خواص عناب براي کبد چرب

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

 

عناب درختچه ای هست که البته در برخی مواقع ارتفاع آن حتی تا متر هم می رسد. نام علمی عناب به انگلیسی Ziziphus zizyphus است. این درختچه مانند میوه های گرمسیری مثل انبه بومی مناطق گرمسیر است.

میوه عناب در ابتدا سبز است و بعد از اینکه برسد قرمز می شود. خواص بیشمار این میوه باعث شده است که مصارف دارویی بسیار داشته باشد. میوه عناب تقریبا در پاییز می رسد و علاوه بر خواصش طعم خوبی هم دارد.

تحقیقات نشان داده است که عناب می تواند از کبد در برابر برخی بیماری ها محافظت کند.مصرف میوه عناب باعث کاهش چشمگیر سطوح آنزیم های کبدی می شود. این آنزیم ها نشان می دهند که کبد چقدر آسیب بافتی دارد.

با عناب می توانید سنگ مثانه را نیز از بین ببرید. برای این کار ۳۰ عدد عناب را در یک فنجان آب بریزید و رویش آب بریزید تا خوب خیس بخورند. صبح به صورت ناشتا عناب ها را بخورید تا سنگ مثانه رفع شود. این کار را باید به مدت یک هفته انجام دهید.

یکی دیگر از خواص عناب اینست که یک آرامبخش طبیعی است و می تواند باعث قوی شدن مغز و حافظه انسان شود.همچنین مصرف عناب باعث شستشوی سلول های مغزی می شود. به وسسیله عناب می توانید بدخلقی را کم کنید.

دوره مقدماتی php

عناب هم مانند انبه دارای خواص آنتی اکسیدان است که این ماده باعث می شود از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. تحقیقات نشان داده است که عصاره عناب می تواند سلول های سرطان خون را مهار کند.

یکی از دیگر از دلایلی که عناب را پیشگیری کننده از سرطان می دانند اینست که حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان است که مانع از رشد و حرکت رادیکال های آزاد در بدن می شود که نتیجه اش پیشگیری از ابتلا به سرطان است.

یکی از فواید عناب اینست که علاوه بر اینکه می تواند جلوی پوسیدگی دندان ها را بگیرد و دندان ها را مقاوم کند می تواند برای دندان درد هم استفاده شود به این صورت که مقداری عناب پودر شده در محل درد دندان قرار دهید.

یکی از خواص عناب این است که می تواند جلوی افزایش قند خون را بگیرد. ترکیبات اتری موجود در عناب از افزایش قند خون جلوگیری می کنند. ضمن اینکه مصرف عناب می تواند قند خون ، اوره ، کراتین و را به سطح نرمال نزدیک کند.

زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی می تواند آسیب رسان باشد و عناب هم از این قائده مستثنا نیست. مصرف بیش از حد عناب می تواند غرایز جنسی را در فرد کاهش دهد که همین مورد باعث مشکلات زیادی در ادامه خواهید شد.

افرادی که سرمزاج هستند نباید عناب را به تنهایی مصرف کنند چون باعث نفخ شدید و تولید گاز در بدن می شود. برای رفع این نفخ البته می توانید عناب را به همراه مویز مصرف کنید. اینکار باعث می شود نفخ عناب خنثی شود.

اقتصاد ایران: «عناب» میوه قرمز رنگ و بسیار خوشمزه‌ای است که علاوه بر طمع شیرین، خواص دارویی و درمانی زیادی نیز دارد و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها می توان از آن استفاده کرد. خواص عناب خشک بسیار است از جمله: آرام‌بخش بوده و اضطراب را از بین می برد، بی خوابی را بی طرف می کند، حافظه را تقویت کرده و برای کبد و کلیه‌ها مفید است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، عناب میوه ای است معتدل و مرطوب که از دیزباز از نظر طب سنتی حائز اهمیت بوده است. برگ های درخت عناب، کوچک، دلپذیر، شفاف، متناوب و دندانه دار و گل‌های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد است. میوه عناب به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته و طعم آن کمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه‌ها و توان بدنی را افزایش می‌دهد.خواص عناب خشک۱. کسانی که فشار خون آنها بالاست ۵۰ گرم زرشک و ۵۰ گرم عناب را خوب نرم و هسته آنها را جدا کرده، با پودر زرشک مخلوط و بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.۲. کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند، به مدت ۱۴ روز ، روزی پنج دانه عناب میل کنند.۳. برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده، در آب جوشانده، صاف و صبح ناشتا میل کنید.۴. آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا هستند، عناب را خیس و صاف کرده و صبح ناشتا میل کنند. (۱۰ دانه در یک استکان آب)۵. کسانی که کمردرد دارند به مدت هفت روز، روزی 10 دانه عناب را ابتدا مکیده و سپس میل کنند.۶. شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید است. طرز تهیه شربت عناب: ۲۰۰ گرم عناب در یک لیتر آب بپزید. سپس دانه های آن را گرفته و با ۷۵۰ گرم شکر مخلوط و مجددا بپزید تا به شکل شربت درآید.۷. می توان خاکستر درخت عناب و سرکه را به شکل ضماد  روی جراحت مارگزیده گذاشت.۸. عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید است. طرز تهیه: هلیله زرد، هلیله کابلی، تمر هندی، عناب، بنفشه، سپستان، تخم خیار. از هرکدام پنج گرم را در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده، سپس صاف  و روزی سه فنجان میل کنید.۹. عناب دفع‌کننده بلغم است.۱۰. زیاده‌روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می شود.۱۱.کسانی که زخم معده و ورم روده دارند، عناب را با هسته ساییده و بعد از غذا یک قاشق چای‌خوری میل کنند.۱۲. برگ خشک عناب جهت درمان زخم های خوره ای مفید است؛ بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید. خاصیت‌های درمانی عناب  ۱۳. عناب کاهش دهنده حرارت بدن است.۱۴. شستشودهنده سلول‌های مغزی است.۱۵. کاهش دهنده چربی خون است.۱۶. عناب مقوی مغز است.۱۷. کسانی که قند دارند، روزی پنج دانه عناب بخورند.۱۸. کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند، ۵۰ گرم عناب را در عرق بیدمشک و عرق کاسنی (از هر کدام ۱۰۰ گرم) خیس و سپس صاف کنند. روزی سه بار هر بار دو قاشق غذا‌خوری قبل از غذا میل کنند.۱۹. یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب، انجیر،کشمش و خرما (از هر کدام ۵۰ گرم) را در یک لیتر آب جوشانده، سپس صاف کرده و روزی سه فنجان میل کنید.۲۰. عناب برای تصلب شرائین مفید است.۲۱.برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.۲۲. کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند، در طول روز پنج دانه عناب آهسته مکیده، بعد از اینکه کاملا نرم شد، جویده و میل کنند.۲۳. برای درمان خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده و صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط و میل کنید. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده و در محل خارش و کهیر بمالید.۲۴.  برگ های عناب را به شکل ضماد در محل گزش عقرب بگذارید.۲۵. هسته عناب خواب آور و مخدر است.مصارف خوراکی عنابدر بریتانیا عناب را به شکل خشک شده یا  آب نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌کنند.در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می دهند.در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می شود و در آفریقا از آن کیک درست می کنند.عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به شکل خشک شده استفاده می‌کنند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به شکل سبز استفاده می شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.در شرق آسیا عناب های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می آید.میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد.عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است، استفاده می کنند.ارزش غذایی عناباین میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است؛ بنابراین، متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه کنند.طرز استفاده از عنابـ جوشانده عناب: ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.ـ جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در دو لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شکفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند. بگذارید تا این جوشانده ته‌نشین شود. سپس روی آن را بردارید و بنوشید.ـ خیس کرده عناب: تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته، ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گل‌دار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند. سپس آن را صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملاً حل شود. سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید.

 

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.درخت عناب شبیه درخت سنجد است و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت می‌شود.مصارف خوراکیدر بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند.در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند.در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنندخواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی عنابعصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 عناب و قند خونترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.  عناب و سرماخوردگیدر طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

 

 

 

   ارزش تغذیه‌ایاین میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند. عناب و دستگاه گوارشعناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می‌باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.عناب حفاظت از کبدمصرف عناب به طور معنی‌داری سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است. خواص دیگر عناب* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.* خاصیت ضد میکروبی دارد.* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.منبع: ماهنامه دنیای تغذیه

 

 

 

 

 

عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج بالا می رود . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه براق و زیتونی شکلی دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است. جالب است بدانید که در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند.

این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک  ۶۵ الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود. عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد و به عبارتی علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.. لازم به ذکر است که عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد .

درخت عناب

 

در انگلیس عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌ نبات‌های طعم‌ دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌ نمایند.

عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.

عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 

 

ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.

در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

 

مصرف عناب به طور معنی‌ داری سطوح آنزیم‌ های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند. یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌ های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.

 

 

میوه عناب

 

*  خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
*  جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
*  آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
* تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند
* عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
*  عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
*  ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
*  عناب آرام کننده اعصاب است .
*  برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
*  جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه  و گرفتگی صدا مفید است .
*  برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
*  دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
*  ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است .
*  جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
*  آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
*  برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  حافظه را تقویت می کند .
*  کم اشتهایی را برطرف می کند .
* کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
*  عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
*  اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند
* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
* این میوه دارویی برای اختلالات جنسی و نازایی نیز موثر است.
* برای کمک به بهبود زخم‌ها نیز مصرف بیشتر عناب توصیه می‌شود.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.
* عناب دارای خواص ضدالتهابی، آرام‌ بخشی، آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
* عناب در درمان بیماری‌های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
* عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
* مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
* تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
*هرگاه احساس غم به شما دست داد، بهتر است یک فنجان دم‌کرده عناب را میل کنید. این نوشیدنی لبخند را به لب‌های شما می‌آورد.
*  خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
*  استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن ها می شود.
*  به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان ها موثر است.
* گذشته از خواص دارویی این میوه، عناب دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و سرشار از املاح و ویتامین‌های مختلف است و مصرف آن به عنوان یکی از تنقلات مفید در بین وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.
* برای جلو گیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه میشود.
* استفاده از آن باعث تصفیه و تولید خون میشود و برای رفع خارش بدن بسیار موثر بوده.  عناب تب بر است.
* جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
* عناب به افزایش وزن بدن کمک می‌کند. قدرت ماهیچه‌ها را زیاد کرده و بنیه بدنی را افزایش می‌دهد.
* عناب آرامبخش و خواب آور است و خصوصا هسته آن بیخوابی و خستگی را برطرف می‌کند. این میوه همچنین دستگاه هاضمه را تقویت و کم‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
*  خاکستر درخت عناب و سرکه را به صورت ضماد می توان روی جراحت مارگزیده گذاشت.
* عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می باشد. طرز تهیه : هلیله زرد +   هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام ۵ گرم در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.
*  کسانی که فشار خون آنها بالاست ۵۰ گرم زرشک + ۵۰ گرم عناب را خوب نرم کرده هسته عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.
*  کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت ۱۴ روز ، روزی ۵ دانه عناب میل کنند.
*  برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
*  آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا می باشند عناب را خیس کرده صاف نموده صبح ناشتا میل کنند. (۱۰ دانه در یک استکان آب)
*  کسانی که کمر درد دارند به مدت ۷ روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.
*  شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می باشد. طرز تهیه شربت عناب: ۲۰۰ گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانه های آن را گرفته با ۷۵۰ گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.
*  برگ خشک عناب جهت درمان زخم های خوره ای مفید است بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید.
*  عناب کاهش دهنده حرارت بدن است.
*  شستشودهنده سلولهای مغزی است.
*  کاهش دهنده چربی خون است.*  کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
* عناب دفع کننده بلغم است.
*  زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می شود.
* کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
*  عناب مقوی مغز است.
*  کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود.
*  عناب برای تصلب شرائین مفید می باشد.

*  ۲۰ تا ۳۰ عدد عناب را در شیر خیس نموده صبح ناشتا با شیر میل کنید این دارو برای فشار خون بسیار مفید می باشد.
* برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
*  کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز ۵ دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.
*  برای درمان خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
*  از برگ های عناب بصورت ضماد می توان در محل گزش عقرب گذاشت.
*  هسته عناب خواب آور و مخدر است.
*  باد دماغ بیماری است که مانع تنفس می شود. عناب را بسوزانید و دود آن را بالا بکشید از طریق بینی.
*  برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
*  کودکانی که زرد زخم می گیرند روزانه ۵ دانه عناب به مدت یک هفته به آنها بدهید بجوند و آهسته بخورند. (سن کودک کمتر از ۸ سال نباشد)
*  جهت مخملک عناب و ترنجبین را بجوشانید و به مدت یک هفته کم کم به کودک بدهید.
*  برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.
*  دو عدد عناب ابتدا میل شود سپس بعد از چند دقیقه یک عدد گلابی بخورند. این تقویت کننده قلب است.
*  برای درمان یرقان عناب + گل بنفشه + ترنجبین + شیرخشت را به مقدار مساوی مخلوط کنید سپس با آب هندوانه میل نمایید. این دارو برای درمان یرقان بسیار مفید است.
*  خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش می دهد روزانه چند دانه میل کنید.
*  اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
*  برای درمان سردرد ۳۰ عدد عناب + ۵ گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
*  عناب برای باد سرخ مفید است (باد سرخ بیماری است که به وسیله شیرگاو نجوشیده در انسان ایجاد می شود ابتدا در یک نقطه بدن خارش شروع می شود و کم کم قرمز و متورم و داغ و گرم می شود و روزهای بعد می ترکد و زردآب از آن خارج می شود) عناب را دم کرده آب آن را بخورید و تفاله آن را روی زخم بگذارید.

 

 

 

خواص عناب

 

 

 

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. چربیکمی دارد. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

 مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ـــــــــ ۳۳۱ کیلوژول (۷۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ـــــــــ ۲۰٫۲۳ g
چربی ـــــــــ ۰٫۲ g
پروتئین ـــــــــ ۱٫۲ g
آب ـــــــــ ۷۷٫۸۶ g
ویتامین آ معادل ـــــــــ ۴۰ میکروگرم (۴٪)
تیامین (ویتامین B۱) ـــــــــ ۰٫۰۲ میلی‌گرم (۲٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ـــــــــ ۰٫۰۴ میلی‌گرم (۳٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ـــــــــ ۰٫۹ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین ب۶ ـــــــــ ۰٫۰۸۱ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین C ـــــــــ ۶۹ میلی‌گرم (۱۱۵٪)
کلسیم ـــــــــ ۲۱ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ـــــــــ ۰٫۴۸ میلی‌گرم (۴٪)
منیزیوم ـــــــــ ۱۰ میلی‌گرم (۳٪)
منگنز ـــــــــ ۰٫۰۸۴ میلی‌گرم (۴٪)
فسفر ـــــــــ ۲۳ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ـــــــــ ۲۵۰ میلی‌گرم (۵٪)
سدیم ـــــــــ ۳ میلی‌گرم (۰٪)
روی ـــــــــ ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۱٪)

 

 

 

 

در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.

عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد. در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.

 

 

در برگ عناب ماده ای به نام “زی زی فین وجود دارد. از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود. در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد.

 

2017 – Allrights Reserved

 

عناب

 

خواص دارویی کامل عناب و طریقه مصرف آن – خواص عناب به همراه مضرات عناب – خواص میوه عناب در طب سنتی برای بسیاری از بیماری ها و مقوی برای افزایش مقاومت و سلامت بدن.

 

 

عناب درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر میرسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر به صورت کج و معوج بالا میرود. این میوه بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.

 

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

 

 

 

 

 

هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می کنید یک فنجان دم کرده این میوه لبخند به لب های شما می آورد و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید.

 

برای مصرف جوشانده ی آن ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. برای خیس کردن آن نیز تعداد دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گل دار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند.سپس آن را صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملاً حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید.

خواص انار در بارداری برای مادر و جنین بسیار است. به عنوان مثال از خواص

خواص بادام زمینی برای سلامتی ما بسیار است. بادام زمینی زیر گروه حبوباتی مثل نخود،

خواص روغن بادام موضوع این بخش از سایت برفانک است. بادام شیرین و بادام تلخ

خواص توت فرنگی برای سلامتی ما بسیار است. یکی از مهمترین خواص توت فرنگی خاصیت

بازگشت به بالا | نمایش سایت با ظاهر اصلی

 

.کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله اینترنتی برفانک می باشد

عناب که خرمای قرمز و خرمای چینی هم نامیده می شود یک درختچه کوچک با برگ های سبز و میوه هایی به رنگ قهوه ای و نارنجی می باشد.
طبع عناب معتدل و مرطوب است. عناب بومی جنوب آسیا می باشد و امروزه از میوه ی تازه و خشک شده ی آن استفاده می شود که دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بوده و برای سلامتی مفید می باشد. درخت عناب درختی کوچک و برگ ریز بوده که 5 تا 12 متر ارتفاع دارد.

– آنتی اکسیدان های موجود در عناب به عنوان یک عامل ضد پیری طبیعی شناخته می شوند که می توانند پوست صورت را جوان تر و شاداب تر کنند.
– روغن عناب به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
– عناب برای درمان قرمزی پوست، آفتاب سوختگی و خشکی پوست مفید است.

روغن عناب می تواند به ضخیم شدن موهای نازک و افزایش رشد موی سر کمک کند.

– عناب حاوی مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B و فلاونوئیدها می باشد که برای تقویت زنان باردار و رشد جنین مفید است.
– عناب فنی از فولات است که برای رشد سیستم عصبی جنین مفید می باشد.
– عناب غنی از آهن است و آهن مورد نیاز زنان باردار را تامین می کند.
– مصرف عناب از افزایش و کاهش فشار خون در حاملگی پیشگیری می کند.

قبل از مصرف هر گونه مواد خوراکی حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

عناب کالری کم و پروتئین و فیبر بالایی دارد که از پرخوری جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

عناب تازه غنی از پتاسیم، ویتامین A و C است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و در پیشگیری از سرفه و سرما خوردگی مفید می باشد.

مطالعات نشان داده که مصرف عصاره ی عناب برای درمان یبوست مزمن بسیار مفید است. دانه های عناب می توانند به درمان اسهال کمک کنند.

عناب حاوی مقادیر بالای پتاسیم است که می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند.

عناب دارای آنتی اکسیدان می باشد که به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند، همچنین عناب باعث سم زدایی کبد می شود.

مصرف عناب می تواند به درمان یرقان در نوزادان کمک کند، همچنین مصرف عناب به تقویت سیستم ایمنی و تفویت و رشد استخوان ها و دندان های کودکان کمک می کند.

مصرف عناب خشک در بدنسازی برای بهبود قدرت عضلانی و کاهش وزن در بدنسازان و ورزشکاران مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که عناب برای مهار سلول های سرطانی و سرکوب سلول های تومور در انسان مفید می باشد.

عناب باعث سفت شدن خون می شود پس بهتر است کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز کنند.

در طب چینی از عناب و هسته ی آن برای درمان مشکل بی خوابی استفاده می شود.همچنین عناب به عنوان میوه ی ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد استرس شناخته می شود.

نوشیدن یک فنجان چای عناب تازه قبل از خواب برای داشتن خواب آرام و آرامش اعصاب بسیار مفید است.

جوشانده برگ عناب برای کاهش استرس، کاهش وزن و از بین رفتن چربی شکم مفید است.
روغن جوجوبا یا روغن هسته عناب می تواند به درمان جوش صورت، آرامش اعصاب و درمان بیماری های کبدی کمک کند.
هسته عناب به عنوان خواب آور استفاده می شود.

مصرف عناب در افراد دیابتی می تواند به هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون منجر شود.
همچنین مصرف عناب قبل از جراحی ممکن است باعث کاهش شدید قند خون شود. زیاده روی در مصرف عناب می تواند منجر به نفخ شود.

مزاج عناب خشک از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابو علی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
علاوه بر این حاوی “پکتین به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلو درد بسیار توصیه شده است.
عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آب ریزش بینی توصیه می شود.

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت انجیر در شیراز x بخوانید...