درمان تپش قلب ناشي از استرس

دوره مقدماتی php
درمان تپش قلب ناشي از استرس
درمان تپش قلب ناشي از استرس

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

در روزی معمولی در حال انجام کارهای همیشگی‌تان هستید که خیلی ناگهانی ضربان قلبتان تند می‌شود. احساس می‌کنید قلبتان دارد از جا کنده می‌شود. شاید حتی کمی هم احساس سرگیجه داشته باشید و بدتر، فکر کنید الان است که قلبتان منفجر شود! حتما می‌ترسید نکند دچار حمله‌ی قلبی شده باشید و در همین حال گیج شده‌اید و اصلا نمی‌دانید چه کار باید بکنید.
در چنین حالتی به‌احتمال‌زیاد دچار «تپش قلب» شده‌اید، اصطلاحی که پزشکان برای توصیف شدت‌گرفتن ضربان قلب استفاده می‌کنند. فکرکردن به تپش قلب ترسناک است، اما در کمال تعجب باید بدانید که در بیشتر مواقع آسیبی وارد نمی‌کند. در این نوشته می‌خواهیم درباره رابطه و کنترل استرس و تپش قلب بیشتر بگوییم.

درمان تپش قلب ناشي از استرس

دوره مقدماتی php

افزایش ناگهانی ضربان قلب ممکن است علامت مشکلی قلبی باشد. در این موارد حتما با پزشکتان صحبت کنید. بااین‌حال گاهی اوقات مشاهده می‌شود که تپش قلب با استرس همراه است. درواقع تپش قلب و استرس با هم رابطه‌ی علت و معلولی دارند: ازطرفی تپش قلب می‌تواند علت استرس باشد و ازطرف‌دیگر در افرادی که از حملات استرسی رنج می‌برند، تپش قلب شایع‌تر است.
تپش قلب ممکن است به‌علت «ضربه‌های پرشی» یا حتی بدون دلیل رخ دهد. ممکن هم هست ناشی از استرس باشد یا اینکه بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد و درواقع خودش موجب استرس شود. تپش قلب مسئله‌ی دلهره‌آوری است که باعث می‌شود بیشترِ مردم فکر کنند حتما قلبشان مشکلی دارد.

تشخیص منشأ تپش قلب دشوار است، چون اغلب هیچ منشأ بخصوصی ندارد. کاملا مشخص است که استرس می‌تواند باعث تپش قلب شود و احتمالا علت اصلی آن توجه بیش‌ازحد فرد به ضربان قلب خود، همراه با افزایش آدرنالین است که ممکن است به‌طور تصادفی در افراد استرسی اتفاق بیفتد. این نوع تپش قلب اغلب موجب حمله‌ی هراس یا پنیک اتک می‌شود.
حملات هراس هم، می‌توانند باعث تپش قلب شوند. در طی حمله‌ی هراس، دو اتفاق رخ می‌دهد که منجر به افزایش ضربان قلب می‌شوند:

بااین‌حال حمله‌ی هراس و استرس به‌تنهایی منشأ تپش قلب نیستند. به همین دلیل گاهی اوقات تپش قلب به‌دلایلی رخ می‌دهد که به‌طور مستقیم به استرس مرتبط نیستند، اما تحت تأثیر استرس قرار دارند، مثل:

کافئین یکی از علت‌های شناخته‌شده‌ی تپش قلب است. افرادی که استرس دارند، بیشتر مستعد ابتلا به تپش قلب‌اند و کافئین هم این امر را تقویت می‌کند.

هم الکل و هم نیکوتین می‌توانند موجب تپش قلب شوند. این دو، هم بر افرادی اثرگذارند که استرس دارند و هم بر افراد بی‌استرس. بااین‌حال، افرادی که استرس دارند، بیشتر به بدن خود «حساسیت» پیدا می‌کنند و به همین دلیل تپش قلب را با مشکلات حاد قلبی مرتبط می‌دانند.

ورزش‌ هم یکی از عواملی است که می‌تواند تپش قلب را تقویت کند. جالب اینجاست که امکان بروز تپش قلب، هم قبل و هم بعد از ورزش وجود دارد، اما در طول آن خیلی شایع نیست. به‌احتمال‌زیاد، علت این موضوع، این است که بدن «متوجه» می‌شود طی ورزش، ضربان قلب‌ افزایش پیدا می‌کند و درنتیجه آن را توجیه می‌کند، درحالی‌که قبل و بعد از ورزش، هیچ توجیهی برای تپش قلب وجود ندارد.

البته فراموش نکنید که تپش قلب صرفا به‌معنی افزایش سرعت ضربان قلب نیست؛ این افزایش باید به‌حدی باشند که متوجه تپش‌های قلبتان بشوید. به همین دلیل این عوامل که خیلی هم رایج هستند و تقریبا همه را تحت تأثیر قرار می‌دهند، خودبه‌خود نمی‌توانند باعث بروز تپش قلب یا استرس شوند. همان‌‌طور که گفتیم، در تپش قلب، ضربان قلب به‌حدی بالا می‌رود که کاملا متوجه آن می‌شوید.
علاوه‌براینها، مجموعه‌ای از مشکلات قلبی هم وجود دارند که خیلی خطرناک نیستند، ولی می‌توانند باعث تپش قلب شوند. مثلا پرولاپس (افتادگی) دریچه‌ی میترال می‌تواند منجر به تپش قلب شود، اما به‌خودی‌خود خطرناک نیست و در اکثر موارد کاملا بی‌ضرر است. همچنین برخی بیماری‌های قلبی هم می‌توانند موجب تپش قلب شوند. در بعضی موارد، خودِ تشخیص بیماری قلبی می‌تواند باعث بروز تپش قلب مرتبط با استرس شود.

قبل از هرچیز باید پزشکتان حتما شما را معاینه کند. مسائل مربوط به سلامت قلب شوخی نیستند. اما گاهی وقت‌ها بعد از اینکه دکتر خیالتان را از سلامت قلبتان راحت می‌کند، معمولا این فکر به سرتان می‌زند که نکند دکتر اشتباه کرده باشد. استرس هم به بدترشدن وضعیت دامن می‌زند. بنابراین ویزیت پزشک به‌تنهایی نمی‌تواند شما را آرام کند.

اگر از مشکل تپش قلب رنج می‌برید، با کارهای زیر از تبدیل‌شدن تپش قلب به حمله‌ی هراس جلوگیری کنید:

گاهی وقت‌ها تپش قلب آن‌قدر شدید می‌شود که احساس سرگیجه یا گیجی به فرد دست میٰ‌دهد. چنین شخصی فکر می‌کند نمی‌تواند راه برود. در این حالت اگر می‌توانید، بلند شوید و چند قدم راه بروید. پیاده‌روی به جریان خون کمک می‌کند و ظاهرا برای تپش قلب مانند آرام‌بخشی طبیعی عمل می‌کند.

یادتان باشد که توجه بیش‌ازحد به ضربان قلب می‌تواند تپش قلب را بدتر کند. وقتی دائما درمورد ضربان قلبتان فکر کنید، فکرکردن درمورد چیزهای دیگر سخت است. اما می‌توانید با انجام فعالیت‌هایی که ذهنتان را منحرف می‌کنند، حواستان را از ضربان قلبتان پرت کنید، مثلا به یکی از دوستانتان زنگ بزنید، چون صحبت‌کردن با کسی که دوستش دارید، آرامش‌بخش است و می‌تواند از فکرکردن زیاد درمورد ضربان قلب جلوگیری کند.

