یکی از مطالعات Journal of Medicinal Food در سال ۲۰۰۷، عملکرد هایپوگلایسمی Hypoglycemia دانهها، گلها و آب انار را تایید کرده است و همچنین نشان میدهد که سه نوع آنتیاکسیدان موثر و ضددیابت در انار وجود دارند
دانهها و گل میوه انار میتوانند خواصی را ارائه بدهند که برای کاهش دادن قند خون مناسب هستند و بهطور بالقوه برای افراد مبتلا به هایپرگلایسمی* hyperglycemia و بیماری دیابت مفید محسوب میشوند.
*هایپرگلاسمی یا هیپرگلاسمی hyperglycemia : هیپرگلیسمی وضعیتی است که در آن مقادیر زیاده از حد گلوکز در پلاسمای خون موجود است.
از سالها پیش تا کنون، پزشکان و محققان زیادی درباره دانهها، گل، عصاره و ترکیبات مختلف انار مطالعه کردهاند و سعیشان بر این بوده است که مکانیسم این ترکیبات را بشناسند. برای مثال، یکی از مطالعات Journal of Medicinal Food در سال ۲۰۰۷، عملکرد هایپوگلایسمی* Hypoglycemia دانهها، گلها و آب انار را تایید کرده است و همچنین نشان میدهد که سه نوع آنتیاکسیدان موثر و ضددیابت در انار وجود دارند.
خواص پوست انار برای دیابت
* هیپوگلیسمی یا هایپوگلیسمی Hypoglycemia : به پایین افتادن قند خون کمتر از حد معمول گفته میشود.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : آنتی اکسیدان چیست؟ و منابع آنتی اکسیدان و مکمل های ضدپیری کدامند؟
در ادامه با بخشی از یافتههای آنان درباره انار آشنا میشویم:
براساس گزارش مرکز پزشکی مریلند Maryland ، میوه انار بهصورت بومی در کشور ایران رشد میکند و از آنجا به بخشهایی از اروپا، آسیا، آفریقا و مدیترانه انتقال پیدا کرده است. انار از چند هزار سال پیش دارای اهمیت ویژهای در طب سنتی بوده و هم خواص آنتیاکسیدانی، آنتیباکتریال و ضد ویروسی آن توسط محققان بررسی شده است. البته مطالعات مدرن روی نمونههای انسانی نه کافی بودهاند و نه همراه با قطعیت. دوز مصرفی استاندارد برای استفاده از آب انار با هدف دستیابی به نتایج پزشکی هنوز تعیین نشده است، اما بعضی از محققان میگویند که نوشیدن ۲۳۰ تا ۳۵۰ میلیلیتر آب انار در طول روز میتواند مفید و بیخطر باشد. با این حال، محققان تاکید میکنند که افراد مبتلا به بیماری دیابت نباید آب انار یا میوه انار را بدون تایید پزشک مصرف کنند.
در سال ۲۰۰۷، مجله افریقایی داروهای سنتی، مکمل و جایگزین Traditional، Complementary and Alternative Medicines مطالعه مهمی را منتشر کرد که به اثرات چندین نوع از ترکیبات گیاهی، از جمله دانههای انار، در راستای کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت اختصاص داشت. یافتههای این مطالعه حاکی از آن هستند که اگر بیماران دیابتی از دانههای انار استفاده کنند، هیچ تفاوت قابل توجهی در سطح قند خون ناشتای آنان نسبت به گروه کنترل بهوجود نمیآید.
در سال ۲۰۰۱، یکی از مطالعات فیتوتراپی* Phytotherapy نشان داد که مصرف عصاره گرفتهشده از دانههای انار، اثرات هایپوگلایسمی قابل توجهی در میان نمونههای حیوانی دارد و قند خون را در این نمونهها تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. محققان میگویند که تفاوت اثرگذاری بین خود دانههای انار و عصاره گرفتهشده از آنها احتمالا به این مساله ارتباط دارد که غلظت ترکیبات دارای اثر هایپوگلایسمی در عصاره این دانهها بیشتر است و درنتیجه اثربخشی بسیار بیشتری در راستای کاهش قند خون دارد.
* فیتوتراپی Phytotherapy : فیتوتراپی یا گیاهان دارویی به مطالعه گیاه شناسی و استفاده از گیاهانی گفته می شود که برای اهداف دارویی یا تکمیل رژیم غذایی استفاده می شوند.
طبق گزارش دیابت، چاقی . متابولیسم(سوخ و ساز بدن) Diabetes، Obesity and Metabolism در سال ۲۰۰۸، بعضی از پزشکان با الهامگیری از طب *آیورودا Ayurveda و هندی، گل انار را با هدف درمان بیماری دیابت برای بیماران تجویز میکنند. این گزارش نشان میدهد که ترکیبات خاصی در گل انار به نام PPARs* وجود دارند که میتوانند در تنظیم قند خون موثر باشند. بهعلاوه، امروزه PPARs شیمیایی بهطور وسیعی برای درمان هایپرگلایسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
*آیورودا Ayurveda : یک علم باستانی و کهن است که در هند مرکز توجهاست، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده میشود. در آیوردا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده میشود.
* PPAR: مخفف peroxisome proliferator-activated receptor است (به معنای گیرنده فعال پرالیفراتور پروکسیسوم) و برای درمان علائم سندروم متابولیک، و عموما باری کاهش تری گلیسرید و قند خون استفاده می شوند؛ در واقع نوعی دارو محسوب می شود.
با تمام این اوصاف توصیه می شود هر میوه ای و همچنین انار را به طور کامل میل کنید تا از تمام مواد مغذی آن بهره بگیرید.
بیشتر بدانید : خواص انار| انار را با پیه آن بخورید!
بیشتر بدانید : خواص درمانی انار
بیشتر بدانید : 7 خاصیت انار که برای زیبایی شما معجزه می کند
بیشتر بدانید : خوردن انار چه فایده ای دارد؟
گردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: salamatism.com
All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
زمينه و هدف: انار (.Punica granatum L) به عنوان يک ميوه ارزش غذايي زيادي دارد. هدف مطالعه حاضر بررسي اثر عصاره هيدروالکلي پوست انار بر روي تغييرات قند خون و انسولين سرم در رت هاي ديابتي بود.روش ها: عصاره هيدروالکلي به روش ماسيراسيون از پوست انار تهيه شد. شش گروه از رت ها استرپتوتوزوسين را دريافت کردند و جهت تاييد ديابت مليتوس، قند خون 8 روز بعد از تزريق استرپتوتوزوسين اندازه گيري شد. يک گروه از رت ها گلي بنکلاميد و سه گروه ديگر عصاره را با دوزهاي 200، 400 و 600 ميلي گرم براي هر کيلوگرم وزن بدن رت بصورت داخل صفاقي دريافت کردند. همچنين در گروه ديگر عصاره با دوز 600 ميلي گرم براي هر کيلوگرم وزن بدن رت بصورت خوراکي تجويز شد. يک گروه از رت ها نيز بعنوان کنترل نگهداري شد. انسولين سرم بوسيله کيت تجاري اندازه گيري شد. گلوکز خون بوسيله گلوکومتر در زمان هاي يک، دو، سه و بيست و چهار ساعت بعد از تجويز داروها اندازه گيري شد.يافته ها: نتايج نشان داد که عصاره پوست انار در دوزهاي 200 ميلي گرم تزريقي و 600 ميلي گرم خوراکي اثر قابل ملاحظه و معني داري در پايين آوردن قند خون دارد. همچنين مشاهده شد که عصاره پوست انار در دوز 600 ميلي گرم تزريقي اثر قابل ملاحظه و معني داري در تنظيم انسولين دارد.نتيجه گيري: اين مطالعه اثر مفيد ضد ديابتي عصاره پوست انار را نشان داده شد.
