درمان خانگي زونا چيست

دوره مقدماتی php
درمان خانگي زونا چيست
درمان خانگي زونا چيست


زونا یک بیماری پوستی است که ناشی از ویروس آبله مرغان می باشد.




درمان خانگي زونا چيست


دوره مقدماتی php


هر کسی که مبتلا به آبله مرغان شده باشد، ممکن است بعد از سال ها دچار بیماری زونا گردد، زیرا ویروس آبله مرغان در بدن فرد، پنهان می شود و هنگامی که استرس ایجاد شود و یا سیستم ایمنی بدن ضعیف گردد، آن ویروس پنهان دوباره خود را ظاهر می کند، اما این بار به نام زونا خوانده می شود.

 

زونا غالبا در افراد مسن دیده می شود، اما مواردی هم در افراد جوان دیده شده است. اگر درمان مناسب صورت نگیرد، از دست دادن بینایی و فلج صورت رخ می دهد.

زونا از طریق پوست و خاراندن آن منتقل می شود.

 

چگونگی پیشرفت زونا

قبل از ظهور بثورات پوستی، درد و حساس شدن منطقه ای از پوست رخ می دهد.

بعد بدن شروع به زدن دانه های قرمز می کند و سپس آن دانه ها تبدیل به تاول ها می شوند.

در زونا، اعصاب گرفتار می شوند و بثورات و تاول ها در یک طرف بدن ایجاد می شود، یا طرف راست و یا طرف چپ بدن.

زونا بر سر و چشم و دیگر اعضای بدن اثر دارد.

هنگامی که تاول ها باز شوند، در مدت یک هفته بهبود می یابند.

شکایات مبتلایان به زونا

درد

خارش

سوزش

بی حسی

 

درمان دارویی زونا

– استفاده از داروهای ضد ویروسی برای کاهش درد و به حداقل رساندن مدت بیماری

– آسپیرین و یا ایبوپروفن برای کاهش درد

این داروها باید با تجویز پزشک مصرف شوند.

 

درمان های خانگی زونا

– استفاده از کمپرس سرد: با یک پارچه تمیز، کیسه یخ را در اطراف منطقه آسیب دیده بگذارید. این کار باعث خنک شدن پوست و کاهش درد می شود.

– کرم های بی حس کننده موضعی نیز برای کم کردن خارش و درد استفاده می شود.

– استراحت و آرامش اعصاب

– اگر دچار افسردگی گشتید، مصرف داروهای ضد افسردگی نیز مفید است.

– خمیر برگ نعناع برای تسکین درد استفاده می شود. این خمیر را به مدت 15 دقیقه بر روی پوست خود بگذارید و سپس پوست را بشویید. این کار را 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.

– دو عدد قرص آسپیرین را با دو قاشق غذاخوری کلروفورم و یا الکل مخلوط کنید. مخلوط حاصل را بر منطقه آسیب دیده بزنید. این خمیر، تسکین دهنده خوبی است.

– از پانسمان مرطوب برای تسکین احساس سوزش استفاده کنید.

– از بودن در مناطق مرطوب دوری کنید. همیشه خود را خنک نگه دارید.

– هنگامیکه تاول ها عفونی شدند، به آنها مقداری هیدروژن پراکساید بزنید.

– تاول ها را باز و خشک نگه دارید.

درمان خانگي زونا چيست

– از خاراندن تاول ها خودداری کنید.

– یک مخلوط شامل نصف فنجان سرکه سیب و دو فنجان آب درست کنید. با استفاده از یک پارچه تمیز، مخلوط حاصل را به مناطق آسیب دیده بمالید.

– به بثورات جلدی خود مخلوط مقابل را بزنید. این مخلوط شامل: ژل آلوئه ورا، عسل خالص و آب تره می باشد.

– روغن ویتامین E، سرکه سیب و چای نعنا را با هم مخلوط کنید و بر روی تاول ها و بثورات پوستی خود بزنید.

– جوش شیرین و آب را می توانید به عنوان کمپرس سرد استفاده کنید.

– ماست و اکسید روی را با هم مخلوط کنید و در طول مسیر اعصاب بگذارید. اگر این مخلوط را قبل از شیوع بیماری بگذارید، جلوگیری از تاول زدن می کند.

– از مصرف غذاهای دارای اسید آمینه دوری کنید. این غذاها شامل: شکلات، غلات، آجیل ها و دانه ها می باشد.

– گلابی مصرف کنید. هر چه قدر آب گلابی بیشتر باشد، بهتر است.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان


در مورد فمتو لیزیک چقدر اطلاعات دارید؟ این روش برای رفع عیوب انکساری چشم مورد استفاده قرار می گیرد. ای ای لیزیک یا eelaisik تلفیقی از اندازه گیری جبهه امواج و فمتو لیزیک است. یک روش برای لیزر چشم است که اختلال بینایی افراد را اصلاح کرده و به آنها کمک می کند تا کیفیت دید عالی داشته باشند. در این مقاله از بخش چشم و چشم پزشکی دکتر سلام به بررسی فمتو لیزیک و ای ای لیزیک خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید. کلمه …

دیسپورت یک محصول تزریقی است که عمدتا در درمان چین و چروک به کار می ‌رود؛ این محصول برای درمان بیماری ‌های خاص نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. زمانی که برای اهداف آرایشی به کار می ‌رود، با فلج کردن موقتی عضلات صورت که باعث ایجاد خطوط اخم می‌ شوند، کار می‌کند. در این مقاله از بخش زیبایی دکتر سلام به بررسی دیسپورت می پردازیم. شاید برایتان جالب باشد به تفاوت ها و شباهت های بین دیسپورت و بوتاکس پی ببرید. دیسپورت چیست؟ دسپورت …

عارضه جلو آمدگی فک بالا یا دندان گرازی، همتراز نبودن دندان های بالایی و پایینی است که سبب جلو آمدن دندان های فوقانی می شود. این مشکل می تواند با کوچکتر کردن چانه و گردتر کردن صورت، سبب تغییر شکل کل صورت شود. جراحی اورتوگناستیک (اصلاح صورت) سبب بهبود چشمگیر فرم فک و دندان ها، اما با هزینه های بالا می شود. در این مقاله از بخش دندان پزشکی دکتر سلام به بررسی جلوتر بودن فک بالا می پردازیم. راه های زیادی برای اصلاح جلو …

در مورد بالون معده چه می دانید؟ آیا با عوارض و فواید این روش آشنایی دارید؟ تا به حال برای بدست آوردن تناسب اندام و یا کاهش وزن، به بالون معده فکر کرده اید؟ در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام به بررسی بالون معده، عوارض و فواید آن و هزینه های انجام آن می پردازیم. بالون معده در اصل باعث پر شدن فضای معده شما شده و اشتهایتان را تا اندازه نصف، کاهش می دهد. بالون معده چیست؟ بالون معده یک روش بسیار …

چگونه میتوان با کمک کیبلا به از بین بردن غبغب پرداخت؟ آیا می دانید کیبلا چیست؟ کیبلا یک روش درمانی غیر جراحی برای از بین بردن غبغب است. کیبلا برای استفاده در چانه در سال ۲۰۱۵ توسط FDA مورد تایید قرار گرفت. این درمان از یک شکل مصنوعی اسید دئوکسی کولیک برای کمک به جذب چربی استفاده می ‌کند. اسید دئوکسی کولیک به طور طبیعی توسط بدن تولید می ‌شود. در این مقاله از بخش زیبایی دکتر سلام به بررسی از بین بردن غبغب با …درمان خانگي زونا چيست

در مورد فمتو لیزیک چقدر اطلاعات دارید؟ این روش برای رفع عیوب انکساری چشم مورد استفاده قرار می گیرد. ای ای لیزیک یا eelaisik تلفیقی از اندازه گیری …

دیسپورت یک محصول تزریقی است که عمدتا در درمان چین و چروک به کار می ‌رود؛ این محصول برای درمان بیماری ‌های خاص نیز مورد استفاده قرار می‌ …

عارضه جلو آمدگی فک بالا یا دندان گرازی، همتراز نبودن دندان های بالایی و پایینی است که سبب جلو آمدن دندان های فوقانی می شود. این مشکل می …

