مربای کدوتنبل، مربای مورد علاقه من است و جزء مرباهای مجلسی و لذیذ تبریز است و البته تهیه آن گرچه آسان است ولی کمی زمانبر است. در حالت عادی کدوتنبل بافت بسیار نرمی دارد و برای شق و رق کردن آن از آب آهک استفاده می شود.
بحث استفاده از آهک در تهیه مرباها طرفداران و مخالفان زیادی دارد ولی آنچه از دید من مسلم است این است که زیر دندان “خرچ” کردن (به ترکی: خرچلداماخ) این مربا را با هیچ لذت دیگری عوض نمی کنم و رسیدن به این بافت فقط با استفاده از آب آهک امکانپذیر است.
تصویر فوق بدون فلش بوده و تصویر زیرین با فلش می باشد و شباهت مختصری با پاستیل دارد.
خواص مرباي کدو تنبل
مواد لازم:
کدو تنبل: ۲ عدد متوسط (جمعاْ حدود شش و نیم کیلو)
شکر: 5 کیلو
آب برای تهیه مربا: به میزان لازم (حدود 3 الی 4 پیمانه)
آهک: یک پیمانه
طرز تهیه:
1- کدو تنبلها را می شوئیم و آبش را با دستمال خشک می کنیم.
2- سپس یا چاقوی تیز آن را مثل طالبی برش می زنیم و تخمهای آن را با کمک قاشق جدا می کنیم و قسمت نرم داخلی و ریش ریش آن را با چاقو خوب تمیز می کنیم. سپس مثل طالبی قاچ می کنیم. اگر رنگ کدو کمی مایل به سبز بود، نگران نباشید بعد از پخت و قرار گرفتن در معرض شربت رنگش تغییر خواهد کرد.
3- سپس هر قاچ را پوست میگیریم و با کمک این وسیله که در شکل میبینید قاچها را برش میزنیم یا خلال می کنیم و درون تشت یا لگنی میریزیم.
4- اکنون درون یک تشت، آب خنک ریخته و آهک را درون آن میریزیم، آهک به محض ریختن درون آب، شروع به عمل کردن خواهد کرد و کف کرده و آب داغ خواهد شد و صدایی از آن شنیده خواهد شد. برای همین ابداً از دستتان برای هم زدن آن استفاده نکنید، چون ممکن است دستتان بسوزد. با یک قاشق چوبی، آب و آهک را خوب مخلوط کنید و سپس اجازه بدهید تا آهک ته نشین بشود.
5- بعد از ته نشین شدن، آب آهک را به آرامی درون ظرف حاوی کدو تنبل می ریزیم و اجازه می دهیم حدود 24 ساعت در درون آب آهک بماند. گاهی مواد را به آرامی هم میزنیم.
6- اکنون بعد از 24 ساعت کدو تنبلها را آبکش کرده و با آب خنک چند بار می شوئیم.
7- سپس کدوتنبلها را درون تشتی حاوی آب خنک میریزیم. آب، بایستی روی کدوتنبلها را خوب بپوشاند. بارها آب کدوتنبل را عوض می کنیم. مرحله قرارگیری درون آب خنک و تمیز، حدود 24 ساعت طول می کشد. در انتها یکی از کدوتنبل را زیر دندان قرار می دهیم. خواهیم دید که کدوتنبل حالت شق و رقی دارد. اگر کدوتنبل باعث شود زبانتان نوعی جمع و منقبض شود کدوتنبل هنوز حاوی آهک می باشد. ولی نگران نباشید. بعد از 24 ساعت به احتمال قوی آهک برطرف شده است.
8- اکنون کدوتنبلها را درون قابلمه بزرگی ریخته و رویش آب میریزیم. به طوریکه روی کدوها را بپوشاند، سپس روی حرارت قرار می دهیم کدوها بایستی حدود 5 دقیقه بجوشد تا هم بپزد و هم آهک احتمالی آن برطرف شود. اکنون آن را آبکش می کنیم. آبش را دور میریزیم و کدوها داخل آبکش باقی بماند.
9- آب (حدود 3 الی 4 لیوان) و شکر را درون قابلمه ریخته و اجازه می دهیم بجوشد و شکر در آب حل شود و شربت رقیقی به دست بیاید. میزان آب نبایستی زیاد باشد چون کدوها خودشان آب پس خواهد داد.
10- اکنون کدوها را به شربت می افزائیم و اجازه می دهیم کمی بجوشد.
11- همچنین جوهر لیمو را درون مقداری آب حل کرده و به مربا می افزائیم و اجازه می دهیم چند جوشی بزند.
12- کدوتنبلها بعد از جوشیدن شروع به جذب شربت خواهد کرد. اکنون حرارت را خاموش کرده و دستمالی را به حالت دمکنی روی در قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم حدود 24 ساعت کدو داخل شربت بماند تا شربت را به خوبی به خود جذب کند. بعد از یک روز اگر دیدیم شربت رقیق است، میزانی شکر اضافی به آن افزوده و مجدداً می جوشانیم.
13- اکنون مربا را درون ظرفهای تمیز و خشک و فاقد بو بریزید و در ظرفها را محکم ببندید.
14- این مربا با نان و کره بسیار خوشمزه است. همچنین به حالت دسر بعد از غذا با مقداری گردو نیز واقعاً لذیذ است.
15- نوش جانتان.
نکات:
1- برخی درون این مربا از وانیل، زعفران، هل، یا گلاب نیز استفاده می کنند. ولی ما هیچکدام را استفاده نمی کنیم.
2- برای نگهداری طولانی مدت، می توان این مربا را فریز کرد.
3- آهک، قابل تهیه از لوازم قنادی فروشی ها می باشد.
4- خلال کن فوق قابل تهیه از سوپرمارکتهای بزرگ و لوازم آشپزی و قنادی فروشی ها می باشد.
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
کدو حلوایی همانطور که از نامش پیداست به خانوادهی کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولا زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. این کدو اشکال متفاوتی دارد اما معمولا قسمت پایینی آن از سرش بزرگتر است. اندازهی این میوه ممکن است خیلی بزرگ باشد. بزرگترین کدو حلوایی دنیا ۸۰۰ کیلوگرم وزن داشته است. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و میتوانید خوراکیهای متنوعی با آن درست کنید.خواص مرباي کدو تنبل
سوپ کدو حلوایی، پورهی کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، کیک و انواع شیرینی با طعمهای جذاب و شیرین، همگی خوردنیهای متنوع و پرخاصیتی هستند که میتوانید با کدو حلوایی درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید. همانطور که میدانید کدو حلوایی جزو سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در حال حاضر به وفور در بازار وجود دارد. پس حیف است که از خیر خواص آن بگذریم و این مجموعهی نارنجیرنگ سرشار از عناصر قدرتمند و مفید برای سلامتی، مخصوصا سلامت قلب را نادیده بگیریم!
با ما و این مقاله همراه باشید، میخواهیم برخی از خواص کدو حلوایی را با هم مرور کنیم. حتما بخوانید: خواص سیب؛ ۱۴ خاصیتی که سلامتی شما را بیمه میکند
یک فنجان کدو حلوایی پخته یا پورهی کدو حلوایی، بیش از ۲۰۰ درصدِ نیاز روزانه بدن به ویتامین A را دو دستی تقدیم شما میکند. این میزان ویتامین برای داشتن دید قدرتمند، حتی در نور کم هم کافی است.
کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئیدهاست. ترکیباتی که سبب رنگ نارنجی کدو حلوایی میشوند؛ ترکیباتی مثل بتاکاروتن که بدن آنها را بهصورت ویتامین A برای تقویت و محافظت حس بینایی بهکار میگیرد.
نمیدانم میدانستید یا نه، اما کدو حلوایی هم یکی از پرچمداران فیبر است که متأسفانه چندان خوشاقبال نبوده است و نتوانسته مشهور شود. هر فنجان کدو حلوایی ۳ گرم فیبر و فقط ۴۹ کالری انرژی دارد. رفاقت با کدو حلوایی به نفع شما خواهد بود، چون برای مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارد و لازم نیست نگران کالری دریافتی خود باشید.
رژیم غذایی سرشار از فیبر زود سیرتان میکند و نمیگذارد آنقدر غذا بخورید که بلافاصله عذاب وجدان بگیرید و چه موهبتی بهتر از این برای لاغر شدن سراغ دارید؟! مطالعهای مربوط به سال ۲۰۰۹ نشان میدهد افرادی که قبل از ناهار یک سیب کامل میل میکنند (میدانید که پوست سیب هم فیبر دارد) نسبت به کسانی که ترجیح میدهند دسر سیب یا آب آن را مصرف کنند، کالری کمتری از غذایشان دریافت میکنند.
آجیل و تخمهها از جمله تخمهی کدو حلوایی، بهطور طبیعی سرشار از برخی ترکیبات گیاهی و شیمیایی بهنام فیتواسترول هستند که کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهد. وقتی چربی خونتان نرمال باشد، از این بابت خطری قلب شما را تهدید نمیکند.
کدو حلوایی هم مانند سایر رفقای نارنجی رنگ خود از جمله سیبزمینی شیرین، هویج و کدو تنبل، آنتیاکسیدانی به نام بتاکاروتن را مدام به رخ همتایان دیگر خود میکشد و البته حق هم دارد چون این آنتیاکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا میکند.
به نظر میرسد منابع غذایی بتاکاروتندار بیش از یک مکمل یاریرسان هستند و این بزرگترین دلیل فراوانی کدو حلوایی بهعنوان یک سبزی مفید است. از طرفی استرولهای گیاهی تخمهی کدو حلوایی اسلحهی قدرتمند دیگری است که در مبارزات تنبهتن با سلولهای سرطانی خاص به یاری بدن میآید.
حالا معلوم شد چرا خانمها علاقهی بیشتری به کدو حلوایی و طعم آن دارند. همان قدرتی که رادیکالهای آزاد را خنثی میکند، یعنی همان کارتنوئیدهای دوستداشتنی موجود در کدو حلوایی که تنوبدن سلولهای سرطانی را به لرزه درمیآورند، به جلوگیری از چروک پوست هم کمک میکنند.
غیر از خود کدو حلوایی، تخمهی آن هم خوراکی مفرحی است. از آنجا که آجیل و تخمه معمولا یکی از ملزومات معاشرتهای فامیلی و دوستانهی ما ایرانیهاست، باید یک خبر خوب به شما بدهم و آن هم این است که خوردن تخمهی کدو حلوایی نیز میتواند حال ما را خوب کند! تخمهی کدو حلوایی تریپتوفان آمینواسید دارد که خلقوخو را بهبود میبخشد. هرچند محققان معتقدند که پرخوریِ بعد از غذا بیشتر از آرامش حاصل از تریپتوفان باعث خوابآلودگی بعد از خوردن غذا میشود اما این آمینواسید در تولید سروتونین (یکی از مهمترین نقشآفرینان در چگونگی خلقوخوی ما) نقش مهمی دارد. یک مشت تخمه کدوی بوداده میتواند شما را خوشحال نگه دارد. میتوانید امتحان کنید.
درست است که موز بهعنوان منبع انرژی طرفداران زیادی دارد اما خوب است بدانید که در این مورد یک فنجان کدو حلوایی با ۵۴۶ میلیگرم پتاسیم از موز که ۴۲۲ میلیگرم پتاسیم دارد پیشی گرفته است. پتاسیمِ بیشتر به بازگرداندن تعادل کامل الکترولیتهای بدن بعد از ورزش یا کارهای سنگین کمک میکند و عملکرد عضلات را در بهترین حالت خود نگه میدارد.
کدو حلوایی میتواند شما را روئینتن کند. هرچند اینکه آیا واقعا ویتامین C سرماخوردگی را دور میکند یا نه، هنوز هم جای بحث دارد اما به هر حال کدو حلوایی سبزی است که منبع نیرومند این ویتامین و مواد مغذی ضروری به شمار میرود. یک فنجان کدو حلوایی پخته حاوی بیش از ۱۱ میلیگرم مواد مغذی است و نزدیک به ۲۰ درصد از ۶۰ میلیگرم مواد مغذی ضروری را که یک زن روزانه به آن نیاز دارد، تأمین میکند. این مقدار برای مردان حدود ۷۵ میلیگرم در نظر گرفته شده است.
برگرفته از: huffingtonpost
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
به من بگو چه میخوری تا به تو بگویم که هستی
15000تومان
8900تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
کارشناسی ارشد، ادبیات نمایشی خوندم. نمایشنامه و فیلمنامه می نویسم و عاشق هنر و روانشناسی ام. خوش شانس بودم که با «چطور» آشنا شدم و حالا عضوی از تحریریه این مجموعه و در خدمت مخاطبین درجه یک این نشریه هستم.
سلام سرکار خانم جباری ضمن عرض خسته نباشید تشکر اینجانب از شما بابت مصالب مفید وگرانقدر شما که برای اینجانب بسیار مفید بوده وهست
سلام
ممنونم از اینهمه انرژی خوب شما و خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده ما از داشتن همراهانی مثل شما به خودمون می بالیم.
سپاس
عالي بود واقعا زحمت كشيدي هدي جون من قبلا از كدو بدم ميومد اما الان همينطوري خام هم ميخورمش:)
سلام
ممنونم از انرژی خیلی خیلی خوبتون که واقعا به ما انگیزه میده و خوشحالم که همراه چطور هستید. خیلی عالیه که براتون مفید بوده.
سپاس ?
خوب بود تشکر
خواص مرباي کدو تنبل
سلام
ممنونم از حسن توجهتون و خوشحالم که مفید بوده
رژیم و تغذیه
رقیق کننده خون؛ انواع داروها و خوراکیهایی که خون را رقیق میکند
چگونه لاغر شویم؛ ۱۵ روش کاهش وزن سریع اما مطمئن
رژیم آب درمانی چیست و آیا واقعا به کاهش وزن کمک میکند؟
پروتئین وی چیست؛ فواید، مضرات و نحوه مصرف آن
بهترین دمنوش های خواب آور و تاثیر شگفتانگیز آنها در رفع بیخوابی
آخرین مطالب
تقویت اعتماد به نفس با ۱۴ کار کوچک که میتوانید هر روز انجام دهید
کاشت مژه؛ ۱۲ نکته مهم که قبل از کاشت و اکستنشن مژه باید بدانید
استرس و سوزش معده؛ آیا استرس باعث سوزش معده میشود؟
وظایف مدیر مالی در سازمان چیست؟
خواص گلابی؛ ۱۳ خاصیت درمانی این میوه سرشار از فیبر
ترین های جهان
گرانترین ساعتهای مچی و جیبی دنیا
با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید
بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد
ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۸
بهترین فیلم های ۲۰۱۸ که شما را پای تلویزیون میخکوب میکنند
زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود میکنند
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانه
موبایل
اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدو حلوایی هم میگویند. قد و قوارهای ندارد: گرد و قلمبه و بامزه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین میکند اما اینکه چرا اسمش را تنبل گذاشتهاند فلسفهاش را نمیدانم. کدوتنبل منبع فوقالعادهی بتاکاروتن است که برای سلامت چشمها و پروستات مفید است و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. با ما باشید تا با دنیای این کدو بیشتر آشنا شوید.تخمهی کدو برای پروستاتالبته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهشها نشان میدهند که تخمهی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمهی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات استفاده میکنند. ترکیبات موجود در تخمهی کدو روی ادرار کردن تأثیر میگذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجهی پژوهش دیگری که در سال 2006 روی موشها انجام شده نشان میدهد که مصرف تخمهی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهدکدوتنبل تقریباً به اندازهی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتیاکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا آفتابسوختگی موثرند. نتایج پژوهشهای اپیدمیولوژیک نشان میدهد رابطهای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.خواص مرباي کدو تنبل
علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلولهای سرطانزا جلوگیری کنند. به نظر میرسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه میکنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامهی غذاییتان بگنجانید.کدوتنبل برای مقابله با پیری چشمهاکدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانهی کاروتنوئیدی برای سلامت چشمها مفیدند. این رنگدانهها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعههای خورشیدی عمل میکنند که برای سلامتی سلولهای شبکیه مضر هستند. در سال 2001 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانهی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار میگیرند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکملها میزان این دو رنگدانهی شبکیه را بالا میبرد.
کدوتنبل و قند خونسال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصارهی کدوتنبل میتواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلیساکاریدهای آن مربوط میشود. البته واقعیت این است که کدوتنبل میتواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریههامحققان آمریکایی بررسیهای گستردهای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی دارند بلکه میتوانند به عملکرد برخی از سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم میشوند.اگر سیگار میکشید نیز میتوانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتیاکسیدانی آن به سلامت ریهها خدمت زیادی میکنند. توجه داشته باشید که برای سیگاریها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید میباشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکملها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا میبرد.مقایسهی ارزش غذایی هویج و کدوتنبلهویج نیز مانند کدوتنبل جزو سبزیجات نارنجی و سرشار از بتاکاروتن میباشد. در جدول زیر مقایسهی ارزش غذایی این دو مادهی غذایی ارزشمند و پرخاصیت را ملاحظه میکنید.
35
34
کالری
0,76
1,1
پروتئین
0,18
0,28
لیپیده
5,52
5,19
گلوسید (g)
2,7
2,9
فیبر
8332
6940
بتاکاروتن (mg)
3776
4795
آلفاکاروتن (mg)
14
12
ویتامین B9 (mg)
0,645
0,367
ویتامین B3 (mg)
0,232
0,4
ویتامین B5 (mg)
خواص مرباي کدو تنبل
0,044
0,054
ویتامین B2 (mg)
0,066
0,024
ویتامین B1 (mg)
0,153,6
0,056
ویتامین B6 (mg)
3,06
4,2
ویتامین C (mg)
18
16
ویتامین K (mg)
1,03
1,06
ویتامین E (mg)
30
26
کلسیم (mg)
0,34
1,39
آهن (mg)
10
23
منیزیم (mg)
30
35
فسفر (mg)
235
206
پتاسیم (mg)
58
5
سدیم (mg)
0,20
0,17
زینک (mg)
0,017
0,107
مس (mg)
0,155
0,149
منگنز (mg)
0,7
0,4
سلنیوم (mg)
منبع : tebyan.net
خوراکی های پرخاصیت
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
Loading…
Loading…
Loading…
Working…
Loading…
خواص مرباي کدو تنبل
Working…
Loading…
Loading…
Working…
Loading…
Loading…
Loading…
لطفا جهت مشاهده میزان مواد مورد نیاز و توضیحات بیشتر به سایت «نوش جان» در آدرس زیر مراجعه فرمایید:http://nooshejaan.com/2015/10/pumpkin…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Working…
Loading playlists…
9