زمينه و هدف: انار (.Punica granatum L) به عنوان يک ميوه ارزش غذايي زيادي دارد. هدف مطالعه حاضر بررسي اثر عصاره هيدروالکلي پوست انار بر روي تغييرات قند خون و انسولين سرم در رت هاي ديابتي بود.روش ها: عصاره هيدروالکلي به روش ماسيراسيون از پوست انار تهيه شد. شش گروه از رت ها استرپتوتوزوسين را دريافت کردند و جهت تاييد ديابت مليتوس، قند خون 8 روز بعد از تزريق استرپتوتوزوسين اندازه گيري شد. يک گروه از رت ها گلي بنکلاميد و سه گروه ديگر عصاره را با دوزهاي 200، 400 و 600 ميلي گرم براي هر کيلوگرم وزن بدن رت بصورت داخل صفاقي دريافت کردند. همچنين در گروه ديگر عصاره با دوز 600 ميلي گرم براي هر کيلوگرم وزن بدن رت بصورت خوراکي تجويز شد. يک گروه از رت ها نيز بعنوان کنترل نگهداري شد. انسولين سرم بوسيله کيت تجاري اندازه گيري شد. گلوکز خون بوسيله گلوکومتر در زمان هاي يک، دو، سه و بيست و چهار ساعت بعد از تجويز داروها اندازه گيري شد.يافته ها: نتايج نشان داد که عصاره پوست انار در دوزهاي 200 ميلي گرم تزريقي و 600 ميلي گرم خوراکي اثر قابل ملاحظه و معني داري در پايين آوردن قند خون دارد. همچنين مشاهده شد که عصاره پوست انار در دوز 600 ميلي گرم تزريقي اثر قابل ملاحظه و معني داري در تنظيم انسولين دارد.نتيجه گيري: اين مطالعه اثر مفيد ضد ديابتي عصاره پوست انار را نشان داده شد.
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1
کدپستی: 1461965381
خواص پوست انار برای دیابت
تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001
کارگاه های آموزشی
اخبار
JCR
خبرگزاری سیناپرس
پیوندهای مرتبط
دیابت یکی از بیماریهایی است که کنترل علائم آن برای آدمهای مبتلا، بسیار دشوار خواهد بود؛ زیرا حتی قویترین اقدامات درمانی نیز نمیتوانند این بیماری را به طور کامل درمان کنند. به همین خاطر نیز رعایت یک رژیم غذایی مناسب برای کمک به حفظ سطح قند خون بسیار توصیه میشود. یکی از میوههایی که بسیاری از متخصصان آن را برای کمک به کنترل دیابت به بیماران توصیه میکنند، انار است؛ میوهای که غنی از فیبر است. در این نوشتار با ما همراه باشید تا از چند فایده انار برای دیابت باخبر شوید.
برخی از شما شاید متعجب شده باشید که چرا در میان این همه میوهی مفید و خوشمزه، انار را برای بیماران دیابتی توصیه میکنند. برخی عوامل مهم در میوهها، از قبیل فیبر و آنتیاکسیدان، وجود دارند که میتوانند به بهبود وضعیت بیماران دیابتی کمک کنند. با وجود این، مواد دیگری نیز در برخی میوهها وجود دارند که برای آدمهای سالم بسیار مفید و ضروری هستند، ولی برای بیماران دیابتی مشکلساز خواهند بود؛ موادی از قبیل کربوهیدراتها. خوشبختانه، میزان کربوهیدرات موجود در انار برای بیماران دیابتی بیخطر است. برای آگاهی از اطلاعات و جزییات بیشتر دربارهی فواید آب انار برای درمان بیماری دیابت، تا انتهای این مقاله با سایت بازده همراه باشید!
مصرف مواد غذایی یا میوههای غنی از فیبر برای بیماران مبتلا به دیابت ضروری است. زیرا فواید مهم فیبر برای سلامتی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جذب بهینهی مواد مغذی و همچنین، بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) محدود نمیشوند، و میتوانند به پیشگیری از برخی مشکلات جانبی ناشی از بیماریهای دیابت، نظیر مشکلات کلسترول و قلبی عروقی کمک کنند.
خواص پوست انار برای دیابت
تقریبا همه میدانند که آنتیاکسیدانها تنها عوامل مبارزه کننده با رادیکالهای آزاد هستند. با وجود این، بدن انسان نمیتواند آنتیاکسیدان تولید کند؛ به همین خاطر نیز بدن به منابع خارجی نیاز دارد. به این ترتیب، مصرف مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدان تنها راه برآورده کردن نیاز بدن به این مواد به شمار میرود. آنتیاکسیدانها عواملی هستند که از بروز استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی پیشگیری میکنند؛ استرس اکسیداتیو باعث ایجاد عوارضی میشوند که ممکن است وضعیت بیمار را وخیمتر کنند.
منبع اصلی انرژی در بدن قند است؛ و به عبارت دیگر، قند منبعی از انرژی است که عمدتا از کربوهیدرات موجود در مواد غذایی مشتق میشود. با وجود این، مصرف قند توسط بیماران دیابتی، باعث افزایش ناگهانی سطوح قند در بدن این آدمها میشود. به همین خاطر نیز بیشتر آدمهای مبتلا به دیابت دچار معضل مصرف یا عدم مصرف قند هستند. با وجود این، قند سادهی موجود در آب انار برای بیماران دیابتی بیخطر به شمار میرود. تا زمانی که آب انار به اندازه و در مقادیر مناسب مصرف شود، قند سادهی موجود در آن به عنوان یک منبع طبیعی انرژی عمل خواهد کرد که هیچ نگرانی بابت افزایش ناگهانی قند خون در بیماران دیابتی به همراه نخواهد داشت.
افزایش سطح کلسترول یکی از وضعیتهای شایعی است که عموما بیماران مبتلا به دیابت از آن رنج میبرند؛ به خصوص، بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲. به همین خاطر نیز، اطمینان از طبیعی بودن سطوح کلسترول در بدن آدمهای مبتلا به دیابت از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی مطالعات علمی این احتمال را ثابت کردهاند که مصرف آب انار به طور مرتب ممکن است با کاهش سطوح کلسترول خون در ارتباط باشد.
از آنجا که آب انار دارای کالری اندک و شاخص گلوکز پایینی است، این مادهی غذایی میتواند به کاهش سطوح قند خون کمک کند. طبق نتایج مطالعهای در خصوص تاثیر مصرف آب انار بر کاهش سطح قند خون، آنتیاکسیدانهای موجود در این نوشیدنی پر خاصیت یکی از عواملی هستند که باعث ایجاد این قابلیت در آب انار شدهاند.
طعم شیرین و دلپذیر آب انار میتواند برنامهی غذایی روزانهی خسته کنندهی بیماران دیابتی را کمی شاد و رنگینتر کند. به همین خاطر، مصرف آب انار به اندازهی مناسب (با رعایت اعتدال) میتواند گزینهی غذایی مفرح و دلپذیری باشد؛ به علاوه، این نوشیدنی دارای کالری بسیار اندکی است. تا وقتی این مادهی غذایی را با رعایت اعتدال مصرف کنید، بدون نگرانی از افزایش ناگهانی سطوح قند خونتان میتوانید از ۷۰ مهمترین فواید انار برای سلامتی و درمان بهرهمند شوید.
رادیکالهای آزاد عامل اصلی بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله دیابت هستند. اگر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارد، یا حتی اگر به بیماری دیابت نیز دچار نیستید، مصرف آب انار برای کمک به پیشگیری از بروز این بیماری اکیدا توصیه میشود؛ زیرا آب انار رادیکالهای آزادی را که وارد بدن میشوند، از بین میبرد. آنتیاکسیدانهای موجود در آب انار میتوانند از بروز بیماری دیابت، از همان ابتدا، پیشگیری کنند.
حفظ سلامتی بدن، بعد از آگاهی از ابتلا به بیماری دیابت، اهمیت بسیار بیشتری پیدا میکند، زیرا مثلا ویروس معمولی آنفولانزا در بدن بیماران دیابتی میتواند عوارض مخربتری ایجاد کند. فواید ویتامین C موجود در انار و برخی آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در این میوه سپر دفاعی مورد نیاز بدنتان را به خوبی پشتیبانی میکنند، زیرا میتوانند به عنوان تقویت کنندهی طبیعی برای دستگاه ایمنی بدن عمل کنند.
فیبر موجود در آب انار مهمترین دلیل برای فواید این نوشیدنی برای سلامت قلب و عروق، و توانایی آن برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سایر وضعیتهایی است که بر اثر علائم فشار خون بالا و وارد آمدن فشار بیش از اندازه روی قلب ایجاد میشوند. حتی برخی مطالعات ثابت کردهاند، آنتیاکسیدان موجود در آب انار از برخی دیگر از نوشیدنیهای قرمز از قبیل آب انگور، و حتی آب کرنبری نیز بیشتر است.
اگر میخواهید بیماری دیابت را از خود دور کنید، اتخاذ یک استراتژی مناسب برای پیشگیری به موقع از این بیماری حائز اهمیت است؛ به خصوص، برای آدمهایی که مادر یا پدرشان به این بیماری مبتلا بودهاند. رعایت یک رژیم غذایی سالم و داشتن سبک زندگی سالم بسیار ضروری است؛ ولی مفهوم “سالم بودن” در مورد مواد غذایی همیشه فقط به خوراکیهای ساده محدود نمیشود؛ مصرف آب انار که غنی از آنتیاکسیدان و ویتامینها است میتواند به کنترل سبک زندگی سالم کمک کند.
وقتی تصمیم میگیرید برای کمک به درمان دیابت، به طور مرتب از آب انار استفاده کنید، باید از برخی اقدامات احتیاطی آگاه باشید و آنها را رعایت کنید.
الف. به این مسئله حتما دقت کنید که انار عاری از قند نیست. به این معنی که بیماران مبتلا به دیابت در صورتی میتوانند به طور کامل از فواید آب انار بهرهمند شوند که آن را به اندازه و با رعایت اعتدال نوش جان کنند.
ب. اگر قصد دارید آب انار را به عنوان بخشی از اقدامات درمانی برای بیماری دیابت به رژیم غذاییتان اضافه کنید، بهتر است پیشتر با پزشک مشورت کنید؛ به خصوص اگر در حال مصرف داروهایی خاصی برای کنترل دیابت هستید. این کار برای جلوگیری از بروز تداخل دارویی بسیار اهمیت دارد.
پ. انار و مواد غذایی حاوی انار جزء خوراکیهای مفرح و دوستداشتنی به شمار میروند، ولی برای بیماران دیابتی، اکیدا توصیه میشود از انار خام یا آب انار تازه و خالص استفاده کنند. با وجود این، بیماران دیابتی باید از مصرف محصولات فرآوری شدهی انار خودداری کنند، زیرا این محصولات حاوی مواد نگهدارنده یا قند تصفیه شدهی اضافه هستند که میتوانند قند خون را به شدت افزایش دهند.
امیدواریم این مقاله فایده انار برای دیابت بریا شما سودمند باشد. وقتی فردی دچار انواع مختلف بیماری دیابت میشود، راه بازگشت یا راهحل سادهای برای درمان وی وجود ندارد، زیرا تا به امروز، درمان یا دارویی کشف نشده است که بتواند این بیماری را به طور کامل درمان کند. تنها کاری که میتوان انجام داد، کنترل سفت و سخت رژیم غذایی است تا از عوارض جانبی ناشی از بیماری دیابت جلوگیری شود.
منبع:drhealthbenefits
برچسب ها اناردرمان دیابتدیابتفایده انار برای دیابت
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وب سایت
یزد- ایرنا- یك متخصص طب ایرانی گفت: مطالعات جدید نشان داده كه ‘انار’ قند خون را كاهش می دهد ولی انار ترش، قندخون دیابتی ها را بالا می برد.
مشهد- ایرنا- معاون امور تعاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال…
مشهد- ایرنا- بارش نخستین برف پاییزی در مشهد از ساعاتی پیش در این کلانشهر…
ایلام – ایرنا – رییس پلیس راه استان ایلام گفت: به منظور اجرای عملیات…
قزوین – ایرنا – رییس مرکز فوریتهای پزشکی استان قزوین گفت: واژگونی…
خواص پوست انار برای دیابت
ساری- ایرنا- رییس کل دادگستری مازندران گفت که در برخورد با تغییر کاربریهای…
مشهد- ایرنا- نهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی…
مشهد- ایرنا- نخستین مرکز نوآوری و توسعه بخش تعاون خراسان رضوی چهارشنبه…
بیرجند – ایرنا – طرح انتقال آب از دریای عمان با حضور استاندار خراسان…
تهران- ایرنا- شهردار تهران معتقد است موضوع حمل و نقل عمومی پایتخت…
ساری – ایرنا – فرمانده سپاه کربلا گفت که پرونده فساد اقتصادی شرکت…
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
افرادی که دیابت دارند می توانند انار میل کنند؟ انار با دانه های زیبایی که دارد یک درمان قوی برای بسیاری از مشکلات مانند دیابت است و برای افرادی کهدیابت دارند مضر نیست و مفید است. به بیماران دیابتی توصیه می شود برای جلوگیری از افزایش قند خون، از مضرف آبمیوه و میوه در مقدار زیاد اجتناب کنند. ولی مطالعات در حال حاضر نشان می دهد بیماران دیابتی می توانند انار مصرف کنند. هم انار و هم آب انار باعث می شوند که میزان قند خون به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند و برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند مفید است.
چرا انار برای دیابتی ها خوب است؟
اگرچه انارها حاوی قند است، قندها به آنتی اکسیدان ها متصل می شوند که سطح قند خون را پایین می آورد و با آسیب سلول مبارزه می کند. با توجه به این که انار مانند تمام میوه ها حاوی قند است، چگونه می توانند قند خون را کاهش دهد؟ برخلاف بسیاری از میوه های دیگر که حاوی قندهای آزاد هستند، قندهای انار به آنتی اکسیدان ها متصل می شوند. بنابراین حدود 4 ترکیب آنتی اکسیدانی متعلق به کلاس ellagitannin به کاهش قند خون کمک می کنند.
یک مطالعه خاص، شرکت کنندگان را 3 ساعت پس از مصرف 1.5 میلی لیتر آب انار به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان مورد آزمایش قرار دادند. این شرکت کنندگان میزان قابل توجهی کاهش قند خون ناشتا را نشان دادند. آنتی اکسیدان انار کمک می کند بدن با آسیب های سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد مبارزه کنند. به عنوان یک فرد دیابتی، اگر بدن شما نتواند با رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب م رساند و باعث التهاب می شود کنار بیاید، از استرس اکسیداتیو رنج می برد. آنتی اکسیدان انار همچنین استرس اکسیداتیو بالا را کاهش می دهد.
خواص پوست انار برای دیابت
انار دارای مواد شیمیایی گیاهی مانند تانن و اسید گالیک است که علائم دیابت نوع 2 را کنترل می کنند. آب انار تازه باعث افزایش کارایی سلولهای بتا در پانکراس می شود که انسولین تولید می کنند. همچنین آب انار تازه مقاومت به انسولین را کاهش می دهد و باعث می شود که سلول ها از انسولین به طور موثرتری استفاده کنند. در نتیجه، گلوکز به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد. این اثر، با این حال، در بیماران جوان و کسانی که سطح قند خون ناشتا کم دارند، بیشتر مشهود است. با کاهش مقاومت به انسولین، انار همچنین می تواند چاقی ناشی از دیابت را کاهش دهد.
یک مطالعه این اثرات ضد دیابتی انار را به ترکیباتی مانند پانالالژین و گالیک، ellagic، oleanolic، uallic و ursolic اسید مرتبط می داند. پلی فنول های آنتی اکسیدانی نظیر آنتوسیانین ها، که به میوه رنگ قرمز می دهد و همچنین تانن ها در میوه در کنترل دیابت نوع 2 موثرند.
یک جنبه مثبت دیگر برای خوردن انار وجود دارد: آنتی اکسیدان ها مانع از سخت شدن سرخرگ ها، یک بیماری شناخته شده به نام آترواسکلروز، می شوند. یکی از دلایل آترواسکلروز، اکسیداسیون لیپوپروتئین های کم چگالی یا کلسترول LDL است. بنابراین سطح بالای کلسترول LDL در خون یک عامل خطر برای بیماران دیابتی است. انار باعث کاهش قابل توجه کلسترول بد LDL می شود LDL .ها با سخت شدن شریان ها و یا آترواسکلروز مرتبط هستند، که منجر به بیماری قلبی، یکی از علل عمده مرگ و میر در افراد دیابتی می شود.
به همین دلیل است که آترواسکلروز، و نیز بیماری های مرتبط با آن مانند بیماری قلبی و سکته مغزی، یکی از دلایل اصلی مرگ در افراد دیابتی است. در یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به دیابت با سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید خون، آب انار، مقدار کلسترول LDL را بدون تاثیر بر سطح کلسترول خوب HDL کاهش می دهد.
از آنجایی که دیابت به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است، در نظر گرفتن درمان های جایگزین بسیار مهم است. همانطور که در اینجا ثابت شد، انار در کنار رژیم غذایی دیابتی بسیار عالی است. گیاهان و مشتقات گیاهی از جمله شنبلیله و سیر قرن هاست برای کنترل دیابت استفاده می شوند.
انار با کاهش آسیب سلولی در بدن، به جای کاهش هضم کربوهیدرات ها، دیابت را درمان می کند. آب انار می تواند سطح آنتی اکسیدانی طبیعی بدن بیماران دیابتی را 141٪ افزایش دهد. در حالیکه همه این گیاهان کمی متفاوت عمل می کنند، اکثر آنها با مهار فعالیت آنزیم هایی که به هضم سریع کربوهیدرات ها کمک می کنند، کار می کنند. این خلاف انار است که با مهار استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت کار می کند. در بیماران دیابتی، آنتی اکسیدان های انار می توانند اکسیداسیون را به طور قابل توجهی کاهش دهند و سطح گلوتاتیون، آنتی اکسیدان طبیعی بدن را به 141٪ افزایش دهند.
در حالی که مطالعه بر روی تاثیر آب انار برای جلوگیری از آترواسکلروز، از 50 میلی لیتر آب انار در روز استفاده می کند، مرکز پزشکی دانشگاه مریلند پیشنهاد می کند که 8-10 اونس، یک فنجان یا کمی بیشتر از آن، بی خطر است. توصیه می کنیم 1 انار در روز، در حالت مخلوط با سالاد با میوه های دیگر برای بیماران دیابتی مناسب است.
البته، در هر زمانی که به جایگزینی طبیعی مانند انار فکر می کنید، مهم است که ابتدا با پزشک خود در مورد این گزینه ها صحبت کنید، مخصوصا اگر داروهای کاهش دهنده گلوکز یا رقیق کننده خون مصرف می کنید. همچنین به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی سالم باید همراه با یوگا و ورزش برای مبارزه با دیابت باشد.
روزانه 1 انار یا یک فنجان آب انار مصرف کنید. بهتر است همیشه آب انار تازه مصرف کنید، اما انواع تجاری که از کل میوه استفاده می کنند نیز خوب می باشد .
در حالی که اکثر میوه ها به دلیل قندشان برای افراد دیابتی ممنوع است، انار برای دیابتی ها توصیه می شود. قند انار به آنتی اکسیدان ها متصل می شود که مقاومت به انسولین، قند خون، سطح کلسترول LDL و میزان آسیب سلولی را با افزایش سطح آنتی اکسیدانی طبیعی بدن تا 141 درصد کاهش می دهد. این میوه به مدیریت علائم دیابت نوع 2 مانند چاقی و جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. روزانه 1 انار یا 1 فنجان آب انار مصرف کنید.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان آن را میوه باروری و برکت میدانستند. انار از سالمترین و بهترین میوههای روی زمین است و ترکیبات مفید متفاوتی نسبت به دیگر میوهها دارد. تحقیقات نشان داده است که انواع انار ترش و شیرین و محصولات آنها مانند رب انار، آب انار و حتی پوست انار و هسته انار خواص بسیار زیادی برای بدن دارند. میتوان با مصرف این میوه بدن را در برابر خیلی از بیماریها مقامتر کرد. در اینجا به ۱۵ خاصیت انار برای سلامتی اشاره میکنیم. اگر دوست دارید با مهمترین خواص انار برای پوست، مو، قلب، دیابت و لاغری آشنا شوید این مطلب را تا انتها بخوانید.
پوست انار ضخیم و خارقالعاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانهها دارای خواص شگفتانگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است. در ادامه میتوانید بخشی از ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) را ببینید.
دانههای انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند و حدود ۱۴۴ کالری انرژی دارد. علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد.
درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آنها هستیم.
خواص پوست انار برای دیابت
این ماده یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا میشود. خاصیت آنتیاکسیدان این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنیهایی مانند آب انگور و چای سبز آنتیاکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتیاکسیدان و البته موارد دیگر باعث میشود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.
این اسید درون روغن هسته انار یافت میشود و جزو اسیدهای چرب اصلی دانههای انار است. این ماده یکی از اسیدهای چرب امگا ۶ است.
التهابهای شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماریهای بسیار جدی میشود. بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتیاکسیدانی پونیکالاجین ناشی میشود.
تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی خاصیت ضدالتهابی انار انجام شده است. مطالعات نشان داده است که مواد موثر موجود در انار میتوانند طی زمان هضم، باعث کاهش التهاب دستگاه گوارش شوند و همچنین تاثیر خوبی در کاهش فعالیتهای سلولهای سرطانی مربوط به سرطان سینه و روده بزرگ داشته باشند.
یکی از تحقیقات ۱۲ هفتهای بر روی افراد دیابتی نشان داد، مصرف ۱.۱ لیوان آب انار (برابر با ۲۵۰ میلیگرم) در روز باعث کاهش التهابهای “CRP” و “interleukin-6” تا ۳۲ و ۳۰ درصد شده است. اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماریهای مختلف هستید و میخواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل میکند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهابهای مشکلساز دارد.
بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع میشود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمیکند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک میکند تا رودههای سالمی داشته باشیم که خوب هم کار میکنند. از دیگر خواص انار برای روده میتوان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماریهای التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن روده سالم بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.
سرطان پروستات یکی از سرطانهای رایج در میان مردان است. تحقیقات آزمایشگاهی به نتایجی رسیده است که نشان میدهد خواص عصاره انار ممکن است بتواند تولید سلولهای سرطانی را کند و حتی سلولهای سرطانی را تحریک به خزان یاختهای یا آپوپتوز کند. آپوپتوز همان مرگ سلولی است که در آن سلول دچار مرگ برنامهریزی شده میشود.
تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلیلیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA یا prostate-specific antigen میشود. PSA نشانهای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آنها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه میشود.
سرطان سینه یکی از سرطانهای رایج در میان زنان در سنین مختلف است. عصاره انار ممکن است بتواند از بازتولید سلولهای سرطانی جلوگیری کند و حتی آنها را بکشد و از بین ببرد. البته اطلاعات و شواهد به دست آمده هنوز محدود هستند و تحقیقات و پژوهشهای بیشتری در این زمینه لازم است.
فشار خون بالا یکی از بیماریهایی است که عوارض بسیار زیادی به همراه دارد؛ از مهمترین آنها میتوان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.
در یکی از تحقیقات بر روی افراد دارای فشار خون بالا بعد از مصرف ۱۵۰ میلیگرم آب انار به صورت روزانه برای مدت ۲ هفته، شاهد کاهش قابل ملاحضه و بارز فشار خون بودند. تحقیقات دیگر نیز به نتایج مشابه رسیدند، خصوصا در کسانی که فشار خون آنها به اعداد بالایی میرسد.
التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) یکی از بیماریهای شایع است و انواع مختلفی از آن وجود دارد که به دلیل عوامل مختلفی مانند روماتیسم یا آرتروز ایجاد میشود. با توجه به اینکه یکی از خواص انار خاصیت ضدالتهابی آن است، این میوه میتواند به درمان التهاب مفاصل کمک کند. مطالعات در این زمینه نشان دادهاند عصاره انار میتواند آنزیمهای شناخته شدهای که به مفاصل آسیب میزنند را در مردان و زنان دچار التهاب مفصل کاهش دهد و متوقف کند. مطالعات نشان داده است که خواص انار باعث بهبود التهاب مفصل در موش شده اما شواهد تحقیقات بر روی انسانها هنوز کم است.
ویتامین C موجود در دانه انار به اندازهای است که میتواند تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. این میوه همچنین به علت میزان زیاد فیبر باعث احساس سیری و کنترل اشتها میشود. اگر به هر دلیلی انار دوست ندارید یا نمیتوانید مثل بقیه یک پیاله انار دان شده بخورید، میتوانید برای بهرهمند شدن از خواص لاغری انار کمی انار را به سالاد یا ماست خود اضافه کنید. یکی از راههای دیگر مصرف رب انار است. خواص رب انار برای لاغری هم مانند خود انار است. البته رب انار بیشتر از خود انار باعث کاهش فشار خون میشود و خوردن آن به تنهایی مشکل است. میتوانید رب انار یا انار پخته را در کنار غذاهایی که دارای مرغ هستند امتحان کنید.
انار سرشار از ویتامین C است؛ ویتامینی بسیار مهم و حیاتی برای سلامت پوست. همچنین همانطور که گفته شد، انار آنتیاکسیدان بسیار زیادی دارد که برای پوست بسیار مفید است، از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند و چین و چروک پوست را کاهش میدهد.
برای بهرهمند شدن از خواص پوست انار شما میتوانید ۲ قاشق غذاخوری از پودر پوست انار را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو و عسل ترکیب کنید. این مواد را خوب ترکیب کنید تا خمیر نرمی به دست بیاورید. حالا این ماسک را برروی صورت و گردن خود به صورت یکدست بمالید و ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد با آب ولرم شستوشو دهید. این ماسک صورت میتواند لکههای تیره پوست را از بین ببرد و به رنگدانههای پوست کمک کند تا پوست روشن شود. در نتیجه لکهها به مرور محو شوند و عوارض پیری پوست نیز کاهش پیدا میکند.