در مورد بلفاریت یا التهاب پلک چه اطلاعاتی دارید؟ آیا می دانید که افرادی که به بلفاریت دچار هستند چه عوارضی آنها را تهدید می کند و با چه خطراتی …

یک بیماری مادرزادی و یا اختلال ژنتیکی یک وضعیت سلامتی است که کودک با آن به دنیا می ‌آید. این می ‌تواند نتیجه یک مساله کروموزومی، ارثی یا …

با دستگاه TENS آشنایی دارید؟ درد زایمان، یک تجربه دردناک و غافلگیر کننده است. خوشبختانه، پزشکی مدرن توانسته چندین راه حل برای مقابله با …

اختلالات گوارشی در طول دوران بارداری رایج و شایع می باشد. علاوه بر بروز یبوست، ناراحتی معده یا شل شدن مدفوع نیز مشکلات دیگری …

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

فواید ورزش در دوران بارداری چیست؟ سالم بودن در طول بارداری شامل خوردن صحیح، داشتن استراحت کافی و تحرک بدن شما می شود. ورزش …

چگونه میتوان به تقویت انگشتان دست پرداخت؟ آیا میتوان با تمرینات ورزشی ساده، انگشتان قوی تری برای خود ساخت؟ این تمرین‌ های درمانی و …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

زونا (shingles) نوعی عفونت مسری است که عامل آن ویروسی به نام واریسلا زوستر یا همان ویروس آبله مرغان است.

بیماری زونا به نام تبخال زوستر نیز مشهور است اما با بیماری های خانواده تبخال که ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس می باشند (مانند تبخال معمولی یا تبخال تناسلی) ارتباطی ندارد.

آمار نشان می دهد در آمریکا از هر 3 نفر 1 نفر در طول زندگی خود به زونا دچار می شود.

در ادامه این مقاله با برخی از نشانه های تشخیص، راه های انتقال بیماری زونا و همچنین روش های درمان دارویی و گیاهی این بیماری پوستی آشنا خواهید شد؛ با سایت کوکا همراه باشید

زونا در اغلب موارد با درد و سوزش شروع می شود. درد معمولا در یک طرف بدن و بخش های کوچک رخ داده و جوش های قرمز پوستی نیز بعد از آن ظاهر خواهند شد. جوش ها معمولا در یک سمت بدن ایجاد می شوند و اغلب کمر، گردن یا صورت را درگیر خواهد کرد.درمان خانگي زونا چيست

جوش های زونا دارای مشخصات زیر هستند:

تاول ها به مرور ترکیده، سپس خشک و در پایان پوسته پوسته می شود.

برخی از بیماران علاوه بر درد و جوش های قرمز با علائم دیگری نیز روبرو می شوند. از جمله:

پس از بهبود آبله مرغان، ویروس واریسلا زوستر از بین نمی رود بلکه سال ها در سلول های عصبی خاصی که در ستون فقرات قرار دارند زندگی می کند تا اینکه دوباره فعال شده و باعث بروز بیماری زونا می شود. تاکنون علت فعال شدن مجدد این ویروس که در برخی افراد رخ می دهد مشخص نشده است.

محل و الگوی ظاهر شدن جوش های زونا نشان دهنده ناحیه ای است که اعصاب آسیب دیده در آن قرار دارد.

به طور کلی هر فردی که دچار آبله مرغان شده باشد ممکن است به بیماری زونا نیز مبتلا شود اما برخی عوامل خطر ابتلا به زونا را افزایش می دهند. از جمله:

بیماری زونا از بیماری هایی است که در میان سالمندان بخصوص سنین بین 60 تا 80 سال شایع تر است به طوری که نیمی از مبتلایان به زونا را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند.

علت این مسئله سیستم ایمنی ضعیف افراد مسن نسبت به سایر افراد است.

علائم زونا در سالمندان شدیدتر از بقیه بیماران است به عنوان مثال جوش ها نواحی بیشتری از بدن را پوشانده و به دلیل ترکیدن تاول ها خطر بروز عفونت باکتریایی وجود دارد.

این افراد در معرض ابتلا به ذات الریه و التهاب مغزی نیز قرار دارند. بنابراین بسیار مهم است که در سریع ترین زمان ممکن و پس از مشاهده علائم به پزشک مراجعه شود تا برای درمان های ضدویروسی مورد نیاز اقدام شود.

برای پیشگیری از ابتلای سالمندان به زونا می توان از واکسن زونا در سنین بالای 60 سال استفاده کرد.

ابتلا به زونا در دوران بارداری شایع نیست اما ممکن است اتفاق بیفتد. اگر خانم باردار با فردی که مبتلا به آبله مرغان یا زونا است در تماس باشد و از قبل به آبله مرغان مبتلا نشده باشد یا واکسن آن را دریافت نکرده باشد ممکن است به آبله مرغان مبتلا شود.

بسته به این که زن باردار در سه ماهه چندم بارداری قرار دارد، آبله مرغان بارداری ممکن است باعث بروز نقص مادرزادی در جنین شود. بنابراین بسیار مهم است که قبل از بارداری نسبت به دریافت واکسن آبله مرغان اقدام شود.

اگرچه زونا نسبت به آبله مرغان عوارض کمتری در زنان باردار ایجاد می کند اما هنوز هم آزاردهنده است و در صورت ابتلا لازم است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه شود.

مصرف داروهای ضدویروسی برای درمان زونا در دوران بارداری بی خطر می باشد و آنتی هیستامین برای کاهش خارش و استامینوفن برای تسکین درد موثر هستند.

بیماری زونا معمولا با معاینه فیزیکی جوش ها و تاول ها توسط پزشک قابل تشخیص است، در موارد نادر ممکن است نیاز به نمونه برداری از مایع تاول ها یا بافت ناحیه جهت بررسی در آزمایشگاه باشد.

درمان قطعی برای زونا وجود ندارد و داروهای تجویز شده تنها جهت کاهش علائم و بهبود عفونت می باشد.

1. داروهای ضد ویروسی خوراکی؛ از جمله آسیکلوویر، فام سیکلوویر و والاسیکلوویر که برای کاهش درد و تسریع روند بهبود تجویز می شوند.

2. داروهای ضدالتهابی خوراکی؛ از جمله ایبوپروفن که برای کاهش درد و تورم مصرف می شود.

3. داروهای مسکن خوراکی؛ که برای کاهش درد تجویز می شود.

4. داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی خوراکی؛ برای تسکین دردهای طولانی موثر است.

5. داروهای آنتی هیستامین خوراکی؛ مانند دیفن هیدرامین که برای درمان خارش تجویز می شود.

6. کرم ها، ژل ها یا چسب هایی مانند لیدوکائین؛ به کاهش درد کمک می کند.

7. داروی موضعی کپسایسین (زوستریکس)؛ استفاده از آن باعث کاهش خطر بروز درد عصبی “نورالژی پس از هرپس” می شود که پس از بهبود زونا رخ می دهد.

1. سرکه سیب

سرکه سیب روش سنتی و خانگی برای خشک کردن تاول ناشی از زونا و مقابله با جوش ها می باشد. خاصیت اسیدی سرکه برای خشک کردن تاول ها و کاهش خارش مفید است اما اگر تاول ها ترکیده یا زخم است بهتر است از این روش استفاده نکنید.

مقدار مساوی سرکه سیب رقیق را با آب گرم مخلوط کرده و روی نواحی بمالید. یا می توانید 2 تا 4 فنجان سرکه سیب را به وام حمام افزوده و مدتی در آن دراز بکشید.

2. روغن کالاندولا (گل همیشه بهار)

گل همیشه بهار به خواص ضد زخم و ضدالتهابی شناخته شده و روغن آن برای رفع خارش و التیام تاول های زونا و آبله مرغان مفید است.

3. جو دوسر

حمام جو دوسر برای رفع خارش عالی است. مقداری جو دوسر آسیاب شده را به وان حمام اضافه کرده و در آن دراز بکشید. جو دوسر داخل آب چسبناک شده و سراسر پوست را می پوشاند و تحریکات پوست را تسکین می دهد.

4. عسل

عسل دارای خاصیت ضدویروسی است که می تواند با ویروس واریسلا زوستر مقابله کرده و پوست را تسکین دهد. کافیست مقداری عسل روی تاول های ناشی از زونا بمالید.

5. جوش شیرین

اندکی جوش شیرین را به 1 لیوان آب اضافه کرده و روی نقاط تحریک شده بمالید. همچنین می توانید مقداری جوش شیرین به وان حمام افزوده و در آن دراز بکشید.درمان خانگي زونا چيست

6. کمپرس سرد

قرار دادن کمپرس سرد و مرطوب روی جوش ها باعث کاهش درد و خارش می شود.

7. استراحت

واکسیناسیون از راه های موثر برای پیشگیری از ابتلا به زونا و کاهش علائم و عوارض جانبی آن می باشد. همه کودکان باید دو دوره واکسیناسیون آبله مرغان انجام دهند و افراد بزرگسال که تاکنون به آبله مرغان مبتلا نشده اند نیز باید واکسن آن را دریافت کنند.

اگرچه واکسیناسیون آبله مرغان به معنای ایمنی صددرصد فرد در برابر ویروس نیست اما آمار نشان می دهد از هر 10 نفر که واکسیناسیون انجام داده اند 9 نفر هرگز به زونا و آبله مرغان مبتلا نمی شوند.

افراد مسن بالای 60 سال لازم است واکسن دیگری به نام واکسن واریسلا زوستر دریافت کنند. این واکسن از علائم شدید و عوارض جانبی زونا جلوگیری می کند.

از آن جایی که بیماری زونا واگیردار است بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری لازم است اقداماتی جهت پیشگیری از سرایت آن به دیگران انجام شود. از جمله:

افراد حساس مخصوصا زنان بارداری که تاکنون به آبله مرغان مبتلا نشده اند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند از تماس نزدیک با افراد مبتلا به زونا خودداری کنند.

2. از دست دادن شنوایی یا درد شدید در یک گوش، سرگیجه یا از دست دادن حش چشایی که می تواند علائم سندروم رامسی هانت باشد

سندروم رامسی هانت ممکن است در اثر آسیب اعصاب سر ایجاد شده و در صورت عدم درمان باعث ناشنوایی فرد مبتلا می شود. (در صورت رسیدگی به موقع، بیمار کاملا درمان می شود)

3. عفونت باکتریایی؛ در صورتی که پوست قرمز و متورم شده باشد

4. ذات الریه یا سینه پهلو

5. التهاب مغز یا نخاع مانند آنسفالیت و مننژیت که خطرناک هستند

6. نورالژی پس از زونا؛ این عارضه شایع ترین عارضه جانبی زونا است که احتمالا به علت آسیب اعصاب ایجاد شده و با درد و ناراحتی دائمی در ناحیه آسیب دیده همراه می باشد.
این درد پس از بهبود زونا ممکن است تا ماه ها یا سال ها بعد نیز ادامه پیدا کند. احتمال این عارضه در افراد مسن تر بیشتر بوده و حدود 15 تا 25 درصد افراد بالای 60 سال به آن دچار می شوند اما در افراد زیر 40 سال به ندرت رخ می دهد

سرایت بیماری زونا با تماس مستقیم با فرد بیمار رخ می دهد و از طریق عطسه و سرفه منتقل نمی شود، همچنین تا وقتی که تاول ها روی پوست ظاهر نشده اند یا در روزهای نقاهت که تاول ها پوسته پوسته می شوند بیماری مسری نمی باشد.

اگر فردی که تاکنون آبله مرغان نگرفته یا واکسن آن را دریافت نکرده در تماس با فرد مبتلا به زونا قرار بگیرد، اگرچه احتمال ابتلا به آبله مرغان در او هست اما همان زمان به زونا مبتلا نمی شود، بلکه مانند سایر افرادی که قبلا به آبله مرغان مبتلا شده اند ممکن است در آینده و در طول زندگی زونا را تجربه کند.

دوره بیماری زونا از شروع تا بهبودی با توجه به شدت بیماری متفاوت است اما معمولا 2 تا 4 هفته طول کشیده و در برخی افراد ممکن است طولانی تر شود. همچنین به ندرت هر فرد بیش از یک بار به این بیماری مبتلا می شود.

توجه: علائم زونا معمولا بعد از 10 روز کمتر می شود اگر بعد از این مدت هنوز هم علائم بهبود نیافته است حتما با پزشک مشورت کنید تا در صورت نیاز بازبینی روی روش های درمان انجام شود.

تقریبا 1 تا 4 درصد افراد مبتلا به زونا نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند و حدود 30 درصد افراد بستری شده سیستم ایمنی ضعیف دارند.

آمار نشان می دهد سالانه حدود 96 مورد مرگ و میر ناشی از ویروس واریسلا زوستر رخ می دهد که اکثر آن ها را افراد مسن یا بیماران با سیستم ایمنی ضعیف تشکیل می دهد.

در ادامه بخوانید : درمان بیماری گال با گیاهان دارویی

منبع: healthline – medicinenet – curejoy

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

در این مطلب با علل، علایم،عوارض و روش های درمان زونا آشنا خواهید شد. بیماری ویروسی زونا برروی پوست تاول هایی که درد و سوزش به همراه دارند، ایجاد می کند. این بیماری به جزء علایم پوستی، علایم دیگری هم دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

ویروسی به نام واریسلا زوستر عامل این بیماری می باشد که در واقع همان ویروس بیماری آبله مرغان است. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با علایم و درمان زونا آشنا شوید.

در صورت ابتلا به آبله مرغان، ویروس از بین نرفته و در بدن باقی می ماند. این ویروس مخفی و پنهان است تا زمانی که عاملی موجب تحریک آن شود و یا سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، در این صورت فعال شده و در نتیجه بیماری زونا نمود پیدا می کند. افرادی که قبلا به بیماری آبله مرغان مبتلا شده اند در معرض ابتلا به بیماری زونا هستند.

به طور کلی با افزایش سن، خطر ابتلا به زونا نیز افزایش می یابد. احتمال ابتلا به این بیماری در افراد بالای 50 سال نسبت به سایر افراد بسیار بیشتر است. برای جلوگیری ازمبتلا شدن به بیماری زونا، درمانی وجود ندارد و حتی واکسن آبله مرغان نیز نتوانستت از بروز این بیماری پیشگیری کند. علایم این بیماری شامل چند بخش می شود که در ادامه با آن ها آشنا می شوید.درمان خانگي زونا چيست

این بیماری مسری می باشد. اما ویروس بیماری زونا را انتقال نمی دهد بلکه باعث بیماری آبله مرغان در کودکان، خانم های باردار و اشخاصی که قبلا بیماری آبله مرغان نگرفته باشد و یا واکسن آن را تزریق نکرده باشند، می شود. بایستی فرد مبتلا به زونا، تاول های خود را پوشانده و از تماس با سایر افراد نیز خودداری کند.

 اگر تا کنون واکسن نزده اید، برای زدن واکسن بایستی هیچ کدام از موارد زیر شامل شما نشود.

درد و سوزش در قسمتی هایی از پوست حس می شود و بعد از چند روز تاول های کوچک قرمزی در محل های درد ظاهر می شوند. به مرور تعداد این تاول ها بیشتر شده و رنگشان نیز تیره می شود. بیشتر بر روی پوست پشت و سینه این تاول ها دیده می شوند. البته ممکن است این تاول ها در اطراف چشم، پیشانی و یا قسمت های دیگر بدن هم بروز کنند.

علائمی مثل حالت تهوع، اسهال، دل درد که شبیه به علائم آپاندیس می باشد، احساس رخوت و سستی، تب و لرز کردن، داشتن درد و سوزش در نواحی صورت، سینه و شکم از علایم بیماری زونا هستند.

البته برای درمان زونا, بیماری با مشاهده تاول ها توسط پزشک قابل تشخیص می باشد و به ندرت نیاز به نمونه برداری از تاول ها و یا آزمایش خون می شود.

اضطراب و استرس، بیماری های که منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، مصرف داروهای ضد سرطان و یا سرکوب گر ایمنی بدن، بیماری ها و یا جراحی نخاع و بیماری های سرطان خون نیز از عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماری زونا را افزایش می دهند و درمان زونا را به تاخیر می اندازند.

از عوارض ابتلا به زونا حتی بعد از درمان، می توان به درد شدید به خصوص در سالمندان که تا ماه ها و یا حتی سال ها در رشته های عصبی و حسی محل تاول ها باقی می مانند، زخم شدن قرنیه چشم، عفونت در سیستم عصبی مرکزی و ایجاد عفونت در تاول های این بیماری اشاره کرد.

گاهی اوقات ویروس زونا به چشم حمله می کند که باعث بیماری زونای چشمی می شود که در واقع یک نوع بیماری التهابی بسیار شایع می باشد و اگر درمان زونا زودهنگام و به موقع انجام نشود منجر به کاهش بینایی و یا حتی کور شدن چشم به طور موقت و یا دائم می شود.

ممکن است این ویروس به گوش هم حمله کند در اینصورت شخص دچار اختلالاتی در شنوایی و یا تعادل می شود. همچنین ممکن است به نخاع و یا مغز هم حمله کرده و باعث بروز مشکلاتی برای شخص شود که البته این مورد نادر می باشد. البته با درمان زود هنگام و به موقع می توان از بروز آسیب های جدی جلوگیری کرد.

تجویز داروهای خوراکی و یا موضعی توسط پزشک، تا حدی درد و خارش های پوستی را کاهش می دهند. داروهایی مثل valacyclovir (والاسی کلوویر)، acyclovir (آسیکلوویر که پماد تبخال هم می باشد) و famcyclovir (فامسی کلوویر)، آفتوپلکس، میرتوپلکس، مسکن های خوراکی مثل قرص استامینوفن و استفاده از گرد تالک برای تاول ها از جمله این داروها هستند. استفاده از روش های زیر نیز به بهبود و درمان زونا و علایم آن کمک می کنند.

از زمان شروع علایم بیماری تا 10 روز بعد از آن، تاول ها بر روی پوست ظاهر شده و بعد از گذشت 2 تا 4 هفته تمامی آن ها از بین می روند. اگر سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف نباشد جای هیچ زخمی باقی نمی ماند در غیر این صورت جای زخم ها باقی خواهد ماند. خارش، درد و یا حتی سوزش نیز بعد از گذشت چند هفته تا چند ماه از بین خواهند رفت.

البته در افراد سالمند ممکن است درد و خارش حتی تا سال ها بعد از درمان زونا هم طول بکشد. دلیل این امر آسیب دیدن عصب ها در زیر پوست می باشد. گاهی اوقات عوارض بعد از زونا بسیار آزاردهنده می شوند و شخص دچار بی خوابی، افسردگی و کاهش وزن می شود.

در طب سنتی نیز برای درمان زونا ترکیب گیاهی موثری وجود دارد. این ترکیب شامل اسطوخودوس 25 گرم، خارخاسک 25 گرم، ریشه ایرسا 25 گرم و گل بنفشه 20 گرم می شود. تمامی داروهای گیاهی را با هم مخلوط و کمی نیم کوب کنید. سپس به 500 سی سی آب، 2 قاشق غذاخوری از این ترکیب را اضافه کنید. بعد از اینکه کمی جوشید آن را صاف کرده و قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از آن را میل نمایید. این روش درمانی عوارض جانبی نداشته اما باز هم قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید.

منبع : آرگا



چه عواملی به زیبایی پوست شما صدمه می زنند


تجربه یک تور خوب، هم تفریح، هم خرید با تور استانبول آژانس مسافرتی زیما سفر پارس



جشنواره های پاییزی چین



چطور جراحی زیبایی موفقی داشته باشیم؟



کرم نرم کننده دست و صورت جوجوبا مای


چگونه سفری ارزان به استانبول ترکیه داشته باشیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وبسایت

درمان خانگي زونا چيست



دکتر عطا حیدری فوق تخصص جراحی پلاستیک



خاصیت، بررسی رایگان خواص و مضرات مواد غذایی!

درمان خانگي زونا چيست
درمان خانگي زونا چيست
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *