خواص چاي دارچين و هل

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

هلهل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است.میوه ی هل، بیضی شکل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد که به عنوان ادویه و برای خوشبو کردن نوشیدنی ها و غذاها به مصرف می رسد.عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را به یکی از بهترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل می سازد. در هندوستان، خاورمیانه، اروپا و آمریکای لاتین، این ادویه روغنی برای تهیه انواع نان ، کیک و شیرینی ها و همچنین چای و قهوه به کار می رود.در بسیاری از شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی نیز از هل کوبیده یا آسیاب شده استفاده می شود.  خواص درمانی:هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی کند.دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می کنند.هل اشتها را تحریک می کند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.نوشیدن دم کرده ی داغ آن موجب تسکین کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو می شود خنثی کرده و به هضم آن نیز کمک کند.دانه های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می کنند.هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.هل همچنین کلیه ها را تقویت می کند و گفته می شود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.هلدیگر خواص هل عبارتند از:- تقویت کنده قلب است.- بادشکن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.- تقویت کننده بدن است.- ادرار آور است.- قاعدگی را باز می کند.- زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.- خوشبو کننده دهان است.- برای تسکین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.- تب را پایین می آورد.- معالج سرماخوردگی است.- برای تسکین درد روماتیسم مفید است.- ضد مسمومیت است.- برای رفع بیماری های چشم مفید است.  تهیه دم کرده هل:مقدار 30 گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان موقع دم کردن چای، به آن اضافه کرد.تهیه یک دم کرده دارویی با هل:دم کرده هلبرای تهیه یک دم کرده ی گیاهی معطر و آرام بخش و خوش طعم، 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سیاه، 4عدد دانه میخک، یک قطعه دارچین نکوبیده و چند حلقه نازک زنجبیل تازه در 600 میلی لیتر آب بریزید. آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.دم کرده را صاف کنید و به صورت داغ همراه با کمی شیر یا عسل بنوشید.نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.مضرات مصرف زیاد هل:مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. برای رفع این مشکل، آن را باید با کتیرا خورد. 

 

 

 

 


مواد لازم :

دوره مقدماتی php

چای دو قاشق مرباخوری
چوب دارچین یک تکه کوچک
هل سبز پنج یا شش عدد
یک عدد قوری چینی:)


طرز تهیه:

آب را جوش می‌آوریم و چند لحظه کنار می‌گذاریم تا از جوش بی‌افتد. توجه کنید آب درحال جوش را روی چای نریزید. چای و هل و دارچین را در قوری ریخته و روی آن آب جوش می‌ریزیم و می‌گذاریم مدت نیم ساعت روی کتری با حرارت ملایم دم بکشد. سپس چای خوش‌رنگ و خوش طعم ما آماده است.


 

دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد. دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.

متخصصان به این نتیجه رسیده اند که دارچین علاوه بر آن که دیابت را کنترل می کند، بر کلسترول خوب و LDL هم اثر می گذارد. افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.

 

اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را برابر می کند.

 

دارچین، جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب بر استفاده می شود.دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.

روزنامه خراسان


 


اينا رو توي يه وب آشپزي آوردم چون تغذيه رابطه كاملا مستقيم با سلامتي جسم و روح هم دارد.يه آشپز خوب هم بايد خواص مواد و هم با طبيعت اونها آشنا باشه كه اين كاملا در آشپزي ايراني رعايت شده است.

چاي دارچين:

چايي رو كه مي خواهيد دم كنيد  به همراهش يه چوب دارچين به اندازه 3 در 6 سانتي رو بريزد و با چاي دم كنيد.البته تا دو وعده مي تونيد استفاده كنيد.در چاي دارچين هيچ گاه از پودر دارچين استفاده نكنيد رنگ چايي رو كدر مي كند.

از خواص دارچين مي توانيد تو اينترنت جستجو كنيد بهترين معجون برا آنفولانزا يا سرماخوردگي /آرامش بخش/براي لاغري چاي دارچين گزينه مناسبي است.

-يا مي توانيد چاي زنجبيل استفاده كنيد .البته نيازي به دم كردن زنجبيل نيست مي توانيد در فنجان چاي خود 1 .ق.چ از پودر زنجبيل ريخته و نوش جان نماييد كه هم براي سرما خوردگي و هم آنفولانزا و گلودرد بسيار مناسب است.

چاي هل :يه دانه هل را ترجيحا سبز را شكسته و به همرا چاي خود دم كنيد براي زخم هاي داخل دهان مثل آفت  سرما خوردگي و گلودرد عالي است.

البته در مورد سرماخوردگي و طب سنتي چند مطلب رو كه از سايت http://shiateb.com برداشتم در اختيارتون مي زارم .براي مطالعه بيشتر مي توانيد خودتون به اين آدرس مراجعه يا تو گوگل سرچ كنيد تا بخواهيد مطلب تو اين زمينه است.

فقط فراموش نكنيم كه تن تن گياهان دارويي از كشور خارج و در عوض تن تن داروهاي شيميايي وارد مي شود!؟

بنابراین می بینید که دو دسته عمده دارویی که در درمان سرماخوردگی به کار می روند؛ عملاً حاصلی جز افزایش میزان بروز سینوزیت و سرماخوردگی ندارند

 

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ميوه لونگان x بخوانید...