درمان افسردگي

دوره مقدماتی php
درمان افسردگي
درمان افسردگي

زندگی همه نوع آدم را از ثروتمند و فقیر تا پزشک و وکیل را به این سو و آن سو می‌کشد. در زندگی گاهی به اوج می‌رسیم و گاهی به پایین‌ترین نقطه! در این میان هستند کسانی که به افسردگی دچار می‌شوند و روزها را با بی حوصلگی پشت سر می‌گذارند.

درمان افسردگی‌هایی که خیلی جدی به نظر نمی‌‎رسند، چند روزی بیشتر طول نمی‌کشند(مثل غصه خوردن، بی‌حوصله بودن و توی رختخواب کز کردن). با استفاده از روش‌های بسیار ساده درمان افسردگی‌ می‌توان نتایج مطلوبی به دست آورد.

اگر یکی از نزدیکان شما افسرده شود. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید، چیست؟

روبرت جاف می‌گوید: «به حرف‌هایش گوش کنید. او بیش از هر چیزی دیگری به کسی احتیاج دارد که حرف‌هایش را خوب گوش کند.»

درمان افسردگي

دوره مقدماتی php

اگر یکی از افراد خانواده یا دوستان نزدیک شما دچار افسردگی شد و در این مورد حرفی نزد. به توصیه دکتر جاف به سراغش بروید و از او بپرسد افسرده‌ای؟ بهتر است سوال‌هایتان پاسخ‌های باز داشته باشد. مثلاً بگویید: «اولین بار که افسرده شدی کی بود؟» این سوال خوبی است. زیرا با دانستن زمان شروع افسردگی، می‌توان به پیامدهای آن پی برد.

دکتر جاف توصیه‌های سودمند دیگری هم دارد که عبارتند از:

اگر فکر می‌کنید بی‌حوصله و بی‌روحیه شده‌اید و به زندگی امیدوار نیستید، یکی از چند روش مطمئن زیر را امتحان کنید تا شور و شوق خود را باز یابید. در ادامه 15 روش درمان افسردگی بدون دارو را با مطالعه کنید.

اگر دچار افسردگی شده‌اید باید بدانید که برای درمان افسردگی‌ نباید به اطراف توجه کنید بلکه باید خوش باشید! اگر بی‌حوصله هستید هیچ چیز دیگری به‌غیر از شادی نمی‌تواند شما را از این حالت خارج کند. پس به به آنچه در اطرافتان می‌گذرد، توجه نکنید و خوش باشید.

بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) می‌گوید: «فقط دو چیز است که در این دنیا راه گریز ندارد : مرگ و مالیات» او یک چیز دیگر را فراموش کرده: ناراحتی!دکتر ویلیام نوس می‌گوید: «قبول کنید که کمی ناراحتی، واقعاً اهمیتی ندارد.» دکتر فرد استراس بورگر در ادامه می‌گوید: «بپذیرید که احساس پریشانی زودگذر است و از این که ناراحت هستید خود را بیشتر نرنجانید.»

با قدم زدن و غصه خوردن در خانه، افسرده‌تر هم می‌شوید. پس توصیه می‌کنیم از خانه بیرون بزنید و کاری را که دوست دارید، با جنب و جوش انجام بدهید. می‌توانید پیاده‌روی یا دوچرخه سواری کنید. به یکی از دوستان خود سر بزنید. شطرنج بازی کنید. مطالعه کنید. یا فقط نقش یک فرد نیکوکار را به خود بگیرید. با این همه تماشای برنامه‌های تلویزیون و پیچاندن دکمه آن، احتیاج به جنب و جوش ندارد.

فکر کنید ببینید انجام چه کارهایی شما را سرگرم می‌کند. بهترین راه این است که فعالیت‌های مورد علاثه خود را روی کاغذ بنویسید، البته مساله این است که هنگام ناراحتی و بی‌حوصلگی هیچ کاری لذت بخش نیست. پس چه کار باید کرد؟ دکتر یوجین والکر تهیه فهرستی از فعالیت‌هایی که قبلاً از انجام آن‌ها لذت می‌بردید را توصیه می‌کند. پس از آن یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و انجام دهید.

دکتر بونی استریکلند (استاد روانشناسی دانشگاه ماساچوست) می‌گوید: «صحبت کردن با دیگران و بیان احساسات شخصی همیشه به شما کمک می‌کند تا احساس خوبی داشته باشید. دوستانی را برای صحبت کردن انتخاب کنید که به شما توجه داشته باشند و با آن‌ها درد دل کنید.»

اگر صحبت از مشکلات باعث بغض شما می‌شود، خوب گریه کنید. دکتر روبرت جاف می‌گوید: «گریه شما را کاملاً راحت می‌کند. مخصوصاً اگر علت آن را بدانید.»

وضعیت خود را با دقت بررسی کرده و در صدد رفع مشکل خود باشید. دکتر استراس بورگر می‌گوید: «در بسیاری از مواقع اگر منشأ افسردگی خود را درست تشخیص بدهید، احساس شما خیلی بهتر خواهد شد. وقتی مشکل خود را می‌دانید، می‌توانید اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهید.»

اگر تلاش کردید ولی نتیجه نداد، کار دیگری را شروع کنید. دکتر آرنولد گسل می‌گوید: « ما بزرگترها هم مثل بچه‌های کوچک و بزرگ درباره چند سال بعد عمرمان حرف‌هایی می‌زنیم و گاهی هم به حرف کوچک‌ترها گوش می‌کنیم؛ هر چند می‌دانیم گذشت زمان غیرواقعی بودن آن‌ها را نشان می‌دهد.» دنبال کردن اهداف نامشخص می‌تواند، موجب افسردگی شود. در این شرایط فقط می‌توانید بگویید: «نهایت آنچه از دستم بر می‌آمد، انجام دادم و دیگر آن را انجام ندهید.»

تحقیقات بی‌شماری نشان می‌دهند که ورزش می‌تواند برای غلبه بر افسردگی مفید باشد. اگر شما تا حالا به طور مرتب ورزش می‌کردید و تناسب جسمانی خوب ولی ضعیف روجی بدی داشته‌اید، به توصیه دکتر گسل ورزش کنید تا کنید تا کاملاً خسته شوید. ورزش یکی از روش‌های مناسب برای از بین بردن حالت عصبی شماست.

دکتر الن مک گراث می‌گوید : «یکی از بهترین راه‌های بیرون ریختن احساسات نوشتن آن‌ها بر روی کاغذ و یا حتی بهتر از آن نقاشی کردن آن‌ نقاشی کردن آن‌هاست. اگر پس از این که چیزی شما را ناراحت کرد، فوراً بنشینید و شروع کنید به نقاشی کردن، از احساسی که به شما دست می‌دهد، تعجب خواهید کرد. از رنگ‌های مختلف استفاده کنید. انتخاب رنگ قرمز می‌تواند دلالت بر عصبانیت، مشکی نشانه ناراحتی و خاکستری دلالت بر نگرانی داشته باشد.»

برای این که غم و غصه را فراموش کنید، کافی است که به چیز دیگری فکر کنید. برای این منظور، دکتر نوس پیشنهاد می‌د که کار واقعاً کسل کننده‌ای را در نظر بگیرید و انجام دهید. چه کاری؟ مثلاً کاشی‌های حمام خود را با برس تمیز کنید، یا یک صفحه از کتابی را چندین بار پشت سرهم بخوانید.

مشغله زندگی در قرن بیستم کم نیست. اگر فکر می‌کنید علت اصلی افسردگی شما به خاطر زمان‌بندی کردن بیش از حد امور است، دکتر استریکلند می‌گوید: «استراحت کنید و برای کارهای خود مثل حمام آب گرم یا ماساژ وقت بیشتری بگذارید.»

دکتر روبرت براون می‌گوید: «هنگامی که افسرده هستید، اصلاً نمی‌توانید قدرت تشخیص خوبی داشته باشید. او توصیه می‌کند که تصمیم‌های مهم زندگی را بگذارید برای زمانی که حالتان بهتر شد. در غیر این صورت تصمیم اشتباه می‌گیرید. که بدون شک باعث ناراحتی بیشتر شما می‌شود.»

دکتر نوس می‌گوید: «وقتی ناراحت هستید آمادگی آ« را دارید که نراحتی خود را فوراً به دیگران نشان دهید. ولی این کار را نکنید. چون ممکن است دیگران هم حال شما را داشته باشند و ناراحتی خود را نشان بدهند.»

دکتر نوس می‌گوید: «ولخرجی زیاد هم درست مانند پرخاش کردن به دیگران، نتیجه عکس دارد. به عبارت دیگر به همان اندازه که خرید زیاد می‌تواند باعث خوشحالی شما شود. هنگام پرداخت صورت حساب‌ها هم ‌می‌تواند مایه نگرانی باشد.»

دکتر نوس هشدار می‌دهد که خوردن زیاد هم نتیجه عکس می‌دهد. شاید در لحظه خوردن احساس شما خوب باشد. ولی وقتی که شکم و چربی بیاورید باعث افسردگی شما می‌شود. اگر نمی‌توانید جلو شکم خود را بگیرید، برای مقابله با پرخوری از خانه بیرون بزنید.

هشدار پزشکیچه موقع به پزشک روانشناس مراجعه کنیم؟اگر افسرده و بی‌حوصله شده‌اید و علی رغم استفاده از همه روش‌های درمانی که می‌دانستید، این احساس همچنان شما را راحت نمی‌گذارد، لازم است که به یک متخصص روانشناسی مراجعه کنید. متخصصان روانشناسی توصیه می‌کنند که در صورت مشاهده حداقل چهار مورد زیر برای مدت بیش از دو هفته، حتماً به پزشک روانشناس مراجعه کنید.- ناراحتی، نگرانی یا احساس بی‌عرضگی به طور دایم.- احساس ناامیدی و یا بدبینی.- احساس گناه، به درد نخور بودن و یا بی‌پناهی.- بی‌علاقگی یا لذت نبردن از فعالیت‌های روزمره، از جمله ارتباط جنسی.- اختلالات خواب از قبیل بی‌خوابی، زود بیدار شدن و یا خواب ماندن.- اختلالات گوارشی(نظیر کم و زیاد شدن اشتها و یا بی‌اشتهایی. کمبود یا اضافه وزن).- کم شدن انرژی، خستگی زیاد و یا احساس کم کردن مسئولیت.- فکر کردن به مرگ یا خودکشی یا تلاش برای خودکشی.- بی‌قراری و یا تحریک پذیری.- مشکل داشتن در تمرکز، به یاد آوردن مطالب و یا تصمیم‌گیری‌ها.

آیا مطلب ” 15 روش برای درمان افسردگی‌، درمان افسردگی بدون دارو! ” برای شما مفید بود ؟

جویدن ناخن عادت ناپسندی است و باید بدانید که این عادت مشکلات جدی ای را در بلند مدت در سلامت و […]

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان پذیر است.

سعی در رعایت کپی رایت داشته باشیم ! زوم لایف

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

درمان افسردگی روش‌های مختلفی دارد: تغییر سبک زندگی، درمان با داروهای گیاهی و سایر روش‌های درمانی. برای اینکه بهترین روش درمان افسردگی را به‌کار بگیرید، باید بتوانید گزینه‌های مختلفی را که برای درمان پیش روی‌تان قرار دارد، بشناسید. با این مقاله همراه باشید تا با شناخت روش‌های درمان افسردگی گام اول را در درمان این بیماری آزاردهنده بردارید.

درمان افسردگي

قبل از هر توصیه و پیشنهادی بهتر است بگوییم که افسردگی اصلا چه حس‌وحالی دارد.

وقتی افسردگی گریبان‌مان را می‌گیرد، احساس می‌کنیم تا ابد زیر سایه‌ی سرد و تاریک آن خواهیم ماند. تمام روزنه‌های امید را بسته می‌بینیم، اما علی‌رغم همه‌ی این تلخی‌ها و سختی‌ها، باید پذیرفت که پیچیده‌ترین مشکلات هم راه‌حلی دارند.

شدیدترین افسردگی‌ها نیز درمان دارند. فقط اگر می‌بینید افسردگی باعث می‌شود از زندگی روزانه‌تان عقب بیفتید باید تلاش کنید تا این مشکل را حل کنید و از دیگران برای درمان افسردگی کمک بگیرید.

افراد مختلف باهم متفاوت هستند، پس درمان افسردگی نیز برای‌شان متفاوت خواهد بود. درمان و روشی کلی برای این مشکل وجود ندارد. بنا به تفاوت‌هایی که هر فرد با دیگری دارد، روش درمان مناسب نیز تفاوت دارد.

باید ریشه و علت افسردگی خود را پیدا کنید. برای همین تا می‌توانید اطلاعات خود را درباره‌ی افسردگی و درمان آن گسترش بدهید. گزینه‌های مختلفی را که برای درمان افسردگی پیش رو دارید، بررسی کنید. باید مشخص شود که ریشه‌ی افسردگی‌تان چیست.

اگر افسردگی دلایل پزشکی دارد، این مسئله مشخص و درمانی مناسب پی گرفته شود. شدت افسردگی نیز در تشخیص نوع درمان بسیار مهم است. هرچقدر شدت افسردگی بیشتر باشد، نوع درمان باید با وسواس و دقت انتخاب و پیگیری شود.

ممکن است یافتن درمان افسردگی زمان‌بَر باشد. این مسیر با کمی آزمون و خطا همراه است. مثلا باید در مورد داروهای پزشکی دقت و بهترین را انتخاب کنید اما اگر احیانا دارویی با شما هماهنگ و تأثیرگذار نبود، باید آن را عوض کنید یا در سایر انواع درمان‌ها نیز نباید اسیر درمانی بشوید که برای‌تان مناسب نیست.

گاهی‌ اوقات لازم نیست درمان دارویی را پیگیری کنید. همین‌ که روزانه کمی قدم بزنید هم، حال‌تان را خوب خواهد کرد. حتی اگر در بعضی موارد قادر به برقراری ارتباط خوب با پزشک و روانکاوتان نیستید، حتما باید به متخصص دیگری مراجعه کنید.

اگرچه گاهی‌ اوقات برخی از انواع افسردگی به درمان دارویی نیاز دارند اما نباید فقط به دارو اکتفا کرد. این روش در بلندمدت چندان مناسب نخواهد بود. درمان‌های غیردارویی مانند مراجعه به روانکاو یا ورزش و… می‌توانند مفید باشند. ضمن اینکه عوارض جانبی نیز ندارند.

حتی اگر درمان دارویی برای‌تان تجویز شده باشد، زمانی این درمان بهترین نتیجه را برای شما دارد که سبک زندگی سالم را انتخاب کرده باشید.

سعی کنید با دیگران مشکل‌تان را در میان بگذارید و از آنها کمک بگیرید. گاهی‌ اوقات فقط صحبت درباره‌ی مشکل به‌صورت چهره‌به‌چهره با فردی دیگر باعث می‌شود تا حال‌تان بهتر بشود. درمان افسردگی نیاز به کمک دیگران نیز دارد.

با صحبت درباره‌ی مشکل‌تان در چشم دوستان و اعضای خانواده ضعیف جلوه نخواهید کرد. این تفکر اشتباه را دور بیندازید. شرکت کردن در کلاس‌های درمان گروهی نیز ایده‌ی خوبی است و می‌تواند از مشکل شما بکاهد.

برای درمان افسردگی نباید عجله کنید. این فرایند گاهی طول می‌کشد و باید مراحل آن به‌دقت پیگیری بشود و زمان لازم صرف آن بشود. متعهد بودن به مراحل درمان بسیار مهم است. حتی پس از بهبودی و در دوران پس از بیماری نیز فراز و نشیب‌هایی وجود دارد که باید با صبر از آنها گذشت.

تغییر سبک زندگی یکی از ساده‌ترین و درعین‌حال مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های درمان افسردگی است. حتی سایر روش‌های درمان نیز در سایه‌ی تغییر سبک زندگی بهتر عمل خواهند کرد. گاهی‌ اوقات تغییر سبک زندگی و حال‌وهوای فرد بیمار اصلا باعث می‌شود که به پیگیری درمان هیچ نیازی وجود نداشته باشد.

از اقداماتی که می‌توان برای تغییر سبک زندگی انجام داد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورزش روزانه به‌اندازه‌ی درمان دارویی می‌تواند اثربخش باشد. ورزش باعث می‌شود تا مواد شیمیایی نشاط‌آور و انرژی‌بخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلول‌های مغزی رشد کنند؛ کاری که داروها به‌طور مصنوعی انجام می‌دهند، به شکل طبیعی در مغز انجام می‌شود.

منظور از ورزش، آمادگی در حد شرکت در مسابقات دوی ماراتن نیست، بلکه انجام روزانه‌ی ورزش در حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است. ورزش‌هایی مانند ایروبیک یا پیاده روی ساده نیز ازجمله ورزش‌های مناسب برای بهبود افسردگی هستند.

سعی کنید ارتباطات خود با دیگران را گسترش بدهید و از انزوا به‌دور باشید. منزوی بودن یکی از عوامل اصلی افسردگی است. ارتباط خود با خانواده و دوستان را حفظ کنید و در فعالیت‌های اجتماعی، کلاس‌های مختلف و… شرکت کنید.

فعالیت‌های داوطلبانه خیرخواهانه باعث می‌شود ضمن کمک به دیگران، به خودتان نیز کمک شایانی کنید و از افسردگی دور شوید.

تغذیه‌ی مناسب باعث می‌شود تا سلامت روحی و جسمی‌تان حفظ شود. سعی کنید وعده‌های غذایی سالم را در مقدار کم اما به‌دفعات، در طول روز میل کنید. یادتان باشد به‌جای انتخاب مواد غذایی قندی که میل به خوردن‌شان سریع فرو می‌نشیند، کربوهیدرات های پیچیده را انتخاب کنید. چون هضم این مواد بیشتر طول می‌کشد، بیشتر سیرتان می‌کند.

خواب کافی و مناسب خیلی مهم‌تر از آن است که فکر می‌کنید. اگر خوب نخوابید درمان افسردگی به‌تعویق می‌افتد. خواب ناکافی باعث کج‌خلقی، خستگی و پرخاشگری می‌شود. یک برنامه خواب منظم داشته باشید و تلاش کنید بین ۷ تا ۹ ساعت خوب بخوابید.

استرس یکی از عواملی است که موجب افزایش شدت افسردگی می‌شود یا شما را در معرض آن قرار می‌دهد. عوامل ایجاد استرس در زندگی‌تان را به‌حداقل برسانید. اگر در روابط عاطفی و اجتماعی، فشار کاری و… به شما استرس وارد می‌شود، دور آنها را خطی قرمز و بزرگ بکشید.

هیچ‌چیز به اندازه‌ی سلامتی و آرامش مهم نیست ،پس درگیر فشارهایی نشوید که سلامت‌تان را مخدوش می‌کنند.

در برخی موارد نیز، تغییر سبک زندگی و حال‌واحوال کمکی به درمان افسردگی نمی‌کند. اگر علت افسردگی به دلیل مسائل پزشکی یا بیماری دیگری باشد، روان‌درمانی و داروهای افسردگی کاری از پیش نمی‌برند.

در چنین شرایطی، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و در تلاش برای درمان مشکل و بیماری اصلی باشید تا به‌واسطه‌ی رفع آن افسردگی‌تان نیز بهبود یابد. افسردگی می‌تواند یکی از عواقب و عوارض جانبی بعضی از داروها و درمان‌های دیگر باشد.

احساس خستگی، غم و ناراحتی گاهی از عوارض جانبی سایر داروهایی است که برای درمان‌های دیگر تجویز شده‌اند. مثلا مشکلات تیروئید مانند کم کاری تیروئید باعث می‌شوند خلق‌وخوی افراد تحت‌تأثیر قرار بگیرد. در استفاده از داروهای مختلف برای درمان افسردگی باید حواس‌تان باشد تا داروهای مختلف با هم تداخل مصرفی نداشته باشند.

اگر افسردگی‌تان ریشه در مسائل دارویی و درمانی ندارد، بهتر است از روان‌درمانی و صحبت کردن بهره بگیرید. با این کار می‌توانید دیدگاه‌های بهتری برای بهبود حال و احوال‌تان یاد بگیرید و از بازگشت افسردگی یا شدت آن بکاهید.

۳ روش از متداول‌ترین درمان‌های موجود در این زمینه از این قرار هستند: رفتار درمانی شناختی، روان‌درمانی بین‌فردی و درمان روان‌شناختی. گاهی نیز برای درمان افسردگی از ترکیب این ۳ روش استفاده می‌شود.

در این روش‌های درمانی، به شما آموزش داده می‌شود که چگونه از افکار منفی خود بکاهید و به کمک مهارت‌های رفتاری به جنگ افسردگی بروید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند، ریشه و علت افسردگی خود را پیدا کنید، بدانید که عوامل افسردگی چه بوده است و راه‌های مناسب برای بازگشت به جاده زیبای سلامت را دوباره به‌خاطر آورید.

تعدادی از راه‌های پیشنهادی این نوع درمان برای بازگشت به جاده سلامتی از این قرار است:

هر چه از انزوا دورتر بمانید و بتوانید روابط خوب و مفیدتری با دیگران بسازید، به شما برای تغییر روحیه و درمان افسردگی کمک بیشتری می‌شود. با توسعه‌ی ارتباطات، امکان دریافت حمایت و همراهی را از سوی دیگران نیز پیدا می‌کنید.

درمان افسردگي

باید برای خود مرزهای مشخصی تعریف کنید و اجازه ندهید که این مرزها در روابط مختلف کاری، دوستی، عاطفی و… خدشه‌دار شود. روان‌درمانی به شما کمک می‌کند تا توانایی ایجاد این مرزها را در خود گسترش بدهید.

با کمک مشاوران می‌توانید روش‌های بهتر و مؤثرتری برای مدیریت چالش‌ها و حل مشکلات زندگی‌ تان بیابید.

درمان فردی و گروهی هر یک مزایای خود را دارد. در درمان‌های فردی می‌توانید با یک نفر خیلی راحت و با جزئیات مشکلات‌تان را شرح بدهید. درنتیجه، وقت و تمرکز درمان‌گر به شما معطوف خواهد بود، اما در جلسات درمانی گروهی نیز با افرادی شبیه خود مواجه خواهید شد؛ افرادی که تجربه‌ای مشابه دارند و با شدت و ضعف‌های متفاوت درگیر افسردگی هستند. این افراد به شما نشان می‌دهند که تنها نیستید و این مشکل برای همه‌ی پیش می‌آید. ضمن اینکه مهارت های ارتباطی و اجتماعی‌تان را تقویت می‌کند و با شنیدن داستان‌های دیگران تجربه و روش‌های جدید می‌یابید.

در هر حال، انتخاب شما برای مشاور باید بادقت صورت بگیرد. باید بتوانید با مشاور ارتباط روحی برقرار کنید. ارتباطی صمیمانه که به شما اجازه می‌دهد درنهایت صداقت مسائل خود را بازگو کنید. در انتخاب مشاور مناسب به موارد زیر دقت کنید:

معمولا این شیوه از درمان معروف‌تر از سایر درمان‌هاست اما لزوما بهترین راهکار نیست. افسردگی همیشه نتیجه‌ی برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی در مغز نیست. علاوه‌برآن، این درمان در بلندمدت توصیه نمی‌شود و تنها می‌تواند تا حدودی علائم ناشی از افسردگی را کم کند.

ضمن اینکه این قرص‌ها معمولا عوارض جانبی دارند و دل کندن از آنها نیز سخت است. اگر از دارودرمانی استفاده می‌کنید، سایر روش‌های درمانی مانند روان‌درمانی و تغییر سبک زندگی را نیز به‌عنوان تکمیل درمان به‌کار بگیرید. در این صورت، اثرات مثبت دارودرمانی نیز خود را سریع‌تر نشان خواهد داد.

سعی کنید دارو و درمان افسردگی را با پزشکی متخصص پیگیری کنید و تحت نظارت و تشخیص او عمل کنید. استفاده از هر نوع دارویی به غیر از تجویز متخصص نیاز به مشاوره و رجوع دوباره به پزشکی دارد که در این زمینه از دانش کافی برخوردار است.

مصرف مکمل های غذایی و ویتامین‌ها، طب سوزنی، روش‌های ریلکسیشن مانند مدیتیشن برای زندگی در زمان حال، یوگا، تای‌چی و… نیز می‌تواند به‌عنوان درمان‌های جایگزین و مکمل در درمان افسردگی لحاظ بشود.

استفاده از این روش‌ها کاملا تأیید علمی نشده است. اما اگر افسردگی در کمبود بعضی از ویتامین‌ها و مکمل‌ها ریشه داشته باشد، باید با مشورت و تجویز پزشک به سراغ مصرف آنها رفت.

یادتان باشد که این مکمل‌های گیاهی و طبیعی نیز عوارض جانبی دارند و ممکن است با سایر داروهایی که برای درمان افسردگی مصرف می‌کنید، تداخل پیدا کنند. مثلا برخی از انواع این داروها با داروهای کاهش غلظت خون و قرص های ضدبارداری در تداخل هستند. برای مصرف آنها دقیقا با پزشک مشورت کنید.

روش‌های یوگا، تمرین های تنفس عمیق، مدیتیشن و تمرین‌هایی که برای آرامش عضلات و… معرفی می‌کنند، برای درمان افسردگی بسیار مناسب خواهد بود.

طب سوزنی نیز روش خوبی است که نتایج اثربخش آن در درمان افسردگی در حال اثبات است. فرو کردن سوزن‌ها در نقاط خاصی از بدن باعث بهبود افسردگی می‌شود. فقط اگر این روش را برای درمان افسردگی انتخاب می‌کنید، باید شخصی متخصص آن را برای‌تان انجام بدهد.

همانطور که اشاره شد روش درمان افسردگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد، امیدواریم بتوانید از میان راه‌های پیشنهاد شده بهترین راه را پیدا کنید و این بیماری را به طور کامل در خود یا عزیزان‌تان درمان کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

خیلی هم عالی

سپاس از همراهی شما.

روانشناسی

آزار جنسی کودکان؛ هر آنچه والدین باید بدانند

۹ نشانه که می‌گوید کمال گرایی شما از کنترل خارج شده است

ترس از دست دادن چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

سندرم سیندرلا؛ اختلالی فراگیر که هر زنی باید درمورد آن بداند

علائم اوتیسم در بزرگسالان؛ ۱۰ نشانه تشخیص و ۵ روش درمان آن

آخرین مطالب


چطور ایمیل تأثیرگذارتری بنویسیم؟

خواص کرن بری؛ ۴ خاصیت درمانی این سوپر غذای سرشار از انواع ویتامین

۱۰ اشتباهی که شرکت‌های کوچک و متوسط مرتکب می‌شوند

پاک کردن تتو با لیزر؛ مراحل، روش‌های جایگزین و عوارض آن

انواع پنیر؛ ۱۵ نوع پنیر خوشمزه و محبوب در دنیا

ترین های جهان

پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

 

همه چیز درمورد افسردگی از عوامل بروز افسردگی  تا درمان آن

افسردگی یک بیماری روانی‌ست که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم و از دست‌دادن علاقه می‌شود. اکثر افراد بعضی از مواقع احساس ناراحتی، افسردگی و غم می‌نمایند، احساس افسرده و غمگین بودن واکنشی طبیعی بدن به مشکلات زندگی و از دست‌دادن چیزها و کسانی که به آنها علاقه داریم، می‌‌باشد. اما زمانیکه این احساس غم و اندوه شدید، بی‌امیدی، بی‌چارگی و بی‌ارزشی بیشتر از چند روز یا چند هفته طول بکشد، شما دچار بیماری افسردگی شده‌اید. آمارها در ایران حاکی از شیوع روزافزون افسردگی در کشور است.به گفته‌ی وزیر بهداشت به نقل از همشهری آنلاین، بیش از ۱۲درصد مردم ایران افسرده هستند. 

 

* علائم افسردگی

درمان افسردگي

 

احساس درد و افسردگی  به هم مرتبطند. زندگی با درد مکرر می تواند خطر افسردگی را افزایش دهد و افسردگی  به خودی خود ممکن است حس درد را به وجود آورد؛ چرا که هر دو این شرایط بر ناقلین شیمیایی در مغز مؤثر هستند. احتمال پیشرفت دردهای مداوم در افراد افسرده ۳ برابر بیشتر است.

 

بسیاری از ما افسردگی  را نوعی بیماری روحی می دانیم ولی در این اختلال جسم نیز به مانند ذهن و روان ما می تواند درگیر شود و علائمی را بروز دهد که معمولا” برای فرد بسیار آزاردهنده است.

 

– افسردگی و اختلالات خواب

معمولا” در افراد مبتلا به افسردگی  سخت به خواب رفتن یا خواب ماندن گزارش می شود ولی برای برخی دیگر پرخوابی آزاردهنده است.

 

– افسردگی و درد قفسه سینه

درد قفسه سینه می تواند علامتی از مشکلات قلبی، ریوی، گوارشی و.. باشد. لازم است با پزشک معالجتان راجع به علل احتمالی این نوع درد مشورت کنید. لیکن در صورتی که علل رایج و خطرناک این نوع درد در فرد بررسی شود و علت جسمانی برای آن یافت نشود می توان نتیجه گیری کرد که این نوع درد می تواند ریشه عصبی و خصوصا” افسردگی  داشته باشد.

 

– افسردگی  و خستگی و بی حالی مفرط

اگر با وجود استراحت و خواب کافی خستگی تان رفع نمی شود و انرژی برای انجام کارهای روزمره تان ندارید احتمالا” علامتی از افسردگی  را در خود دارید. براساس مطالعات افراد افسرده ۴ برابر بیشتر از افراد سالم احتمال خستگی های غیرقابل توجیه دارند و در مقابل افراد با خستگی و بی حالی ۳ برابر بیشتر به بیماری افسردگی  مبتلا می شوند.

 

– افسردگی  و دردهای ماهیچه ای و مفصلی

 احساس درد و افسردگی  به هم مرتبطند. زندگی با درد مکرر می تواند خطر افسردگی  را افزایش دهد و افسردگی به خودی خود ممکن است حس درد را به وجود آورد؛ چرا که هر دو این شرایط بر ناقلین شیمیایی در مغز مؤثر هستند. احتمال پیشرفت دردهای مداوم در افراد افسرده ۳ برابر بیشتر است.

 

– افسردگی و مشکلات گوارشی

مغز و سیستم هاضمه ی ما به شکل قدرتمندی به هم مرتبطند. به همین علت است که بسیاری از ما دل درد یا تهوع را در زمان استرس و نگرانی تجربه می کنیم. افسردگی  می تواند دلیلی بر علائمی نظیر تهوع، سوء هاضمه، اسهال یا یبوست باشد.

 

– افسردگی و سردرد

کسانی که به افسردگی مبتلا هستند اغلب از سردرد گله مند هستند. در مطالعه ای محققان دریافتند با افسردگی  شدید ۳ برابر احتمال میگرن بالا می رود و افراد مبتلا به میگرن ۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی  هستند.

 

– افسردگی و تغییرات اشتها و وزن

برخی مبتلایان به افسردگی  اشتهایی برای غذاخوردن ندارند و در مقابل برخی دیگر نمی توانند از خوردن دست بکشند و غذا خوردن احساس تنش و ناکامی را در آنها کاهش می دهد. افسردگی  با اختلالاتی نظیر پرخوری عصبی، بی اشتهایی عصبی و بیش خواری مرتبط است و این ارتباط در زنان به شکل قوی تری خود را نشان می دهد. با وجود این ارتباطات وزن بیماران ممکن است افزایش یا کاهش پیدا کند.

 

– افسردگی و اضطراب و ناآرامی

زودخشمی و بی قراری احتمالا” به دلیل مشکلات خواب یا دیگر مسائل مربوط به افسردگی به وجود می آید. افسردگی گرایش فرد را به مشروبات الکلی یا سوء مصرف مواد بالا برده و آنها نیز به طبع به تحریک پذیری و ناآرامی را در فرد دامن می زند.

 

– افسردگی و مشکلات جنسی

در افراد افسرده معمولا” تمایل به برقراری رابطه جنسی کاهش می یابد. افسردگی  های شدید خصوصا” روی عمل جنسی فرد اثر می گذارد. برخی داروهای ضد افسردگی نیز می توانند عملکرد جنسی فرد را تحت تأثیر قرار داده و آن را با مشکل مواجه سازند.

 

– افسردگی و کاهش تحرک و فعالیت

تحقیقات نشان می دهند داشتن برنامه جسمانی منظم نه تنها اندامتان را متناسب تر می سازد بلکه ناقلین شیمیایی را در مغز آزاد می سازد که احساس نشاط ایجاد کرده و حساسیت به درد را کاهش می دهند. هر چند ورزش افسردگی  را درمان نمی کند لیکن با گذر زمان می تواند به فروکش کردن علائم آن کمک کند. اگر از افسردگی  رنج می برید احتمالا” برای ورزش و فعالیت انرژی و انگیزه کافی را درخود نمی یابید اما به یاد داشته باشید که ورزش می تواند انرژی تان را بیشتر کرده، احساس خستگی و رخوت را کاهش داده و به خواب بهترتان کمک کند.

 

درمان افسردگي

* عوامل افسردگی

 

 دلایل منفردی برای افسردگی وجود ندارد. بيماری افسردگی غالباً شکل خانوادگی دارد. کارشناسان معتقدند که يک حساسيت ژنتيکي در ترکيب با عوامل محيطی مانند استرس يا بيماری جسمی می تواند باعث ايجاد يک عدم تعادل در مواد شيميایی مغز شود که موجب افسردگی می شود.

 

عوامل افسردگی شامل موارد زير است :

 

ارث

محققين چند ژن را که ممکن است با اختلالات دو قطبی مربوط باشند را مشخص کرده اند، آنان به دنبال ژن هايی مي گردند  که با ساير اشکال افسردگی مرتبط باشند . اما همه افرادی که سابقه فاميلی افسردگی را دارند به اين اختلال دچار نمی شوند .

 

استرس

وقايع پراسترس زندگی، به ويژه از دست دادن يا تهديد به از دست دادن يک فرد محبوب با شغل می تواند محرک افسردگی باشد .

 

داروها

استفاده طولانی مدت از برخی داروها مانند داروهايی که جهت کنترل فشار خون استفاده می شوند، قرصهای خواب يا قرصهای جلوگيری از بارداری می تواند از عوامل افسردگی را در بعضی افراد باشد .

 

بيماری ها

ابتلا به يک بيماری مزمن، مثل بيماری قلبی، سکته مغزی، ديابت، سرطان يا آلزايمر باعث می شود که شما در خطر بيشتری برای افسردگی قرار بگيرد. مطالعات يک ارتباط ثابت نشده بين افسردگی و بيماری قلبی را نشان می دهد . افسردگی در بسياری افرادی که حمله قلبی داشته اند اتفاق می افتد . افسردگی درمان نشده می تواند شما را در خطر بيشتری برای مرگ در سالهاي اول پس از سکته قلبی قرار دهد . ابتلا به کم کاری تيروئيد حتی اگر خفيف باشد هم می تواند یکی از دلایل افسردگی باشد .

 

شخصيت

صفات شخصيتی خاصی مانند اعتماد به نفس پايين و وابستگی شديد، بدبينی و حساسيت در برابر استرسها میتواند شما را مستعد افسردگی نمايد .

 

افسردگی پس از زايمان

احساس خفيف ناراحتی که معمولاً چند روز تا چند هفته پس از زايمان اتفاق می افتد در مادران مسئله شايعی است. در اين زمان ممکن است احساس ناراحتی، عصبانيت، اضطراب، تحريک پذيری و کاهش ظرفيت کنيد. فرم شديدتری از baby blues افسردگی پس از زايمان ناميده می شود که آن هم تازه مادران را گرفتار می کند .

 

الکل، نيکوتين و سوء استفاده از مواد

کارشناسان تصور می کردند افراد افسرده الکل، نيکوتين و داروهای تغيير دهنده خلق را به عنوان راهی برای کاهش افسردگي استفاده می کنند . اما در واقع استفاده از این مواد می تواند با افسردگی و اختلال اظطرابی مرتبط باشد .

 

رژيم غذايی

کمبودهای اسيد فوليک و ويتامين B12 می تواند باعث ايجاد نشانه های افسردگی شود. سطوح پايين هر دو ماده مغزی با پاسخ ضعيف تری به داروهای ضد افسردگی همراه هستند .

 

 

* درمان افسردگی

 

افسردگی بیماری مخربی است که معمولا به درمان جواب می‌دهد، فقط کافی است با مراجعه به مراکز درمانی نسبت به پیگیری درمان بیماری خود کوشا باشید.

راه های درمان افسردگی:

 

 

اعتیاد و بیماری‌هایی مانند اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) و اختلال کم‌توجهی‌-‌بیش‌فعالی از جمله وضعیت‌هایی هستند که درمان افسردگی را مشکل‌تر از حد معمول می‌سازند. این در حالی است که چنانچه هر یک از این موارد با موفقیت درمان شوند، علائم افسردگی نیز معمولا بهبود می‌یابند.

 

* عوارض افسردگی

 

افسردگی یک بیماری جدی و مهم است که می‌تواند باعث عوارض وحشتناکی برروی فرد و خانواده‌ی وی شود. افسردگی درمان نشده، می‌تواند باعث بوجود آمدن مشکلات عاطفی، رفتاری و جسمی‌ شود. عوارض بیماری می‌توانند شامل:

 

چه کسانی افسردگی میگیرند؟

 

 

 محدودیت برای ابتلا به افسردگی در سن خاصی وجود ندارد و افراد در همه سنین ممکن است، دچار افسردگی شوند. آمار افسردگی نشان می‌دهد تعداد زنان مبتلا به افسردگی معمولا دوبرابر مردان می‌باشد، اما این آمار دقیق نبوده و شاید بخاطر مراجعه بیشتر زنان به روانکاو بوجود آمده باشد.  خطر بیشتری افرادی با شرایط زیر را برای ابتلا به افسردگی آنها را تهدید می‌کند:

 

نام : خواکین ناوارو پرونا

لقب: ناوارو – فیفو

متولد ۲-۸-۱۹۲۸ در خاوا اسپانیا

تاریخ فوت: ۰۶-۱۱-۲۰۰۲

تیم: رئال مادرید

پست:  مدافع راست

نام اصلی: جمشید مشایخی

زمینه فعالیت: سینما و تلویزیون

تولد: ۵ آذر ۱۳۱۳

جاجرود، استان تهران

ملیت: ایرانی

سال‌های فعالیت: ۱۳۳۵ تاکنون

نام کامل: علیرضا فغانی

زاده: ۱ فروردین ۱۳۵۷

محل تولد: کاشمر، ایران

پیشه: داور فوتبال

قد: ۱۷۶ سانتیمتر

میزان تحصیلات: فوق دیپلم زبان انگلیسی

نام اصلی: لعیا زنگنه

زمینه فعالیت: بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون

تولد: ۱۳۴۴ تهران، ایران

محل زندگی: تهران

مدرک تحصیلی: کارشناسی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

سال‌های فعالیت: ۱۳۷۱ تا کنون

نام کامل: سید مجید حسینی

زمینه فعالیت: فوتبالیست

تولد:  ۳۱ خرداد ۱۳۷۵

زادگاه: کرج

پست: مدافع هافبک دفاعی

قد: ۱٫۸۳ متر

زمینه فعالیت: فوتبالیست

تولد: ۳۰ فروردین ۱۳۷۱

زادگاه: بابل، ایران

پست: مدافع میانی

قد: ۱٫۸۴ متر

ملیت: ایرانی

نام کامل: روی پدرو دوس سانتوس پاتریسیو

عضو تیم ملی پرتغال

تولد: ۱۵ فوریهٔ ۱۹۸۸

زادگاه: Marrazes, پرتغال

قد: ۱٫۹۰ متر 

پست: دروازه‌بان

نام کامل: برناردو موتا ویگا د کاروالیو سیلوا

عضو تیم ملی پرتغال

تولد: ۱۰ اوت ۱۹۹۴ 

زادگاه: لیسبون، پرتغال

قد: ۱٫۷۳ متر

پست: هافبک / وینگر

نام کامل: دیگو دا سیلوا کوستا

بازیکن تیم ملی اسپانیا

تولد: ۷ اکتبر ۱۹۸۸

زادگاه: لاگارتو، برزیل

قد: ۱٫۸۸ متر

پست: مهاجم

نام اصلی: کپلر لاوران لیما فریرا

تیم ملی: پرتغال (از ۲۰۰۷)

تولد: ۲۶ فوریهٔ ۱۹۸۳

زادگاه: ماسیو، برزیل

قد: ۱٫۸۸ متر

پست: مدافع میانی

نام کامل: میلاد محمدی کشمرزی

زمینه فعالیت: فوتبالیست

تولد: ۷ مهر ۱۳۷۲

زادگاه: تهران، ایران

قد: ۱٫۷۴ متر 

پست: مدافع کناری، هافبک

نام کامل: تیاگو آلکانتارا دو ناسیمنتو

عضو تیم ملی اسپانیا

تولد: ۱۱ آوریل ۱۹۹۱

زادگاه: سن پیترو ورنوتیکو، ایتالیا

قد: ۱۷۲ سانتی‌متر

پُست: هافبک میانی

نام کامل: آندره میگل والنته دا سیلوا

تیم: عضو تیم ملی پرتغال

تولد: ۶ نوامبر ۱۹۹۵

زادگاه: دو مونته، پرتغال

قد: ۱٫۸۵ متر

پست: هافبک

احمدی نژاد در اولین سخنرانی در جامعه ملل از طرف اپوزیسیون خارج نشین دربیرون مورد فحاشی و شعارهای مدی

نظر من موفقعت امیزه تیم پرسپولیس

همش مردم سرکارند! مسئولین خواب‌ عمیق!

خوارج درهرحکومتی بشکلی هویدا میشوند انها درجنگ صفین مقابل علی ع ایستادندوشکست خوردندوهم امام رابخاطر

آدرس موردنظر یافت نشد


بازگشت به صفحه اصلی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

درمان افسردگي
درمان افسردگي
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *