خواص هل باد

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :



دوره مقدماتی php

هل باد گیاهی معطر و پر از خواص وفواید بی نظیر برای بدن انسان است ایا در مورد ان چیزی تا کنون شنیده اید ؟خواص درمانی و روش مصرف ان را دراین مطلب به شما توضیح می دهیم

خواص درمانی و روش مصرف

مسکن درد دندان : برای دندان درد پنج گرم مغز آن را نرم کرده با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید بنوشید

زخم معده : برای ترمیم زخم معده پنج گرم مغز دانه را نرم سائیده با یک فنجان آبجوش دم کرده بنوشید این دستور را به مدت چهل ورز صبح ادامه دهید قوت قلب ، معده و اعصاب می گردد.

درد معده : برای تسکین درد معده سه گرم مغز دانه را با سه گرم بسباسه دم کرده صاف کرده آن را بنوشید مفید است

ضد تهوع : چنانچه حال تهوع شدید دارید سه گرم مغز دانه را با سه گرم مصطکی نرم سائیده در یک لیوان آب انار شیرین حل کرده بنوشید مفید است

مسکن قولنج : دم کرده آن با جدوا هر کدام سه گرم برای درد قولنج مفید است بعد از غذا میل گردد

درد گوش : دم کرده پنج گرم آن را با یک لیوان دم کرده جرعه جرعه بنوشید گوش دردرا برطرف می گرداند.

آرامبخش اعصاب : دم کرده پنج گرم آن را در مواقع خستگی و بعد از کار روزانه آرامبخش بوده و می توان همراه با چای نیز استفاده کرد
بوی دهان ، بوی عرق بدن : در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، پنج گرم آن را( با غلافش) به صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.

دانه هل تقویت کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می کند.

از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می کنند.

مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود

 

منبع : hidoctor.ir




خانه

موبایل

هل خواب ‌آور و شادی ‌آور است و برای درمان افسردگی مفید است

 

مصرف هل مخصوصاً در فصل‌های سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ می‌شوند، بسیار خوب است. هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند، مصرف هِل در این دنیای پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد.هل در طب سنتی ایران به نام‌های قاقله صغار و کبار، هیل و هال نیز خوانده می شود. این گیاه علفی دارای میوه ی تخم‌مرغی شکل کوچکی است به طول ـ cm (در بعضی انواع طولانی‌تر) که به‌ طور متوسط ـ (در بعضی کمتر یا بیشتر) دانه به رنگ قهوه ‌ای، سبز، زاویه‌ دار و معطر در آن وجود دارد.هل، معمولاً برای آن‌که عطر آن حفظ شود به ‌صورت میوه و یا کپسول آن نگهداری می‌شود و در مواقع مصرف کپسول را شکسته و دانه ‌ها را خارج می‌سازند، پوست کپسول آن نیز دارای اسانس است.* بخش مورد استفاده در درمان، تخم و ریشه است.* مزاج این گیاه گرم و خشک است.

هل؛ ضدافسردگی و نشاط آورهل خواب ‌آور و شادی ‌آور است بنابراین برای افرادی که دچار افسردگی، خمودگی و غمگین هستند، مفید است.هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند، مصرف هِل در این دنیای پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد.مزاج هل، همان طور که گفته شد، گرم و خشک است و درجه گرمی خیلی قوی ندارد؛ اما مصرف افراطی آن برای گرم ‌مزاجان ضرر دارد و می‌تواند در گرم‌ مزاجان موجب سردرد شود در حالی که روغن آن برای رفع برخی از سردردها مخصوصاً سردردهای ناشی از باد، سرما و سینوزیت مفید است.

مالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداویمالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداوی ناشی از گرفتگی عضلات می‌شود که این سردردها، معمولاً در شب و اول صبح بیشتر بروز پیدا می‌کند.همچنین هل خواب‌ آور و شادی ‌آور است بنابراین برای افرادی که دچار افسردگی، خمودگی و غمگین هستند، مفید است.

هل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحالهل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال نیز می‌شود؛ طحال نزدیک معده قرار دارد و محل ذخیره خلط سودا در بدن است.مصرف هل مخصوصاً در فصل‌های سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ می‌شوند، بسیار خوب است؛ در قدیم اگر جایی از بدن دمل (توده‌های حاوی مواد زائد) ایجاد می‌شد، از هل ضمادی درست می‌کردند و روی آن قرار می‌دادند تا اصطلاحاً برسد و سر باز کند و با این کار، این توده‌ها از بین می‌روند. 

هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است

  دیگر خواص هل* برای قی و دل به‌ هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیده‌ی آن خصوصاً با پوست در گلاب یا آب، جوش داده و خورده شود.* چون با تخم خیار به اندازه مساوی و هر روز یک درهم با سکنجبین بیاشامند، سنگ گرده و مثانه بریزاند.* مکیدن هل در دهان از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر می‌باشد.

پودر هل* ریشه‌ی هل مقوی، تونیک و ملین است.* در شبه ‌جزیره مالایا ساقه‌ی زیرزمینی ضخیم آن را کوبیده با زرده‌ی تخم‌مرغ مخلوط کرده و برای تسریع تولد بچه استعمال می‌شود.* هل دستگاه گوارش، کبد و قلب را تقویت می‌کند.* در قدیم معمولا چای را با هل و دارچین تهیه می کردند و توصیه می‌شود که افراد حداقل هفته ای 2 بار چای خود را با هل مصرف کنند.* مصرف هل عرق و بوی دهان را خوشبو می‌کند.* اگر افراد پودر هل را اگر در ظرفی ریخته و آن را تکان داده شود و استنشاق کنند، ایجاد عطسه می‌کند که برای افزایش قوای ذهنی مفید است و سردرد را کاهش می‌دهد.* هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است.* هل بادشکن، مقوی لثه است و برای برای رفع زخم‌های دهان مفید است.

مضرات هل:مضر روده‌ها است و از این نظر باید با کتیرا خورده شود.مصلح آن شکر است.منبع:tebyan.net



دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *