادی به شما بکند .

احساسات خود را را بیان کنید . عدم بروز احساسات میتواند منجر به استرس بشود که در نتیجه بیماری سندروم روده را بدتر میکند ینابراین سعی کنید احساسات خود را بیان کنید مانند :درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

تماس با یک دوست

نوشتن یک مطلب

نقاشی

صحبت با یک مشاور

نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید . تنفس عمیق میتواند باعث کاهش استرس بشود . سعی کنید تنفس عمیق را تمرین کنید .

تمرین تنفس عمیق : روی دیافراگم خود تمرکز کنید و هوا را به شکم منتقل کنید . به مدت ۵ ثانیه آرام نفس بکشید سپس به مدت چند ثانیه نفس را نگه دارید و به مدت ۵ ثانیه آرام آرام هوا را بیرون دهید .

زمانی در روز را به خود اختصاص دهید . داشتن وقت برای تمرکز بر روی خودتان باعث مدیریت بهتر استرس خواهد شد . حداقل ۲۰ دقیقه در روز را به کاری که دوست دارید بپردازید مانند :

کتاب بخوانید

حمام حباب بگیرید

به موسیقی گوش دهید

فیلم نگاه کنید

مکمل فیبر مصرف کنید . فیبر برای تنظیم روده و کاهش عوارض IBS مهم است . اگر نمیتوانید فیبر کافی از مواد غذایی مصرفی خود بدست بی آورید میتوانید از مکمل آن استفاده کنید .

روزانه ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر مصرف کنید . اگر تمام آن را نمی توانید از مواد غذایی بدست بی آورید مقدار باقی مانده را با مکمل تامین کنید .

مکمل های فیبر به ۳ صورت پودر ، کپسول و بیسکوییت موجود میباشند .

مکمل فیبر را با آب زیاد میل کنید .

مکمل پروبیوتیک هم میتوانید مصرف کنید . پروبیوتیک ممکن است به درمان IBS کمک کند . پروبیوتیک باعث تنظیم شدن سیستم گوارش هم میشود . نکات زیر را در نظر داشته باشید :

دز معمول پروبیوتیک ۱ تا ۲ میلیارد کلونی میباشد . طبق دستور العمل نوشته شده روی بسته مصرف کنید .

بعضی از پزشکان دز بالاتری را برای بیماران خود تجویز میکنند که باید با پزشک خود در این باره صحبت کنید .

در هنگام خرید به نام شرکت ، تاریخ انقضا و اسم باکتری های موجود روی بسته دقت کنید .

از کپسول روکش دار روغن نعناع فلفلی استفاده کنید . نشان داده شده است که این کپسول های برای کودکان دارای IBS مفید میباشد . کپسول های نعناع فلفلی باعث کاهش درد شکمی در مبتلایان به IBS میشود . به مدت چند هفته مصرف کنید تا تاثیر آن را مشاهده کنید .

دز پیشنهادی ۱ تا ۲ قرص ۰٫۲ میلی لیتری در روز میباشد .

درمان های دارویی و پزشکی

ضد اسهال را زیر نظر پزشک مصرف کنید . مصرف دارو مخصوصا ضد اسهال باید زیر نظر دکتر انجام شود . در صورتی که اسهال دارید به پزشک مراجعه کنید . قرص هایی که معمولا تجویز میشوند :

ریفاکسیمین

آلوسترون

در صورت داشتن یبوست به پزشک خود بگویید . عوارض سندروم روده تحریک پذیر بسیار گسترده است به طوری که هم میتواند باعث اسهال شود و هم باعث یبوست . داروهای ضد یبوست را زیر نظر پزشک مصرف کنید . داروهایی که معمولا تجویز میشوند :

لوبیپروستون

لیناکلوتید

در مورد مصرف داروهای ضد افسردگی با پزشک خود صحبت کنید . نشان داده شده است که داروهای ضد افسردگی برای درمان سندروم روده موثر میباشند . این قرص ها باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش و کاهش درد خواهند شد . داروهای تجویزی گسترده بوده و ضد افسردگی های ۳ حلقه ای و بازدارنده سروتونین را نیز شامل میشود .

ممکن است پزشک به منظور درمان نفخ برای شما آنتی بیوتیک تجویز شود . اگر نفخ مشکل همیشگی شما است حتما به پزشک خود بگویید . ممکن است برای شما ریفاکسیمین تجویز بشود تا باکتری های باد ساز موجود را کاهش دهد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

روی ( زینک ) یک ماده معدنی ضروری برای بدن شما است . سیستم ایمنی بدن شما روی ، روی حساب می‌…

مرتب کردن و سیخ ( راست ) کردن گوش سگ برای ظاهری زیبا و …

خال ( گوشتی و سطحی ) چیست ؟ هر نوع تغییر رنگ مشخص در …

اگر سن شما بیشتر از ۲۰ سال است و سن رشد خود را رد …

خواب آلودگی در طول روز در بسیاری از افراد وجود دارد که با درمان …

آب خیار خواص زیادی دارد و حاوی مقادیر زیادی پتاسیم ، ویتامین A و C …

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند : ehow و wikihow بوده ، بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

نام کاربری یا نشانی ایمیل

رمز

مرا به خاطر بسپار

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سندروم روده تحریک پذیر (IBS) اختلال رایج در روده (روده‌ی بزرگ) است. این اختلال می‌تواند موجب گرفتگی‌ها، دردهای شکمی، نفخ، اسهال و یبوست شود. سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری مزمن است که نیازمند مراقبت بلندمدت است. علائم و نشانه‌های سندروم روده تحریک پذیر باعث ناراحتی فرد می‌شود. ولی برخلاف کولیت زخمی و بیماری کرون که انواعی از بیماری‌های التهابی روده هستند، باعث تغییر در بافت روده‌ یا افزایش احتمال سرطان روده‌ی بزرگ نمی‌شود. بیشتر مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر می‌توانند با کنترل رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی و کاهش استرس، این بیماری را کنترل کنند. علائم سخت سندروم روده تحریک پذیر تنها در عده‌ی کمی از مبتلایان مشاهده می‌شود. این افراد به مشاوره‌ی پزشکی و مصرف دارو نیاز خواهند داشت.درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

علائم و نشانه‌های این بیماری در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. علائم سندروم روده تحریک پذیر به علائم سایر بیماری‌ها شبیه است. یا این تفاسیر شایع‌ترین علائم آن عبارتند از:

با اینکه علائم سندروم روده تحریک پذیر در زمان‌هایی بدتر می‌شوند، بهبود می‌یابند یا کلا ناپدید می‌شوند، این بیماری در بیشتر افراد یک بیماری مزمن محسوب می‌شود.

با اینکه از هر ۵ آمریکایی یک نفر علائم سندروم روده تحریک پذیر را دارند، کمتر از یک نفر از هر ۵ نفری که این علائم را دارند، به پزشک مراجعه می‌کنند. اگر تغییرات مداومی را در عادات روده‌ای خود یا علائم سندروم روده تحریک پذیر مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. زیرا این علائم می‌توانند نشانه‌ی بیماری‌ خطرناک‌تری مانند سرطان روده‌ی بزرگ باشند.

علائمی که می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌ خطرناک‌تری باشند، عبارتند از:

پزشک می‌تواند با روش‌هایی به تسکین علائم و جلوگیری از بیماری‌های روده‌ مانند بیماری التهابی روده و سرطان روده‌ی بزرگ کمک کند. همچنین پزشک می‌تواند از عوارض احتمالی این بیماری مانند اسهال مزمن نیز جلوگیری کند.

به‌طور دقیق معلوم نیست که چه‌چیزی باعث بروز سندروم روده تحریک پذیر می‌شود. ولی مجموعه‌ای از عوامل در بروز این اختلال نقش دارند. دیواره‌ی روده با عضلاتی پوشانده شده است که با انقباض و استراحت‌شان در یک ریتم هماهنگ موجب حرکت غذا در مسیر روده‌ می‌شوند. اگر فرد به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا باشد، ممکن است انقباضات قوی‌تر و طولانی‌تر از حالت طبیعی‌شان باشند. نتیجه‌ی این امر اسهال، نفخ و ایجاد گازهاست. ازآن‌سو اگر انقباضات روده‌ای ضعیف باشند، سرعت حرکت غذا کاهش می‌یابد. نتیجه‌ی آن سختی و خشکی مدفوع و یبوست است.

اختلالات عصبی دستگاه گوارشی موجب می‌شود به‌دنبال اتساع شکم‌تان در اثر گازها و مدفوع بیشترازحد طبیعی احساس ناراحتی کنید. عدم هماهنگی میان سیگنال‌های مغزی و دستگاه گوارشی موجب می‌شود، بدن‌تان نسبت به تغییرات طبیعی دستگاه گوارشی بیش‌ازحد واکنش نشان دهد. این واکنشِ بیش‌ازحد می‌تواند موجب درد، اسهال و یبوست شود.