آنتیاکسیدان موجود در دانه و پوست انار با جوش صورت هم مبارزه میکند. برای این کار شما میتوانید ۲ قاشق غذاخوری هسته انار خورد شده را با یک قاشق غذاخوری زردچوبه ترکیب کنید. ترکیب را روی قسمتهای درگیر جوش بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید.
روغن هسته انار برای درمان اگزما و همچنین درمان پسوریازیس یکی از روشهای شناخته شده است. روغنهای گیاهی طبیعی مثل روغن بادام شیرین، روغن آرگان و روغن هسته انار، مزایای زیادی برای پوست دارند و با خاصیت آبرسانی و نرم کنندگی بالا با خشکی پوست و اگزما مبارزه میکنند. برگ انار نیز ممکن است در درمان پیسی موثر باشد، اما نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است تا میزان تاثیرگذاری آن بررسی شود.
آنتیاکسیدانهای موجود در انار برای مو نیز مفید هستند. آنها میتوانند با تقویت فولیکول مو و بهبود خونرسانی به پوست کف سر موها را تقویت کنند. روغن هسته انار نیز میتواند در درمان موخوره موثر باشد و نوک موها را نرم و وز مو را برطرف کند. افرادی که موهای فر و مجعد دارند میتوانند با استفاده از روغن هسته انار از گره خوردن مو جلوگیری و موها را نرم و حالتپذیر کنند. شواهدی نشان داده است که انار حتی در پیشگیری از پیری زودرس مو یعنی سفید شدن مو نیز میتواند موثر باشد. شما حتی با خوردن انار نیز میتوانید موهای خود را تقویت کنید.
خواص پوست انار برای دیابت
بیماریهای قلبی در حال حاضر رایجترین دلیل مرگ و میر، قبل از رسیدن به پیری است. بیماری قلبی پیچیده است و عوامل متعددی بر آن تاثیر میگذارد. پونیسیک اسید، به عنوان یکی از اسیدهای چرب موجود در انار، ممکن است بتواند به مقاومت در برابر مراحل متعدد بیماری قلبی، کمک کند. در یک تحقیق بر روی ۵۱ نفر با میزان تریگلیسرید بالا به این نتیجه رسیدند که پس از مصرف ۸۰۰ میلیگرم از روغن هسته انار به صورت روزانه برای مدت ۴ هفته، میزان تریگلیسرید به طور چشمگیری کاهش پیدا کرد و همچنین ضریب میزان «کلسترول خوب» (HDL) بدن نیز بهبود یافت. تحقیقات دیگری بر روی خواص آب انار برای افراد دارای دیابت نوع دو و کلسترول بالا نیز نشان داد که میزان «کلسترول بد» (LDL) به طرز چشمگیری کاهش داشته است.
قابلیت مبارزه با میکروارگانیسمهای مضر یکی ازخواص درمانی انار است. محققان متوجه فعالیتهای ضد میکروبی انار شدند و مبارزه آن با باکتریها و قارچ را به خوبی مشاهده کردند. تاثیر ضدباکتری و ضدقارچی انار میتواند حتی از ایجاد عفونت و التهاب درون دهان شما هم جلوگیری کند. این عفونتها شامل شرایطی مانند التهاب لثه، پیوره لثه و استوماتیت هم میشوند. تحقیقاتی در این زمینه منتشر شد که در آن به این نتیجه رسیده بودند که نوشیدن آب انار باعث کاهش تجمع پلاک دندان تا ۳۲ درصد میشود.
شواهدی وجود دارد که میوه انار شاید بتواند باعث بهبود حافظه شود. یک تحقیق بر روی بیمارهای نیازمند به جراحی، به این نتیجه رسید که مصرف ۲ گرم عصاره انار باعث جلوگیری از فراموشی بعد از جراحی شد.
تحقیقات دیگری بر روی ۲۸ فرد مسن انجام شد که همه این افراد از مشکل حافظه گلایه داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن ۲۳۷ میلیلیتر آب انار به صورت روزانه، به طرز قابل ملاحضهای باعث بهبود نشانگرهای «حافظه زبانی» و «حافظه تصویری» شد. علاوه بر این تحقیقات بر روی موشها نیز نشان داد که انار ممکن است بتواند به مبارزه با بیماری آلزایمر کمک کند.
انار سرشار از نیترات خوراکی است و ثابت شده است که این ماده باعث بهبود تاثیر ورزش در بدن میشود. تحقیقاتی بر روی ۱۹ ورزشکاری که بر روی تردمیل میدویدند نشان داد که مصرف تنها یک گرم عصاره انار ۳۰ دقیقه قبل از ورزش، به طور قابل ملاحظهای گردش خون را افزایش داده، خستگی را به تعویق انداخته و تاثیر ورزش بر بدن را افزایش داده است.
این خواص انار باعث شده است تا انار تبدیل به یک خوراکی رژیمی مناسب برای قبل از ورزش باشد. مصرف کربوهیدرات سالم قبل از ورزش انتخاب بسیار مناسبی است. انار دارای میزان زیادی کربوهیدرات است که به حفظ انرژی در طول تمرین کمک میکند و اجازه نمیدهد شما دچار کمبود انرژی و ضعف شوید. انار یک منبع انرژی قوی است؛ درحالی که ما نوشیدنیهای انرژیزا و مواد مصنوعی مضر دیگر را برای انرژی گرفتن و پرانرژی ماندن انتخاب میکنیم! آب انار دارای قند و ویتامینهایی است که به ما کمک میکند در تمام روز سرحال و پرانرژی باشیم. ۹۰ درصد از کالری انار از کربوهیدرات موجود در آن است و این کربوهیدرات است که در بدن انرژی تولید میکند. کربوهیدرات منبع انرژی موردعلاقه بدن برای تولید انرژی است. تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است، اما به نظر میرسد انار هم مانند چغندر، در بهبود عملکرد فیزیکی ما تاثیر زیادی دارد.
انار یکی از مفیدترین میوهها و شامل مواد مغذی و طبیعی مورد نیاز بدن انسان است. انار خواص بسیار گستردهای دارد و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای جدی شامل بیماری قلبی، سرطان، آرتروز و التهاب مفصل و مشکلات گوارشی را کاهش دهد. گذشته از این انار برای مراقبت از پوست و مو ترکیبات مفید و اثربخشی دارد. اما انار تاثیرات خارقالعاده دیگری مانند بهبود حافظه و افزایش تاثیر ورزش بر بدن را هم دارد. این موارد در کنار هم خواص انار را به عنوان یک میوه کامل میسازند.
−
2
=
7
.hide-if-no-js {
display: none !important;
}
با درود نکات خوبی داشت
آب جوشانده پوست انار براى تقویت لثه مفید است
خواص پوست انار برای دیابت
خواص درمانى پوست انار:۱- آب جوشانده پوست انار را بنوشید. قابض و مقوى است، براى معالجه اسهال ساده و اسهالى که از مسمومیت باشد و اسهال خونى و کنترل سلسله البول مفید است، قند ادرار را کم و خون را تصفیه مى نماید، از خونریزى ها خصوصا خونریزى رحم جلوگیرى مى کند.
۲- کوبیده خشک پوست انار را به اندازه چهار گرم با آب گرم مخلوط کنید و بخورید. کرمهاى معده و روده را دفع مى کند.۳- مزمزه با آب جوشانده پوست انار براى تقویت لثه مفید است، از خونروى پس از کشیدن دندان جلوگیرى مى کند.۴- یک تکه از پوست انار را بصورت یک سکه کوچک قیچى کنید بعد سفیدى و پیه روى آن را بتراشید تا نازک شود و یک ساعت روى آبسه دندان بگذارید و بعد عوض کنید و این عمل را تکرار کنید تا سرباز کند. (بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص انار)
جوشانده پوست انار، آفت و زخم دهان را برطرف می سازد
۵- آب جوشانده پوست انار را با گلنار ساییده مخلوط کرده و روزى شش بار قرقره کنید خونریزى گلو را بند مى آورد.۶- پاشیدن گرد کوبیده خشک پوست انار براى خشک کردن زخم شانکر ساده مصرف مى شود.۷- پوست انار را نرم بسایید و شب ها به وسیله پنبه در دهانه رحم قرار دهید. ترشحات غیر طبیعى را متوقف مى سازد و به عنوان شستشو براى التیام بواسیر و رفع ترشحات سفید یا لوکورهآ مفید است.۸- در آب جوشانده پوست انار بنشینید براى قطع کردن سیلان مفرط، ترشحات عادت ماهیانه و همچنین در مواردى که مقعد بیرون آمده باشد و همچنین درمان بواسیر مفید است.۹- پوست انار را با جفت مساوى بسایید و روى پنبه بریزید و هر شب ضماد کنید. فیستول یا بواسیر را درمان مى کند.۱۰- پوست انار را بجوشانید و روزی چند باز با آن دهان شویی کنید آفت و زخم دهان را برطرف می سازدمنبع: boalii.ir
تا60%تخفیف پرطرفدارترین محصولات جنسی
اصلاح طرح لبخند و زیبایی دندان
چگونگی درمان ناهنجاری های دهان، دندان و فک
بدون خجالت محصولات جنسی را آنلاین بخر
به تماشای کیفیتی بی حاشیه!
درمان اختلالات روحی بدون دارو و عارضه
رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات
واسه همه چی جا هست!
درمان ناهنجاری جلو بودن فک با ارتودنسی
دنبال متخصص برجسته ارتودنسی در تهران هستی؟
راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی
ارسال محرمانه محصولات جنسی
رزرو تورهای داخلی و خارجی از درگاه معتبر
درمان وسواس در دوران کرونا
Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2020
فواید مصرف انار برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2
اهمیت تغذیه ی متعادل که شامل غذاهای سالم ومصرف مقادیر صحیح از این غذاها بخصوص میوه جات و سبزیجات است درکنترل بیماری دیابت نوع 2 کاملاً به اثبات رسیده است. اما مصرف برخی میوه جات به دلیل تأثیرات محافظتی و فواید آنها نسبت به سایر انواع میوه جات سبب شده است که بر مصرف آنها تاکید بیشتری شود، از جمله ی این میوه ها انار است که بر مصرف آن به عنوان میوه ای که حتماً باید در رژیم غذایی دیابتی به آن توجه کرد تأکید شده است.
انار میوه ی بومی ایران است، خوردن این میوه حتی دانه های آن فواید پزشکی زیاد و شناخته شده ای دارد. مصرف انار برای درمان بیماریهایی نظیر: استئو آرتریت ، بیماری قلبی و حتی سرطان توصیه می شود. اما یکی از فواید جالب این میوه تأثیرآن درمبارزه با عوارض دیابت است.
مصرف انار در کاهش کلسترول و کاهش خطر پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی موثر است این تأثیرات به دلیل ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره ی عروق می باشد. از آنجائیکه بیماری دیابت نوع 2 سبب افزایش خطر تشکیل پلاک درعروق خونی می شود، قراردادن انار به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی راهی برای مقابله با عوارض عروقی دیابت است.
از سوی دیگر انار از طریق کاهش چشمگیر رادیکالهای آزاد در بدن تأثیرات بیشتری را در مقابله با دیابت از خود بروز می دهد. در حالیکه سایر میوه جات و سبزیجات نیز سبب کاهش رادیکالهای آزاد می شوند اما انار بدون تغییر میزان قندخون دارای این فواید است. دربیماری دیابت بهبود حساسیت به انسولین راهی برای کنترل بیماری است و انار دارای این خاصیت است. در تحقیقات اخیر ثابت شده است که مصرف انار سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود. فواید مصرف انار به همین خواص محدود نمی شود، تحقیقات نشان داده است که خوردن آب انار در کاهش کبد چرب که دیگر از مشکلاتی است که افراد دیابتی با آن مواجه هستند ، موثر است . عصاره ی گل گیاه انار در افزایش اکسیداسیون و سوختن اسیدهای چرب درون کبد موثر می باشد.
خواص پوست انار برای دیابت
اما باید به این موضوع توجه شود که اگر چه تأثیرات مضر جانبی مستقیم از مصرف این میوه مشاهده نشده است اما مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، مداخله می کند.
همانند سایر ساپلیمنت های طبیعی برای مصرف ساپلیمنت انار یا آب این میوه باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما از میزان صحیح مصرف این میوه یا مشتقات آن شما را آگاه می کند.
بیماری دیابت بیماریی است که در طول زندگی همراه شما است و شاید افزودن انار به رژیم غذایی شما بتواند تأثیرات مفید زیادی را ایجاد کند . با تغییرات ساده در برنامه ی روزانه ی زندگی خود می توانید از قلب ، کلیه ها، چشم ها و اندام های انتهایی خود در برابر عوارض ثانویه ی دیابت محافظت کنید.
منبع: diabetes- living.com
با ما همراه شويد تا با گياهان ضد ديابت از زبان سوسن حفیظی عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران آشنا شويد…
شفقنا- نتایج حاصل از مطالعات نشان می دهد که مصرف عصاره انار موجب کاهش قابل توجهی در فشار خون می شود و همچنین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ممکن است برای پیش گیری از فشار خون بالا در این بیماران توصیه شود.
به گزارش شفقنا به نقل از سلامت نیوز، هیپرتانسیون یا فشار خون بالا از عوامل خطرساز بیماری قلبی عروقی می باشد.که موجب عدم کارایی لایه داخلی سرخرگ ها (آندوتیال) و افزایش سختی شریان می شود.عواملی که باعث کاهش فشار خون می شوند،همواره مورد توجه محققان بوده است.انار( pomegranate ) با نام علمی( natumpunicagra ) میوه ایست که اساسا در نواحی آسیای میانه،هند و اسپانیا کشف می شود. منبع عوامل غذائی ارزشمند،همچون ترکیب های زیستی فعال مثل آنتوسیانین ها، ترکیب های فنولیک و اسیداسکوربیک است.آب انار سرشار از پلی فنل های فعال زیستی است که با عملکرد ضد اکسیدانی موجب محافظت از قلب و عروق می شوند و هم چنین به دلیل داشتن فلاونوئید ها بر سلامت انسان موثرند.
یافته ها: مطالعات ایپدمیولوژیک نشان داده است که مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی فلاونوئیدها و پلی فنول ها موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و هم چنین تاثیر مثبت بر افرادی با فشار خون بالا دارد. از مکانیسم های افزایش فشار خون می توان به کاهش نیتریک اکساید اشاره کرد. نیتریک اکسایداز لایه داخلی عروق ترشح می شود و با گشاد کردن عروق سبب کاهش فشار خون می شود. مکانیسم کاهش فشار خون در غذاهای غنی از فلاونوئید ممکن است مربوط به افزایش تولید نیتریک اکساید در لایه داخلی عروق باشد. آب انار نیز به دلیل محتوای غنی از فلاونوئید تاُثیرات مثبتی بروی این عملکرد دارد.
مطالعه ی تاثیر آب انار بر هموگلوبین قرمز خون نشان داده است که آب انار می تواند میزان شکسته شدن گلبول قرمز(همولیز) را کاهش دهد و این نتیجه نیز خواص ضداکسیدانی آب انار را که فعالیت آن توسط ایزومرهای از نوعی پلی فنول (ellagitannins)است را تائید می کند.در میان الاجیتانن ها ایزومرهای بونیکالجین اصلی ترین ترکیب ها هستند.تحقیقات نشان داده است که این ایزومرها مسئول فعالیت ضداکسیدانی بالای انار در شرایط آزمایشگاهی و هم چنین باعث توانایی آب انار در مهار رادیکال های آزاد می باشند.غشاءهای پلاسمایی نظیر غشای گلبول های قرمز به علت وجود اسیدهای چرب غیراشباع موجود در آن نسبت به حمله رادیکالهای آزاد حساس هستند .
در مطالعات مختلف از ترکیب متنوعی به عنوان عامل مهاجم و ایجاد همولیز در گلبول قرمز استفاده می شود.این مطالعات نشان داده است که مصرف کوتاه مدت آب میوه های غنی از ترکیبات پلی فنولیک باعث بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی و کاهش صدمات اکسیداتیو به DNA می شود و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. آب انار به طور موثری پراکسیداسیون چربی های پلاسما و تشکیل ترکیبات مضر را به تاخیر می اندازد.
خواص پوست انار برای دیابت
به نظر می رسد که آنتی اکسیدان های موجود در آب انار از طریق قطع واکنش های زنجیره ای که منجر به تولید رادیکالهای آزاد(مولکول های مضر) می شود و با اتصال به عنصر مس و جلوگیری از اتصال این عنصر به لیپوپروتئین ها باعث تاخیر در شروع فرآیند پراکسیداسیون چربی های پلاسما می گردد. جلوگیری و یا وقفه در اکسیداسیون لیپوپروتین پلاسما می تواند نقش مهمی در پیش گیری و یا به تاخیر انداختن فرآیند تصلب شرائین(آترواسکروز) بیماری های قلب و عروق داشته باشد.
یکی از مکانیسم های احتمالی کاهش فشار خون می تواند اثر مهار کنندگی آب انار بر آنزیم مبدل آنژیوتانسین(Angiotensin-converting enzyme)نیز باشد. بنابراین آب انار به علت داشتن آنتی اکسیدان های متفاوت خود سبب کاهش فشار خون سیستولی و دیاستولی شده است.آب انار در بیماران مبتلا به تنگی شریان کاروتید به مدت یک سال نیز موجب کاهش میزان چربی بد خون (LDL)و حساسیت آن به مس به ترتیب ۹۰% و٪ ۵۹ کاهش یابد .همچین ظرفیت کل آنتی اکسیدانی پلاسما ۱۳۰% افزایش و فشار خون سیستولی ۲۱% کاهش یافت.
مصرف ۵۰ میلی لیتر آب انار توسط افراد مبتلا به فشار خون بالا به مدت دو هفته منجر به کاهش معنی داری در فشارخون سیستولی شد.مصرف آب انار به مدت هشت هفته توسط افراد مبتلا به دیابت نوع دو که فشار خون طبیعی نداشتند، تغییر معنی داری در فشار خون ایجاد نکرد ولی مصرف یک سال آب انار سبب کاهش در ضخامت جدار سرخرگ،کاهش اکسیداسیون،افزایش ضداکسیدان ها و کاهش در فشار سیستولیک می شود.هرچندکه مصرف سه سال آب انار با همین دوز براین فاکتورها تاثیر نداشت اما پراکسیداسیون چربی سرم ۱۶%کاهش یافت.انار قادر به تنظیم کلسترول و فشار خون بوده و انواع ترش آن بدلیل میزان پایین قند و اسید بیشتر برای افراد دیابتی ممکن است مفید باشد.
نتیجه گیری:
نتایج حاصل از این مطالعات نشان می دهد که مصرف عصاره انار موجب کاهش قابل توجهی در فشار خون می شود و همچنین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ممکن است برای پیش گیری از فشار خون بالا در این بیماران توصیه شود.
مطالعاتی که به بررسی اثرات مفید آب میوه های غنی از آنتوسیانین در افراد مبتلا به بیماری عروق کورنر پرداخته اند،مشخص کرد که اگر چه این ترکیب ها بر ضربان نبض موثر هستند و موجب کاهش سختی شریان می شود اما بر عملکرد عروق بی اثر هستند.
بر خلاف تصور عامه انار خون ساز نیست و به رفع کم خونی کمک نمی کند.چراکه آهن آن گیاهی است در مقایسه با آهن گوشت،و قدرت جذب پایینی دارد. بنابراین نمی تواند به افزایش فعالیت مغز استخوان منجر شود. این تصوری غیر علمی و غلط است و باید تصریح کرد که انار کاهنده فشار خون است،اما خون ساز نیست.
مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئید که انار نیز جزئی از آن است باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا می شود.مطالعات انجام شده نشان می دهد که آب انار بیش از آن که بر قند خون تاثیر داشته باشد موجب کاهش چربی خون ،کاهش فشار خون و افزایش اثرات آنتی اکسیدانی می شود.
با توجه به نتایج بدست آمده می توان آن را به عنوان عامل پیش گیری کننده ی بیماری قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو توصیه نمود و با توجه به کاهش فشار خون سیستولی و دیاستولی در این بیماران می توان آب انار را برای پیشگیری از فشار خون بالا پیشنهاد کرد و اما تعیین مکانیسم دقیق اثر آب انار بر کاهش فشار خون و حداقل میزان مورد نیاز آن مستلزم مطالعات بیشتری است.
انتهای پیام
شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
0