تپش قلب به‌تنهایی نمی‌تواند موجب استرس شود. درواقع چون افراد تپش قلب را نشانه‌ی بیماری قلب می‌دانند، دچار استرس می‌شوند. به همین دلیل تنفس صحیح بسیار اهمیت دارد. آرام و کنترل‌شده نفس بکشید تا از تنفس سریع (hyperventilation) جلوگیری کنید. خمیازه یا نفس‌های عمیق بکشید، زیرا اگرچه ممکن است بدنتان به اکسیژن بیشتری احتیاج نداشته باشد، اما گاهی این احساس به انسان دست می‌دهد که به‌اندازه‌ی‌کافی اکسیژن وارد بدنش نشده است.

کافئین آن‌قدرها هم بد نیست که بیشترِ کارشناسان ادعا می‌کنند، اما هیچ شکی در این نیست که می‌تواند اکثر افراد مبتلا به استرس را دچار ترس کند. روزی یک فنجان قهوه اشکالی ندارد، اما هرچه بیشتر شود، خطر تپش قلب و استرس هم بیشتر خواهد شد.

نوشیدن آب، نوعی تسکین‌دهنده‌ی طبیعی است. ظاهرا آب خنک اثر آرامش‌بخشی بر بدن دارد. ازآنجاکه کمبود آب هم ممکن است یکی دیگر از علل تپش قلب باشد، این امکان وجود دارد که با نوشیدن آب، ضربان قلب نیز کاهش پیدا کند.

بااین‌حال نکته‌ ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که درصورتی‌که از قبل، استرس داشته باشید، هیچ‌کدام از اینها نمی‌توانند تپش قلب را به‌کلی قطع کنند. فراموش نکنید تمرکز بیش‌ازحد روی ضربان قلب می‌تواند موجب تپش قلب شود. همچنین افرادی که سابقه‌ی حملات هراس داشته‌اند، به‌طورکلی بیشتر مستعد ابتلا به تپش قلب هستند. حتما فعالیت‌های کاهنده‌ی استرس را هم دنبال کنید.

برگرفته از: calmclinic

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

سلام
ممنون فرنوش. مختصر و مفید بود.

درود و سپاس… مطلب کامل و مفیدی بود!!
خصوصا راهکار ها ??

سلام خوشحالم که براتون مفید بوده.

سلام
مثل همیشه عالی.
در پناه خداوند باشید

سلام سپاس فراوان.

استرس

درمان تپش قلب ناشي از استرس

علائم معده درد عصبی و را‌ه‌های درمان آن


حملات پانیک چیست؛ از نشانه‌ها تا درمان

درمان استرس و اضطراب با ‍‍۱۹ راهکار طبیعی


۱۰ نکته برای کاهش استرس


چطور بر ترس از رانندگی غلبه کنیم؟

آخرین مطالب

علائم خار پاشنه چیست؛ علت و درمان خار پاشنه


چطور ایمیل تأثیرگذارتری بنویسیم؟

خواص کرن بری؛ ۴ خاصیت درمانی این سوپر غذای سرشار از انواع ویتامین

۱۰ اشتباهی که شرکت‌های کوچک و متوسط مرتکب می‌شوند

پاک کردن تتو با لیزر؛ مراحل، روش‌های جایگزین و عوارض آن

ترین های جهان

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

بهترین فیلم های تاریخی جهان که حقیقت را به شما نمایش می‌دهند

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خانه >> مقالات روانشناسی و ضمیر ناخودآگاه >> درمان تپش قلب و اضطراب

سلام خدمت شما همراهان همیشگی سابلیمیران

امروز می خواهیم در مورد درمان تپش قلب و اضطراب بیشتر بدانیم.

یکی ازعوامل تپش قلب خصوصا در زنان و جوانان استرس و اضطراب های روزمره و بعضا پنهان افراد است که موجب این حالت ناخوشایند می شود.

افرادی که استرس و اضطراب های طولانی مدتی را در روز تجربه می کنند مستعد ابتلا به تپش قلب نامنظم (آریتمی) هستند.

درمان تپش قلب ناشي از استرس

آریتمی حالتی است که در آن فرد بدون اینکه تحرک خاصی را انجام داده باشد و یا نگران باشد تپش قلبی نامنظم و اغلب تند دارد که برایش عجیب است.!

اگر که در روز گاهی اوقات بی دلیل دچار این حالت می شوید حتما به پزشک مراجعه کنید چون آریتمی در واقع بی نظمی در کار قلب است و بی نظمی در قلب بر تمام بدن اثر گذار است.

تپش قلب به مرور زمان عضله قلب را ضعیف می کند و منجر به نارسایی های قلبی شدید یا خفیف می شود.

اما مهمترین دلیل ابتلا به این مشکل استرس و اضطراب است و ما باید در درجه اول استرس و اضطراب مان را کنترل کنیم.

همچنین ملاحظه کنید آلبوم مخصوص درمان استرس و اضطراب با قدرت ضمیر ناخودآگاه

1- هر گاه احساس می کنید ضربان قلبتان نامنظم شده شروع به نفس عمیق کشیدن کنید.

این کار بهترین تسکین دهنده ضربان و طبیعی ترین راه است.

2- از گیاه دارویی معروف زالزالک استفاده کنید.

این گیاه فوق العاده همیشه مقوی قلب و کاهنده تپش قلب ناشی از استرس و اضطراب است.البته حتما در صورتی که مشکل تان جدی است در استفاده با پزشک مشورت کنید.

3- ورزش های هوازی انجام دهید.

ورزش های هوازی منجر به باز شدن رگ ها و کاهش فشار خون و استرس می شود.تمرینات ورزشی موثرترین راه در درمان تپش قلب و اضطراب هستند.

کانال تلگرام سابلیمیران: sublimiran@

آیدی تلگرام ادمین:suplimir@

ایمیل: sublimiraninfo@gmail.com

برای ارتباط با ما از طریق روش ها و شبکه های اجتماعی دیگر لطفا به صفحه پشتیبانی و ارتباط با ما مراجعه کنید




در اغلب موارد زمانی که قلب سالم باشد، تپش قلب مشکلی به بار نمی آورد، اما با این حال نباید تپش های تند، مداوم و طولانی مدت را نادیده گرفت.

 

درمان تپش قلب ناشي از استرس

در این مطلب چند راهکار ساده برای کاهش و آرام کردن تپش قلب داریم. لطفا با ما همراه باشید.

 

1- بنشینید و نفس عمیق بکشید

اگر احساس می کنید که بدون انجام فعالیت بدنی خاصی، قلب تان تند می زند و اگر سابقه ی بیماری قلبی ندارید، اولین کاری که برای غلبه بر این وضعیت باید انجام دهید این است که آرامش خود را حفظ کنید. در حالت کلی افراد آرام کمتر دچار تپش قلب می شوند.

چه باید کرد؟

بنشینید و به آرامی نفس عمیق بکشید، به طوری که در هر بار تنفس شکمتان کاملا حجیم شود. چند دقیقه تنفس آرام و منظم باعث می شود که ضربان قلب به حالت عادی برگردد.

 

تنفس روی سیستم عصبی خودکار که ضربان قلب را تنظیم می کند، تاثیر می گذارد. باید بدانید که هنگام دم ضربان قلب به آرامی افزایش یافته و هنگام بازدم ضربان قلب کاهش می یابد.

 

2- از نوشیدن قهوه بپرهیزید

در بین برخی افراد نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، چای و کولاها و حتی شکلات سیاه باعث بروز تپش قلب می شود و یا آن را تشدید می کند.

 

توجه داشته باشید که مصرف الکل و دخانیات نیز می توانند جزو این عوامل باشند.

 

چه باید کرد؟

اگر افزایش ضربان قلب تان بعد از مصرف این قبیل نوشیدنی ها اتفاق می افتند، بهتر است بعد از این نوشیدنی ها آب مصرف کنید تا راحت تر و زودتر دفع شوند.

توصیه می کنیم از مصرف سیگار و الکل به شدت بپرهیزید.

 

3- از گیاه زالزالک استفاده کنید

برای کاهش تپش قلب (در صورتی که قلب سالم باشد)، مصرف برخی از گیاهان مانند زالزالک موثر است. اگر تپش قلبتان به دلیل استرس و مشکلات عصبی باشد، می توانید به این گیاه اعتماد کنید.

 

مزیت زالزالک این است که مورد منع مصرف خاصی ندارد.

 

روش استفاده

برای هر فنجان آب جوش، یک تا دو قاشق غذاخوری گل خشک زالزالک بریزید و اجازه دهید دم بکشد. می توانید روزانه بین 2 تا 3 بار از این دم کرده میل کنید.

توجه داشته باشید که حدود شش هفته طول می کشد تا این گیاه، تاثیر مثبت خود را نشان دهد.

 

توصیه می کنیم زمانی که برای اولین بار دچار تپش قلب شدید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مصرف هر نوع گیاه یا دارویی، از بی خطر بودن تپش قلب تان مطمئن شوید.

 

4- پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید

ورزش منظم برای قلب مفید است و شما را از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نجات می دهد.

 

درمان تپش قلب ناشي از استرس

علاوه بر این ورزش باعث گشادتر شدن رگ ها شده و فشار خون و میزان هورمون های استرس را کاهش می دهد.

 

چه باید کرد؟

برای تقویت قلب تان بهتر است ورزش های سبک و طولانی (حداقل نیم ساعت) مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا انجام دهید تا مقاومت بدن و بخصوص قلب تان بالا برود.

 

5- ماهی چرب بیشتری میل کنید

ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی و ساردین سرشار از امگا3 ها بوده و برای بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق بسیار مفید هستند.

 

این ماهی ها مانع از چسبندگی پلاکت های خون می شوند و از تشکیل لخته های خونی و خطر بروز آنفارکتوس میوکارد(سکته قلبی) پیشگیری می کنند.

 

چه باید کرد؟

مصرف منظم ماهی برای قلب و عروق شما مفید است و تپش قلب نازنین تان را آرام می کند.

 

6- تپش قلب به همراه علائم دیگر: حتما به پزشک مراجعه کنید

در اغلب موارد، تپش قلب اگر بدون بروز علائم دیگر باشد، خطرناک نیست. این مسئله معمولا بعد از ورزش یا احساسات شدید بروز می کند و طبیعی است.

 

با این حال اگر بدون دلیل خاصی دچار تپش قلب می شوید و این مشکل به طور مکرر بروز می کند و شما را از کار و زندگی می اندازد یا اینکه باعث نگرانی تان می شود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت تپش قلب تان را بررسی کند، چون احتمال دارد در معرض بیماری های قلبی باشید.

 

توجه داشته باشید اگر تپش قلب تان با علائم دیگری مانند سرگیجه، درد قفسه سینه یا مشکلات تنفسی همراه باشد، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید، چون تمام این علائم نشان دهنده بروز آنفارکتوس میوکارد است.

در صورت مشاهده این علائم در خود و اطرافیان تان، بدون فوت وقت با اورژانس (115) تماس بگیرید.

 

آزمایشات پزشکی برای تشخیص تپش قلب

رایج ترین روش برای تشخیص دلیل تپش قلب، الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب است. با این روش می توان فعالیت های الکتریکی قلب را ثبت کرد.

از دیگر روش های تشخیصی تکمیلی می توان به اکوکاردیوگرافی اشاره کرد.

 

البته روش های دیگری نیز وجود دارد که پزشک بر حسب شرایط شما تجویز خواهد کرد.

اگر تپش قلب خود را غیرعادی ارزیابی می کنید، حتما به پزشک مراجعه کرده و سلامت قلب تان را بررسی کنید.

فاطمه مهدی پور

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

ضربان خیلی تند یا کند قلب

نکاتی درباره ی تپش قلب

مشکل تپش قلب

چطور نبض‌تان را بررسی کنید؟

کاهش ضربان قلب؛ علل و عوارض

کاهش ضربان قلب؛ تشخیص و درمان

مراقب باتری قلب تان باشید

بیماران قلبی چه آزمایشاتی باید بدهند؟

صدای غیرطبیعی قلب؛ علل و علائم

صدای غیرطبیعی قلب، تشخیص و درمان

 

فال کارت یک فال جدید ، ارائه شده از سایت نیک صالحی می باشد و طرح ، شرح و  تعداد کارتها کاملا اختصاصی می باشد. این فال برای اولین بار  توسط سایت نیک صالحی تولید شده ، و هیچ ارتباطی به فالهای مشابه ندارد. فال کارت متشکل از ۶۰ کارت ، یعنی چهار گروه ۱۵ تایی می باشد که برای گرفتن فال  به طور تصادفی سه ، پنج الی هفت کارت را از میان آنها انتخاب میکنیم .

برای گرفتن فال کارت ابتدا به مدت چند ثانیه افکار خود را متمرکز کرده و به چیزی فکر نکنید .

در پایین صفحه ۶۰ کارت در چهار دسته ی پانزده تایی ، به پشت ، نمایش داده شده ، شما باید از بین آنها هفت کارت انتخاب کنید که بعد از انتخاب هر کارت در قسمت نتیجه ی فال ،  توضیحات آن  ظاهر میشود . (دقت  کنید که با هر کلیک فقط و فقط یک کارت ظاهر میشود  ، شما میتوانید تعبیر آن را یکی یکی و یا پس از پایان هفت انتخاب از قسمت نتیجه ی فال مطالع کنید .

درمان تپش قلب ناشي از استرس

جهت گرفتن دوباره فال  روی دکمه فال مجدد ، در پایین همین صفحه کلیک کنید و  مراحل بالا را تکرار کنید .

 

بیننده گرامی ،  اعتقاد به فال و فالگیری چیزی جز جهل و خرافه پرستی نیست ، لطفا به این قسمت فقط و فقط به عنوان سرگرمی نگاه کنید. 

ضمنا سایت نیک صالحی ، هیچ گونه فعالیتی در زمینه گرفتن فال به صورت حضوری و تلفنی ندارد .

©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .

دکتر حسن جوادزادگان در حاشیه برگزاری هشتمین کنگره بین المللی قلب و عروق رضوی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تپش قلب در زنان یا جوانان ناشی مشکلات و مسائل روحی و استرس یا اضطراب هایی است که فرد در طول زندگی با آن مواجه می شود و ضروری است که آریتمی یا تپش قلب با روش های درمانی موجود کنترل شود.وی اظهار کرد: اگر آریتمی قلب تشدید و تعداد ضربان قلب افزایش یابد و به مدت طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است در عملکرد عضله قلب تاثیر سوء بگذارد و منجر به نارسایی قلبی شود.جوادزادگان بیان کرد: در این شرایط بیمار برای درمان پروسه سختی را باید تحمل کند و ممکن است در برخی موارد تحت عمل جراحی قرار گیرد.متخصص قلب و الکتروفیزیولوژیست گفت: تپش قلب یک احساس ناراحت کننده و نامساعد است که طی آن قلب با سرعت زیاد و به صورت نامنظم می تپد. وی اضافه کرد: اگرچه تپش قلب ممکن است به دلیل مشکلات قلبی بروز کند اما در بسیاری موارد به دلیل استرس، اضطراب و همچنین مصرف مواد تحریک کننده مانند کافئین و نیکوتین و حتی اختلالات هورمونی نیز می تواند ایجاد شود. جوادزادگان خاطرنشان کرد: افرادی که به طور دائم استرس و اضطراب را تجربه می کنند، دچار تپش قلب می شوند بنابراین باید اقدامات پیشگیرانه و درمانی را برای آنان انجام داد.وی اظهار کرد: برای این افراد در مرحله اول درمان غیرداروئی و در مراحل بعدی درمان داروئی تجویز می شود اما اگر بیمار بهبود نیافت، استفاده از وسایل و تجهیزات پزشکی یا بستری در بیمارستان برای برخی از آریتمی ها انجام می گیرد.جوادزادگان گفت: در برخی از بیماران روان درمانی و در برخی دیگر دارودرمانی بسیار کمک کننده است و وضعیت تپس قلب بیمار را به حالت عادی برمی گرداند.به گفته وی، نفس عمیق و آرامش می تواند به کاهش سرعت قلب و تپس کمک کند.متخصص قلب و الکتروفیزیولوژیست تاکید کرد: هرگاه افراد ضربان قلب نامنظمی داشته و درد خفیفی در قفسه سینه احساس کردند و در کنار آن ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی مانند فشارخون و کلسترول خون بالا داشتند حتما باید به متخصصان قلب مراجعه کنند.وی گفت: بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی، تشخیص زودهنگام و سریع و همچنین مدیریت و درمان بیماری است.جوادزادگان به جوانان توصیه کرد: ورزش و تحرک کافی، تغذیه مناسب و سالم، سبک زندگی صحیح، دوری از استرس و اضطراب، دوری از استعمال دخانیات، کنترل بیماری دیابت و فشارخون را برای داشتن سلامت قلبی همواره مورد توجه قرار دهند.هشتمین کنگره بین المللی قلب و عروق رضوی از ششم تا هشتم مردادماه در بیمارستان رضوی در حال برگزاری است.علمی **1354**1834

علمی آموزشی

پزشکی

قلب و عروق

استرس

درمان تپش قلب ناشي از استرس

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

آشنایی با نشانه ها، پیشگیری و روش های درمانی تپش قلب

ضربان قلب تند به چه ضربانی اطلاق می شود؟

ضربان قلب تند یا سریع به ضربانی گفته می شود که سریعتر از حد نرمال بتپد. ضربان قلب نرمال بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب به سرعتی بالاتر از 100 تپش در دقیقه اطلاق می شود.

وقتی ورزش می کنید یا فعالیت دیگری انجام می دهید، قلب شما به طور طبیعی سریعتر خواهد تپید. این مسئله باعث می شود قلبتان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت های بدن برساند.

وقتی می ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می کنید هم ضربان قلبتان بالاتر می رود.

درمان تپش قلب ناشي از استرس

کسانیکه می توانند ضربان قلب خود را حس کنند احتمالا دچار تپش قلب هستند. این مشکل می تواند به خاطر استرس، اضطراب، یا مصرف برخی داروها یا می تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتما باید این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.

تندی ضربان قلب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:

عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه
عفونت خونی که می تواند منجر به تب شود
کم خونی
پایین بودن فشار خون
بی آبی بدن
مصرف الکل یا کافئین
داروهای ضد اشتها
اختلالات تیروئید
اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب
علائم:

ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلبتان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلبتان را حس کنید.
ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید.
ممکن است احساس کنید قلبتان در سینه یا گلو می کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلبتان در سینه می لرزد.
اگر کم خونی داشته باشید، احتمالا احساس خستگی و ضعف بیش از حد میکنید و انجام فعالیت ها روزانه برایتان دشوار می شود.
برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان نمی دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فورا درخواست کمک کنید.
اگر تندی ضربان قلبتان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیت، دچار تنگی نفس شوید.
در تپش قلب هایی که از تنگی نفس ناشی می شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.
اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند به خصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفح کنید.
چه باید بکنید:

حتما باید پزشکتان را درمورد داروهای دیگری که مصرف می کنید (حتی داروهای غیرتجویزی، ویتامین ها یا دروهای گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشکتان از آسپیرین یا داروها حاوی آسپیرین استفاده نکنید.
اگر سابقه دیابت، یا بیماری های کبد، کلیه و قلب دارید، آنرا با پزشکتان درمیان بگذارید.
اگر در خانواده تان –فامیل درجه یک و دو– سابقه بیماری های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا وجود دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. درصورت وجود چنین بیماری هایی در خانواده تان، حتما پزشکتان را مطلع کنید.
کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می کشید، حتما باید آنرا کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلا به تخریب رگ های قلب را نیز افزایش می دهد.
مصرف کافئین و الکل نیز می تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود. مصرف کافئین و الکل را در برنامه غذاییتان کاهش دهید و احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.
حتما تحت نظارت پزشکتان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا، یا فعالیت های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزنتان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می کند.
از تکنیک های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطرابتان استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می کنید، به محیطی آرام بروید و چشمانتان را ببندید. به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیزهایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می دهد.
اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک قطع نکنید و دقیقا طبق تجویز پزشکتان آنرا مصرف کنید.
اگر مصرف یک وعده از قرصتان را فراموش کردید، حتما با پزشکتان در میان بگذارید.
اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می کنید، به ویژه اگر حاد باشند، حتما پزشکتان را از آن وضعیت آگاه کنید.
داروهایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

بازدارنده های ACE : این داروها به باز کردن و گشاد کردن رگ های خونی کمک می کند. فشارخونتان را پایین آورده و جریان خون به کلیه ها و سراسر بدن تقویت می کند. درصورت وجود دیابت یا پروتئین در ادرارتان برای محافظت از کلیه ها، پزشک معالجتان همچنین ممکن است داروهای زیر را تجویز کند: Enalapril Maleate (Vasotec)، Lisinopril (Zestril، و (Fosinopril Sodium (Monopril.
داروهای ضد اضطراب: اگر بالا رفتن ضربان قلبتان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می شوند، برای شما تجویز کند. این داروها به آرام کردن شما کمک می کند. این داروها را حتما باید درصورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این داروها علائم شما را تخفیف نداد، حتما با پزشکتان در میان بگذارید.
داروهای Beta-blocker: این داروها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرد. درصورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا بودن فشارخون این دارو برای شما تجویز می شود. برخی نمونه های این دارو عبارتند از: (metoprolol (Lopressor)، Propanolol (Inderal و Atenolol (Tenormin).
بلاکرهای شبکه ای کلسیم: این داروها برای درمان دردهای سینه، فشارخون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز می شود. این داروها ضربان قلب را کند می کند. برخی از انواع متداول آن عبارتند از: Verapamil HCL (Calan)، و (Diltiazem (Dilacor.
دیگوکسین (Digoxin): این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان های قلب، کار می کند. این دارو گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد.
داروهای ادرارآور (Duretics): این داروها با وادار کردن شما به ادرار کردن اب اضافه بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری می کند. برخی نمونه های این دارو عبارتند از: furosemide (Lasix)، Hydrochlorthiazide. این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر تجویز شود.
به هیچ عنوان به طور ناگهانی مصرف هیچیک از این داروها را متوقف نکنید چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.
چه موقع از پزشک کمک بخواهید:

تب 100.5 درجه فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه های احتمالی عفونت).
تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه سینه، ورم کردن لب ها یا گلو
حس کردن تند شدن ضربان های قلب
هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهایتان را عوض کرده باشید
ورم غیر طبیعی پاها
اضافه کردن وزن بیشتر از 2 تا 6 کیلو در یک هفته
نکته: شدیدا توصیه می شود که درمورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی داشته و نمی تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاحدید پزشک شما باشد. / مردمان

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما – مجله اینترنتی ریموژ

درمان تپش قلب ناشي از استرس
درمان تپش قلب ناشي از استرس
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *