کندر که با نام علمی olibanum نیز شناخته میشود، از رزین درخت بوسولیا بدست میآید و معمولا در مناطق خشک و کوهستانی هند، آفریقا و خاورمیانه رشد میکند. کندر بوی شبیه به چوب دارد و میتواند از راه تنفس، تماس با پوست، تهیه دمنوش و با مکمل جذب بدن شود. به نظر میرسد کندر در درمان آرتروز ، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش حملات آسم و سلامت دهان و دندان بسیار موثر است. همچنین در مبارزه با نوع خاصی از سرطان نیز کمک کند. اما آیا خوردن کندر در بارداری توصیه میشود؟
خوردن کندر در بارداری
گفتههای زیادی پیرامون تاثیر خوردن کندر در بارداری بر افزایش هوش جنین در طب سنتی نقل شده است. اما هنوز هیچ پشتوانه علمی برای آن وجود ندارد و این ارتباط اثبات علمی نشده است. از سوی دیگر شبهاتی در ارتباط میان خوردن کندر در بارداری و بیش فعالی کودکان نیز مطرح شده است.
خواص کندر برای زن حامله
برخی از تحقیقات علمی نشان میدهند که مصرف کندر در بارداری خطر سقط جنین را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است زنان باردار از خوردن کندر در بارداری اجتناب کنند!از طرفی طی تحقیقی که در سال ۱۳۸۶-۱۳۸۵ در یکی از مراکز بهداشتی درمانی شهرستان مشهد درباره وضعیت استفاده از کندر در دوران بارداری در زنان تحت پوشش این مرکز صورت گرفت؛ میزان عوارض خوردن کندر در بارداری بررسی شد.
در این پژوهش مقطعی تعداد ۹۰۰ زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مورد مصاحبه قرار گرفتند. افراد واجد شرایط طی نمونه گیری چند مرحلهای انتخاب شدند. سن بارداری در زنان باردار مورد پژوهش بین ۴ تا ۴۱ هفته و میانگین آن ۲۶.۲ هفته بود.
۲۶۳ نفر (۲۹.۲ درصد) از مادران به منظور باهوش شدن کودک از کندر استفاده کرده بودند. میزان مصرف کندر از یک نوبت در طی بارداری تا مصرف روزانه در کل دوران بارداری متفاوت و به طور متوسط ۷۴.۲ روز از دوران بارداری بود. ۳۹.۸ درصد از مادران استفاده کننده از کندر دارای تحصیلات زیر دیپلم و ۶۰.۲ درصد دارای تحصیلات دیپلم و بالاتر بودند. در ۹۴.۶ درصد از مادران مصرفکننده هیچ عارضهای در بارداری مشاهده نشد و تنها در ۵.۴ درصد از مادران تهوع یا سایر عوارض جزیی همراه با مصرف کندر گزارش گردید.با این وجود نیاز به تحقیقات گسترده تری برای اثبات بی خطر یا خطرناک بودن خوردن کندر در بارداری نیاز است تا مادران با خیال راحتتری بتوانند در این دوران حساس و سرنوشت ساز از این ماده گیاهی استفاده کنند.
از آنجایی که هنوز پژوهشهای کافی در زمینه مصرف کندر در دوران شیردهی نیز انجام نشده است؛ به مادران شیرده نیز توصیه میشود که از مصرف کندر خودداری کنند.
کندر و مزایای آن
۱. کمک به درمان آرتروز
اثرات ضد التهابی کندر به کاهش علائم آرتروز کمک میکند. با این وجود، مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
۲. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
کندر با کاهش التهاب در روده، به کاهش علائم کولیت کرون و درمان زخمهای رودهای کمک میکند.
۳. بهبود آسمکندر ممکن است به کاهش حملات آسمی در افراد مبتلا کمک کند. همچنین میتواند علائم آسم مانند تنگی نفس و خس خس سینه را از بین ببرد.
۴. حفظ سلامت دهان و دندان
عصاره یا پودر کندر بیماریهای لثه را درمان و به حفظ سلامت دهان کمک میکند.
۵. مبارزه با برخی از سرطانها
ترکیبات موجود در کندر باعث کشتن سلولهای سرطانی و جلوگیری از گسترش تومورها میشود. پژوهشهایی پیرامون درمان سرطانهای پستان، پروستات، کولون، پوست و پانکراس با کندر انجام شده است. با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است. مزایای کندر در طب سنتی
کندر در طب سنتی بسیار مفید و موثر معرفی شده و مزایای فراوانی برای آن آورده شده است. اگرچه یافتههای علمی تمامی آنها را تایید نمیکند.
برخی از مزایای کندر در طب سنتی به شرح زیر است:
از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند: برخی از مطالعات نشان میدهد که کندر ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد: کندر میتواند باعث کاهش رفتارهای منتسب به افسردگی در موشها شود، اما مطالعاتی بر روی انسان انجام نشده است. مطالعات پیرامون تاثیر کندر بر استرس یا اضطراب نیز کم است.
از بیماری قلبی جلوگیری میکند: کندر دارای اثرات ضد التهابی است که ممکن است به کاهش التهاب رایج در بیماریهای قلبی کمک کند. با این حال، مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد. پوست را صاف و شفاف میکند: روغن کندر به عنوان درمان موثری برای آکنه و چین و چروکهای پوست معرفی شده است. با این حال، هیچ مطالعهای برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
حافظه را بهبود میبخشد: مطالعات نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد کندر در موشهای صحرایی باعث افزایش حافظه آنها شده است. با این حال، هیچ مطالعهای در مورد انسانها انجام نشده است. از آنجایی که مهم ترين جايگاه يادگيري و حافظه در مغز، هيپوكامپ است، احتمالا عصاره كندر با تاثير بر اين ناحيه، موجب افزايش انتقال پيام ها و تقويت حافظه مي شود.هورمونهای بدن را متعادل میکند و نشانههای PMS را کاهش میدهد: گفته میشود کندر یائسگی را به تاخیر میاندازد و نشانههای PMS (سندروم پیش از قاعدگی) مانند حالت تهوع، سردرد و تغییرات خلقی را کاهش میدهد. هیچ تحقیقی این موضوع را تایید نمی کند.
احتمال باروری را افزایش می دهد: مکمل کندر باعث افزایش باروری در موشهای صحرایی میشود، اما تحقیقات انسانی در این زمینه دسترس نیست. از آنجایی که پژوهشهای اندکی پیرامون موارد یاد شده وجود دارد و الزاما از نظر علمی آنها را تایید نمیکند، بهتر است که به صرفا این افسانهها اتکا نکنید.
اثرات جانبی مصرف کندر
مصرف کندر برای بسیاری از مردم بی خطر است. این دارو برای هزاران سال بدون عوارض جانبی شدید استفاده شده است.دوزهای بالاتر از ۹۰۰ میلی گرم در هر پوند وزن بدن (۲ گرم در هر کیلوگرم) در موشها ایجاد مسمومیت میکند. با این حال، دوز سمی کندر در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است.شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده در مطالعات علمی عبارت بودند از تهوع و رفلاکس اسیدی معده.برخی از تحقیقات نشان میدهند که کندر ممکن است خطر سقط جنین را در دوران بارداری افزایش دهد، بنابراین زنان باردار بایستی از مصرف آن جلوگیری کنند.کندر همچنین ممکن است با برخی از داروها، به ویژه داروهای ضد التهابی، رقیق کنندههای خون و قرصهای کاهش دهنده کلسترول تداخل داشته باشد.اگر از هر یک از این داروها استفاده میکنید، قبل از استفاده از کندر بایستی نظر پزشک خود را جویا شوید.
خواص کندر برای زن حامله
جمع بندیکندر در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود.مصرف کندر در بارداری به دلیل احتمال افزایش خطر سقط جنین توصیه نمیشود.به دلیل عدم وجود تحقیقات کافی، مصرف کندر در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود.کندر برای درمان آسم و آرتروز، بیماریهای روده و سلامت دهان و دندان توصیه میشود. هم چنین ممکن است خواص ضد سرطان داشته باشد.برای حفظ سلامت خود، پیش از مصرف کندر بهتر است نظر پزشکتان را جویا شوید.
کندر که با نام علمی olibanum نیز شناخته میشود، از رزین درخت بوسولیا بدست میآید و معمولا در مناطق خشک و کوهستانی هند، آفریقا و خاورمیانه رشد میکند. کندر بوی شبیه به چوب دارد و میتواند از راه تنفس، تماس با پوست، تهیه دمنوش و با مکمل جذب بدن شود. به نظر میرسد کندر در درمان آرتروز ، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش حملات آسم و سلامت دهان و دندان بسیار موثر است. همچنین در مبارزه با نوع خاصی از سرطان نیز کمک کند. اما آیا خوردن کندر در بارداری توصیه میشود؟
خوردن کندر در بارداری
گفتههای زیادی پیرامون تاثیر خوردن کندر در بارداری بر افزایش هوش جنین در طب سنتی نقل شده است. اما هنوز هیچ پشتوانه علمی برای آن وجود ندارد و این ارتباط اثبات علمی نشده است. از سوی دیگر شبهاتی در ارتباط میان خوردن کندر در بارداری و بیش فعالی کودکان نیز مطرح شده است.
برخی از تحقیقات علمی نشان میدهند که مصرف کندر در بارداری خطر سقط جنین را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است زنان باردار از خوردن کندر در بارداری اجتناب کنند!از طرفی طی تحقیقی که در سال ۱۳۸۶-۱۳۸۵ در یکی از مراکز بهداشتی درمانی شهرستان مشهد درباره وضعیت استفاده از کندر در دوران بارداری در زنان تحت پوشش این مرکز صورت گرفت؛ میزان عوارض خوردن کندر در بارداری بررسی شد.
در این پژوهش مقطعی تعداد ۹۰۰ زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مورد مصاحبه قرار گرفتند. افراد واجد شرایط طی نمونه گیری چند مرحلهای انتخاب شدند. سن بارداری در زنان باردار مورد پژوهش بین ۴ تا ۴۱ هفته و میانگین آن ۲۶.۲ هفته بود.
۲۶۳ نفر (۲۹.۲ درصد) از مادران به منظور باهوش شدن کودک از کندر استفاده کرده بودند. میزان مصرف کندر از یک نوبت در طی بارداری تا مصرف روزانه در کل دوران بارداری متفاوت و به طور متوسط ۷۴.۲ روز از دوران بارداری بود. ۳۹.۸ درصد از مادران استفاده کننده از کندر دارای تحصیلات زیر دیپلم و ۶۰.۲ درصد دارای تحصیلات دیپلم و بالاتر بودند. در ۹۴.۶ درصد از مادران مصرفکننده هیچ عارضهای در بارداری مشاهده نشد و تنها در ۵.۴ درصد از مادران تهوع یا سایر عوارض جزیی همراه با مصرف کندر گزارش گردید.با این وجود نیاز به تحقیقات گسترده تری برای اثبات بی خطر یا خطرناک بودن خوردن کندر در بارداری نیاز است تا مادران با خیال راحتتری بتوانند در این دوران حساس و سرنوشت ساز از این ماده گیاهی استفاده کنند.
از آنجایی که هنوز پژوهشهای کافی در زمینه مصرف کندر در دوران شیردهی نیز انجام نشده است؛ به مادران شیرده نیز توصیه میشود که از مصرف کندر خودداری کنند.
کندر و مزایای آن
۱. کمک به درمان آرتروز
اثرات ضد التهابی کندر به کاهش علائم آرتروز کمک میکند. با این وجود، مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
۲. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
کندر با کاهش التهاب در روده، به کاهش علائم کولیت کرون و درمان زخمهای رودهای کمک میکند.
۳. بهبود آسمکندر ممکن است به کاهش حملات آسمی در افراد مبتلا کمک کند. همچنین میتواند علائم آسم مانند تنگی نفس و خس خس سینه را از بین ببرد.
۴. حفظ سلامت دهان و دندان
عصاره یا پودر کندر بیماریهای لثه را درمان و به حفظ سلامت دهان کمک میکند.
۵. مبارزه با برخی از سرطانها
خواص کندر برای زن حامله
ترکیبات موجود در کندر باعث کشتن سلولهای سرطانی و جلوگیری از گسترش تومورها میشود. پژوهشهایی پیرامون درمان سرطانهای پستان، پروستات، کولون، پوست و پانکراس با کندر انجام شده است. با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است. مزایای کندر در طب سنتی
کندر در طب سنتی بسیار مفید و موثر معرفی شده و مزایای فراوانی برای آن آورده شده است. اگرچه یافتههای علمی تمامی آنها را تایید نمیکند.
برخی از مزایای کندر در طب سنتی به شرح زیر است:
از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند: برخی از مطالعات نشان میدهد که کندر ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد: کندر میتواند باعث کاهش رفتارهای منتسب به افسردگی در موشها شود، اما مطالعاتی بر روی انسان انجام نشده است. مطالعات پیرامون تاثیر کندر بر استرس یا اضطراب نیز کم است.
از بیماری قلبی جلوگیری میکند: کندر دارای اثرات ضد التهابی است که ممکن است به کاهش التهاب رایج در بیماریهای قلبی کمک کند. با این حال، مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد. پوست را صاف و شفاف میکند: روغن کندر به عنوان درمان موثری برای آکنه و چین و چروکهای پوست معرفی شده است. با این حال، هیچ مطالعهای برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
حافظه را بهبود میبخشد: مطالعات نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد کندر در موشهای صحرایی باعث افزایش حافظه آنها شده است. با این حال، هیچ مطالعهای در مورد انسانها انجام نشده است. از آنجایی که مهم ترين جايگاه يادگيري و حافظه در مغز، هيپوكامپ است، احتمالا عصاره كندر با تاثير بر اين ناحيه، موجب افزايش انتقال پيام ها و تقويت حافظه مي شود.هورمونهای بدن را متعادل میکند و نشانههای PMS را کاهش میدهد: گفته میشود کندر یائسگی را به تاخیر میاندازد و نشانههای PMS (سندروم پیش از قاعدگی) مانند حالت تهوع، سردرد و تغییرات خلقی را کاهش میدهد. هیچ تحقیقی این موضوع را تایید نمی کند.
احتمال باروری را افزایش می دهد: مکمل کندر باعث افزایش باروری در موشهای صحرایی میشود، اما تحقیقات انسانی در این زمینه دسترس نیست. از آنجایی که پژوهشهای اندکی پیرامون موارد یاد شده وجود دارد و الزاما از نظر علمی آنها را تایید نمیکند، بهتر است که به صرفا این افسانهها اتکا نکنید.
اثرات جانبی مصرف کندر
مصرف کندر برای بسیاری از مردم بی خطر است. این دارو برای هزاران سال بدون عوارض جانبی شدید استفاده شده است.دوزهای بالاتر از ۹۰۰ میلی گرم در هر پوند وزن بدن (۲ گرم در هر کیلوگرم) در موشها ایجاد مسمومیت میکند. با این حال، دوز سمی کندر در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است.شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده در مطالعات علمی عبارت بودند از تهوع و رفلاکس اسیدی معده.برخی از تحقیقات نشان میدهند که کندر ممکن است خطر سقط جنین را در دوران بارداری افزایش دهد، بنابراین زنان باردار بایستی از مصرف آن جلوگیری کنند.کندر همچنین ممکن است با برخی از داروها، به ویژه داروهای ضد التهابی، رقیق کنندههای خون و قرصهای کاهش دهنده کلسترول تداخل داشته باشد.اگر از هر یک از این داروها استفاده میکنید، قبل از استفاده از کندر بایستی نظر پزشک خود را جویا شوید.
جمع بندیکندر در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود.مصرف کندر در بارداری به دلیل احتمال افزایش خطر سقط جنین توصیه نمیشود.به دلیل عدم وجود تحقیقات کافی، مصرف کندر در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود.کندر برای درمان آسم و آرتروز، بیماریهای روده و سلامت دهان و دندان توصیه میشود. هم چنین ممکن است خواص ضد سرطان داشته باشد.برای حفظ سلامت خود، پیش از مصرف کندر بهتر است نظر پزشکتان را جویا شوید.
منبع: ستاره
1980
3
مقدمه: به زنان باردار کندر بخورانيد، کودک هرگاه در شکم مادر با کندر تغذيه شود دلش قوي و عقلش زياد گردد (پيامبر گرامي اسلام (ص)). كندر (Frankincense) صمغ گياهي است كه از گونه هاي مختلف گياه Boswellia به دست مي آيد. در طب سنتي و پزشكي اسلامي از كندر به عنوان ماده اي كه اثر تقويت هوش و حافظه دارد نام برده شده است. مهم ترين جايگاه يادگيري و حافظه در مغز، هيپوكامپ است، احتمالا عصاره كندر با تاثير بر اين ناحيه موجب افزايش انتقال پيام ها و تقويت حافظه مي شود. با توجه به استفاده گسترده از توصيه هاي طب سنتي و اسلامي در کشور، در مطالعه حاضر، وضعيت استفاده از کندر در دوران بارداري در زنان تحت پوشش مراکز بهداشتي در ماني شهرستان مشهد در سال 1386-1385 بررسي شده است.مواد و روش ها: در اين پژوهش مقطعي تعداد 900 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتي درماني مورد مصاحبه قرار گرفتند. افراد واجد شرايط طي نمونه گيري چند مرحله اي انتخاب شدند. سن بارداري در زنان باردار مورد پژوهش بين 4 تا 41 هفته و ميانگين آن 26.2 هفته بود. جهت پردازش داده ها از نرم افزارSPSS استفاده شد.نتايج: 263 نفر (29.2 درصد) از مادران به منظور با هوش شدن كودك از كندر استفاده كرده بودند. ميزان مصرف کندر از يك نوبت در طي بارداري تا مصرف روزانه در کل دوران بارداري متفاوت و به طور متوسط 74.2 روز از دوران بارداري بود. 39.8 درصد از مادران استفاده كننده از کندر داراي تحصيلات زير ديپلم و 60.2 درصد داراي تحصيلات ديپلم و بالاتر بودند. در 94.6 درصد از مادران مصرف كننده هيچ عارضه اي در بارداري مشاهده نشد و تنها در 5.4 درصد از مادران تهوع يا ساير عوارض جزيي همراه با مصرف کندر گزارش گرديد.نتيجه گيري: با توجه به اهميت يادگيري و نقش تعيين كننده قواى ذهنى و حافظه در زندگى و موفقيت انسان توصيه مي شود تحقيقات تكميلي براي تعيين ميزان تاثير آن بر بهره هوشي كودكان متولد شده از مادران مصرف كننده كندر و مقايسه آن با ساير كودكان توصيه مي شود.
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1
خواص کندر برای زن حامله
کدپستی: 1461965381
تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001
کارگاه های آموزشی
اخبار
JCR
خبرگزاری سیناپرس
پیوندهای مرتبط
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه طب سنتی برای زنان باردار بایدها و نبایدهایی را برای داشتن فرزند سالم توصیه میکند، گفت: خوردن کندر تنها در ماه سوم بارداری بیخطر است اما در ماههای بعد برای جنین مضر است.
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه طب سنتی برای زنان باردار بایدها و نبایدهایی را برای داشتن فرزند سالم توصیه میکند، گفت: خوردن کندر تنها در ماه سوم بارداری بیخطر است اما در ماههای بعد برای جنین مضر است.
دکتر روشنک قدس در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه یبوست در دوران بارداری بسیار شایع است، افزود: با تنظیم مزاج استفاده از غذاهای مغذی مانند شوربای ساده شامل مرغ، ادویه گرم، سبزیجات و همچنین سوپ چرب توصیه میشود و پرهیز از پرخوری در پیشگیری از یبوست موثر است.
خواص کندر برای زن حامله
وی ادامه داد: بهتر است از ملین کنندههای کم خطر مانند تمرهندی، گل قند، شیرخشت، ترنجبین همراه با گلاب استفاده و از حبوباتي مثل نخود، لوبیا و کنجد در دوران بارداری خودداری شود. همچنين بهتر است فرد نان تهیه شده از گندم مرغوب و غذاهايی مانند سوپ و گوشت بره را جایگزین کند.
این متخصص طب سنتی مصرف کشمش، به شیرین، گلابی، سیب و انار ملس را در دوران بادراری مفید دانست و اظهار کرد: راه رفتن در حد اعتدال و سبک در دوران بارداری توصیه میشود. همچنین زنان باردار از بوی تند بايد پرهیز کنند.
وی با توصیه بر رعایت تعادل روحی در دوران بارداری گفت: از بلند صحبت کردن، ناراحتی، عصبانیت و استرس در دوران بارداری به ویژه در ماههای اول باید خودداری شود.
دكتر قدس اظهارداشت: زنان باردار در ماههای اول بارداری از بلند کردن شیء سنگین پرهیز کنند و مراقب ضربههای فیزیکی خصوصاً به شکم باشند و از سردندههای نزدیک شکم به پایین خود را با پارچهای نرم پشمی بپوشانند و از شروع ماه نهم بارداری برای تسهیل زایمان روزی 6 گرم روغن بادام شیرین و شیرگاو مصرف کنند. همچنین مالیدن روغن بابونه برای تسهیل زایمان کمک کننده است.
وی با اشاره به ممنوعیت استحمام طولانی در زنان باردار گفت: استحمام طولانی منجر به سستی تمام اندامهای بدن میشود.
انتهاي پیام
کندر دارای طبیعتی گرم و خشک است و موجب تقویت حافظه میشود. تحقیقات روی کندر نشان داده است که مصرف این گیاه دارویی در دوران بارداری نیز در تقویت حافظه و سرعت و قدرت یادگیری نوزادان، تأثیرگذار است اما هنوز مطالعات کافی درباره اندازه و زمان دقیق استفاده از این گیاه دارویی در دوران بارداری انجامنشده است.
خوردن کندر به همراه عسل و مویز – هنگام ناشتا، حافظه انسان را تقویت میکند.
کندر یک گیاه دارویی معطر است که دود آن میتواند مانع از خونریزی بینی شود. کندرهایی که هنگام سوختن، دود کمتر و اشتعال بیشتری ایجاد میکند، کمتر ناخالصی دارد.
کندر در روایات
در روایات پزشکی اسلامی کندر گیاهی مفید و باارزش است و خواص گوناگونی دارد. در برخی روایات آمده است که کندر برگزیده انبیاء است و مریم (ع) از آن کمک میجست و هیچ دودی از دود آن زودتر به آسمان بالا نمیرود و دودش شیطان را میراند و مرض را دفع میکند، بنابراین از آن محروم نمانید. (۱)
خواص کندر برای زن حامله
امام رضا علیهالسلام درباره اهمیت و ارزش این گیاه مفید میفرماید: هیچ پیغمبری مبعوث نشد مگر به حرام بودن خمر سخن گفت و اینکه خدا هر چه میخواهد میکند و اینکه در میراثش کندر وجود داشت. (۲)
امام رضا علیهالسلام هم به این گیاه مفید توجه داشته و از آن بهره میبردند. در روایتی معمر بن خلاد میگوید: حضرت رضا علیهالسلام هنگامیکه در خراسان بودند، وقتی نماز صبح را ادا میکردند، در سجاده خود مینشستند تا آنگاهکه آفتاب طلوع میکرد، بعد برای آن جناب یک کیسه سربسته که در آن تعدادی مسواک قرار داشت حاضر میکردند و مسواک مینمودند. بعدازاین کار کندر میآوردند و آن را مصرف میفرمودند. (۳)
کندر و افزایش ضریب هوشی فرزندان
بین کارشناسان طب سنتی باوری وجود دارد که مصرف کندر توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آنها میشود. حقیقت آن است که روایات اسلامی بر این نکته صحه میگذارد، اما طبق تحقیقات پزشکی مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از 3 ماه موجب بیشفعالی کودک آنها شده و این مسئله در آینده آنها را با مشکل روبهرو میکند. ازاینرو برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت میکند و اینیک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد. در همین راستا است که امام رضا علیهالسلام توصیه میفرمایند: به زنان حامله کندر بخورانید که اگر بچهی شکمش پسر باشد با قلبی پاک، دانا و شجاع متولد شود و اگر دختر باشد، خوشاخلاق و زیبا میشود و نزد شوهرش نیز سعادتمند و خوشبخت میگردد. (۴)
امام علی (علیهالسلام) نیز دربارهی خواص کندر فرمودهاند: جویدن کُندر دندانها را محکم و بلغم را دفع میکند و بوی بددهان را از بین میبرد
کندر و گوارش
کندر ویژگیهای دیگری هم دارد، ازجمله آنکه برای دستگاه گوارش و معده مفید بوده و به هضم غذا کمک میکند. دراینباره امام رضا (ع) میفرماید: زیاد کندر بخورید و آن را دردهان نگهدارید و خوب بجوید. جویدن آن برای من، دوستداشتنیتر است. کندر بلغم را از معده میشوید و معده را پاکسازی میکند و عقل را قوی میگرداند و غذا را گوارا میسازد. (۵)
کندر و تقویت حافظه
یکی از خواصی که برای کندر نقلشده تقویت حافظه و افزایش توان یادگیری است. دراینباره حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: سه چیز حافظه را زیاد میکند و بلغم را از بین میبرد، قرائت قرآن، عسل و کندر. (۶)
در همین زمینه در کتاب فقهی منسوب به امام رضا علیهالسلام به نقل از امام کاظم علیهالسلام آمده است: در عسل، درمان هر دردی است، هر کس ناشتا یک انگشت از آن را بلیسد، این عسل بلغم را پایان میدهد، صفرا را فرومینشاند، تلخهی سیاه (زرداب) را مانع میشود، ذهن را صفا میبخشد و اگر که همراه با کندر خورده شود، حافظه را نکو میسازد.(۷)
پیامبر اکرم (ص) نیز میفرمایند: کندر بخورید؛ زیرا همانطور که انگشت، عرق را از پیشانی پاک میکند، کندر هم سوزش قلب را میبرد و کمر را محکم و عقل را زیاد میکند و ذهن را ذکاوت و چشم را جلا میبخشد و فراموشی را از میان میبرد. (۸)
امام علی (علیهالسلام) نیز دربارهی خواص کندر فرمودهاند: جویدن کُندر دندانها را محکم و بلغم را دفع میکند و بوی بَد دهان را از بین میبرد.(۹)
پینوشتها:
۱- مکارمالاخلاق، ص ۲۱۲، بحار، ج 62، ص ۳۰۰
۲- فصال، ص ۶۱۲
۳- اخبار و آثار حضرت امام رضا علیهالسلام، ص ۵۵
۴- تهذیب الاحکام، ج ۷ ، ص ۴۴۰
۵- بحار، ج ۶۴، ص ۴۴۴
۶- اخبار و آثار حضرت امام رضا علیهالسلام صفحه ۷۲۴
۷- الفقه المنسوب للامام الرضا علیهالسلام، صفحه ۳۴۶
۸- بحارالانوار (ط-بیروت) ج ۵۹ ، ص ۲۹۴
۹- مکارم الاخلاق
دیدگاه ها بسته شده است
سلامت و سبک زندگی, گیاهان دارویی
دید گاه خود را بنویسید
88,507 بازدید
کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزه ای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمان های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می شود. به باور بسیاری از مردم، مصرف کندر موجب افزایش حافظه و تقویت ضریب هوشی افراد می شود. دکتر سعید صانعی، مشاور گیاه درمانی توضیحات کامل تری را درباره تاثیر کندر بر حافظه و نسخه های درمانی این صمغ گیاهی در اختیارتان قرار می دهد.
باوری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آن ها می شود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از ۳ ماه موجب بیش فعالی کودک آن ها شده و این مسئله در آینده آن ها را با مشکلات متعددی روبه رو می کند. بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت می کند و این یک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد.
خواص کندر برای زن حامله
درمانگران طب سنتی برای درمان خواب آلودگی و بی حالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخه ای دارند که به کمک آن می توان بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بی خوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت. برای تهیه این نسخه کافی است یک نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید. برای تهیه این مواد می توانید به داروخانه های گیاهی در سطح شهر مراجعه کرده و با تهیه این مواد و جویدن آن علاوه بر بی خوابی، بوی بد دهان خود را نیز درمان کنید. علاوه بر این همین نسخه می تواند ترکیب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که به کمر درد یا درد مفاصل از قبیل درد زانو مبتلا هستند. مصرف این نسخه موجب کاهش و تسکین دردهای مفصلی نیز می شود.
افرادی که پوست خشک و زبر دارند، می توانند از این نسخه برای بهبود خشکی پوست خود بهره ببرند. این افراد کافی است ۲ نخود کندر را درون روغن بادام حرارت دهند تا زمانی که کندر درون روغن حل شود. پس از آن اجازه دهید که روغن سرد شود و از آن برای ماساژ پوست دست یا بدن تان استفاده کنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی در بهبود خشکی پوست تان خواهد داشت.
درمانگران طب سنتی ایران معتقدند، ماساژ ستون فقرات با کمک روغن کنجدی که در آن کندر حل شده باشد برای تسکین اعصاب و آرام بخشی بیمار بسیار موثر است. برای تهیه این روغن کافی است به اندازه سرانگشت کندر را درون روغن کنجد انداخته و روغن را روی حرارت بگذارید تا کندر حل شود. پس از خنک شدن این روغن آن را روی ستون فقرات ماساژ دهید، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، این ماساژ موجب بهبود تپش قلب و تسکین افرادی که دچار ریزش قلب شده اند می شود.
▪ کندر علاوه بر خواص درمانی که در تسکین دردهای مفصلی، درمان بوی بد دهان و افزایش میزان هوش کودکان دارد خواص کم نظیر دیگری دارد که به برخی از کاربردی ترین آن ها اشاره می کنیم.
▪ خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می شود. این صمغ گیاهی با کاهش خلط و ترشحات حلقی خشونت صدا را برطرف می کند.
▪ تجویز کندر به صورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید در خانم هایی که خونریزی های بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، می شود.
▪ درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.
▪ بسیاری از درمانگران بر این باورند، افرادی که بدزخم هستند و زخم های شان در مدت زمان بیشتری خوب می شود با مکیدن یا جویدن یک نخود کندر به صورت روزانه به مدت ۳ تا ۴ روز می توانند به درمان سریع تر زخم ها کمک کنند.
منبع:مجله سیب سبز
برچسب هااستحکام لثه افزایش هوش افزایش هوش با کندر بهبود زخم با کندر تسکین اعصاب تقویت حافظه خواص کندر رفع بوی بد دهان کندر کندر افزایش هوش کندر برای زنان باردار کندر تقویت حافظه کندر چیست کندر در بارداری کندر را چگونه بخوریم کندر قلب و عروق مزایای کندر مصرف کندر مصرف کندر در حاملگی میزان مصرف کندر
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty
برای دریافت خبرنامه ما و آگاهی از جدیدترین مطالب عضو شوید
متاسفانه بعضی از زنان باردار برای اینکه ضریب هوشی فرزند خود را افزایش دهند ماه ها اقدام به خوردن کندر می کنند که این باعث می شود فرزندشان دچار بیماری بیش فعالی شود. کندر را باید فقط –در ماه سوم بارداری– و هر روز به اندازه ی- یک عدس– ( نه بیشتر ) مصرف کرد.
در ضمن اگر در خانواده ی خود سابقه ی فرزند بیش فعال را دارید بهتر است به جای کندر مویز بخورید.
اگر شما از ابتدای بارداری فولیک اسید مصرف کرده و میکنید دیگر نیازی به خوردن کندر نیست چرا که فولیک اسید همان عملکرد را روی جنین دارد و اگر فولیک اسید را به همراه کندر میل کنید احتمال اینکه فرزند شما لب شکری یا بیش فعال بشود بسیار زیاد است.
خواص کندر برای زن حامله
محمد بن سنان از امام رضا(ع) نقل کرده است که آن حضرت فرمود: «همسران باردارتان را کندر دهید؛ اگر حمل آنها پسر باشد، پاکیزه قلب ودانشمند و شجاع خواهد شد و اگر دختر باشد، خوش اخلاق و زیبا مىشود.»
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ): به زنان باردار خود، کندر بدهید؛ چرا که عقل کودک را افزون مى کند.
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ): بر شما باد کندر؛ چرا که … عقل را افزون مى کند، ذهن را ذکاوت مى دهد، چشم را جلا مى بخشد و فراموشى را از میان مى برد.
امام رضا (علیه السلام ): فراوان کندر بخورید، آن را در دهان نگه دارید و بجوید. بلغم معده را مى زداید و آن را تمیز مى کند، عقل را استحکام مى بخشد و غذا را مى گوارد.
آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید.همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ میباشد.
داشتن رژیم غذایی متعادل و دریافت آهن کافی ( با توصیه پزشک) و خوردن منابع غذ ایی کولین دار در هوش نوزاد موثر است و یادتان باشد که در مصرف هر ماده غذایی رعایت تعادل را بنمایید.برای تقویت حافظه، مصرف آنتیاکسیدانها(مثل میوه و سبزی ها) که از سلولهای بدن دفاع و آنها را تغذیه میکند، پیشنهاد شده است.
آنتیاکسیدانها همچنین از رسوبکردن چربی در رگهای خونی جلوگیری میکنند و باعث میشوند که خون به راحتی جریان پیدا کند و به مغز برسد.مطالعاتی که در دانشگاه پزشکی هاروارد انجام شده، نشان داده است افرادی که مقدار زیادی سبزیجات تازه استفاده میکنند، کمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه میشوند.
کولین، ماده ای است که به طور طبیعی در غذاهای چرب وجود دارد و حافظه را تقویت می کند. پزشکی از دانشگاه کارولینای شمالی بیان کرد، اگر در دوران بارداری مادر، به رژیم غذایی او کولین اضافه شود، قدرت حافظه جنین در حال رشد را برای مراحل بعدی زندگی افزایش می دهد.
در دوران بارداری و شیردهی، ذخایر کولین بدن مادر تخلیه می شود، در نتیجه کولین کافی برای رشد طبیعی مغز در دسترس نخواهد بود. کولین برای حفظ سلامتی افراد، موردنیاز است.کولین یک ترکیب فسفولیپیدی است که در بدن، مواد محلول در چربی را حمل و چربی ها را امولسیه می کند.
این ماده مستقیماً روی پیام های عصبی موثر است و قدرت ساخت و آزادسازی استیل کولین را سرعت می بخشد. استیل کولین یک ناقل عصبی است که در کنترل عضلات و قدرت حافظه دخالت دارد.
منابع غذایی کولین عبارت اند از: شیر، جگر، تخم مرغ و بادام زمینی. در بدن نیز از اسید آمینه متیونین ساخته می شود. کولین به صورت مکمل های خوراکی نیز وجود دارد و مقدار مورد نیاز آن برای مردان 550 میلی گرم در روز و برای زنان بالغ 425 میلی گرم در روز است.
همچنین بخوانید:
کندر چیست و چه خواصی دارد؟
۱۵ خاصیت باورنکردنی کندر برای درمان بیماری ها
چگونه سرطان را با کندر درمان کنیم؟
خواص دود کندر : ۴۰ خاصیت معجزه آسا سوزاندن کندر برای سلامت بدن
خواص شگفت انگیز سقز (کندر) و روغن سقز (تربانتین)
0