محرک‌هایی که افراد عادی را تحت تأثیر قراز نمی‌دهد، می‌تواند باعث بروز علائمی در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر شود. ولی همه‌ی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به یک محرک به‌طور یکسان واکنش نشان نمی‌دهند. مهمترین محرک‌ها عبارتند از:

با اینکه ممکن است علائم این بیماری در هر فردی دیده شود، ولی افراد زیر بیش‌ازدیگران درمعرض سندروم روده تحریک پذیر قرار دارند:

تأثیر سابقه‌ی خانوادگی در افزایش احتمال ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر می‌تواند ناشی از عوامل ژنتیکی، عادات مشترک در خانواده یا هردوی این عوامل باشد.

یبوست و اسهال دو نشانه‌ی سندروم روده تحریک پذیر هستند که می‌توانند موجب تشدید بواسیر شوند. همچنین اگر مجبور شوید برای جلوگیری از علائم سندروم روده تحریک پذیر از خوردن بعضی غذاها خودداری کنید، ممکن است دچار سوء‌تغذیه شوید.

اما شاید مهمترین پیامد سندروم روده تحریک پذیر تأثیری است که برروی کیفیت کلی زندگی‌ برجای می‌گذارد. تأثیرات سندروم روده تحریک پذیر ممکن است باعث شود تا فرد احساس کند در زندگی دچار کمبودهایی است. نتیجه‌ی این امر یأس و افسردگی است.

تاکنون ۲ دارو برای درمان سندروم روده تحریک پذیر مورد تأیید قرار گرفته‌اند:

در بیشتر موارد تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی می‌تواند به تسکین سندروم روده تحریک پذیر کمک کند. ممکن است بدن‌تان به روش‌های درمانی زیر بلافاصله واکنش نشان ندهد، ولی در مبارزه با این بیماری باید هدف‌تان یافتن درمان‌های بلندمدت و دائمی باشد.

درمان‌های غیرسنتی زیر ممکن است به تسکین علائم سندروم روده تحریک پذیر کمک کنند.

زندگی با سندروم روده تحریک پذیر می‌تواند چالش‌های روزمره‌ی بسیاری را رقم بزند. این بیماری می‌تواند درد و ناراحتی بسیاری ایجاد کند و کیفیت زندگی‌ را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار دهد. راهکارهای زیر می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید راحت‌تر با آن کنار بیایید:

هرکسی ممکن است مشکلات گوارشی ناشی از نگرانی و اضطراب را تجربه کرده باشد. اما اگر به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا باشید، مشکلات مرتبط با استرس مانند دردهای شکمی با شدت و دفعات بیشتری اتفاق می‌افتد. یافتن راه‌هایی برای کنترل استرس می‌تواند از بروز علائم سندروم روده تحریک پذیر پیشگیری کرده یا شدت آنها را کاهش دهد. روش‌های زیر در کنترل استرس مؤثرند:

برگرفته از: mayoclinic

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي

این بیماری که نه، این سندروم برای من که خیلی خیلی آزار دهنده شده. اسم مسافرت میاد میترسم و شکمم درد میگیره. هیییییییییچ مسافرتی بهم نمیچسبه. همش به این فکر میکنم اگه یهو دستشوییم بگیره چکار کنم؟؟؟؟ کوچکترین استرسی پدرمو در میاره
استرس هم نداشته باشم الکی الکی دلم میپیچه، یا یبوست دارم و یا اسهال

وای منم دقیقا همینطورم. هرجا میخوام برم واقعا استرس دارم. این بیماری خلقم و تنگ کرده… خوابم وریخته بهم… کسلم کرده من ادم شاد وبشاشی بودم… حوصلم و گرفته….. کاش یه درمانی واسش پیدا میشد

جز اینکه روزگارتو سیاه میکنه خطر مرگ نداره؟

جامع، کامل، روان و بسیار آموزنده بود.موفق باشید .

متشکر از لطفتون دوست عزیز

خواص خوراکی ها

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

برای کاهش چربی خون چه بخوریم؛ ۹ خوراکی سالم برای کنترل چربی خون

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی

آخرین مطالب


چطور درآمد دلاری داشته باشیم؟

مدل تچان چیست و چگونه باعث افزایش بهره وری می‌شود؟

درمان دیسک کمر و روش‌های کنترل درد ناشی از پارگی دیسک

۴ فرمول تولید محتوا برای تاثیر گذاری و جذب مخاطب

راهنمای برنامه‌ریزی برای مدیریت استرس هنگام سخنرانی

ترین های جهان

برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند

عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرت‌زده می‌کنند


قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص…

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

از عصر ایران

برای ارسال نظر لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي
درمان روده تحريک پذير با داروي گياهي
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *