خواص ژلاتين براي پوست صورت

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

گاهی گفته می‌شود ژلاتینی که از استخوان
حیوانات تهیه می‌شود غضروف‌ساز است و گاهی هم از مضرات آن می‌گویند. هرچه
هست کاربردهای وسیع ژلاتین در صنایع مختلف آن را به یک ماده بااهمیت تبدیل
کرده است. شاید ندانید که پوکه کپسول‌های دارویی از ژلاتین تهیه می‌شود یا
خیلی از چسب‌ها ژلاتین دارند. اما پرکاربردترین محل مصرف ژلاتین در صنایع
غذایی است.

حالا واقعا ژلاتین چیست؟

ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از
هیدرولیز کلاژنی که در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات وجود دارد،
تهیه می‌شود. این مواد در آب جوش حل می‌شوند و تولید ژلاتین می‌کنند. حالا
که ژلاتین در دسرها حدود 8 تا 10درصد از وزن خشک آن و در شیرینی‌ها دو تا
سه درصد از وزن خشک شیرینی را تشکیل می‌دهد، بهتر است با خواص و انواع آن
بیشتر آشنا شویم

ژلاتین پروتئین داردژلاتین
ماده‌ای جامد، ترد، شفاف و البته بی‌بو و بی‌مزه است. این ماده فاقد قند،
چربی و مواد افزودنی است. جدول زیر ترکیبات کلی ژلاتین را مشخص می‌کند:پروتئین: 90-84 درصدنمک معدنی: 2-1 درصدآب: 15 – 8 درصد

پروتئین‌های ژلاتین به‌طور عمده متشکل از
اسید آمینه‌های گلایسین و پرولین است که بسیاری از افراد به میزان لازم
آنها را مصرف نمی‌کنند، درحالی‌که این اسیدهای آمینه نه‌تنها برای پوست، مو
و ناخن مفید است بلکه باعث عملکرد مطلوب سیستم ایمنی می‌شود.

پودر و ورقه ژلاتین چه فرقی دارد؟هر
دو اینها از کلاژن حیوانات تهیه شده‌اند. پودر ژلاتین، ژلاتینی است که خشک
شده و به دانه‌های ریز تبدیل شده و مزیت آن پراکندگی یکنواخت آن در ظرف
است. ورقه‌های ژلاتین هم، ژلاتینی است که روی ورقه  خشک شده است. تنها
تفاوتی که بین ورقه‌ ژلاتین و پودر آن می‌توان قائل شد این است که استفاده
از ورقه‌های ژلاتین محصول نهایی را روشن‌تر و شفاف‌تر می‌کند. از نظر خواص
غذایی بین پودر ژلاتین و ورقه آن نمی‌توان تفاوتی قائل شد.

دوره مقدماتی php

این‌طور به نظر می‌رسد که یک قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین معادل چهار ورق ژلاتین است اما این میزان در کشورهای مختلف
تولیدکننده ممکن است متفاوت باشد. بنابراین هنگام خرید باید حتما به کشور
سازنده توجه داشته باشید تا در محصول نهایی اشکالی ایجاد نشود.

چطور ژلاتین بخوریم؟بهترین
منبع ژلاتین در استخوانی است که در د اما وقتی می‌خواهید فقط کمی
به ارزش مواد غذایی‌تان اضافه کنید، می‌توانید همیشه یک شیشه پودر ژلاتین
کنار دست‌تان داشته باشید. مثلا وقتی می‌خواهید اسموتی تهیه کنید که
پروتئین داشته باشد یا حتی در دسرها و اسنک‌ها هم می‌توانید کمی پودر
ژلاتین اضافه کنید. حتما تعجب می‌کنید ولی شما می‌توانید حتی ژلاتین را به
چای یا قهوه‌تان هم اضافه کنید. گذشته از همه اینها سوپ و سالاد هم ازجمله
مواد غذایی هستند که می‌توانید در آنها کمی ژلاتین استفاده کنید.

انواع ژلاتین کدام است؟ژلاتینی
که در صنایع غذایی استفاده می‌شود از هیدرولیز جزئی کلاژن حاصل از پوست،
بافت همبند و استخوان‌های حیوانات است. ژلاتین براساس نوع فرآوری و ماده
خام اولیه به نوع A و B طبقه‌بندی می‌شود. ژلاتین نوع A به روش اسیدی
عمل‌آوری می‌شود و مواد اولیه خام آن پوست و استخوان حیوانات است. ژلاتین
نوع B به روش قلیایی عمل‌آوری می‌شود و مواد اولیه آن استخوان و پوست است.
غلظت ژلاتین نوع A نسبت به ژلاتین نوع B کمتر است.

ژلاتین گیاهی نداریمحتما
شنیده‌اید که به بسیاری از گیاهخواران توصیه می‌شود از ژلاتین گیاهی
استفاده کنند درحالی‌که ژلاتین تنها از حیوانات به دست می‌آید و به هیچ
عنوان منشا گیاهی ندارد اما آگار (نوعی جلبک) و پکتین (کربوهیدرات گیاهی)
از جمله ترکیباتی هستند که می‌توان جایگزین ژلاتین کرد. پكتين يك پليمر
اشتقاقي قندي- اسيدي است كه از ساختار‌هاي ژلاتيني گياهي موجود در ميوه و
سبزي به دست می‌آید.

بهترین غذا برای معده‌های حساسیکی
از مهم‌ترین خصوصیات ژلاتین این است که در آن نه قند وجود دارد و نه چربی.
این ماده خاصیت هضم بسیار بالایی دارد و با وجود انرژی کم در بسیاری از
رژیم‌های لاغری استفاده می‌شود. برخی فکر می‌کنند  ژلاتین یک نوع افزودنی
است درحالی‌که ژلاتین خودش نوعی ماده غذایی است و در دسته افزودنی‌ها قرار
نمی‌گیرد. ژلاتین به سرعت جذب ‌شده و اسیدآمینه لازم برای سوخت و ساز را
فراهم می‌کند.

ژلاتین پاستیل از چیست؟ژلاتین
پاستیل هم از پوست و استخوان حیوانات مختلف مانند گاو و حتی ماهی تهیه
می‌شود اما اگر بخواهیم تفاوت آن را با ژلاتین ژله بدانیم، باید گفت پاستیل
از ژلاتین‌های با قدرت بیشتر تهیه می‌شود و به همین دلیل حالت جویدنی و
سفت دارد اما ژلاتین ژله درجه متوسط دارد و برای همین شل‌تر است. براي
اينکه پاستيلی که ژلاتين در آن استفاده شده، ارزش غذايي مطلوبي داشته باشد
لازم است اين ژلاتين به روش صحيح از استخوان گاو استخراج شود که يکي از
بهترين روش‌هاي استخراج ژلاتين از استخوان گاو، روش آنزيمي است.

آبمیوه ژلاتینیژلاتین
در نان و خمیرها باعث تقویت پروتئین آرد و افزایش الاستیسیته آن شده و
مصرف نمک را کم می‌کند. استفاده از ژلاتین در آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌ها هم
موجب ایجاد شفافیت و از بین رفتن کدری آبمیوه می‌شود. در مصارف لبنی،
ژلاتین به عنوان قوام‌دهنده و سفت‌کننده محصولاتی مانند ماست و پنیر
خامه‌ای عمل می‌کند. در صنعت گوشت و غذاهای آماده هم ژلاتین نقش
غلظت‌دهندگی داشته و با کاهش آب در دسترس میکروارگانیسم‌ها سلامت گوشت را
تامین می‌کند. در محصولات گوشتی، ژلاتین با غلظت یک تا پنج درصد به آن
اضافه می‌شود تا به نگهداری آب طبیعی‌اش کمک کند.

ژلاتین با استخوان چه می‌کند؟ژلاتين
به چسب استخوان معروف است. گفته می‌شود ژلاتين موجود در ژله‌ها، دردهاي
مفصلي را كاهش مي‌دهد و  مي‌تواند در پيشگيري از پوكي استخوان كمك كند.
کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل
دارد. با بررسی دریافت ژلاتین و تاثیر آن روی استخوان این نتیجه به دست آمد
که ژلاتین می‌تواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته
باشد. این تاثیر بیشتر روی استخوان ران دیده شده است.

در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق
ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می‌برد که نشان می‌دهد استخوان در
حال ساخت است. همچنین در سوءتغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می‌یابد و
موجب شکستگی می‌شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان ران با دریافت ژلاتین
بیشتر می‌شود.

هضم غذا را راحت می‌کندژلاتین
می‌تواند با افزایش قدرت گوارش یک پوشش مخاطی سالم در معده ایجاد کند.
گلایسین موجود در ژلاتین می‌تواند با افزایش اسید هیروکلوریک در معده به
هضم و جذب مواد مغذی مورد نیاز کمک کند.

سوپ‌های حاوی ژلاتین یکی از رژیم‌های
غذایی مهم برای افرادی است که مشکلات گوارشی دارند. همچنین ادعا شده است که
ژلاتین، التهاب روده افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر را از طریق
ایجاد یک لایه پوشاننده کاهش می‌دهد.

بهترین خوراکی برای سالمندانتخم‌مرغ
و گوشت حاوی اسید‌آمینه‌ای به نام متیونین هستند که باعث افزایش
هموسیستئین در خون می‌شود و نیاز ما به مواد مغذی خنثی‌کننده هموسیستئین
مانند فولات، ویتامین12 B و6 B را افزایش می‌دهد.

افزایش هموسیستئین در خون با خطر
بیماری‌های جدی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری‌های روانی همراه خواهد
بود. افرادی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی مصرف می‌کنند نیاز به گلایسین
دارند  اما از سوی دیگر برای ایجاد تعادل باید اسیدآمینه دیگری وارد عمل
شود که متیونین است و طبعا ژلاتین این کار را می‌کند.

برای چه‌کسانی ممنوع است؟تا
حرف ژلاتین می‌شود همه یاد ژله می‌افتند و خواصی که برای استخوان‌سازی
دارد. ظاهرا ژله حاوی کلسیم، ‌آهن،‌ سدیم و پتاسیم است  و منبع خوبی برای
تامین ریزمغذی‌ها محسوب می‌شود. اما پودر ژله‌های آماده‌ حاوی مقداری شکر،
‌رنگ و اسانس هستند و به همین دلیل در تهیه آنها باید دقت کنید. اگر
خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه
نکنید. حواس‌تان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است ضمن آنکه افراد
با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله
احتیاط کنند.

پروتئین پاستیل را جایگزین نکنیددرست
است که ژلاتین می‌تواند در تحکیم استخوان، غضروف‌سازی و تامین ویتامین‌های
مورد نیاز بدن موثر باشد اما این دلیل نمی‌شود که اگر کودک‌تان بدغذاست و
میلی به خوردن غذاهای مقوی ندارد، ژله یا پاستیل میوه‌ای را جایگزین مواد
مورد نیاز بدن او کنید.

نوع پروتئینی که در ژلاتین وجود دارد
بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ است و بسیاری از اسیدهای آمینه
ضروری را ندارد، بنابراین پروتئینی است که نسبت به سایر پروتئین‌ها ارزش
غذایی پایینی دارد و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر
ریز‌مغذی‌های مورد نیاز بدن نیست. طعم‌های میوه‌ای، نوشابه‌ای و
پاستیل‌ها فقط و فقط به دليل اسانس و طعم‌دهنده‌های مصنوعی است و هیچ فرقی
بین پاستیل نوشابه‌ای و میوه‌ای وجود ندارد.

طبیعی درست کنیداگر
دوست دارید ژلاتین خالص و طبیعی به بدن‌تان برسانید، می‌توانید آن را از
جوشاندن استخوان قلم گاو استخراج و در غذاهای مختلف‌تان مصرف کنید.

منبع:مجله سیب سبز


ژلاتین یا ژله

 


دو روش شفابخش و بسیار مفید استفاده از ژلاتین برای پوست صورت وجود دارد که در هر دو روش این ماده هم باعث غلظت و چسبندگی سایر مواد مورد استفاده صورت، و هم برای بازگرداندن نرمی و لطافت پوست استفاده می شوند. 


روش اول استفاده از ژلاتین بدون عطر و مزه است و دیگری با ژلاتین ترکیب شده (نامحلول) یا ژله که از ترکیب گلیسیرین و نشاسته تهیه شده است. در اینها یک ماده ارزشمند برای تهیه لوازم آرایش خانگی وجود دارد. نشاسته و مقداری آب و گلیسیرین که به صورت ژله غلظت پیدا کرده باشند هرگونه ذرات ریز و پایدار در محلول را (مانند ذرات چربی در شیر) به یکدیگر می چسباند و به صورت ماده ای ژله مانند در می آورد. همچنین این ترکیب ژله ای می تواند برای رهایی از انواع مختلفی از التهابات پوستی به کار رود. علاوه بر آن این ترکیب نیازی به نگهداری در یخچال ندارد و می تواند به عنوان یک غلیظ کننده اصلی و ذخیره برای استفاده در هر نوع مواد مصرفی صورت و یا کرم های خانگی صورت استفاده شود.


دو قاشق چایخوری از نشاسته خشک را با یک قاشق غذاخوری آب و مقداری کمی گلیسیرین خوب مخلوط کنید. این سه ماده را درون ظرف غیر آلومینیومی ریخته و حرارت دهید تا مواد بافتنی شبیه به فرنی پیدا کند. سپس از روی حرارت برداشته و قبل از اینکه سرد شود آن را درون ظرف دهان گشادی که درپوش داشته باشد ریخته و برچسب بچسبانید و هر بار به اندازه 1 قاشق چایخوری تا یک قاشق غذاخوری با مواد مورد مصرف صورت و کرم استفاده کنید.



ماسک پروتئینه ژلاتین 


ژلاتین بدون عطر و مزه بسته بندی شده و یک ماده اصلی و کلیدی برای این ماسک ژله مانند شفابخش است که باعث نرمی و تغذیه بافت های صورت می شود. توت فرنگی یک میوه اسیدی بسیار مناسب برای این ماسک است.


یک قاشق غذاخوری ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب جوش مرطوب کنید دو عدد توت فرنگی تازه را با هم له کنید و یا یک قاشق چایخوری از هر نوع میوه خنثی یا میوه اسیدی به ژلاتین اضافه کنید و پس از مخلوط کردن ماسک را به روی صورت بگذارید. پس از 20 دقیقه با آب ولرم ماسک را بشویید. پوست صورت نرم و صاف خواهد شد. برای انقباض منافذ، با آب سرد صورت را آبکشی کنید و یا یک ماده قابض ملایم برای بستن منافذ، مثل عصاره نارون کوهی به صورت بمالید.




گردآوری و تنظیم : نایس کلوب

ژلاتین یک پروتئین خوراکی است که به طور عمده از فرآوری کلاژن که ساختمان اصلی تشکیل‌دهنده پوست، تاندون‌ها، استخوان و … مهره‌داران است به دست می‌آید.پوست و استخوان حیواناتی مثل گاو و یا ماهی را در آب جوشانده و به وسیله اسید، محلولی را از آن استخراج می‌کنند که این فرآیند چندین روز طول می‌کشد. سپس با فرآوری این محلول و خشک کردن آن ژلاتین حاصل می‌شود.باید گفت که ژلاتین ماده‌ای جامد، ترد و شفاف بوده و طیف رنگی آن از زرد کم‌رنگ تا سفید می‌باشد، بی‌مزه و بی‌بو است و دارای 90- 84 درصد پروتئین، 2-1 درصد نمک‌های معدنی و 15-8 درصد آب بسته به منبع مورد استفاده آن می‌باشد. همچنین فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است.ژلاتین یک ماده غذایی است نه یک افزودنی غذایی و به دلیل داشتن بافت منحصربه فرد آن که می‌تواند در محلول آبی یک ژل کشسان برگشت‌پذیر تشکیل داده، در دمای بدن ذوب شود و احساس دهانی خوبی را به وجود آورد. در صنایع غذایی مصرف بالایی دارد مثل پاستیل و محصولات ژله‌ای. همچنین با داشتن خواص چسبندگی، کریستالیزاسیون، شکل‌دهندگی، امولسیفایری و جذب آب نیز در گستره زیادی از مواد غذایی مورد مصرف قرار می‌گیرد مثل محصولات یخی، مارشمالو، گوشت‌های کنسروی، سوپ‌های پودری، تافی‌ها، بستنی‌ها و… .پروتئین‌ها از اسیدهای آمینه تشکیل شده‌اند. اسیدهای آمینه به دو گروه ضروری و غیرضروری تقسیم می‌شوند. به اسیدآمینه‌ای که باید از طریق رژیم غذایی تامین شود و بدن قادر به ساخت آن نیست اسیدآمینه ضروری گفته می‌شود.پروتئین‌ها از 20 اسیدآمینه تشکیل شده‌اند که 9 اسیدآمینه ضروری و مابقی غیرضروری هستند. ژلاتین به عنوان یک منبع پروتئینی با 90-84 درصد پروتئین، دارای 18 اسیدآمینه بوده که مقدار اسیدهای آمینه گلایسین (23درصد)، پرولین(14درصد) و هیدروکسی پرولین (11درصد) در آن بسیار قابل‌توجه می‌باشد. هر سه این اسیدهای آمینه جزء اسیدهای آمینه غیرضروری می‌باشند که هر یک از آن‌ها در شرایط خاصی برای رشد کودکان، افراد سالمند، افراد دیابتیک و … می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

گلایسینگلایسین از لحاظ ساختاری کوچک‌ترین اسیدآمینه بوده و منبع اصلی نیتروژن برای ساخت سایر اسیدهای آمینه به شمار می‌آید. در سنتز بسیاری از مولکول‌های زیستی مثل هموگلوبین، کراتین، نمک‌های صفراوی، مولکول‌های وراثتی و همچنین در فرآیند حفظ قند خون در زمان گرسنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گلایسین در سم‌زدایی مواد شیمیایی مثل افزودنی‌های غذایی و داروها در کبد نیز نقش دارد. گلایسین موجب افزایش ترشحات معده شده و در بیماری‌های دستگاه گوارش نقش درمانی دارد. گلایسین در التیام زخم‌ها دخالت داشته و در برخی از موارد در هنگام بهبود یافتن زخم‌ها گلایسین ساخته شده توسط بدن کفایت گلایسین مورد نیاز را نمی‌کند. گلایسین در ترکیب با اسیدآمینه آرژنین، کراتین را می‌سازد که ماده ضروری برای تامین انرژی ماهیچه و ترمیم زخم‌ها است. گلایسین برای ساخت هموگلوبین که انتقال‌دهنده گازهای تنفسی در بدن می‌باشد، مورد نیاز است. تحقیقات نشان می‌دهند که کمبود گلایسین در مادران باردار می‌تواند رشد نوزادان را پس از تولد محدود نماید، زیرا که نیازهای رشد جنینی به گلایسین بالا است.

 

پرولین و هیدروکسی پرولیناسیدآمینه پرولین یکی از اسیدهای آمینه غیرضروری است، ولی در برخی از مطالعات دیده شده است که با حذف دریافت پرولین از رژیم غذایی مقدار آن در خون نیز افت پیدا می‌کند و به این دلیل آن را به عنوان اسیدآمینه ضروری تلقی کرده‌اند، ولی کمبود آن به ندرت مشاهده می‌شود. در تعداد کمی از مطالعات نیز ثابت شده است که اسیدآمینه پرولین پوست را نرم کرده و از افتادگی آن جلوگیری می‌کند. همچنین گفته شده است که این اسیدآمینه به همراه ویتامین C و اسیدآمینه لیزین موجب جلوگیری از انسداد رگ‌ها به وسیله چربی(لیپوپروتئین A) می‌شود.ژلاتین و استخوانپوکی استخوان و التهاب مفاصل (آرتروز) دو بیماری از شایع‌ترین بیماری‌های استخوانی هستند که برای درمان این بیماری‌ها از داروها و هورمون‌های متنوعی مثل کورتون‌ها، استروژن ، بیس‌فسفونات‌ها، کلسی‌تونین، فلوراید و مشتق‌های پاراتورمون استفاده می‌شود. همچنین برای مدیریت این بیماری‌ها از ورزش، مکمل کلسیم و ویتامین D نیز استفاده می‌شود، ولی در هر دو بیماری در برخی موارد به دلیل عدم دسترسی به این درمان‌ها یا مسمومیت‌زایی پاسخ مناسبی نمی‌دهند. در چند دهه اخیر مکمل‌های تغذیه‌ای مثل گلوکزآمین و کندروتین سولفات به عنوان عوامل از بین برنده علائم این بیماری‌ها به کار برده شده‌اند که اثرات به خصوصی روی علت این بیماری‌ها گذاشته‌اند. مطالعات کلینیکی پیشنهاد کردند که کلاژن به دلیل داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه برای درمان این بیماری‌ها می‌تواند مفید باشد.همچنین این مکمل اثر سمی نداشته و محدودیت مصرف ندارد. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. در مطالعه‌ای دریافت ژلاتین را روی استخوان بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که ژلاتین می‌تواند تأثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد. این تأثیر بیشتر روی استخوان فمور (استخوان ران) دیده شده است. در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می‌برد که نشان می‌دهد که استخوان در حال ساخت است.همچنین در سوءتغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می‌یابد و موجب شکستگی می‌شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان فمور با دریافت ژلاتین بیشتر می‌شود. ژلاتین بر روی درمان بیماری‌های تحلیل برنده سیستم ماهیچه‌ای- اسکلتی نیز تأثیر مثبت دارد.ژلاتین و درمان زخم‌هازخم‌های مزمن مثل گانگرن (زخم‌های دیابتی)، عفونت، زخم‌های درمان‌نشده و … از عوارض بیماری دیابت می‌باشند که یکی از دلایل افزایش شیوع مرگ در افراد مبتلا به آن است. در سال‌های اخیر برای درمان این عارضه تحقیقات متنوعی انجام شده است. ولی به دلیل به وجود آمدن واکنش‌های غیرقابل‌تحمل و مسمومیت‌زایی در افراد دیابتی، درمان محدود شده است. ژلاتین یکی از موادی است که با داشتن سطوح ایمنی بالا و بدون داشتن عوارض برای درمان زخم‌های دیابتی پیشنهاد شده است. ژلاتین به دلیل دارا بودن اسیدهای آمینه و پپتیدهای بی‌نظیر، همچنین با کاهش پاسخ‌های التهابی و تعدیل سیستم ایمنی در درمان زخم‌های دیابتیک می‌تواند موثر باشد. همچنین ژلاتین یک ماده ضد خونریزی است که می‌تواند با برخورد به سلول‌های خونی  آسیب‌دیده مسیرهای انعقادی را فعال کند.ژلاتین و ناخن و موبا افزایش سن، ناخن‌ها و موها شکننده و ترک‌خورده می‌شوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است، به رشد و سلامت مو و ناخن کمک می‌کند.ژلاتین و دستگاه گوارشدر مطالعات انجام‌شده ژلاتین به عنوان یک ماده پپتوژنیک (پروتئینی که در معده هضم شده و به قطعات کوچک‌تری مثل پپتید تبدیل می‌شود) جریان مایع معدی را افزایش داده و  در نتیجه هضم و جذب را بهبود می‌بخشد. ژلاتین غشاء داخلی دستگاه گوارش را پوشانده و در مقابل عوامل خطرزا و تحریک‌کننده از آن محافظت می‌کند. همچنین ادعا شده است که ژلاتین التهاب روده افراد مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر را کاهش می‌دهد.ژلاتین و کبدتحقیقات اخیر نشان داده‌اند که اسیدآمینه گلایسین در کبد برای سم‌زدایی داروها و دفع هورمون‌ها و اسیدهای صفراوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. توانایی کبد برای انجام این اعمال در صورت عدم دسترسی به گلایسین محدود می‌شود. پس ژلاتین با دارا بودن مقادیر زیاد گلایسین می‌تواند به کبد کمک کند.دیگر اثرات ژلاتیندر مطالعات آزمایشگاهی حیوانات و انسان نشان داده شده است که ژلاتین ممکن است اسیدآمینه‌های لازم برای ساخت کارتیلاژ (ماده سازنده پوست) را تامین کرده و همچنین آن را ترمیم کند. ژلاتین به سرعت جذب ‌شده و اسیدآمینه لازم برای سوخت و ساز را فراهم می‌کند. ژلاتین اثرات دیگری نیز روی سلامتی دارد، ولی در این زمینه‌ها نیاز به تحقیقات بیشتری می‌باشد.

منبع: زندگی آنلاین


خوراکی های پرخاصیت


خواص ژلاتین چیست خواص ژلاتین برای پوست خواص ژلاتین برای کودک خواص ژلاتین در بارداری خواص ژلاتین حلال گاوی ژلاتین تا حد زیادی متشکل از گلایسین و پرولین که اسیدهای آمینه هستند در تولید کلاژن استفاده می شود. کلاژن یکی از عناصر ساختاری مهم  پوست است، و  برای سلول های پوست ضروری است.  ژلاتین برای  بافت همبند پوست  مفید است چرا که  پوست را  کشیده و سفت میکند.ژلاتین منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و فسفر است، که  ناخن ها ، دندان ها، و مو را تقویت کرده و ضخیم تر میکند.  یک قاشق چای خوری پودر ژلاتین را  به شامپو  اضافه کنید.موها را حجیم کرده و تقویت میکند

 

 

 


چگونه ژلاتین را در رژیم غذایی مان بگنجانیم

 


1. آب قلم (منظور آبی است که قلم گاو یا گوسفند یا هر دو را به مدت چند ساعت در آن جوشانده باشیم، به طوری که لعاب و چربی قلم در آن حل شده باشد- مترجم) درست کنید و آن را در سوپ ، خورش، هنگام پخت سبزیجات، برنج و بسیاری غذاهای دیگر استفاده کنید! این یک روش عالی برای اضافه کردن مواد مغذی به هر غذایی است و من به شدت توصیه می کنم که برای استفاده ی آسان و مکرر آب قلم را در قالب های یخ مکعبی شکل بریزید و آن را فریز کنید.

 


2. کمی ژلاتین سنتی را برای تهیه ی ژله، دسر و مارشمالوی خودتان سفارش بدهید.

 


3. کمی کلاژن هیدرولیز شده تهیه کنید و آن را به عنوان پودر پروتئین استفاده کنید. این ماده شکلی از ژلاتین است که به صورت ژل نیست و برای استفاده در نوشیدنی ها، ماست، سوپ، و دیگر مایعات جهت افزایش آسان میزان پروتئین غیر التهابی عالی است!

 


ژلاتین بخورید اما زیاده‌روی نکنید

 


انواع مختلفی از ژلاتین با کاربردهای متنوع وجود دارد. بهترین روش این است که روزانه 10 گرم معادل یک قاشق غذاخوری ژلاتین میل کنید. انواع ژلاتین‌های رژیمی نیز وجود دارد که برای افراد دیابتی نوع 2 تولید می‌شود. می‌توانید با یک متخصص مشورت کنید تا شما را با انواع ژلاتین آشنا کرده و بر اساس وضعیت جسمی و بدنی‌تان ژلاتین مناسب را به شما معرفی کند.

 

 

 


پوست شاداب و زیبا با خواص ژلاتین

 


ژلاتین منبع سرشار کلاژن است که موجب کشسانی و یکدستی پوست می شود. کلاژن حدود یک چهارم از وزن بدن را تشکیل داده است و عامل اصلی شادابی و جوانی پوست محسوب می شود. ژلاتین خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می‌کند. اگر می‌خواهید پوستتان با طراوت و مقاوم باشد ژلاتین را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

 


دفع سموم پروتئین حیوانی با خواص ژلاتین

 


گوشت و تخم مرغ حاوی نوعی اسید آمینه موسوم به میتونین هستند که موجب افزایش هموسیستئین در خون می شود. هموسیستئین یکی از عوامل بیماری های قلبی، سکته و بیماری های روانی است. گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت را دفع کرده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئین حیوانی می شود.

 

 

 


ژلاتین و درمان زخم‌ها با خواص ژلاتین

 


زخم‌های مزمن مثل گانگرن (زخم‌های دیابتی)، عفونت، زخم‌های درمان‌نشده و از عوارض بیماری دیابت می‌باشند که یکی از دلایل افزایش شیوع مرگ در افراد مبتلا به آن است. در سال‌های اخیر برای درمان این عارضه تحقیقات متنوعی انجام شده است. ولی به دلیل به وجود آمدن واکنش‌های غیرقابل‌تحمل و مسمومیت‌زایی در افراد دیابتی، درمان محدود شده است. ژلاتین یکی از موادی است که با داشتن سطوح ایمنی بالا و بدون داشتن عوارض برای درمان زخم‌های دیابتی پیشنهاد شده است. ژلاتین به دلیل دارا بودن اسیدهای آمینه و پپتیدهای بی‌نظیر، همچنین با کاهش پاسخ‌های التهابی و تعدیل سیستم ایمنی در درمان زخم‌های دیابتیک می‌تواند موثر باشد. همچنین ژلاتین یک ماده ضد خونریزی است که می‌تواند با برخورد به سلول‌های خونی  آسیب‌دیده مسیرهای انعقادی را فعال کند.

 


بهبود ناخن و مو با خواص ژلاتین

 


با افزایش سن، ناخن‌ها و موها شکننده و ترک‌خورده می‌شوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است، به رشد و سلامت مو و ناخن کمک می‌کند.

 


تمدد اعصاب و کاهش اضطراب با خواص ژلاتین

 


گلیسین موجب تمدد اعصاب و کاهش اضطراب در بدن می شود و مصرف روزانه ژلاتین در رژیم غذایی مقادیر زیادی از این ماده را تامین می کند.

 


بهبود هاضمه با خواص ژلاتین

 


ژلاتین خوراکی با آب موجود در معده ترکیب شده و حرکت مواد غذایی را در سیستم گوارشی تسهیل می کند. همچنین ژلاتین به ترشح اسید معده و بازسازی دیواره آن کمک می کند و در مجموع موجب افزایش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش می شود.

 

 

 


بهبود سلامت استخوان ها خواص ژلاتین

 


یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده استخوان، کلاژن است که مقادیر زیادی از آن در ژلاتین یافت می شود. نتایج تحقیقات متعددی نشان می دهد که مصرف ژلاتین موجب افزایش تراکم استخوان می شود.

 


بهبود سلامت کبد با خواص ژلاتین

 


یکی از اثرات مهم گلیسین سم زدایی از بدن است. کمبود این ماده در بدن موجب اختلال عملکرد کبد می شود.

 


بهبود التهابذ با خواص ژلاتین

 


وجود التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها است و به همین علت مبارزه با التهاب، یکی از عملکردهای ضروری سیستم دفاعی بدن است. مصرف ژلاتین یک راهکار ساده و خوش طعم برای مبارزه با التهاب محسوب می شود.

 


بهترین خوراکی برای سالمندان

 


تخم‌مرغ و گوشت حاوی اسید‌آمینه‌ای به نام متیونین هستند که باعث افزایش هموسیستئین در خون می‌شود و نیاز ما به مواد مغذی خنثی‌کننده هموسیستئین مانند فولات، ویتامین12 B و6 B را افزایش می‌دهد. افزایش هموسیستئین در خون با خطر بیماری‌های جدی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری‌های روانی همراه خواهد بود. افرادی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی مصرف می‌کنند نیاز به گلایسین دارند  اما از سوی دیگر برای ایجاد تعادل باید اسیدآمینه دیگری وارد عمل شود که متیونین است و طبعا ژلاتین این کار را می‌کند.

 


برای چه‌کسانی ممنوع است؟

 


تا حرف ژلاتین می‌شود همه یاد ژله می‌افتند و خواصی که برای استخوان‌سازی دارد. ظاهرا ژله حاوی کلسیم، ‌آهن،‌ سدیم و پتاسیم است  و منبع خوبی برای تامین ریزمغذی‌ها محسوب می‌شود. اما پودر ژله‌های آماده‌ حاوی مقداری شکر، ‌رنگ و اسانس هستند و به همین دلیل در تهیه آنها باید دقت کنید. اگر خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه نکنید. حواس‌تان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است ضمن آنکه افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله احتیاط کنند.

 

 

 

 


خواص ژلاتین چیست , خواص ژلاتین برای چاقی صورت

 


خواص ژلاتین چیست , خواص ژلاتین برای چاقی صورت

 


خواص ژلاتین چیست , خواص ژلاتین برای چاقی صورت

 


خواص ژلاتین چیست , خواص ژلاتین برای چاقی صورت

 


خواص ژلاتین چیست , خواص ژلاتین برای چاقی صورت

 

 

کولونوسکوپی یک روش تشخیصی درمانی است . پزشک بوسیله آن به بررسی روده بزرگ می پردازد. به روده بزرگ، کولون  گفته می شود. کولونوسکوپی یک روش مفید و موثر برای تشخیص پولیپ وسرطان روده بزرگ است، که همراه با بی حسی و خواب آلودگی و بدون درد، قابل انجام است. رشد بعضی از انواع پولیپ ها در روده بزرگ ممکن است به سرطان منجر شود. اگر بیمار پولیپ روده بزرگ داشته باشد، پزشک معمولا با کولونوسکوپی پولیپ را برداشته و برای آزمایشگاه می فرستد .


حسام حاجی عباسی مدیر عامل شرکت بین المللی دارویی و غذایی نواندیش، ایده پرداز، ایده پرداز دارویی و دستیار در تولید واکسن درمان اعتیاد به مورفین : در

علائم کلامیدیا + 5 درمان کلامیدیا برای زنان و مردان عفونت کلامیدیا رایج ترین بیماری مقاربتی درمان پذیر است. کلامیدیا زنان و مردان را به یکسان مبتلا می

نبض ما خبر از چه چیزهایی می دهد؟ “نبض ما یکی از مهم ترین نشانه ها و علائم پزشکی است. معمولا به عنوان اندازه ضربان قلب شناخته می

گیاهانی که در طبیعت وجود دارند، دارای خواص دارویی و سلامتی زیادی می باشند،در این مقاله شما را با خواص شگفت انگیز مصرف گیاه رزماری یا

پوست برخی از افراد خشک و آسیب پذیر است، به همین دلیل بعد از اصلاح صورت با تیغ جوش هایی بر روی پوست صورت آن ها ایجاد می

در یک تحقیق جدید که با موضوع تاثیر زایمان بر میزان عمر زنان صورت گرفت مشخص شد زایمان  و استرس ناشی از آن می

فعالیت جسمی و ورزش در سنین کودکی و نوجوانی باعث رشد بهتر و تناسب اندام ایده آل برای کودک و نوجوان می شود،یکی از

بهترین ورزش برای شما کدام است؟ همان که آن را انجام خواهید داد. برای تحریک شدن و به مبارزه طلبیدن، چیزی جدید را امتحان

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص انجیر برای زن شیرده x بخوانید...