دانه کرچک هندی

دوره مقدماتی php
دانه کرچک هندی
دانه کرچک هندی

کرچک هندی درختچه یا درختی است که ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد. این درخت دارای برگ های متناوب، صاف، تخم مرغی یا نوک باریک است که سطح فوقانی آنها سبز تیره و سطح تحتانی روشن تر می باشد. و بویی نامطبوع دارند. گل های این درخت بسیار ریز بوده که درون خوشه های انتهایی قرار دارند. دانه ها ظاهری قهوه ای و لکه دار هستند. لایه بیرونی دانه به راحتی جدا شده و در زیر آن یک پوشش سخت و سیاه رنگ وجود دارد.

روغن دانه های کروتون قهوه ای مایل به قرمز یا زردفام و نسبتا روان بوده، بویی ناپسند دارد. این روغن سمی است و باید با نهایت دقت استعمال شود. از این روغن برای مصارف دارویی استفاده می شود.

اخطار:

روغن حاصل از دانه ها سمی بوده که مصرف یک میلی لیتر آن کشنده می باشد.

این گیاه در آسیا و چین یافت می شود.

دانه کرچک هندی

ترکیبات این گیاه شامل دی ترپن ها: استرهای فور بول شامل تری دکان اولیفور بول، استات ( TPA میریستویل فوربول استات، MPA ) و روغن ثابت است.

دوره مقدماتی php

روغن این گیاه ملین، محرک پوست، کارسینوژن، نفروتوکسیک و بسیار محرک است. TPA موجود در آن نیز سرطان زا بوده، در متابولیسم پروستاگلاندین ها مؤثر می باشد.

امروزه از این گیاه فقط در طب چینی استفاده می شود. و مقادیر بسیار اندک آن به عنوان دارویی برای درمان قولنج کیسه صفرا، انسداد روده ها و مالاریا مصرف می شود. استفاده از این گیاه در اروپا منسوخ گردیده است.

در طب چینی روغن این گیاه جهت درمان آماس، خنازیر، یبوست، دردهای قفسه سینه و معده، ابتلاء به کرم و گلو درد مصرف می شود.

در طب هندی این گیاه برای درمان یبوست، شکم درد، ابتلاء به کرم، تشنج و سرگیجه های حمله ای استفاده می شود.

در طب سنتی این گیاه به نام «دند» خوانده می شود. طبع آن خشک و گرم است . این گیاه مسهل شدیدی است. همچنین رطوبت ها، سودا و بلغم موجود در مفاصل را از بدن خارج می کند.

فوربول استرهای موجود در روغن این گیاه به شدت سرطان زا هستند. به علاوه باتوجه به آن که گیاه مزبور دارای سمیت زیادی می باشد، اکیدا باید از هر گونه استفاده دارویی از این گیاه، یا تماس پوست و غشاء مخاطی با آن خودداری شود. در صورت استعمال این گیاه روی پوست، عوارضی مانند خارش و سوزش ایجاد گردیده، پس از مدتی تاول ظاهر می شود. خوردن گیاه مزبور نیز منجر به سوزش دهان، استفراغ، سرگیجه، گیجی، حرکات دردناک روده و بالاخره غش می شود.

۱ تا ۲ قطره از روغن این گیاه به شدت سمی بوده، مصرف ۲۰ قطره آن منجر به مرگ می شود.

ذخیره نام، ایمیل و سایت توسط مرورگر برای در زمانی دیگر.

موجود در انبار

نام محصول: دانه کرچک

وزن: 50 گرم

زمان کاشت: بهترین زمان برای کاشت مستقیم بذر کرچک در زمین، اوایل خرداد است.دانه کرچک هندی

کرچک بومی آفریقای شمالی و به احتمال زیاد کشور اتیوپی می باشد. مهمترین ماده تشکیل دهنده بذر، روغن است که در واریته های تجارتی معمولا بین 40 تا 60 درصد می باشد. مهمترین اسید چرب روغن کرچک، اسید ریسینولیک است که یک اسید چرب هیدروکسی غیر اشباع می باشد. سایر اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک شامل لینولنیک اسید، لینولئیک اسید، اولئیک اسید، استئاریک اسید، دی هیدروکسی استئاریک اسید، اسید پالمتیک و ایکوزانوئیک اسید می باشد.

دانه های کرچک ممکن است سمی باشند که به علت وجود ریسین در آن هاست که برای انسان ها، حیوانات و حشرات می تواند سمی باشد. در حقیقت ریسین سمی است که برای تولید حشره کش ها از آن استفاده می شود. و وجود این سم می‎ تواند کرچک را از حشراتی مثل شته ها مصون نگه دارد. همچنین کرچک به طور طبیعی حاوی آندسیلنیک اسید است که یک اسید چرب است و قارچ کش محسوب می شود.

به علت اینکه گیاه کرچک سریعا رشد می کند نباید خیلی زود کاشته شوند. بهترین زمان برای کاشت مستقیم بذر کرچک در زمین، اوایل خرداد است. اگر زودترکاشته شوند ممکن است  گیاهان خیلی بلندی داشته باشید.

کرچک تقریبا در همه نوع خاک به جز خاک های سنگین رسی رشد کرده و محصول می دهد. خاک های بسیار حاصلخیز، سبب رشد بیش از حد شده و زمان لازم برای رشد و دوره گلدهی را بسیار طولانی می کند.

در پاییز خاک به عمق 25 تا 30 سانتیمتر شخم زده شده و کودهای دامی و شیمیایی مورد نیاز به خاک اضافه می شود. پس از دیسک زدن زمین، بذور کرچک از اواسط اسفند تا اواخر فروردین که خطر سرما از بین رفته است در زمین اصلی کاشته می شود.

برای کاشت کرچک فاصله بین ردیف ها  90 الی 120 سانتیمتر و فاصله بوته ها روی ردیف 40 سانتیمتر در نظر گرفته می شود. در کرچک های یکساله و پاکوتاه فاصله ردیف ها 60 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

عمق کاشت با توجه به خاک محل کاشت 2/5 تا 5 سانتیمتر در نظر گرفته می شود. میزان بذر مصرفی برای هر هکتار 15 الی 30 کیلوگرم می باشد.

 

برای ارتباط با بخش پشتیبانی فروشگاه عطارک و دریافت اطلاعات بیشتر، می توانید از طریق پیام رسان های اجتماعی و یا تماس با شماره تلفن فوق اقدام نمایید.

پشتیانی تلگرام

کرچک

پاکتی/کاغذی

برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری
خود شوید. اگر این محصول را قبلا از فروشگاه خریده باشید، نظر شما به
عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

نماد اعتماد الکترونیکی

اپلیکیشن اندروید


کد تایید *

تیره‌: فرفیونیان ( Euphorbiaceae )

گروه مصرفی: محرک ها، ملین ها

گیاه کرچک هندی به صورت درخت بوده که ارتفاع آن به 6 متر هم می رسد. دارای برگ هایی صاف و  تخم مرغی شکل می باشد که به رنگ سبز تیره مشاهده می شوند. این برگ ها بویی ناخوشایند داشته و گل های آن ریز و در خوشه های  انتهایی گیاه قرار دارند.

دانه ( روغن گیری شده )

پس از اینکه دانه های کرچک رسیده می شوند، به روش خاصی آن ها را روغن گیری کرده و روغن ها را در ظروف تیره رنگ و با برچسب سمی، در مکانی خنک و به دور از دسترس اطفال نگهداری می کنند.دانه کرچک هندی

آسیا

محل رویش کرچک هندی در ایران

وارداتی ( نایاب )

دانه هایی که به صورت قهوه ای و لک دار می باشند، دارای یک لایه بیرونی بوده و به راحتی جدا می شوند. با کنار رفتن لایه رویی، پوششی سخت و سیاه رنگ دیده می شود. دانه های کرچک دارای روغنی به رنگ زرد داشته که بوی بسیار تندی دارد.

• درد کیسه صفرا

• مالاریا ( احتمالاً )

• انسداد روده ها

کرچک هندی دارای ماده شیمیایی دی ترپن ها و روغن ثابت است که در اثرات تحریک کنندگی و سرطان زایی را به این مواد نسبت می دهند.

طب چین

• آماس

• خنازیر ( تورم غدد زیر گلو و گردن )

• یبوست

• ابتلا به کرم

• گلو درد

آیورودا ( طب هندی )

• تشنج

• سرگیجه های حمله ای

• یبوست

• دل درد

طب ایرانی اسلامی

گیاه کرچک هندی گرم و خشک در اول درجه چهارم بوده و اثرات زیر را دارد:

• مسهل

• گیرنده رطوبت، سودا و بلغم مفاصل

• خارش

• تاول

دانه کرچک هندی

• قرمزی پوست

• سوزش مخاط

• تورم مخاط

• استفراغ

• گیجی

• درد روده و معده

• ناراحتی های قلبی و عروقی

• زخم معده و روده

1 الی دو قطره از کرچک هندی باعث مسمومیت می شود و مصرف بیشتر از 20 قطره آن باعث مرگ می‌شود.

• کرچک هندی بسیار سرطان زا بوده و نباید به هیچ عنوان به صورت خود سر مصرف شود.

  • عکسهای درگیری امروز تهران
  • • مسمومیت شدید با این گیاه موجب کاهش هوشیاری و گاهی غش می شود. در این صورت باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کرد.

    اقدامات فوری کادر پزشکی در مواقع حاد:

    • بستری و کنترل علائم حیاتی بیمار

    • شست و شوی معده با سولفات سدیم

    • خوراندن زغال فعال ( در صورتی که بیمار هوشیار باشد )

    • تزریق دیازپام

    • تزریق بی کربنات سدیم

    • سرم درمانی

    • تجویز اکسیژن

    • اتصال بیمار به دستگاه تنفسی ( در صورت لزوم )

    دانه کرچک هندی

    • دیالیز خون ( در صورت لزوم )

    • مصرف گیاهکرچک هندی  به علت اثرات سرطان زایی و تحریک پوست و مخاط منسوخ شده است.

    • مقداری از روغن آن در برخی از ترکیبات موضعی وجود دارد.

    • خوراکی

    • موضعی

    • بارداری

    • کودکان زیر 12 سال

    • نارسایی کبدی

    • شیردهی

    • سالمندان بالای 60 سال

    • نارسایی کلیوی

    • افراد مستعد به حساسیت های پوستی و التهاب مخاطی

    تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به عافیت بازار می باشد

    

     

    گیاه کرچک بطور خودرو در بخش های مرکزی و جنوبی کشورمان دیده می شود

     

    نام علمی: Ricinus Communis نام انگلیسی: Castor bean plant

    دانه کرچک هندی

    کرچک گیاهی از خانواده فرفیون که برای مصارف دارویی اواخر اسفند کاشته می شود و در شهریور بعد از گلدهی دانه هایی شبیه لوبیا می دهد که از آن روغن کرچک می گیرند. کرچک ها گیاهانی یک پایه بوده و روی گل آذین خوشه، به رنگ سبز و در بعضی از انواع گل های یک پایه قرمز بدون گلبرگ. گل های نر به رنگ زرد مایل به سبز با پرچم خامه ای و روغن دار برجسته در خوشه ای تخم مرغی شکل به طول حداکثر 15 سانتی متر. گل های ماده، در قسمت فوقانی خوشه به رنگ قرمز و برجسته قرار گرفته اند.

     

    میوه کرچک به صورت کپسول کروی و خاردار متمایل به سبز (یا قرمز-ارغوانی) می باشد که در هنگام رسیدن سخت و شکننده می شود و دانه ها به شکل بیضوی پهن و و به شکل دانه های لوبیا و دارای پوسته براقی می باشند.

     

    که درون آنها یک مغز کرم یا سفید بسیار روغنی قرار دارد. دانه گیاه متمایل به رنگ قهوه ای و تا حد زیادی سمی بوده، ریسین یک پروتئین بسیار سمی است که در دانه های کرچک وجود دارد. پوست این دانه ها حاوی این سم است که یکی از کشنده ترین سموم طبیعی دنیا است. دانه های کرچک دارای یک زائده زگیل مانند به نام Caruncle هستند، که نوعی از Elaiosome است. ترویج و پراکندگی دانه های Caruncle توسط مورچه ها صورت می پذیرد.

     

    منشاء اصلی گیاه کرچک در حبشه بوده است و به طوری که شواهد تاریخی نشان می دهد از آنجا به سایر نقاط دنیا مثل آسیا و آفریقا، انتقال یافته است. مصارف زیاد روغن دانه آن سبب گردیده که پرورش این گیاه در اغلب نواحی کره زمین عمومیت پیدا کند. کرچک در مرکز و جنوب ایران زیاد کاشته می شود. همچنین کاشت آن در اغلب نواحی ایران بخصوص خراسان جنوب ایران و بلوچستان معمول است.

     

    کاشت گیاه کرچک به چهار هزارسال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.

    این گیاه بطور خودرو در بخش های مرکزی و جنوبی کشورمان دیده می شود. کشورهای هند و برزیل دارای جمعیت های فراوانی از این گیاه هستند.

     

    این گیاه بیشتر در آب و هوای گرم، در زمین های حاصلخیز، عمیق و آهکی و آفتابگیر می روید.

     

    روغن کرچک برای رفع یبوست و بهبود درد مفاصل که بصورت ماساژ با روغن کرچک انجام می شود و بهبود رماتیسم بسیار مفید است.

    مصرف زیاد روغن کرچک مسمومیت می آورد.

     

    قسمت مورد استفاده گیاه کرچک :

    قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، دانه های آن است که از آنها روغن تهیه می نمایند. این گیاه دارای برگ‌های بزرگ، منفرد، پنجه‌ای شکل و مرکب از ۵ تا ۱۱ لب عمیق دندانه دار با دمبرگ دراز، همراه با استیپول‌های زود افت می باشد.

     

    مرداد و شهریور ظاهر می ‌شوند، به صورت خوشه‌ی مجتمع بوده و به دو نوع گل نر و ماده دیده می شود.

     

    از دانه ی گیاه کرچک روغن تهیه می کنند

     

    روش کاشت گیاه کرچک :

    تکثیر کرچک از طریق بذر است. اصولاً دانه کرچک را در زمین زراعت آماده، حاصلخیز و آب و هوای مناسب به نحوی می‌کارند که در امتداد خطوطی معین، ۲ تا ۳ بذر آن در هر حفره با در نظر گرفتن فواصلی بین حفره ها در عمق کم خاک جای داده شوند. سپس روی بذر ها را از یک قشر نازک خاک توأم با کود می‌پوشانند و بعد از آن که دانه ها رشد کردند و به گیاهان جوانی به ارتفاع حدود ۱۰ سانتیمتر تبدیل گردیدند، از بین آنها، آن دسته ای را که ظاهری سالمتر و قویتر دارند بر جای می گذارند و گیاهان مجاور آنها را بیرون می آورند.دانه کرچک هندی

     

    پس از برداشت محصول آنها را به طور طبیعی خشک نموده و به وسیله ماشین های مخصوص دانه ها را از درون میوه ها خارج می نمایند. بازده دانه کرچک ۱ تا 5/1 تن در هر هکتار می‌باشد. پس از خشک شدن آنها را در عدل های ۵۰ کیلوگرمی ‌بسته بندی نموده و تا هنگام صادر کردن دور از رطوبت نگهداری می نمایند. این نکته را باید متذکر شد که چون این گیاه در باغ‌ها و پارک‌ها به عنوان گیاه زینتی کاشته می شود و از طرفی دانه‌های آنها سمی ‌بوده به طوری که موضوع آگاه کرد. عوارض مسمومیت خطرناک و حتی منجر به مرگ به وجود می ‌آورند، بایستی مردم را از این موضوع آگاه کرد.

     

    محل مناسب رویش گیاه کرچک :

    این گیاه بیشتر در آب و هوای گرم، در زمین های حاصلخیز، عمیق و آهکی و آفتابگیر می روید.

     

    آبیاری گیاه کرچک :

    مقدار نیاز آبی در کرچک به رقم، مرحله رشدی، زمان آبیاری و شرایط اقلیمی بستگی دارد. کرچک پابلند در برابر خشکی مقاوم است و با بارندگی بسیار کم، بذر تولید می کند اما هیبریدهای پاکوتاه یا یکساله برای تولید حداکثر محصول نیاز به رطوبت کافی دارند. سخت ترین مرحله زراعت کرچک، برداشت و پوست کردن آن است.

     

    دمای مورد نیاز گیاه کرچک :

  • علت پریود شدن در زمان مصرف قرص ضد بارداری
  • کرچک در فصل رشد برای فراهم آوردن بیشترین بازدهی به گرمای نسبتا زیاد، یعنی 26-20 درجه سانتیگراد همراه با رطوبت کم نیاز دارد. روزهای بلند، روشن و آفتابی تابستان مناسبترین ایام است و روزهای ابری صرفنظر از دما، سبب کاهش بازدهی می شود.

     

    گردآوری: بخش علمی بیتوته

    تخفیف استثنائی شیشه فتوکرومیک عینک

    صفر تا صد انواع ویزای کانادا بدون وکیل

    برای مهاجرت ازکجا شروع کنم؟( *بدون وکیل)

    بیمه شخص ثالث و بدنه به صورت اقساط

    انواع دستگاه های جوجه کشی خانگی و صنعتی

    اگر شما هم مشکل ملکی دارید تماس بگیرید

    آسانترین راه خرید برنامه در کنسول ps4

    دانه کرچک هندی

    تست شنوایی و درمان وزوز گوش

    انواع کیف را با تخفیف استثنائی خرید کنید!

    شوره سر کلافت کرده؟ درمان بدون عارضه

    دریافت پاسخ پزشکی در کمترین زمان

    مشاوره تحصیلی و انتخاب شغل

    دریافت سود روز شمار بدون ریسک

    گیفت کارت بخروبه راحتی درفیسبوک تبلیغ کن

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

    

     

     

    یک درختچه ی همیشه سبز و زیبا ، کروتن یا همان کرچک هندی که اسم دیگر آن کدیاتم است.  برگهای کروتون معمولا مخلوطی ازسبز، سفید ، زرد، قرمز، صورتی، سیاه و نارنجی می باشد. شکل برگها متنوع از خطی تا تخم مرغی است. این گیاه به نور معمولی ، گرمای زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت هوای ۷۰ تا ۹۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد. در صورت نبود رطبوت برگهای آن می ریزد . درجه حرارت مناسب کروتون در زمستان ۱۶ درجه سانتی گراد می باشد.دانه کرچک هندی

     

    خاک: خاک جنگلی خاک مطلوب برای این گیاه می باشد.کود: می توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یک بار از فروردین تا شهریور ماه به کروتون، کود داد.

     

    عوارض و درمان: اگر برگهای این گیاه کمرنگ باشد به معنای این است که محیط تاریک آشپزخانه و گاز نفتی می تواند لکه‌ای قهوه ای روی برگها ایجاد کرده و باعث ریزش آنها شود. آبیاری بیش از حد نیز باعث پوسیدگی ساقه و ریزش برگها می گردد. اگر دیدید برگها درتمام اندام گیاه می ریزند، تغییرات شدید درجه حرارت در محیط داشته اید. سعی کنید درجه حرارت را ثابت کنید ریزش برگهای پایین بوته به دلیل هوای سرد و خشک است. تغذیه مصنوعی گیاه از به وجود آمدن برگهای جوان ریز و کم رشد جلوگیری می کند. دقت داشته باشید در آفتاب مستقیم، غبار پاشی انجام ندهید زیرا لکه های قهوه ای و سوخته روی برگ ایجاد می کند. برگهای منقبض شده کروتون نشانگر تشنگی و گرمای هوا می باشد. باید گلدان را به محل خنک تری ببرید و فورا آبیاری و غبار پاشی کنید زخمهای پنبه ای شکل در قاعده و سطح برگها را میتوان با سمپاشی توسط سموم حشره کش ، هر ۱۴ روز یکبار ، از بین می رود.

     

    پرورش دهندگان این گیاه ، کروتون را در بسترهای گرم تکثیر می کنند. یعنی دمای خاک بستر رابین ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد نگه می دارند. اواخر بهار و در طول تابستان، از طریق قلمه ها ی انتهایی ساقه به اندازه های ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر، می توان عمل تکثیر را انجام داد. کروتون اغلب به صورت به صورت تک ساقه ای رشد می کند، بنابراین باید اجازه دهید تا به اندازه کافی بزرگ شده و جوانه های فرعی تولید کند. قلمه های انتهایی ساقه را ازجوانه ای فرعی بگیرید و در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و درگلدانهایی به قطردهامنه ۹ تا ۱۱ سانتیمتر، حاوی کمپوست گلدانی بکارید. قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد و نور مناسب نگاه دارید. خاک را همیشه مرطوب کنید. پس از دو ماه ریشه دهی کامل می شود.

     

    منبع : webshad

    چند دقیقه با دانستنی ها

    بایادگیری مهارت ارتباط موثرزندگیتومتحول کن

    خرید گیفت کارت اپل

    دسترسی آسان به تمام برنامه های اپل

    جدیدترین مدلهای تلویزیون سامسونگ و ال جی

    شوره سر کلافت کرده؟ درمان بدون عارضه

    دریافت بی قید و شرط اقامت دائم ترکیه

    دسترسی به بازی هاوقابلیت های جدید

    سریع و ارزان بلیطت رو رزرو کن

    ویزیت آنلاین توسط مجرب ترین پزشکان

    مطمئن ترین درگاه خرید لپ تاپ های استوک

    بعد از ماه ها قرنطینه هوس سفر نکردی؟

    شارژ دلاری اکانت اپل آیدی

    کم شنوایی وناشنوایی در کودکان وخرید سمعک

    شیک ترین وباکیفیت ترین محصولات مدرسه ای

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

    کرچک یک گیاه است که دانه تولید میکند. از فشار دادن دانه های رسیده که پوسته دی بیرونی آنها خارج شده است روغن کرچک تولید میشود. پوسته حاوی یک سم به نام ریسین است. روغن کرچک قرنهاست که به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگیرد.

    دانه های کرچک بدون پوسته برای جلوگیری از بارداری، یبوست، جذام و سیفلیس مورد استفاده قرار میگیرد.

    روغن کرچک به عنوان ملین در درمان یبوست، شروع زایمان دربارداری و برای شروع جریان شیردهی کاربرد دارد.

    برخی خمیر دانه کرچک را به عنوان ضماد برای بیماری های التهابی پوست، جوش، دمل بزرگ، آبسه یا پاکت عفونی، التهاب گوش میانی و سردردهای میگرنی استفاده میکنند.

    روغن کرچک بصورت موضعی برای نرمی پوست، پینه پا، میخچه استفاده میشود و برای رفع کیست و گوشت اضافی و زگیل نیز کاربرد دارد. همچنین برای آرتروز بصورت موضعی روی پوست استفاده میشود. برخی از خانم ها روغن دانه کرچک را برای جلوگیری از بارداری یا سقط درون واژن قرار میدهند. این روغن بصورت داخل چشمی برای التیام چشم اسیب دیده توسط گرد و خاک یا سایر مواد استفاده میشود.دانه کرچک هندی

    در صنعت از آن برای ساخت رنگ، روغن جلا و روان کننده استفاده میشود.

    ریسین موجود در پوسته ی دانه ی کرچک به عنوان یک سلاح شیمیایی جنگی مورد آزمایش قرار گرفته است. ریسین مورد استفاده در سلاح های جنگی خالص سازی میشود و بصورت ذرات خیلی کوچکی تولید میشود که استنشاق میشوند. هرچقدر که سایز ذرات کوچکتر باشد ریسین سمی تر است. شما ممکن است به یاد داشته باشید که ریسین در نامه هایی که توسط افراد مرتبط با تروریست و گروه های ضد حکومتی به برخی از کنگره ها و کاخ سفید ارسال شده بود یافت شد. 

    چگونه عمل میکند؟

    دانه های کرچک برای ساخت روغن کرچک که یک ملین قوی است استفاده میشود. در بارداری روغن کرچک ممکم است با تحریک رحم باعث شروع زایمان شود.

    امکان دارد موثر باشد: 

    مدارک ناکافی:

    مدارک بیشتری نیاز است تا بتوان روغن کرچک را برای موارد استفاده ی ذکر شده موثر شمرد.

    روغن کرچک خوراکی برای اکثر مردم در صورت استفاده تک دوز احتمالا بی خطر است. در برخی روغن کرچک میتواند سبب درد معده، گرفتگی، تهوع و ضعف شود.

    دانه های کرچک بدون پوسته امکان دارد که در صورت مصرف تک دوز خوراکی بی خطر باشد. همچنین قطره های چشمی روغن کرچک امکان دارد که تا 30 روز استفاده بی خطر باشند.

    امکان دارد روغن کرچک در صورت مصرف طولانی مدت خوراکی و در دوز های بالا خطرناک باشد. در صورت استفاده بیشتر از یک هفته و در دوز های بالای 60-15 میلی لیتر روزانه ممکن است سبب از دست رفتن آب و پتاسیم بدن شود.

    دانه ی کامل برای مصرف خوراکی خطرناک است. پوسته خارجی کرچک حاوی سم کشنده ای است. این پوسته میتواند سبب تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکمی، کم شدن آب بدن، شوک، تخریب سلولهای قرمز و اختلالات شیمیایی شدید، آسیب به کبد، کلیه و پانکراس و مرگ شود. جویدن 6-1 عدد دانه ی کامل میتواند سبب مرگ یک انسان بالغ شود. اگر دانه بلعیده شود سمیت آن کمتر است هرچند بازهم نیاز کامل به توجه و مراقبتهای پزشکی دارد.

    توصیه های خاص و هشدارهای مصرف:

    کودکان: روغن کرچک در صورت مصرف خوراکی در دوز مناسب و به مدت کوتاه(کمتر از یک هفته) احتمالا بی خطر است. در صورت مصرف خوراکی در دوز بالا و و بالای یک هفته احتمالا خطرناک است. مصرف بیشتر از دوز معمول کودکان 15-1 میلی لیتر روزانه، بسته به سن بیمار، میتواند سبب عدم تعادل شیمیایی در بدن شود. در صورت مصرف خوراکی دانه ی کامل خطرناک است.

    بارداری و شیردهی: مصرف روغن کرچک در ماه اخر بارداری و قبل از زایمان احتمالا بی خطر است. ماما ها بصورت روتین برای شروع روند زایمان در خانمهای آماده ی زایمان از روغن کرچک استفاده میکنند. اما برای این مورد استفاده، روغن کرچک نباید بدون نظارت فرد حرفه ای نظام سلامت مصرف شود. همچنین در صورت استفاده در خانمهای بارداری که زمان زایمان آنها فرا نرسیده، احتمالا خطرناک است و ممکن است سبب زایمان زودرس شود. مصرف خوراکی دانه ی کامل در خانمهای باردار خطرناک است و ممکن است سبب اثرات مسمویت جدی یا مرگ شود.

    در صورت شیردهی از روغن کرچک استفاده نکنید. مطالعات کافی انجام نشده است که مشخص کند که استفاده از روغن کرچک در شیردهی بی خطر است.

    مشکلات روده ای: در صورت انسداد روده، درد بی دلیل معده یا مشکلات مجرای صفراوی و کیسه صفرا، روغن کرچک مصرف نکنید.

     

    تداخلات حد متوسط، در صورت مصرف همزمان هوشیار باشید.

     


    درباره ما


    تماس با ما


    ثبت شکایات


    سیبویه برای پزشک


    سیبویه برای بیمارستان

    دانه کرچک هندی


    سیبویه برای داروخانه


    قوانین و مقررات


    حریم خصوصی


    حفظ امنیت اطلاعات

    تهران – شهرک غرب – بلوار دادمان – خیابان ارغوان غربی – سروناز یک – پلاک 18

    info@sibooye.com

    021-25917905

    از تیم پزشکی سیبویه مشاوره رایگان بگیرید!

    صبح ها از ساعت
    ۱۰
    الی
    ۱۴

    عصر ها از ساعت
    ۱۸
    الی
    ۲۲


    روغن کرچک[۱] نوعی روغن نباتی است که از دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید. این روغن موارد استفادهٔ زیادی داشته و دارای ترکیب بی‌نظیری است. ۹۰ درصد روغن کرچک، از اسیدهای چرب ریسینولیک که اشباع‌نشده هستند تشکیل یافته‌است.

    روغن کرچک و مشتقات آن را در تهیهٔ سوپ، روغن هیدرولیک و روغن ترمز، رنگ، جوهر، انواع آستر، پلاستیکهای مقاوم در برابر سرما، واکس و دیگر مواد براق‌کننده، نایلون، عطر و … به کار می‌برند.

    سم ریسین، از فراورده‌های جانبی است که ضمن تهیهٔ روغن کرچک به دست می‌آید.

    تنها یک درصد از روغن کرچک تولید شده در سراسر جهان را صرف مصارف دارویی یا تولید فراورده‌های مفید برای سلامتی می‌کنند. از روغن کرچک برای درمان یبوست و همچنین، به عنوان مادهٔ استفراغآور استفاده می‌شود (در مواردی که لازم است فرد استفراغ نموده و محتویات معده خود را به هر دلیل تخلیه نماید). مصرف زیاد روغن کرچک در زنان باردار می‌تواند سبب زایمان زودرس در آن‌ها شود. البته مصرف بسیار زیاد آن (مثلاً یک بطری روغن) می‌تواند کشنده باشد. روغن کرچک بدبو و بدمزه است و از این رو مشهور است.
    دانه کرچک هندی

    نام علمی: Ricinus Communis
    نام انگلیسی: Castor bean plant

    کرچک‌ها گیاهانی یک پایه بوده و روی گل آذین خوشه، به رنگ سبز و در بعضی از انواع گل‌های یک پایه قرمز بدون گلبرگ. گل‌های نر به رنگ زرد مایل به سبز با پرچم خامه‌ای و روغن دار برجسته در خوشه‌ای تخم مرغی شکل به طول حداکثر ۱۵ سانتی‌متر. گل‌های ماده، در قسمت فوقانی خوشه به رنگ قرمز و برجسته قرار گرفته‌اند.
    میوه کرچک به صورت کپسول کروی و خاردار متمایل به سبز (یا قرمز-ارغوانی) می‌باشد که در هنگام رسیدن سخت و شکننده می‌شود و دانه‌ها به شکل بیضوی پهن و و به شکل دانه‌های لوبیا و دارای پوسته براقی می‌باشند؛ که درون آن‌ها یک مغز کرم یا سفید بسیار روغنی قرار دارد. دانه گیاه متمایل به رنگ قهوه‌ای و تا حد زیادی سمی بوده، ریسین یک پروتئین بسیار سمی است که در دانه‌های کرچک وجود دارد. پوست این دانه‌ها حاوی این سم است که یکی از کشنده‌ترین سموم طبیعی دنیا است. دانه‌های کرچک دارای یک زائده زگیل مانند به نام Caruncle هستند، که نوعی از Elaiosome است. ترویج و پراکندگی دانه‌های Caruncle توسط مورچه‌ها صورت می‌پذیرد.

    نام ریسینوس (Ricinus) بر گرفته از یک اصطلاح لاتین به معنای “کنه سگی” می‌باشد. علت این نامگذاری شباهتی بود که میان دانه این گیاه و کنه‌هایی که معمولاً در سگها دیده می‌شود. در واقع این اسم به دانه‌ها نسبت داده شده چون دانه‌ها در این گیاه بخش مهمتری هستند. اسم عام و متعارف “روغن کرچک – Castor oil” احتمالاً جایگزینی برای نام Castoreum می‌باشد؛ که یک ماده اصلی در صنعت عطرسازی و همچنین به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود که از غدد ترشحی مقعد و مثانه خشک شده سگهای آبی گرفته می‌شود. کرچک یک نام متعارف دیگر به نام “دستان حضرت مسیح” یا “Palm of Christ” دارد که برگرفته از شهرت و توانایی روغن کرچک در شفای زخم و درمان درد می‌باشد

    روغن کرچک استفاده‌های زیادی در پزشکی و درمانی دارد و همچنین کاربردهای مختلف دیگری نیز دارد.
    عصاره الکلی برگ‌های کرچک، بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده‌است که از کبد در مقابل آسیب دیدگی از سموم حفاظت می‌کند. یکی از کاربردهای روغن کرچک دارویی مصرف آن به عنوان یک داروی ملین است، روغن کرچک یک ملین طبیعی و قوی است. عصاره‌های متانولیکی برگ‌ها در تست ضدمیکروبی در مقابل باکتری‌های بیماری‌زا در موشها آزمایش شده و موشها خواص ضد میکروبی نشان داده‌اند. لازم است ذکر شود که عصاره‌ها سمی نمی‌باشند. پوسته هسته لوبیایی شکل کرچک در دوزهای پایین‌تر بر روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر گذاشته‌است. در دوزهای بالاتر موشها به سرعت مرده‌اند. عصاره آب پوست ریشه کرچک علایم درد را در موشها نمایان می‌کند. خواص ضد حساسیتی یا آنتی هیستامینی و ضد التهابی نیز در عصاره الکلی پوسته کرچک دیده شده‌است.

    عصاره کرچک خواص حشره کش و کنه کش دارد که به‌طور مثال بر ضد کنه haemaphysalis bispinosa یا انگل‌هایی مانند hamatophagous و Hippobosca maculate می‌باشد.
    مردم قبایل بودو (Bodo) در کشور هندوستان از برگ‌های این گیاه برای تغذیه و پرورش کرم ابریشم استفاده می‌کنند.
    روغن کرچک برای نرم نمودن و روغن کاری موتورها نیز کاربرد دارد و به عنوان مثال در هواپیماهای جنگ جهانی اول مورد استفاده بود و همچنین برای برخی از ماشینهای مسابقه و بعضی هواپیماهای مدل. البته باید توجه داشت که هرگز نباید با محصولات نفتی مخلوط گردد؛ لذا روغن کرچک در خیلی از مواقع جایگزین مناسبی برای روغنهای مصنوعی می‌باشد.

    اگرچه کرچک گیاهی بومی در مناطق آسیای جنوبی و مدیترانه و شرق آفریقا و هندوستان می‌باشد، امروزه تقریباً در همه دنیا گسترش پیدا کرده‌است. به‌طور کلی در کلیه مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی مناسب باشد به صورت خودرو تکثیر و گسترش می‌یابد.
    همچنین به عنوان گیاهی تزئینی و قیمتی در پارکها و مکانهای عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاه فوق در شرایط گلخانه و در دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد می‌تواند حدوداً تا ارتفاع ۲ تا ۳ متر در سال رشد نماید. یخبندان و سردی هوا عاملی است که رشد و نمو گیاه را محدود می‌کند به‌طوری‌که در دمای کمتر معمولاً به شکل بوته و ارتفاعی کمتر رشد می‌نماید. اگر چه گیاه کرچک در مناطق سردسیر مانند جنوب انگلستان نیز توانسته رشد داشته باشد و همچنین در ایالاتی از کانادا و آمریکا مانند جنوب کالیفرنیا و لس آنجلس.

    گیاه کرچک میزبان و پذیرای پروانه مشهور کرچک به نام (Ariadne merione) و همچنین گونه‌ای از کرمهای ابریشم و تعدادی از حشرات دیگر می‌باشد. برگ‌های گیاه برای تغزیه لارو حشرات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    مقدار سمیت دانه‌های کرچک خام به درصد و اندازه سم ریسین بستگی دارد. اگر چه مقدار دوز کشندگی سم برای بزرگسالان در حدود ۴ تا ۸ دانه هسته شناسایی شده، اما در حقیقت گزارشات ناشی از مسمومیت افراد از این دانه‌ها بسیار نادر می‌باشد.
    بر اساس گزارشهای کتاب گینس در سال ۲۰۰۷، این گیاه سمی‌ترین گیاه در جهان محسوب شده بود. با وجود این، خودکشی از طریق بلعیدن دانه‌های کرچک در کشورهایی مانند هندوستان که این گیاه به صورت خودرو در کنار جاده‌ها می‌روید هیچ وقت گزارش نشده. چرا که مسمومیت با ریسین بسیار دردآور و نامطبوع بوده و در عین حال همراه با تهوع، اسهال، تپش قلب، کاهش شدید فشار خون و حملات شدید می‌باشد. هر چند، سم حاصل از کرچک طی فرایندهایی خاص با غلیظ نمودن عصاره آن بسیار شباهت به عمل عصاره‌گیری در بادام دارد.
    اگر ریسین بلعیده شود نشانه‌های آن حدوداً تا ۳۶ ساعت بعد نمایان می‌شود اما در عرض ۲ تا ۴ ساعت بعد اثر گذاشته و فرد را به کشتن می‌دهد؛ که این علایم با احساس برافروختگی در دهان و حنجره آغاز و شامل دردهای شکمی، اسهال خونی (که خود به تنهایی در طی چند روز متوالی تمام آب بدن فرد را کشیده و باعث مرگ می‌گردد) و کاهش شدید فشار خون می‌باشد؛ که پس از گذشت ۳ تا ۵ روز شخص می‌میرد مگر اینکه قبل از بروز و گسترش علائم فوق به‌طور کامل شستشو داده و سم زدایی شود.
    مسمومیت زمانی رخ می‌دهد که دانه‌های کرچک توسط حیوانات یا حتی انسان‌ها شکسته و جویده شوند، به‌طوری‌که دانه‌های سالم و نجویده شده بدون خارج نمودن سم از سیستم دستگاه گوارشی عبور و دفع می‌شود. مقدار سم برای کشتن حیوانات به قرار ذیل می‌باشد: ۴ دانه برای خرگوش، ۵ دانه برای گوسفند، ۶ دانه یا بیشتر برای اسب، ۷ دانه برای خوک و ۱۱ دانه برای سگ و اردکها در برابر این سم کاملاً مقاوم بوده به‌طوری‌که حدوداً ۸۰ دانه ممکن است باعث مرگ در آن‌ها گردد.
    این سم یک محافظ طبیعی در برابر شپش نیز می‌باشد؛ لذا ماده ریسین در صنعت برای تولید حشره کش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای تولید اسیدی جهت قارچ کشی هم کاربرد دارد. لازم است ذکر شود که روغن کرچکی که برای مصارف داخلی و خارجی در بازار وجود دارد به هیچ عنوان سمی نبوده.

    ترکیبی از سه نوع ترپنوئید (ضد باکتری و ضد سرطان) و توکوفرول در کرچک یافت شده. در عصاره کرچک ترکیباتی شامل هیدروکسی کاتها، متوکسی، اپوکسی، اکسو اسیدها و غیره می‌باشد. نیمی از دانه‌های کرچک را روغن تشکیل می‌دهد. روغن کرچک دارای ریسی نولیین می‌باشد که گلیسیرید اسید ریسینولییک است. از ریسین تفکیک شده عصاره متانول نیز به دست می‌آید.
    روغن کرچک یک روغن گیاهی به دست آمده با فشار دادن دانه‌های گیاه کرچک است. (ریسینوس کامیونیس)
    نام مشترک روغن کرچک که از آن گیاه نام خود را احتمالاً به عنوان جایگزینی برای کاستریوم استفاده می‌کند پایگاه محصولات مراقبت از پوست خشک شده غدد باشد. (کاستور در لاتین)
    روغن کرچک یک مایع زرد رنگ بسیار کم رنگ و بی‌رنگ با طعم مشخص و بویی یک باره برای اولین بار است.
    نقطه جوش آن ۳۱۳ درجه سانتی گراد و ۵۹۵ درجه فارنهایت می‌باشد و چگالی آن ۹۶۱ کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد.
    این تری گلیسیرید که در آن در حدود ۹۰ درصد از زنجیره اسید چرب ریسینو لئیک می‌باشد.
    اولئیک اسید و لینولئیک اسید از دیگر اجزای قابل توجه می‌باشند.
    روغن کرچک و مشتقات آن در ساخت صابون‌ها روان‌کننده‌ها مایعات هیدرولیک و ترمز رنگ پوشش‌ها جوهر پلاستیک مقاوم در برابر سرما واکس و پالش نایلون مواد دارویی و عطر استفاده می‌شود.
    روغن کرچک معروف به عنوان یک منبع از اسید ریسینولئیک اشباع با اسید چرب ۱۸ کربنه می‌باشد.
    در میان اسیدهای چرب اسید ریسینولئیک غیرمعمول است که در آن یک گروه عاملی هیدروکسیل بر روی کربن ۱۲ قرار دارد. این گروه عاملی باعث می‌شود تا روغن کرچک و اسید ریسینوئیک از باقی چربی‌ها قطبی تر شوند.
    واکنش‌های شیمیایی از گروه الکل و همچنین مشتق شیمیایی را اجازه می‌دهند که با اکثر دیگر دانه‌های روغنی ممکن نیست. چرا که از محتوای اسید ریسینولئیک است روغن کرچک یک ماده شیمیایی با ارزش در مواد خام است و دارای قیمت بالاتر نسبت به سایر روغن دانه‌ها می‌باشد. به عنوان مثال در ژوئیه ۲۰۰۷ روغن کرچک در حدود ۰٫۹۰ دلار در ایالات متحده آمریکا به فروش می‌رسد. در حالی که روغن سویا روغن آفتاب گردان و روغن کانولا در حدود ۰٫۳۰ دلار به فروش می‌رسد.
    گیاه کرچک در یک گونه گیاه گلدار در خانواده فرفیون است. آن را متعلق به یک جنس چند وجهی می‌دانند.
    تکامل کرچک و ارتباط آن با گونه‌های دیگر در حال حاضر در حال مطالعه با استفاده از ابزارهای مدرن ژنتیکی می‌باشد. بذر آن دانه کرچک نام دارد که با وجود این لوبیا درست نمی‌باشد. کرچک بومی در حوضه جنوب شرقی دریای مدیترانه شرق آفریقا و هند است. اما در سراسر مناطق گرمسیری به عنوان یک گیاه زینتی کشت می‌شود. دانه کرچک منبع روغن کرچک می‌باشد که دارای طیف گسترده‌ای از کاربردها می‌باشد. دانه‌ها شامل ۴۰ تا ۶۰ درصد روغن که غنی از تری گلیسیرید و عمدتاً ریکینولئین می‌باشد هستند. دانه شامل سمی می‌باشد که در حال حاضر با غلظت‌های کمتر در سراسر گیاه وجود دارد. گونه‌های گیاهی نامربوط فتسیا ژاپنی در ظاهر مشابه می‌باشند ولی به عنوان گیاه کرچک نادرست است.
    گیاه روغن کرچک می‌تواند تا حد زیادی در عادت رشد و ظاهر آن متفاوت باشد.
    پرورش دهندگان برای تولید روغن در طیف وسیعی از ارقام برگ و رنگ گل تنوع داده‌اند.
    سرعت رشد گیاه برابر با یک درختچه چند ساله است که می‌تواند به اندازه یک درخت کوچک حدود ۱۲ متر یا ۳۹ فوت رشد کند. اما این درختچه نسبت به سرما مقاوم نیست.
    این گیاه برگ‌های براق ۱۵ الی ۴۵ سانتی‌متری دارد و دارای برگ‌هایی با ۵ تا ۱۲ لوب عمیق با بخش‌های دندانه دار درشت است.
    در برخی از انواع آن برگ‌ها در ابتدا مایل به قرمز ارغوانی تیره یا برنز هستند.
    در زمان جوانی به تدریج در حال تغیر به رنگ سبز تیره می‌شوند و
    گاهی تمایل به قرمز دارد.
    البته در بعضی از گونه‌ها برگ‌ها از همان ابتدا به رنگ سبز هستند در حالی که در عین حال دیگررنگدانه‌ها رنگ سبز را از بخش‌های کلروفیل دار همانند برگ ساقه و میوه‌های جوان اند به‌طوری‌که آن‌ها در سراسر زندگی گیاه به صورت چشمگیر ارغوانی به قهوه‌ای قرمز در سراسر زندگی گیاه باقی می‌مانند. گیاهان با برگ‌های تیره را می‌توان در هنگام رشد با برگ سبز یافت؛ بنابراین حداقل احتمالاً تنها یک ژن واحد کنترل تولید رنگدانه در برخی از ارقام وجود دارد.
    ساقه‌ها (کروی و کپسول بذر خاردار) نیز در رنگ‌های متفاوت وجود دارند.
    کپسول میوه برخی از گونه‌ها زرق و برق دار تر از گل می‌باشد.
    روغن کرچک یک روغن گیاهی است که با فشار دادن دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید.

    دانه کرچک حاوی ریسین، یک پروتئین سمی است. حرارت در طی فرایند استخراج روغن سبب دناتوره شدن و غیرفعال شدن پروتئین می‌شود. با این حال دانه‌های برداشت شده کرچک ممکن است بدون خطر نباشد. ترکیبات آلرژی زا پیدا شده در سطح گیاه می‌تواند سبب آسیب‌های عصبی و دائمی شود. برداشت دانه‌های کرچک یک خطر برای سلامتی انسان ایجاد شده. هند، برزیل وچین عمده‌ترین تولیدکنندگان محصول هستند و کارگران از کار کردن با این گیاهان دچار عوارض جانبی مضر شده‌اند. این مسائل بهداشتی علاوه بر نگرانی در مورد محصول فرعی سمی (ریسین) از تولید روغن کرچک، برای دستیابی به منابع جایگزین برای اسیدهای چرب هیدروکسی تشویق کرده‌است. در روش دیگر، برخی از محققان در حال تلاش برای تغییر و اصلاح ژنتیکی گیاه کرچک برای جلوگیری از سنتز ریسین هستند.
    کاربرد:
    سالانه ۲۷۰۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰۰ تن (به ارزش ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون پوند) از روغن کرچک در صنعت استفاده می‌شود و مشتقات آن کاربردهای بسیاری در ساخت صابون‌ها، روان‌کننده‌ها، مایعات هیدرولیک و ترمز، رنگ‌ها، پوشش‌ها، جوهر، پلاستیک‌های مقاوم در برابر سرما، واکس و پولیش و جلادهنده، نایلون و مواد دارویی و عطر دارد.

    در صنایع غذایی، روغن کرچک (خوراکی) در افزودنی‌های مواد غذایی، طعم دهنده‌ها، آب نبات به عنوان یک مهارکننده غالب و در بسته‌بندی استفاده می‌شود. روغن کرچک پلی اکسی اتیل همچنین در صنایع غذایی استفاده می‌شود.
    در هند، پاکستان، نپال و بنگلادش، دانه‌های روغنی با استفاده از روغن کرچک حفظ می‌شوند. روغن کرچک، برنج، گندم و حبوبات را از پوسیدن حفظ و متوقف می‌کند. برای مثال دالون تور حبوبات معمولاً در دسترس پوشش داده شده در روغن برای ذخیره‌سازی طولانی است.

    ایالات متحده اداره غذا و دارو آمریکا، روغن کرچک را طبقه‌بندی کرده به عنوان (به‌طور کلی و عمومی به عنوان ماده مؤثر و بی‌خطر به رسمیت شناخته شده) (گریس) برای بیش از ضد استفاده به عنوان ملین با سایت اصلی عمل روده باریک که در آن به هضم اسید ریسینولئیک منجر شده‌است. از نظر درمانی، داروهای مدرن به ندرت دریک حالت شیمیایی خالص داده شده بنابراین بیشتر مواد تشکیل دهندهٔ فعال با مواد جانبی یا مواد افزودنی ترکیب شده‌است.
    روغن کرچک یا مشتق روغن کرچک از جمله کلیفر ال (سورفاکتانت غیر یونی است و به بسیاری از داروهای مدرن اضافه شده‌است از جمله:
    مایکونازول، یک داروی ضد قارچی
    پاکلیتاکسل، یک مهارکننده میتوزی مورد استفاده در شیمی درمانی سرطان
    ساندیمون (تزریق سیکلوسپورین)، یک داروی ایمنی است که به‌طور گسترده‌ای برای کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن بیمار در ارتباط با پیوند عضو استفاده می‌شود.
    نلفیناویرمسیلات یک مهارکننده پروتئازویروس ایدز
    ساپرکنازول، یک داروی ضد قارچ تریازول (شامل امولفور ال -۷۱۹پی، مشتق روغن کرچک)
    تاکرولیموس، یک داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی (شامل پلی اکسیل ۶۰روغن کرچک هیدروژنه)
    یک درمان موضعی برای زخم‌های پوست، ترکیبی از بلسان پرو، روغن کرچک و تریپسین است.Xendermپماد
    برای حفظ اسیدیته واژن استفاده می‌شود oxyquinoline از روغن کرچک با اسید استیک و ricinoleic(تشکیل شده از اسید Aciژل

    روغن کرچک به عنوان یک درمان برای انواع شرایط سلامت انسان ترویج شده‌است. naturopathy در
    ادعا شده‌است که استفاده از آن بر روی پوست می‌تواند به درمان سرطان کمک کند. با این حال، با توجه به جامعه سرطان آمریکا، شواهد علمی موجود ادعا می‌کند که روغن کرچک بر روی پوست درمان سرطان یا هر بیماری دیگر را پشتیبانی نمی‌کند.

    روغن کرچک در محصولات آرایشی و همچنین در کرم ها به عنوان مرطوب کننده استفاده می شود. همچنین این ماده برای تقویت مو بسیار تاثیر گذار است و خاصیت ضد شوره ای دارد.

    روغن کرچک می‌تواند به عنوان پلی ال (الکل مصرفی) مبتنی بر زیست در صنعت پلی اورتان استفاده شود.
    متوسط عملکرد (تعداد گروه‌های هیدروکسیل در هر مولکول تری گلیسرید) روغن کرچک ۲٫۷ است، پس از آن به‌طور گسترده‌ای به عنوان پلی ال سفت و سخت و پوشش استفاده می‌شود.

    روغن کرچک دارای کاربردهای متعدد در حمل و نقل، موادآرایشی و دارویی و صنایع تولیدی به عنوان مثال: چسب، مایعات ترمز، رنگ مو، دی الکتریک مایع الکتریکی، هیومکتانت ، نایلون، پلاستیک مایعات هیدرولیک، جوهر، لاک، درمان چرم، گریس روان‌کننده‌ها، روغن‌های ماشین کاری، رنگ، رنگدانه، چسب پلی اورتان، گریس تبرید و یخ زدگی، لاستیک، مهر و موم، پارچه، پودرهای شست‌وشو و واکس‌ها
    از آنجا که روغن کرچک دارای ثابت دی الکتریک نسبتاً بالا (۴٫۷) بسیار تصفیه شده و روغن کرچک خشک شده‌است گاهی اوقات به عنوان یک مایع دی الکتریک با کارایی بالای خازن ولتاژ بالا استفاده می‌شود.

    روغن گیاهی به علت چربی خوب و قابلیت تجزیه بیولوژیکشان جایگزین خوبی برای رروان‌کننده‌های نفتی مشتق شده‌است اما پایداری اکسیداتیو و دمای پایین محدودیت عملکرد استفاده گسترده آن هاست.
    روغن کرچک دارای خواص چسبندگی (ویسکوزیته) بهتر در دمای پایین و روان کاری درجه حرارت بالاتر از بسیاری از روغن‌های گیاهی و به عنوان یک روان‌کننده در جت، دیزل و موتورهای ماشین مسابقه مفید است.
    گرانروی روغن کرچک در ۱۰ درجه سانتی گراد، ۲۴۲۰ سانتی پوآز است. با این حال روغن کرچک تمایل دارد به صورت آدامس شود در یک زمان کوتاه و استفاده از آن در نتیجه به موتور که به‌طور منظم بازسازی محدود شده‌است مانند موتورهای مسابقه
    قابلیت تجزیه بیولوژیک در نتیجهٔ کاهش پایداری در محیط زیست (نسبت به روان‌کننده‌های مبتنی بر نفت) در صورت انتشار اتفاقی است. شرکت روان‌کنندهٔ کاسترول نام خود را از روغن کرچک گرفته‌است.
    روغن کرچک روان‌کنندهٔ ترجیح داده برای پمپ‌های دوچرخه است، به احتمال زیاد به این خاطر که مهر و موم‌های لاستیک طبیعی قابل حل نیست.

    دانه کرچک هندی
    دانه کرچک هندی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *